Találatok a következő kifejezésre: Milyen fogamzásgátló vannak, és (60 db)

Fogamzásgátlóval meddig lehet eltolni a menstruációt? és milyen fogamzásgátlók vannak?

Legjobb válasz: mármint úgy értem hogy akár egy fél évre is ellehet tolni? vagy az már nem egészséges?

A kérdező hozzászólása: mármint úgy értem hogy akár egy fél évre is ellehet tolni? vagy az már nem egészséges?
Fogamzásgátlóval nem érdemes hónapról hónapra eltolni a mensest, mert még baj is lehet belõle. Az, h egyszer egyszer - nyaralás vizsga miatt - eltolod, az ok, de állandóan?? Rádásul aki fogamzásgátkót szed, nincs is olyan erõs vérzése. Nekem mikor nem szedtem 5-6 napig is eltartott, sok volt, de mióta szedem 1-2 nap, és elmulik. Nagyon sokfajta fogamzásgátló van, a legolcsóbb a foamzásgátló injekció, 3 havi 1000 párszáz forint, tablettában a Tri -regol, a legdrágább a nuvaring hüvelygyûrû. (3000 Ft körüli/ hó). Én szedtem már marvelont, az 6300 ft/ 3 havi, most Yadint szedek, ennek 1 havi adagja 2600 Ft. Meg kell beszélni az orvossal, h neked melyik a legjobb.
Ja és a fogamzásgátló injekciótól állitolag elmulik a menses.
a foggátlóval csak egy menzeszt szabad kimarasztani, és eztis csak félévente ajánlott csinálni. egyáltalán nemszabad ilyen sokáig menzeszt tolni.

Szoptatós anyukák, akik császárral szültek milyen fogamzásgátlót szedtek? És milyen mellékhatásai vannak? A tej mennyiségét befolyásolhatja? 8 hete szültem.

Legjobb válasz: Ez nekem nagyon érdekes kérdés, mivel a dokim azt mondta, csak gumi, várjak, hogy megjöjjön, és ha már 2-3x megjött rendszeresen (tehát ez elõtt akár több rendszertelen is lehet), akkor menjek vissza konzultációra gyógyszerrõl. Addig gumi. Szóval ez kb december lesz szerintem nálam...

Ez nekem nagyon érdekes kérdés, mivel a dokim azt mondta, csak gumi, várjak, hogy megjöjjön, és ha már 2-3x megjött rendszeresen (tehát ez elõtt akár több rendszertelen is lehet), akkor menjek vissza konzultációra gyógyszerrõl. Addig gumi. Szóval ez kb december lesz szerintem nálam...
Azalia, nem befolyásolja a tej mennyiségét, de csak addig hat, amíg van tej. Amikor már fejni sem tudok egy cseppet sem, akkor már nem hat.
Sajnos a nevét nem tudom, mert injekcióban kaptam. Szerintem a dokinak tudnia kéne milyet ad hogy ne apadjon a tej.
Én Cerezettet szedek, nem kellett megvárni még megjött a 6. héten mikor visszamentem kontrolla kiírta és azóta szedem, 10 hós a fiam és még mindíg anyatejet eszik, nem váltotott a tej mennyisége. Ezt akkor is lehet szedni, ha már nem szoptatsz.
Én is Azaleat szedek. Nem vettem észre változást a tejen. Eddig még nem volt mensim, 4ésfélhós
Uccsó vagyok Azalia természetesen.
Én Cerazettet szedek a baba 7 hetes kora óta. Most 5 hónapos és kizárólag anyatejes, szóval nekem nem csökkentette a tej mennyiségét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem Cerazettet irt fel a doki, azt mondta, h átmegy a tejbe, de nem árt a babának. Félek, h nehogy lecsökkentse a tej mennyiségét, ami most éppenhogy elég.
nuvaring gyûrû
kérdezd az orvosod, õ tudja a választ
Yasminelle, Yadine
A kérdező hozzászólása: A gyûrû mennyibe kerül és mennyi van a dobozban?
Én is a Yadine-t ajánlom, 15 évesen kezdtem szedni, 5 éve szedem és semmi mellékhatása nincs nálam.
yasminelle, yaz. én yaz-t szedek, sztem ez jó. de ugy tudom, h Magyarországon még nincs forgalomban.
yasminelle nekem trombózisom lett tõle:S szal mindenképp vizsgáltasd ki magad
Samba

Milyen fogamzásgátló módszerek vannak? És milyen árban vannak?

Az mennyiben igaz, hogy a fogamzásgátló tabletta hormonzavarokat okoz, ha a szedését abbahagyják?Vagy már a szedése alatt is? Olyasmire gondolok mint pl a sz?rnövekedés olyan helyen ahol eddig nem volt.

Legjobb válasz: fogamzásgátló havi 2000 ft kb, és a mostani gyógyszerek már nem okoznak hormonzavart.. max csökkentik a libidót (neten olvastam) Mi óvszert használunk. Egyrészt ha 12 db-osat veszünk, az 1000 ft körül van, és az egy hónapra elég. És nem aggódok, ha elfelejtek bevenni 1 tablettát.

fogamzásgátló havi 2000 ft kb, és a mostani gyógyszerek már nem okoznak hormonzavart.. max csökkentik a libidót (neten olvastam) Mi óvszert használunk. Egyrészt ha 12 db-osat veszünk, az 1000 ft körül van, és az egy hónapra elég. És nem aggódok, ha elfelejtek bevenni 1 tablettát.
Hát nekem a fogamzásgátló má akkor hormonzavart okozott, amikor elkezdtem.Sajnos ezt sokan csak kezdeti tüneteknek fogják fel, na de ezt hagyjuk!Szóval a tabit abbahagytam, a gumit utálom, így pharmatex hüvelykúpot használok megszakítással!Azt hiszem 2300 Ft körül van 10 darab!
A kérdező hozzászólása: a pharmatex hüvelykúpot milyen idõközönként kell használni? köszi az eddigi válaszokat!
amikor szexelni akarsz, akkor kell a Pharmatex-et hasznalni. A fogamzasgatlokrol rengeteg kerdes szuletett, legy szives, a keresobe ird be, ezen kivul az interneten is szeles koru tajekoztatot kapsz. Mindenkire maskent hat, mar nagyon korszeruek vannak, de vizsgalatok alapjan el kell donteni, te szedheted e. Tovabbi info az orvosodnal.
Én sem javaslom neked a fog. gátlót. VAgy óvszert, vagy nuvaring hüvelygyûrût. A pharmatexes dolgok nekem nagyon macerásak, felrakni utána kifolyik áhh nem, utálom.
A fogamzásgátló tabletta mindenkire másképp hat, ezt nem lehet megmondani, hogy ha szeded és utána abbahagyod, hogy lesz-e hormonzavarod! Ugyanúgy a guminál sem tudhatod elõre, hogy mikor szakad ki (mert ugye van ami alapból selejtes!)! A Pharmatex-es maceráról már nem is beszélve, nem valami biztonságos! Én a tablettát választottam inkább, mert ennek a legkevesebb a hibaszázaléka, és ennek a legegyszerûbb a használata! A szõrösödésrõl pedig annyit, hogy a régebbi, magas hormontartalmúaktól (pl.Tri-Regol) volt olyan, hogy erõsebben nõtt a szõr pl. karodon! De manapság már jóval alacsonyabb hormontartalmú tabletták vannak, és nem fog szõrösödni, meg hízni tõlük!
Szia. Én pharmatex termékeket használok teljesen hormonmentes, mellékhatás mentes. Vény nélkül kapható a gyógyszertárakban. 1 doboz kb. 2500 Ft.

Szerintetek milyen fogamzásgátlót válasszak? Tudnátok ebbe segíteni, hogy milyen fogamzásgátló szerek vannak és hogy van e olyan amitől már nem leszek terhesek?

Még nem szedtem semmilyen gyógyszert, óvszerrel védekeztünk, de most már nem szeretnénk több babát és arra lennék kíváncsi, hogy ti milyen fogamzásgátló módszert ajánlanátok .

Legjobb válasz: "óvszerrel védekeztünk, de most már nem szeretnénk több babát". Ennyit az óvszer helyes használatáról. Viccet félretéve: Nõgyógyász a megoldás. A bogyók máshogy hatnak az emberekre, ezért is csinálnak pl vérképet mie- lõtt felírják. Hiába ajánl neked itt bárki bármit, lehet rád teljesen máshogy hatna.

"óvszerrel védekeztünk, de most már nem szeretnénk több babát". Ennyit az óvszer helyes használatáról. Viccet félretéve: Nõgyógyász a megoldás. A bogyók máshogy hatnak az emberekre, ezért is csinálnak pl vérképet mie- lõtt felírják. Hiába ajánl neked itt bárki bármit, lehet rád teljesen máshogy hatna.
A kérdező hozzászólása: Azért használtunk óvszert, mert akartunk babát és féltem, hogy ha szedek bármilyen fogamzásgátlót nehezebben esem teherbe :) . Orvoshoz mindenképpen megyek csak úgy akarok szedni bármit is, csak kíváncsi lennék rá , hogy milyenek vannak és, hogy van e olyan ami biztonságos.
Keress rá google: fogamzásgátló gyógyszerek, majd egyesé- vel a típusra. Vannak fórumok, ahol ezeket tárgyalják ki. Nincs olyan, aminél az esetek egy részében ne jelentkezne valami mellékhatás. És ez még csak pár év után. Mivel nincs nagy múltja a gyógyszereknek, így még kérdéses, hogy pl 10-20 év szedés után mik léphetnek fel. Azért ne feledd, ez egy igen drasztikus beleavatkozás a szervezetedbe. Bár pasi vagyok, inkább úgy vagyok vele, hogy gumi, aztán nem bolondítom meg a leányzó szervezetét mindenféle bogyó- val.
A kérdező hozzászólása: Hát ez is ritka mikor egy férfi így gondolkodik és ezt jó értelembe mondom :) . A páromat nagyon szeretem és jó fej meg minden , de azt mondja neki nem jó mert babrás meg elveszi a hangulatot :) .

Milyen alkalmi fogamzásgátló tabletták vannak? És milyen mellékhatásaik vannak?

Legjobb válasz: alkalmi fogamzásgátló tabletta tudtommal nincs, max 72 órás tabi van ha esetleg arra gondolsz... de annak az a mellékhatása hogy teljesen szétbarmolja a hormonháztartást szóval csak akkor használandó ha nagyon muszály.... inkább válasszatok hüvelykúpot vagy hasonlókat

alkalmi fogamzásgátló tabletta tudtommal nincs, max 72 órás tabi van ha esetleg arra gondolsz... de annak az a mellékhatása hogy teljesen szétbarmolja a hormonháztartást szóval csak akkor használandó ha nagyon muszály.... inkább válasszatok hüvelykúpot vagy hasonlókat
Szia! A 72 órás tablettát arra találták fel, hogy ha "baleset" történik, akkor se legyen gyerek. A baleset alatt azt értem, ha pl. kiszakad a gumi. Alkalmi módszerek a gumi, illetve a különféle hüvelykúpok stb.

Milyen fogamzásgátlót ajánlotok? Van-e olyan helyi fogamzásgátló, ami nem tartalmaz hormont, és síkosító anyagot?

Hormontartalmú gyógyszert nem szedhetek, kondom használata után allergiás reakció jelentkezik. A 72 órás tablettát szeretném elkerülni. Rendszeres fogamzásgátló tablettára ezidáig nem volt szükségem, egyedül élek, holnap randim van :)

Legjobb válasz: természetes gumi? Mert gyógyszertárakban többféle is van. Pl olyan is ami nem okoz allergiát. Még van hüvelykkúp. De ez is gumi. Áh tudod mit: http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110714-a-legbizt..

természetes gumi? Mert gyógyszertárakban többféle is van. Pl olyan is ami nem okoz allergiát. Még van hüvelykkúp. De ez is gumi. Áh tudod mit: http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110714-a-legbizt..
A kérdező hozzászólása: Szia. Köszi, utánakérdezek patikában ott még sosem vettem, mindig csak üzletben. Egyébként ezt hogy kell kérnem? Csak mert én magára a gumit bevonó (elméletileg anti allergén ) anyagra vagyok allergiás
A durex Elite például neked szerintem jó lenne!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Milyen fogamzásgátlo modszerek vannak és melyik jobb?

Legjobb válasz: Ez a kérdés már annyiszor,de annyiszor volt....használd a keresõt. 100%:kalmopirin a csaj térde közé,és fenékkel a falhoz simul 99,8%:fogamzásgátló 99%:óvszer 98%hüvelygyûrû pesszárium,krémek,kúpok,spirál stb... 30%:"majd vigyázok" 26%:számolgatós naptáros módszer

Ez a kérdés már annyiszor, de annyiszor volt....használd a keresõt. 100%:kalmopirin a csaj térde közé, és fenékkel a falhoz simul 99, 8%:fogamzásgátló 99%:óvszer 98%hüvelygyûrû pesszárium, krémek, kúpok, spirál stb... 30%:"majd vigyázok" 26%:számolgatós naptáros módszer
en az ovszert ajanlom, foleg kezdetnek
vannak a hrmon alapú módszerek és a hormon nélküliek -> fogamzásgátló (szerintem ez a legbiztosabb -de rengeteg mellékhatása lehet ) és ott van pl az ovszer amit ha felfujsz is megnézhetõ h terhes vagy e de a pasik és a nõk egy része sem igazán szereti , ezen kivül van a pesszárium(nõknke kell felhelyezni) és még vannak dolgok de azokatmég nem próbáltam
Hüvelygyûrû nagyon jó. Hormonális, havonta 1x kell felhelyezni és kivenni.
1. Mit mondott az orvos, aki felírta? 2. Mit olvastál a betegtájékoztatóban?
A kérdező hozzászólása: az orvos nem mondta hogy mikor kell kezdeni es kesobb vettem meg ezert tortent ez hogy kesobb vettem be nemtudom mivel jarhat
Milyen problémákkal? Csak szimplán tökre vágod a szervezeted. Megjósolhatatlan, hogy mi lesz a vége. Plusz védeni is csak sokkal-sokkal késõbb véd, mintha normálisan jártál volna el.

Mennyibe kerül a fogamzásgátló injekció és milyenek vannak?

Legjobb válasz: úgy tudom, Magyarországon nem alkalmaznak fogamzásgátló injekciót, mint ahogy a vérzéskimaradásos tabletták, a hormon implantátumok, a nõi óvszer sem jelent meg. azt hiszem, még abortusztabletta sem kapható, szóval szerintem belföldön nem elérhetõ az injekciós módszer.

úgy tudom, Magyarországon nem alkalmaznak fogamzásgátló injekciót, mint ahogy a vérzéskimaradásos tabletták, a hormon implantátumok, a nõi óvszer sem jelent meg. azt hiszem, még abortusztabletta sem kapható, szóval szerintem belföldön nem elérhetõ az injekciós módszer.
Én depo-proverát használok, de nem mindenkinek válik be+a dokik nem is ajánlják/nem európai nõknek van kitalálva/amúgy 2000ft.Sajna nekem olyan bajom van, hogy nem szabad megjönnie.
Anyósom is injekcióztatja magát, méghozzá annál a nõgyógyásznál, akihez én is jártam, szóval van ilyen itthon és legális is. Nem sokat tudok róla, csak annyit, hogy negyedévente kell menni és pár ezerbe kerül. Nekem nagyon nem szimpatikus ez a megoldás, maradok a tabinál.
Van itthon is, de csak egy. Depo-provera a neve. És az orvosok sem ajánlják. A nõk 90%-ának nem jön be, viszont kiszedni nem tudod, ha egyszer beadattad. Ne használd!!! Ennél bármelyik hormonos megoldás jobb.
Szülés után a védõnõm is tanácsolta, de az orvosom azt mondta, hogy inkább maradjunk a tablettánál. A nõvérem az injekciót választotta és 3 hónapig folyamatosan vérzett tõle.
Van akinek beválik van akinek nem:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!