Találatok a következő kifejezésre: Milyen fájdalomcsillapitok a vajudásra (2 db)

Soha nem volt menstruacios gorcsom. A vajudas fajdalma hasonlit a hasmeneses gorcshoz? A szulesnel altalaban adnak fajdalomcsillapitot, vagy csak ha kerem? Milyen fajtak vannak?

Legjobb válasz: Az adott kórházban érdeklõdj a fájdalomcsillapítási fajtákról! De ne kérj, én 19 órát vajúdtam, nehéz szülésem volt, eszembe sem jutott h kérjek valamit!

Az adott kórházban érdeklõdj a fájdalomcsillapítási fajtákról! De ne kérj, én 19 órát vajúdtam, nehéz szülésem volt, eszembe sem jutott h kérjek valamit!
Szerintem nem hasonlít sem a hascsikaráshoz, sem a szélgörcshöz igazán, de ez a megítélés egyénileg eltérõ lehet. A fájdalomcsillapítás módjairól abban a kórházban érdeklõdj, ahol szülni fogsz, mert mindenhol eltérõ, hogy mire van lehetõség. (Bár szerintem nincs rá igazán szükség. Hármat szültem csillapítás nélkül. Egyik nagyon nehéz volt és komplikált is, másik jó, harmadik könnyû.)
Én sem tudom semmihez sem hasonlítani a vajúdási fájdalmat, szerintem teljesen más, mint egy hascsikarás vagy egy hasmenéses görcs.
Én fogok kérni fájdalomcsillapítást, mert miért szenvedjek, ha a fájdalom 70-80%-át el tudják tüntetni úgy, hogy az a babának nem árt? Kérdezd meg a kórházban, ahol szülni fogsz, hogy van-e lehetõség epidurális érzéstelenítésre (és ha nincs, válts kórházat, én azt tenném :o)

Milyen fájdalomcsillapitok vannak a vajudásra?

Legjobb válasz: Én egyiket sem ajánlom. Nem tudod úgy átélni a szülést, ráadásul a baba is kap belõle. (tudom, hogy azt mondják, hogy nem) Nincs ennél szebb folyamat, csak bele kell magunkat engedni a fájdalomba. Én semmilyet nem kérek majd. Egy 39 hetes kismama

Én egyiket sem ajánlom. Nem tudod úgy átélni a szülést, ráadásul a baba is kap belõle. (tudom, hogy azt mondják, hogy nem) Nincs ennél szebb folyamat, csak bele kell magunkat engedni a fájdalomba. Én semmilyet nem kérek majd. Egy 39 hetes kismama
Leginkább az epidurálist szokták ajánlani, de én nem kértem semmit. Pedig közben többször éreztem úgy, hogy ezt már nem bírom, de a gondolat, hogy a fájdalom hozzásegít a babámmal való találkozáshoz mindig erõt adott. Szerintem is úgy a legjobb, ahogy a természet kitalálta. A babának is úgy a legjobb. És az õ érdeke nekem fontosabb volt minden fájdalomnál.
Szia! Persze, hogy a babának az a legjobb, ha semmit nem kapunk. De azért itt az elsõ válaszolónak nem adok teljesen igazat. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, ki mit bír. Ez nagyon szép elgondolás, hogy én nem kérek semmit, mert a természetesség mindenekfelett. Aztán amikor úgy fáj, hogy már azt hiszed, belehalsz, bármit megadnál, hogy csillapodjon a fájdalmad. :-) Szóval a 39. héten, a szülés elõtt még nem lehet ilyen egyszerûen nézni a dolgokat. De ki lehet bírni, tényleg csodálatos érzés, utólag. Beszélj az orvosoddal, hogy õ mit ajánl. Mindenesetre könnyû, gyors szülést és nagyon boldog babázást kívánok!
Sztem mindenki maga döntse el, mit bír. Nem kell hõsködni, mert ha teljesen elfáradsz, nem lesz erõd a kitolásnál.Az eda, fájdalommentesít, de nem kábít el, és ha kéred be is adják. Több kismamával beszéltem, és jó döntésnek tartotta a z eda bekötését. Szóval ha ott tartasz - dönts magad:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!