Találatok a következő kifejezésre: Milyen fájdalomcsillapitok a (52 db)

Ha szoptatok, és muszáj fogorvoshoz mennem, kaphatok-e érzéstelenítő injekciót? És a kezelés után milyen fájdalomcsillapítót lehet bevenni?

Már nem csak kizárólag, de naponta legalább 4-5-ször még szopik a baba.

Legjobb válasz: szoptatás alatt is szólni kell a dokinak, attól függ majd mit ad be. Lehet, de utána viszont nem mindegy milyen gyógyszert szedsz be, mert ind megjelenik a tejedbe, de a gyenge fájdalomcsillapító ( a doki tudni fogja elvileg) még jó is lehet a tejjel a babának, mert ha olyat szedsz minimális a kiválása és nem káros.

szoptatás alatt is szólni kell a dokinak, attól függ majd mit ad be. Lehet, de utána viszont nem mindegy milyen gyógyszert szedsz be, mert ind megjelenik a tejedbe, de a gyenge fájdalomcsillapító ( a doki tudni fogja elvileg) még jó is lehet a tejjel a babának, mert ha olyat szedsz minimális a kiválása és nem káros.
Nekem 3 hete húzták ki a bölcsességfogamat.A fogorvos azt mondta, hogy az érzéstelenítõ injekció csak helyileg hat, nem jelenik meg az anyatejben.Fájdalomcsillapítónak Algopyrin.De írasd fel, vényköteles lett!

Ki milyen fájdalomcsillapítót kapott szülés közben? és minek mi a veszélye?

Legjobb válasz: Én nem kaptam fájdalomcsillapítót. Túl gyorsan ment le a szülés,és még arra sem volt idõm,hogy jajgassak.10 perc alatt megszültem a fiam.

Én nem kaptam fájdalomcsillapítót. Túl gyorsan ment le a szülés, és még arra sem volt idõm, hogy jajgassak.10 perc alatt megszültem a fiam.
"Minden ilyen hatással van a babára is." Nem, az EDA nincs, ugyanis nem szívódik fel, hanem lokálisan hat.
ma 12:54 vagyok Itt olvasva mások élményeit, akkor én tényleg szerencsés voltam. Én 11 óra 40 perckor mentem be általános vizsgálatra a kórházba mert túlhordtam 3 héttel a fiam, és nem volt semmi tüntetem. Amikor megvizsgáltak, a nõvér csak ennyit mondott.Ön majdnem 5 ujjnyira ki van tágulva, szülni fogunk.Nem akartam elhinni, mert nem éreztem semmit.De erõsködtek, hogy jöjjön egy beöntés, és feküdjek a szülõágyra.Ez kábé 10 perc volt.Amint a beöntésen túl voltam, és az ágyra feküdtem, már szültem is. 11óra 52 perckor ár a karomban tartottam. Még az orvosom is azt mondta, hogy szuper gyors szülés volt ez. Valahogy örültem ennek, mert nekem nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, és ma sem értem, hogy mertem egyáltalán szülni.Nincs is több gyerekem csak a fiam, mert nagyon félek a fájdalomtól..
Minden ilyen hatással van a babára is. Én is megjártam a poklot, de nem kaptam semmit, mert a kórházban nem adnak. Végül túléltem, és természetes úton született a babám, a szülés nem is volt fájdalmas, csak koncentrálni kellett és tartani a ritmust.
Kórháza válogatja mit adnak.Ahol én szültem ott pl semmit. Pedig már iszonyatosan szenvedtem a végén, de a cukros infúzión kívül nem kaptam semmit.Azt azért adták, hogy legyen erõm kitolni.
Nekem indított szülésem volt és kéjgázt kértem. Valahogy a gondolattól is a hideg rázott, hogy a gerincemet szurkálják... :) Tényleg elbódított a gáz, mikor fájásaim voltak, akkor eléggé fájt, de amint véget értek, egybõl ásítottam, szerintem még néhány pillanatig aludtam is. :) Mikor eljött a pont, hogy na, mostmár annyira fáj, hogy nem bírom tovább és adjanak még valamit, egye fene, jöhet az EDA, akkor a szülésznõ mondta, hogy már késõ, mindjárt kint van a baba! :D Viszonylag hamar meglett a babám (délben mentünk a szülõszobára és fél 5-kor született). A doki szerint magas a fájdalomküszöböm, mert a fiam szalutálva érkezett, így mindenem szerte-szét szakadt. Kíváncsi vagyok, hogy a 2. szülésem milyen lesz! 24 hetes kismama
Én is EDA-t kaptam (kértem), és akkor nem érdekelt, hogy milyen veszélye van, csillapodtak a fájdalmaim egy idõre és az nekem elég volt. (6 óra alatt lett meg a kisfiam, indított szüléssel)
EDA: egyetlen veszélye van, hogy nem tudják beadni, mert már nincs idõ. Lokálisan hat. Kéjgáz: különösebben nem csillapít, csak bódít. Contramal: néhány helyen használják, én nem ajánlom, légzésdepressziót okozhat a babánál. Ez az egy van, amibõl õ is kap.
A kérdező hozzászólása: az igen!jaj de jó neked!remélem nekem is hamar meglesz :)
Utolsónak: mégsem ajánlják az EDA-t! Olyanoknak lett feltalálva, akik amúgyis gyógyszerekhez nyúlnak, ha egy pici fájdalmuk vagy megfázásuk van... A szülés az szülés, minek fájdalomcsillaptó..

Fogzás alatt milyen fájdalomcsillapítót adtatok a babának estére 3s mennyideig vagy napig szabad azt adni neki?

Legjobb válasz: Mi homeopátiás szerekkel próbálkoztunk. Mikor mar nagyon szenvedett, a doktornõnk javasolta a nurofent vagy a cataflam cseppet. Mintha nem is adtam volna annyi hatást értem el vele. Lehet hogy nektek valamelyik beválik, de fájdalomcsillapítót szerintem akkor adj ha nagyon szenved.

Mi homeopátiás szerekkel próbálkoztunk. Mikor mar nagyon szenvedett, a doktornõnk javasolta a nurofent vagy a cataflam cseppet. Mintha nem is adtam volna annyi hatást értem el vele. Lehet hogy nektek valamelyik beválik, de fájdalomcsillapítót szerintem akkor adj ha nagyon szenved.

Szoptatás mellett milyen fájdalomcsillapítót vehetek be? (Nagyon felfáztam-hogy hogy, nem tudom, - nagyon fáj a pisilés, és már a derekam is fáj, csak hétfőn lesz orvos)

Legjobb válasz: Szia,bocs,hogy nem a kérdésre válaszolok,de hétfõn elsõ dolgod az orvos legyen,mert erre antibiotikum kell.Szerintem hugyúti fertõzésed van,ami hamar átcsaphat vesemedence gyulladásba.A fájdalomcsillapító csak tompítaná a fájdalmat,de nem old meg semmit.Ha nem múlik,inkább felkeresném az ügyeletet!

Szia, bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de hétfõn elsõ dolgod az orvos legyen, mert erre antibiotikum kell.Szerintem hugyúti fertõzésed van, ami hamar átcsaphat vesemedence gyulladásba.A fájdalomcsillapító csak tompítaná a fájdalmat, de nem old meg semmit.Ha nem múlik, inkább felkeresném az ügyeletet!
Panadolt nyugodtan bevehetsz a fájdalomra, a kádba engedj jó meleg vizet, tegyél bele 2 filter kamillateát és ülj benne kb. negyed órát.
A kérdező hozzászólása: sziasztok, csak most olvastalak titeket, már véreset is pisiltem, most ment a Férjem az antibiotikumért. Hétfõig nem bírtam volna ki :(
vörösáfonya kapszulka is nagyon sokat segít
Javaslom, hívd fel dr. Berta Gabriellát, aki szoptatási tanácsadó, mellesleg aneszteziolódus szakorvos. Nekem is segített, amikor gyógyszert kellett szednem szoptatás alatt. Általánosságban azt mondta, kis dózisban, rövid ideig bármit lehet szedni. 70/365-2390. Azért merem leírni, mert a száma nyilavánosan is elérhetõ.
Bocsi: aneszteziológus.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hozzászólásokat, olyan antibiotikumot kaptam, amit szoptatás alatt is lehet szedni (az elsõ babával torokgyulladásom volt, akkor nem ezt kaptam, de akkor is végig szoptattam), remélem most sem lesz gond a kisebbikkel...

Debrecenben a Kenézy Gyula kórházban milyen fájdalomcsillapítókat lehet kérni szűlés közben?

Én már 3-szor szültem ott, de soha sem kaptam semmit, a kislányom a legfiatalabb ? most 5 éves, februárra vagyok kiírva, jó lenne tudni mik a lehet?ségek?

Legjobb válasz: 2 éve májusban szültem.Kérni kell, azért nem kaptál.Én is kérdeztem az orvosokat,hogy milyen lehetõségek vannak.Felsorolt egy párat, volt valamilyen gáz, és az EDA.Az EDA-t kértem,mert arról sokat hallottam.Magadtól kérj!!Adnak amúgy!Ha van bármi kérdésed,írj nyugodtan!:)E.

2 éve májusban szültem.Kérni kell, azért nem kaptál.Én is kérdeztem az orvosokat, hogy milyen lehetõségek vannak.Felsorolt egy párat, volt valamilyen gáz, és az EDA.Az EDA-t kértem, mert arról sokat hallottam.Magadtól kérj!!Adnak amúgy!Ha van bármi kérdésed, írj nyugodtan!:) E.
Én a szülésznõnek mondtam, hogy epidurális érzéstelenítést szeretnék. Kaptam is.
Ja, az lemaradt, hogy az apás szüléses felkészítõ tanfolyamon elmondták, hogy mik a lehetõségek. Van még a gáz is.
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm szépen a válaszokat! Én meg megszültem õket minden nélkül nagy bátran, mert azt hittem ha lehet akkor úgy is felajánlják! :S Már mindegy de szerintem most lehet szóba fog jönni valami! :)

Milyen fájdalomcsillapítót és/vagy görcsoldót szedsz a nehéz napokon?

Én tizen évig Algoflex-M-et szedtem, sokáig nagyon jó volt, nem éreztem semmit, de az utóbbi idõben egyre kevesebbet ér, van, hogy hiába szedem be, menni is alig tudok. Tizenévesen No-Spat szedtem, de attól meg folyamatosan hányingerem volt és szédültem. :(

Legjobb válasz: Igyekszem kibírni nélküle. Ha végképp nem bírom, akkor viszont cataflam.

Igyekszem kibírni nélküle. Ha végképp nem bírom, akkor viszont cataflam.
A kérdező hozzászólása: Most én is azt szedtem, mert volt itthon régebbrõl, de egyébként vényköteles. Neked melyik orvosod írja fel?
Szia! Nem akarok beleszólni, de ha az algoflex M mellett is alig bírsz menni, az elég erõsen orvosért kiált. Az Algoflex M tulajdonképpen az algopyrin és a No-Spa duo. A No-Spa-tól azért szédültél, mert elég erõs vérnyomáscsökkentõ hatása van. Különösen erõsen érezhetõ, ha amúgy is alacsony a vérnyomásod. Én egy ideig homeopátiás golyócskákat szedtem, Platinum nevût. Aztán elkezdtem fogamzásgátlót szedni, majd várandós lettem 3x, és szültem 3 gyereket. A szülések közt 1-2 normális ciklusom volt, de fájdalom nélkül. A 3. szülésem óta még nem menstruálok.
No-Spa általában, régen Meristin, de az vényköteles lett. Ha hirtelen nagyon begörcsölök, akkor Advil, mert az tényleg perceken belül hat, és 8 óráig nincs fájdalom. Ha olyan közepesen fáj, akkor No-Spa és Algopyrin.
Ha nem bírod a No-Spat, akkor próbáld meg a Papaverint. Ugyanígy jártam én is az elõzõvel. Viszont a Papaverin az nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Lehet, hogy orvosért kiáltana, de évente járok nõgyógyászhoz, mert anyámnak miómája volt és melldaganata. Nekem petefészek cisztáim vannak, az orvos szerint ez indokolja a fájdalmat, azt javasolta, hogy próbáljak ki más vény nélküli gyógyszert, mert lehet, hogy már megszokta a szervezetem az M-et. (Amikor elkezdtem szedni, akkor is voltak cisztáim.) Úgyhogy most kipróbálom a vény nélkülieket, amiket javasoltatok, ha nem mûködik akkor meg kisírok valami erõsebbet.
Apranax, nekem az bevállt, csak vényköteles.

Milyen fájdalomcsillapítót adjak ha nem vagyok benne biztos hogy a fogzás miatt sír?

Pár napja minden este sírásra kelünk, többször is. Látni nem látok semmi fogzásra utalót, az ideje pedig már itt lenne, 6,5 hós baba

Legjobb válasz: leginkább semmijet.

leginkább semmijet.
Nurofen/panadol szirup, ami van otthon. Ez fájdalomcsillapító. Ha nyáladzik, eszi a kezét, a játékokat, akkor fogzás.
Adj bármit, ami ilyen korú babának jó, és hétfõn mutasd meg az orvosnak. Lehet, hogy a füle fáj, az is rosszabbodhat éjjel.
Ha csak sirdogál, de vissza vissza alszik akkor semmit. Èn akkor adtam valamit, ha egyszerüen csak sírt és vígaszthatatlan volt, mert akkor tuti fájdalma volt. Ekkor paracetamol tartalmút adtam, ami korának megfelelö. Azért mert sürün ébredt, vagy nem tudott vissza aludni, de csak sirdogált, de meglehetett nyugtatni akkor nem adtam semmit.
ly!!!-semmilyet
A kérdező hozzászólása: Cicire szoktam rakni, azon megnyugszik. Èrdekes mert nappali alvásnál nem sír. Van az a vibrocul kup az nem jó?
szerintem kérdezd meg a háziorvostól. az a legbiztonságosabb (én a helyedben nem adnék fájdalomcsillapítót egy kisbabának... csak saját vélemény)

Milyen fájdalomcsillapítót lehet szedni terhesen fejfájásra? Egy két nap annyira fáj a fejem h megőrülök tőle:/

Legjobb válasz: Paracetamol tartalmú gyógyszert nyugodtan vehetsz be (pl. Panadol) Súlyosabb esetben Algopyrin.

Paracetamol tartalmú gyógyszert nyugodtan vehetsz be (pl. Panadol) Súlyosabb esetben Algopyrin.
paracetamol (panadol, rubophen) ez ugyanis csak a központi idegrendszerben csökkenti a prosztagalndin-szintézist (ami a fejlõdéshez kell a magzatnak), míg a többi gyógyszer a periférián is (azaz méh) De ha nagyon nem múlik akkor az algopyrint szokták még, mert még mindig az az enyhébb és az az 1-2 óra nem számít a magzatnak annyira. Amit ne: ibuprofén-tartalmúak (algoflex, ibustar stb) Aspirint se szokták (max a második trimeszterben) aspirin ua mint kalmopyrin Meg jó még homeopátisáként a spigelon, azt nyakló nélkül lehet szedni (de érdemes már rögtön az elsõ jeleknék elkezdeni, különben lassan hat)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Nekem csak kalmopyrint irt az orvos, az algopyrin és a panadol veszélyes a babára nézve
Paracetamol tartalmú fájdalomcsillapítókat lehet csak szedni a terhesség alatt. ( gyógyszerész van a családban) Ilyenek a Panadol, és az Efferalgan. Én ezt a kettõt "szedem" ha fáj a fejem. És inkább vegyél be gyógyszert, mint hogy szenvedj, az sokkal rosszabb. Persze ha úgy érzed egy kis alvástól elmúlik akkor pihenj le, de bizony nekem is szokott olyan fejfájásom lenni, hogy kibírhatatlan. 18hkm
Algopyrint. Nekem csak ezt mondták, de én inkább kibírtam a fejfájásokat. Egyszer vettem be a 9 hónap alatt, mikor belázasodtam..
Algopirin csak , és ritkán.Max napi 1, de nem minden nap.Nekem ezt mondta doki.Nekem 3hétig fájt a fejem megállás nélkül a 12.hétig kb.
Nekem csak Algopyrint szabad szednem semmi mást még Panadolt sem.
Én is úgy tudom, hogy Panadol és Algopyrin
Nekem azt mondta az orvos az algopiryn jöhet, a paracetamolról nem hallottam sok jót.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:)
prosztaglandin na

Milyen fájdalomcsillapítót tudtok (krém/tabletta) a bokasérülésemre, már két hete, de még mindig fáj? (Többi lent)

Két hete táncon nagyon rosszul léptem és azóta is nagyon fáj a bokám,voltam orvosnál azt mondta pihentessem... Eddig Flektor krémet használtam kisebb sérüléseknél,de most nem igazán használ...

Legjobb válasz: Én az Árnika krémre esküszöm.Kimondottan ilyen sérülésekre nagyon jó gyulladás csökkentõ tartalma miatt.És nagyon gazdaságos.

Én az Árnika krémre esküszöm.Kimondottan ilyen sérülésekre nagyon jó gyulladás csökkentõ tartalma miatt.És nagyon gazdaságos.
és nincs feldagadva? furcsállom hogy az orvos semmit nem írt fel rá... Fastum gél jó rá amúgy. ha fel is van dagadva hideg vizes törölközõvel tekerd körbe, alatta a fastum gél, akár egész nap, vagy legalább is amég nem fázik nagyon a lában de ne hogy melegvízben melegítsd fel utána! csak takard be. remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: köszi, am kicsit be van dagadva de nem vészes
ha kicsit, annyi elég is neki:D nekem is volt már alig lehetett látni hogy be van dagadva de éreztem, kenõcsöt jól beledörzsölni, rá a vizes kendõ, 2 nap és sokkal jobb lesz
Akkor menj el nõgyógyászhoz. Lehet, hogy vaginizmus - arról már fentebb írtak, ha jól látom. Ha kórosnak érzed, akkor ne próbáld meg házilag megoldani.
Semmilyet. Ha elviselhetetlen fájdalmad van, akkor menj el orvoshoz.
engem miután mûtötek Diclofenac-ot kaptam lehet neked is elég erõs lessz
Azt honnan tudod, hogy fájdalmas, ha még nem történt meg? Egyébként inkább próbáljátok ki a nagyon hosszú elõjátékot, és amikor már nem bírod ki, hogy ne tegye be, akkor szólj neki, hogy már készen állsz rá. Ne siessétek el, és nem fog fájni irtózatosan. Amúgy meg lidokain alapú kenõcsöt lehet kenni oda, de akkor mást sem érzel majd. Nem biztos hogy érdemes.
Már többször veszítetted el a szüzességedet, vagy honnan tudod? Általános fájdalomcsillapító - ami vény nélkül kapható, kis és közepes fájdalmakra - szerintem elég.
Bénák vagytok. Nem bántásból, de tényleg. Ha ennyire nem megy, oda nem fájdalomcsillapító kell, hanem.... Mondjuk szerelem, nemi izgalom, hogy a másikat kívánd stb. Nyilvánvaló, hogy ez nálatok vagy nincsen meg vagy te még nem állsz készen a szexre.
irtózatosan fáj ?:P meg mondom én mi fáj írtózatosan mikor majdnem ki töröd a nyakad és utána 1 hétig mozdítani nem bírod vagy ha mégis akkor a fájdalomtól fél percig mozdulni nem tudsz :P na az írtózatosan fáj :P
gondolom már próbálkoztatok többször és azért írtad hogy nagyon fáj. hát figyelj ennek valószínûleg az az oka, hogy már aktus elõtt ráparázol hogy fájni fog, és összeszûkülsz. amúgy vaginizmusnak hívják, olvasgass neten róla, mert lehet ez a gond. az egész fejben dõl el, fel kell oldódnod, eleinte nekem is fájt nagyon, a sírás kerülgetett, mert egyszerûen tudtam hogy fájni fog, és mégjobban ráparáztam és iszonyatfájt.
A kérdező hozzászólása: Már próbáltuk a párommal, de egyszerûen nem megy, annyira fáj.
Én is így voltam, csak harmadszorra sikerült, akkor is fájt egy kicsit, de elviselhetõ, a végére pedig nagyon jó volt. :) Azt hittem nem bírom ki, de mégis, nem olyan rossz, ha elsõre nem megy, másodszorra úgy sem fáj annyira..
A kérdező hozzászólása: nem vaginizmus, csak szimpla nagyon erõs fájdalom. Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
hát igen a vaginizmus ezzel jár.. nagyon erõs fájdalommal.
Akkor lehet, hogy a szûzhártyád túl vastag. Akkor is meg kellene néznie egy orvosnak...
Sebészhez kell menned, aki érzéstelen állapotban felmetszi ott neked. Ha minden igaz, többet nem lesz gondod vele! Mindezt orvostól tudom! Légy túl rajta minél elõbb, aztán végre szeretkezzetek felszabadultan a barátoddal!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!