Találatok a következő kifejezésre: Milyen fogamzásgátló vannak, és mennyibe (6 db)

Milyen fogamzásgátló gyógyszermárkák vannak, és mennyibe kerül három havi adagjuk?

Most megyek n?gyógyászhoz fogamzásgátlóért és csak szeretnék

Legjobb válasz: Én Belara-t szedek, ami 4900 ft-ba kerül! De ugyanezt a kérdést a dokinál is felteheted!

Én Belara-t szedek, ami 4900 ft-ba kerül! De ugyanezt a kérdést a dokinál is felteheted!
Szia! Az alacsony hormontartalmú tabikat ajánlják mostanság (Lindynette 20, Mercilon, Belara, Yasminelle). Magasabb hormontartalmú a Diane 35 és a TriRegol. Áruk 4000-7000 Ft között van. Ami ennél olcsóbb, az nem biztos, hogy jó (pl magas hormontartalma miatt elhízhatsz)
Szia! Én Rigevidont szedek és 2200 ft körül van 3 hónapra az ára. A Trinordiol is ennyibe kerül, a Lyndinette 20 pedig 5000 kb.
Én Gracial-t szedek, ez alacsony hormontartalmú. Régebben 7000 körül mozgott, de legutóbb csak (!) 5800-ért vettem. Leggyakrabban sajnos a Tri-Regolt írják fel, aminek nagyon magas a hormontartalma. Mondd meg a dokinak, hogy alacsony hormontartalmút szeretnél szedni! Igaz hogy drágább (4-7000 között), de ezt hosszú ideig szedheted annélkül, hogy károkat okozna!
Én Tri-regol tabit szedek és attól hogy magas a hormontartalma semmi bajom nincs tõle és csak 2800Ft 3 hónapra!Attól hogy olcsó még nem rossz ez nem függ össze!De ez egyéntõl is függ!
Én szedtem diane 35-öt, sokáig nem szabad mert májkárosító tud lenni, kb 4 ezer volt, utána marvelon (magas hormontartalmú, 4400, -), lindynette 20, novinette, most triodena-t kapok. Utóbbi 3 bogyó 5500 körül van, plusz/minusz pár ft. Ezek az elmúlt év termései nálam. Remélem azóta kaptál. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm az eddigi kommenteket:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, nagyon kösz mindenkinek...:)

Mennyibe kerül a fogamzásgátló injekció és milyenek vannak?

Legjobb válasz: úgy tudom, Magyarországon nem alkalmaznak fogamzásgátló injekciót, mint ahogy a vérzéskimaradásos tabletták, a hormon implantátumok, a nõi óvszer sem jelent meg. azt hiszem, még abortusztabletta sem kapható, szóval szerintem belföldön nem elérhetõ az injekciós módszer.

úgy tudom, Magyarországon nem alkalmaznak fogamzásgátló injekciót, mint ahogy a vérzéskimaradásos tabletták, a hormon implantátumok, a nõi óvszer sem jelent meg. azt hiszem, még abortusztabletta sem kapható, szóval szerintem belföldön nem elérhetõ az injekciós módszer.
Én depo-proverát használok, de nem mindenkinek válik be+a dokik nem is ajánlják/nem európai nõknek van kitalálva/amúgy 2000ft.Sajna nekem olyan bajom van, hogy nem szabad megjönnie.
Anyósom is injekcióztatja magát, méghozzá annál a nõgyógyásznál, akihez én is jártam, szóval van ilyen itthon és legális is. Nem sokat tudok róla, csak annyit, hogy negyedévente kell menni és pár ezerbe kerül. Nekem nagyon nem szimpatikus ez a megoldás, maradok a tabinál.
Van itthon is, de csak egy. Depo-provera a neve. És az orvosok sem ajánlják. A nõk 90%-ának nem jön be, viszont kiszedni nem tudod, ha egyszer beadattad. Ne használd!!! Ennél bármelyik hormonos megoldás jobb.
Szülés után a védõnõm is tanácsolta, de az orvosom azt mondta, hogy inkább maradjunk a tablettánál. A nõvérem az injekciót választotta és 3 hónapig folyamatosan vérzett tõle.
Van akinek beválik van akinek nem:)

Milyen fogamzásgátló tabletta van kutyáknak? És egy tüzelés alkalmával kb. mennyibe lerül?

1 fiú és 1 lány kutyám van. Most voltak kicsik, de szeretnék majd még, csak nem egyszerre. Addig tabletákkal meg lehetne oldani?

Legjobb válasz: Megkerestem egy cikket a fogamzásgátlás veszélyeirõl: http://www.zug.hu/cikk/fogamzasgatlas-az-allatoknal-_560.php Én régebben csak a kóbor állatoknak adtam a tavaszi-õszi szezonban, sajátnak nem kellett, mert ivartalanítva vannak mind. Az állatorvosom szerint nagyon veszélyes, hisz az ivaros állatok körében nagyon gyakoriak az ivarszervi daganatok és a hormontartalmú szerek csak növelik a kialakulásának veszélyét.

Megkerestem egy cikket a fogamzásgátlás veszélyeirõl: http://www.zug.hu/cikk/fogamzasgatlas-az-allatoknal-_560.php Én régebben csak a kóbor állatoknak adtam a tavaszi-õszi szezonban, sajátnak nem kellett, mert ivartalanítva vannak mind. Az állatorvosom szerint nagyon veszélyes, hisz az ivaros állatok körében nagyon gyakoriak az ivarszervi daganatok és a hormontartalmú szerek csak növelik a kialakulásának veszélyét.
Egy fiú és egy lány kutyával ne, lehet tenyészteni, csak szaporítani. Azt meg nem érdemes!
szia! én soha nem tablettáztam a kutyáimat, szerintem a legjobb megoldás, ha arra a néhány "piros betûs" :) napra elkülödíted õket. A fiú kicsit ki lesz akadva, úgyértem ugatni fog majd a "szerelemtõl" :D... de ha már nem tüzel a szukád, és újra összeengeded õket, nagy lesz a boldogság, és kicsik sem lesznek :P
Fogamzàsgàtlo tablettàrol még nem hallodttam.Viszont ha nem fajtatisztàk , vagy ha mégis, és nincs törzskönyvük, javasolnàm , hogy ivartalanitsad ki öket hiszen , az ilyen esetekböl , nagyon sok kutya kerül be menhelyre. Amugy ha tudod, pontosan mikor fog legközzelebb tüzelni, pàr nappal elötte menj el a szukàval az àllatorvoshoz, és kérj egy injekciot ami meggàtolja, eltolja a tüzelési idöszakot.
Bizonyára meg lehetne oldani, de nem tanácsos egy olyan bonyolult és kevéssé ismert rendszerbe, mint a hormonháztartás, belenyúlni.Inkább ivartalaníttasd, vagy ahogy egy ok nélkül lepontozott elõzõ válaszoló írta: különítsd õket el.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy tényleg elkülönítem. Ez lenne a legegyszerûbb. Májusban fog tüzelni. Ilyenkor mikortól kell elkülöníteni és meddig?
a kutya 1-4 hétig is tüzelhet fajtától függõen. A 8. és a 20. nap között készek a párosodásra, de ez is változó. Addig ne engedd össze a kannal, amíg az érdelkõdik iránta.
elsõ vagyok. nem értem miért kellett lepontozni... mikor a kérdezõnek hasznos volt?! na mindegy...

Van férfiaknak szánt fogamzásgátló? Ha van akkor mennyibe kerül, mik a mellékhatások és milyen biztonságos?

Tablettára vagy hasonlóra gondolok nem a gumira.

Legjobb válasz: 21:43 akkor inkább már kazstráltasd magad, így nincs kínlódás sem

21:43 akkor inkább már kazstráltasd magad, így nincs kínlódás sem
Nat Geoban volt egy cikk, van már, már túl van a tesztelésen, kapsz rendszeres szurit és egy implantátumot amit 4 havonta cserélni kell. Szóval elég nagy szívás.
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=440 Itt meg a cikk. De amire ez forgalomba kerül, sõt, mire magyarországon forgalomba kerül...
Van tabletta is, külföldön.
kasztrálás - kiszedik a golyóidat vasectomia - elvágják a spermavezetékedet egyébb: kisérleti stádiumban vannak
csak még egyik mûködése sem biztonságos
De volt egy ismerõsöm, aki ha nagyon akart el tudott úgy menni, hogy nem jött belõle semmi, ha sokat gyakorlod biztos neked is menni fog :D
Van, és most már NEM kísérleti stádiumban. Olvass vissza. Hónapokkal ezelõtt volt a kérdés.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, tehát nincs most még de majd lesz.

PCOS-em van, 3 hónapja szedek metformin-t 2x1-et és cypromix fogamzásgátlót azért, hogy megjöjjön. Ha februárban abbahagyom a fogamzásgátlót mennyi esélyem lesz hogy teherbe esek? ÉS milyen gyorsan?

Legjobb válasz: Az orvosom mindig azt mondja, hogy mindenki másképp reagál a gyógyszerekre, hiszen nem vagyunk egyformák. Van aki pár hónap met után spontán teherbe esik, én 4 hónapot szedtem, mellette citrokalciumot, d-vitamint, progeszteron krém. 4 hónap után stimuláció (closty, zitazónium), elsõ 2 hónapban spontán próbálkoztunk, aztán most inszemináció volt. Jövõ hét végén kiderül sikeres volt-e.

Az orvosom mindig azt mondja, hogy mindenki másképp reagál a gyógyszerekre, hiszen nem vagyunk egyformák. Van aki pár hónap met után spontán teherbe esik, én 4 hónapot szedtem, mellette citrokalciumot, d-vitamint, progeszteron krém. 4 hónap után stimuláció (closty, zitazónium), elsõ 2 hónapban spontán próbálkoztunk, aztán most inszemináció volt. Jövõ hét végén kiderül sikeres volt-e.
A kérdező hozzászólása: Hát sok sikert a babához!!!!
szia, szintén pco-s vagyok. decemberben volt meg utoljára, májusban kaptam norcolutot ami meghozta a vérzésem végre(nem is értem h mért ciprot adott a dokid...mindegy..biztos megvan az oka..)és utána clostit szedtem 2x1et. elsõ hónapban megfogant a baba, ugy h évi 3-4spontán mensim volt elötte és lehet h nem is mindnél volt peteérésem...szoval metformin mellett sztem ezt a kurát kéne neked is, hatásosabb nálunk ugy gondolom.

Szed valaki Tri-Regol fogamzásgátlót? Szükségem lenne egy-két infóra mielőtt elkezdeném szedni! Mennyire biztonságos, hormontartalma miatt hizlal-e és milyen egyéb hatásai vannak?

Legjobb válasz: Igazából nem lehet a kérdésedre érdemben válaszolni. Nem vagyunk egyformák, ezért mások tapasztalatait nem lehet magunkra érvényesnek tekinteni. Az a gyógyszer ami nekem beválik az másnak problémát okozhat, vagy ami másnak jó, nem biztos, hogy nekem is jó.

Igazából nem lehet a kérdésedre érdemben válaszolni. Nem vagyunk egyformák, ezért mások tapasztalatait nem lehet magunkra érvényesnek tekinteni. Az a gyógyszer ami nekem beválik az másnak problémát okozhat, vagy ami másnak jó, nem biztos, hogy nekem is jó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!