Találatok a következő kifejezésre: Milyen fájdalomcsillapítót szedni terhesség alatt (4 db)

Milyen fájdalomcsillapítót lehet szedni terhesség alatt? A háziorvos Demalgont írt fel, de azt a tájékoztató szerint az első 3 hónapban nem lehet szedni.

Itt is rákerestem a hasonló kérdésekre. Több bogyit is talátlam: panadolt sokan írták, de a betegtájékoztatón többször is le van írva hogy terhesség alatt nem szedhet?

Legjobb válasz: Nekem anno azt mondta az orvosom, hogy ha már tényleg nagyon fáj, Algopyrint vehetek be.

Nekem anno azt mondta az orvosom, hogy ha már tényleg nagyon fáj, Algopyrint vehetek be.
A Demalgonról nem tudom, hogy szedhetõ e, de a Panadol az biztosan.Védõnõ, orvos, és gyógyszerész erõsitett meg ebben.Ezért is merem neked most irni.
A kérdező hozzászólása: napok óta fáj és már nem bírom tovább. érdekes, mert a panadol betegtájékoztatóján egyértelmúen le van írva hogy nem lehet. 3x láttam leírva a tájékoztatóban. tanácstalan vagyok. betegtájékoztatóak vagy az orvosnak higgyek?
Nagyon nincs egyetértés ebben a témában sajnos. Engem abban erõsített meg szintén védõnõ, patikus, doki, hogy bármit, csak paracetamol tartalmú szereket ne vegyek be. Na így legyen okos az ember. Szóval nekem az algopyrint mondták, kettõt vettem be belõle a 9 hónap alatt, akkor, amikor már tényleg nagyon muszáj volt.
A kérdező hozzászólása: Igen segített, köszi, bár a nurofen betegtájékoztatója is azt írja hogy terhesség alatt nem szabad, de az aspirint lehet. Viszont az nincs itthon :(
A kérdező hozzászólása: Kedves gyógyszerész anyuka. Lehet hinni a betegtájékoztatóknak? Mert a cataflamra azt írja lehet szedni és az van is itthon!
A kérdező hozzászólása: bevettem egy advilt az is ibuprfén és volt is itthon és a terhesség utolsó harmadában nem szabad szedni a tájékoztató szerint.
már biztos túl vagy rajta, de megkérdezhetem, hogy mid fájt? még én sem tudom biztosra, hogy babás vagyok-e, de valamelyik nap a fejem fájt annyira, hogy húúúú. de nem mertem semmit bevenni, ezért borogattam a fejem és a párom jól megmasszírozta a nyakam, a fejem, és a LÁBAM! ez hatott... én amúgy is utálom a gyógyszereket, és mindig megpróbálok valami természetes módot kipróbálni és csak a legvészesebb esetben veszek be bármit.
A kérdező hozzászólása: a fejem és a növõ bölcssségfogam. próbáltam én is a hidegvizes borogatást, a masszírozást, párom is masszírozta, de semmi enyhülés nem volt :(

Milyen fájdalomcsillapítót lehet szedni terhesség alatt?

Legjobb válasz: Éppen ma kérdeztem meg a patikában, azt mondták a Rubophent ajánlják.

Éppen ma kérdeztem meg a patikában, azt mondták a Rubophent ajánlják.
kek szinu panadolt.
No-spat has- vagy has körüli fájdalomra. Nekem azt mondták, ha valami nagyon fáj, egy fél algopirint. De aztán egyiket sem mertem bevenni, mert minden a gyereknél landol, szóval csak akkor használj gyógyszert, ha nagyon fáj, és mindenképpen kérd ki a gyógyszerész véleményét!
nekem panadolt adtak , de algopyrint i s szabad
A kérdező hozzászólása: Köszi!
a lényeg, hogy paracetamol vagy ibuprobhen tartalmú legye. mostanában mindkettõt engedik, eddig inkább a paracetamolt ajánlották.
Nekem az nõgyógyászom Algopyrint írt fel.

Milyen fájdalomcsillapítót lehet szedni terhesség alatt?

Pár napja kihúztak egy fogamat és rettenetesen fáj esténként, ha valaki tud kérem segítsen Köszönöm!Egy 6 hónapos kismama

Legjobb válasz: Én a Rubophent hallottam.

Én a Rubophent hallottam.
Én egyedül az Algopiryn-t hallottam abból is csak végszükség esetén.Meg kellene kérdezni a fogorvosodat vagy a nõgyógyászodat.
Algopyrin vagy a gyógyszertárban kérdezz rá, milyen homeopátiás bogyó létezik rá.
Én úgy tudom a rubophen lázcsillapító és erre nem is jó, nekem a fogorvosom azt mondta semmilyen gyógyszert nem lehet szedni!!!Az algopirint halottam sok felõl, viszont azt is hallottam, hogy azt sem szabad .Én rengeteget küszködöm fejfájással, mégis tûrök.Azt tudom javasolni, mert én is fogászati szakmában vagyok, hogy ha nyílt még a húzás helye kicsit is, akkor öblögess betadinos vizes oldattal, de ne corsodillal-az nem jó, vagy kipróbálhatod a sós vizet is az fertõtlenít szintén.Ha annyira elviselhetetlen a fájdalom kérd a nõgyógyászod és a fogorvosod tanácsát is ki, mert van olyan fogorvos aki nem vállal kockázatot és nem enged meg semmit, de van aki rugalmasabb, de ha valami baja lenne a picinek akkor azzal úgysem a doki fog együtt élni...Szóval ne higgy el rögtön mindent, kérdezz meg több orvost is és próbáld ki a házi gyógymodokat is amiket írtam.Remélem segíteni fog!!!
Nekem a terhességem alatt migrénes fejfájásom volt, szedhettem algópirint és efferalgam pezsgõtablettát is. Azért a dokiddal mindenképpen beszélj. Jobbulást!
a PARAMAX Rapid ( 500 mg-os) terhesség és szoptatás alatt is szedhetõ!! Kérdezz rá a védõnõnél vagy a gyógyszerésznél...nekem a védõnõm javasolta fejfájásra, de fogfájásra is kiváló! Jobbulást! Üdv:20 hetes kismama
Csak homeopátiás bogyó, a többit felejtsd el.


Terhesség alatt milyen fájdalomcsillapítót lehet szedni fejfájásra?

Legjobb válasz: Az elsõ három hónapban, ha nem fáj nagyon, akkor ne vegyél be semmit. Hidegvizes borogatás a fejre. Ha nagyon fáj, akkor a gyógyszerész ad olyat, amit lehet várandósan is szedni. Itt sok kismamától a panadol-t hallottam említeni. Nekem volt egy erõs egésznapos fejfájásom, amire a gyógyszerész Paramax-ot adott, mert az volt az egyeteln, ahol konkrétan az volt írva, hogy terhesen is szedhetõ. A többinél sokkal diplomatikusabban engedélyezték a terheseknek való szedését. Végül nem vettem be, ameddig csak tudtam próbáltam elviselni, de tényleg nagyon kellemetlen volt.

Az elsõ három hónapban, ha nem fáj nagyon, akkor ne vegyél be semmit. Hidegvizes borogatás a fejre. Ha nagyon fáj, akkor a gyógyszerész ad olyat, amit lehet várandósan is szedni. Itt sok kismamától a panadol-t hallottam említeni. Nekem volt egy erõs egésznapos fejfájásom, amire a gyógyszerész Paramax-ot adott, mert az volt az egyeteln, ahol konkrétan az volt írva, hogy terhesen is szedhetõ. A többinél sokkal diplomatikusabban engedélyezték a terheseknek való szedését. Végül nem vettem be, ameddig csak tudtam próbáltam elviselni, de tényleg nagyon kellemetlen volt.
A kérdező hozzászólása: Nekem már 3. napja fáj és már kiesnek a szemeim. Csak azért kérdeztem, mert sajnos nálunk a gyógyszerész nem igazán segítõkész.
Paramax rapid. Védõnõ ajánlotta, nekem nagyon gyorsan hatott mindig.
1. vok! Ha már 3 napja fáj, akkor vegyél be paramaxot. Legalább éjszakára, hogy tudj aludni.
Én migrénes vagyok, és határozottan megtiltotta a nõdoki, hogy bármit is bevegyek. Azt mondta, hogy a fejfájástól még nem lett beteg egy gyerek se, de a gyógyszernél soha nem lehet tudni. Nekem is Paramaxot adta a gyógyszerész, de a doki letiltotta.
Paracatemol alapú fájdalomcsillapitót szedhetsz!Vehetsz be Panadolt, Mexalent.Én az elmúlt két hétben szenvedtem fejfájással, minden áldott nap! Itt egy cikk, olvasd el: http://www.femina.hu/gyerek/milyen_fajdalomcsillapitot_szedh.. Boldog Babavárást és könnyû szülést kívánok!egy kétgyermekes 12hetes kismama
Algopirint nyugodtan .Én végig azt szedtem, mert iszonyúan fájt a fejem :(
Paracetamol tartalmú tablettát lehet szedni (pl. Rubophen, Panadol).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!