Találatok a következő kifejezésre: Milyen formában milyen tésztát (7 db)

Milyen formában takarékoskodtok, tesztek félre nyugdíjra, gyerekre? Ha havonta rendszeresen szeretnék egy fix összeget félretenni (lekötni), azt milyen módon a legjobb?

Legjobb válasz: Nyugdíjra egyáltalán nem: egyrészt nincs mibõl, másrészt kizárt dolog, hogy megérjem. A gyereknek is csak havi 3000 forintot, azt is Junior számlára, hogy bármikor hozzáférhessünk, ha szükség van rá.

Nyugdíjra egyáltalán nem: egyrészt nincs mibõl, másrészt kizárt dolog, hogy megérjem. A gyereknek is csak havi 3000 forintot, azt is Junior számlára, hogy bármikor hozzáférhessünk, ha szükség van rá.
gyereknek havi 5 ezer forint csak úgy, egy bankszámlára
A start számlára havi 5000 Ft-ot teszünk a babának félre. Attól függ amúgy, hogy mennyi idõs a gyermeked. Fundamentát is érdemes kötni neki 8 évre, de azt csak lakás vásárlásra lehet használni.
Szia! A családit rakjuk félre, jövõre nyaralásra. + Én még havonta egy titkos dobozba 5 E Ft-ot, tavasszal majd ruhát bevásárolunk belõle. (errõl apa nem tud) + Részvénybe van még egy kis pénzünk. Kb ennyi.
A mindig aktuális havi bevételünk 20-30%-át, amióta nincs lakáshitelünk. (Fundamenta 4év-es + életbiztosítás.) Lekötni már nem éri meg. A családi pótlékból meg a gyereknek megy a babakötvénybe a havi 10e Ft.

Milyen formában és milyen tésztát adhatok 8 hós babának?

Legjobb válasz: Egy hósnak én még nem nagyon adnék tésztát. Szerintem bõven elég a jól bevált zöldség/gyümölcs/sovány husi püré (már kis darabok is lehetnek benne). De ha nagyon szeretnéd a tésztát, akkor mindenképpen tovább kell darabolni a már fõttet aprókra.

Egy hósnak én még nem nagyon adnék tésztát. Szerintem bõven elég a jól bevált zöldség/gyümölcs/sovány husi püré (már kis darabok is lehetnek benne). De ha nagyon szeretnéd a tésztát, akkor mindenképpen tovább kell darabolni a már fõttet aprókra.

Tésztát mikortól milyen formában adtok a babának?

Tojás nélkülit turmixolva?

Legjobb válasz: Igen,ezzel voltam bajban hogy akkor milyet is,mert tudom tojást nem lehet adni,köszönöm.

A kérdező hozzászólása: Igen, ezzel voltam bajban hogy akkor milyet is, mert tudom tojást nem lehet adni, köszönöm.
Durum tésztát adhatsz turmixolva, tojásost csak egy éves kortól.


Kaptam formát. Mint a kuglóf, de teljesen üres a közepe, tehát egy nagy muffin formára hasonlít. Mi ez? Milyen tészta kell bele? Sose csináltam ilyet.

Legjobb válasz: kb mindent ebben lehet csinálni.Tortaalap,piskóta, egyenló, túrótorta,joghurt....

kb mindent ebben lehet csinálni.Tortaalap, piskóta, egyenló, túrótorta, joghurt....
bármit süthetsz benne. a kuglóftól a piskótán át a keverttésztákig
Ha azt érted üres közepe alatt, hogy nincs benne az a csõ, akkor az eredetileg felfújtakhoz való. De süthetsz benne más tésztákat is. Piskótát nem ajánlom, mert nem fog átsülni benne.

Milyen tészta való ezekhez a formákhoz?

A Lidlben vettem húsvéti nyuszi formát,amiből egy rendes ülő nyuszi formájú sütit lehet sütni. A forma szétkapcsozható. Tojásmentes tésztát csináltam,mert a kisfiam tojásallergiás,de az a tészta kifolyt belőle, az alján,még mielőtt a sütőbe tettem volna. Ismeri vki ezt a formát, sikerült vele sütni, vagy csak átverés az egész, és mindenféle tészta kifolyik belőle?

Legjobb válasz: Nem ismerem a formát, de ezek szerint nincs alja? Esetleg megpróbálhatod mondjuk pitetésztával, az egyébként is "gyurma" állagú.

Nem ismerem a formát, de ezek szerint nincs alja? Esetleg megpróbálhatod mondjuk pitetésztával, az egyébként is "gyurma" állagú.
Szia! Nem tudom, találtál-e már receptet a tésztához, itt ilyen formákhoz van több is : http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=256495
A kérdező hozzászólása: nem, nem volt hozzá recept:) köszi a választ!
ja és még annyi, hogy recept nem volt a formával? Általában szokott lenni a dobozon, vagy külön papíron...
Egyébként ahogy látom ez német termék... én itt élek Németországban és a tapasztalatom az, hogy õk sokkal szilárdabbá keverik ki a piskóta tésztát, szinte nem is folyik...
Hát, ha semmilyen tészta nem marad meg benne, akkor én úgy használnám ezt a csodaformát, hogy nem raknám a 2 felét egybe, hanem a talpára szorítanék mondjuk alufóliát, és 2 félben sütném meg, aztán esetleg valami krémmel/lekvárral összeragasztanám a nyuszit állni...
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/120326/533391613N_vtelen_www.kep.. http://kepfeltoltes.hu/view/120326/N_vtelen2_www.kepfeltolte..
A kérdező hozzászólása: a nyuszi domború felével nem lehet lefektetni, mert akkor billeg, és a forma "száján" folyik ki a tészta. Úgy kell megtölteni, hogy fejre kell állítani a formát és úgy beletölteni, ugyanis csak ott van lyuk a töltéshez. Magyarul mondva a nyuszi lába-hasa a töltés helye Na ezt jól megmagyaráztam, de azért remélem érthetõ :)
A kérdező hozzászólása: állítva kell a sütõbe tenni, de úgy, hogy a nyuszi fejen áll:) ott a forma talpa is.
nem találtam meg a lidlbe, pedig ma voltam, de láttam hasonlót az aldiban és a bakonál is, meg kell mondjam, vannak kétségeim a formákat illetõen, szerintem ezt a gyártó sem gondolhatta komolyan...
Lehet hülye kérdés lesz, de... állítva rakod a sütõbe? Ahogy itt a képen is van? Vagy esetleg a lapos felével lefelé? Mert ha a nyuszi domború felét rakod lefelé, akkor nem tudom elképzelni, hogy kifolyik belõle a tészta...
A kérdező hozzászólása: és mekkora adagot készítesz? Hány deka lisztbõl? Meddig sütöd? Hogy tudod belenyomkodni rendesen? Meg is eszitek wagy csak dísz?
Én linzertésztát nyomkodok bele, és mindig sikerül.
A kérdező hozzászólása: telefonról vagyok most, azzal nem tudok linkelni:( de írd be a böngészõbe hogy húsvéti sütõforma, és a képek között megtalálod. Van bárány alakú is. Az aldiban is mostanság akciós, az õ honlapjukon is megtalálod.
kíváncsivá tettél, lehet még ilyet kapni? nem tudsz képet felrakni?
A kérdező hozzászólása: a töltete fél liter, amit ki kell tölteni, 15cm magas a nyuszi, olyan hosszú is, s elég vastag is, kb 10cm, nem tudom mennyire sülne meg a közepe. Valami folyós tészta kell, mert a linzer és hasonló gyúrható tésztákat nem lehet beleönteni, belenyomkodni.
pite, darálós, mézeskalács, pogácsa....minden kemény tészta
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél most!!!!!! ++++++

Kisgyerekes Anyukák! Tesztek félre pénzt kisgyerekeitek "életkezdésének" majdani támogatása céljából? Ha igen, milyen formában?

Gondolok itt els?sorban a továbbtanulásra, pályakezdésre, lakhatás támogatására. Nézel?dtem a bankok ajánlatai között, de nem nagyon találok olyat, ami megtakarítási célt szolgálna. Aki félretesz, megírná, hogy melyik pénzintézet milyen számláját használja erre a célra. El?re is köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Születése óta "teszünk félre" (2 éves). Az AB EGON-nál van számlája, a családi pótlékból vonnak oda 8500 Ft-ot havonta. Eddig kb 200.000 Ft gyûlt össze. Nem bántuk meg, hogy akkor így döntöttünk, pedig sokat gondolkoztunk rajta és a férjem jobban idegenkedett ettõl.

Születése óta "teszünk félre" (2 éves). Az AB EGON-nál van számlája, a családi pótlékból vonnak oda 8500 Ft-ot havonta. Eddig kb 200.000 Ft gyûlt össze. Nem bántuk meg, hogy akkor így döntöttünk, pedig sokat gondolkoztunk rajta és a férjem jobban idegenkedett ettõl.
Nálunk a három kicsinek start számlája van az otp-nél. Havi 2-2ooo Ft-ot utalunk rá. Ha jut több, akkor majd többet is. Ennek az az elõnye, hogy a saját befizetéshez az állam is hozzáteszi minden évben a befizetett összeg 10%-át (max 6000 Ft-ot, az is pénz :) ). Így kb 800.000 Ft gyûlik nekik össze 18 éves korukig. A nagynak nincs start számlája, akkor még nem volt, így neki az egyéb megtakarításunkból tudunk majd pénz adni. Van egy életbiztosításunk és egy tõkevédett befektetési számlánk valamint egy lakástakarék számlánk.
Mi szintén a babakötvényt nyitottuk meg az OTP-nél, és havonta 2000 ft-ot vonnak le, de ha úgy van pénzünk akkor tudok utalni is rá. Meg itthon van egy perselye amit nem lehet kinyitni, csak beletenni. abban is lassan gyûlik a pénz! Sajnos többre nem futtya. Majd ha nem lesz pelusos akkor a pelenka pénzt is átutaljuk a számlájára! Közben ez évente kamatozik, és az állam is tesz rá!
Nálunk a lányainknak két megtakarításuk van: AEGON FORTE és AEGON TÁVLAT.
Posta Értékõr, Dupla. Ez végülis egy életbiztosítás, 22 éves koráig gyûlik a pénz, aztán megkapja. Ha pedig idõközben történik velem vmi, akkor megkapja a pénzt és a hátralévõ idõt a biztosító átvállalja, , majd a lejáratkor újra megkapja. Ezért dupla. De bízom benne, hogy nem kapja meg duplán :)
Nekünk életbiztosítással kombinált megtakarításunk van. K @ H-nál. 20 éves lesz a lányom, amikor lejár, akkor megkapja, ha úgy döntünk, ha nem, akkor beutazzuk a fél világot belõle.
Én egyben gyûjtök a 3 gyereknek. Kezdetben nyitottunk egy normál folyószámlát az AXA Banknál. Nincs számlavezetési díj, nem kértünk bankkártyát, csak utaltunk oda minden hónapban. Egy év alatt összejött majdnem 1 millió Ft, azóta meg azt csináljuk, hogy mindig lekötjük ott, ahol a legtöbb kamatot adják érte, szóval hol ebben a bankban van, hol másikban. A Generalis Aranyszárnyban nem bízom, mert a férjemnek volt anno. Alig volt hozama a 10. év végére a befektetésnek, jobban jártunk volna, ha lekötögetjük.
otp nyitottuk meg a babkötvényhez a start számlát. arra az állam rátette a maga pénzét, és havonta 2000 - 2000 ft megy mindegyik gyermekem számlájára. és ezt 18 éves korában veheti csak fel.
Generali "Aranyszárny" program, vagy az Uniqa-nak is van hasonló. Nekünk az elsõ van, életbiztosítással kombinált, ha a férjem v. én meghalunk, akkor kifizeti a biztosítási összeget, és a továbbiakban a havi törlesztõösszegeket is a biztosító állja. 18 évre szól. Hátránya, hogy havi 15.000 az alap, de egy gyerek családi pótléka majdnem fedezi. Nekem megéri.
Mi Start számlát nyitottunk neki a Budapest Banknál, amihez az állam is hozzáadott, és jó a hozama. Azért is jó, mert eldöntheted, hogy fizeted-e vagy nem (mi minden hónapban 10.000.-ft-ot rakunk be neki), nincs kötelezettség, ha megszorultok, akkor nem baj, ha nem fizetsz. Olyan ütemben rakod be a pénzt, ahogyan szeretnéd, nincs törlesztõrészlet, és ehhez csak a gyerek nyúlhat hozzá, ha 18 éves lesz, tehát nem áll fent annak a veszélye, hogy elköltjük egyszer.
Az én fiamnak a Cib babakötvény programnál van a pénze :) 18. életévében kapja meg
Nálunk kicsit más a szitu:mivel én olyan céget viszek, ahova kellek, papíron a Férjem volt GYED-en, GYES-en...ám mivel, ezekre az összegekre nincs szükségünk, egybõl a számlára , ment a kicsinek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek a választ! Valószínûleg amellett fogunk dönteni, hogy nyitunk egy CIB-es számlát a saját nevünkre, mellé egy malacpersely számlát, s arra fogunk neki gyûjtögetni (illetve odautaltatni a családi pótlékot), illetve mint az egyik válaszoló írta, ahol magasabb kamatot adnak rá, ott lekötni.

Tésztát mikortól és milyen formában adtatok először a babátoknak? Tésztás recepteket megosztanátok velem? Babám 8 hós. Azért kérdezem mert üveges bébiételbe már 7 hós kórtól van tésztás, de a babám nem eszi csak amit én főzök.

Legjobb válasz: Az én kisfiam 10 hónapos, én múlt héten csináltam elõször neki durumtésztát, pici olajon sütöttem hozzá csirkemellet, és erre öntöttem az univer paradicsomos-burgonya bébiételt(nincs benne cukor). Persze összeturmixoltam, amennyire lehetett. Az én kisfiam nagyon szerette. De durumtésztából már te is csinálhatsz neki, ha már kóstoltattál vele pl. kekszet, kiflit, szóval lisztes dolgokat.

Az én kisfiam 10 hónapos, én múlt héten csináltam elõször neki durumtésztát, pici olajon sütöttem hozzá csirkemellet, és erre öntöttem az univer paradicsomos-burgonya bébiételt(nincs benne cukor). Persze összeturmixoltam, amennyire lehetett. Az én kisfiam nagyon szerette. De durumtésztából már te is csinálhatsz neki, ha már kóstoltattál vele pl. kekszet, kiflit, szóval lisztes dolgokat.
Én is durumtésztát adtam elõször, 8 hónaposan a kislányomnak, de én csináltam hozzá spenótot, ici-pici fokhagymával és picuri sajtot is reszeltem rá. Bekevertem egy kis anyatejjel, de szerintem lehet tápszerrel is. Én csak villával törtem össze és nagyon szerette :)
Én 7 hónaposan adtam neki elõször tojás nélküli tésztát csirke husival. Utána kapott disznó husival is olyan pörkölt félét. Most 9 hónapos és rendes tésztát szoktam neki adni amit mi is eszünk, boltit amikor nincs idõm vagy erõm gyúrni, de legtöbbször házit. Evett már túrós tésztát is. Elõször natúr joghurtot tettem rá neki tejföl helyett (a szalonnát lehagytuk róla) késõbb tejföllel ette. Brokkolis tésztát is szoktam neki adni. Kifõzöm a tésztát, a brokkolit is megfõzöm sós vízben utána az egészet egy pici margarinon megfuttatom, teszek bele egy pici zúzott fokhagymát +még sót, mixelem és így eszi. Ha nagyon sûrû akkor a brokkoli fõzõ levébõl is teszek bele. Egy másik recept a macisajtos tészta, nagyon szereti:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm az ötleteket! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!