Találatok a következő kifejezésre: Milyen gazdasági van (47 db)

Létezik olyan független tanulmány, ami azt részletezi, hogy a mai kormányzás, törvényalkotás milyen hatással van a magyar gazdaságra, magyar társadalom helyzetére, milyen következményeket vont maga után Orbán Viktor politikája?

Legjobb válasz: Ha létezik is független, 2féle lehet a tanulmány tartalma: -rossz hatással van a gazdaságra, változtatni kell rajta (erre a tanulmányra a kommunistának fognak hivatkozni, tehát a továbbiakban nem lehet független) -jó hatással van a gazdaságra (ekkor a tv tele lesz azzal, hogy a kormány lefizette a tanulmány íróját, mert azt merte állítani, hogy jó a gazdaságpolitika, holott egyértelmû, hogy nem az, ésatöbbi...) Hozzáteszem, aki magát függetlennek állítja, az csak annyit jelent, hogy nem mondja meg, melyik párthoz húz.

Ha létezik is független, 2féle lehet a tanulmány tartalma: -rossz hatással van a gazdaságra, változtatni kell rajta (erre a tanulmányra a kommunistának fognak hivatkozni, tehát a továbbiakban nem lehet független) -jó hatással van a gazdaságra (ekkor a tv tele lesz azzal, hogy a kormány lefizette a tanulmány íróját, mert azt merte állítani, hogy jó a gazdaságpolitika, holott egyértelmû, hogy nem az, ésatöbbi...) Hozzáteszem, aki magát függetlennek állítja, az csak annyit jelent, hogy nem mondja meg, melyik párthoz húz.
"Hozzáteszem, aki magát függetlennek állítja, az csak annyit jelent, hogy nem mondja meg, melyik párthoz húz." Dehogy is nem mondja meg, Tarlos független, mint ahogyan Morvai is! haha :D
van persze nem magyarországon készült a probléma a következõ a rendszerváltásig szocialista kormányzás volt és ha egy tanulmány nem felel meg a fityisz szájízének két változat léphet életbe 1 manipulálják ha tudják 2 ha nem tudják szocialista rágalomnak kiáltják ki és aki egyetért a tanulmánnyal megkapja hogy "komcsi"
Nem kell ehhez tanulmány... nyisd ki a szemed és meglátod...
Tanulmány nem kell, mert, ahogy írták menj ki az utcára. Én cégekkel foglalkozok, az elmúlt 6 hónapban 1000 embert küldtek el, a rengeteg különadó miatt, és az egyik gondolkodik rajta, hogy el is megy innen. Röntgen gépeket és mindenféle ezt azt terveznek. 10 évvel ezelõtt 50 emberrel dolgoztak, tavalyig 1200 embert vettek fel. Márciusban el kellett küldeni 700 embert, mert nem bírják tovább. Vagy egy másik cég, aki szintén nemzetközi szinten árul jégkrémet. Õ megmondta nekem kerek perec, ha jövõre Fidesz lesz, õ elmegy. Teszem hozzá 300 embert foglalkoztat. Egy másik a szomszédunk, légkondi gyáros, a Fideszesek kiturták mindenhonnan, így a megrendelések leesetk, 200 ember leves. Most a Mercinek szállít be, ami 180 napra fizet, vagy még annyira se. Csak sajnos errõl a média nem cikkezik, mert ez nem olyan fontos, mint, hogy ellenállunk az uniónak. Nekem csak negatív tapsztalatok vannak. MA két embert dicsõití Orbánt, aki buta alkalmazott, és nem lát semmit, vagy Orbán körébe tartozó vállakozó.

Milyen szakmai középfokú nyelvvizsgát (gazdasági) ajánlotok? Egyetemi diplomához kell. Milyen tapasztalatok vannak arról, amilyet te/ti csináltatok?

Legjobb válasz: Több lehetõséged is van: Zöld út, Oeconom, BME gazdasági,EURO stb. A legkönnyebb a Zöld út,ha profibb szinten vagy,akkor inkább az Oeconom-ot ajánlom,azt legalább komolyan veszik. Ha tételekre van szükséged,akkor gyorsan és olcsón tudok kidolgozni neked, személyre szabottan :)

Több lehetõséged is van: Zöld út, Oeconom, BME gazdasági, EURO stb. A legkönnyebb a Zöld út, ha profibb szinten vagy, akkor inkább az Oeconom-ot ajánlom, azt legalább komolyan veszik. Ha tételekre van szükséged, akkor gyorsan és olcsón tudok kidolgozni neked, személyre szabottan :)

Milyen rendszer van ma Magyarországon gazdasági értelemben. Milyen a gazdaság szerkezetünk?

Nem kérek csak megalapozott válaszokat amelyek a valósság talaján mozognak.

Legjobb válasz: szociális piacgazdaság

szociális piacgazdaság
Egyre inkább kádárizmus van, csak most máshogy hívják a kedves vezetõt. De ugyanaz a puha diktatúra épül, ami miatt mi tudtunk lenni a "legvidámabb barakk". Úgy látszik, mi magyarok semmibõl sem tanulunk. :-(


Szerintetek milyen gazdasági hatásai lesznek/vannak a trafiktörvénynek? Nagyobb munkanélküliség? Több állami bevétel? Stb. Minden amit gazdasági szempontból befolyásolhat a dohánytermékek monopolizálása!

Legjobb válasz: Állami bevétel kevesebb a megemelt haszonkulcs miatt. A kis trafikok tönkre mennek, elbocsájtják az alkalmazottaikat. A "nyerõk" viszont nagy hasznot húznak belõle.

Állami bevétel kevesebb a megemelt haszonkulcs miatt. A kis trafikok tönkre mennek, elbocsájtják az alkalmazottaikat. A "nyerõk" viszont nagy hasznot húznak belõle.
A kisboltok megemelik az áraikat, mivel a cigi "húzóerõ" volt és valamivel pótolni kell a bevételkiesést. Több lesz a munkanélküli, meg szerény véleményem szerint a nav nem fog bekukucskálni a fidesz közeli trafikokba.
Nagyobb munkanélküliség? Igen, de végülis nem számottevõen, pár ezer embert érint maximum. Több állami bevétel? Az nem, sõt, valószínûleg kevesebb, az áremelés miatt többen leteszik a cigit (illetve megnõ a csempészett cigi aránya), illetve mivel kevesebb helyen lehet venni kevesebb is fog fogyni belõle. Stb. A FIDESZes barátaink, akik megnyerték a trafikokat jó nagyot akasztanak rajta és vehetnek több villát fenn a hegyem meg új Audit.
"Több állami bevétel?" Nem, hiszen az adókat is csökkentik, illetve várhatóak leszokások, ha már nem árulhatják úton-útfélen. Elég sokan leszokhatnak. Olyannyira, hogy ugyan az állam bevétele nem nõ, a kiadás viszont lényegesen csökken. Nem kell majd mûtétekre, gyógyszerekre költeni az állami pénzt, ami ugye "jár" a saját magukat tönkretevõ embereknek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi szépen :)
Én azt mondom csökkenni fog a dohányeladás a trafikokban, de kevesen fognak leszokni. A csempész cigiben is ugyanolyan nikotin van, ráadásul lassan több száz ft-tal lesz olcsóbb.
Egy bizonyos igény szint fölött biztosan nem fognak az emberek csempész cigit venni. Én se vennék, pedig azért óriási lábon nem élek.

Milyen okai vannak, hogy Olaszország Lombardia tartományában a jobboldal az erősebb, holott nagy gazdasági hagyományokkal rendelkező terület, gondolom jelentős munkásnépességgel?

Legjobb válasz: A gazdasági hagyomány elsõsorban pénzt és hatalmat jelent, ami huzamosabb ideig fennállt. A munkásnépesség megterem magától, amíg lesz éhenkórász, aki enni akar. Az csak természetes, hogy egy iparilag fejlett régióban a jobboldalra szavaznak, hiszen az jelképezi a pénzt és még nagyobb jólétet. Szemben egy szegény vidékkel, ahol a baloldal a munkanélkülit csábítja szavazni egy falat kenyér ígéretével.

A gazdasági hagyomány elsõsorban pénzt és hatalmat jelent, ami huzamosabb ideig fennállt. A munkásnépesség megterem magától, amíg lesz éhenkórász, aki enni akar. Az csak természetes, hogy egy iparilag fejlett régióban a jobboldalra szavaznak, hiszen az jelképezi a pénzt és még nagyobb jólétet. Szemben egy szegény vidékkel, ahol a baloldal a munkanélkülit csábítja szavazni egy falat kenyér ígéretével.
A kérdező hozzászólása: Ez azért nem teljesen igaz: ott van Rheinland-Westfalen tartomány, Németország legjelentõsebb iparvidéke, ahol majdnem 30 évig a szociáldemokraták kormányoztak, és sokkal többet is voltak hatalmon, vagy Toscana/Liguria/Emilia-Romagna is nagyon fejlett régiók, fejlett iparral, a gazdaság egyik központjai (Lombardia mellett), és az említett három régióban szinte mindig a baloldal (1990 elõtt kommunisták, mostmár demokraták) kormányoznak.

Milyen gazdasági integrációk vannak?

Milyen gazdasági integrációk vannak az Eu-n kívül ?

Legjobb válasz: Mercosur->Déli Közös Piac Észak-Amerikai Kereskedelmi Egyezmény->NAFTA Kõolaj-exportáló Országok Szervezete Arab Államok Ligája Közép-európai Szabadkereskedelmi Egyezmény Ázsiai-Csendes-óceáni Gazdasági Együttmûködés Közép-európai Szabadkereskedelmi Egyezmény

Mercosur->Déli Közös Piac Észak-Amerikai Kereskedelmi Egyezmény->NAFTA Kõolaj-exportáló Országok Szervezete Arab Államok Ligája Közép-európai Szabadkereskedelmi Egyezmény Ázsiai-Csendes-óceáni Gazdasági Együttmûködés Közép-európai Szabadkereskedelmi Egyezmény

Milyen javaslataitok vannak otthoni gazdasági szaknyelv (angol) tanuláshoz?

Most vágnék bele, de nem tudom hol kezdjem,mivel lenne érdemes (konkrét könyv, internetes anyagok)

Legjobb válasz: Van már valamilyen nyelvvizsgád? (Sima?) Milyen nyelvbõl szeretnéd letenni? Én angolból csináltam meg a középfokot úgy, hogy csak otthon tanultam, A 1000 Questions 1000 Answers Business English kiadása simán elég a felsõfokra is, ha a nyelvtani tudásod amúgy megvan hozzá. A feladattípusokat a nyelvvizsgák honlapján általában közzéteszik mintafeladatokkal. Azt számítsd bele, hogy ezek a feladatok valamivel könnyebbek, mint amit a vizsgán adnak. (Ha megírod, hogy pontosan milyen nyelvbõl és melyik vizsgára készülsz, esetleg tudok többet írni.)

Van már valamilyen nyelvvizsgád? (Sima?) Milyen nyelvbõl szeretnéd letenni? Én angolból csináltam meg a középfokot úgy, hogy csak otthon tanultam, A 1000 Questions 1000 Answers Business English kiadása simán elég a felsõfokra is, ha a nyelvtani tudásod amúgy megvan hozzá. A feladattípusokat a nyelvvizsgák honlapján általában közzéteszik mintafeladatokkal. Azt számítsd bele, hogy ezek a feladatok valamivel könnyebbek, mint amit a vizsgán adnak. (Ha megírod, hogy pontosan milyen nyelvbõl és melyik vizsgára készülsz, esetleg tudok többet írni.)
A kérdező hozzászólása: Nincs sima nyelvvizsgám, LCCI vagy BGF lenne sztem
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a sok anyagot és a biztatást!

Milyen szakon végezzek fõiskolát, ha a késõbbiekben könyvelõ szeretnék lenni? Egyáltalán milyen tanulmányokra van szükség? Milyen tantárgyakból érettségizzek? (gazdasági ügyintézõ szakra járok)

Nagyon hálás lennék, ha egy könyvelõ akinek van tapasztalata ebben a munkakörben tanácsokat adna, elmesélné, hogy jó dolog-e ezt csinálni, a fizetésrõl, nehéz-e stb...! :)

Legjobb válasz: Az én végzettségem könyvelõ. Közgazdasági szakközépiskolát végeztem. Ez után lehet még mérlegképes végzettségért tanulni, vagy számviteli fõiskolára jelentkezni, de könyvelõ lehetsz csak középfokúval is.

Az én végzettségem könyvelõ. Közgazdasági szakközépiskolát végeztem. Ez után lehet még mérlegképes végzettségért tanulni, vagy számviteli fõiskolára jelentkezni, de könyvelõ lehetsz csak középfokúval is.
Mérlegképes tanfolyam elvégzéséhez nem kell feltétlenül a diploma, de a gazdasági szakmai elõképzettség szükséges. Az hogy neked megfelelõ lesz-e a szakképesítésed bemenetként nem tudom. Elég szigorúak a szabályok, hogy mit fogadnak el. De te ennek biztosan utánanéztél már. Viszont ha diploma nélküli mérlegképes végzettséged van..nem igazán fognak alkalmazni..ez van...szóval ha ezzel akarsz foglalkozni akkor diploma és utána vagy közben végezd el a mérlegképest...
A második hozzászólót szeretném megerõsíteni, hogy nem sok esélyed van, ha nem végzel el egy fõiskolát / egyetemet mellé. Mellette pedig minél több nyelv (akármilyen élõ nyelv, nem lehet hibázni) - így a szolgáltatóközpontokban mindig szívesen fognak látni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Milyen lehetőségei vannak az országnak a gazdasági irányok tekintetében? Mifelé kellene haladni, milyen célokat kitűzni?

Legjobb válasz: "Akkor miért nem alakul egy párt aki pont ezeket akarja?" Már alakult. 14ben meg is szavazzuk.

"Akkor miért nem alakul egy párt aki pont ezeket akarja?" Már alakult. 14ben meg is szavazzuk.
"Már alakúlt, a Jobbik!" "GYORS alkalmazkodás a nemzetközi piaci igényekhez, " A jobbiknak pont az a baja, hogy egy bezárkózó politikát támogat, mert Magyarországon ugyebár csak bezárkózó-nemzetvédõ és szabadpiaci-hazaáruló politikát lehet folytatni (amiknek a vége rendszerint a bezárkózó-hazaáruló lesz).
11:17: Ez az! Elõre az Észak-Korea dicsõségére!
Akkor miért nem alakul egy párt aki pont ezeket akarja? Elvileg megszavaznák.
"Mifelé kellene haladni, milyen célokat kitûzni?" Fidesz leváltása. Multik kiûzése. Politikusok kivégzése. Lecsatlakozás az unióról. Cigányok kiirtása.
A kérdező hozzászólása: ""Akkor miért nem alakul egy párt aki pont ezeket akarja? Elvileg megszavaznák. Már alakúlt, a Jobbik!
A kérdező hozzászólása: """Mifelé kellene haladni, milyen célokat kitûzni?" Fidesz leváltása. Multik kiûzése. Politikusok kivégzése. Lecsatlakozás az unióról. Cigányok kiirtása. Neked lövésed nincs az egészrõl, csak replikálod amit a médiákban hazudnak. De a te bajod.
A kérdező hozzászólása: ""11:17: Ez az! Elõre az Észak-Korea dicsõségére! Mitõl lenne az? Hogy az egyetlen politikai erõ aki a saját értékeinket kiaknázni és nem összeszerelõ primitív értéket nem eredményezõ munkákat a háttérbeszorítani akarja. Ez jellemzõ Észak-Korera?
Nagyon remélem hogy meg fogjuk szavazni a jobbikot. Ha el is rontják akkor se lesznek rosszab mint bármelyik eddig kormányon lévõ párt mert mind csak a saját hülyeségét csinálja Bár az én véleményem az hogy össze kéne fogni a nagy pártoknak és normálisan kormányozni az emberek és az ország érdekét elõrehelyezve
A kérdező hozzászólása: ma 11:41 Nem alkalmazkodtok hanem probaltok alkalmazkodni a ketto nem ugyanaz! Magyarorszagnak nincs kiszamithato, atlathato, biztos alapokra epitett gazdasaga igy meg rohadt nehez felnoni a piacok igenyeihez! A forint iszonyuan gyenge es nagyon sebezheto magyaroszagnak nincsenek onallo energiaforrasai olaj, gaz stb. ezekhez kemeny valutaert lehet hozzajutni. Magyarorszag kis piac nagyon gyenge fizetokepes kereslettel!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!