Találatok a következő kifejezésre: Milyen eszközökkel a (318 db)

Milyen eszköz a legalkalmasabb 2-3 órás elõadás hanganyagának rögzítésére?

Legjobb válasz: Diktafon. Bluetooth mikrofon +mobiltelefon rögzítõ.

Diktafon. Bluetooth mikrofon +mobiltelefon rögzítõ.
hát szemhéjtussal
Szerintem a kis tollassal, aminek kupakja van :) Esetleg zseléssel, de nekem azzal cicaszem nem megy, csak a sima tusvonal. Ahhoz ecset is kell, de én egy kiszáradt tollasat használok.
tollassal
szemhéjtusfilc :)

Milyen eszköz a wifi?

tudom, hogy kicsit buta kérdés, de fogalmam sincs mi az a wifi, a fiatalok a szót mégis gyakran használják !

Legjobb válasz: A wifivel csatlakozni tudsz másnak az internetére és így te ingyen tudsz netezni!!;))

A wifivel csatlakozni tudsz másnak az internetére és így te ingyen tudsz netezni!!;))
Ez egy vezetéknélküli adattovábbításra szolgáló szabvány. Jellemzõen otthoni, vagy egyéb lokális hálózatokat hoznak vele létre, amelyen keresztül jellenzõen internetelérést biztosítanak. Arra jó, hogy sok publikus helyen van ilyen hálózat, és ha valakinek van egy Wifi képes készüléke ( jellenzõen mobiltelefon, notebook vagy táblagép), akkor azon keresztül ingyen tud internetezni.
A kérdező hozzászólása: Oh értem, köszi, tehát akkor zért hallani annyiszor ha facebookról van szó! :D
Egy kérdés ezzel kapcsolatban... Tehát ha veszek egy olyan telefont, amibe van wifi, akkor azzal be tudom fogni más hálózatát? Vagy az olyan helyeken, ahol ki van írva, hogy van wifi, ott akkor az én wifis telómon tudok netezni? Valaki segítsen, legyen szíves! Köszönöm!
Igen, "wifis" telefonnal tudod az internetet használni olyan helyeken, ahol wifi elérhetõ. Néhány nagyon extrém esettõl eltekintve ingyen ( külföldön találkoztam olyan wifivel, ami csak akkor adott netet, ha fizetsz, de itthon még nem). A legtöbb étteremben, hotelben, színházban van ingyen wifi. Van ahol közterületen is. Más hálózatát is be tudod vele fogni, amennyiben az nem jelszavas, akkor tudod is használni. Hogy ez mennyire jogszerû, vagy nem az, arról nem tudok nyilatkozni.


igen, és legfõképpen pénz eszközök szükségesek,
Ha jól tudom kell egy jól szigetelt helyiség, lakótelepi szoba kizárva ha nem szeretnél extra effekteket a felvételekre:) ). Ha tényleg egy kicsi kis aranyos egyszemélyes stúdió kell, akkor tán még keverõpult sem kell csak valami felvételre alkalmas eszköz, pl számítógép megfelelõ minõségû hangkártyával.
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak: Tehát azt mondod, hogy elég lenne csak mikrofont vennem a gépem mellé? Ez túlságosan egyszerûen hangzik :) . Azok az egyéb perifériák, amiket említettem a kérdés végén, azok tudok, hogy mire valók?

Egyedi könyvborítójkat milyen eszközzel lehet készíteni, és mivel lehet beléjükfűzni a lapokat, és újságot mivel csinálnak? Emellett érdekelne, hogy a profik milyen eszközzel készítik a CD borítókat?

Érdekelne, hogy könyv, újság és CD nyomtatáshoz milyen eszközök kellenek? ezeket honnan lehet beszerezni? és kb mennyiért? Rákerestem a neten, de nem találtam semmit, mondjuk nem is nagyon tudom, hogyan kéne keresni az ilyesmire, mert csak olyan találatokat ad ki, akik ezzel foglalkoznak, de az eszközöket beszerezni nem tudom honnan lehetne...

Milyen eszközzel süssek mályvacukrot? Villával lehet vagy venni kell valami speciális eszközt? Bent szeretnék a tűzhelynél.

Legjobb válasz: Lehet kapni 25-30 centis fém grillnyársakat, fa nyéllel. nem drága.

Lehet kapni 25-30 centis fém grillnyársakat, fa nyéllel. nem drága.
A grillnyárs a megfelelõ eszköz!

A mostani Marsra küldött járműn milyen eszközök találhatóak?

Gondolok itt a kamerák min?ségére stb.

Legjobb válasz: szerintem: elég jó eszközök

szerintem: elég jó eszközök
Csak az origo vagy 6 cikket hozott le errõl, a kismilliárd blogot, NASA oldalt nem is említve. Használd a keresõt.
annak ellenere hogy allitolag csucstehnologia nem tud csak egy szupergyenge minosegu es fekete-feher kepet adni...
Na, te se olvastál utána egy pillanatig se, igaz?
#3: Tényleg nem olvastál egy sort sem róla, igaz? Én ahány hírt olvastam az elsõ színes képrõl, mindnél megjegyezték, hogy: „Még nem a fõkamera készítette, de ez az elsõ színes felvétel a Mars-járó körüli tájról.” illetve „A kép elég halovány a leszállás során felvert finom porszemcsék miatt, amelyek beborították a képet készítõ kamera biztonsági fedelét (ezt a védõburkolatot hamarosan ledobják).” Másik oldalról: A tájképeknek önmagában nincs túl nagy tudományos értelemben vett hasznuk. Persze segíti a tájékozódást, hogy milyen területen érdemes tovább méricskélni, meg nem utolsó sorban a tudományhoz kb. semmit sem konyító nép számára is felfogható, élvezhetõ produktuma van. (Persze vannak konkrétabb céllal kamerák a Curiosityn, pl. az ütközéselkerülõ rendszer részeként, de ezek nem a nagyközönségnek szólnak. De mivel jelenleg nincs más mód, ezért az ilyen „alkamerák” képét tudják közvetíteni, a túl kíváncsi nagyközönség számára.) Kb. olyan a dolog, hogy egy orvos ugyan ha ránéz egy betegre, akkor meg tudja állapítani, hogy „maga aztán tényleg szarul néz ki”, de egy vérvételi eredménybõl jóval több információt tud kapni, akár úgy is, hogy a beteget nem látja a saját szemével. Szóval a képek szépek és jók, hiszen a nagyközönség egy tömegspektrométer vagy egy gázkromatográf általa adott adatsorral nem tudna mit kezdeni, pedig az az, ami igazából értékes a tudomány számára. Kérdezõ: Itt egy nem túl terjedelmes, de a részletekbe is beavató cikksorozat: http://www.urvilag.hu/curiosity/20120807_mit_csinal_majd_a_c.. http://www.urvilag.hu/curiosity/20120808_mit_csinal_majd_a_c..
A kérdező hozzászólása: váóóó, köszi a linket :)
http://kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=/1208/Ma.. 17 oldalon át írja, hogy épült fel a Rover.

Én 12 hetes terhes vagyok, de érdekelne, hogy mennyire fáj a burokrepesztés? Milyen eszközzel repesztik meg?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem fáj, mert a burokban nincsenek érzõ idegek. Egy olló szerú eszközzel csinálják, egyáltalán nem fáj.

Egyáltalán nem fáj, mert a burokban nincsenek érzõ idegek. Egy olló szerú eszközzel csinálják, egyáltalán nem fáj.
Én már eléggé ki voltam tágulva, mire burkot repesztettek, szóval csak annyit éreztem, mint egy sima hüvelyi vizsgálatnál. Talán még annyit sem, mert csak azt a bigyót dugta fel. Utána meg olyan volt, mintha bepisiltem volna, folyt ki a meleg magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ!!
Bizony, nem túl kellemes... Nekem csak úgy felnyúlt a doki kézzel (már ki voltam egy kicsit tágulva) és úgy tépett rajta egyet, vagy mi, elkezdett zubogni ki a víz és onnantól nagyon fájt. De miért érdekelhet ez Téged 12 hetesen? Egyáltalán nem biztos, hogy ezt neked át kell élned, nem minden szülésnél csinálják, inkább csak ha nem halad, evvel gyorsítják kicsit a tágulási folyamatot.
Akkor nekem is nyilván csak az fájt, hogy a méhszájon átnyomakodott az ujjával. Nem tudom, de elég rosszul esett, ezt tudom.
Maga a burokrepesztés nem fáj egyáltalán, persze ha kézzel tágít elõtte az nem kellemes, de nekem 3 ujjnyi tágulásnál megálltak a fájásaim és a doki egy kis szikével megrepesztette a burkot mindenféle fájdalom nélkül. Utána rögtön ömlik a magzatvíz, utána jönnek az erõs fájások. Tehát maga a repesztés nem fáj.
A kérdező hozzászólása: Engem csak azért érdekel, mert mindenre fel szeretnék készülni, mivel nem tudhatom, hogy milyen szülésem lesz.És nem szeretnék meglepit.Így inkább felkészítem magam erre is.Mivel nagyon félek a szüléstõl, így próbálok minden verzióval , , békét, , kötni.
Nekem sem fájt, de nagyon kellemetlen volt:-/ Valami olló szerû izével csinálta, és nem sikerült neki elsõre, sem másodikra, sem hamradikra, sokadjára sikerült, én meg még rá is szóltam a dokira, hogy "mit izél már ott doktorúr?" Csak nézett rám. Nekem elég rossz volt, és annyira zavart, hogy bénázott. Meg is csípte a fiam fejét! Ott volt rajta a seb amikor megszületett.
Semmit nem éreztem belõle! Egy kötõtû szerû valamit felfutott, azzal a burkot kilyukasztotta, majd ki õs húzta, és elöntött a meleg víz! Fél perc sem volt, semmit sem éreztem, nem fájt!!!
A burok nem tartalmaz ideget igy a repesztes nem faj De a huvelyi vizsgalat kellemetlen lehet.
Nekem mindhárom szülésnél repesztették a burkot- de egyiknél sem fájt egyátalán!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!