Találatok a következő kifejezésre: Milyen formái a bizalmatlansági indítványnak (1 db)

Milyen formái léteznek a bizalmatlansági indítványnak avagy hogyan értelmezhető az alkotmány - számomra zavarosnak tűnő - 39/A paragrafusa?

Legjobb válasz: A bizalmatlansági inditványnak csak egy formája van. A konstruktív bizalmatlansági indítvány. A másik kettõ nem bizalmatlansági indítvány. Magyarországon a kormánytól közvetlenül nem lehet megszabadulni. Csak azt lehet csinálni, hogy konstruktív bizalmatlansági indítványt kell beadni a miniszterelnök ellen, de ebben az utódját is meg kell nevezni. A szavazás után az elõre megnevezett utód veheti át a stafétát és intézkedhet a kormányról. Az, hogy elõre meg kell mondani, hogy ki lesz az utód, az azért is fontos, mert így nem csak a régi ellen, hanem az új mellett is kell szavazni. A másik kettõt csak a miniszterelnök kezdeményezheti önmaga ellen. Ilyen értelemben nem bizalmatlansági indítvány.

A bizalmatlansági inditványnak csak egy formája van. A konstruktív bizalmatlansági indítvány. A másik kettõ nem bizalmatlansági indítvány. Magyarországon a kormánytól közvetlenül nem lehet megszabadulni. Csak azt lehet csinálni, hogy konstruktív bizalmatlansági indítványt kell beadni a miniszterelnök ellen, de ebben az utódját is meg kell nevezni. A szavazás után az elõre megnevezett utód veheti át a stafétát és intézkedhet a kormányról. Az, hogy elõre meg kell mondani, hogy ki lesz az utód, az azért is fontos, mert így nem csak a régi ellen, hanem az új mellett is kell szavazni. A másik kettõt csak a miniszterelnök kezdeményezheti önmaga ellen. Ilyen értelemben nem bizalmatlansági indítvány.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, még arra lennék kíváncsi, hogy az a két eljárás hogyan zajlik, amikor a kormány maga javasol bizalmi szavazást. Rendelkezik errõl törvény, ami ezt részletesen kifejti?

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van valamilyen törvény ami tudná büntetni a pornónézést az interneten?

Arra lennék kíváncsi,hogy meg tudják-e büntetni az egyszerű hétköznapi embert aki csak megnézi?

16

Pontosan hogyan is lehet kijutni Amerikába?

azt tudom hogy zöld kártya kell vagy vízum zöld kártyát házassággal lottóval vagy cég alapítással lehet kapni ahogy tudom és ha pl munkát kapok az USA-ban akkor kapok vele zöld kártyát is vagy kapok vízumot a munkához vagy egyátalán hiába kapok munkát nem mehetek oda ?

1

Miért vannak ennyire pitiáner bűnözők?

Üdv! Még nyáron történt az eset, hogy elmentem egy utcai fesztiválra pár haverommal akik hoztak egy haverjukat. Bemutatkozás stb. Késő délután volt nem volt még hangulat a fesztiválon. Gondoltuk elmegyünk venni valami kaját meg üdítőt. (Alkoholt nem fogyasztottunk.) Be is mentünk egy kisboltba én vettem egy üdítőt meg a többi haverom is, a gyerek akit hoztak kivett egymásfél literes üdítőt a hűtőből. Erre bejött a boltba egy felnőtt férfi aki ideges volt mert sokan voltunk bennt erre ott kiabált, hogy aki nem vásáról mennyen ki. Én és a haverjaim fizettünk a gyerek simán kisétált az üdítővel fizetés nélkül. Szerencsére a boltos nem vette észre mert a végén még tettestárs lettem volna. Miért vannak ilyen pitiáner bűnözők, hogy képesek egy űdítőt elcsórni? A gyerek és én és a haverjaim is magyarok vagyunk. 14-15 évesek vagyunk.

3

Ha megszüntetik a Foglalkoztatást helyettesítő Támogatást (közmunka megtagadás) mikor lehet azt újraigényelni?

Nem emlékszem mennyi idő mulva lehet kérni. :)
köszönöm.

4

Jó lenne, ha magyarországon is pl törvénybeütköző lenne, ha mondjuk 16 év alattival nem jöhet össze 16 év feletti?

Mert ha jól tudom USA-ba ezt komolyabban veszik. Itthon meg megy a téma, hogy kis 15-16 éves kislányoknak vagy 20on sok éves palijuk.

20

Elfogadnád hogy halálbüntetés helyett, aki azt érdemelné tényleges életfogytiglant kapjon, ami idő alatt kényszermunkát is kellene végeznie és ne luxusbörtönben legyen elszállásolva?

Sokat olvastam mostanában a halálbüntetésről (könyveket is). Eddig támogattam a halálbüntetést, de most árnyaltabbnak találom már a képet.

A fő kérdés már inkább az, hogy kinek akar a törvény megfelelni. Ha a társadalom azonnali büntetni akaró hajlamának (ösztönének), akkor legyen halálbüntetés, de ha a célja szigorúan az elítélt minél keményebb büntetése, akkor talán az utóbbi a jó, hogy ne haljon meg?

Ha soha nem szabadulhatna (nincs feltételes szabadláb 20-30-40 év múlva) és mellette még kényszermunkát is kellene végeznie. Plusz még nyilván nem a mostani luxusbörtönök egyikében lenne elszállásolva, hanem maximum annyiba kerülhet az ellátása, amennyi értéket munkával megtermel magának. Nyilván ezeket azért mondom, mert ezeken sokszor változtatnak, variálnak, de ha ez a három meglenne "kötelezően" (soha nem szabadulhat, dolgoznia kell és nem élhet luxusban), akkor elfogadnátok, hogy Szita Bence, Marian Cozma, Bándy Kata gyilkosai, vagy az olaszliszkai lincselők, móri mészárosok így éljenek életük végéig biztosan, halál helyett?

Ezen kívül azt találtam -ez talán a lényeg-, hogy az elítéltek maguk is durvábbnak tartják az életfogytot, mint a halálbüntetést.
Több mint háromszáz, életfogytos olasz rab 2007-ben az akkori köztársasági elnöknek küldte aláírásával szignálva a következő levelet: „Elnök Úr! Belefáradtunk abba, hogy minden nap egy kicsit meghalunk. Úgy döntöttünk, egyszer halunk csak meg, és arra kérjük: életfogytiglani börtönbüntetésünket változtassák át halálbüntetéssé. Az életfogytiglani börtön istentelen találmány, olyan kegyetlenség, amely túlmegy minden képzeleten. Ez apró kortyokban fogyasztott halált jelent. Győzelem a halál felett, mert még a halálnál is erősebb.”

6

Tudom az adószámomat, de nem emlékszem, hogy valaha is lett volna adókártyám. Kérhetik valahol? Kötelező megcsináltatni? Hol lehet?

2

Tekinthető ebben az esetben egy jegyzőkönyv érvénytelennek?

Elkövettem e munkahelyemen egy szabálysértést, amelynek a következménye az lett hogy sajnos a munkáltatóm rendkívüli felmondással megszüntette a munka viszonyomat. Készült erről a szabály sértésről egy jegyzőkönyv, amely súlyos alaki hibákat tartalmaz. Például nem szerepel rajta semmilyen helyszín megjelölés, hogy hol is készült a jegyzőkönyv. Nem szerepel rajta ki a jegyzőkönyv készítője. Az egész jegyzőkönyv mindössze a következő dolgokat tartalmazza. Egy dátumot, a jelenlévőket, az eset leírását, és a jelen lévők alá írását. Az egészen látszik hogy egy gyorsan és szakértelem nélkül "összeütött" valami. A kérdésem a következő lenne, tudja-e valaki hogy milyen jogszabály vonatkozik arra, hogy milyen esetekben tekinthető egy jegyzőkönyv jogilag érvénytelennek? Megköszönném ha linket is tudna adni ahol el tudnám olvasni ezeket a jogszabályokat.

3

Szerintetek normális az ilyen buszsofőr? !

Sziasztok! Ma utaztam egy helyközi járattal, van bérletem, igazolólapom, diákigazolványom (a bérlet 15 km-es). Az irattartókat úgy gyártják, hogy a plasztikkártyák pont elférjenek benne, de a bérlet kb egy centivel szélesebb. Az az egy centi a két oldalán lévő fél-fél centi széles üres rész, nincs rajta semmi fontos. Na, hogy elférjen be kell hajtani (van aki levágja de azt nem mertem) de attól még minden látszik rajta. Eddig egy buszsofőrnél se volt ez probléma, mindegyik elfogadta. Ma szállok fel a buszsofőr egyből (bunkó hangnembe) elkezdi mondani; "bontsa ki a bérletet, 2 éve tilos a behajlított bérlet" erre én "erről én nem tudtam" erre ő "miaz, hogy nem tudta mindenki kapott róla papírt" én; "én nem kaptam" (tényleg nem kaptam) akkor elkérte az igazolást és a diákigazolványom akkor elkezdett kötözködni, hogy lejárt az igazolás (november 2-ig jó) akkor mutattam, hogy még érvényes. Kb 2 perc szerencsétlenkedés után visszaadta a papírjaim. Ezt eljátszotta a haverommal aki mögöttem állt, ő még ki is vette a bérletet, hogy ne legyen behajlítva. Ezt eljátszotta a mögöttünk álló kb 5 emberrel (köztük egy terhes nővel). Most ez normális? Utánanéztem de én semmilyen szabályt nem találtam a behajlított bérletről és olyan papírt se kaptam amit mondott (haverom se kapott) szüleim se kaptak tehát nem is tudtam róla. Azt tudom, hogy nem szabad belevágni mert akkor érvénytelen (egy ismerősömnek ez volt), de én nem vágtam bele. Most akkor kinek van igaza? Előre is köszi! 14/f

11

Mire számíthatok, ha kivágom a szomszéd rám nézve életveszélyessé vált fáit, amikkel ő nem törődik?

Külterületi telek, több tulajjal (4-5), köztük nincs senki, aki képviselné őket, tehát nincs kivel beszélni. Kb 10 éve nem jár ki senki, a kert gondozatlan dzsuva. Két kb 15 méteres fenyő áll a kerítésemtől 3 m-re, egyik csontra kiszáradt nyáron, ha egy vihar kidönti, az én házamra szakad, a villamos vezetékkel együtt, ami alatta fut (és a másikat is magával viszi). Egy másik fenyő kerítéstől 4 m-re van, eleve ferdén nőt, a 80%-a fölöttem van. Szintén fenyeget a kidőlés veszélye, a hozzám hulló tűlevélről nem is beszélve. Ki szeretném vágniőket, mert veszélyesek. Milyen jogi következményekkel számolhatok? vagy milyen dokumentáció esetleg engedély kell ehhez? Tulajokkal nem lehet tárgyalni, már próbáltam. Előre is kösz a segítséget

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!