Találatok a következő kifejezésre: Milyen fogamzásgátlót szedni (45 db)

Milyen fogamzásgátlót irnak fel szoptatás alatt? Ha elkezdem szedni mikortol véd a terhesség ellen? Hogyan kell szedni? Ha már nem szoptatok akkor is lehet tovább szedni, vagy akkor másik kell?

nem soka tejem nem tudom meddig fogok tudni szoptatni,ezért érdekel hogy célszer? e a szoptatás alattit szednem.

Legjobb válasz: A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.

A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.
Olvastam a válaszodat és az érdekelne mennyi az a huzos összeg amibe kerül és ha már nem szoptatok hogyan lehet átálni másikra?
A nõgyógyász ír, majd fel másik fajta gyógyszert. Úgy is vissza kell menni rákszûrésre amikor már nem szoptatsz és akkor majd megbeszélitek vele. Az ára 3 havinak kb 5800-6000 ft között van. Írd be a google-ba és utána tudsz nézni.
Szokták ajánlani a Pharmatex termékeket is, idõszakos fog.gátlásra. Vény nélkül kaphatók, nem kerülnek sem a vérbe, sem a tejbe. Van kúp, krém, tabletta. Engem a tabletta csípett, de a krémmel, kúppal nem volt bajom. A krémet találtam a legjobbnak. Megpróbálhatod ezeket is, ha gondolod. Üdv: Andi
Viszont a kúpnál ha esetleg van egy gyulladásod már nem olyan hatékony! Az egyik ismerõsöm így esett teherbe, és akkor mondta a doki ezt
És a pharmatex is drága, a 6 adagos krém 3.000.- Ft. Jó, hogy az ember már azt is megfontolja, anyagi szempontból hányszor él házaséletet... Én is a tabin vacilálok, sokaknak elmegy a teje tõle, elhíznak, és teherbe esnek mellette, ezért még én sem szántam rá magam, maradt a gumi. Szoptatás után érdemes másikat iratni, mert ez nem ad tökéletes biztonságot. Az ára valóban drága ennek is. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni. Nekem 10 napot mondott a doki védettségre, de én az egy levél bevételére esküszöm...
Én is most vettem Cerazette fog. gátlót, 6990 ft. volt pontosan az ára. Hát ez van, nem olcsó.
Kérj tanácsot egy nõgyógyásztól.
Elmész nõgyógyászhoz, vérvételre küld és majd eldönti, hogy milyet ír fel. Az hogy hogyan kell szedni rajta van a betegtájékoztatón, figyelmesen el kell olvasni és betartani. A másik hogy többféle bogyó van, vannak 1, 2 vagy 3 fázisúak.
16 évesen?.....Egyébként mi azt honnan tudjuk? Kinek melyiket írják fel, azt nem mi döntjük el..Az nem úgy van, hogy bemész a gyógyszertárba és veszel egyet.
Nõgyógyász írja fel, recept nélkül nem kaphatsz - így nem te fogsz válogatni a tabletták közül. Semmiképpen ne hagyd az orvosnak, hogy úgy írjon fel gyógyszert, hogy elõtte nem vizsgált meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat :)

Milyen kortól érdemes fogamzásgátlót szedni?

Az orvos javasolta, hogy ett?l rendszeres lesz a menzeszem, mert húsz éves létemre nem az. Arra lennék kíváncsi, hogy ti hány évesek voltatok és milyen változásokat várhatok a testemen?

Legjobb válasz: Nem értem miért baj ha nem rendszere az menstruáció... Most az az egy két nap eltolódás nem tök mindegy? Ha mindig van nálad tampon (ami nem foglal sok helyet) nem nagyon érhet meglepetés. A fogamzásgátlóval meg vigyázz nehogy az legyen hogy a nagy rendszeresedés után letéve a tablettát nem jön meg többet... Sokan jártak pórul vele. A fogamzásgátló védekezésre van elsõsorban nem menstruációs zavarokra... Ezt tartsad szem elõtt nem éri meg szétcseszni a hormonháztartásod szerintem. Ha meg vérszegény lennél vashiány miatt szedj vasat ne fogamzásgátlót. Nem tok mit mondani :D 17/L

Nem értem miért baj ha nem rendszere az menstruáció... Most az az egy két nap eltolódás nem tök mindegy? Ha mindig van nálad tampon (ami nem foglal sok helyet) nem nagyon érhet meglepetés. A fogamzásgátlóval meg vigyázz nehogy az legyen hogy a nagy rendszeresedés után letéve a tablettát nem jön meg többet... Sokan jártak pórul vele. A fogamzásgátló védekezésre van elsõsorban nem menstruációs zavarokra... Ezt tartsad szem elõtt nem éri meg szétcseszni a hormonháztartásod szerintem. Ha meg vérszegény lennél vashiány miatt szedj vasat ne fogamzásgátlót. Nem tok mit mondani :D 17/L
Szia. Én 19 éves vagyok és most kezdtem el szedni de én is ezért szedem mert nem rendszeres..nagyon nem akartam szedni ...sõt most se...de 1-1.5évig szedem aztán elhagyom és akkor lehet már beáll rendszeresre:) Nekem nagyon rendszertelen volt...volt h 64-50-28-32 szall minden volt ...csak nem az aminek kellett volna. Mondjuk jól jön hisz biztos kapcsolatom van és végülis megéri de el fogom majd hagyni ...:) És am. neked is ezt ajánlom akkor hogyha ezért kezded el szedni.:) Így beszéltük az orvossal:)
A fogamzásgátló nem beállítja a menstruációt, hanem elfedi a problémát és mesterséges ciklust hoz létre. Aztán jön a csodálkozás, amikor az ember abbahagyja és menzesz sehol vagy ugyanolyan össze-vissza, mint elõtte, vagy még rosszabb. Ha nagyon rendszertelen és itt most nem pár nap értendõ, akkor ki kell vizsgálni mi a probléma valódi oka, állhat a háttérben hormonzavar vagy bármi más, amit kezelni kell, és nem "elfedni".
"ez így kellemetlen és kényelmetlen is" Az is az lesz, ha gyereket szeretnél, és tabi után nem lesz peteérésed.
Nem értem miért baj ha nem rendszere az menstruáció... Most az az egy két nap eltolódás nem tök mindegy? Ha mindig van nálad tampon (ami nem foglal sok helyet) nem nagyon érhet meglepetés. A fogamzásgátlóval meg vigyázz nehogy az legyen hogy a nagy rendszeresedés után letéve a tablettát nem jön meg többet... Sokan jártak pórul vele. A fogamzásgátló védekezésre van elsõsorban nem menstruációs zavarokra... Ezt tartsad szem elõtt nem éri meg szétcseszni a hormonháztartásod szerintem. Ha meg vérszegény lennél vashiány miatt szedj vasat ne fogamzásgátlót. Nem tok mit mondani :D 17/L A rendszertelen menstruáció nem azt jelenti, hogy 1-2 napot késik, hanem heteket, akár hónapokat, te nagyon okos. Tényleg nem kellett volna inkább semmit mondanod.
A kérdező hozzászólása: nekem is sokszor hetes eltérés van a két menzesz között és ezért szeretném feliratni a nõgyógyászommal, mert ez így kellemetlen és kényelmetlen is. :) köszönöm mindenki válaszát!
15/L vagyok és itt nem 1-2 napról volt szó. volt olyan hónap, hogy miután elmúlt 2! napra rá jött meg megint, aztán 20 majd 42 napra.
Sziasztok! Egészségügyben dolgozó vagyok. Én a tamponos írásra csak annyit mondok, hogy tampont semmi féle képen se használjatok. Nehezen álltam le vele én is de tudom, hogy nem jó. Nagyon káros. Sajnos a média ezt nem hangsúlyozza ki. Cisztákat okoz, emellett nem folyik ki rendesen a vér, ott pang. Hiába cseréled gyakran akkor is pang a vér és a baktériumoknak ez a legjobb hely. Gyulladásokat okoz. Amitõl késõbb más lesz a folyásod, menstruációd is. Emellett felsérti a nyálkahártyát- mikroszkópikus sérülések amiknek nincs jele, nem vérzik stb.- és bizony a baktériumok, vírusok ott megtapadnak. Más lesz a hüvelyfolyás...stb. A fogamzásgátlóról pedig: Jó is meg nem is. Nagyon sok veszélye is: trombózis okoz, cisztákat. Ezek nem egybõl jelentkeznek csak évek elteltével. Mûtétre menni aztán...stb. Jó: 1-2-3 évig tûrhetõ, persze a fog.gátló minõségétõl is függ. Védekezés szempontjából nagyon jó, ha nem akarsz kisbabát. DE nem véd a fertõzésektõl. A nagyon rendszertelen mens. kell valahogy rendszerezni. 1-2 nap ne ma világ vége. De azért hetes eltérések már súlyosabbak. Egy szó mint száz azt ajánlom, hogy ha nagyon rendszertelen használd de csak 1-2 évig...ahogy írta egy elõttem szóló is, és utána hagyd abba.. Nagy valószínûséggel a szervezeted beáll egy ritmusba. Ha gyerek terveztek késõbb, hagyd abba a szedést úgy fél évre. Az a biztos. Így teljesen kiürül a szervezetedbõl és jöhet a pici.:)
Rendszertelen ciklusra veszélyes fogamzásgátlót szedni. Ugyanis nem rendbe teszi, hanem teljesen kikapcsolja a te saját ciklusodat, és csinál egy mesterségest. Akinek rendszertelen, általában abbahagyás után még rosszabb lesz (esetleg egyáltalán nem is lesz peteérése). Csak olyanoknak szabadna felírni, akiknek legalább két éve szabályos a ciklusuk. Rövid távon megoldás, de hosszú távon rosszul jársz vele.
Én 18évesen kezdtem el szedni, de én elsõsorban a fogamzásgátlás miatt. Az elsõ naphányingerem volt, azóta semmi bajom, csak pozitív hatásai voltak: kevesebb vér, kevésbé fájdalmas és percre pontos menstruáció, mellnövekedés, szebb bõr, biztonságosabb és jóval kényelmesebb szex. Én szeretem, bár tudom, hogy nem a legegészségesebb, de valamit valamiért.
a vashiányos vagyok meginnt.:D nekem a nõgyógyász ajánlotta, szval biztos nem akar nekem rosszat.és szedtem vastablettát.(:
én 15 vagyok és 2 hónapja szedem (nem ezért mentem, hanem mert teljesen összevisszajött meg már 5 éve de a doki azt mondta hogy ezzel járok a legjobban)és legalább védekezés is megoldva :)
Én 14 éves vagyok, és kb 2 hónapja voltam nõgyógyásznál mert vahiányos vagyok és lehet h onnan megy el a vérem.Erre az orvos modnta h csak fogamzásgátóval lehetne csökkenteni a nagy mennyiségû menstruációmat.Anyu még nemszerette volna h fogamzásgátlót szedjek így hát nem tettem.De az orvos javasolta.
Én 16 évesen kezdtem el szedni, mert ez volt az egyetlen lehetõség a mûtéten kívül (belsõvérzéssel fenyegetõ petefészekcisztám volt), szerencsére el is mulasztotta. Most 19 éves vagyok, eddig 3 félét szedtem (elsõ nagy hormontartalmú volt a ciszták miatt, a másodikat pont azért kaptam, hogy ne terheljem a szervezetem, de attól meg mindenféle mellékhatás elõjött, most a 3. féle vált be a legjobban, Jangee a neve). A mellékhatások, ami eddig mindnél volt: pecsételõ vérezgetés ciklus közben, de fél évente elõfordul a mellváladékozás is (ami elsõre nagyon ijesztõ, de miután megtudtam mi az, kevésbé stresszelt, szerencsére hamar elmúlik). Ami viszont kellett ahhoz, hogy ilyen korán elkezdjem szedni, az az volt, hogy 16 évesen már 6 éve teljesen pontos ciklussal rendelkeztem, így nem volt gond azzal, hogy nem alakult ki a hormonrendszerem.
Jah elfelejtettem a változásokat.. (1.vagyok) Hát most szedem 11. napja...eddig semmi bajm nem volt de most...nemtudom mi van. Am pont alattad kérdeztem. a "valami baj van? menjek orvoshoz?" kérdés ott elolvashatod mik nálam a tünetek... :) remélem elmúlik basszus... sziaa
nekem is késett heteket sót maradt ki 1-2 hónap, de annyira nem zavart míg nem lett egy hosszútávú kapcsolatom, azért így már néha az idegbaj kerülgetett mégha tudtam is, hogy védekeztünk :P pozitívuma, hogy rendszeres és ki tudom számolni mikor jön be, plusz nem fáj már a hasam ha megjön :) bár én nem tablettát szedek hanem nuvaring, ugyanis könnyen elfelejteném a gyógyszert :P de a hatás majdnem ugyanaz :) szóval azt mondanám, akkor igazán hasznos ha van barátod is, addig ugyanis nincs mi miatt aggódni, bár tény, hogy kellemetlen néha, de én akkor is azt mondom jobb a természetet békén hagyni ha lehet :) 19/l :)

Érdemes fogamzásgátlót szednem? Barátom arra kért, hogy szedjek fogamzásgátlót, mert nem szereti a gumit, meg nem jó neki azzal.17 éves vagyok. Milyen következményei lehetnének a fogamzásgátlónak?

Mennyi ideig kellene szedni a fogamzásgátlót, hogy lehessen csinálni gumi nélkül?

Legjobb válasz: Menj el nõgyógyászhoz, õ megvizsgál. Ne hagyd, hogy csak úgy felírjon valamit, mert fontos elõtte a vizsgálat. Én pl. nem is szedhetek, mert trombózisra hajlamos vagyok, és annak a kialakulását elõsegítheti. 1 hét vagy 1 hónap, amíg hatni kezd.

Menj el nõgyógyászhoz, õ megvizsgál. Ne hagyd, hogy csak úgy felírjon valamit, mert fontos elõtte a vizsgálat. Én pl. nem is szedhetek, mert trombózisra hajlamos vagyok, és annak a kialakulását elõsegítheti. 1 hét vagy 1 hónap, amíg hatni kezd.
az a következménye, h szebb lesz a bõröd, nem fog fájni, amikor megjön, kevesebb vérrel fog járni, és ami a legfontosabb, nem leszel terhes.. de a barátodnak még 1 hónapig el kell viselnie a gumit, mert a tabi se hat mindjárt.. legalabbis, érdemes kivárni az 1. hónapot.. és inkább ez, mint h bedõlj a megszakitásos " védekezésnek "..
Szerintem 17 évesen nyugodtan szedhetsz, feltéve, ha te is szeretnél, nem csak a barátod kérésére teszed. A mai fogamzásgátlók szedése teljesen biztonságos, én 1 éve szedem, semmi bajom nincs tõle. Természetesen ha rendes a dokid akkor elküld vérvételre is, megvizsgál, és annak alapján írja fel a neked megfelelõt. A 15.szem tabletta után a védettség kialakul.
nem
Ezt szerintem neked kellene eldöntened. Mi amúgy 3 gumit szakítottunk ki 1 hónap alatt és még nem is a silány fajtából (durex), tehát ajánlanám biztonságérzet szempontjából. A mellékhatásokat elfogja regélni a nõgyógyász. Amúgy már elsõ nap hat, ha a ciklus elsõ napján kezded el szedni, de meg szokták várni vele az 1 hónapot. Általában lerövidül a ciklus 3-4 naposra és a görcsök is megszûnnek.
Hát...nézd...Csak akkor szedj tabit, ha te is szeretnéd. CSAKIS azért, mert a barátod azt szeretné, sztem még 17évesen ne kezdd el. Persze ha te is szeretnéd, akk miért ne? Én 18évesen kezdtem el szedni. Ja és nyugi, semmilyen következménye nem lesz. annyi h nem leszel terhes :p
tudhatnád, h semmit nem ér, h 10 évig szedted, annak nem maradnak ugymond.. nyomai. ahogy nem szeded, lehetsz terhes. de az is hülyeség volt, h csak 1 hónapokat tartottál, mint szünetet, mert legalabb fél évet kell.. csodálom, h ezt nem emlitette az orvosod. igy nem is csoda, h gond lett.. az hatalmas löket a petefészkeidnek.
Én is fogamzásgátlót szedek, és szerintem odfigyelt szedés mellett biztonságosabb mint az óvszer, mert nincs "hibalehetõség", minthogy elkap a hév és nem húzzátok fel, vagy elszakad, lecsúszik, kifolyik a sperma, mittudomén. Nekem a negatív mellékhatások közül csak a hangulatváltozás jött, nyûgösebb, hisztisebb vagyok néha, könnyebben elsírom magam, de azért nem komoly. Viszont nõtt tõle a mellem, a biztonságérzettõl nõtt a libidóm, egyáltalán nem fáj a menzesz, sokkal kevesebb a vér, és órára pontosan beállt. Én ajánlom :) Azért azt hozzá kell tenni, hogy csak komoly kapcsolatban van értelme, mert egy hónap mire hatni kezd kb, és az sem tesz jót a szervezetednek hogy szeded egykét hónapig aztán abbahagyod aztán egy hónap múlva megint el akarod kezdeni. Ráadásul a nemibetegségektõl sem véd, úgyhogy ha ismeretlennel csinálod, használj óvszert. És tényleg csak akkor szedd, ha te is akarod. Ja, fontos: OLVASD EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT. Baromi hosszú, de bogarászd végig, mert rengeteg fontos infó van benne, és az itt feltett kérdések nagy részére is választ ad. Nekem am felírták szülõi engedély nélkül is. 16/L
A legutóbbi válaszolóval értek egyet! Viszont egy fentebbi választ igen erõteljesen cáfolnék: 10 éve szedtem a gyógyszert, és besokallt a szervezetem a hormontípusra (vérezgetni kezdtem, ha kell, ha nem). 1 hónapra abba kellett hagynom, hogy tisztuljon a szervezetem. Azután újra el kezdtem szedni, elsõ levél után (a "gyógyszermentes" napokban), együtt voltam a barátommal, 2 napra rá megjött a megvonásos vérzésem, de csak 2 nap volt és elég silányka...Elmentem a dokihoz, mondta ez a gyógyszer sem tökéletes úgy néz ki, ne szedjem tovább, kapok másikat...Tehát megint kb 1 hónap semmi...közben voltam együtt megint a barátommal, de védekezés hiányában hüvelyi érintkezést mellõztük. 2-3 hét múlva elkezdtem furcsán érezni magam stb. Aztán gyanakodtam...terhességi tesztet vettem, pozítiv lett, vizsgálat után kiderült 5 hetes terhes vagyok! TEhát ennyit arról, hogy az elsõ nap meg az elsõ hét, na meg az is, hogy az elsõ levél után már védett vagy...az hogy elõtte 10 évig szedtem, még annak sem maradtak semminemû nyomai! A mai fogamzásgátló tabletták alacsony hormontartalmúak, ezelõtt 10 éve azt mondta az orvos 1 hónap és már véd, de ajánlatos a következõ levelet is kb félig beszedni, akkor már biztonságról beszélünk!
Ne azért szedj fogamzásgátlót, mert a barátod azt akarja... De marhára utálom az ilyen önzõ pasikat. Fogadok ha neki kellene szedni, akkor foggal körömmel tiltakozna... Nah mindegy. Elõnyei: - bármikor szexelhettek, nem kell gumiért rohangálni, ha épp nincs otthon - ha sokszor vagytok együtt, akkor olcsóbb - a legbiztonságosabb fogamzásgátló eszköz (ha az elkötést nem nézzük:D) - beléd élvezhet a párod, nincs para, hogy kiszakad, vagy véletlen odafolyik vmi... - ha szerencséd van szebb lesz a bõröd tõle - ha szerencséd van kicsit nõhet a melled is - rövidebb és kevesebb menzesz, kisebb fájdalommal Hátrányai: - trombózis kockázatát jelentõsen megnöveli, épp ezért cigivel együtt nem szabad szedni! - gyakori mellékhatások (amiket itt az oldalon is rendszeresen olvashatsz): hányinger, libidócsökkenés, hízás, fejfájás, rossz közérzet, ingerlékenység, közti vérzés, nagyobb hajlam a fertõzésekre. Ezek mellett persze még kismillió mellékhatása lehet, de ezek a leggyakoribbak. - a szedés után nem biztos, hogy helyreáll a peteérés. Ezen általában doki segíthet, de nem minden esetben... - minden nap idõben be kell szedni, nem szabad kimaradnia. Ha mégis kimarad, akkor kiegészítõ védekezés kell. Ha a tabletta mellett döntesz, akkor keress fel egy megbízható orvost. Ha nem akar megvizsgálni, csak felírja, akkor hagyd ott. Rákszûrés és vérvétel mindenféleképp kell, ha a családban volt trombózisos, akkor ilyen hajlamot is vizsgálnak. A doki hasraütésszerûen ír fel gyógyszert, mivel az eredményeidbõl csak azt látja, hogy szedhetsz-e tablettát. Tippel, és vagy bejön, vagy nem. Ha mellékhatások jelentkeznek, akkor megint elmész, és ír másikat. Alaposan olvasd el a betegtájékoztatót!!! A legtöbb dolog le van benne írva. Ha mégsem találsz választ vmire, akkor az ORVOST kérdezd meg, ne itt írj ki kérdést.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen:)
Ha már beállt a menzeszed akkor nyugodtan szedhetsz fogamzásgátlót. Elõtte ki kell, hogy vizsgáljon az orvos, csak így írhat(na) fel. Általában 1 hónapig kell szedni, de a betegtájékoztatóban minden benne van. Nem kell szülõi beleegyezés, de azért jó ha tudnak róla, meg hát nem éppen pénztárcakímélõ. Olyan 3000-9000 között mozog az ára. Én Nuvaringet használok (hüvelygyûrû), ez 9100 három hónapra. A Mercilon is 9000 körül volt, de azt már nem szedem, mert nekem nem jött be. A többirõl nem nagyon tudok nyilatkozni, de neten utána tudsz olvasni. Remélem segítettem. 20N
a tabitól nem lehetsz terhes.. max. a védekezés nélküli szextõl.. amugy én 2 évig szedtem, és nem lettem az.
A kérdező hozzászólása: igazából nekem is jobb gumi nélkül, de mégis félek, h nem e lehetek a tabitól véletlen terhes. ha pl elmegy bennem
bocsi, szerintem önzõ a barátod, hogy azért akarja, hogy tablettát szedj, mert neki derogál a gumi... de te tudod. én azért kezdtem el szedni, mert én akartam, és nem azért, mert valaha is kért rá a barátom. neki a gumi is megfelelt. egyébként 17 évesen már nem feltétlen kell szülõi beleegyezés, legalábbis nekem sosem kérdezték, ott van e anyukám:) én is ennyi idõsen kezdtem el szedni. negatív hatásai nálam ezek voltak: iszonyú ingerült voltam 2 hónapig. egyébként más nem. de lehetnek vérzési rendellenességek, lehet, hogy a szervezeted nem bírja... de ez úgyis rajta lesz a használati utasításon. nálam jótékony volt, hogy nõttek a melleim, kevesebb pattanásom van sokkal, rövid a vérzésem, és nem is fáj annyira. novynette-t szedek, és 3 havi adag 6500 ft körül van, de sokszor függ gyógyszertártól is.
ne az árát nézd.. nem ezen kell spórolni.. amugy az enyém a legujabb fajtából való, yaz, 10 euró volt 1 hónapra. a mercilon meg kb. 5 euró volt, 1 hónapra. de mercilont még 2 éve szedtem, de a yaz-nek sztem azóta nem változott az ára.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) még 1 olyan kérdésem lenne, hogy milyen árba vannak átlagban?
Ez a gyógyszertõl függ. De mindint meg fogsz tidni a dokitól, ill. a gyógyszer tájékoztatójában :)
A kérdező hozzászólása: és ha eltelt x idõ akk utána el is élvezhet bennem? meg mennyi az esélye a terhességnek?
A kérdező hozzászólása: és kell szülõi beleegyezés?? vagy vmi?
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat! hasznosak:)

Nem merek fogamzasgatlot szedni mert van egy baratnom es anyira meghizott tole. Mindig kis sovanyka volt . Most meg huuu. Vajon mindenkire igy hat vagy csak attol fug hogy milyen a gyogyszer?

Legjobb válasz: Az egyéntõl is és a gyógyszertõl is függ. Én sok sok mindekit ismerek, aki ettõl hízott meg, és sok egyéb rosszat hallottam róla. Én sem merek szedni, pedig 2éve párkapcsolatban élek, de nem nagyon szeretném elkezdeni szedni... 20/L

Az egyéntõl is és a gyógyszertõl is függ. Én sok sok mindekit ismerek, aki ettõl hízott meg, és sok egyéb rosszat hallottam róla. Én sem merek szedni, pedig 2éve párkapcsolatban élek, de nem nagyon szeretném elkezdeni szedni... 20/L
Én is hízok sajna, mert piszkosul nagy étvágyat csinált a gyógyszer, ráadásul most még B6-ot is írt mellé a doki, ami még jobban megdobja az étvágyat... Ha meg tudod állni, hogy nekiess a hûtõnek, nem lehet gond. Amúgy én Lindynettet szedek. Egyébként a legtöbb fog.gátlótól "hízol", mert vízvisszatartó hatása van, bár van már olyan is, ami nem engedi felgyülemleni (yasminelle). Egyébként nekem majd minden létezõ mellékhatás kijött és még mindig szenvedek (ma kezdem az 5. levelet), de a doki eddig nem írt másikat :S
Nekem két nõvérem van, mindhárman átlagos testalkatúak voltunk, õk elkezdtek fog.gátlót szedni... jól meg is híztak! Én sosem szedtem, bár nem azért, mert nem akartam hízni. Épp ez az, hogy én meg akartam volna, mert mindig 45 kg voltam, de dohányoztam és amellé nem mertem, azt mondták kockázatos. Szóval õk elhíztak tõle, és most már hiába nem szedik, valahogy nem megy le róluk egy kiló sem. De gondolom ez azért gyógyszer, testalkat és hajlam függõ is. Próbálj olyat felíratni, ami kevesebb hormont tartalmaz.
Nem csak magas hormontartalmútól lehet hízni! Én lindynettet szedek, legalacsonyabb hormontartalmú, mégis hízok.
Én nagyon régen szedem és nem híztam. Nem a hormontartalomtól függ, hanem a vízvisszatartó képességtõl. A yasminell, yadine még enyhén vízhajtó is, nem engedi felgyûlni a vizet, nem hízol tõle. (Igaz ezek a drágábbak is)
Nem a gyógyszertõl hízol, hanem attól, hogy kicsit erõsebb lesz az étvágyad tõle. Nem kell megrohanni a hûtõt, ahogy az elõttem lévõk is írták. Egyébként változó, én nem híztam tõle. Ja meg gondolj bele, ha nem védekezel megfelelõen és terhes leszel akkor nem csak egy-két kiló jön majd fel :D
Én már lassan 2 éve szedem és max 4-5kg ot híztam:) Talán ennyi kellett is:D Amúgy yasminelle-t szedek.De van olyan barátnõm aki rengeteget hízott épp most vált tabit.De olyan barinõm is aki szintén semmit se hízott max pár kg-t:)
Hát én ellentétben az elõttem szólók többségétõl egyáltalán nem híztam. Sõt, talán mondhatni fogytam is. Mondjuk hozzátartozik, hogy elég pörgõs az életem, folyton jövök-megyek, rohangálok, így a hûtõre sem tudtam ráakaszkodni. Mégis abbahagytam a szedését, mert hosszútávon borzalmas mellékhatásai voltak. A legdurvább a hangulatingadozások, ami a végén a kapcsolatomat is majdnem gallyra vágta. Kiderült, hogy az extra hormon és vitaminhiány kombinációjától volt az egész. Bogyó nélkül sokkal jobb, bár még sok idõ mire gondolom minden visszaáll az alaphelyzetbe, de a kedvem máris sokkal jobb.:) Jah, Lindynette-t szedtem.
A kérdező hozzászólása: hat en meg amugy is olyan vagyok hogy lerohanjam a hutot de mivel hogy tancolok nem igazan marad meg rajtam a kilo de azert csak tartok tole...
Én azt hallottam a nõgyógyászomtól, hogy mindenkinek meg lehet találni, mi jó, és ha mellékhatás van, azonnal le kell cserélni. Évekig szedtem Marvelont, semmit nem éreztem.
A kérdező hozzászólása: jah jah igazad van.=))
Én is soványka vagyok és eddig még nem híztam meg tõle. :) De õszintén szólva én örülnék is plusz öt kilónak, csak akármennyit eszek, nem sikerül. :D
én yasminelle-t szedek és nem híztam tõle egy dekát sem, elvileg ez azért van, mert egyes gyógyszerekben olyan hormon van, ami vízvisszatartó és emiatt hízik az ember. a yasminelle-re meg az van írva, h e helyett a visszatartó hormon helyett egy másik van benne, egy szuper multi ultrafunkciós :D ami nem okoz ilyen mellékhatást. sõt, nekem semmilyen mást sem. fél éve szedem, elégedett vagyok vele
A kérdező hozzászólása: ertem..mindig is azon voltam hogy ne hizak.egy kg is megorit:D:D
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat.hat azt hiszem nem fogok szedni tabletat.:P:P
Jól hangzik, hogy nem engedi a víz felgyülemlését, kár, hogy az étvágy, meg a háj nem a víztõl van. Én is extra modern, alacsony hormontartalmút szedek, de folyamatosan émelygek tõle, ráadásul úgy, hogy folyton késztetést érzek arra hogy egyek, mert olyan mintha megraknám a hasamat, és akkor nem lennék olyan rosszul. Kipróbáltam, nem szedtem egy ideig, akkor semmi panaszom nem volt, se hányinger, se zabálás. Szóval tök jó. Ha megállom, hogy ne egyek, akkor úgy érzem, hogy a belem kifordul. A többi fajtától meg simán tiszta ragya lettem, meg egyéb nyalánkságok. Ha lenne más, ami kényelmes és biztonságos, ennyire mint ez, nem is illúzió-romboló eszembe se jutna szedni. Egy ideig próbálkoztunk az óvszer pharmatex kenõccsel, hát az borzalmas volt. Úgy éreztem, mintha gomba kezelést végeznék minden szex elõtt. :D

Milyen fogamzásgátlót érdemes szedni szoptatás alatt? Nem befolyásolja a tejtermelés és a tej izét?

Legjobb válasz: Szia! Én 3 éve a cerezettát szedtem, az jó volt, bár barnás vérzésem volt mellette. A tej termelést nem befolyásolta, sehogy sem. Elõtte 5 évvel volt valamilyen más szoptatás alatti fogamzásgátló, ami szuper jó vol, se vérzés mellette se semmi, de azt már kivonták a forgalomból. Hogyha szoptatás alatt nem akarsz újra teherbe esni, akkor én nagyon tudom ajánlani a fogamzásgátlót a szoptatás alatt is! A legjobbakat!

Szia! Én 3 éve a cerezettát szedtem, az jó volt, bár barnás vérzésem volt mellette. A tej termelést nem befolyásolta, sehogy sem. Elõtte 5 évvel volt valamilyen más szoptatás alatti fogamzásgátló, ami szuper jó vol, se vérzés mellette se semmi, de azt már kivonták a forgalomból. Hogyha szoptatás alatt nem akarsz újra teherbe esni, akkor én nagyon tudom ajánlani a fogamzásgátlót a szoptatás alatt is! A legjobbakat!
Szia !Szopi mellett is teherbe lehet esni.A kereszlányom 5 hetes , és a tesóm szoptatás alatt lett vele terhes.Én a pharmatexet használtam , ez hüvelytabletta.Teljesen megvoltam elégedve vele.
Azért mert az LLL egy gyökér oldal, ami hülyeségekkel tömi a hiszékeny kismamák fejét.
Lehet, hogy gyökér, de én mégsem menstruálok, és peteérésem sincs, mert úgy szoptatok, ahogyan le vanb írva:)
Szeretet és gondoskodás az hülyeség? Én akkor hiszékeny vagyok...
Én nem szedek és nem is fogok. Tudom azt mondják lehet, de a gyógyszeripar sokmindenre azt mondja. http://www.lll.hu/node/12
a szoptatás a legjobb fogamzásgátlás :)
Teljesen jó, amit az elsõ válaszadó belinkelt! Nem tudom, miért 0-zta le neki valaki, h nem hasznos, hiszen ez köztudottan is így van, de mindegy.
A szeretet és gondoskodás nem hülyeség, de ott annyi marhaság van leírva, hogy komolyan mondom, nem tudom, mit csinálnék, ha nem lennék képzett csecsemõgondozó, és megfogadnék minden hülyeséget...
Mi a hülyeség benne, pl.?
Miért offolgattok állandóan? Ez nem érdemben válasz a kérdezõnek. Az, hogy milyen fogamzásgátlás a megfelelõ, azt az orvosod fogja felvázolni, ha rákérdezel. Nekem pl a 6 hetes kontroll alkalmával sorolta fel a szoptatás alatt lehetséges fog. gátló módszereket, és én is cerazettet szedtem. Sajna az elején valóban elõfordul pecsételõ vérzés, de még mindig jobb, mint egy nem kívánt, és megszakított terhesség. És a szoptatás nem nyújt 100 %-os védelmet. Hiszen aki betartja az LLL által leírtakat, annak is megjöhet, mert ez nõi szervezet függõ. Nálunk nem befolyásolta sem a tej mennyiségét, sem az ízét. Sikeres szoptatást! :o)
Sziasztok!! Ne hogy már összekülönbözzetek ezen....mindenkinek másak a nézetei és ezt jobb tiszteletbe tartani.Nem biztos hogy te is úgy alszol mint én de reggel mégis kipihenten ébredsz.Lehet hogy hülye példa volt, de azt hiszem érthetõ.Én rengeteg jó tanácsot olvasok itt, de volt olyan is, ami nekem nem vált be, pedig sokan sztárolták az ötletet.

Hány évesen kezdtetek fogamzásgátlót szedni? Milyet szedtetek?

Legjobb válasz: Én most szeretnék elkezdeni szedni, 19 éves vagyok.

Én most szeretnék elkezdeni szedni, 19 éves vagyok.
Én 17 évesen kezdtem szedni, elõször Diane35-öt aztán Lindynette-t, majd Belarát. Hála az égnek egy éve abbahagytam, sokkal jobban érzem magam minden szempontból. 27L
18 claranett
17 Belara
15 Deciora.( mondjuk én nõgyógyászati okokból...)
20 Karhla
20 Belara, 2 és fél évig szedtem, most hagytam abba.
19, Mistral
19, Laurina.
15 éves koromtól 19 éves koromig Volinát szedtem, majd 20 éves koromig Symiciát. 1 év szünet után Corenelle-t kezdtem el, azóta is ezt szedem.
17 évesen kezdtem, már nem tudom, mi volt a neve. Aztán szültem, azóta Nuvaringet használok.
Én 18 évesen kezdtem szedni, mikor már a párkapcsolatom is elég komollyá vált, és anyagilag is jobban kijöttünk a tablettával. Reziát kezdtem szedni, azóta is ezt szedem, most már másfél éve. Semmi gondom nincs vele, s habár a párommal azóta nem vagyunk már együtt, nem akarom abbahagyni, mert tökéletesen megszüntette a görcseimet, és kevesebb napig vérzek, mióta szedem :)

Szoptatás alatt milyen fogamzásgátlót lehet szedni?

Vagy nem is kell? Szoptatás alatt nem lehetek terhes? Vagy utána, ti mlyen fogamzásgátlót használtok? Vafy amíg nem jön meg a menstruációm addig nem lehetek terhes? Vagy hogy van ez? :)

Legjobb válasz: Szoptatás alatt is lehetsz terhes, még akkor is, ha a mensid nem jön meg:) Én fogigátólóról, amit szoptatás alatt lehet szedni az Azaliáról és a Mercilonról tudok. De állítólag sokan terhesek lesznek ezek mellett.

Szoptatás alatt is lehetsz terhes, még akkor is, ha a mensid nem jön meg:) Én fogigátólóról, amit szoptatás alatt lehet szedni az Azaliáról és a Mercilonról tudok. De állítólag sokan terhesek lesznek ezek mellett.
Szoptatás alatt is teherbe lehet esni, még akkor is ha nincs menstruáció. Fogamzásgátlót nõgyógyásszal egyeztess, úgyis õ dönti el, hogy mit ír fel neked. Én amúgy nem vagyok fogamzásgátló tabletta párti, nekünk nagyon megfelel az óvszer is.
Terhes lehetsz.Én a gumit tartom a legbiztosabbnak.Garantáltan hormonmentes:)
Lehetsz terhes, mert a peteérés elõbb van mint a menstruáció, és ha pont kifogjátok az elsõt akkor egyetlen menstruáció sem kell hozzá hogy teherbe ess. Szoptatás alatt általában igaz az, hogy aki kizárólagosan szoptat, ott a hormonok miatt nem szokott sikerülni a teherbe esés, DE kivételek mindig vanank ezért nem biztonságos csak ebben hinni. Fogamzásgátlót én nem szednék hiszen az hormontartalmú és átmegy az anyatejbe is, így megkapja a neki nem való hormonokat a baba is. Persze van amire azt mondják hogy lehet, de én akkor sem szednék. Akkor már inkább gumi.
Csak olyat lehet szedni, ami nem kombinált, hanem csak progeszteront tartalmaz.
Amit szoptatás alatt is lehet szedni tabi, az miért lenne káros a gyerekre!? Nekem Cerazette-t írt fel a nõgyógyászom. Elõtte is szedtem fogamzásgátlót, én csak örülök neki, hogy lehet szoptatás alatt is már!
nem tudom hogy biztosan káros-e, de az tuti hogy hormon van benne, és az is tuti hogy a hormon kiválasztódik az anyatejben. Na most speciel a fiúgyermekemet nem bombáznám még progeszteronnal sem... egyébként ez meg egy olyan dolog hogy a szója tartalmú tápszereknek is nagy divatja volt 20 évvel ezelõtt, mindenki meg volt róla gyõzõdve hogy ha szabad akkor az jó is, aztán meg nem kiderült hogy növényi ösztrogént tartalmaz? Hoppá... láttam ilyen tápszeres gyereket felnõni, 9 évesen már menstruált és olyan szõrös volt bizonyos helyeken mint egy felnõtt. És erre sem mondták azt anno abban az idõben hogy káros. Az a biztos hogy ha nem szeded, nem lesz baja a babának, de te tudod. Én nem szedném.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hú! Én se akarom hogy valami baja legyen a babának, akkor inkább gumi. Csak érdeklõdtem ki hogy oldotta meg. Köszönöm mindenki válaszát!

Szülés után milyen fogamzásgátló módszert alaklmaztatok? PCO-s vagyok, ne szívesen szedném be a fogamzásgátlót!

Legjobb válasz: Mi a PCO??? Nekem spirálom van.És bevált.8 hónapja szültem

Mi a PCO??? Nekem spirálom van.És bevált.8 hónapja szültem
Én a spirálra szavazok szintén. De egyik barátnõm aki 3 évre rá tervezte a következõt csak valami pharmatex vagy hasonló kúpot használt, és neki az is bevált, mármint nem lett terhes amíg nem próbálkoztak. Szóval azért függ attól, hogy szeretnél-e még vagy nem gyereket. Ha már nem szeretnél többet, akkor szerintem mindenképpen a spirál a legjobb döntés, szóval mérlegelni kell. De az is biztos, hogy 2 baba között nem a legjobb a fogamzásgátló. Szerintem is legyen inkább pharmatex vagy gumi, vagy ilyesmi, legfeljebb kicsivel hamarabb jön a következõ, de legalább a foggátló tuti nem zavar be. Meg fõleg, hogy PCOS-d van, már csak azért is kerülnék minden hormonális készítményt, ami nem kifejezetten a betegségedre van, mert bezavarhat. Ok, mondjuk én eleve ótzkodok az összes hormonális cucctól, mert túl veszélyesnek tartom. Csak kifejezett betegségre lennék hahlandó bármilyen hormonális gyógyszert szedni.
Tudtommal PCOS-re éppen hogy fogamzásgátlót szoktak felírni, mert ha nincs peteérés, a ciszták kialakulása s gátolt. Persze biztos nem mindegy, hogy milyet, pl ha szoptatsz, akkor nem is lehet akármilyet szedni. Szerintem ezt kérdezd meg a dokitól mikor mész kontrollra, és kérd meg, magyarázza el, miért éppen az általa javasolt módszert találja a legjobbnak számodra. Hátha kapsz értelmes választ. Mi különben óvszert használtunk szülés elõtt és után is.

Milyen tejapasztó gyógyszerek léteznek, amelyeket felírhat nőgyógyász? S melyik a legjobb? Van valami mellékhatás? Ha esetleg elkezdek fogamzásgátlót szedni, attól el tud apadni?

Milyen tejapasztó gyógyszerek léteznek,amelyeket felírhat n?gyógyász?

Legjobb válasz: A legjobb tejapasztó, ha nem szoptatsz, vagy legalábbis sokkal kevesebbet, és nagyon kevés folyadékot iszol. Ezt úgy is tudod befolyásolni, ha az ételeket nem sózod, mint eddig.A fogamzásgátlót esetleg a gyerek érzi meg, általában maguktól nem szopnak már ilyenkor, de a tejtermelés mennyiségét nem befolyásolja.

A legjobb tejapasztó, ha nem szoptatsz, vagy legalábbis sokkal kevesebbet, és nagyon kevés folyadékot iszol. Ezt úgy is tudod befolyásolni, ha az ételeket nem sózod, mint eddig.A fogamzásgátlót esetleg a gyerek érzi meg, általában maguktól nem szopnak már ilyenkor, de a tejtermelés mennyiségét nem befolyásolja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!