Találatok a következő kifejezésre: Milyen fogamzásgátlót ha (85 db)

Milyen fogamzásgátlót válasszak ha szoptatok?

Most még a cerazette tablettát szedem.Lassan elfogy és mivel a kislányom egy éves és most már csak reggel és este szopizik félek hogy teherbe esem a nem megfelel? védettség miatt.Hogyan védekezzünk?spirált nem akarok ill.az óvszer sem igazán jó megoldás.Mit gondoltok a hüvelykúpról?

Legjobb válasz: Én két gyerek után se szedek, mert még vállalnánk harmadikat is. A dokim kérdezte, hogy írjon-e fel... Szerintem ne az itt kapott válaszok alapján válassz fogamzásgátlót, hanem beszéld meg a nõgyógyászoddal. Fõleg a szoptatás miatt nem mindegy, milyet szedsz.

Én két gyerek után se szedek, mert még vállalnánk harmadikat is. A dokim kérdezte, hogy írjon-e fel... Szerintem ne az itt kapott válaszok alapján válassz fogamzásgátlót, hanem beszéld meg a nõgyógyászoddal. Fõleg a szoptatás miatt nem mindegy, milyet szedsz.
A hüvelykúp mellett lett terhes 2 barátnõm is, egyik megtartotta a babát, a másik nem. Szerintem a fogamzágátló vagy óvszer biztosabb.

Milyen fogamzásgátlót irnak fel szoptatás alatt? Ha elkezdem szedni mikortol véd a terhesség ellen? Hogyan kell szedni? Ha már nem szoptatok akkor is lehet tovább szedni, vagy akkor másik kell?

nem soka tejem nem tudom meddig fogok tudni szoptatni,ezért érdekel hogy célszer? e a szoptatás alattit szednem.

Legjobb válasz: A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.

A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.
Olvastam a válaszodat és az érdekelne mennyi az a huzos összeg amibe kerül és ha már nem szoptatok hogyan lehet átálni másikra?
A nõgyógyász ír, majd fel másik fajta gyógyszert. Úgy is vissza kell menni rákszûrésre amikor már nem szoptatsz és akkor majd megbeszélitek vele. Az ára 3 havinak kb 5800-6000 ft között van. Írd be a google-ba és utána tudsz nézni.
Szokták ajánlani a Pharmatex termékeket is, idõszakos fog.gátlásra. Vény nélkül kaphatók, nem kerülnek sem a vérbe, sem a tejbe. Van kúp, krém, tabletta. Engem a tabletta csípett, de a krémmel, kúppal nem volt bajom. A krémet találtam a legjobbnak. Megpróbálhatod ezeket is, ha gondolod. Üdv: Andi
Viszont a kúpnál ha esetleg van egy gyulladásod már nem olyan hatékony! Az egyik ismerõsöm így esett teherbe, és akkor mondta a doki ezt
És a pharmatex is drága, a 6 adagos krém 3.000.- Ft. Jó, hogy az ember már azt is megfontolja, anyagi szempontból hányszor él házaséletet... Én is a tabin vacilálok, sokaknak elmegy a teje tõle, elhíznak, és teherbe esnek mellette, ezért még én sem szántam rá magam, maradt a gumi. Szoptatás után érdemes másikat iratni, mert ez nem ad tökéletes biztonságot. Az ára valóban drága ennek is. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni. Nekem 10 napot mondott a doki védettségre, de én az egy levél bevételére esküszöm...
Én is most vettem Cerazette fog. gátlót, 6990 ft. volt pontosan az ára. Hát ez van, nem olcsó.

Ha valakinek visszere volt milyen fogamzásgátló módszert használhat?

Legjobb válasz: a legjobb lenne, ha ezt nõgyógyásszal beszélnéd meg. Lehet, hogy szedhetsz tablettát, csak nem mindegy milyet, de az is lehet, hogy nem. kérdezd meg tõle, hogy milyen lehetõségeid vannak.

a legjobb lenne, ha ezt nõgyógyásszal beszélnéd meg. Lehet, hogy szedhetsz tablettát, csak nem mindegy milyet, de az is lehet, hogy nem. kérdezd meg tõle, hogy milyen lehetõségeid vannak.
gumi
A kérdező hozzászólása: A gumin kívül van más lehetõség?
a visszér lehet a gyógyszerszedés kizáró oka. hasonlóan, mitn a 35 év feletti életkor, meg a dohányázás. ennek ellenére nekik is vannak speciális készítmények, de azt tuti csak nõgyógyász adja ki. addig is maradjatok a guminál, v pesszáriumnál.
Patentex oval kup. De a biztonság kedvéért megszakitással együtt.

Milyen fogamzásgátlót tudnátok ajánlani ami hatásos és viszonylag olcsó? (árakat is írjatok ha lehet)

Legjobb válasz: ha te v a pasi: bszd fel a bnõd agyát akkor 1 hónap no szex :D ha te v a csaj akkor ugyan ezt kell elérni csak úgy h te kezded a vitát :)

ha te v a pasi: bszd fel a bnõd agyát akkor 1 hónap no szex :D ha te v a csaj akkor ugyan ezt kell elérni csak úgy h te kezded a vitát :)
ezt a doki irja fel, nem mi:)
A kérdező hozzászólása: lány vagyok :) köszi :D
Most itt tablettára gondolsz?? Mindegyik hatásos, csak kérdés, hogy milyen mellékhatásokat okoz. Olcsó meg nem igen van, mivel a TB nem támogatja. Újabb tabletták 6-8 ezer foritnba kerülnek 3 hónapra.
bármelyiket, amelyik az orvos szerint megfelel neked olyan fogamzásgátló meg nem is lehetne forgalomban, ami csak viszonylag hatásos...

Milyen fogamzásgátlót ajánlanátok ha gyógyszert nem szedhetek gumit pedig nem akarok használni? 24/L

Legjobb válasz: Ha gyógyszert nem szedhetsz akkor csak gumi. akard használni !!!!

Ha gyógyszert nem szedhetsz akkor csak gumi. akard használni !!!!
Utolsó: Ha tablettát nem szedhet, akkor gyûrût sem használhat!! Az is hormonos!!
Használj hüvelygyûrût, bár manapság még elég drága mulatság.
Pesszárium és spermicid együtt. Az elég megbízható. Vagy spermicid és megszakítás. De én sem értem hogy nem lehet gumiban érezni semmit..
A kérdező hozzászólása: Persze, ez így van ezért tettem fel a kérdést. Nem szívesen hazárdíroznék!
Ja de hát ha te ezt már így eldöntötted magadban, hogy semmilyen tanácsot nem fogadsz el és mindenre lesz egy kifogásod, akkor miért is írtad ki tulajdonképpen a kérdést? Attól hogy hormonzavarod van még simán teherbe eshetsz, örök szabály tudod, hogy mindig az esik leghamarabb teherbe akinek nagyon nem kellene és az a legkésõbb aki már bármit megadna egy babáért. Nem kell védekezni ha nem akarsz, 24 éves vagy, a te felelõsséged. Viszont ne lepõdj meg akkor ha néhány hónap múlva már a "gyerekvállalás, nevelés" témakörben kell feltenned a kérdéseidet!
A kérdező hozzászólása: A baba témától nem félek mivel vannak hormonzavarom van a doki szerint sem jönne össze egykönnyen a baba. Lehet, hogy nem is kéne védekeznünk :O
Biztos nem kényelmes de ha nem akar gyereket 1-2 gyerek sem kényelmes
9es! Én is utálom a gumit, pont azért, amit a kérdezõ is leírt! Én se érzek benne semmit, vagyis de, annyit hogy egy kényelmetlen valami mozog bennem, plusz még be is gyulladtam tõle minden alkalommal... Utána egy jó pár hétig nem kívántam a szexet... Szóval van ilyen... Nem egy kényelmes valami, ezt be kell látni!
Pesszárium spermiciddel.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó a szex a barátommal az exemmel is az volt de csak annyit érzek, hogy csúszkál bennem egy darab gumi. :S Ennél intenzivebb dolgot kéne azért átélni fõleg mert igy még közelébe se kerülök az orgazmusnak. Nem?
Egyébként nem a gumiban van a hiba....
Akkor orgazmus+gyerek:)
Pesszárium?
ha nem érzel semmit óvszeren keresztül és nincs orgazmusod akkor ne más fogit keress hanem a barátodban a hibát!!!
A kérdező hozzászólása: Nem fogok gumit használni mert nem érzek benne semmit ugy meg felesleges szexelni ha az ember sz*rt se érez. Orgazmus kizárva!
A kérdező hozzászólása: Spirált nem ajánlják mivel még nem szültem, minitablettát használhatok esetleg de azt mondják az sem valami megbizható. Megszakitásossal együtt viszont szerintem nem lehet belõle baj. Nevetségesnek tartom, hogy 98%-ot nem tartják elég megbizhatónak!

Ha hajlamos vagyok trombózisra, akkor milyen fogamzásgátló módszereket lehet használnom? . Tudom, hogy gyógyszert nem szedhetek, de olvastam, hogy még a hüvelygyűrű sem ajánlott.

Legjobb válasz: Én a hüvelygyûrûrõl azt hallottam, h bizonyos esetekben lehet használni, csak kicsit több odafigyelés kell. A gyûrûben ugyanis nagyon picike mennyiségû hormon van és helyileg hat, nem gyomron keresztül szívódik fel. Szóval errõl kérdezd meg a dokidat. Más módszerek pl férfi v nõi kondom, hüvelysavasító (ami elég magas kockázatú), spirál (már nem kell két gyereket szülni ahhoz, h feltegyék, elég ha betöltöd a 18-at).

Én a hüvelygyûrûrõl azt hallottam, h bizonyos esetekben lehet használni, csak kicsit több odafigyelés kell. A gyûrûben ugyanis nagyon picike mennyiségû hormon van és helyileg hat, nem gyomron keresztül szívódik fel. Szóval errõl kérdezd meg a dokidat. Más módszerek pl férfi v nõi kondom, hüvelysavasító (ami elég magas kockázatú), spirál (már nem kell két gyereket szülni ahhoz, h feltegyék, elég ha betöltöd a 18-at).
Végül is a megszakítással nem az intenzíven fog kikötni, hanem a szülészeten:D
Annyira nem emelkedett a trombocitád, nem kóros. Az orvost tájékoztattad róla, hogy a családban gyakori a trombózis?
Spirál?Óvszer?Pesszárium?
Semmiféle hormonkészítményt nem szabad szedni trombózishajlam esetén!!!!!! Még egészséges, kockázatmentes nõknél is többszörösére nõ a trombózisveszély a fogamzásgátló szedésekor. Nyugodtan kérdezzetek meg sürgõsségin dolgozó dokikat, hogy hány fiatal nõt visznek be hozzájuk! Én tudok mesélni sajnos... A lényeg. Pesszáriumot az aktus elõtt 1 órával is felteheted már, viszont csak krémmel együtt hatásos, ami az orális szexet kizárja. Aktus közben viszont nem érezhetõ. Nekem volt, egyáltalán nem az ördögtõl van, hozzá lehet szokni. Spirál csak szülés után jöhet szóba. Így marad az óvszer. Ami szintén nem az ördög találmánya, ez is csak hozzáállás kérdése. Rajtatok kívül még rengeteg pár használja. Jobban jársz vele, mint egy esetleges embóliával, amibe belehalsz, vagy egy életre nyomorékká tesz! Megszakítást csak akkor érdemes használni, ha nem gond, ha becsúszik egy baba. Ezek a hormonmentes módszerek vannak. Én maradnék a pesszáriumnál és az óvszernél. Esetleg a biztosan terméketlen idõszakban a megszakításnál.
Keress egy másik nõgyógyászt, aki segít majd neked, elmondja, melyiknek mi a kockázata, mikor mi a teendõ, melyiket javasolja neked. Ne netrõl gyógyítsd magad, annál rosszabb nincs:)
"A "hüvelysavasító" (aminek a tisztességes neve egyébként spermicid...) nem sokat ér önmagában. Pont azért jó pesszáriummal kombinálni. A meg baromság, hogy a legjobb pillanatban kell feltenni, mert akár órákkal az aktus elõtt is felhelyezhetõ..." Sajnos a spermicid meg nem fog órák múlva olyan jól védeni. Szóval alapból az egyik legsz*rabb védekezési eszköz.
A kérdező hozzászólása: De gondolom, akkor nem szedhetek gyógyszert, nem használhatok hüvelygyûrût sem, se semmit.. Már háromszor jártam nála, és ez már nem állapot, hogy nem tudom elintézni...:) )
Akkor könnyen elõfordulhat, hogy elfelejtette, õ is csak ember. Nem hiszem, hogy felírta volna trombózishajlam esetén. Menj vissza hozzá, az a legjobb, ha mégis van valami külön oka, amiért mégis felírta, akkor el fogja mondani.
A kérdező hozzászólása: Vagyis 4. válaszadó
A kérdező hozzászólása: 3. válaszadó : Igen, tájékoztattam róla az orvost. De a gyógyszert felírni csak egy hét múlva mentem vissza, akkor viszont elfelejtettem mondani..
Ha bizonyítottan trombózishajlamod van, akkor semmilyen hormonkészítmény nem jöhet szóba. Se tabletta, se gyûrû. Használj óvszert, a megbízható. A "hüvelysavasító" (aminek a tisztességes neve egyébként spermicid...) nem sokat ér önmagában. Pont azért jó pesszáriummal kombinálni. A meg baromság, hogy a legjobb pillanatban kell feltenni, mert akár órákkal az aktus elõtt is felhelyezhetõ...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, de teljesen kétségbe vagyok esve. Voltam dokinál és megnézte a vérképemet, a trombocitám 331 és nem mondott rá semmit. Mondta hogy a májfunkcióm negatív és már fel is írta a gyógyszert. De anyukámnak meg mamámnak is volt trombózisa, így úgy döntöttem, hogy nem szedem. Majd megoldom hüvelygyûrûvel, de már arról is rémhíreim vannak. Már kb. 3 hónapja akarok valamilyen fogamzásgátló módszert alkalmazni, de soha nem jutok semmire se.. :(
A pesszárium hülyeség. Nem is tudom, h miért ajánlják még mindig. Hüvelysavasító nélkül nem ér semmit. Viszont, ha már savasítót veszel, akkor minek a pesszárium. Ráadásul a legélvezetesebb pillanatokban kell felerõszakolnod magadba. Inkább illúzió rombolónak jó, mint fogamzásgátló eszköznek. Hacsak azért nem sorolják a fogamzásgátlók közé, mert mire felhelyezi az ember, addigra oda a libidó és nem is történik szex.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) )

Milyen fogamzásgátlót használjak, ha allergiás vagyok a latex gumira?

A tablettáról nincs jó véleményem. Két félét is szedtem már, de elment mindig a szext?l a kedvem.. Mit tennétek a helyemben?

Legjobb válasz: Én személy szerint a tablettában bízom leginkább. Ha van türelmed, rengeteg féle van, ki kell tapasztalni, melyik jó neked. Ezen kívül sok hüvelyben használható helyi tabletta, kenõcs létezik meg pesszárium is. Kérd ki nõgyógyászod tanácsát, biztos segíteni fog:-)

Én személy szerint a tablettában bízom leginkább. Ha van türelmed, rengeteg féle van, ki kell tapasztalni, melyik jó neked. Ezen kívül sok hüvelyben használható helyi tabletta, kenõcs létezik meg pesszárium is. Kérd ki nõgyógyászod tanácsát, biztos segíteni fog:-)

Milyen fogamzásgátló módszereket ajánlotok, ha nem szedhetek tablettát?

Pajzsmirigybetegség miatt a nőgyógyászom nem ajánlotta a fogamzásgátló tablettát (nem csak átmenetileg, hanem sajnos véglegesen). Eddig óvszerrel védekeztem, de a barátom leblokkol tőle, a kapcsolatunk pedig van annyira stabil, hogy megbízzak benne, de az óvszer már nagyon sok kellemetlen pillanatot szerzett mindkettőnknek. Szeretnék találni valamilyen kényelmes, hormont nem tartalmazó és főleg megbízható módszert a védekezésre. Tudnátok segíteni? A nőgyógyászom a helyi fogamzásgátlókat ajánlotta, de egyrészt nem szeretnék kiszaladni a fürdőszobába szex közben, utána pedig várakozni, amíg a tabletta elolvad, másrészt értitek, az orális szex emiatt finoman szólva problémás lenne, jól végig kellene gondolni, mikor teszem fel a tablettát/kúpot/krémet. Babát semmiképpen sem szeretnék, tehát azért mégis a védelem az első, de a barátomat sem szeretném elveszíteni amiatt, hogy szenvedés a szex a fogamzásgátlás miatt.

Legjobb válasz: Vagy megszokja a gumit, vagy mehet isten hírével, nálam ez így mûködik, mert minden más módszer bizonytalan. 25/N

Vagy megszokja a gumit, vagy mehet isten hírével, nálam ez így mûködik, mert minden más módszer bizonytalan. 25/N
de miért nem jo a gumi? mi az h leblokol ilyen nem létezik...
A kérdező hozzászólása: Na, önellentmondásba keveredtem, szóval még egyszer: sokszor nem megoldható, hogy ne érjen szappan vagy tejsavas készítmény +/- 1-2 óráig, ráadásul tényleg nem kiszámítható a szex idõpontja, és nem hiszem, hogy jó ötlet lenne feleslegesen felhelyezni egy-kétnaponta a krémet/kúpot/tablettát. Szeretem, ha van orális szex az aktus elõtt, akkor viszont csak azután kellene felhelyeznem a fogamzásgátlót, ami elég kényelmetlen. Egyébként szerintem semmi köze a gumi miatti lankadásnak ahhoz, hogy valaki idõben ki tudja-e húzni. Persze, mindkettõ figyelmet igényel, de amíg az elõbbi arról szól, hogy ki kell zárnia a pasinak a zavaró tényezõt, és csak az élményre koncentrálni, addig a másik ennek pont az ellenkezõje: figyelni rá, hogy ne merüljön bele túlzottan az élménybe, és még jó legyen a reakcióideje.
saját tapasztalatról beszéltem. én tudom, h lesz szex, hacsak nem fáj a hasam, vagy ilyesmi. általában egymásnál alszunk, és az esetek 99%-ában van szex, de mondom, én mostmár csak termékeny napokon használom a pharmatexet. zuhanyoztam is már utána, és nem lett gond.
A kérdező hozzászólása: A 15:29-es kommentelõnek: honnan kellene tudnom, hogy mikor lesz szex? Nincs olyan, hogy "elõtte", mert fogalmam sincs róla, hogy mikor kívánjuk meg ténylegesen egymást, és mikor lesz az egészbõl csak egy kis csókolózós-összebújós beszélgetés, alvás vagy valami más. A másik dolog, ami eszembe jut, hogy általában szex elõtt le szoktam zuhanyozni, vagy reggel indulás elõtt szexelünk, akkor meg utána mennék fürödni, ami máris kizárja a hüvelykúpok használatát. Nem írtam még: leginkább saját tapasztalatokra lennék kíváncsi, mert nyilván már utánaolvastam a neten a legtöbb lehetõségnek, de mások tapasztalatának tudatában egy kicsit könnyebb dönteni. Ha sokan azt mondjátok, hogy valami szar, nem annak a kipróbálásával fogom kezdeni (bár ettõl még simán lehet, hogy nekem végül az jön be).
pedig nálunk ez van, a megszakitás nagyon jól mûködik, a gumi meg sehogy. szoritja, és igy elmúlik az egész. mondjuk tény, h 21 cm-rõl van szó. ha kisebb lenne, sztem nem lenne gond.
Megszakításos szex egy olyan férfival, aki ANNYIRA nem tudja kontrollálni magát, hogy az erekciója fennmaradjon óvszerviselés közben???? Bele nem mennék ilyenbe... A megszakításos szexhez MÉG nagyobb koncentráció, még nagyobb önuralom szükséges! Sokkal nagyobb, mint ahhoz, hogy az erekciót sikeresen fent lehessen tartani gumiban.
nem a gumi a legjobb. az inkább az egyéjszakásoknál jó, h ne kapj el semmi betegséget. nekem nõként is élvezhetetlen a szex gumival. mintha vmi vibrátorral szexelnék...
4-es vagyok, nálunk olyan gond nincs, hogy lekonyul, csak hogy nem szereti gumiban csinálni. És nem tudja elfogadni, hogy számomra egyszerûen nincs más választás. Ezt megértem, nekem is hónapok utánajárásába telt. És egyébként engem is borzasztóan bosszant, hogy elvileg kismillió lehetõség van, de sokak számára még sincs egyáltalán semmiféle kényelmes és biztonságos megoldás.
A kérdező hozzászólása: Az én barátom sem adta fel, hogy hozzászokjon az óvszerhez, és nem teljesen reménytelen a helyzet (csak mondjuk az esetek 80-90%-ában). Ettõl függetlenül nem szeretnék ráerõltetni semmit, mint ahogy õ is inkább lebeszélt a fogamzásgátlóról. Szerelmes vagyok a barátomba, szeretem a szexet, és azt szeretném, ha minden jól menne. Mivel a hormonális állapotom mellett kicsi az esély a teherbeesésre (sajnos ritka a menzeszem, ráadásul teljesen rendszertelenül vérzek), ezért idõnként megszakítva közösültünk, mikor látszott, hogy reménytelen az óvszer, de emiatt azért mégis félek, mert ha kicsi is az esély rá, hogy teherbe essek, akkor sem szeretnék kockáztatni. Én továbbra sem az óvszer mellett érvelõkkel szeretnék vitatkozni, mert bár teljesen igazuk van, a gumi a legjobb fogamzásgátlás, de szeretnék másfelé is tájékozódni, hátha beválna.
nem szex közben kell kiszaladnia fürdõbe, hanem elõtte csak felrakod és kész. mert az 4 órán át véd.
nálunk is ez volt.. úgyh én a megszakitás+naptármódszert választottam, termékeny napokon pharmatex is van, és kész. 2 éve mûködik:)
4-es! Ne férfitablettában gondolkodj, hanem inkább találj egy tökös pasit! De komolyan! Az én páromnak se ment eleinte gumival, de semennyire ám. Csinálhattam bármit, csinálhatott bármit... mindig lekonyult, amint felkerült az óvszer. Azonban Õ nem adta fel! Voltam olyan fontos neki, hogy addig kínlódott, amíg meg nem tanulta a dolgot. Mert bizony tanulni kell annak, akinek nem megy egybõl. Nem pedig feladni. Utólag azt mondta, hogy a koncentráció a nyitja. Nem a gumira kell figyelni, hanem arra kell gondolni, hogy mi vár rá, ha egyszer felkerül az óvszer. -- Én se szedhetek tablettát és a guminál minden macerásabb (macerásabb beszerezni, használni), vagy kevésbé biztonságos.
Sajnos az óvszeren kívül más jó megoldás nincs. Létezik ilyen nõi óvszer meg hasonló dolgok, de azokhoz mindenhol spermicideket ajánlanak, és még azzal együtt sem olyan biztonságos, mint az óvszer. Átérzem a helyzeted, nálunk is ez van. Õ ki van akadva azon, hogy utálja a gumit, látom az arcán, hogy amikor belemerülnénk és eszébe jut, hogy jaa óvszer, na pont akkor megy el a kedve az egésztõl. Mondjuk õ ettõl még felteszi, de utána gyorsan megdug és kész. A megoldás az lett, hogy mostanában nagyon ritkán szexelünk, inkább pettingelünk csak. Végül is ez se rossz, és egész változatosan lehet csinálni. Jó lenne, ha végre feltalálnák a férfiak által szedhetõ tablettát :(
A kérdező hozzászólása: Prof. Shevy: amikor felhúzza az óvszert, elmúlik az erekciója. Akkor leveszem az óvszert, ha kell, akkor kicsit megnyugtatom, kézimunka, gumi fel, és az erekciónak megint annyi. Ha el is jutunk addig, hogy beteszi nekem, akkor is annyira zavarja, hogy elmegy a kedve az egésztõl (pedig extraszûk vagyok, tehát csak annyi történik, hogy egy kicsit más az érzés az óvszer miatt). Általában a legvékonyabb óvszert használjuk, de már tényleg mindent kipróbáltunk. Néhány rá sem megy, néhány olyan, minta zoknit húzna a farkára - saját bevallása szerint. Nyilván amiatt lehet a dolog, hogy az összes barátnõje fogamzásgátlót szedett, tehát nem szokott hozzá a gumihoz.
Próbáld ki a pesszáriumot, vagy a leát. Nekem az utóbbi van. Itt van róla infó, itt lehet megrendelni is: http://lea-fogamzasgatlas.hu/ De persze ez is sokkal macerásabb, mint mondjuk a tabletta, vagy az óvszer. 2 napig fennmaradhat, tehát simán lehet azt, hogy mikor mész a barátodhoz, akkor felteszed, aztán vagy lesz vmi, vagy nem. Kicsit nehéz leszedni, legalábbis én megküzdöttem vele, de mikor fent van, nem lehet érezni. (Ami egyébként elég meglepõ elõször, mert igen nagy, de tényleg nem érzem, ha fent van:D). A barátom néhány pózban kicsit érzi, de nem panaszkodott. Persze ha felvágnád az ereid, ha összejönne egy gyerek, akkor javaslom, hogy használj mellé spermicidet és esetleg naptármódszert is. De elvileg spermiciddel már alapból 98%-os biztonságot nyújt. A spermicidet meg elég a belsõ részére kenni, ami a méhszáj felé néz, így az sem zavaró. (Mert egyébként engem csíp, ha csak simán a hüvelyembe kerül, de így nem.)

Nem tervezek több babát (3 van, tehát nem szeretném ha becsúszna). Milyen fogamzásgátlót használjak a tabin kivül? Ajánlanátok?

Esetleg Mirena?

Legjobb válasz: Az én dokim nagyon dícsérte a Mirenát. Én is azt fogom használni, csak mi most dolgozunk a kistesó projekten. :) De utána tuti Mirena lesz.

Az én dokim nagyon dícsérte a Mirenát. Én is azt fogom használni, csak mi most dolgozunk a kistesó projekten. :) De utána tuti Mirena lesz.
Szia! Én elköttetném magam, többé nem lesz gondod. A Mirenát próbáltam, jó drága volt és 6 hónapig egyfolytában véreztem tõle. Le is kellett venni.
A kérdező hozzászólása: Elköttetni nem szeretném magam. Tablettázni sem szeretnék már, bár eddig azt használtam és biztam is benne. Spiráloktól én is tartok egy kicsit, de már olyan valami lenne jó amivel nincs gondom. Bõr alá ültetett fogamzásgátlót nem ismeri valaki hogy milyen?
Depo Provera?
A depo provera maga a halál.Rosszabb bárminél. Megkérdezhetem, hogy miért nem kötteted el magad?Én is azt választottam.
A bõr alá ültetettel konkrétan két rokonom járt nagyon rosszul. Dõlt belõlük a vér, mentõvel vitték õket kórházba. Én írtam, hogy a Mirenat fogom használni. Én eddig csak jókat hallottam róla, de persze biztos van akinek nem válik be. Nekem azért javasolta a dokim, mert minden hónapban kegyetlenül görcsölök mikor megjön, plusz migrénes vagyok, és több betegénél, mikor megszüntek a havi vérzés miatti görcsök elmaradt a fejfájás is. De nekik a Mirena olyan szinten csökkentette a havi vérzésüket, hogy 1, max 2 nap, és az is csak jelzésértékû, amit egy tisztasági betét is elbír.
A kérdező hozzászólása: Depo provera az mi? MIért nem jó? Elkötés nekem valahogy nem... Implantáttal mindenkinek rossz a tapasztalata?
Mercilont szedtem hosszú 8 évig!Bevált!Már 2éve nem szedem, mert babát szeretnék! De sztem az orvostól kéne tanácsot kérni, hogy mit javasol!
A depo provera egy hormoninjekció, ami elvileg 3 hónapig véd, de kétszer annyi idõ alatt ürül ki.Ha egyszer beadták, nincs visszaút.Ha rosszul viseli a szervezeted nem tudják kivenni, mint az implantátumot, nem hagyhatod abba a szedését, stb...

Ki milyen fogamzásgátló megoldásra gondolt a szülés utánra, ha már nem akar több gyereket?

Még 30 hetes vagyok a második babánkkal, de már azon gondolkodok, hogy majd esetleg spirált kéne felrakatni. Mert gyógyszert nem akarok életem végéig( legalábbis aktív életem végéig) szedni.

Legjobb válasz: A második: nem igazán 100%-os hosszútávú megoldás!

A második: nem igazán 100%-os hosszútávú megoldás!
Szerintem én el fogom magam köttetni, ha már nem akarok több gyereket. Lehet visszafordíthatóra is csináltatni állítólag.
ha a párod ennyire fél, akkor miért nem õ kötteteti el magát, hiszen az ambuláns, egy perc alatt megvan és visszafordítható? amúgy meg van nagyon vékony óvszer, ami nem csökkenti annyira az élvezeteket...a kúpok is jók, mi védekeztünk vele, nem lett azonnal baba, de számoltunk is mellette, és a ciklus közepén még alkalmaztunk kiegészítõ védekezést...
Az elkötés nem visszafordítható és szigorú feltételei vannak... Én is spirált fogok felrakatni, semmilyen gyógyszert nem szeretnék szedni (fõleg szoptatás alatt). 4hetes baba anyucija
Nem féltek a spiráltól? Mondjuk én már nem szeretnék több gyereket, de mégis tartok tõle, hogy egy esetleges fertõzés, gyulladás végzetes következményekkel járhat, mert ezt olvasom, hallom. De nem tudok jobb megoldást.
én sosem tetetnék és a férjem nem is engedi, mert folyamatos gyulladást okozhat és mellette simán lehetsz terhes, a hüvelykúpos, kiegészítõs módszer, amit írtam akkor már kímélesebb és biztonságosabb.
Nekem az 1. gyerek után volt spirálom, csak mutéti uton tudták kivenni, mert annyira belém nott.Altatás alatt vették ki, egyébként nem volt vele semmi gondom, csak most már ezek után én is félek.2 honapos a 2. fiam, én sem tudom mi volna a jo megoldás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!