Találatok a következő kifejezésre: Milyen feltételeknek megfelelni ahhoz, hogy (7 db)

Milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy kiállításra vihessük a kutyánkat?

Legjobb válasz: alapfeltétel az érvényes törzskönyv, fajtiszta kutya legyen. Azt hiszem ez az összes feltétel. Utána már, hogy mennyire felel meg a kutya külleme a standardnak, az már nem feltétele a részvételnek. Persze jó, ha tud viselkedni nagy társaságban, gyakorolni kell vele sokat, hogy el tudja viselni, ha idegen emberek tapogatják, belenéznek a szájába, szépen tud menni melletted stb. De ezek mondom nem feltételek.

alapfeltétel az érvényes törzskönyv, fajtiszta kutya legyen. Azt hiszem ez az összes feltétel. Utána már, hogy mennyire felel meg a kutya külleme a standardnak, az már nem feltétele a részvételnek. Persze jó, ha tud viselkedni nagy társaságban, gyakorolni kell vele sokat, hogy el tudja viselni, ha idegen emberek tapogatják, belenéznek a szájába, szépen tud menni melletted stb. De ezek mondom nem feltételek.
Ja és hogy ne legyen semmi genetikus betegsége.
Kicsit módosítanám az elsõ válaszolót. Valóbn a legnagyobb MEOE kiállításokra csak törzskönyves, fajtatiszta kutyákat lehet vinni. Azonban az MKSZ (Magyar Kutyások Szövetsége) által rendezett kiállításokon van úgynevezett "hobbi" osztály, ahova a nem törzskönyves, de fajtatiszta, vagy nem fajtatiszta kutyákat is lehet nevezni. Persze gyakorolni nem árt elõtte.

Milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy valaki keresztszülő lehessen (római katolikus vallás szerint)? Lehet az, hogy egy gyereknek vagy csak keresztanyja vagy csak keresztapja legyen?

Legjobb válasz: Katolikus legyen, meg legyen keresztelve és nem árt, ha gyakorolja is a vallását (volt elsõáldozó, bérmálkozott), mert a keresztségben megígéri, hogy segít a gyermek vallásos nevelésében. Papja válogatja, de a legtöbb pap ezt fontos szempontnak tartja. A második kérdésre: lehet csak egy keresztszülõ is, nincs elõírva, hogy kettõ legyen, csak szokás. Ha csak egy keresztszülõ van, ebbe nem fognak belekötni.

Katolikus legyen, meg legyen keresztelve és nem árt, ha gyakorolja is a vallását (volt elsõáldozó, bérmálkozott), mert a keresztségben megígéri, hogy segít a gyermek vallásos nevelésében. Papja válogatja, de a legtöbb pap ezt fontos szempontnak tartja. A második kérdésre: lehet csak egy keresztszülõ is, nincs elõírva, hogy kettõ legyen, csak szokás. Ha csak egy keresztszülõ van, ebbe nem fognak belekötni.
Szia. A keresztszülõknek is megkereszteltnek kell lennie, illetve megbérmáltnak. Fontos, hogy vallását gyakorló ember legyen, hiszen így van értelme annak, hogy õ keresztszülõ. Neki ugyanis az a feladata, hogy segítse keresztgyermekét a hitbeli fejlõdés útján. Emellett pedig támogassa a azülõket a megkeresztelt gyermek testi-lelki nevelésében.Persze ezt ma már sokan nem tudják, és az anyagi dolgokra fektetik a hangsúlyt.Fontos, hogy a keresztszülõ szentségekhez járuljon, pl. gyónjon, szentáldozáshoz járuljon. Még egy gyakori példát leírok: ha egyházi házasságkötés után valaki elvált, és azt egyházilag nem érvénytelenítették, nem járulhat szentségekhez, tehát nem lehet keresztszülõ. Bonyolultnak hangzik ez az egész, de így van értelme.
Hát, van olyan pap is, ahol nem kell, hogy a keresztszülõ meg legyen keresztelve...:( Elég visszás dolognak tartom az ilyet. A véleményem az, hogy ha már megkeresztelünk egy gyereket, azt azért tegyük mert vallásos szellemben akarjuk felnevelni. Szerintem nagyon gáz, ha egy gyerek a keresztelõje után legközelebb az esküvõjén lát belülrõl templomot, és azt sem tudja hogy az egyház mi fán terem. Ezért szerintem is legyen megkeresztelve a keresztszülõ, és gyakorolja is a vallását.
Valóban lehet benne valami, hogy papja válogatja. Nálunk a leendõ keresztszülõnek meg kell lennie keresztelve, 16 évesnek kell legalább lennie és egyedül is lehet (akár férfi, akár nõ). Sõt, még a vérszerinti szülõk és a nagyszülõk is lehetnek a saját gyerekük ill. unokájuk kerestszülei! Ellenben templomban csak az házasodhat aki meg van keresztelve, volt elsõáldozó és bérmálkozott is!

Milyen egészségügyi feltételeknek kell megfelelnem ahhoz, hogy pedagógiai és családsegítõ munkatárs legyek?

õszintén szólva kicsit meglepett hogy alkalmassági kell ehhez a szakmához, másra nem tudok gondolni hogy azon kívül, hogy nincs fertõzõ betegségem (tehát közösségbe mehetek)

Legjobb válasz: A képzõhelyen megmondják, ha megkérdezed

A képzõhelyen megmondják, ha megkérdezed
Mellkas-rtg is kellhet


Szép napot mindenkinek Milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy valaki saját szakmáján belül tanulót fogadhasson, képezhessen. Konkrétan egy kozmetikus szakmunkás aki érettségivel is rendelkezik fogadhat maga mellé kozmetikus tanulót?

Legjobb válasz: Szia! Nem fogadhatsz tanulót, úgy tudom, minimum 5 év szakmában eltöltött idõ kell hozzá. Régen mestervizsgához kötötték, manapság úgy tudom, ez már nem kell. Üdv: egy kozmetikus

Szia! Nem fogadhatsz tanulót, úgy tudom, minimum 5 év szakmában eltöltött idõ kell hozzá. Régen mestervizsgához kötötték, manapság úgy tudom, ez már nem kell. Üdv: egy kozmetikus

Milyen feltételeknek kell megfelelnie egy hoemopátiás gyógyszernek ahhoz, hogy forgalmazható legyen?

Úgy tudom, hogy a hagyományos gyógyszerek esetében eléggé komoly akadályokon kell túljutni ehhez. Kíváncsi vagyok, a homeopátiás szerek milyen vizsgáaltnak, teszteknek felelnek meg, hogy forgalmazni lehet õket gyógyszertárakban. Esetleg nyílvánosak-e, hogy egyes szerekkel kapcsolatban milyen döntés született.

Legjobb válasz: Ne legyen mérgezõ, és pár formai dolog. Semmi olyan tesztelés nincs, mint a normál gyógyszereknél. [link] [link]

Ne legyen mérgezõ, és pár formai dolog. Semmi olyan tesztelés nincs, mint a normál gyógyszereknél. [link] [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nem is gondoltam volna, hogy külön törvény van errõl. Azért ez így eléggé érdekes...
Mivel a homeopatias gyógyszerekben gyakorlatilag nincs hatótanyag, ezért nem érdemes komolyabban foglalkozni a témával.
A kérdező hozzászólása: Talán épp ezért volna érdemes komolyabban foglalkozni a témával, nem? Különösebb engedély nélkül lehet hatástalan de drága szereket forgalmazni, amelyet a természetgyógyászok elõszeretettel tukmálnak rá a pácensekre? Persze lehet, hogy velem van a baj, és rá kellene hagyni ezt az emberekre (ld. EZO-TV). De érdekes módon azért büntetés jár, ha egy sört azzal adnak el, hogy jobban megy majd a csajozás. Na, mindegy.
"Talán épp ezért volna érdemes komolyabban foglalkozni a témával, nem? Különösebb engedély nélkül lehet hatástalan de drága szereket forgalmazni, amelyet a természetgyógyászok elõszeretettel tukmálnak rá a pácensekre?" Mivel egy csomó ember képzelt betegségekben szenved, illetve pszichológiai okai vannak a tüneteinek, ezért a homeós szerek náluk jól hatnak a placebóhatás miatt. Ha jól emlékszem, Paracesus (de ebben nem vagyok biztos) mondta, hogy képzelt betegségek ellen képzelt hatású szerek is segítenek. Ezek azért vannak engedélyezve, mert ártani nem tudnak, és mindent nem lehet betiltatni. Mellesleg akkor feketén menne az egész.
Paracesus = Paracelsus
A kérdező hozzászólása: Nem feltétlenül tiltásra gondolok, hanem hogy ha gyógyhatásúnak állítják be magukat, sõt, még tudományosan is alátámasztottnak gondolják, amit csinálnak, akkor tessék ugyanolyan feltételek mellett forgalmazni, mint a hagyományos gyógyszereket. És persze van, aki bemeséli magának a betegséget. De felháborít, amikor ismerõsöm bizonyos tünetekkel évek óta küszködve, jóhiszemûen elmegy a természetgyógyászhoz (akinek orvosi végzettsége is van!), aki felállít egy furcsa diagnózist, majd a vitrinbõl elõveszi a 7 ezer forintos homeopátiás cuccot (amiben semmi nincs szinte), hogy majd azt kell szedni. Az ismerõsömnek ez volt utolsó találkozása a homeopátiás szerekkel (persze semmilyen hatása nem volt), de sajnos sokakat hasonló módon átverhetnek, és rávehetnek, hogy erre költsenek. ÉS közben meg szapulják a nyugati orvoslást, és orvosmaffiáról beszélnek.
Ez tipikusan az az eset, hogy senkit nem köteleznek arra, hogy megvegyen bármilyen gyógyszeret is, amit nem akar. A homeopatiáról is lehet böven olvasni, ha valaki nem "hisz" benne, annak nem fog használni. Ezért eleve értelmetlen homeos orvoshoz menni ilyen esetben. Viszont a placebós kezelés sincs sehol megtiltva, éppen azért, mert sokaknak használ - és egy placebót értelemszerüen nem lehet hatóanyagra vizsgálni. Én éppen ezért soha nem megyek olyan "orvoshoz", aki homeos szereket használ, és minden más esetben is tájékozódom a problémámaról meg a kezelési lehetöségekröl az orvostól függetlenül. Sok esetben elegendö gyógynövények használata - és azok tényleg hatásosok, illetve hagyományos terápiák alkalmazása: pl. mütét helyett gyógytorna/masszázs. Szóval elvileg egyetértek veled, de mindenkinem jogában áll azt forgalmazni, amire engedély van, megvenni meg nem kötelezö. Sajnos a természetgyógyászat az a terület, ahol rengeteg különféle - hatásos és hatástalan - dolog vagy egy kapal alá véve, ezért egy laikus igen nehezen tudja kiválasztani, hogy minek van értelme és minek nincs.

Ahhoz, hogy átvegyenek a Nyugat-magyarországi Egyetemre környezetmérnöki szakra (azonos szakról) milyen feltételeknek kell megfelelnem?

A környezettan is érdekelne, ha az lehetséges. Akik ott tanulnak valamelyik szakon a kettő közül, milyen az egyetem, a szak, tanárok, közösség, egyetemi élet, szóval úgy minden? :) Előre is köszönöm szépen a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!