Találatok a következő kifejezésre: Milyen folyadék a (94 db)

Milyen folyadékot a legjobb inni vesekő kihajtására?

Sörön kívül :)

Legjobb válasz: Mindegy. A víz benne a lényeg. Legyen finom, hogy sokat tudj inni.

Mindegy. A víz benne a lényeg. Legyen finom, hogy sokat tudj inni.
A csalántea vízhajtó hatású
Nekem is volt vesekövem meg anyámnak már volt vesezúzódása, azóta átszûrjük a vizet és abból csinálunk teát, meg olyan ásványvizet iszunk amelyiknek a Ca tartalma 40 mg körüli.
tiszta víz (sok!), csalántea

Folyadék a 6 hónapos babának - de milyen?

Kislányom 6 hónapos múlt. Anyatejes baba volt, de 5 hónapos kora óta kap tápszeres kiegészítést ( tejem lenne de nem mindig fogadja el a baba mert felborult a hormonháztartásom, ezáltal változik a tej íze ), és emiatt betöltött 5 hónapos kora óta próbáljuk a kóstoltatást. Gyümölcsök, alma, barack, süt?tök, ilyesmi. Ráadásul lumbágóm lett pár napja, teletömött az orvos injekciókkal és gyógyszerekkel, így most a lefejt tejet kiöntöm, csak tápszert kap a kislányunk.

Legjobb válasz: Azért nem iszik semmit,mert nem szomjas! Szerinted,ha szomjas lenne nem inna?! Dehogynem! Bõven elég folyadék neki a napi 5 tápszer és a gyümölcsökben lévõ folyadék,amit megeszik. Ha szomjas lenne a vizet is meginná,hidd el! Én babám kb 8 hónaposan kezdett el iszogatni,én babavizet adtam neki. Akkor kezdett többet inni,amikor már szopik helyett rendes kaját kapott. Csak vizet adok neki és ha szomjas issza is rendesen. Úgyhogy nem kell túlaggódni a dolgokat,ha már rendes szilárd ételeket fog enni,akkor majd szomjas lesz és inni fog,vizet is.

Azért nem iszik semmit, mert nem szomjas! Szerinted, ha szomjas lenne nem inna?! Dehogynem! Bõven elég folyadék neki a napi 5 tápszer és a gyümölcsökben lévõ folyadék, amit megeszik. Ha szomjas lenne a vizet is meginná, hidd el! Én babám kb 8 hónaposan kezdett el iszogatni, én babavizet adtam neki. Akkor kezdett többet inni, amikor már szopik helyett rendes kaját kapott. Csak vizet adok neki és ha szomjas issza is rendesen. Úgyhogy nem kell túlaggódni a dolgokat, ha már rendes szilárd ételeket fog enni, akkor majd szomjas lesz és inni fog, vizet is.
Ha nem issza, az azt jelenti, hogy nem szomjas. :) ) Nem kell neki plusz folyadék akkor. Sima vizet próbálgasd étkezések közt. Ha kell, majd fogja inni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor oké, nem aggódom túl. Csak azért tettem fel ezt a kérdést, mert mindenhol azt olvasni hogy az anyatej étel és ital is a babának. A tápszer mellé viszont ajánlják az egyéb folyadékot. De rendben, akkor meggyõztetek, köszi :)
A kérdező hozzászólása: Ha valaki visszaolvas esetleg: az egyik babáknak való barackos gyümölcslevet hígítom ( 2 rész gyümölcslé + 1 rész forralt-lehûtött víz ), s ezt megissza a baba. Hátha valakinek hasznos lesz az info :)

A régi cpu pasztát milyen folyadékkal lehet letörölni? (egy új hűtőt teszek rá, és újra akarom pasztázni)

Legjobb válasz: Általában nem kell folyadék, határozottan odanyomott száraz zsepi lehozza simán általában.

Általában nem kell folyadék, határozottan odanyomott száraz zsepi lehozza simán általában.
Semmilyennel, csak fizikai tisztítást szabad használni, úgy hogy a CPU a foglalatban van rögzített állapotban. A nedves vagy vegyi tisztítás rendkívül veszélyes lehet az eszközre! Én papírzsebkendõt szoktam használni. Elõtte persze jól megizzasztom a gépet, hogy minél melegebb legyen a felület (persze nem hûtõ nélkül!). Utána áramtalanítok, majd azonnal megkezdem a szerelést. Ha meleg a paszta könnyebben lejön...
Ha nagyon nem jönne, akkor a hûtõ talpát, és a CPU kupak tetejét pár csepp alkohollal átitatott zsepivel próbáld. Ha máshoz nem ér, nem lesz baj. Csak mint már elõttem írták, eltte járasd meg a kicsikét. Mondjuk 1óra Prime95 tuti elég. : D
A kérdező hozzászólása: értem, az jó mert nem nagyon van itthon speckó folyadék
A kérdező hozzászólása: oké, kössz a válaszokat


Milyen kísérlettel határoznátok meg hogy milyen folyadék van a kémcsőben a következő vegyületek közzül?

A, szénhidrogén (telített/telítettlen/aromás/alifás) B, Szénhidrogén aminoszármazéka C, Szénhidrogén hidroxiszármazéka D, szénhidrogén aminoszármazéka Utóbbi lehet aromás/alifás/primer/szekunder/tercier

Milyen itatopoharat vegyek a babámnak és hol? Most kezdjük a hozzátáplálást és ebböl itatnám inkább mint üvegböl. Milyen folyadékkal kináljam, viz vagy hippes instant tea (4, 5hos)?

Legjobb válasz: Szia! Nekünk az Avent varázsitatója volt. Bevált, nem csöpögött, nem tört, szóval elég ellenálló darab.

Szia! Nekünk az Avent varázsitatója volt. Bevált, nem csöpögött, nem tört, szóval elég ellenálló darab.
Nekünk is Avent itatópohár van és meg vagyok vele elégedve, a kisfiam is szeret belõle inni.
Ilyen Aventeset sokhelyen lehet kapni, bababoltokban , DM-ben, Tescoban.Szerintem próbáld meg kitapasztalni mit szeret a babád, mert például Hipp teákból is sokféle létezik és az én kisfiam egyiket se itta meg.Nálunk a víz jött be, meg késõbb a Hippes gyümilevek.
Szerintem az ára változó, én a kétdeciset 1700ft-ért vettem+vettem hozzá fogantyút az kettõ darab volt 1400.(Vas megye)
Van a DM-nek ilyen sajáttermékes itatója(Nuby van írva az üvegre), annak szilikonos csõrös a teteje, az 1000 ft és gyárilag van rajta fogantyú is.
Nekünk mam-os tanulopoharunk van nagyon jo 1000ft bárhol.
Nekünk is Nuby van. Szereti a a babám. Sõt a cumisüvegünk is az. Ezek mind szelepesek, nem csöpögnek.
Nekünk is DM-es van és tényleg jó, csak akkor jön belõle ha szívja a baba, szilikonos, füles és mûanyag:) , ha fejre fordítja vagy csak játszik vele akkor sem csöpög. 5hós baba anyuja Ja, én 990-ért vettem:Veszprémi vok:)
Még mindig én vagyok.Szerintem dönts, hogy az ár számít-e.Ha igen megteszi a Nuby is nekünk olyan is van és az is nagyon jó és nem csöpög.Minden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: Utolso nagyon aranyos vagy köszi hogy irtál és mindenkinek köszi a segitséget.Csak most nem tudok dönteni aventes vagy nuby legyen??
Bocs, hogy így részletekben írtam, csak mindig eszembe jutott vmi.
A kérdező hozzászólása: Milyen folyadékkal kináljam, viz vagy tea?Hol tudok venni itatopoharat és mennyibe kerül?Köszi!
Én Aventeset próbáltam a 6 hónapos kortól szánt varázsitatót. A lányom egyáltalán nem fogadja el, undorodik a gumi csõrétõl. Pedig az én lányomnak eddig mindegy volt mit adok a szájába... :-)

Hogy történik pontosan a laktózterheléses teszt? Milyen folyadékot kell meginni? Milyen az íze stb?

Azt már tudom, hogy min. 3 órás, és hogy ívás, utána meg valami kilégzéses teszt. Az érdekelne, hogy mennyire rossz az a folyadék. Illetve, hogy igaz-e, hogy az is rosszul lesz t?le, aki egyébként nem laktózérzékeny? Igaz, hogy akár 2 hét hasmenést is okozhat az érzékenyeknél?

Legjobb válasz: Szervezete válogatja. Ha esetleg terheléses cukorvizsgálaton voltál, akkor pont olyan rossz, mint az a cukor. Tömény tejcukor van benne, egy kis vízzel felhígítva. Nekem a lányom elsõ alkalommal majdnem kihányta, másodjára csak émelygett, én viszont meg se tudtam inni. Szóval nagyon rossz. Az, hogy mennyire leszel tõle beteg változó. Lánykám elsõre egész nap a wécét járta, másodjára, csak fájt a gyomra. A vizsgálat maga, azt nézi, hogy milyen mértékben bomlik le a tejcukor a szervezetben, amit kilégzéssel ellenõriznek, minél magasabb a kilégzési érték, annál kevésbé bomlik le a cukor, tehát az érzékenység igazolt.

Szervezete válogatja. Ha esetleg terheléses cukorvizsgálaton voltál, akkor pont olyan rossz, mint az a cukor. Tömény tejcukor van benne, egy kis vízzel felhígítva. Nekem a lányom elsõ alkalommal majdnem kihányta, másodjára csak émelygett, én viszont meg se tudtam inni. Szóval nagyon rossz. Az, hogy mennyire leszel tõle beteg változó. Lánykám elsõre egész nap a wécét járta, másodjára, csak fájt a gyomra. A vizsgálat maga, azt nézi, hogy milyen mértékben bomlik le a tejcukor a szervezetben, amit kilégzéssel ellenõriznek, minél magasabb a kilégzési érték, annál kevésbé bomlik le a cukor, tehát az érzékenység igazolt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, még annyit kérdeznék, hogy mennyit kell meginni abból az italból és hogy miért 2 napos a vizsgálat, mindkét napon ugyanaz történik?
2 dl a mennyiség, de nálunk csak egy nap volt.
sokszor, világos
A kérdező hozzászólása: Kedves elõzõ válaszoló, nekem is eszembe jutott, hogy nem feltétlenül jó tartogatni. Nekem már a viz ivás gondolatától is pisilni kell menni, nálam elõször wc, aztán ivás. MOst meg bodza teát iszok, szezon van és szeretem, az még pluszban vizhajtó is úgyhogy sürün járok. :)
Nem tudom "gyerekek"...nem vagyok biztos benne, hogy jó, ha tartogatjuk.Én is gyakran járok, pedig 2 litert is alig iszom, és mégis távozik annyi, amennyi a húgyhólyag kb.fél liter ûrtartalmát már feszítheti.Az ivás utáni szinte azonnali vizelés a szervezet sóháztartásával(ami összefügg a vese szûrési képességével)is összefüggésben áll, ha nem számítjuk az aggodalom/stressz, illetve a felfázás okozta vizelési ingereket.De ez a jobbik eset, mint hogyha valaki egész nap alig pisil.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Ja, és a színe többnyire nagyon halvány sárga, de leginkább "vízszínû".
Naponta 2-2, 5 liter folyadékot iszom, ami átlagosan 5-6 részletben távozik :) Nagyon sokszor vissza kellett tartanom régebben, lehetséges, hogy emiatt megedzõdtek odalent az izmaim (?)
Szokni kell anagyobb mennyiséget, 3 liter még nem sok.
Nem kell annyiszor kimenni, a húgyhólyag is izom, kondícionálni kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! 3. válaszoló, hogy birod ilyen sokáig ennyi folyedék után? Én ha 1, 5 litert iszok meg, akkor is szinte 10-15 percenként szaladgálok. Pont azért tettem fel a kérdést, mert ennél többet kellene inni, de akkor meg még gyakrabban mennék wc-re?!
Kb napi 3-4 liter víz és 2 csésze gyógytea. 1, 5- 2 óránként járok pisilni. Este gyakrabban. Vízszínû szalmasárga közt van a színe.
én félóránként járok, pedig nem iszok meg egy liternél többet egy nap. A színe világos.
Így van, ha JELEZ a húgyhólyag, akkor menni kell:) Finom is a bodza!

Milyen folyadék jobb a víznél hűtő/fűtő rendszerekben?

Bármi érdekel, akár még kísérleti, nemlétező megoldások is. Lényeg, hogy hagyományos csőrendszerrel is használható legyen.

Legjobb válasz: Trafóolaj?

Trafóolaj?
Egyszerû fagyálló hûtõfolyadékot szoktak bele tölteni.
nézz utána az atomerõmûvek hûtésérõl, emlékeim szerint talán higany, meg ammónia meg ilyesmik is vannak köztük. De lehet érdemes valami fajhõtáblázatra keresned, és ami jobb hõvezetõ, mint a víz, nagyobb a fajhõja, az már jó.
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat!

Johnsons kontakt lencséhez milyen folyadék jó? Azt mondták, a ReNu nem ajánlatos

kontakt lencse, lencse, folyadék, tisztító folyadék, szem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!