Találatok a következő kifejezésre: Milyen feltételeknek megfelelni (40 db)

Ha szeretnék nyárra befogadi cicust, míg a Gazdi nyaral, milyen feltételeknek kell megfelelnem, illetve a cicust milyen "feltételekkel" fogadhatom be az otthonomba? És milyen árat kérhetek ezért naponta?

Legjobb válasz: Én magamból indulok ki. Szép, tiszta legyen a környezet, macskáknak balesetveszély-mentes. Mindig tiszta, friss, hideg víz. Ha kinti cicák, árnyékos hely. Legyen nálad a cicák dokijának száma. Ha megbetegszik, nem mondhatod, hogy most nem érsz rá elvinni orvoshoz. A szabályokat betartod, pl. nem kapnak kunyizós kaját. Fontos, hogy valamilyen szinten érts a macskákhoz, fõleg a cica fajtájához. Legyél otthon sokat, simogasd a cicákat, játsz velük. Az alap, hogy ne bántsd, üsd õket. Egy jó gazdi úgyis kikérdez téged, a lényeg, hogy õszintén válaszolgass a kérdésekre. Ha egy feltételnek nem tudsz megfelelni, azt az elején mond meg, ne a végén derüljön ki. Árat nem tudok mondani, nem vigyáztam még cicákra.

Én magamból indulok ki. Szép, tiszta legyen a környezet, macskáknak balesetveszély-mentes. Mindig tiszta, friss, hideg víz. Ha kinti cicák, árnyékos hely. Legyen nálad a cicák dokijának száma. Ha megbetegszik, nem mondhatod, hogy most nem érsz rá elvinni orvoshoz. A szabályokat betartod, pl. nem kapnak kunyizós kaját. Fontos, hogy valamilyen szinten érts a macskákhoz, fõleg a cica fajtájához. Legyél otthon sokat, simogasd a cicákat, játsz velük. Az alap, hogy ne bántsd, üsd õket. Egy jó gazdi úgyis kikérdez téged, a lényeg, hogy õszintén válaszolgass a kérdésekre. Ha egy feltételnek nem tudsz megfelelni, azt az elején mond meg, ne a végén derüljön ki. Árat nem tudok mondani, nem vigyáztam még cicákra.
egyetértek az elsõ hozzászólóval, nekünk vigyáztak már macskánkra, napi 200 forintot kért, azt mondta, még sok is, mivel nem nagy gond neki a cicus, persze tápból és egyébbõl a gazdinak kell bevásárolni...
Ha ismerõs cicájára vigyázol, akkor szerintem jobban teszed, ha ingyen csinálod. Utána tartozik majd neked egy szívességgel, ami akár jóval többet is érhet (nem pénzben persze), mint a napi 200 forint. Alapvetõ viszont, hogy szeresd a cicákat, mert anélkül úgysem tudod jól ellátni ezt a feladatot.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen..hát, mondjuk, én jobban szeretem a cicámat, mint némelyik embertársamat...úgyhogy ezzel nincs gond, mondjuk cicapanzióban meg szûk térben van napi 1500-2000Ft-ért....mondjuk oda nem adnám a sajátomat....köszi szépen a segítséget!

Egy cégnek kellene honlapot csinálnom, mivel ez az egyik feltétele az EU pályázatoknak . A kérdés pedig az lenne hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie egy ilyen honlapnak?

Legjobb válasz: túl tág a kérdésed...milyen szempontból akarsz megfelelni? mennyire vagy technikailag képzett a témában? ha tanultál webfejlesztést,tanulnod kellett h miknek kell megfelelni...google megvolt? szûkítsd kicsit a kérdést,mert errõl emberek könyveket írnak...

túl tág a kérdésed...milyen szempontból akarsz megfelelni? mennyire vagy technikailag képzett a témában? ha tanultál webfejlesztést, tanulnod kellett h miknek kell megfelelni...google megvolt? szûkítsd kicsit a kérdést, mert errõl emberek könyveket írnak...
A kérdező hozzászólása: Annyit tudok , hogy egy EU pályázatot valaki egyáltalán megpályázhasson kell egy honlap és a kérdésem az hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie egy honlapnak ... Az lenne a legjobb ha tudna valaki küldeni egy link-et hogy hol lehet egyáltalán megnézni az ilyet .
A kérdező hozzászólása: ez egy sima honlap , nekem Eu pályázatos kéne :S

Milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy kiállításra vihessük a kutyánkat?

Legjobb válasz: alapfeltétel az érvényes törzskönyv, fajtiszta kutya legyen. Azt hiszem ez az összes feltétel. Utána már, hogy mennyire felel meg a kutya külleme a standardnak, az már nem feltétele a részvételnek. Persze jó, ha tud viselkedni nagy társaságban, gyakorolni kell vele sokat, hogy el tudja viselni, ha idegen emberek tapogatják, belenéznek a szájába, szépen tud menni melletted stb. De ezek mondom nem feltételek.

alapfeltétel az érvényes törzskönyv, fajtiszta kutya legyen. Azt hiszem ez az összes feltétel. Utána már, hogy mennyire felel meg a kutya külleme a standardnak, az már nem feltétele a részvételnek. Persze jó, ha tud viselkedni nagy társaságban, gyakorolni kell vele sokat, hogy el tudja viselni, ha idegen emberek tapogatják, belenéznek a szájába, szépen tud menni melletted stb. De ezek mondom nem feltételek.
Ja és hogy ne legyen semmi genetikus betegsége.
Kicsit módosítanám az elsõ válaszolót. Valóbn a legnagyobb MEOE kiállításokra csak törzskönyves, fajtatiszta kutyákat lehet vinni. Azonban az MKSZ (Magyar Kutyások Szövetsége) által rendezett kiállításokon van úgynevezett "hobbi" osztály, ahova a nem törzskönyves, de fajtatiszta, vagy nem fajtatiszta kutyákat is lehet nevezni. Persze gyakorolni nem árt elõtte.


Milyen feltételeknek kell megfelelni a fiatal vállalkozók támogatásának elnyeréséhez? Min bukik el a pályázat?

Nagyjából már utána olvastam. Tisztában vagyok az életkorral, A és B komponenssel is, de engem konkrétan az érdekelne, hogy bármilyen fajta vállalkozást lehet indítani? Használtruha boltot szeretnék, vagy 100 forintos boltot nyitni, de nem vagyok benne biztos, hogy elõbbit támogatják. Olyanok segítségét kérem, akik megnyerték a pályázatot. Mikre kell figyelni? Az üzleti pályázatot pályázatíróval készíttettétek? Köszönöm elõre is a válaszokat!

Legjobb válasz:
Bátran fordulj pályázatíró céghez! Több is van, ráadásul csak sikerdíjért is dolgoznak. Létezik Uniós vissza nem térítendõ támogatás is. Többféle támogatásra is lehet pályázni, régiónként más-, és más lehetõségek vannak. A vidéki régiók jobb helyzetben vannak a lehetõségek terén. Az fontos lesz, hogy a vállalkozás hova van bejelentve. Arra figyelni kell, hogy követhetõ és kimutatható legyen a pályázati pénzek felhasználása, és a kötelezettségeknek eleget kell tenni, amik a támogatás feltételei voltak! Itt van pár link, ahol kezdésnek érdemes körül nézni: [link] [link] [link] Sok sikert!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bátran fordulj pályázatíró céghez! Több is van, ráadásul csak sikerdíjért is dolgoznak. Létezik Uniós vissza nem térítendõ támogatás is. Többféle támogatásra is lehet pályázni, régiónként más-, és más lehetõségek vannak. A vidéki régiók jobb helyzetben vannak a lehetõségek terén. Az fontos lesz, hogy a vállalkozás hova van bejelentve. Arra figyelni kell, hogy követhetõ és kimutatható legyen a pályázati pénzek felhasználása, és a kötelezettségeknek eleget kell tenni, amik a támogatás feltételei voltak! Itt van pár link, ahol kezdésnek érdemes körül nézni: [link] [link] [link] Sok sikert!

Mit takar a környezettanulmány, és milyen feltételeknek kell megfelelni?

A férjem el?z? házasságából született gyermekeknek a gyámjuk a nagymama.Mi vettünk egy 1,5 szobás lakást és szeretnénk visszakapni ?ket.Mi a két közös kislányunkkal vagyunk egy szobában(mert még kicsik,és nem akarnak külön szobában aludni)és a két fiúnak berendeztük a kisszobát.Nem nagy de két ágy,szekrény,íróasztal van benne és még hely is,hogy játszhassanak.A konyha felújítva és egy fürd?szoba.Kívülr?l,nem valami szép,mert felújításra szorul,de nem vészes.Viszont a belseje kulturált.Mindenünk van ami egy háztartásban kell lennie.Mik lehetnek a kizáró okok,ami esetleg egy ilyen látogatásnál hátrány lehet?

Legjobb válasz: Szia! A leírtak alapján semmi akadálya annak, hogy hozzátok kerüljenek a gyerekek. Ezek a feltételek pont ideálisak esetleg ha mennek a környezettanulmányt készíteni mond el hogy hol lesz az "új gyerekek helye" hol fognak tanulni stb. Azt nem írtad, hogy a férjed dolgozik - e és te? Ha igen ezt is mond el.... Minden veszélyforrás legyen megszüntetve. Ne legyen nagy kupi az nem túl szerencsés.

Szia! A leírtak alapján semmi akadálya annak, hogy hozzátok kerüljenek a gyerekek. Ezek a feltételek pont ideálisak esetleg ha mennek a környezettanulmányt készíteni mond el hogy hol lesz az "új gyerekek helye" hol fognak tanulni stb. Azt nem írtad, hogy a férjed dolgozik - e és te? Ha igen ezt is mond el.... Minden veszélyforrás legyen megszüntetve. Ne legyen nagy kupi az nem túl szerencsés.
A kérdező hozzászólása: Hát én gyesen vagyok, mert a kisebbik lányunk 10 hónapos ami havi 52000 forint.A férjem alkalmi munkavállalói kis könyvvel dolgozik, de havi 15 napot melybõl kb 60000 forint a bevételünk.Köszönöm a válaszod.
A kérdező hozzászólása: Valamint, ami még fontos, hogy milyen elintézni lesznek elõtte?

Milyen feltételeknek kell megfelelnie egy hoemopátiás gyógyszernek ahhoz, hogy forgalmazható legyen?

Úgy tudom, hogy a hagyományos gyógyszerek esetében eléggé komoly akadályokon kell túljutni ehhez. Kíváncsi vagyok, a homeopátiás szerek milyen vizsgáaltnak, teszteknek felelnek meg, hogy forgalmazni lehet õket gyógyszertárakban. Esetleg nyílvánosak-e, hogy egyes szerekkel kapcsolatban milyen döntés született.

Legjobb válasz: Ne legyen mérgezõ, és pár formai dolog. Semmi olyan tesztelés nincs, mint a normál gyógyszereknél. [link] [link]

Ne legyen mérgezõ, és pár formai dolog. Semmi olyan tesztelés nincs, mint a normál gyógyszereknél. [link] [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nem is gondoltam volna, hogy külön törvény van errõl. Azért ez így eléggé érdekes...
Mivel a homeopatias gyógyszerekben gyakorlatilag nincs hatótanyag, ezért nem érdemes komolyabban foglalkozni a témával.
A kérdező hozzászólása: Talán épp ezért volna érdemes komolyabban foglalkozni a témával, nem? Különösebb engedély nélkül lehet hatástalan de drága szereket forgalmazni, amelyet a természetgyógyászok elõszeretettel tukmálnak rá a pácensekre? Persze lehet, hogy velem van a baj, és rá kellene hagyni ezt az emberekre (ld. EZO-TV). De érdekes módon azért büntetés jár, ha egy sört azzal adnak el, hogy jobban megy majd a csajozás. Na, mindegy.
"Talán épp ezért volna érdemes komolyabban foglalkozni a témával, nem? Különösebb engedély nélkül lehet hatástalan de drága szereket forgalmazni, amelyet a természetgyógyászok elõszeretettel tukmálnak rá a pácensekre?" Mivel egy csomó ember képzelt betegségekben szenved, illetve pszichológiai okai vannak a tüneteinek, ezért a homeós szerek náluk jól hatnak a placebóhatás miatt. Ha jól emlékszem, Paracesus (de ebben nem vagyok biztos) mondta, hogy képzelt betegségek ellen képzelt hatású szerek is segítenek. Ezek azért vannak engedélyezve, mert ártani nem tudnak, és mindent nem lehet betiltatni. Mellesleg akkor feketén menne az egész.
Paracesus = Paracelsus
A kérdező hozzászólása: Nem feltétlenül tiltásra gondolok, hanem hogy ha gyógyhatásúnak állítják be magukat, sõt, még tudományosan is alátámasztottnak gondolják, amit csinálnak, akkor tessék ugyanolyan feltételek mellett forgalmazni, mint a hagyományos gyógyszereket. És persze van, aki bemeséli magának a betegséget. De felháborít, amikor ismerõsöm bizonyos tünetekkel évek óta küszködve, jóhiszemûen elmegy a természetgyógyászhoz (akinek orvosi végzettsége is van!), aki felállít egy furcsa diagnózist, majd a vitrinbõl elõveszi a 7 ezer forintos homeopátiás cuccot (amiben semmi nincs szinte), hogy majd azt kell szedni. Az ismerõsömnek ez volt utolsó találkozása a homeopátiás szerekkel (persze semmilyen hatása nem volt), de sajnos sokakat hasonló módon átverhetnek, és rávehetnek, hogy erre költsenek. ÉS közben meg szapulják a nyugati orvoslást, és orvosmaffiáról beszélnek.
Ez tipikusan az az eset, hogy senkit nem köteleznek arra, hogy megvegyen bármilyen gyógyszeret is, amit nem akar. A homeopatiáról is lehet böven olvasni, ha valaki nem "hisz" benne, annak nem fog használni. Ezért eleve értelmetlen homeos orvoshoz menni ilyen esetben. Viszont a placebós kezelés sincs sehol megtiltva, éppen azért, mert sokaknak használ - és egy placebót értelemszerüen nem lehet hatóanyagra vizsgálni. Én éppen ezért soha nem megyek olyan "orvoshoz", aki homeos szereket használ, és minden más esetben is tájékozódom a problémámaról meg a kezelési lehetöségekröl az orvostól függetlenül. Sok esetben elegendö gyógynövények használata - és azok tényleg hatásosok, illetve hagyományos terápiák alkalmazása: pl. mütét helyett gyógytorna/masszázs. Szóval elvileg egyetértek veled, de mindenkinem jogában áll azt forgalmazni, amire engedély van, megvenni meg nem kötelezö. Sajnos a természetgyógyászat az a terület, ahol rengeteg különféle - hatásos és hatástalan - dolog vagy egy kapal alá véve, ezért egy laikus igen nehezen tudja kiválasztani, hogy minek van értelme és minek nincs.

A honvédségi jármûvek vezetéséhez milyen feltételeknek kell megfelelni?

Legjobb válasz: B + C kategória, és utána honvédségi kiképzés. (Ezek a jármûvek közúton csak különleges esetben közlekedhetnek, vagyis közúti forgalomban nem vesznek részt, ezért ezekre nincs külön kategória.)

B + C kategória, és utána honvédségi kiképzés. (Ezek a jármûvek közúton csak különleges esetben közlekedhetnek, vagyis közúti forgalomban nem vesznek részt, ezért ezekre nincs külön kategória.)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, ment a zöld kéz :) Azt még nem tudod megmondani, hogy amiket néha látni (pl. csapatszállító teherautó, rendszámos), arra is van valami továbbképzés, vagy csak C kategória kell hozzá?
Ebben nem vagyok teljesen biztos, de úgy tudom, hogy a C elég. (Úgy tudom, hogy 22/1992. ( XI.25. ) KHVM-HM-BM együttes rendeletben meghatározott katonai jármûnek minõsül.) Ezekhez katonai vezetõi engedély szükséges, amit a honvédség ad ki. Ha tévedek, akkor viszont D kategória kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!