Találatok a következő kifejezésre: Milyen fogadott nélkül szülni, (5 db)

Milyen fogadott doki nélkül szülni, rendesen az éppen ügyeletes dokinál, egy árva fillér hálapénz nélkül?

Szeretném ha tapasztalatokat írnátok arról, hogy nem is akartatok szülésre dokit fogadni (max a terheségre)és szépen az ügyeletes dokinál megszültetek.

Legjobb válasz: Szintén én is választott dokinál szültem és csak jót tudok róla mondani. Naponta többször is ránknézett, hogy miújság, jól vagyunk e. Arról, hogy annál szülsz, aki éppen bent van csak rosszat hallottam. Végülis logikusan belegondolva: bemész szülni, tegyük fel az épp ügyeletes doki már 20 órája ügyel. Alig várja, hogy már hazamenjen és aludjon, nemhogy levezessen egy szülést. Sok olyat hallottam, hogy aki ügyeletesnél szült, épkézláb indok nélkül rábeszélte az anyukát a császárra. (mert ugye az simábban megvan, mintha órákig kéne szórakozni egy vajúdó nõvel...) Szóval, ha megteheted én azt mondom inkább saját doki!!

Szintén én is választott dokinál szültem és csak jót tudok róla mondani. Naponta többször is ránknézett, hogy miújság, jól vagyunk e. Arról, hogy annál szülsz, aki éppen bent van csak rosszat hallottam. Végülis logikusan belegondolva: bemész szülni, tegyük fel az épp ügyeletes doki már 20 órája ügyel. Alig várja, hogy már hazamenjen és aludjon, nemhogy levezessen egy szülést. Sok olyat hallottam, hogy aki ügyeletesnél szült, épkézláb indok nélkül rábeszélte az anyukát a császárra. (mert ugye az simábban megvan, mintha órákig kéne szórakozni egy vajúdó nõvel...) Szóval, ha megteheted én azt mondom inkább saját doki!!
Nõvérem kétszer szült, egyszer sem fogadott orvost. Tökéletesen meg volt elégedve mindennel a JNSZ megyei kórházban (nem a reklám helye). Semmi problémája nem volt abból, hogy nem volt saját orvosa (és még spórolt is nem keveset).
Sajnos a fogadott orvossal is megjárhatja az ember (igaz, én még nem szültem meg a babámat) Nekem volt, 3 hetente 8 ezert ft-ot fizettem neki. Most tartok a 23. hétben és abszolút nem érdekli, hogy még nincs meg az apf-m erdménye...és még sorolhatnám (sajna, a védõnõmre sem számíthatok). Ezért úgy döntöttem én nem pénzelek tovább senkit, nem fogadok orvost, megyek az sztk-ba, aztá szülök akinél szülök. Az elsõ gyerekemmel is volt fogadott orvosom, hááát, mit mondjak, kár volt. Nekem nincsen jó tapasztalatom-személy szerint idáig nekem az volt az érzésem, csak dobálom a pénzt. És nem ugyan az a két orvos.
Szia! Én Veszprémben fogok szülni, ott nem lehet fogadni orvost, mindenkinek az ügyeletesnél kell szülnie. És eddig mindenki meg volt elégedve, akivel beszéltem. Az elsõ terhességemnél máshol laktam, egy magánklinikára jártam terhesgondozásra, kemény pénzekért, a szülést is az az orvos vezette le, szintén nem olcsón, és egyáltalán nem nyalta ki a fenekem (már bocs). Megszültem, összevart, egyszer bejött, és utána kiszedte a varratokat. Orvosa válogatja...
A legjobb megoldás, ha a kutya sem néz rám, de a férjem végig velem lehet.” Amíg nem volt Születésház, Harsányi Katalin így vélekedett. Az orvosok ugyanis nem szokták háborítatlanul kísérni a szülést. Beavatkoznak abba a folyamatba, ami nélkülük is megtörténik. Elegendõ képzett bábákat (dúlákat) és jól megszervezett háttér kórházakat mûködtetni, ahol az orvosok a valóban beteg emberekkel foglalkozhatnak. Hollandiában a nõk egyharmada otthon szül. Magyarországon jelenleg nincs erre törvényes lehetõség. Ami a Születésházban másképp van Nincs vegyi beavatkozás, nem indítják meg vegyi anyagok a szülést. Van speciális masszázs, nyugalom és béke, ahol bátran megindul a baba magától. Nincs gátmetszés, ha kell, ha nem, (az intézmény mûködése alatt mégy egy alkalommal sem volt szükség gátmetszésre!) hanem gátvédelem van. Nincs beöntés, kényszerû borotválás, és hanyatt fekvés. Ehelyett a vajúdó és szülõ nõ arra fordul, amerre neki jól esik, kényelmes. Sokan a négykézlábas pozíciót választják. A babát nem viszik el a mamától és a papától, hanem egybõl mellre teszik. A szoptatás igen lényeges, így a babák szinte folyton a mama mellett vannak, és akár egész nap szophatnak. A dúlák azonnal megtanítják a helyes szoptatási módokat, így nem lesz szükség cuclis üvegre, fejõgépre és más szerkentyûkre, de fõleg tápszerre az itt szült mamáknak. A baba nevét akár a szülés után is kitalálhatják, ha már a kezükben van a jövevény, nem fontos elõre bediktálni, mi is legyen a neve a picinek. A köldökzsinórt csak akkor vágják el, ha már nem lüktet. Az elõnyöket tehát sorolhatnánk. Hogy miért nem engedik ezt mégsem? Miért tartja az akadémikus kamara rettenetesnek, hogy a mamák otthonukban szüljenek? Ha arra gondolunk, hogy egy mama mennyi pénzt hagy az orvosánál egy szülés folyamata alatt, akkor érthetõ, miért nevezte ezt Dr. Geréb Ágnes kalácsharcnak. (Vizsgálatok a 9 hónap alatt minimum 14 alkalommal, 5000 Ft/vizit: 70 000 Ft. A szülés a kórházban: orvosnak: 60- 100 000 Ft, a bábának 10 000 – 20 000 Ft a nõvéreknek (legalább kettõ van) 5000 x2 , az annyi, mint 130 000 Ft. Egy „elvesztett” otthon szülõ kismama a kórházi költségvetésnek Kb 150 000 Ft mínusz, míg a kórházi személyzetnek Kb 200 000 Ft veszteség. Ezt az összeget az a kismama fizeti ki, aki egész életében fizette a tb-t!)
Nekem az elsõ terhességemnél volt választott orvosom, aki nem mérte meg a medencémet, mely mint utólag kiderült igen szûk volt 28 varratra szakadtam, másfél évig folyt a vizeletem, ( már csak csepeg ), egyátalán nem tudom tartani a hasmenéses székletet mert tönkrement a záróizom és egy bordám eltört a huzavona közepette. Most nincs választott orvosom mert horribilis pénzeket kérnek el, de van egy nagyon jó UH specialista aki gondosan megnézi a babámat, és szülni meg a területileg illetékes kórházban fogok.
Nekem nem volt fogadott dokim, problémamentes terhességem volt, az ügyeletesnél szültem. Semmi gond nem volt, bár nem a doki volt az, akivel nagyon meg voltam elégedve, hanem a szülésznõ.Nálunk õ kapta a pénzt, és nem a doki. :-)Nagyon sokat segített õ is, és persze a párom is. Most várom a második babót, ha ismét problémamentes lesz a terhesség, akkor megint az ügyeletes dokinál fogok szülni.
Szia! Barátnõm a területi nõgyógyászatra járt. Csak nagyobb vizsgálatok után adott néha pénzt a dokinak, de nem kérte fel a szülésre. Abban a kórházban szült, ahol a doki is dolgozik, pont nem volt bent, ezért az ügyeletesnél szült. Azzal a dokival is meg volt elégedve, de pénzt nem adott, a munka nagy részét úgyis a szülõnõ végzi.
Én fogadtam dokit, mert nem szerettem volna a területileg illetékes kórházba (Kalocsa) menni. De nem bántam meg, mert a kórház és a doki is nagyon 'ott' volt, az ügyeletes doki pedig nem volt szimpatikus egy kicsit sem. Nem kötött ki elõre árat és a terhesgondozás során sem tartotta a markát, csak a nagyobb vizsgálatoknál adtam, mert nem vagyunk túl jól eleresztve. Ha nem engedheted meg magadnak, hogy orvost fogadt, kérj fel szülésznõt! Sokkal többet van veled, mint a doki, és õ is látja, ha esetleg gond van!

A miskolci Semmelweisbe milyen fogadott orvos nélkül ügyeletesnél szülni?

Mennyire foglalkoznak az emberrel? vagy sz*nak a fejedre? Sajnos nem engedhetem meg magamnak a magánorvost :( Nagyon tartok így az egésztől.

Legjobb válasz: En is ott szultem 8 honappal ezelott. Nekem sem volt fogadott dokim. Rendes volt mindenki velem

En is ott szultem 8 honappal ezelott. Nekem sem volt fogadott dokim. Rendes volt mindenki velem
Szia! Az attól is függ, hogy ki van ügyeletben, de összességében elmondható, hogy rendesek és maga a kórház is szép. Az ott dolgozók aranyosak, de persze van néhány bunkó doki.
nekem a baratnom kb 2hete szult ott fogodot doki nelkul csak neki szerencseje volt epp ismeros doki volt ugyeletben. Sogornom azt mondta hogy akinek nincs fogadott dokija azt [email protected] szinte. Mar kettot szult ott . Mindkettot fogadott dokival es nekem is azt ajanlja. 26hkm. Annal a fogadott dokinal pl te dontod el mennyit adsz. (nem kell 100ezret)
A kérdező hozzászólása: Megkérdezhetem, hogy ki ez az orvos? Én mindenkitõl 100ezres összegeket hallok repkedni, meg ha nem ad annyit az ember azt meg keveslik és az olyan kellemetlen lenne.
En 7 honapja szultem ott nem volt fogadott orvosom ugyeletesnel szultem Koleszar doktornonel, csak jot tudok rola mondani, mindenki nagyon aranyos kedves segitokesz volt.
Én 8 hónapja szültem ott és fogadott dokim volt. 30.000ft-ot adtunk neki, bár végig hozzá jártam és magánrendelésén is voltam 6-7 alkalommal, gondolom azt is hozzá vette. De egyébként az én dokim nem szokott összeget mondani és nem pénzéhes. A neve Dr.Szemán György. Azt tudom, hogy Hardonyinak fix-en 100.000ft a tarifája és az õ kismamáit nagyon körbenyalják, szobát is választhat és ha akar egyedül is lehet egy szobában meg ilyen finomságok. Koleszár doktornõrõl annyit, hogy én két olyan nõvel voltam egy szobában, akik mindketten nála szültek, de csak az egyiknek volt õ a magándokija a másikuk ügyeletben volt szült nála. Másnap bejött megnézni a kismamáját, megkérdezte hogy van... és a másik kismamára még csak oda sem nézett, nem is köszönt, semmi. Na ez azért csúnya volt tõle, persze ettõl még nem állítom, hogy nem jó orvos, de nekem emberileg akkor nem volt szimpatikus, sõt bunkó volt. Ja és a kis arab törpe doki (nem tudom hogy hívják) na az még egy tetû. Annál ne szüljön senki, keménykedik ott a rágó ki nem esik a szájából és úgy jár-kel mint valami vagány macsó! Amúgy a kórház szép a szülésznõk (nem mind) kedvesek, barátságosak. A csecsemõsök tündériek és az ápolónõk, takarítónõk is rendkívül segítõkészek.
1. vok. Én is tavaly Koleszár Andrea dr.nõnél és Szikszay Ádám dr.úrnál szültem. Mindketten nagyon rendesek voltak. Ha jól tudom, már mindkettõ elment a Semmelweis.bõl.
vrastyak peternek hivjak.. Neki annyit adsz amennyit tudsz..
Hardonyinál szültem. Jókat röhögök a Hardonyi-legendákon. :-D Írják ezt olyanok, akik nem hozzá jártak, járnak, csak innen-onnan hallanak 1-2 dolgot.

Milyen szülni a Sote2-n fogadott doki és szülésznő NÉLKÜL? Mik a tapasztalataitok? 37hkm

Legjobb válasz: Szuleszno nelkul meg el vagy, ha makod van, nagyon jol is elsulhet, de fogadott orvos nelkul nagyon necces is lehet. En ott szultem. Egyik asszonynak a szobaban nem volt fogadott orvosa. Nem foglalkozott vele senki, el is fertozodott a sebe. Nem mondom, hogy neked is biztos, hogy rossz tapasztalatod lesz, de biztos, hogy teged sajnos "masodkategoriaskent" kezelnek majd fogadott orvos nelkul. Az orvosok mind jok amugy, csak ugye penz beszel...

Szuleszno nelkul meg el vagy, ha makod van, nagyon jol is elsulhet, de fogadott orvos nelkul nagyon necces is lehet. En ott szultem. Egyik asszonynak a szobaban nem volt fogadott orvosa. Nem foglalkozott vele senki, el is fertozodott a sebe. Nem mondom, hogy neked is biztos, hogy rossz tapasztalatod lesz, de biztos, hogy teged sajnos "masodkategoriaskent" kezelnek majd fogadott orvos nelkul. Az orvosok mind jok amugy, csak ugye penz beszel...
Nekem mind a két szülésem szép élmény. Kedves, odafigyelõ, szakmailag maximálisan felkészült orvos-szülésznõ párosok segítettek, semmi rosszat nem tudok mondani.
Szerintem is válassz. Ott szültem és az a véleményem mint az 1. hozzászólónak. Én olyat láttam ott, hogy akinek nem volt, az az utolsó percben azért fogadott helyben.
Ha javasolni kell, írj, tudok mondani pár nevet. Nekünk dokink volt, szülésznõ nem, de nem kellett, mind -majdnem- kedves szerintem, és az orvosunk elég önálló, apuka is végig ott volt, nem kellett 3. személy.
Nem velem történt, (nekem volt fogadott orvosom is, és szülésznõm is) hanem a barátnõmmel. Több mint 2 napig vajúdott, vagy 5-6 orvos vizsgálta, nem figyeltek rá, nem tudott a baba megszületni, nem vitték császározni- halva született a babája. 11 perc után sikerült visszahozni... a többit nem részletezem. Fogadj fel, ahogy engedi a kereted, (az én dokimnak nincs fix tarifája, de lehet, h azért, mert magánba jártam.) a lényeg, hogy mindketten egészségesen hagyjátok el a kórházat! Könnyû, gyors szülést kívánok!
Bocsi h nem a kérdésre válaszolok de mélységesen fel vagyok háborodva h akinek nincs fogadott orvosa azzal ilyen is történhet h halva szüleik a babája. Én is í sote2-n szültem de volt fogadott orvosom.Nagyon jól tettem mert a lányom nagyon rossz helyen volt és ha a doki nem akar megcsászározni akkor nem is tudom mi lett volna.Olyan rossz helyen volt h császár közben meg lett vágva a feje is.
Én is hálát adok az égnek, hogy egészséges lett a lányom. 3x volt rátekeredve a köldökzsinór. Hosszú OTT-s vajúdás után sürgõsségi császár lett, mert kegyetlenül leesett a szívhang. Mai napig hálát adok, hogy ilyen kezekbe voltam! 16:21-es vagyok. Mellesleg megjegyzem, hogy a mellettem lévõ szülõszobán egy halott babát szült a nõ, orvosa nem volt. Honnan tudom? Vajúdtam, majd hallom, hogy a mellettem lévõ szobában kegyetlenül üvöltött a nõ. Szülésznõm mondta, hogy ne figyeljek rá, neki azért fáj ennyire, mert halott babát szül... Mikor kérdeztem, h ki az orvosa? Néma csend.... Amúgy nagyon jó orvosok vannak, de kevés a fizetés...
Halott babát szült??Jó ég!Belegondolni is borzasztó!!!:(((((( 18.24 voltam


Pécsett fogadott orvos nélkül milyen szülni? Milyen tapasztalataitok vannak? Milyen a terhesgondozás?

Legjobb válasz: Én ugyan Komlóra jártam terhesgondozásra, de Pécsen szültem, sõt elõtte 5 nappal már befektettek, mert túlhordtam, és az ünnepek miatt nem tudtam naponta NST-re járni. Mindenki nagyon jófej volt, 3 orvos is bent volt a vajúdás alatt, 2 szülés közben is. Semmi hátrányom nem származott belõle, hogy nem volt fogadott orvosom. Én szülésznõt fogadtam, nagyon meg voltam vele elégedve. Azonnal kaptam EDA-t, amint kértem, az orvos mindent részletesen elmagyarázott, sõt a fiatal doktornõ, aki bent volt, még kezet is nyújtott bemutatkozásnál, kicsit vicces volt a tolófájások közben kezet fogni :)

Én ugyan Komlóra jártam terhesgondozásra, de Pécsen szültem, sõt elõtte 5 nappal már befektettek, mert túlhordtam, és az ünnepek miatt nem tudtam naponta NST-re járni. Mindenki nagyon jófej volt, 3 orvos is bent volt a vajúdás alatt, 2 szülés közben is. Semmi hátrányom nem származott belõle, hogy nem volt fogadott orvosom. Én szülésznõt fogadtam, nagyon meg voltam vele elégedve. Azonnal kaptam EDA-t, amint kértem, az orvos mindent részletesen elmagyarázott, sõt a fiatal doktornõ, aki bent volt, még kezet is nyújtott bemutatkozásnál, kicsit vicces volt a tolófájások közben kezet fogni :)
Pécsen szültem, és nem volt fogadott dokim, de nem gondolom, hogy kevesebb figyelemben részesültem volna. Nagyon kedves volt mindenki. A szülésznõ és a doki is, - aki mellesleg nagyon fiatal volt 1984-es születésû - nagyon rendesek voltak. Biztonságban éreztem magam. Sajnos végül császár lett, de közeben is folyamatosan tájékoztattak, és a varratom is szép lett. /inkább a csecsemõs nõvérek között volt, aki kicsit barátságtalan volt/
Pécsen szültem fogadott orvos nélkül, elötte egy hete már befektettek.Mindenki kedves és lelkiismeretes volt.A csecsemõs osztály már más, ott rosszak voltak a tapasztalataim semmiben nem segítettek.

Fogadott orvos nélkül milyen szülni a MÁV kórházban?

Így is normálisak a kismamákkal?

Legjobb válasz: Akinél én szültem, az volt. Mellettem volt egy anyuka, õ se fogadottnál szült, azt mondta nagyon meg volt vele elégedve. Nekem jó tapasztalataim vannak a máv kórházzal, szerintem az egyik legfelkészültebb hely Bp-en.

Akinél én szültem, az volt. Mellettem volt egy anyuka, õ se fogadottnál szült, azt mondta nagyon meg volt vele elégedve. Nekem jó tapasztalataim vannak a máv kórházzal, szerintem az egyik legfelkészültebb hely Bp-en.
Az összs orvos és szülésznõ szerintem kedves, aranyos és profi. Én egy nõt ismerek, aki velem nagyon bunkó volt, és azóta már mástól is hallottam róla rosszat, de ez az egy van a sok közül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugtató mert sok kismama írta hogy nem szülne a MÁV-ba fogadott orvos nélkül.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!