Találatok a következő kifejezésre: Milyen fajta a (1560 db)

Szerintetek milyen fajta a jó nekem?

Szerintetek milyen fajta ló jó nekem? 11 éves vagyok 4 éve lovagolok és már beszéltünk erről anyukámmal csak ő nem valami nagy ló szakértő 30kg vagyok 140 cm és a póni már nem való nekem ezt már megnéztem

Legjobb válasz: Nekem soha nem volt pónim, és nagy lovon tanultam meg lovagolni. Ne fajtát keress, hanem lovat. Egy kb. 165 cm marmagasságú lovacska ideális lenne neked, mert ha pónit veszel, akkor már pár éven belül kicsi lesz neked. Amúgy meg azt nézd, hogy szelíd legyen, jól idomított, engedelmes, rossz szokásoktól mentes, és lehetõleg 8+ éves legyen. A fajta mellékes, hacsak nem akarsz vele versenyezni. Tudom, hogy divatos ezt kiírni, hogy milyen fajtát válasszak, de lovat válassz, és ne fajtát!

Nekem soha nem volt pónim, és nagy lovon tanultam meg lovagolni. Ne fajtát keress, hanem lovat. Egy kb. 165 cm marmagasságú lovacska ideális lenne neked, mert ha pónit veszel, akkor már pár éven belül kicsi lesz neked. Amúgy meg azt nézd, hogy szelíd legyen, jól idomított, engedelmes, rossz szokásoktól mentes, és lehetõleg 8+ éves legyen. A fajta mellékes, hacsak nem akarsz vele versenyezni. Tudom, hogy divatos ezt kiírni, hogy milyen fajtát válasszak, de lovat válassz, és ne fajtát!
kedves kérdezõ, nincs igazad. van olyan barátnõm, akinek 4 pónija van, és képzeld 16 éves. :) és nagyon jól elvan velük :) úgyhogy ezt nagyon gyorsan felejtsd el, hogy 9 évesnek való :)
Kérdezd meg az edzõdet. Gondolom elsõ ló, ezért valami nyugodtabb, könnyebben kezelhetõ fajtát ajánlanék.
Ha 4 éve lovagolsz el kéne tudnod döntened. Én 3 éve lovagolok de ha egyszer lovam lesz pontosan tudom, hogy milyenre lenne szükségem. Tudnám, hogy elsõsorban attól is függ, hogy mit akarok vele csinálni, mire is használnám. Figyelembe veszem a saját arányaimat és azt, hogy milyen vérmérsékletû lóra lesz szükségem. Aztán kizárom a kizárható fajtákat. Körülnézek a 135- 150 cm-es marmagasságú lovak között. Körül nézek melyiknek milyen alapvetõen a tulajdonsága, mire szokták használni. Bár ezt 4 év után tudni szokták. Aztán ha megtetszik egy vagy két fajta akkor körülnézek eladó lovak táján és egyén szerint kiválasztom a legmegfelelõbbet. Elmegyek egyhez vagy kettõhöz megnézni milyen is a ló és mennyire passzol hozzám. 4 éve lovagolsz és anyukádat kell rá megkérned, hogy válasszon fajtát.
Nem értem, ha valaki alacsonyabb, miért rögtön pónit ajánlatok neki?:) Egy nyugodt ló, szerintem épp olyan jó lehet, sõt, még jobb is. Van nem egy olyan ismerõsöm aki lóról még nem, de póniról már esett, póniról pedig rosszabb esni mint lóról.Szerintem is edzõd segítségét kérd, menjetek el kipróbálni.:)
szerintem valami kislovat válassz! mondjuk egy haflingi, esetleg fjord? õk késõbb is jók lesznek. :)
Elõzõ vagyok, azt még hozzátenném, hogy a korodat is vedd figyelembe mert nõni fogsz. Nem fogtok többszázezreket kiadni 3 évente mert kinõtted a lovat és eladni ugye?! Tehát akkor olyan lovat válassz körülbelül ami mondjuk anyukádhoz is passzol mert körülbelül akkora leszel te is.
A kérdező hozzászólása: 11:33 válaszoló szerintem nem sokat értesz a lovakhoz a pónik az ilyen 5-9 éveseknek való ha nem tudnád. Unatkozz máshol.
*Haflinger
Már megbocsáss de neked még bõven a póni való. Pl: Rocky Mountain, Hafliner, Connemara stb.
A kérdező hozzászólása: kösznöm
Hagyományos B fajtát. 23/L
Hagyományos B rizst. Sem a gyorsrizst, sem a Jázmin rizst nem szeretem. Barnát még nem ettem, arról nem tudok nyilatkozni.
"A" rizs - hagyományos.
sima coopos A
Nekem mindegy, mindegyiket szeretem.
hagyományos A
A gyorsrizst nem szeretem. Hagyományosat fõzõk, A-t.
Jázmin rizst, UncleBens hosszúszemû rizst, Hagyományost és fõzõtasakosat is szoktam venni.
Hagyományos, hosszúszemût.
Barna rizst szoktam. A gyorsrizsnek borzalmas íze van :)
gyorsrizst. életembe nem ettem még hagyományost

Milyen fajta lehet? A hétvégén találtunk párommal egy tündéri kutyust, és nem tudtuk eldönteni, milyen fajta. A legnagyobb valószínűséggel német juhász keverék.

http://kepfeltoltes.hu/101115/image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Legjobb válasz: Nekem is annak tûnik. De ha tudsz, lehetne még több kép -

Nekem is annak tûnik. De ha tudsz, lehetne még több kép -
Szerintem is német juhász keverék. A pofijából látni.
hát egy kicsit hasonlít az akita inura de lehet hogy akita inu és német juhász keverék persze leginkább utcai mix vagyis keverék keverék kutya:D aranyos nagyon
ez kérlekszépen nem akita keverék, hanem kaukázusi keverék. ebben kb 90 % ban vagyok biztos:Dés onnét sejtem , hogy kaum van...és amikor picik , majdnem ilyen a fejük:)
Szerintem is valami németjuhász keverék. De az bisztos, h nagyon aranyos. :)
A németj. nem kizárt, de lehet még nagyon sok minden benne. Az valószínû, hogy nagyobb testû lesz, tehát még az elején fektessetek le szabályokat, mert késõbb az erõ már kevés lesz. Tényleg nem lehetetlen kau sem, ez majd késõb kiderül. Jó kutyázást!
Ez németjuhász keverék ismerõsömnél is voltak ilyen kutyák elvitték állatorvoghoz, hogy milyen fajta mert az anya nem németjuhász és az állatorvos szerint is németjuház keverék és teljesen úgy néett ki mint ez
ónémetjuhász?


Eb és a webből milyen fajta a kutya?

A lányom nézi ezt a műsort és nagyon tetszik neki belőle a kutya érdekelne hogy milyen fajta esetleg keverék?

Legjobb válasz: Az elsõ pár részben szereplõ kutyus eredeti neve Kuma és ausztrál juhász - husky mix. A második kutyus neve Mick, de azt nem tudom õ milyen fajták keveréke, viszont biztos hogy õ is keverék. :)

Az elsõ pár részben szereplõ kutyus eredeti neve Kuma és ausztrál juhász - husky mix. A második kutyus neve Mick, de azt nem tudom õ milyen fajták keveréke, viszont biztos hogy õ is keverék. :)

Milyen fajta Videokártya a következő: nVidia GeForce 610M 2GB? Jó? Rossz? És milyen fajta a következő processzor? IntelŸ Core™ i3 2350M 2, 3 GHZ 5 GT/s. Hány magos egyáltalán? Jó? Rossz?

Legjobb válasz: az a vidikari nagyon gyenge. a 2gb-t ki sem használja. az a proci még elmegy, és 2 magos, 4 szálas. ha jóltudom

az a vidikari nagyon gyenge. a 2gb-t ki sem használja. az a proci még elmegy, és 2 magos, 4 szálas. ha jóltudom
A kérdező hozzászólása: A fifa13-at f1 2012õt viszi e nagy felbontáson ?
Esélytelen
A kérdező hozzászólása: Mar mint ugy ertem h egyalltalan viszi? Nem is ultra felbontason hanem nem is 640x480-on. Hanem olyan kis alapon?
nemhiszem hogy vinné
Ne hallgass a két amatõrre ez a konfig fogja vinni még a 2013-at is. Persze nem fullon de 1024*768 mellett közepes részletességben egész biztosan.
Hát nekem ilyen video karim van fifát nem probáltam de 110% hogy elviszi én bf3-mon ultra grafon játszok, mw3 high, gta4 high, crysis3 low de szagatás nélkül fut. Ugyhogy sztem simán.
ez nagyon jó konfig , nem tudom miért kell állandóan lebecsülni egy videókártyát. pl:Jaj, nvidia geforce gt 720 , az szar nem viszia a máriót sem.Szerintem jó. Amúgy youtube-on rengeteg vidóteszt van vidikártyákra.

Ez milyen fajta a kutya?

Érdekl?dnék, hogy ez törpe spicc? Nagyon aranyos :)

Legjobb válasz: Ez pomerániai törpespitz. A legkisebb spicc fajta.

Ez pomerániai törpespitz. A legkisebb spicc fajta.
A legújabb plüss-kutyus! Tündéri!

Milyen fajta a kepeken lathato aloe vera?

http://kepfeltoltes.hu/view/120728/FxCam_1343472866702_www.k..

Legjobb válasz: Aloe Vera az csak egyetlen egy fajta van. Aloe Barbadensis Miller vagy más néven Aloe Vera. A képen egy az Aloe-k csoportjába tartozó növény található. Ember legyen a talpán aki pontosan megmondja, hogy a körülbelül 300 faj közül melyik ez. Itt lehet nézelõdni http://en.wikipedia.org/wiki/Aloe

Aloe Vera az csak egyetlen egy fajta van. Aloe Barbadensis Miller vagy más néven Aloe Vera. A képen egy az Aloe-k csoportjába tartozó növény található. Ember legyen a talpán aki pontosan megmondja, hogy a körülbelül 300 faj közül melyik ez. Itt lehet nézelõdni http://en.wikipedia.org/wiki/Aloe

Milyen fajta a képen látható bogár?

Ma délel?tt megcsípett egy nagy bogár, de nem tudom milyen fajta.

Legjobb válasz: nemtudom, h milyen bogár ez, de félelmetes..:S szerintem várj 1 órát, ha nagyon bedagad akkor menj orvoshoz.

nemtudom, h milyen bogár ez, de félelmetes..:S szerintem várj 1 órát, ha nagyon bedagad akkor menj orvoshoz.
Ez diófacincér. Nem csíp, hanem harap:) Jó nagyot tud. Szerintem nem veszélyes, még sosem hallottam h vki allergiás lenne rá. De ha rosszúl érzed magad menj dokihoz.
én allergiás vagyok rá..... belázasodom tõle stb....második voltam...
Így van, harap a kis mocsok, nem csíp. :) Szerintem ne aggódj miatta! Fertõtlenítsd a harapást arcszesszel, vagy betadinnal.
Ez egy hõscincér:D.. Szép jószág, de, én nem tudok róla h., ártalmas lenne... Inkább harap mint csip, vagy, szúr.... De, ha, mégis van valami ott a "csipés" körül akkor, SÜRGÕSSÉGI!!!!!!
Ez diófacincér, de mint a többi (hõscicér és társai) nem tud csípni, csak megharap. Kb. mint a darázs, a helye is olyan lesz. Tapasztalatból írok, én is találkoztam már ilyennel :S
MENJ ORVOSHOZ !!!!!! a bogár 80 % h mérgezõ :S tegyél rá ecetes borogatást!!!
A bogár HÕSCINCÉR. Nálunk a fûzfákon van sok belõlük. Nem hiszem, hogy bajod lesz a csípésátõl, mivel nem juttat méreganyagot a szervezetbe, mint pl. egy darázs. Figyeld a csípést, és ha csúnya, akkor menj vele orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Úgy néz ki, hogy megúsztam, nem jelentkezett semmi elváltozás! :) De azért nagyon megijedtem, még soha nem láttam ilyen bogarat. Még most is kiráz a hideg, ha eszembe jut, hogy rajtam mászott... :) Még egyszer köszi! :) További szép napot mindenkinek!

Ez hogy megy a kutya iskolában? Milyen fajták a legalkalmasabb erre a célra? Nagyon megváltozik utána?

Az ?rz? véd? kiképzés lennék kíváncsi. Az érdekelne hogy a képzés után ugyan olyan kutya marad vagy átalakul egy gépkutyává pl. nem vihetem ember közelébe, nem vihetem sétálni

Legjobb válasz: Az õrzõ-védõ kiképzés nem vadítás, sõt, épp ellenkezõleg. A kutyának az is csak játék, és a képzés közben megtanulja kontrollálni magát, és a gazdi is a kutyát. Nem fog megváltozni tõle, maximum nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lesz, mivel le vannak vezetve az energiái, kiélheti az ösztöneit. Gyakorlatilag bármilyen fajta alkalmas erre, hallottam már profi ÕV-s újfundlandiról meg tacskóról is, de általánosságban a munkakutyák és a vadászkutyák kaphatóak rá leginkább, meg az alapvetõen domináns egyedek bármilyen csoportból.

Az õrzõ-védõ kiképzés nem vadítás, sõt, épp ellenkezõleg. A kutyának az is csak játék, és a képzés közben megtanulja kontrollálni magát, és a gazdi is a kutyát. Nem fog megváltozni tõle, maximum nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lesz, mivel le vannak vezetve az energiái, kiélheti az ösztöneit. Gyakorlatilag bármilyen fajta alkalmas erre, hallottam már profi ÕV-s újfundlandiról meg tacskóról is, de általánosságban a munkakutyák és a vadászkutyák kaphatóak rá leginkább, meg az alapvetõen domináns egyedek bármilyen csoportból.
Ha jó helyre mész ÖV-zni, akkor attól pont, hogy jobban kézben fogod tudni tartani a kutyádat, a kutya megtanulja kontrollálni az ösztöneit, te pedig a kutyát. A kapcsolatotok csak javulhat, és éles helyzetben is sokkal könnyebben tiltod le a kutyát bármirõl. Ha rossz helyre mész, akkor benne van a pakliban, hogy növeli az emberekkel szembeni agresszivitását, és pl. egy fixírozás miatt már simán nekiugrik valakinek.
Az ÕV eleve soha nem irányul kutyák ellen, tehát a kutyákkal szembeni viselkedésén kicsit sem változtat. Arra ott az általános kutyaiskola (ami nélkül nem is engednek ÕV-re normális helyeken), ahol végeztek közömbösítéses gyakorlatokat, és segítenek kezelni az agressziót. Persze az ÕV következményeképpen beállt általános engedelmesség révén ritkábban fog verekedni, hiszen gyorsabban le tudod állítani, ha nekiállna.
A kérdező hozzászólása: Tehát semmi változás nem áll be tehát nem lesz agreszívabb más kutyákkal
nyugodtan viheted emberek közé:) sõt...
Bármilyen kutyát vihetsz. Õk ezt játéknak fogják fel. A legkönnyebben a munkakutyák tanulják meg, de bármelyik rávehetõ. Pásztorkutyát viszont nem ajánlatos.
Nem tudom milyen kutyád van , de egyáltalán nem való minden kutyának öv.Egy öv-nél nem csak zsákmányösztönre építenek hanem védõre is , az meg nem való minden fajtának.A full zsákmányos dolgot meg nem nevezném öv-nek , inkább zsákmányjátéknak nevezném.
Arra az õv-re, amire õ akarja vinni bármilyet lehet. Ismerek nem egy cipõ méretû kutyát, amelyik sikeresen csinálja és élvezi ezt a mûfajt. Természetesen komoly õv munkára, nem pedig a sulis bohóckodásra már komolyabb kutya kell. Azonban a sulikban a rongyrázós és karos csibészelõs mûveletre bármit lehet vinni és lesz sikerélménye a kutyának és a gazdinak is. Mint mondtam egyedül a pásztorokat nem javasolom, mert sem a méretük, sem a viselkedésük nem alkalmas erre, kiölik belõle az igazi pásztorkutyás harcmodort. És pont õk azok a fajták, amiket nem kell tanítani ilyenre, önállóan végzik a dolgukat.

Naponta hányszor, és milyen időpontokban viszitek le sétáltatni a kutyátokat? És milyen fajta a kutyátok? Ha spánieled van akkor feltétlen válaszolj!

El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: reggel 7-8 között, egy órát. Délután kettõ körül (ez változik, attól függ, hogy mikor érek haza) 40-50 perc. Este 6 körül egy óra, és este 10-kor 20 perc. Hétvégén általában kora reggel (7 körül, vagy amikor világos van) elmegyünk 1-2 órára csatangolni, aztán kora délután megint 1-2 óra, aztán este olyan 20-30 perc. És spániel.

reggel 7-8 között, egy órát. Délután kettõ körül (ez változik, attól függ, hogy mikor érek haza) 40-50 perc. Este 6 körül egy óra, és este 10-kor 20 perc. Hétvégén általában kora reggel (7 körül, vagy amikor világos van) elmegyünk 1-2 órára csatangolni, aztán kora délután megint 1-2 óra, aztán este olyan 20-30 perc. És spániel.
reggel 6kor, délután 2-3 körül, este 6-7 körül. keverék
hétköznap: reggel fél 7-kor délután: fél 3 kor este: negyed 7-kor. hétvégén: amikor felkelünk, elkészülünk...délután: 2-3 óra körül este: negyed 7-kor Yorkshire terrier
Hajnali 5 és 21 óra között 2 óránként az udvarra. Mi még nem járunk sétálni, még nagyon kicsi.
Én naponta 3-4 órár egy alkalommal, Vasárnaponként(kutyasuli miatt) olyan 5 órát. Van kertünk, ott szaladgálhat, a házba is bejöhet. Golden Retriever 8 hónapos
nem szoktam minden nap sétaltani! amugy meg nekünk szabadon vannak a kutyáink nagy telken! annyit futkoshatnak amennyt csak akarnak! meg nem akarok sokszor kivinní öket nehogy bekapjon vmi betegséget vagy fertözést.
németjuhászom van!! nem mindennap viszem sétálni, de ált délután viszem, kb 3 orát sétálunk, hungaroring mellett, de itthon nincs megkötve,
Szia! Nekem japán chinem van! Õt reggel ötkor viszem le utána ebédszünetben hazaszaladok hozzá egy félórára 12:30-13:00ig majd legközelebb ötután és ha nagyon ki akar menni akkor még este 10körül egyszer!
hat nekem keverek van 3 honapos, de en nemtervezek, mert az kicsit butasag. ha megszokja, akkor jo, de en akkor viszem ki, ha felkelek(amugyis o kelt mert mar nyuszit) aztan jatszok vele elobb reggelizik.par ora mulva, ha kifutkosta magat, ki viszem megint. delutan alszik egy kicsit, persze kajalas utan. ha felkel, megint kiviszem, vagy aludni sem hagyom, mert viszem ki setalni.(ilyen sarban nemnagyon szoktam kivinni) es este kozvetlen lefekves elott. Tehat roviden, mjinden kajálás utan minden játszás után minden alvás után es kozvetlen lefekves elott kell kivinni (az más persze ha kereckedik)
Angol cocker spánielem van. Reggel 7, du. 2 és este7 órakor viszem le, 20-20 percre, vezényszóra pisil, kakil. Az este 7 órás idõ a játszós idõszak, amikor többen lent vannak a házból kutyások, ez 1-2 óra futkosás, játék. Neki ez tökéletesen elég, és mivel az etetés össze van egyeztetve a pis-kakival, még baleset sem fordul elõ.
reggel: fél 7 tõl 7ig délután: fél 3-3 tól kb 4ig este: 6tól fél 8ig kb :) 2éves westiem van:)
A kérdező hozzászólása: én lakásban lakok
Szia, nekem is spanim van. Mi reggel 4.30-5 körül indulunk, és 7.15-ig lent vagyunk. Szeretek hajnalban sétálni, nincs nagy forgalom, ilyenkor sokat játszunk, találkozunk a többi kutyussal :-) Minden reggel 8-10 km-t sétálunk, utána reggeli és alvás amíg én nem vagyok otthon. 12.30 és 13.00 között megy le legközelebb egy rövidebb egészségügyi sétára. 16.00-tól 17.30-ig megint van egy hosszabb játék a közeli parkban, és utána jön velem dolgozni. A munkahelyemrõl pedig hazasétálunk, ez kb. fél óra, este 9 felé érünk haza. Hétvégén délelõttönként kutyasuliban vagyunk, kora délután van egy rövidebb séta, utána pihi, este pedig a parkban játszunk a többi kutyussal kb. 1.5 - 2 órát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!