Találatok a következő kifejezésre: Milyen fogkremmel a (60 db)

Ha van itt fogorvos; Számít hogy milyen fogkrémmel mosunk fogat? Vagy inkább a fogmosás minősége és mennyisége a mérvadó?

Tele van reklámmal az agyunk. De valojában tenyleg szebb vagy egeszsegesebb lesz a fogam ha megveszem a draga fogkrémet? Összetevőileg azt gondolom, közel azonosnak kéne hogy legyenek. Azon kivül hogy meno es mentolos , meg fa..sz..om tudja milyen. A fognak is lényeges hogy minosegi legyen?

Legjobb válasz: Én csak "szeretek" fogorvoshoz járni, nem vagyok ugyan doki. Mostanában az a jó, ezt több orvostól hallottam, ha nem fehérítõs fogkrémet használsz (fehéríteni fehérítõ anyaggal van értelme, a folyamatos fehérítõ fogkrém vagy csiszolja a zománcot minden nap vagy roncsolja folyamatosan), és ami nagyon menõ most, az az h nem jó ha sodium laureth (vagy lauryl) szulfát van a fogkrémben. Ez az az összetevõ, ami a habzásért felelõs. Eddig csak ilyen mentes tusfürdõket gyártottak, amik babáknak meg érzékeny bõrûeknek való, de újabban azt mondják nem jó hatással van a szájra sem. Egy nagy része tényleg reklám, pláne a fehérítõ fogkrémeknek, amivel az életben nem sikerült még embernek hatást elérni szerintem. De a fluoron túl sok mindent tudnak beletenni egy fogkrémbe. Moss fogat egy 350 forintos blend-a-med-del, aztán egy lila színû elmex-szel pár napig és érezni fogod a különbséget. Nekem a blend-a-medtõl még a nyálam is darabos lesz reggelre, sensodyne-t szoktunk venni.

Én csak "szeretek" fogorvoshoz járni, nem vagyok ugyan doki. Mostanában az a jó, ezt több orvostól hallottam, ha nem fehérítõs fogkrémet használsz (fehéríteni fehérítõ anyaggal van értelme, a folyamatos fehérítõ fogkrém vagy csiszolja a zománcot minden nap vagy roncsolja folyamatosan), és ami nagyon menõ most, az az h nem jó ha sodium laureth (vagy lauryl) szulfát van a fogkrémben. Ez az az összetevõ, ami a habzásért felelõs. Eddig csak ilyen mentes tusfürdõket gyártottak, amik babáknak meg érzékeny bõrûeknek való, de újabban azt mondják nem jó hatással van a szájra sem. Egy nagy része tényleg reklám, pláne a fehérítõ fogkrémeknek, amivel az életben nem sikerült még embernek hatást elérni szerintem. De a fluoron túl sok mindent tudnak beletenni egy fogkrémbe. Moss fogat egy 350 forintos blend-a-med-del, aztán egy lila színû elmex-szel pár napig és érezni fogod a különbséget. Nekem a blend-a-medtõl még a nyálam is darabos lesz reggelre, sensodyne-t szoktunk venni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Azért kiváncsi lennék egy hozzáértõ véleményére is, de köszönöm hogy hozzászóltál
Az a jó, aminek magas a fluoridtartalma. Elmex, Sensodyne, stb. ppm-ben van kifejezve, meg tudod nézni a csomagoláson. 1000 körüli már elég jó. De egyébként teljesen mindegy, ha napi 2x mosol fogat legalább 3 percig és jó a technikád, az is elég.
Nem ugyanaz az összetevõjük, rengeteg féle van. Attól függ, hogy van-e valamilyen problémád a fogaiddal, pl. ínygyulladás, fogérzékenység, ezek alapján válaszd meg a fogkrémedet. Ha nincs semmi probléma, én az Elmex-et ajánlom, ez fogérzékenység mellett, a szuvasodás megelõzésére használatos.

Mikortol lehet a baba fogát fogkrémmel mosni és milyen fogkrémmel (márkát irjatok)? Ameddig nem lehet fogkrémel addig csak fogkefével tisztitsam (babafogkefe), hányszor 1 nap?

Legjobb válasz: Minden fogkrém dobozán rajta van, hogy hány éves kortól ajánlott. Azért, mert általában a gyerekek megeszik a fogkeférõl. Akkor tegyél rá fogkrémet, ha biztosan tudod, nem nyeli le! Sima vízzel bármikor megtisztíthatod a fogát. Étkezések után nyugodtan, hamarabb megszokja a rendszerességet.

Minden fogkrém dobozán rajta van, hogy hány éves kortól ajánlott. Azért, mert általában a gyerekek megeszik a fogkeférõl. Akkor tegyél rá fogkrémet, ha biztosan tudod, nem nyeli le! Sima vízzel bármikor megtisztíthatod a fogát. Étkezések után nyugodtan, hamarabb megszokja a rendszerességet.
Én úgy csináltam a fiamnál hogy babafogkefével mostam a fogacskáit, az elsõ fog kinövését követõen. Eleinte este a kádban csak úgy fogkrém nélkül, hogy megszokja a fogmosást és a fogkefét. Fogkrémet már onnantól használtunk hogy megtanítottam köpni, de akkor is csak egy icipici fogkrémet. Sajnos már nem emlékszem milyen márkát használtam, de kifejezetten gyerekfogkrém volt és arra emlékszem hogy nem gyümölcsös ízû. Sose veszek a gyerekeknek gyümölcsös ízû, meg nyalánk ízû fogkrémet, csak mentolosat, és gyerekfogkrémet. Most Aquafrest használunk ( maci van a dobozán ) a fiam 5 éves és a megszokott rendszeres fogmosásnak köszönhetõen a fogmosás számára alapértelmezett tevékenység és ragyogó hibátlanok a fogai. Nem értek egyet azzal az állásponttal hogy a gyerekeknek akkor kell elkezdeni fogat mostni ha már sok foga van. Minél elõbb tartoik bele a mindennapokba a fogmosás, annál könnnyebben szokja meg és annál természetesebb tevékenység lesz a gyerek számára a mindennapi rendszeres szájápolás.
A baba fogát megjelenéstõl kezdve ápolni kell. A babaoltokban vagy pl. a DMben lehet kapni kifejezetten kisbabáknak készült fogkrémet és hozzá tartozó fogkefét. Ezen fogkeféket a te ujjadra kell felhúzni s ovatosan áttörölni vele a fogacskákat. Létezik fogtisztító kendõ is, de az szerintem nagyon drága a mindennapos használatra, mi csak utazáshoz használjuk.
Szia! A gyógyszertárban lehet kapni Dededent nevû fogkrémet és hozzá ujjra húzható fogkefét, ezzel célszerû kezdeni. Az élelmiszer boltokban már lehet kapni 2 éves kortól használható fogkrémet, de az fluorid tartalmú, tényleg csak akkor, ha már nem nyeli le, tud köpni mosás után. Hogy hányszor egy nap az attól is függ, hogy hányszor fogja engedni, szerintem ezért nem érdemes lefogni, ahogy sokan teszik, mert inkább elmegy a kedve, mint megjön. Próbáld este, fürdést közben, után.

Másfél éves gyermeknek milyen fogkrémmel mosod a fogát?

Legjobb válasz: Nenedenttel. Majd ha már ki tudja köpni, akkor váltunk fluoridos fogkrémre. De ezeket amúgy is csak 2 éves kor felett ajánlják. Tudomásom szerint a Nenedent az egyetlen fluoridmentes fogkrém. Legalábbis én nem találtam másikat sehol. :)

Nenedenttel. Majd ha már ki tudja köpni, akkor váltunk fluoridos fogkrémre. De ezeket amúgy is csak 2 éves kor felett ajánlják. Tudomásom szerint a Nenedent az egyetlen fluoridmentes fogkrém. Legalábbis én nem találtam másikat sehol. :)
A kérdező hozzászólása: Az Aloe Vera fogkrém szerintetek jó?
Köszönöm!Megnézem!
Én külföldön élek, itt bioboltban, de szerintem otthon is bioboltba, meg internetes webáruházakban. A bambio.hu-n ami egy moshatós pelenka webáruház ott árulnak ilyet (logonát), de otthon már bioboltban láttam weleda fogkrémet is.
Bocs az offért! Kedves 8-as! Ezeket hol lehet kapni? Kipróbálnánk... Elõre is köszi!!
Weleda
Nenedent.
Fluorid mentes még: logona és a weleda is. Én azokat használom, inkább a logonát, az olyan zselés és epres ízû.
Nenedent
A jó öreg krokodilossal...:) igaz én az öcsémnek szoktam vele, de ezt nagyon szereti, még én is.:)
elmex és gabi..de annyira minimálisat teszek rá, h sztem mindegy lenne, ha csak vízzel mosnánk:)
Elmex gyerekfogkrém, Ausztriában vettem.
az én lányom is másfél éves, de csak még fogkefe használat gyakorlás megy nálunk meg segítek neki. én félek, hogy lenyeli és baja lesz. da amugy nagyobb drogériákban (dm, müller) már láttam saját márkás termékbe is olyat ami 1, 5-2 éves kortól van és olcsóbb, mint a nenedent
Igaz már nem másfél éves a lányom, de akkor is málnás Gabival mostam.
17 hónapos kisfiú... málnás Gabival

14 hós babátoknak hogyan/mikor mossátok a fogát és milyen fogkrémet használtok?

Legjobb válasz: Minden este (sajnos már elõfordult, hogy elfelejtettem), mert a nagyobb valami extrával állt elõ este). Egyelõre mi még fogkrém nélkül mossuk. Én úgy gondoltam, hogy addig mossuk fogkrém nélkül, amíg nem tud öblíteni, szóval nem tudja kiköpni az öblítõvizet. Én is kiváncsi vagyok más véleményére is.

Minden este (sajnos már elõfordult, hogy elfelejtettem), mert a nagyobb valami extrával állt elõ este). Egyelõre mi még fogkrém nélkül mossuk. Én úgy gondoltam, hogy addig mossuk fogkrém nélkül, amíg nem tud öblíteni, szóval nem tudja kiköpni az öblítõvizet. Én is kiváncsi vagyok más véleményére is.
Mi is este mosunk fogat, vízzel. Nem nagyon szereti, így az én fogamat is mossuk közben, úgy jobb eredményt tudok elérni, akkor jobban hagyja, hogy mossam. Úgy szoktuk, hogy elõször én megmosom neki, utána õ megkapja a fogkefét és õ is vizez, mos, vizez. Többnyire vizez. :) Nyolc foga van egyelõre, négy fent, négy lent.
Az én lányom 13 hónapos lesz, 8 foga van + jönnek a rágófogak. Õ is vizzel mos, azaz mosom neki. Majd valamikor másfél évesen adtam a fiamnak fogkrémet, elmex-et (gyerek), igy a lányom sem kap hamarabb.

Milyen babafogkefe és fogkrém a jó?

Kisfiam jöv? héten lesz 1 éves és most kezdeném el mosni 7 fogacskáját. :) Hogy álljak neki?

Legjobb válasz: Oral-B fokkefét és Elmex fogkrémet használunk fogorvos javaslatára. 2 éves fiamnak.

Oral-B fokkefét és Elmex fogkrémet használunk fogorvos javaslatára. 2 éves fiamnak.
A legkisebb méretû fogkefét használtuk, amit 3 db-os kiszerelésben lehet kapni, és 2 gumisörtéjû, 1 pedig rendes, pici fogkefe. A gumisörtéjûek után jött a fogkefe, Gabi fogkrémmel. (Azóta a fogkefe az idõdobozba került.) A kisfiam most 2 éves, és Colgate fogkefét a legkisebb méretût, és Signal fogkrémet használunk 2-6 éveseknek. Hogy állj neki? Én még pár hónapos korában mindig elõtte mostam a fogamat, és magyaráztam neki mire jó. Õ akkor a gumisörtéjûvel utánozott. Azután már gyerekjáték volt a rendes fogmosás, bár a rendes inkább még mindig az, amikor én "utánmosok" neki. :) ))
Nenedent fogkrémet tudsz venni DM-ben, ami 600 Ft és fluoridmentes, ezt nem baj, ha a baba lenyeli, mert nem tudja kiköpni. 2 éves korig ezt inkább javasolják használni, mint a fluoridosat. Azt majd akkor, ha már ki tudja köpni a fogkrémet. Fogkeférõl nem tudok nyilatkozni, nekünk Amway gyerekfogkefénk van.

Mit érdemes szedni, hogy terhesen ne menjenek tönkre a fogaim? Milyen fogkrémet, szájvizet ajánlatok? ?

Legjobb válasz: Bármilyen jobbfajta fogkrém jó, pl Colgate, moss napi 3x fogat. És egyél sok sajtot. Az nagyon jó a fogaknak.

Bármilyen jobbfajta fogkrém jó, pl Colgate, moss napi 3x fogat. És egyél sok sajtot. Az nagyon jó a fogaknak.
Én zöld elmexet használtam, de nálam inkább a fogínyvérzés volt, amit nem tudom elkerülni.
Nekem azt mondta a fogorvos, hogy ha naponta 4-5x étkezel ésszerû adagokat, közte nem nassolsz és nem eszel sok édességet, akkor nem fognak tönkremenni a fogaid. Az ínyed valóban vérzékenyebb lesz a szokásosnál, arra a Listerine tökéletes.
Vigantol cseppet irt fel nekem a doki, es ehhez meg heti 2kalcium pezsgotablettat iszok meg. Sensodyne fogkremet hasznalok es Listerin Zero szajvizet.Nem tudom jo lesz e, 25hetes terhes vagyok es folyamatosan sok gyomorsavam van ami pluszba kihat a fogaimra es ugye a pici is "szedi el" tolem a kalciumot...(sajnos amugyis romlekony fogazattal rendelkezem:-( ).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!!
Corsodylt ajánlom. Nagyon erõs, öblítés után sokáig csak azt az erõs ízt érzed a szájadban, de a legjobb fogínyvérzésre.

Nem szivarazok, csak ritkan kavezok. Megis sargasak a fogaim. Mit tehetek, hogy szep feherek legyenek? Milyen fogkremet erdemes venni?

Sajnos szuleimnek is rossz fogaik vannak.Lehet ez genetika,hogy nekem is sargasak?? :(

Legjobb válasz: Többféle "fogszín" van. Ha sose volt nagyon fehér, nem is lesz. Van mindenféle márkájú... Whitening fogkrém, van nagyon erõs is, azok drágábbak.Egyéb fogorvosi módszerek is elég drágák. A közönséges és olcsó szóbabikarbónára mondják, hogy szorgalmasan használva fehérít.

Többféle "fogszín" van. Ha sose volt nagyon fehér, nem is lesz. Van mindenféle márkájú... Whitening fogkrém, van nagyon erõs is, azok drágábbak.Egyéb fogorvosi módszerek is elég drágák. A közönséges és olcsó szóbabikarbónára mondják, hogy szorgalmasan használva fehérít.

Ti mikor kezdtétek el mosni a babátok fogát? Milyen fogkrémet és fogkefét használjunk először?

7 hós babámnak még csak egy fél foga van kint. Mikortól kell mosnom neki és hányszor? Ti hogy csináltátok?

Legjobb válasz: Ahogy kibújt az elsõ foga 3 hónaposan.Akkor még csak vízzel mostuk neki ,most 1 éves 13 foga van.Nenedent fogkrémet használunk.Elég drága,így most vettem olcsóbban a Rossmannban.4 hónapos kortól lehet vele mosni és fluormentes.Nem gond ha lenyeli.

Ahogy kibújt az elsõ foga 3 hónaposan.Akkor még csak vízzel mostuk neki , most 1 éves 13 foga van.Nenedent fogkrémet használunk.Elég drága, így most vettem olcsóbban a Rossmannban.4 hónapos kortól lehet vele mosni és fluormentes.Nem gond ha lenyeli.
Arra elég egy kis gézlap.Kicsit bevizezed és átdörgölöd:) Lehet kapni ezt a 3-as kiszerelésû fogkefe szettet .Az is jó, mert van benne olyan is amit rágcsálni tud.Mi most az ujjra húzhatós szilikonfogkefét használjuk.Elsõnek az is jó, az nem dörzsöli ki nagyon a kis ínyét/fogacskáját.
Bocsika:) Az ínyét is átdörgölheted finoman:) Jól esik neki biztosan.
A kérdező hozzászólása: Áh, Jégtánc, tudtam, hogy te fogsz elsõként írni, köszönöm!:-) És milyen fogkede kell? Nagyon finoman kell dörzsölni? Csak azt a fogat v az ínyét is mindenhol?
Mi is az elsõ fogaktól adtunk neki fogkefét, amit rágcsálhatott, és utána átdörzsöltem én is neki óvatosan. Mi ilyet vettünk: http://bolthely.hu/kepek/babycenter/02619.jpg Eleinte csak naponta 1x, az esti fürdéskor mostam neki, aztán mikor több foga lett, akkor reggel és este is. S mi is Nenedent fogkrémet vettünk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat! :-) Szép estét!
11 hónapos 3 részes Nuk kefét vettünk neki, még csak 2 foga van.együtt szoktunk fogat mosni, amikor én beteszem a számba a fogkefét, akkor õ is elkezdi rágcsálni az övét, aztán azt a kettõt én megmosom neki vízzel, és nevetgél amikor én kiköpöm a fogkrémet :)
Ahogy kibújtak az elsõ fogai, Rossmannban kapható ujjra húzható szilikon "kefével". Csak a rágicsálás kedvéért van egy sima felnõtt fogkeféje is.

Ajak piercingem van. Milyen fogkrémet használjak, hogy egy kicsit megóvjam a fogzománcomat?

Legjobb válasz: Ha állandóan neki koccan a fogadnak, használhatsz te bármilyen fogkrémet is!

Ha állandóan neki koccan a fogadnak, használhatsz te bármilyen fogkrémet is!
Elmex fogkrém és most a fogkefe is elmex :)
A kérdező hozzászólása: Látom sokan Elmexet használtok. Milyen ize van? Tényleg inkább mentolos, mint gyümölcsös? Láthatóan szebb lett tõle a gyerek foga?
fogkrém Signal, kefe DM-es (mindég a dupla csomagosat veszem)
Fogkeféje nem tudom milyen, õ választotta dm-ben. Fogkrém Nenedent és Signal.
Dontodent fogkefe és fogkrém. Mindkettõ Dm-es.
Elmex fogkrém, fogkefébõl mindegy, abból nincs konkrét. De jelenleg nekünk is elmex, mint az elsõ válaszolónak. :)
dm-es fogkefe, elmex fogkrém
oral-b fogkefe, elmex fogkrém 0-6 évig, a többi nem sokat ér, fogorvos mondta!
Alldent gyerek fogkefe, és a vademecum almás fogkrém amit használunk.
Kinder Elmex.
Fogkrémbõl egyenlõre a Gabit használjuk, fogkefét pedig Gyermekeknek valót, abból nem igazán válogatok, persze nem a 100Ft-osból veszem.
Nem tudom milyen az íze, én még nem kóstoltam, de a gyerekem szereti, sokszor rá kell szólni, mert leeszi a fogkeférõl. Nekünk nem engedi mosni, õ pedig elég gyéren mossa. Inkább ennek köszönhetõ, hogy elöl jobban kilukadt a fogacskája (a két elsõ között), mint amivel kezdtük, szerintem ebben nem a fogkrém a ludas, a többi helyen rendben vannak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!