Találatok a következő kifejezésre: Milyen formái a (403 db)

Befolyásolja-e - és ha igen, milyen formában - a mindenkori minimálbér az un. "közalkalmazotti bértáblát"?

Legjobb válasz: úgyhogy az A kategória fizetési fokozatait és azokét akiké nem éri el a minimálbért felviszik az aktuális minimálbérig. de ettõl sajnos a többi kategória nem ugrik feljebb. pedig milyen jó lenne.

úgyhogy az A kategória fizetési fokozatait és azokét akiké nem éri el a minimálbért felviszik az aktuális minimálbérig. de ettõl sajnos a többi kategória nem ugrik feljebb. pedig milyen jó lenne.
A kérdező hozzászólása: Egyrészt köszönöm a válaszodat, másrészt a többi kategóriában nincs változás? A 2008. jan. 1-én életbe lépett „tábla” szerint az „A/1” 69000.- volt és mondjuk a „D/5” 86900.-. Nem rég emelték a minimálbért. Fejbõl nem tudom, hogy most mennyi, de az általad írtak szerint az „A/1” valószínûleg már több mint 69000.- de „D/5” lehet, hogy még mindig 86900.- lenne? Bocsi, hogy így kotorászok a részletekben, de érdekel a történet. Kb. 2 hónap (ha jól emlékszem, 52 naptári nap) hiányzik ahhoz, hogy 18 éves közalkalmazotti jogviszonyom legyen. 1976 és 1979 között majd 1981 és 1989 ill. 1992 és 1998 között dolgoztam három nagykönyvtárban (Mûszaki, OSZK, FSZEK). Középiskolai érettségim, ill. un. „egyéves” könyvtárkezelõim van. (ma asszisztensképzõnek felel meg) 53 éves vagyok, kb. 34 éves munkaviszonnyal rendelkezem. Nagyon szeretnék újra könyvtárban dolgozni. Szerinted ezekkel a paraméterekkel „hova sorolnának be”?
ezt így mibõl számoltad ki? ennyit nem fog neked fizetni egy hirdetõ sem.
Ha másodállásban akarod akkor egy adószámot válts ki a területileg illetékes NAVnál. Ennek nincs semmilyen költsége és szerintem ez a legegyszerûbb módja. Ezzel számlát is tudsz adni és alanyi adómentes lesz mivel másodállás. Van még x óra/hét és x millió ft / év bevétel ami kitétel, de ez szerintem nem lesz gond. Ha jól megvan csinálva az oldal és sokan látogatják akkor akár még többet is fizetnek a szállásadók egy egész éves hirdetésért. Keress nyugodtan privátban is ha kérdésed van a weblapkészítéssel, adószámmal kapcsolatban.

A méhpempőt milyen formában a legjobb szedni? A gyógyszertárban kapható?

Legjobb válasz: tiszta, termelõtõl vett méhpempõ a legjobb. Ez gyógyszertárban nem kapható, viszont nagyobb piacokon pl. vásárcsarnok ott igen. Én is fogyasztom-ez a 2. hónapom-remélem hamarosan megérzem a hatását:)

tiszta, termelõtõl vett méhpempõ a legjobb. Ez gyógyszertárban nem kapható, viszont nagyobb piacokon pl. vásárcsarnok ott igen. Én is fogyasztom-ez a 2. hónapom-remélem hamarosan megérzem a hatását:)
A kérdező hozzászólása: Jól van, köszi!

A méz milyen formába a leghatásosabb?

28 hetes km vagyok és tegnap óta fáj a torkom de ha nem muszáj nem gyógyszerezem magam,a mézre gondoltam hogy kipróbálom,csak nem vagyok valami nagy rajongója,és nem tudom hogyan hatásos a legjobban és milyet érdemes venni.köszönöm.

Legjobb válasz: Szia!Nekem is fáj a torkom 2 napja,én hársfateát ittam citrommal,mézzel,kipróbáltam a citrom levével összekevert mézet,és az este ittam meleg mézes tejet.Most alig érzem a torkom,szerintem ennek volt hatása,jelzem nem szeretem sem a tejet,sem a mézet,viszont ennek aránylag jó ize volt.Most reggel is ezt fogok még inni.Póbáld ki,annyit megér.Jobbulást!16+4hetes kismami

Szia!Nekem is fáj a torkom 2 napja, én hársfateát ittam citrommal, mézzel, kipróbáltam a citrom levével összekevert mézet, és az este ittam meleg mézes tejet.Most alig érzem a torkom, szerintem ennek volt hatása, jelzem nem szeretem sem a tejet, sem a mézet, viszont ennek aránylag jó ize volt.Most reggel is ezt fogok még inni.Póbáld ki, annyit megér.Jobbulást!16+4hetes kismami
Szia! A lényeg az hogy ne forrázd le mert elmegy a hatóereje. ugyanúgy mint a citromnak is a c-vit. tartalma.
Egy evõkanálnyi mézbe 1 gerezd összenyomott fokhagyma. El kell szopogatni, egy kicsit furcsa íze van, de megéri, mert ennél semmi nem hatásosabb. A méz is, meg a fokhagyma is természetes antibiotikum, tehát csak használhat. Nekem nagyon hamar meg szokta gyógyítani (igaz, utána egy kicsit fokhagymaszagú voltam, de nem készültem dizyibe ismerkedni(-:) 33 hetes kismami
dizybe=dizsibe(-:
A fokhagyma mézzel az nagyon jó, ahogy elõttem írták, én nem csak magamnak hanem a gyermekeimnek is szoktem adni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, remélem tényleg használni fog, már iszom, de olyan vagyok mint a mosott [email protected] terhességem elején is volt egy megfázásom, akkor kaptam orrcseppet is, valószínû azt is használni fogom, mert az orrom is bedugult.remélem semmi komoly, csak egy kis megfázás!!!
A kérdező hozzászólása: felhívtam az orvosom, azonnal berendelt és azt mondta egy hét múlva menjek vissza, mert ez vírus, és besdja a védõ oltást.tehát aki nem oltatott, az menjen és oltassa be magát!

Milyen az a krumpli nyomda? Hogyan kell készíteni? Milyen formák érdeklik a 2-3 éveseket? Mennyire maszatolós móka?

Legjobb válasz: Egyszerûen fogod a krumplit félbevágod és az a legjobb ha óvatosan metszegeted ki késsel a formákat,szóval körül metszed a formát,de elõtte tegyél oda egy papírt és úgy csináld:) Formák,nos szerintem mindegy,amit tudsz azt csináld:)) A legjobb ha veszel egy már rossz régi anyagot,fehéret lehetõleg,plusz olyan erõs zöldséglevek mint a céklalé és azzal nyomtok oda:)) Ada és Abi:)

Egyszerûen fogod a krumplit félbevágod és az a legjobb ha óvatosan metszegeted ki késsel a formákat, szóval körül metszed a formát, de elõtte tegyél oda egy papírt és úgy csináld:) Formák, nos szerintem mindegy, amit tudsz azt csináld:) ) A legjobb ha veszel egy már rossz régi anyagot, fehéret lehetõleg, plusz olyan erõs zöldséglevek mint a céklalé és azzal nyomtok oda:) ) Ada és Abi:)
Lehet temperával is befesteni és azzal nyomdázni... :D A félbevágott krumpliból te magad faragsz nyomdát : betû tükörképét, virágot, pillangót, mosolygó arcot, napocskát, csillagot, hópelyhet, stb...
Szerintem ez nem való 2-3 éveseknek, mert késsel kell faragni a krumplit, ezt ebben a korban még nem tanácsos csinálni. Viszont lehetne gyurmázni, sógyurmából sütiket vagy díszeket formázni... Lehetne ujjal temperával festeni! Kézlenyomatokat csinálni, vagy a talpacskájukról lenyomatot... Lehetne gipsz-képeket önteni és temperával kifesteni pár nap múlva, mikor megkötött!...
Én az elsõnek adok igazat az ötletbe. Ne feledd krumpli ehetõ. A gyerek bele fog harapni. Még a bátyám nagyfia 3 év körüli volt mikor festegetett. szimplán megkostolta a festéket. Olyan zõld volt a nyelve, hogy szívrohamot kaptam tõle, mivel azt nem is tudtam, hogy milyen mérgezõ a festék.

A zsidó pénz és tőke milyen formában van jelen Magyarországon?

Legjobb válasz: "A zsidó pénz és tõke milyen formában van jelen Magyarországon?" válasz: pénz és tõke formájában :)

"A zsidó pénz és tõke milyen formában van jelen Magyarországon?" válasz: pénz és tõke formájában :)
Minden elképzelhetõ formában...
utolsó, te szerencsétlen, szerinted kinek érné meg csökkenteni az emberek számát, amivel a bevétel is csökkenne? de akkor ugye a mol is azért van jelen szlovákiától kezdve horvátországon át iraki kurdisztánig, hogy csökkentse a nemmagyarok számát?
Az ingatlan businesst ( a plazák többsége, pl Duna Plaza stb. ) és a gyógyszergyártást ( TEVA) említeném elsõsorban. Azokat a formákat szeretik ahol a gójok és a pénzköltésük összpontosul illetve a gyógyszerek révén szabályozni / csökkenteni lehet a létszámukat.
Inkább hol "nincs még jelen"
Ne foglalkozz te ilyesmivel.
Bankok, multik, IMF, EU, stb.
hazank fia Soros (Swartz) mester eltudna ezt jol magyarazni...
Egyre kevesebb formában lesz jelen, az IMF el lett zavarva, a bankok tökeit megszorongattuk, szóval ameddig Orbán Viktor a miniszterelnök, addig nem kell félnünk, hogy a karvajtõke fog kisemmizni minket, mint a 2010-es évek elõtt!
A kérdező hozzászólása: Haham most már mindent értek. Szóval akkor jelen van itt egy jó pár formában.
jól van kisfiam, menj szépen aludni
#11 A bankok röhögnek a markukba, az adókat mind átterhelik az ügyfelekre, a hiteleseket pedig azóta is úgy verik át, ahogy kedvük tartja. Viktor is csak a zsidó tõkét szolgálja, legfeljebb jobban ügyel a látszatra, mint az elõdei.

8 hósan ehet halat a babám? Milyen formában?

Legjobb válasz: egen, és hal formában.

egen, és hal formában.
A kérdező hozzászólása: Ja amúgy meg van a Kecskeméti bébi ételnek 6hósban paradicsom buri-hallal!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek.Pont ma voltam a védõnõmnél hiszek neki!! Azt mondta adhatok neki halat:) )! Amúr halunk van remélem jó az is.
Na, "Most légy okos Domonkos"!!!!!! 2 védõnõ kétféleképpen vélekedik, ez "tök jó"!!!!!
Halat valóban csak egy éves kor után érdemes adni, mert allergizálhat.lehetõleg az tényleg hal legyen és ne halrúd. vnõ
http://www.kismamablog.hu/nem-kategorizalt/hozzataplalas-tab.. Kaphat halat, olyat, ami szálkamentes. Legjobb párolva vagy pici olajon megsütve. a halrudak nagy része nem hal, hanem mindenféle adalék. Rántani fölösleges, mert csak gond van a panír leszedegetésével és a bõ zsiradékban sült ételek nehezen emészthetõk egy ekkora babának. szintén védõnõ :) )
Halat 1 éves kortól lehet, mert allergizál. Védõnõ vok! Üdv
Én babám is 8 hónapos, de a védõnõ még nem javasolja, hogy kapjon halat. Úgy rémlik, hogy azt mondta, hogy egy éves kor után..
A halrud az azert nem egeszen hal, ahogy a pipiropik sem. Ezert azt nem javaslom. Vegyel hekktörzset, az a legjobb. Azt egybe meg tudod sütni, akar sütöben, akar serpenyöben rantva. Utana meg nagyjabol csak felvagod szetnyitod es a husit kiszeded a babanak. Azert nem ajanlom a különbözö halfileket, mert azokban elöfordulnak aprobb szalkak es azt nehez kibogaraszni. Es az olivaolajrol egyre többen mondjak, hogy nem szabad melegiteni, vagy sütni benne mert akkor karos anyagok szabadulnak fel benne. Es nagyon egeszseges a hal foszfor, omega 3 zsirsav heti 3 alkalommal ajanlott egy babanak.
A kérdező hozzászólása: Utsó két válaszoló köszi:) ! Kipróbálom!!!
A legjobb parolva, vagy egy pici olivaolajon megsutve. Ja, es igen, ehet. :o)
Szia! Én úgy adom neki, hogy rántva de leszedem a prézlit. ELõször halrudacskát próbáltam meg adni, de rájöttem ha leszedem a panírt nem marad hal alatta olyan vackok azok. De nyugodtan add neki, vagy párolva is fini.
A kérdező hozzászólása: Azt hittem csirke formájában. Rántva sütve ilyenre gondoltam!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Esküdj!!!
A 8.22-es védõnõ vagyok. kicsit OFF: És még hány, de hány kérdésben fogsz többféle álláspontot tapasztalni védõnõ és védõnõ között...

Mikor evett a gyereked először gombát és milyen formában?

Legjobb válasz: Egy évesen a gombapörkölt szaftját. Aztán pár hónap múlva olyan rakottkrumplit amiben volt gomba is. Azóta meg már elég sokféle formában ette, de nagyon ritkán adok neki, mert még mindig egészben jön ki. 19 hónapos.

Egy évesen a gombapörkölt szaftját. Aztán pár hónap múlva olyan rakottkrumplit amiben volt gomba is. Azóta meg már elég sokféle formában ette, de nagyon ritkán adok neki, mert még mindig egészben jön ki. 19 hónapos.
17 hónapos korában elkunyizott az apjától egy gombafasírtot, jóízûen megette. Nem lett tõle semmi baja, azóta is imádja (3, 5 éves).

Természetes hullámos hajhoz milyen forma, hossz a legjobb?

Legjobb válasz: forma sztem a hossztól függ. nekem nagyon göndör hajam van, de ha neked csak hullámos, akkor szerencséd van: kb hátig érõ, esetleg derékig. ez szerintem jól néz ki. :)

forma sztem a hossztól függ. nekem nagyon göndör hajam van, de ha neked csak hullámos, akkor szerencséd van: kb hátig érõ, esetleg derékig. ez szerintem jól néz ki. :)

Milyen formá (k) ban lehet 1 évesnek húst adni, ha még nincs rágófoga, és azt akarja enni, amit a család, ugyanolyan formában?

Bébiételt nem fogadja el. Nem adhatok kirántott húst, ha apróra vágtam, már nem fogadta el.

Legjobb válasz: Pl húspástétomot tudsz neki csinálni, kenyérre kenheted. Husit megfõzöd, lehet máj is és vajjal összeturmixolod, be a hûtõbe, másnap mehet reggelinek. Fûszerezheted valamivel, ha másképp nem kéri.

Pl húspástétomot tudsz neki csinálni, kenyérre kenheted. Husit megfõzöd, lehet máj is és vajjal összeturmixolod, be a hûtõbe, másnap mehet reggelinek. Fûszerezheted valamivel, ha másképp nem kéri.
A kérdező hozzászólása: Kenyeret csak üresen ette eddig. Evési gondjaink is vannak, errõl írtam egy kérdést is, és a velünk evés úgy néz ki, valamivel sikeresebb, bár kevesellem az eddigi mennyiségeket. Bocs, hogy most nem részletezem az evési dolgot, nem nagyon tudok itt ülni.
Én mindent pépesítenék. Az üveges ételeket az enyém sem fogadja el, amit én fõzök azt szívesen. Szerintem amit magatoknak fõzöl azt turmixold.
Szia! Mi is sokat szenvedünk az evéssel, ezt én sem részletezem:) Az együtt evés kicsit segít, könnyít a dolgon. Azért, hogy "igazi" mennyiség is jusson belé, kétféle állagú kaját készítek. Pl. ma húsleves volt. Zöldségekbõl, tésztából levesbõl turmixoltam neki fõzit. A kezébe kapott egy jó puhára fõtt csirke alsó combot. Rágó foga még nincs, de szépen felaprítja az ínyével a puhább kajákat. Maszatol, tépked, rágcsál, közben én becsempészek pár kanál fõzeléket:) A darabosabb, de puha ételeket szépen megeszi. A husikat is úgy adom, hogy nagyobb darab, vagykocka. Õ harapja magának, pl. felvágottat is így eszik.
Szia! Én szinte mindig rakott kajákat csinálok, és abba ugyebár darált hús van. Azt meg tudja rágni hátsó fogak nélkül is. Rántott hús nálunk eleve nincs, mert utálok pepecselni vele, és nem olyan kiadós, mint egy rakott kaja, ami 2-3 napra is elég.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mostanában a pürésítettet nem ette meg (kicsit darabosabb, kevésbé...stb). 1 kiskanál fõtt zöldséget is kb 5 percig rágott, mi lenne, ha csirkecombot vagy nagyobb huskockát kapna?! Mivel eddig a nagyobb zöldségeket, gyümölcsöket is visszaöklendezte. Ja, és a lakásban futkozva evett az utóbbi idõben, úgy hogy hami, fut egy kört, vissza...stb, nem ült az etetõszékbe, más módon szinte semmit sem evett, akkor evés-takarítás oda vissza lenne a napirendünk. A rakott ételeket köszönöm, jó ötlet. Ezen kívül csak a fasírozott, spagetti amit tudok. Próbálkozom az elsõ válaszoló által ajánlott húspástétommal is, és köszönöm elõre is, ha vannak még ötletek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!