Találatok a következő kifejezésre: Milyen fajta fogok (15 db)

Ha libidó csökkenése miatt gyógyszert kell váltanom, mire számíthatok, milyen fajtát fog nekem írni a doki?

Úgy tudom, ilyenkor f?leg két-, vagy háromfázisú tabletta ajánlott.

Legjobb válasz: barátnõmnek Qlairát vagy mit írt fel

barátnõmnek Qlairát vagy mit írt fel

Van-e igény szakfordítókra? Milyen fajtái vannak és hol lehet ilyet tanulni? Fogok vele munkát találni? Melyik éri meg jobban: anglisztika vagy a szakfordító?

Legjobb válasz: Lévén a szakfordító egy MA képzés, eleve elõször el kell végezzél egy tetszõleges BA-t, csak azután jelentkezhetsz. Minden elképzelhetõ "fajta" szakfordító van, a mûszakitól elkezdve egészen a jogi szakfordítóig minden. Az ELTÉ-n, a Pázmányon, a Debreceni Egyetemen biztos h van, de szerintem máshol is. Igen, ezzel spec egészen jól lehet keresni, de ha rám hallgatsz, akkor mindenképpen elkezdesz egy olyan nyelvet is tanulni, amit kevesen beszélnek. Szimpla angol semmire nem elég, de még az angol kombinációja egy másik gyakori nyelvvel sem.

Lévén a szakfordító egy MA képzés, eleve elõször el kell végezzél egy tetszõleges BA-t, csak azután jelentkezhetsz. Minden elképzelhetõ "fajta" szakfordító van, a mûszakitól elkezdve egészen a jogi szakfordítóig minden. Az ELTÉ-n, a Pázmányon, a Debreceni Egyetemen biztos h van, de szerintem máshol is. Igen, ezzel spec egészen jól lehet keresni, de ha rám hallgatsz, akkor mindenképpen elkezdesz egy olyan nyelvet is tanulni, amit kevesen beszélnek. Szimpla angol semmire nem elég, de még az angol kombinációja egy másik gyakori nyelvvel sem.
Szakfordító képzõhelyek még pl. a BGF-en, BME-n is vannak. Költségtérítéses, kb. 220000 - 300000 Ft/félév. Ajánlatos közben intenzíven keresni a kapcsolatokat (ez bármilyen nyelvre vonatkozik)! Igényeket én is szívesen olvasnék német nyelvre...

Milyen fajta kutyát vegyek 11 éves lányom számára ha lakásban lakunk, de nemsokára kertes házba fogunk költözni?

Legjobb válasz: Azon kell elgondolkodni , hogy minek kell a kutya.Házörzõnek,társnak,játszópalytásnak...Lakásba kisebb testü kutya való.Ha most lakásban laktok a kutya is bennt lesz , ha kertes házba költöztök akkor is be akar majd menni mivel ezt szokja meg... Gondolkozzatok , beszéljétek meg együtt,hogy kinek milyen kutya tetszik.Egy 11 éves kislánynak már lehetnek konkrét elképzelései.Nézzetek utánna a neten, könyvben , hogy számotokra milyen kutya lenne megfelelõ.

Azon kell elgondolkodni , hogy minek kell a kutya.Házörzõnek, társnak, játszópalytásnak...Lakásba kisebb testü kutya való.Ha most lakásban laktok a kutya is bennt lesz , ha kertes házba költöztök akkor is be akar majd menni mivel ezt szokja meg... Gondolkozzatok , beszéljétek meg együtt, hogy kinek milyen kutya tetszik.Egy 11 éves kislánynak már lehetnek konkrét elképzelései.Nézzetek utánna a neten, könyvben , hogy számotokra milyen kutya lenne megfelelõ.
dobberman!!!!!! vicc volt. vizsla
Labrador azok a legjobb kutyá.Gyerekszeretõk és egyáltalán nem veszéjesek.Egyáltalán nem olyanok mnt a Rotweiler ugyhogy ez elõbi hozzászóló hülyeséget mondott hogy veszélyes pedig nem igaz.Egyik legjobb kutyafajta.A labradorok türelmesek és egyáltalán nem kiszámíthatalnaok.Direkt ezért szokták a labradorokkat beteg emberek és vak emberek mellé ajánlani mert tõkéletesen meg lehet bízni ebben a fajtában.
Szerintem Beagle legyen mindenkivel kijön és barátságos és lehet bent is meg kint is tartani csak télre kell bent tartani.Ja és általában szeretik a gyerekek.
Én a labradort nem ajánlom, az is kiszámíthatatlan. Ránézésre tök jópofa meg aranyos, de elborulhat az agya, úgy mint a rottweilernek, kuvasznak stb... Németjuhászt nem ajánlod? Szerinted nem ez a kutyafajta az egyik legjobb életmentõ? Nagyon könnyen taníthatóak. Minden kutyát kell valamilyen szinten nevelni, vagy utolsó elõtti csak úgy megveszed a kutyát és kész?
Golden rettrivert nagyon ajánlom, mivel könnyen tanul és imádja a gyerekeket. Még szóba jöhetne a labrador is!
Hát udvari kutyának magyar vizsla, labrador vagy beagle Szerintem ezek a legjobb kutyák. Németjuhászt, Rotweilert, Kuvaszt és pitbullokat nem ajánlom! Mert azért aki nem neveli rendesen a Németjuhászt abból is lehetnek veszéjjesek.Egyszer a idõs szomszédomra rátámadt a saját németjuhásza pedig a kutya egyáltalán nem látszódott veszéjesnek.Meg a nõvéremnek is eg kellett szabadulnia a Németjuhásztól mert meg akarta támadni az egyik gyerekét.
Nos ha családi házba költöztök én a Németjuhász kutyát ajánlom, ha szimpatikus nektek. No igen nagy kutya, de hozzánk járnak kis gyerekek is, és a kutya boldogan rohangál velük egyáltalán nem bántja a gyerekeket, egyik legbarátságosabb kutyafajta. 11 évesen már elég nagy ekkora kutyához is. Sokszor a kisebb termetû kutyák a veszélyesebbek a gyerekekre.
Kertes házba a különbözõ divatos szobacirkálókat (westie, yorki) nem ajánlom. Ennyi idõs gyerek mellé én is bátran ajánlom a skót juhászt, nekünk azok vannak. Õk családszeretõ, türelmes kutyák, ugyanakkor házõrzésre is alkalmasak. Csak arra kérlek figyelj oda, és ne az legyen a legfontosabb szempont, hogy olcsó legyen, mert úgy könnyen beszerezhetsz egy bizonytalan idegrendszerû kutyát. Ezzel kapcsolatban nézd meg ezt a honlapot: http://olcsokutya.uw.hu Ha nem akarok ilyen hosszú szõrû kutyát (bár a hiedelemmel ellentétben nincs vele sok gond), akkor egy Labrador, vagy Golden is kiváló lehet gyereknek. Harci típusú kutyákat csak akkor vegyél, ha tudod kezelni. Bár legtöbbjük gyereket nem bánt, de erõs kéz kell hozzájuk. 8 éve kutyamentéssel foglalkozom, így azt cáfolom, hogy a keverékekkel nagy probléma lenne. A legtöbb esetben meg tudjuk állapítani, hogy milyen fajták keveréke lehet, így behatárolható, hogy milyen lesz a viselkedése. Ha nem tudsz/akarsz kifizetni egy normális tenyésztõtõl származó fajtatiszta kutyát, akkor ajánlom nézz körül menhelyeken, és ments ki egy szerencsétlen sorsú kutyát. Jól nevelve semmivel se lesz rosszabb kutya, mint egy fajtatiszta. Mint írtam, van némi tapasztalatom kutyákkal, így szívesen segítek ha van további kérdésed.
Ha kisebb kutyát szeretnétek akkor pl. a westie egy nagyon aranyos, szép kutya, ha nagyobbat akkor skótjuhászt tudnám ajánlani, barátságos és gyerekekkel jól kijön (ami fontos ugye), de egyéb háziállatokkal is könnyen összeszoknak. Keveréket ne vegyetek, lehet hogy vannak szépek meg minden, de elég rossz tapasztalataim vannak velük. Nehezen nevelhetõk, stb. (Állatmenhelyen dolgoztam, meg egyébként is állatokkal foglalkozom)
Én goldent, labradort és más nagytestû fajtát nem ajánlanék mert túl nagyok egy 11 éves kislánynak. Nekem mudim van, õ csodálatosan türelmes a gyerekekkel, imádja õket. Viszont kezdõknek mindenképpen szukát ajánlanék, ez egyébként a legtöbb fajtára igaz. Könnyû nevelni és szinte semmi szõrápolásra nincs szüksége. A mudin kívül a sheltie-t ajánlom még. Szerintem mindenképpen terelõkutya legyen, õk a legokosabbak.


Hol tudok venni olyan FOGFEHÉRÍTÕT ami pár használat után teljesen fehérré teszi a fogamat, ez milyen fajta, illetve KB hány forintba kerül?

olyanra lenne szükségem,amely kifehéríti elég rendesen a fogaimat,de mégsem károsítja! és viszonylag kedvez? ára van

Legjobb válasz: A gyógyszertárban, drogériában kapható fogfehérítõk mind pénzkidobás, egyik sem fehérít igazán. Maszek fogorvos tud csinálni profi rendelõi fehérítést, kb. 60 ezer Ft, és elvileg nem károsítja a fogadat. Viszont 2-3 év alatt elmúlik a hatása.

A gyógyszertárban, drogériában kapható fogfehérítõk mind pénzkidobás, egyik sem fehérít igazán. Maszek fogorvos tud csinálni profi rendelõi fehérítést, kb. 60 ezer Ft, és elvileg nem károsítja a fogadat. Viszont 2-3 év alatt elmúlik a hatása.

Milyen fajta fenyőfát fogtok feldíszíteni karácsonyra? Én mamutfenyőt fogok. XD Szerintetek el fog férni egy panelházban? :D

BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!!!!!

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is mini mûfenyõ lesz. :) Nektek is Boldog Karácsonyt! (:

uristen msot mti tegyek???? a mi fenyõnk még össze van kötözve! nem tud bántani figyelmeztettem a családot! senk isem hitt nekem! hogy akadájozzam meg h elõvegyék a fenyõfát ?? :O -félek-
Szia! Nálunk is mini mûfenyõ lesz. :) Nektek is Boldog Karácsonyt! (:
A fa kinnt van meghkövte, ezüstfenyõ . :S De holnap már fel lessz állítva!!!!!
gyümölcsfát
már eltelt, Húsvétra milyen fát ajánlotok?NYUSZIFÁT?
xD Basszus, én most mentem el láncfûrészért meg lángszóróért, biztos ami biztos vettem néhány mozgásérzékelõt is:D
A kérdező hozzászólása: nagyon vigyázzatok!!!!!! Ha a fenyõk megtámadnak titeket akkor csak rúgjátok õket tökön és utána szúrjátok le!!!!!!
xDD De jó neked:) Szurkolok, hogy elférjen és neked is boldog karácsonyt;) Egyébként nálunk mini mûfenyõ lesz, de az is szép, szerintem.
Csak egy kalapács kell hogy kivésd a tetõt. Ha földszinten laksz nincs baj, ha emeleten akkor kérd azt a jézuskától, hogy építse újra a házat mert meglehet hogy összedõl xD
Szerintem nem fog elférni a mamutfenyõd, ugyanis az több mint 200 m magas!
A kérdező hozzászólása: a youtube.com-on találtam
Basszus..xD Te õrült vagy:DDD Honnan szedted ezt a videót?
A kérdező hozzászólása: én félek a fenyõfáktól!!! meg fognak támadni minket!!!! http://www.youtube.com/watch?v=Vaiv7kAXBzM&feature=related
A kérdező hozzászólása: az jó!!!!!!

Miben kulonbozik- (jobb/rosszabb) az Xbox 360 az Xbox 360 Arcade-tól? és hogy menni fog e a Guitar hero fuggetlenul hogy milyen fajta Xbox om van?

Legjobb válasz: az xbox 360ból van arcade premium és elit, a három gép tök ugyanaz kivétel a memóriát merthogy arcadehoz nincs merevlemez premium régen 20 mostmár ha jól tudom 60 gigás van elithez pedig 120 gigás és ugyanúgy menni fog a gitar hero

az xbox 360ból van arcade premium és elit, a három gép tök ugyanaz kivétel a memóriát merthogy arcadehoz nincs merevlemez premium régen 20 mostmár ha jól tudom 60 gigás van elithez pedig 120 gigás és ugyanúgy menni fog a gitar hero
A kérdező hozzászólása: koszonom szépen!

A kézilabda meccseken milyen fajta/márkájú labdával játszanak? (Januártól fogok elkezdeni kézilabdázni újra, szerintetek milyen labdát vegyek? )

itt egy kép pl:

Legjobb válasz: ez select labda. ezek a legjobban de az adidas és a kempa labdái is jók

ez select labda. ezek a legjobban de az adidas és a kempa labdái is jók
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) )
38.000Ft ez a családi és a gyes együtt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a gyors valaszt :)
Amit az elsõ írt, illetve ha eljársz rendesen terhesgondozása, akkor 64 ezer egyszeri anyasági támogatás. Nem írtad mikor szülsz, de ha szülésig tudsz dolgozni még 180 napot legalább, akkor jogosult leszel tgyásra és gyedre, mivel a felsõfokú tanulmányaidból is figyelembe vesznek 180 napot, ha nappalin tanultál.
A kérdező hozzászólása: szia! neked is köszönöm a választ :) még csak 6 hetes vagyok szóval még az elején... igen, nappalira jártam/járok és rendesen fogok járni terhesgondozásra. 180 nap...?? tyû az jó sok. 1vizsgálaton vagyok túl de ha az orvos nem talál veszélyt akkor megpróbálok vmi melót szerezni de ki vesz fel egy terhes lányt??? suli mellett se találtam hosszú távra :/ hol érdemes próbàlkozni? vmi alkalmi melót talán?

Milyen fajta az a villa ami csak egy oldalról fogja a kerékagyat? Mármint mi a pontos neve?

Legjobb válasz: Hat a pontos valaszt nemtudom,cannondale bringakon van ilyen es ok "lefty"-nek hivjak,de ez az o megoldasuk szabadalmaztott neve azaz "trade mark".Barhol ahol leirast olvastam ezekrol a rendszerekrol "one sided front fork"-kent neveztek meg...

Hat a pontos valaszt nemtudom, cannondale bringakon van ilyen es ok "lefty"-nek hivjak, de ez az o megoldasuk szabadalmaztott neve azaz "trade mark".Barhol ahol leirast olvastam ezekrol a rendszerekrol "one sided front fork"-kent neveztek meg...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. :)
Paralever felfüggesztés
Sportoló vagyok, de telitalálat a paleo életmód nálam. Ch-ról annyit, hogy én érdekes módon nem ájulok el pedig napi 2-3órát edzem akár hõségben is. Amit bánok, hogy ilyen késõn kezdtem el. Sokáig visszatartottak az ilyen hülye hozzászólások.
Dehogy hagyom el a szénhidrátot, kell a vércukorszintemhez.
Elõbb-utóbb a többség rá fog találni erre, lehet csak a leszármazottjaik, de aki élni akar, méghozzá jó egészséggel az fel fogja ismerni a paleó 'zsenijét'. csak addig is kár a sok beteg emberért, de hát nem csak táplálkozásban hoznak az emberek irracionális döntéseket.
Mivel már nincs Béta-sejtem, így nincs mit újraindítani ;) ha meg leállok a szénhidráttal, leesik a vércukorszintem, és elájulok...
ezt indokold meg kedves névtelen bunkó senki. Kérdezõ, ha olvastál errõl a táplálkozásról, akkor elvileg tudod hogy igen, elkerülheted a cukorbetegséget (mivel az egy nagy részt táplálkozás által kiváltott betegség) bár nem tudom mit értesz örökölt cukorbetegséggel, az 1TD is lehet fiatal korban szerzett.. amit jól karban lehet tartani paleolit táplálkozással. az esetleges emésztési problémák nagyon hamar rendbe jönnek. sok betegség csak évtizedek alatt alakul ki az ÁBSZ, glutén és tejfogyasztás miatt, ezeket egészséges bélfallal, glutén és tej nélkül szerencsére meg lehet elõzni. Ne itt tájékozódj, mert az itt válaszolók zöme nem járatos az új táplálkozással kapcsolatos tanulmányokban, régi téves hitekben élnek, nem fognak tudni sokat segíteni..
Akkor nem hallottál még cukorbeteg emberrõl ;) Amúgy meg éhen döglenék kb...
akkor te nem vagy ember. az emberi vércukor szabályozás évmilliók alatt minimális ch bevitelhez alkalmazkodott, leginkább egy 16 éves testépítõ dumája, hogy "kell a szénhidrát mert.." valójában nem kell, amennyi kell az szintetizálódik a testedben. tehát rossz kifogás a finom lisztes sz.arok fogyasztására, hogy úgy is kell egy kis szénhidrát. nem kell.
A paleó az évszázad hülyesége.
tudom, hogy nincs mit újraindítani. amiket linkeltem 1TD esetek kezelésérõl szólnak. azért ezeket linkeltem.
igen, gondoltam erre is, majdnem le is írtam. de a cukorbetegség NORMÁLIS kezelésérõl egy kis okosság (gógyszerek nélkül) http://www.tenyek-tevhitek.hu/cukorbetegseg-diabetesz-gyogyi.. http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleo-es-1-es-tipusu-cukorbete.. http://www.tenyek-tevhitek.hu/ket-paleora-attert-cukorbeteg-..
4 napja csinálom csak, de már most sok javulást érzek. Sok egészségügyi problémám van, pedig tök fiatal vagyok... és a legviccesebb az, hogy nagyon odafigyelek az ételekre amit eszek...magam fõzök és csak nyers alapanyagokból...de ez a fajta "régi egészéges" életmód nem segített eléggé. 4, de igazán már 2 nap után éreztem, hogy sokkal frissebb az agyam és aktívabb vagyok. Nekem inzulin rezistenciám van, magas koleszterin szintem, magas prolaktin és tesztoszterin szintem...és rengetem nõgyógyászati problémám. Egyik kollégámnak komoly emésztési problémákat oldott meg. Másik kolléganõm cukorbetegsége, izületi gyulladása, koleszterine állt helyre...és lefogyott egy csomót. :-) Kipróbálni kilehet, aztán legfeljebb nem jön be.
képzeld el, ha a péksütikhez visszatérni ilyen, akkor milyen minden nap azt enni! a cukrosnak meg kívánok minden jót, de ez a kezelésfüggõ hozzáállás szerintem valami egészségtelen, modern mentalitás. egy Ember nem élhet gyógyszerek, kezelések mellett. egyedül is életképesnek kell lennie, ha elpusztítjuk a gyógyszeripart akkor is meg kell maradnia. és van is erre mód cukrosok esetében (természetesen).
A kérdező hozzászólása: az nagyon szuper :) akkor sok sikert a folytatáshoz
Kedves kérdezõ! Biztos hogy fogsz fogyni tõle. Én amikor csináltam kb. 1 kg-t fogytam hetente. Úgy hogy nem is mozogtam mellette. Nagyon jól éreztem magam. És szinte erõfeszítés nélkül fogytam. De sajnos abbahagytam és vissza is híztam, ez tényleg egy életforma, nem lehet visszatérni a péksütikhez. Én külön fõztem magamnak, de olyan fárasztó mindig magyarázkodni hogy vendégségben miért nem eszel szinte semmit abból amit kínálgatnak. Komolyan már én éreztem magam hülyén. :( De most újra elkezdtem egy hete és most nem érdekel senki! Amúgy a változás szinte azonnali, én már érzem hogy bõvebb a nacim. :) Olyan jóóóó!!!
Köszönöm, de van nekem tökéletes kezelésem, tökéletes vércukorértékkel és HbA1c-vel.
Elõzõ vagyok... Kimaradt, hogy a kolléganõnek magas volt a vérnyomása...az is visszaállt normálisra :-).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!