Találatok a következő kifejezésre: Milyen fogamzásgátlót szedni szoptatás (6 db)

Milyen fogamzásgátlót érdemes szedni szoptatás alatt? Nem befolyásolja a tejtermelés és a tej izét?

Legjobb válasz: Szia! Én 3 éve a cerezettát szedtem, az jó volt, bár barnás vérzésem volt mellette. A tej termelést nem befolyásolta, sehogy sem. Elõtte 5 évvel volt valamilyen más szoptatás alatti fogamzásgátló, ami szuper jó vol, se vérzés mellette se semmi, de azt már kivonták a forgalomból. Hogyha szoptatás alatt nem akarsz újra teherbe esni, akkor én nagyon tudom ajánlani a fogamzásgátlót a szoptatás alatt is! A legjobbakat!

Szia! Én 3 éve a cerezettát szedtem, az jó volt, bár barnás vérzésem volt mellette. A tej termelést nem befolyásolta, sehogy sem. Elõtte 5 évvel volt valamilyen más szoptatás alatti fogamzásgátló, ami szuper jó vol, se vérzés mellette se semmi, de azt már kivonták a forgalomból. Hogyha szoptatás alatt nem akarsz újra teherbe esni, akkor én nagyon tudom ajánlani a fogamzásgátlót a szoptatás alatt is! A legjobbakat!
Szia !Szopi mellett is teherbe lehet esni.A kereszlányom 5 hetes , és a tesóm szoptatás alatt lett vele terhes.Én a pharmatexet használtam , ez hüvelytabletta.Teljesen megvoltam elégedve vele.
Azért mert az LLL egy gyökér oldal, ami hülyeségekkel tömi a hiszékeny kismamák fejét.
Lehet, hogy gyökér, de én mégsem menstruálok, és peteérésem sincs, mert úgy szoptatok, ahogyan le vanb írva:)
Szeretet és gondoskodás az hülyeség? Én akkor hiszékeny vagyok...
Én nem szedek és nem is fogok. Tudom azt mondják lehet, de a gyógyszeripar sokmindenre azt mondja. http://www.lll.hu/node/12
a szoptatás a legjobb fogamzásgátlás :)
Teljesen jó, amit az elsõ válaszadó belinkelt! Nem tudom, miért 0-zta le neki valaki, h nem hasznos, hiszen ez köztudottan is így van, de mindegy.
A szeretet és gondoskodás nem hülyeség, de ott annyi marhaság van leírva, hogy komolyan mondom, nem tudom, mit csinálnék, ha nem lennék képzett csecsemõgondozó, és megfogadnék minden hülyeséget...
Mi a hülyeség benne, pl.?
Miért offolgattok állandóan? Ez nem érdemben válasz a kérdezõnek. Az, hogy milyen fogamzásgátlás a megfelelõ, azt az orvosod fogja felvázolni, ha rákérdezel. Nekem pl a 6 hetes kontroll alkalmával sorolta fel a szoptatás alatt lehetséges fog. gátló módszereket, és én is cerazettet szedtem. Sajna az elején valóban elõfordul pecsételõ vérzés, de még mindig jobb, mint egy nem kívánt, és megszakított terhesség. És a szoptatás nem nyújt 100 %-os védelmet. Hiszen aki betartja az LLL által leírtakat, annak is megjöhet, mert ez nõi szervezet függõ. Nálunk nem befolyásolta sem a tej mennyiségét, sem az ízét. Sikeres szoptatást! :o)
Sziasztok!! Ne hogy már összekülönbözzetek ezen....mindenkinek másak a nézetei és ezt jobb tiszteletbe tartani.Nem biztos hogy te is úgy alszol mint én de reggel mégis kipihenten ébredsz.Lehet hogy hülye példa volt, de azt hiszem érthetõ.Én rengeteg jó tanácsot olvasok itt, de volt olyan is, ami nekem nem vált be, pedig sokan sztárolták az ötletet.

Milyen fogamzásgátlót irnak fel szoptatás alatt? Ha elkezdem szedni mikortol véd a terhesség ellen? Hogyan kell szedni? Ha már nem szoptatok akkor is lehet tovább szedni, vagy akkor másik kell?

nem soka tejem nem tudom meddig fogok tudni szoptatni,ezért érdekel hogy célszer? e a szoptatás alattit szednem.

Legjobb válasz: A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.

A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.
Olvastam a válaszodat és az érdekelne mennyi az a huzos összeg amibe kerül és ha már nem szoptatok hogyan lehet átálni másikra?
A nõgyógyász ír, majd fel másik fajta gyógyszert. Úgy is vissza kell menni rákszûrésre amikor már nem szoptatsz és akkor majd megbeszélitek vele. Az ára 3 havinak kb 5800-6000 ft között van. Írd be a google-ba és utána tudsz nézni.
Szokták ajánlani a Pharmatex termékeket is, idõszakos fog.gátlásra. Vény nélkül kaphatók, nem kerülnek sem a vérbe, sem a tejbe. Van kúp, krém, tabletta. Engem a tabletta csípett, de a krémmel, kúppal nem volt bajom. A krémet találtam a legjobbnak. Megpróbálhatod ezeket is, ha gondolod. Üdv: Andi
Viszont a kúpnál ha esetleg van egy gyulladásod már nem olyan hatékony! Az egyik ismerõsöm így esett teherbe, és akkor mondta a doki ezt
És a pharmatex is drága, a 6 adagos krém 3.000.- Ft. Jó, hogy az ember már azt is megfontolja, anyagi szempontból hányszor él házaséletet... Én is a tabin vacilálok, sokaknak elmegy a teje tõle, elhíznak, és teherbe esnek mellette, ezért még én sem szántam rá magam, maradt a gumi. Szoptatás után érdemes másikat iratni, mert ez nem ad tökéletes biztonságot. Az ára valóban drága ennek is. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni. Nekem 10 napot mondott a doki védettségre, de én az egy levél bevételére esküszöm...
Én is most vettem Cerazette fog. gátlót, 6990 ft. volt pontosan az ára. Hát ez van, nem olcsó.

Szoptatás alatt milyen fogamzásgátlót lehet szedni?

Vagy nem is kell? Szoptatás alatt nem lehetek terhes? Vagy utána, ti mlyen fogamzásgátlót használtok? Vafy amíg nem jön meg a menstruációm addig nem lehetek terhes? Vagy hogy van ez? :)

Legjobb válasz: Szoptatás alatt is lehetsz terhes, még akkor is, ha a mensid nem jön meg:) Én fogigátólóról, amit szoptatás alatt lehet szedni az Azaliáról és a Mercilonról tudok. De állítólag sokan terhesek lesznek ezek mellett.

Szoptatás alatt is lehetsz terhes, még akkor is, ha a mensid nem jön meg:) Én fogigátólóról, amit szoptatás alatt lehet szedni az Azaliáról és a Mercilonról tudok. De állítólag sokan terhesek lesznek ezek mellett.
Szoptatás alatt is teherbe lehet esni, még akkor is ha nincs menstruáció. Fogamzásgátlót nõgyógyásszal egyeztess, úgyis õ dönti el, hogy mit ír fel neked. Én amúgy nem vagyok fogamzásgátló tabletta párti, nekünk nagyon megfelel az óvszer is.
Terhes lehetsz.Én a gumit tartom a legbiztosabbnak.Garantáltan hormonmentes:)
Lehetsz terhes, mert a peteérés elõbb van mint a menstruáció, és ha pont kifogjátok az elsõt akkor egyetlen menstruáció sem kell hozzá hogy teherbe ess. Szoptatás alatt általában igaz az, hogy aki kizárólagosan szoptat, ott a hormonok miatt nem szokott sikerülni a teherbe esés, DE kivételek mindig vanank ezért nem biztonságos csak ebben hinni. Fogamzásgátlót én nem szednék hiszen az hormontartalmú és átmegy az anyatejbe is, így megkapja a neki nem való hormonokat a baba is. Persze van amire azt mondják hogy lehet, de én akkor sem szednék. Akkor már inkább gumi.
Csak olyat lehet szedni, ami nem kombinált, hanem csak progeszteront tartalmaz.
Amit szoptatás alatt is lehet szedni tabi, az miért lenne káros a gyerekre!? Nekem Cerazette-t írt fel a nõgyógyászom. Elõtte is szedtem fogamzásgátlót, én csak örülök neki, hogy lehet szoptatás alatt is már!
nem tudom hogy biztosan káros-e, de az tuti hogy hormon van benne, és az is tuti hogy a hormon kiválasztódik az anyatejben. Na most speciel a fiúgyermekemet nem bombáznám még progeszteronnal sem... egyébként ez meg egy olyan dolog hogy a szója tartalmú tápszereknek is nagy divatja volt 20 évvel ezelõtt, mindenki meg volt róla gyõzõdve hogy ha szabad akkor az jó is, aztán meg nem kiderült hogy növényi ösztrogént tartalmaz? Hoppá... láttam ilyen tápszeres gyereket felnõni, 9 évesen már menstruált és olyan szõrös volt bizonyos helyeken mint egy felnõtt. És erre sem mondták azt anno abban az idõben hogy káros. Az a biztos hogy ha nem szeded, nem lesz baja a babának, de te tudod. Én nem szedném.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hú! Én se akarom hogy valami baja legyen a babának, akkor inkább gumi. Csak érdeklõdtem ki hogy oldotta meg. Köszönöm mindenki válaszát!

Szoptatás alatt milyen fogamzásgátlót lehet szedni?

ha valakinek megszületik a babája,és nem akar sokáig gyereket akkor a szoptatás alatt milyen fogamzásgátlót lehet szedni? mit szoktak felírni?

Legjobb válasz: Az egyik ilyennek tudom a nevét: Cerazette. Van még más is, de azt nem ismerem. Ezen kívül, amit még tudok, hogy a fogamzásgátló injekció is azt a hormont tartalmazza, amit a szoptatás alatt szedhetõ tabletták, tehát azt is lehet alkalmazni szoptatás alatt, ráadásul 90naponként csak egyszer kell beadatni. Bár ez sokaknak nem jött be, mert nagyon megkavarta a hormonjait, meg volt, akinek a babája nem fogadta el utána a cicit. És állítólag nagyon lassan ürül ki a szervezetbõl, ha késõbb még szeretnél babát, nem ajánlják. A cici elutasítása viszont elõfordulhat a tablettától is (bár ritkán), mert kicsit megváltoztatja a tej ízét.

Az egyik ilyennek tudom a nevét: Cerazette. Van még más is, de azt nem ismerem. Ezen kívül, amit még tudok, hogy a fogamzásgátló injekció is azt a hormont tartalmazza, amit a szoptatás alatt szedhetõ tabletták, tehát azt is lehet alkalmazni szoptatás alatt, ráadásul 90naponként csak egyszer kell beadatni. Bár ez sokaknak nem jött be, mert nagyon megkavarta a hormonjait, meg volt, akinek a babája nem fogadta el utána a cicit. És állítólag nagyon lassan ürül ki a szervezetbõl, ha késõbb még szeretnél babát, nem ajánlják. A cici elutasítása viszont elõfordulhat a tablettától is (bár ritkán), mert kicsit megváltoztatja a tej ízét.
Az én orvosom a szoptatás alatt a hüvelygyûrût ajánlotta. Nagyon alacsony a hormontartalma és nem a szervezetben, hanem csak helyileg szívódik fel. Így nem befolyásolja a tej hozamot és nem kerül a tejbe sem. Az orvosod biztosan elmagyarázza pontosabban vagy a gyógyszertárban is segíthetnek.
A szoptatás alatt mindenképpen jobbnak tûnik a természetes fogamzásgátlás.

Szoptatás után melyik a legjobb fogamzásgátló? Ki milyen fogamzásgátlót kezdett el szedni?

Legjobb válasz: Szia.Én a Lindynette 20-at szedem.Terhesség elõtt is ezt szedtem.De szerintem a dokid tudja melyik a legjobb Neked.

Szia.Én a Lindynette 20-at szedem.Terhesség elõtt is ezt szedtem.De szerintem a dokid tudja melyik a legjobb Neked.
yadine
Nekem volinát írt fel a dokim.
Lyndinettet már vagy 1 éve
Dienille-t kezdtem el szedni, a 3. levélnél tartok, eddig bevált.
Én is Lindynette 20-at szedtem régen és most is azt fogom.
Miréna
Ez engem is érdekelne, de sajnos én a spiráltól is iszonyat ódzkodom :( más megoldás meg szerintem nem igen van ami megbízható is...
Nuvaring hüvelygyûrû. Én évek óta használom, és nagyon szeretem.
Szoptatás alatt a Nuvaringet nem lehet használni. Egyébként nagyon jó, én is azt használom már évek óta.
Ha nincs ellenetekre, hogy akár teherbe is eshetsz, akkor Pharmatex. Bár felmerül a kérdés, hogy akkor mégis minek használd, ha annyira megbízhatatlan :) Tehát akkor akár a megszakításos szeretkezés is szóba jöhet, bár az ugye meg nem fogamzásgátlás :)
Nekem itt kulfoldon a Mircolut nevu gyogyszert irta fel a nogyogyaszom, bar nem szedtem be. ezt lehet szoptatas alatt szedni. Az elso kislanyom utan szedtem es nem tudom h emiatt vagy magatol a terhesegtol de nekem a hormonhaztartasom felborult, ennek eredmenyekent a kisteso 4.5 evvel ra szuletett meg es baromi sokat vartunk ra. Szoval most nem szedem. ha jon a haramdik akkor orulni fogunk, ugyis benne vagyok mar a korban tehat meg ennyi idot 3ikra nem szeretnek varni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!