Találatok a következő kifejezésre: Milyen fogamzásgátlót egy (41 db)

Milyen fogamzásgátló módszerek jöhetnek szóba egy 23éves lánynál a tablettákon kívül? Mi a vélemény a hüvelygyűrűről?

Legjobb válasz: Jó, az egy dolog, hogy neked nem jön be. Nekem meg a hormonális dolgok nem jönnek be és kész. De azért azt mondani, hogy a legmegbízhatatlanabb...hát kicsit erõs. Egyébként ismerem én is a pearl indexet, de ahány féle van, annyiféle számot ír.Guminál láttam már 1-2-t is, meg 4-15-öt is. De azért valljuk be, ha nem szakad ki, akkor baromira elhanyagolható az esélye a terhességnek. Sõt, véleményem szerint majdhogynem lehetetlen is, de mindegy. A kiszakadásról: nekem 6 év alatt egyetlen egy darab sem szakadt el, pedig már több márkát is használtam. De persze ettõl elõfordulhat, de: ha kiszakad, legalább látod. Ha a tabletta nem hat vmiért, azt csak akkor veszed észre, ha terhes vagy. Az óvszer igen is megbízható, szerintem nem kellene róla lebeszélni az embereket. Ha nem akarod, ne használd, de azért olyat ne mondj, hogy nem megbízható.

Jó, az egy dolog, hogy neked nem jön be. Nekem meg a hormonális dolgok nem jönnek be és kész. De azért azt mondani, hogy a legmegbízhatatlanabb...hát kicsit erõs. Egyébként ismerem én is a pearl indexet, de ahány féle van, annyiféle számot ír.Guminál láttam már 1-2-t is, meg 4-15-öt is. De azért valljuk be, ha nem szakad ki, akkor baromira elhanyagolható az esélye a terhességnek. Sõt, véleményem szerint majdhogynem lehetetlen is, de mindegy. A kiszakadásról: nekem 6 év alatt egyetlen egy darab sem szakadt el, pedig már több márkát is használtam. De persze ettõl elõfordulhat, de: ha kiszakad, legalább látod. Ha a tabletta nem hat vmiért, azt csak akkor veszed észre, ha terhes vagy. Az óvszer igen is megbízható, szerintem nem kellene róla lebeszélni az embereket. Ha nem akarod, ne használd, de azért olyat ne mondj, hogy nem megbízható.
Én csak jót hallottam a hüvelygyûrûrõl, bár nem próbáltam még (tervezem). A legbiztonságosabb, nem lehet megfeledkezni róla, és ha szex közben zavaró, ki is lehet venni addig. Csak ugye a legdrágább...
Felõlem az szed tablettát, aki akar. Nekem bevált az óvszer, mint mondtam, hat év alatt egy darab se szakadt ki, sosem volt szükségem esemény utánira.
Ha valaki nem akar semmilyen hormonos dolgot bevenni és gumival csinálja és kiszakad az óvszer akkor is az esemény utáni megfelel 21 fogamzásgátló tabinak, tehát majdhogy nem ugyan ott van az illetõ, nem? és ráadásul sokkal rosszabbul hathat 1 esemény utáni, mint ha 1 éven keresztül szedi valaki a tabit pl. nem? most jobban belegondolva.
Na jó, nyilván az is bejátszik nálam az óvszer ellen, hogy én nem szeretem... egyszerûen nem élvezem úgy a szexet óvszerrel, pedig már síkosítóval is próbáltam többször. Szóval hosszú távon nekem nem jön be egyáltalán. De a hibaszázaléka jóval magasabb, mint 2%, még rendeltetésszerû használat mellett is (statisztika). És nálam már szakadt is ki gumi, szóval erre nem építenék, hogy "ha nem szakad ki". ;)
81%-os: Az én véleményem és tapasztalatom az, hogy ha vki normálisan használja az óvszert, akkor tökéletesen megbízható. Ne magyarázd már be nekem, hogy megbízhatatlan. Jah, persze, ha mondjuk aktus közepén veszi fel a srác, akkor megbízhatatlan. Vagy ha vki nem képes normálisan használni és sorra szaggatja ki az óvszereket. Ha nem szakad ki, akkor nem leszel mellette terhes és pont. A hüvelygyûrû meg nagyon jól tudom, hogy mûködik. De ha vki a hormonokra érzékeny, akkor vszínûleg ugyanúgy nem lesz jó neki a gyûrû se. H vkinek meg olyan baja van a májával, hogy nem szedhet tablettát, az jobb, ha hüvelygyûrût sem használ. Tudom nagyon jól, hogy a hormonális fogamzásgátlók a legmegbízhatóbbak, csak azért azt sem árt mérlegelni, hogy mennyi nem kívánatos hatásuk lehet. Lehet, hogy a tabletta 99, 9%-os, az óvszer meg "csak" 98, de semmilyen negatív hatása sincsen a szervezetre. (Kivéve, ha vki allergiás rá).
én hüvelygyûrût használok, tény, hogy lényegesen egyszerûbb, mint a tabletta, de 3-szor annyiba is kerül. viszont kényelmes, soha nem érzed, szex közben sem, a partnered sem, kisebb a valószínûsége, hogy megfeledkezel róla. viszont amikor elkezdtem, akkor egy hónapig folyamatosan ilyen barnás folyásom volt, aztán mikor levettem, hogy megjöjjön a menstruációm, akkor megjött, és utána mikor felraktam a következõt, már semm ilyesmi nem volt, normálisan mûködött. szóval ilyen vérzéses mellékhatásai lehetnek. ezenkívül néha fáj, érzékeny a mellem tõle, viszont kicsit nõttek is. azt mondják, hajlamosít a gombásodásra is, ezt azonban eddig még nem tapasztaltam. összességében én sokkal jobban bízom benne, mint más eszközökben, és bátran ajánlanám, ha fogamzásgátlásról van szó.
"nem szeretné a véletlenre bízni, akkor leginkább óvszert" - az óvszer az egyik legkevésbé biztonságos. Még a tabletta is "csak" 99%-os védettséget ad - tehát 100 nõbõl 1 teherbe esik mellette. A hüvelygyûrû ugyan hormonális, de helyi hatású, tehát nem megy át az egész szervezeten (különösen a májat szeretik károsítani ezek a tabik). Szóval ebbõl a szempontból lényegesen jobb. Ja, és a hibaszázaléka 1 ezrelék körül van, tehát messze a legbiztonságosabb módszer.
Bármit, elkötésen és spirálon kívül, ha még nem szült. Ha nagyon nem szeretne még babát, és nem szeretné a véletlenre bízni, akkor leginkább óvszert. Azt nem igazán értem, hogy ha tablettát nem akarsz, akkor miért akarsz gyûrût? Ugyanúgy hormonos az is.
Elsõ vagyok. Az injekció azért rizikós, mert ha valami nem stimmel, akkor nem lehet csak úgy abbahagyni, mint a tablettát... A nem hormonális fogamzásgátlóknál meg azért van rizikó.
Óvszer, pesszárium... Absztinencia Azt hallottam, a hormonokat pár hónaponként tûvel is be tudják adni. A hüvelygyûrû is mûködik. De szerintem inkább a nõgyógyászod kérdezd meg, õ ismeri a hormonháztartásod. Jobban tudhatja, mi a legmegfelelõbb számodra.
18 éve használunk óvszert, ill. 3 éve Pharmatex hüvelytablettát, de semmi gond. Óvszer soha nem szakadt ki és a tablettát sem együtt használjuk az óvszerrel, vagy ez vagy az. 2 gyermekünk van de egy sem véletlenül. Sokan írják, hogy együtt kellene a kettõt használni. Nekem a Pharmatexet a nõgyógyászom ajánlotta és nem kiegészítésnek, hanem rendes védekezésre. Eü okokból hormonális terméket nem használhatok.

Milyen fogamzásgátló tabletta van kutyáknak? És egy tüzelés alkalmával kb. mennyibe lerül?

1 fiú és 1 lány kutyám van. Most voltak kicsik, de szeretnék majd még, csak nem egyszerre. Addig tabletákkal meg lehetne oldani?

Legjobb válasz: Megkerestem egy cikket a fogamzásgátlás veszélyeirõl: http://www.zug.hu/cikk/fogamzasgatlas-az-allatoknal-_560.php Én régebben csak a kóbor állatoknak adtam a tavaszi-õszi szezonban, sajátnak nem kellett, mert ivartalanítva vannak mind. Az állatorvosom szerint nagyon veszélyes, hisz az ivaros állatok körében nagyon gyakoriak az ivarszervi daganatok és a hormontartalmú szerek csak növelik a kialakulásának veszélyét.

Megkerestem egy cikket a fogamzásgátlás veszélyeirõl: http://www.zug.hu/cikk/fogamzasgatlas-az-allatoknal-_560.php Én régebben csak a kóbor állatoknak adtam a tavaszi-õszi szezonban, sajátnak nem kellett, mert ivartalanítva vannak mind. Az állatorvosom szerint nagyon veszélyes, hisz az ivaros állatok körében nagyon gyakoriak az ivarszervi daganatok és a hormontartalmú szerek csak növelik a kialakulásának veszélyét.
Egy fiú és egy lány kutyával ne, lehet tenyészteni, csak szaporítani. Azt meg nem érdemes!
szia! én soha nem tablettáztam a kutyáimat, szerintem a legjobb megoldás, ha arra a néhány "piros betûs" :) napra elkülödíted õket. A fiú kicsit ki lesz akadva, úgyértem ugatni fog majd a "szerelemtõl" :D... de ha már nem tüzel a szukád, és újra összeengeded õket, nagy lesz a boldogság, és kicsik sem lesznek :P
Fogamzàsgàtlo tablettàrol még nem hallodttam.Viszont ha nem fajtatisztàk , vagy ha mégis, és nincs törzskönyvük, javasolnàm , hogy ivartalanitsad ki öket hiszen , az ilyen esetekböl , nagyon sok kutya kerül be menhelyre. Amugy ha tudod, pontosan mikor fog legközzelebb tüzelni, pàr nappal elötte menj el a szukàval az àllatorvoshoz, és kérj egy injekciot ami meggàtolja, eltolja a tüzelési idöszakot.
Bizonyára meg lehetne oldani, de nem tanácsos egy olyan bonyolult és kevéssé ismert rendszerbe, mint a hormonháztartás, belenyúlni.Inkább ivartalaníttasd, vagy ahogy egy ok nélkül lepontozott elõzõ válaszoló írta: különítsd õket el.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy tényleg elkülönítem. Ez lenne a legegyszerûbb. Májusban fog tüzelni. Ilyenkor mikortól kell elkülöníteni és meddig?
a kutya 1-4 hétig is tüzelhet fajtától függõen. A 8. és a 20. nap között készek a párosodásra, de ez is változó. Addig ne engedd össze a kannal, amíg az érdelkõdik iránta.
elsõ vagyok. nem értem miért kellett lepontozni... mikor a kérdezõnek hasznos volt?! na mindegy...

Milyen fogamzásgátlót javasolt használni egy teljesen spontán szexnél? Az óvszer és a hüvelyen kívüli elélvezés elég védelmet jelent?

Arra gondolok, ha a csaj nem szed semmit és esemény utáni bevételére sincs mód? Érdemes vmi zselét, kúpot, egyebet még benyomni? Lehet ilyeneket recept nélkül kapni?

Legjobb válasz: ha van gumi es megfeleloen hasznaljatok, minden egyeb felesleges.

ha van gumi es megfeleloen hasznaljatok, minden egyeb felesleges.
Rendesen használt óvszer teljesen tökéletes. Csak ne sértsétek fel (éles köröm különösen "jó" erre a célra...) Eseményi utáni NEM VÉDEKEZÉS! Az egy szabályos hormonbomba, baleset esetén okés, de a lehetõ legritkábban szabad használni! (A legideálisabb, ha sohasincs szükség rá...)

Milyen fogamzásgátló módszerek vannak egy 16 éves még nem menstruáló lány számára?

Lehet?leg az óvszeren kívül. Tudtommal tabletta ilyen esetben nem szedhet?.. vagy nincs másfajta készítmény ami esetleg..?

Legjobb válasz: "Én azt hittem, hogy ha még nem menstruálsz, akkor nem eshetsz teherbe sem, de ezek szerint a tudomány is változik..." Nyilván ha vkinek nincsen peteérése, akkor nem eshet teherbe. Ennyire azért nem változott meg a tudomány. De: Az elsõ peteérés az elsõ menzesz elõtt kb két héttel van. Ha nem volt még menzesze, nincs normális ciklusa, még csak megtippelni sem tudja az elsõ peteérés idõpontját. Ha pont akkor vannak együtt, akkor ciki.

"Én azt hittem, hogy ha még nem menstruálsz, akkor nem eshetsz teherbe sem, de ezek szerint a tudomány is változik..." Nyilván ha vkinek nincsen peteérése, akkor nem eshet teherbe. Ennyire azért nem változott meg a tudomány. De: Az elsõ peteérés az elsõ menzesz elõtt kb két héttel van. Ha nem volt még menzesze, nincs normális ciklusa, még csak megtippelni sem tudja az elsõ peteérés idõpontját. Ha pont akkor vannak együtt, akkor ciki.
Ez igaz.
Én azt hittem, hogy ha még nem menstruálsz, akkor nem eshetsz teherbe sem, de ezek szerint a tudomány is változik...
16 évesen nem menstruálsz? szerintem az már nem igazán egészséges... el kellene menned nõdokihoz
A kérdező hozzászólása: Volt a családunkban olyan akinek 17 éves kora után jött csak meg .. és majdnem minden nõ tagnál ez volt .. tehát szerintem nincs baj.
Arra még nem gondoltál, hogy ha nem menstruálsz, akkor testileg nem vagy érett a szexre? Amúgy óvszer. Megbízható, nem avatkozik bele a hormonháztartásodba. Hormonosat nem használhatsz még jó pár évig. Azon kívül meg elég megbízhatatlan módszerek vannak. Pl. spermicid, de az csak vmivel kombinálva (pesszárium vagy megszakítás).

Milyen fogamzásgátlót szedjek amitől nem hízok meg és nő egy picit a mellem?

Legjobb válasz: Elõre senki se tudja megmondani, hogy melyik fogigátlótól fogsz hízni és fog nõni a melled, ha fog egyáltalán.

Elõre senki se tudja megmondani, hogy melyik fogigátlótól fogsz hízni és fog nõni a melled, ha fog egyáltalán.
azt a nõgyógyász fogja megmondani alapos vizsgálat után, hogy Neked melyiket szabad szedned, és nem az lesz a döntõ, hogy melyiktõl nõ a melled, hanem, hogy melyik való hozzád
Akkor ne szedd.
Én egyiktöl sem hiztam semmit sem, szerintem a legtöbben nem is a gyogyszertöl hiznak, hanem attól, hogy mivel ezt hallották, elkezdenek sokat enni, mert úgyis el fognak hizni.
A kérdező hozzászólása: értemértem, persze, csak kiváncsi vagyok, hogy kire milyen hatással van a gyógyszer? Mert félek elkezdeni szedni..
Pff...nem véletlen van annyiféle gyógyszer a piacon. Valakinek az egyik jó, valakinek a másik. De közel sem biztos, hogy nõni fog tõle a melled. Ha félsz, akkor ne szedd.
Maga a mell nem nõ tõle, csak a benne lévõ mirigyek duzzadnak meg, mint mensi elõtt, attól lesz nagyobb. De ez elmúlik, amint abbahagyod a szedését.
A kérdező hozzászólása: értem, köszi mindenkinek:)

Egy 47 éves nőnek milyen fogamzásgátló módszereket javasoltok?

Legjobb válasz: Ha már szült, akkor spirál.

Ha már szült, akkor spirál.
pharmatex termékek szerintem nála is beválnak, egyébként minden mást csak az orvossal való konzultáció után
Kérdezd meg nõgyógyászt, h személyre szabottan mi a legjobb
Szia! Én úgy tudom, hogy 45év felett a tabletta már nem ajánlott és a már szült nõknek a spirált ajánlják a legjobban. A mai spirálok már abszolút veszélytelenek, sokkal korszerûbbek, mint régen. Egyébként vannak még hormonmentes helyi hatású szerek is (Pharmatex termékek), de a nõgyógyászom szerint ezek valójában nem nyújtanak nagyobb védelmet 50-65%nál.
Ha már klimaxos, semilyet!
Miért kell azt hinni h klimaxos???!!! Igenis ebben a korban van szexuális élete csúcsán!! Én a tablettát vagy az óvszert ajánlom!
A spirál a legjobb állítólag ebben a korban.
Szerintem spirál.
A kérdező hozzászólása: Még nem klimax-ol. Valami gyógyszer esetleg?

Milyen fogamzásgátlót ajánlanátok egy 21 éves lánynak?

Sziasztok!

Legjobb válasz: A nõgyógyid tudná eltalálni a számodra megfelelõ gyógyszert, vagy módszert.

A nõgyógyid tudná eltalálni a számodra megfelelõ gyógyszert, vagy módszert.
Ha nem akarsz fogamzásgátlót szedni, a Nuvaring hüvelygyûrût ajánlom. Igaz azt is doki írja fel, de sztem minden gond nélkül fel is írja. Ez egy gyûrû, amit hát most pontosan nem tudom, de asszem a menstr. körül kell felrakni, nemtom h elötte v utána, az levan írva. Rendesen véd mint egy fogamzásgátló, nincs hízás. És nem kell attól félni hogy az lecsúszik, csak mondom. Anyu már másfél éve ezt használja, és nincs vele semmi gondja. Ja meg asszem van egy injekciós dolog is. Asszem 3havonta injekcióznak a karodba, és véd mint bármi más. De attól én pl nagyon félnék. Én gyógyszert szedek és én nem híztam tõle. De ez a Nuvaring tényleg jó. Ja és a párod se érez belõle semmit.
Én 20 éves vagyok, 3 hete kezdtem el szedni én is - életemben elõször. Yadinét szedek, fórumokon néztem utána, azt a alegtöbben csak ajánlották. Egyelõre semmi változást nem látok magamom: nem híztam (kopp-kopp-kopp), igaz a bõröm se lett semmivel szebb, a cicim az viszont nõtt egy kicsit. De ennek alacsony a hormontartalma, akik véleményt mondtak róla, azok kb 95%-ának ez bejött.. És a nõgyógyászom is azt mondta, hogy "igen, ez tökjó"
Szia, ha elmész dokihoz, ott ugyis együtt kiválaszthatjátok a megfelelõ védekezési módot. Én most 22 vagyok, 21 voltam amikor gyógyszert skezdtem szedni, a mi korosztályunknak általában a lyndinette20/at(én ezt szedem), Belarat vagy Yasminelle-et szoktak ajánlani, ezeknek nagyon alacsony a hormontartalma, nem fogsz tõle hizni. De a Nuvaring-rõl én is hallottam rengeteg jót, azt nem kell naponta bevenni, de te döntésed, melyiket szeretnéd.
Szia! Tényleg menj nõdokihoz, de ne félj mert a tabitól tuti hogy nem fogsz hízni, tabiban nincs fölösleges kalória:) Hízni maximum a megnövekedett étvágytól lehet, azt meg kordában lehet tartani. De nagyon éhségérzetet is csak a régi fajta tabik okoztak.
Én Harmonetet szedtem, és csak jó tapasztalataim voltak vele kapcsolatban.
Úgyis el kell menned nõdokihoz, majd õ felír egyet. Mondd meg neki, hogy alacsony hormontartalmút szeretnél szedni. Szerintem a tabletta a legmegbízhatóbb módszer és ezzel van a legkevesebb macera is. Én 4 éve Gracial-t szedek, és semmi változást nem vettem észre magamon.
Bezony, irány a doki, ugyanis nem mindegy, mit ír fel, lehet nem is lehet, mert a családban volt betegség-általában májbetegségekre szoktak rákérdezni. Én pl. kértem egy alhasi ultrahangot, megmondta, sõt meg is mutatta mit fog velem tenni a tabletta:D, majd felírta a nekem legmegfelelõbbet:)
Én Mercilont szedtem kábé másfél évig, de a végén semmi kedvem nem volt a szexhez, és sokan panaszkodtak hasonlóról. Most Cilestet kezdtem el szedni, eddig úgy tûnik bevált.

Mi a véleményetek Nyíregyházán Dr. Pap Károlyról? És milyen vizsgálatokat végez egy fogamzásgátló felírásához? És hogy mennyibe kerül egy milyen vizsgálat?

Legjobb válasz: az orvost nem ismerem, pesti vagyok. a vizsgálatok viszont vér és vizeletvizsgálat. ha nem magánorvos akkor nem kerül semmibe, az ilyen vizsgálatok ingyenesek, a fogamzásgátlók kerülnek pénzbe.

az orvost nem ismerem, pesti vagyok. a vizsgálatok viszont vér és vizeletvizsgálat. ha nem magánorvos akkor nem kerül semmibe, az ilyen vizsgálatok ingyenesek, a fogamzásgátlók kerülnek pénzbe.
A fogamzásgátlót csak az elõírásnak megfelelõen szabad szedni, ha azt akarod, hogy hatásos legyen!!
"( ennek milyen következményei lehetnek)" Teljesen felborulhat a hormonháztartásod... Ha teljesen le akarod állítani a ciklusod kérj injekciós fogamzásgátlót, de ilyeneket ne játssz, mert minden tabletta más, és igen sokból komolyabb gondod is lehet ha tologatod.
ha egy kerdesre kaptad a linket valaszkent akkor nezd meg a kerdeseidnel...
A kérdező hozzászólása: megnéztem , de nem találom ugyhogy valszeg csak itt olvastam vhol

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!