Találatok a következő kifejezésre: Milyen fogadott nélkül (13 db)

A miskolci Semmelweisbe milyen fogadott orvos nélkül ügyeletesnél szülni?

Mennyire foglalkoznak az emberrel? vagy sz*nak a fejedre? Sajnos nem engedhetem meg magamnak a magánorvost :( Nagyon tartok így az egésztől.

Legjobb válasz: En is ott szultem 8 honappal ezelott. Nekem sem volt fogadott dokim. Rendes volt mindenki velem

En is ott szultem 8 honappal ezelott. Nekem sem volt fogadott dokim. Rendes volt mindenki velem
Szia! Az attól is függ, hogy ki van ügyeletben, de összességében elmondható, hogy rendesek és maga a kórház is szép. Az ott dolgozók aranyosak, de persze van néhány bunkó doki.
nekem a baratnom kb 2hete szult ott fogodot doki nelkul csak neki szerencseje volt epp ismeros doki volt ugyeletben. Sogornom azt mondta hogy akinek nincs fogadott dokija azt [email protected] szinte. Mar kettot szult ott . Mindkettot fogadott dokival es nekem is azt ajanlja. 26hkm. Annal a fogadott dokinal pl te dontod el mennyit adsz. (nem kell 100ezret)
A kérdező hozzászólása: Megkérdezhetem, hogy ki ez az orvos? Én mindenkitõl 100ezres összegeket hallok repkedni, meg ha nem ad annyit az ember azt meg keveslik és az olyan kellemetlen lenne.
En 7 honapja szultem ott nem volt fogadott orvosom ugyeletesnel szultem Koleszar doktornonel, csak jot tudok rola mondani, mindenki nagyon aranyos kedves segitokesz volt.
Én 8 hónapja szültem ott és fogadott dokim volt. 30.000ft-ot adtunk neki, bár végig hozzá jártam és magánrendelésén is voltam 6-7 alkalommal, gondolom azt is hozzá vette. De egyébként az én dokim nem szokott összeget mondani és nem pénzéhes. A neve Dr.Szemán György. Azt tudom, hogy Hardonyinak fix-en 100.000ft a tarifája és az õ kismamáit nagyon körbenyalják, szobát is választhat és ha akar egyedül is lehet egy szobában meg ilyen finomságok. Koleszár doktornõrõl annyit, hogy én két olyan nõvel voltam egy szobában, akik mindketten nála szültek, de csak az egyiknek volt õ a magándokija a másikuk ügyeletben volt szült nála. Másnap bejött megnézni a kismamáját, megkérdezte hogy van... és a másik kismamára még csak oda sem nézett, nem is köszönt, semmi. Na ez azért csúnya volt tõle, persze ettõl még nem állítom, hogy nem jó orvos, de nekem emberileg akkor nem volt szimpatikus, sõt bunkó volt. Ja és a kis arab törpe doki (nem tudom hogy hívják) na az még egy tetû. Annál ne szüljön senki, keménykedik ott a rágó ki nem esik a szájából és úgy jár-kel mint valami vagány macsó! Amúgy a kórház szép a szülésznõk (nem mind) kedvesek, barátságosak. A csecsemõsök tündériek és az ápolónõk, takarítónõk is rendkívül segítõkészek.
1. vok. Én is tavaly Koleszár Andrea dr.nõnél és Szikszay Ádám dr.úrnál szültem. Mindketten nagyon rendesek voltak. Ha jól tudom, már mindkettõ elment a Semmelweis.bõl.
vrastyak peternek hivjak.. Neki annyit adsz amennyit tudsz..
Hardonyinál szültem. Jókat röhögök a Hardonyi-legendákon. :-D Írják ezt olyanok, akik nem hozzá jártak, járnak, csak innen-onnan hallanak 1-2 dolgot.

Milyen fogadott doki nélkül szülni, rendesen az éppen ügyeletes dokinál, egy árva fillér hálapénz nélkül?

Szeretném ha tapasztalatokat írnátok arról, hogy nem is akartatok szülésre dokit fogadni (max a terheségre)és szépen az ügyeletes dokinál megszültetek.

Legjobb válasz: Szintén én is választott dokinál szültem és csak jót tudok róla mondani. Naponta többször is ránknézett, hogy miújság, jól vagyunk e. Arról, hogy annál szülsz, aki éppen bent van csak rosszat hallottam. Végülis logikusan belegondolva: bemész szülni, tegyük fel az épp ügyeletes doki már 20 órája ügyel. Alig várja, hogy már hazamenjen és aludjon, nemhogy levezessen egy szülést. Sok olyat hallottam, hogy aki ügyeletesnél szült, épkézláb indok nélkül rábeszélte az anyukát a császárra. (mert ugye az simábban megvan, mintha órákig kéne szórakozni egy vajúdó nõvel...) Szóval, ha megteheted én azt mondom inkább saját doki!!

Szintén én is választott dokinál szültem és csak jót tudok róla mondani. Naponta többször is ránknézett, hogy miújság, jól vagyunk e. Arról, hogy annál szülsz, aki éppen bent van csak rosszat hallottam. Végülis logikusan belegondolva: bemész szülni, tegyük fel az épp ügyeletes doki már 20 órája ügyel. Alig várja, hogy már hazamenjen és aludjon, nemhogy levezessen egy szülést. Sok olyat hallottam, hogy aki ügyeletesnél szült, épkézláb indok nélkül rábeszélte az anyukát a császárra. (mert ugye az simábban megvan, mintha órákig kéne szórakozni egy vajúdó nõvel...) Szóval, ha megteheted én azt mondom inkább saját doki!!
Nõvérem kétszer szült, egyszer sem fogadott orvost. Tökéletesen meg volt elégedve mindennel a JNSZ megyei kórházban (nem a reklám helye). Semmi problémája nem volt abból, hogy nem volt saját orvosa (és még spórolt is nem keveset).
Sajnos a fogadott orvossal is megjárhatja az ember (igaz, én még nem szültem meg a babámat) Nekem volt, 3 hetente 8 ezert ft-ot fizettem neki. Most tartok a 23. hétben és abszolút nem érdekli, hogy még nincs meg az apf-m erdménye...és még sorolhatnám (sajna, a védõnõmre sem számíthatok). Ezért úgy döntöttem én nem pénzelek tovább senkit, nem fogadok orvost, megyek az sztk-ba, aztá szülök akinél szülök. Az elsõ gyerekemmel is volt fogadott orvosom, hááát, mit mondjak, kár volt. Nekem nincsen jó tapasztalatom-személy szerint idáig nekem az volt az érzésem, csak dobálom a pénzt. És nem ugyan az a két orvos.
Szia! Én Veszprémben fogok szülni, ott nem lehet fogadni orvost, mindenkinek az ügyeletesnél kell szülnie. És eddig mindenki meg volt elégedve, akivel beszéltem. Az elsõ terhességemnél máshol laktam, egy magánklinikára jártam terhesgondozásra, kemény pénzekért, a szülést is az az orvos vezette le, szintén nem olcsón, és egyáltalán nem nyalta ki a fenekem (már bocs). Megszültem, összevart, egyszer bejött, és utána kiszedte a varratokat. Orvosa válogatja...
A legjobb megoldás, ha a kutya sem néz rám, de a férjem végig velem lehet.” Amíg nem volt Születésház, Harsányi Katalin így vélekedett. Az orvosok ugyanis nem szokták háborítatlanul kísérni a szülést. Beavatkoznak abba a folyamatba, ami nélkülük is megtörténik. Elegendõ képzett bábákat (dúlákat) és jól megszervezett háttér kórházakat mûködtetni, ahol az orvosok a valóban beteg emberekkel foglalkozhatnak. Hollandiában a nõk egyharmada otthon szül. Magyarországon jelenleg nincs erre törvényes lehetõség. Ami a Születésházban másképp van Nincs vegyi beavatkozás, nem indítják meg vegyi anyagok a szülést. Van speciális masszázs, nyugalom és béke, ahol bátran megindul a baba magától. Nincs gátmetszés, ha kell, ha nem, (az intézmény mûködése alatt mégy egy alkalommal sem volt szükség gátmetszésre!) hanem gátvédelem van. Nincs beöntés, kényszerû borotválás, és hanyatt fekvés. Ehelyett a vajúdó és szülõ nõ arra fordul, amerre neki jól esik, kényelmes. Sokan a négykézlábas pozíciót választják. A babát nem viszik el a mamától és a papától, hanem egybõl mellre teszik. A szoptatás igen lényeges, így a babák szinte folyton a mama mellett vannak, és akár egész nap szophatnak. A dúlák azonnal megtanítják a helyes szoptatási módokat, így nem lesz szükség cuclis üvegre, fejõgépre és más szerkentyûkre, de fõleg tápszerre az itt szült mamáknak. A baba nevét akár a szülés után is kitalálhatják, ha már a kezükben van a jövevény, nem fontos elõre bediktálni, mi is legyen a neve a picinek. A köldökzsinórt csak akkor vágják el, ha már nem lüktet. Az elõnyöket tehát sorolhatnánk. Hogy miért nem engedik ezt mégsem? Miért tartja az akadémikus kamara rettenetesnek, hogy a mamák otthonukban szüljenek? Ha arra gondolunk, hogy egy mama mennyi pénzt hagy az orvosánál egy szülés folyamata alatt, akkor érthetõ, miért nevezte ezt Dr. Geréb Ágnes kalácsharcnak. (Vizsgálatok a 9 hónap alatt minimum 14 alkalommal, 5000 Ft/vizit: 70 000 Ft. A szülés a kórházban: orvosnak: 60- 100 000 Ft, a bábának 10 000 – 20 000 Ft a nõvéreknek (legalább kettõ van) 5000 x2 , az annyi, mint 130 000 Ft. Egy „elvesztett” otthon szülõ kismama a kórházi költségvetésnek Kb 150 000 Ft mínusz, míg a kórházi személyzetnek Kb 200 000 Ft veszteség. Ezt az összeget az a kismama fizeti ki, aki egész életében fizette a tb-t!)
Nekem az elsõ terhességemnél volt választott orvosom, aki nem mérte meg a medencémet, mely mint utólag kiderült igen szûk volt 28 varratra szakadtam, másfél évig folyt a vizeletem, ( már csak csepeg ), egyátalán nem tudom tartani a hasmenéses székletet mert tönkrement a záróizom és egy bordám eltört a huzavona közepette. Most nincs választott orvosom mert horribilis pénzeket kérnek el, de van egy nagyon jó UH specialista aki gondosan megnézi a babámat, és szülni meg a területileg illetékes kórházban fogok.
Nekem nem volt fogadott dokim, problémamentes terhességem volt, az ügyeletesnél szültem. Semmi gond nem volt, bár nem a doki volt az, akivel nagyon meg voltam elégedve, hanem a szülésznõ.Nálunk õ kapta a pénzt, és nem a doki. :-)Nagyon sokat segített õ is, és persze a párom is. Most várom a második babót, ha ismét problémamentes lesz a terhesség, akkor megint az ügyeletes dokinál fogok szülni.
Szia! Barátnõm a területi nõgyógyászatra járt. Csak nagyobb vizsgálatok után adott néha pénzt a dokinak, de nem kérte fel a szülésre. Abban a kórházban szült, ahol a doki is dolgozik, pont nem volt bent, ezért az ügyeletesnél szült. Azzal a dokival is meg volt elégedve, de pénzt nem adott, a munka nagy részét úgyis a szülõnõ végzi.
Én fogadtam dokit, mert nem szerettem volna a területileg illetékes kórházba (Kalocsa) menni. De nem bántam meg, mert a kórház és a doki is nagyon 'ott' volt, az ügyeletes doki pedig nem volt szimpatikus egy kicsit sem. Nem kötött ki elõre árat és a terhesgondozás során sem tartotta a markát, csak a nagyobb vizsgálatoknál adtam, mert nem vagyunk túl jól eleresztve. Ha nem engedheted meg magadnak, hogy orvost fogadt, kérj fel szülésznõt! Sokkal többet van veled, mint a doki, és õ is látja, ha esetleg gond van!

Milyen szülni a Sote2-n fogadott doki és szülésznő NÉLKÜL? Mik a tapasztalataitok? 37hkm

Legjobb válasz: Szuleszno nelkul meg el vagy, ha makod van, nagyon jol is elsulhet, de fogadott orvos nelkul nagyon necces is lehet. En ott szultem. Egyik asszonynak a szobaban nem volt fogadott orvosa. Nem foglalkozott vele senki, el is fertozodott a sebe. Nem mondom, hogy neked is biztos, hogy rossz tapasztalatod lesz, de biztos, hogy teged sajnos "masodkategoriaskent" kezelnek majd fogadott orvos nelkul. Az orvosok mind jok amugy, csak ugye penz beszel...

Szuleszno nelkul meg el vagy, ha makod van, nagyon jol is elsulhet, de fogadott orvos nelkul nagyon necces is lehet. En ott szultem. Egyik asszonynak a szobaban nem volt fogadott orvosa. Nem foglalkozott vele senki, el is fertozodott a sebe. Nem mondom, hogy neked is biztos, hogy rossz tapasztalatod lesz, de biztos, hogy teged sajnos "masodkategoriaskent" kezelnek majd fogadott orvos nelkul. Az orvosok mind jok amugy, csak ugye penz beszel...
Nekem mind a két szülésem szép élmény. Kedves, odafigyelõ, szakmailag maximálisan felkészült orvos-szülésznõ párosok segítettek, semmi rosszat nem tudok mondani.
Szerintem is válassz. Ott szültem és az a véleményem mint az 1. hozzászólónak. Én olyat láttam ott, hogy akinek nem volt, az az utolsó percben azért fogadott helyben.
Ha javasolni kell, írj, tudok mondani pár nevet. Nekünk dokink volt, szülésznõ nem, de nem kellett, mind -majdnem- kedves szerintem, és az orvosunk elég önálló, apuka is végig ott volt, nem kellett 3. személy.
Nem velem történt, (nekem volt fogadott orvosom is, és szülésznõm is) hanem a barátnõmmel. Több mint 2 napig vajúdott, vagy 5-6 orvos vizsgálta, nem figyeltek rá, nem tudott a baba megszületni, nem vitték császározni- halva született a babája. 11 perc után sikerült visszahozni... a többit nem részletezem. Fogadj fel, ahogy engedi a kereted, (az én dokimnak nincs fix tarifája, de lehet, h azért, mert magánba jártam.) a lényeg, hogy mindketten egészségesen hagyjátok el a kórházat! Könnyû, gyors szülést kívánok!
Bocsi h nem a kérdésre válaszolok de mélységesen fel vagyok háborodva h akinek nincs fogadott orvosa azzal ilyen is történhet h halva szüleik a babája. Én is í sote2-n szültem de volt fogadott orvosom.Nagyon jól tettem mert a lányom nagyon rossz helyen volt és ha a doki nem akar megcsászározni akkor nem is tudom mi lett volna.Olyan rossz helyen volt h császár közben meg lett vágva a feje is.
Én is hálát adok az égnek, hogy egészséges lett a lányom. 3x volt rátekeredve a köldökzsinór. Hosszú OTT-s vajúdás után sürgõsségi császár lett, mert kegyetlenül leesett a szívhang. Mai napig hálát adok, hogy ilyen kezekbe voltam! 16:21-es vagyok. Mellesleg megjegyzem, hogy a mellettem lévõ szülõszobán egy halott babát szült a nõ, orvosa nem volt. Honnan tudom? Vajúdtam, majd hallom, hogy a mellettem lévõ szobában kegyetlenül üvöltött a nõ. Szülésznõm mondta, hogy ne figyeljek rá, neki azért fáj ennyire, mert halott babát szül... Mikor kérdeztem, h ki az orvosa? Néma csend.... Amúgy nagyon jó orvosok vannak, de kevés a fizetés...
Halott babát szült??Jó ég!Belegondolni is borzasztó!!!:(((((( 18.24 voltam


Fogadott orvos nélkül milyen?

Ha nincs fogadott orvosom, és úgy fogok szülni, hátrányt fogok élvezni bármiben is? Ha az éppen akkor adott orvosnak szülés után sem fizetek, az pofátlanság? (anyagi problémák miatt kérdezem)

Legjobb válasz: Szia! Én úgy voltam vele, hogy inkább az ügyeletes orvos, mint mondjuk éppen lenyomott egy mûszakot a fogadott dokim, utána még mondjuk más kismamára is rájön a szülés közben meg rám is és akkor hulla fáradtan kezd el velem foglalkozni, persze önhibáján kívül. Bár kifizethettük volna a fogadott dokit, de Én ez az elgondolás alapján nem akartam fogadott dokit. Szóval ügyeletesnél szültem és nem éreztem azt, hogy engem "leszarnának", mert nem "perkálok" érte. Kedvesek voltak, nem fizettem egy forintot sem és mégis még a bent töltött napok alatt a szülésznõ is külön meglátogatta a "babáit". (Uzsoki, 2010)

Szia! Én úgy voltam vele, hogy inkább az ügyeletes orvos, mint mondjuk éppen lenyomott egy mûszakot a fogadott dokim, utána még mondjuk más kismamára is rájön a szülés közben meg rám is és akkor hulla fáradtan kezd el velem foglalkozni, persze önhibáján kívül. Bár kifizethettük volna a fogadott dokit, de Én ez az elgondolás alapján nem akartam fogadott dokit. Szóval ügyeletesnél szültem és nem éreztem azt, hogy engem "leszarnának", mert nem "perkálok" érte. Kedvesek voltak, nem fizettem egy forintot sem és mégis még a bent töltött napok alatt a szülésznõ is külön meglátogatta a "babáit". (Uzsoki, 2010)
Szia! 2× szültem magán orvosnál, a harmadik babát ügyeletesnél (SZTK gondozás után). Utólag visszagondolva, kidobott pénz volt. Az orvosomat mindkétszer be kellett hívni, türelmetlenebb volt, éreztem, hogy már ”letudná” a szülésemet - tágítgatás, burokrepesztés… Az ügyeletes szülésem volt a legszebb és legnyugisabb, mindent hagytak a maga ütemében történni és ugyanolyan odafigyelést kaptam. Mindhárom babám kórházba érkezés után, 3 órán belül megszületett.
Milyen érdekes, azt hittem csak nekem nem volt hajlandó bejönni a dokim, akinek perkáltam 4 évig, de úgy látom ez kezd általánossá válni. Imádtam a fickót, nagyon bíztam benne, és jól cserbenhagyott. Az ügyeletes dokinõ mûtött (sürgõsségi császár este 8-kor), maximálisan meg voltam vele elégedve.
Én min2x ügyeletesnél szültem. Ügyeletes doki , szülésznõ is 100%osan ellátta a feladatát. Én még a magánrendelések helyett is sztk-ba jártam. Persze van, akinek lelki nyugodtság ha van fogadott doki+ fizet is neki pl. vizsgálatonként, és azt mondja teljesen megéri neki, ezt mindenkinek a szíve joga eldönteni.
Én sem fogadtam dokit, semmiben sem kerültem hátrányba azokkal szemben akik pedig fogadtak. Az pedig hülyeség, hogy azért szülnél tuti hüvelyi úton, mert nincs dokid fogadva. Faros volt a babánk, elfolyt a víz, rögtön vittek a mûtõbe. Az ügyeletes doki rendes volt, minden nap bejött megnézni.
Na errõl tudnék mesélni. Én egy napon szültem a kolléganõmmel.Míg nekem fogadott orvosom volt, a kolléganõmnek nem volt orvosa.Míg én egészen a szülésig , majdnem minden vizsgálatnál csúszópénzt adtam(mert azt akartam, hogy jó kezekben legyek) addig a kolléganõm nem foglalkozott ilyen dolgokkal.Elment orvosi vizsgálatokra mert kellett, de nem érdekelte, hogy kinél van. Amikor eljött a szülés ideje, az én fogadott orvosom éppen Balatonon volt.De becsületére legyen mondva, ahogy telefonáltak neki, már útnak is indult. A kolléganõm bejött mert elment a magzatvize.Az éppen ügyeletes orvos megvizsgálta, majd a szülõszobába kísérte, hogy szülni fog.Ahogy én is, a kolléganõm is jó kezekben volt, és mindketten egészséges babát hoztunk a világra.Szülés után én azon agyaltam hogy fizessek, és mennyit az orvosomnak.A kolléganõm ezzel sem foglalkozott.Nem is fizetett egy fillért sem.Így utólag visszagondolva, semmivel sem kaptam különb bánásmódot mint a kolléganõm.Csak annyi különbség volt, hogy a doki a keresztnevemen szólított, és beszélgettünk néha.. Ha újra szülnék, ne fogadnék orvost, és 1 forintot sem fizetnék..
Hüvelyi úton fogsz szülni 100% :D.
A kérdező hozzászólása: Mert bepánikoltam? :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Azért is tettem fel a kérdést, mert körülöttem lévõ embereknél, ahogy látom, úgymond ez a normális(orvos fogadása). És ettõl pánikoltam be egy kicsit.
Elsõ gyermekemet ügyeletes orvosnál szültem, sztk-ba jártam egy orvoshoz terhesgondozásra, majd ugyanez a doki volt ügyeletben, amikor szülni mentem. Mindenki kedves és figyelmes volt, elégedett voltam. Most a második kisbabánkat várjuk, vele is ugyanazt az utat járom, mint az elsõ babánál, sztk-ban egy orvos végzi a terhesgondozásomat, annyi csak, hogy a kötelezõ ultrahangvizsgálatokra nem a kórházba járunk (elsõ babánál sem), hanem egy magánklinikára, mert ott úgy érzem, hogy a pénzünkért kellõképpen foglalkoznak is a mérésekkel, nyugodtan lehet kérdezni, nem érzem kiszolgáltatottnak magam, nem érzem, hogy futószalagon vizsgálnák a kismamákat. (Voltam kórházban is uh-n az elsõ terhesség végén, innen van tapasztalatom. Ott is rendesen megvizsgált az orvos, de valahogy mégis jobb volt magánúton intézni, idõpontra menni, nem várakoztattak, szuperkedvesek voltak a magánklinikán, az jobban bejött.)
Kedves utolsó, elõtted szóló vagyok, én a Bajcsy-ba tartozom és ott is szültem, nagyon szuper volt! Most melyik kórházat választottad?
Most a Bajcsyba fogok szülni :) Tényleg nagyon szuper :) Ég és Föld. Kedves utolsó, a fogadott dokim nagyon kedves és megbízható. Ha velem ugyan ezt tenné, nem fizetek neki. A körzeti kórházzal már megjártam, így ha át is ver a dokim, még mindig jobb a kórház.
Én Debreceni klinikán szültem. Nem volt fogadott orvosom, én szülésznõt fogadtam meg (ezt nem bántam meg mert maximálisan meg voltam elégedve vele). Nagyon nehéz szülésem volt. Annak ellenére, hogy nem volt fogadott orvosom, a kitolási szakasznál 3 orvos és 3 szülésznõ volt mellettem, mert gondok voltak, és maximálisan megtettek mindent értem és a piciért. A végén csak a fogadott szülésznõnek adtam, és annak a dokinak aki össze vart, hozzáteszem nem nagy összeget, mert nem tehettem meg. Ennek ellenére mindenki normális volt, és akármit kértem megtették, és a doki is jött hozzám a szobába érdeklõdni, hogy vagyok. Ha még egyszer szülni fogok mindent ugyanígy csinálnék:)

Pécsett fogadott orvos nélkül milyen szülni? Milyen tapasztalataitok vannak? Milyen a terhesgondozás?

Legjobb válasz: Én ugyan Komlóra jártam terhesgondozásra, de Pécsen szültem, sõt elõtte 5 nappal már befektettek, mert túlhordtam, és az ünnepek miatt nem tudtam naponta NST-re járni. Mindenki nagyon jófej volt, 3 orvos is bent volt a vajúdás alatt, 2 szülés közben is. Semmi hátrányom nem származott belõle, hogy nem volt fogadott orvosom. Én szülésznõt fogadtam, nagyon meg voltam vele elégedve. Azonnal kaptam EDA-t, amint kértem, az orvos mindent részletesen elmagyarázott, sõt a fiatal doktornõ, aki bent volt, még kezet is nyújtott bemutatkozásnál, kicsit vicces volt a tolófájások közben kezet fogni :)

Én ugyan Komlóra jártam terhesgondozásra, de Pécsen szültem, sõt elõtte 5 nappal már befektettek, mert túlhordtam, és az ünnepek miatt nem tudtam naponta NST-re járni. Mindenki nagyon jófej volt, 3 orvos is bent volt a vajúdás alatt, 2 szülés közben is. Semmi hátrányom nem származott belõle, hogy nem volt fogadott orvosom. Én szülésznõt fogadtam, nagyon meg voltam vele elégedve. Azonnal kaptam EDA-t, amint kértem, az orvos mindent részletesen elmagyarázott, sõt a fiatal doktornõ, aki bent volt, még kezet is nyújtott bemutatkozásnál, kicsit vicces volt a tolófájások közben kezet fogni :)
Pécsen szültem, és nem volt fogadott dokim, de nem gondolom, hogy kevesebb figyelemben részesültem volna. Nagyon kedves volt mindenki. A szülésznõ és a doki is, - aki mellesleg nagyon fiatal volt 1984-es születésû - nagyon rendesek voltak. Biztonságban éreztem magam. Sajnos végül császár lett, de közeben is folyamatosan tájékoztattak, és a varratom is szép lett. /inkább a csecsemõs nõvérek között volt, aki kicsit barátságtalan volt/
Pécsen szültem fogadott orvos nélkül, elötte egy hete már befektettek.Mindenki kedves és lelkiismeretes volt.A csecsemõs osztály már más, ott rosszak voltak a tapasztalataim semmiben nem segítettek.

Szült valaki innen a János kórházban fogadott orvos/szülésznő nélkül? Milyen volt?

Mik a tapasztalatok? Sajnos, csak fogadott kismami ismerőseim vannak, nálunk viszont nem valószínű, hogy lesz rá pénz.

Legjobb válasz: igaz h nekem fogadott dokim van,de itt borsodban nem szokas százezrekért szülni, szerintem a dokinak vegyel egy jo minosegu italt,meg egy 10 -est adj neki es boven eleg,a szulesznonek pedig egy bon bon meg egy kave es kesz

igaz h nekem fogadott dokim van, de itt borsodban nem szokas százezrekért szülni, szerintem a dokinak vegyel egy jo minosegu italt, meg egy 10 -est adj neki es boven eleg, a szulesznonek pedig egy bon bon meg egy kave es kesz
2, 5 éve a fiamat, mert koraszülött lett, és átirányítottak a Margitból. Egy fillért sem adtunk, mert a szülésznõnek, aki tündér volt, és adtunk volna, nem volt módunk, nem találkoztunk vele késõbb. Az orvosnak meg úgy ítéltük meg, hogy nem érdemli meg, mert semmi dolga nem volt velem, beesett, vágott, varrt, ennyi, viszont utána nem tetszett, ahogy viselkedett, különben talán adtunk volna. Egyébként nagyon kedvesek és aranyosak voltak velünk, nem volt semmi hátránya.

A soproni kórházban aki fogadott orvos/szülésznő nélkül szült. Milyenek a tapasztalatok? és egyébként a soproni szülészetről, ellátásról, hozzáállásról?

Legjobb válasz: 2011 végén szültem mindenféle fogadás nélkül és kifogástalanul bántak velem! Ellátás teljesen kibírható arra a pár napra! Szóval 100% pozitív!

2011 végén szültem mindenféle fogadás nélkül és kifogástalanul bántak velem! Ellátás teljesen kibírható arra a pár napra! Szóval 100% pozitív!
Én sajnos nagyon megszívtam ott fogadott doki nélkül..
én 38 hetes kismama vagyok és fogadtam fel orvost de eddig 2x feküdtem bent a kórházba sajnos az elején depreszió miatt és nagyon aranyosak voltak az ellátás is jó volt! de ha tudsz várni és nem a napokban szülsz majd megírom a tapasztalatom :)
Kedves utolso! Kinel szulsz majd?
A kérdező hozzászólása: sziasztok!köszönöm a válaszokat és várom a további fejleményeket és tapasztalatokat.
szia, 2012 év végén szültem fogadott doki, szülésznõ nélkül. Hát a dokik mlég csak le sem tojták a fejemet, viszont a szülésznõ (Éva) brutáisan odatette magát, elrendezett egy csomó orvost, nagyon nagyon jó fej, én nem is tudom mi lett volna nélküle! Következõ babámnál, ha tudom õt megkérem legyen vele, dokit nem fogok fogadni, egy dokinak sem fogok fizetni egy kanyi fillért sem. Mire vagy kiírva?
A kérdező hozzászólása: júli 31. szülésznõt fogadtunk, de orvost nem szándékozunk.

Van aki a budapesti Bajcsyban szült fogadott orvos nélkül, ügyeletesnél? Milyen tapasztalatok van?

Ikreket várok de sajnos nem tudjunk kifizetni egy szülésért 80-100 e Ft-ot.

Legjobb válasz: Nekem a lehetõ legjobbak a tapasztalataim! Mondjuk szerencsém volt, pont az az orvos volt az ügyeletes, akihez jártam terhesgondozásra (ott sem fizettem, de mindig hozzá kértem idõpontot). A szülésznõ is nagyon kedves, aranyos volt. Én elvbõl nem ígértem/adtam pénzt. Nagyon lelkiismeretesen végezte a munkáját mindenki, csodás szülésem volt! Ha érdekel még valami, kérdezz nyugodtan! :) 2 hónapos kisfiú anyukája

Nekem a lehetõ legjobbak a tapasztalataim! Mondjuk szerencsém volt, pont az az orvos volt az ügyeletes, akihez jártam terhesgondozásra (ott sem fizettem, de mindig hozzá kértem idõpontot). A szülésznõ is nagyon kedves, aranyos volt. Én elvbõl nem ígértem/adtam pénzt. Nagyon lelkiismeretesen végezte a munkáját mindenki, csodás szülésem volt! Ha érdekel még valami, kérdezz nyugodtan! :) 2 hónapos kisfiú anyukája
két gyereket szültem ott.Az elsõnél volt fogadott dokim, másodiknál nem.Szerintem jobb elltást kaptam a második szülésnél.Bár hozzá tartozik, hogy rajtam kívül csak szülõnõ volt még ott, de õ még nagyon az elején járt.Ha érdekel még valami nyugodttan kérdezz akár privátban is.Ott neveket is tudok írni. :)

Fogadott orvos nélkül milyen szülni a MÁV kórházban?

Így is normálisak a kismamákkal?

Legjobb válasz: Akinél én szültem, az volt. Mellettem volt egy anyuka, õ se fogadottnál szült, azt mondta nagyon meg volt vele elégedve. Nekem jó tapasztalataim vannak a máv kórházzal, szerintem az egyik legfelkészültebb hely Bp-en.

Akinél én szültem, az volt. Mellettem volt egy anyuka, õ se fogadottnál szült, azt mondta nagyon meg volt vele elégedve. Nekem jó tapasztalataim vannak a máv kórházzal, szerintem az egyik legfelkészültebb hely Bp-en.
Az összs orvos és szülésznõ szerintem kedves, aranyos és profi. Én egy nõt ismerek, aki velem nagyon bunkó volt, és azóta már mástól is hallottam róla rosszat, de ez az egy van a sok közül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugtató mert sok kismama írta hogy nem szülne a MÁV-ba fogadott orvos nélkül.

Szent Imrébe milyen a szülés fogadott doki nélkül, ügyeletes orvossal és ügyeletes szülésznővel?

Kapsz emberi ellátást?Szülés közbe figyelnek rád?Tehát nem hagynak szenvedni stb..minden érdekel!Akinek tapasztalata van írjon!!!!!!

Legjobb válasz: Nekem pont ügyeletben volt ugyan a szülésznõm, de szerintem velem sem törõdött többet, mint a többi szülõ anyukával. Az ügyeletes orvos császározott meg, egész éjjel vajúdtam, de figyeltek rám, vizsgálgattak, nem éreztem a doki hiányát. Szerintem kedvesek, a másodikat is ott fogom szülni.

Nekem pont ügyeletben volt ugyan a szülésznõm, de szerintem velem sem törõdött többet, mint a többi szülõ anyukával. Az ügyeletes orvos császározott meg, egész éjjel vajúdtam, de figyeltek rám, vizsgálgattak, nem éreztem a doki hiányát. Szerintem kedvesek, a másodikat is ott fogom szülni.
Sajnos viszont nagyon a természetesség hívei, úgyhogy csak homeós bogyókat kaptam, ami kb semmit nem ért, úgyhogy szenvedtem eleget. Elõzõ vagyok.
ez így van, ha érzéstelenítõn gondolkozol, akkor már az elején szólj, hogy kérsz, mert menet közben már nem adják be. de ez lehet, hogy máshol is így van. nem tudom, hogy milyen ha nem tartozol senkihez, én szülésznõt fogadtam. nem árt ha tudsz mondani egy nevet, akihez tartozol. ki tudja... szenvedni biztos nem hagynak, de kifoghatsz bunkókat itt is, mint bárhol. ha tudják, hogy nincs dokid/szülésznõd, lehet hogy nem lesznek olyan segítõkészek. ez sajnos ilyen.
A Szt. Imrében lehet csak szülésznõt választani, és az enyém pl. azt mondta, nincs tarifája. Utánanéztem és 5000-30000 közt szoktak adni nekik, úgyhogy ha kevés is a pénzed, lehet, hogy megéri legalább szülésznõt választani, mégis tartozol valakihez.
azért 5000, nagyon kevés, annál többet illene. gondolj bele, külön üzemanyagköltség, az enyém pl. nem bp-i volt. és azért összességében megbeszélés, telefonon beszélgetés, és maga a szülés is kitesz minimum 10 órát. én 30.000-et adtam neki, (azt hiszem jól belõttem a másnapi viselkedése alapján. nem éreztem rajta azt, hogy csalódott lenne, se nem azt, hogy el lenne szállva, annyira soknak tartja.) de ha nagyon nem lett volna 15.000 (max. 10.000) alá nem mentem volna. akkor vállaltam volna, hogy nincs szülésznõm. ja:elõtte nekem egy bennfentes javasolt 40-50 ezret, na azt már sokalltam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!