Találatok a következő kifejezésre: Milyen esetekben szüléskor a (12 db)

Milyen esetekben műtik a hasfal szét válást szülés után 4 hónappal?

Elég kellemetlen, és fáj :/

Legjobb válasz: És miért nem mûtötték még meg eddig? Talán még mindig vérezgetsz?

És miért nem mûtötték még meg eddig? Talán még mindig vérezgetsz?
A kérdező hozzászólása: Szia. Nem már nem vérzek. Idáig nem vettem észre hogy széjjelebb van a hasizmom. Csak a napokban vettem észre hogy be van horpadva a köldökön felett a bõr. Fekve jól érezhetõ a rés egy jó 4-5 centin keresztül. De úgy hallottam hogy csak plasztikai mûtét van erre, ami ugyebár fizetõs.
A kérdező hozzászólása: 4-5 centi függõlegesen ""
Én is úgy tudom, hogy ezt csak plasztikáztatni lehet. De úgy gondolom, mivel a hormonháztartásod már nagyjából rendezõdött, nincs akadálya egy mûtétnek.

Esett valaki teherbe 103 kg val? Hogy hordtad ki? Milyen ekkora sullyal a szules? Mennyit hiztal ra?

Legjobb válasz: Én 109 voltam az elsõ gyereknél, 117-el szültem, 8 óra alatt elsõ fájástól. Az 5. hónapban jött össze. A másodiknál 104 voltam, szintén 117-el szültem, most 6 hónapos, 97 vagyok, és folyamatosan fogyok. Az elsõ próbálkozásra összejött.

Ha ennyire aggódsz, hogy újra feküdnöd kell, akkor annyit tehetsz, hogy a cukorbetegeknek szánt diétát csinálod. Ha változatosan érkezel, nem lesz gond, te sem fogsz hízni és a babának is meglesz minden tápanyaga, ami kell. Én az elsõvel 80 voltam, 103-mal mentem szülni. Mondjuk ebbõl rengeteg volt a víz. Szoptatás alatt meghíztam, nem tudtam 96nál lejjebb menni. Másfél éves koráig szoptattam. Szerettünk volna kistesót hamar, de nem sikerült. PCO. Diéta, mozgás, gyógyszer, így sikerült 28kgot lefogynom. Mégsem sikerült. 4 sikertelen inszem, minden érték jó, mégsem sikerült. Majd feladtuk. Következõ hónapban sikerült. Tartottam a diétát, bár a cukrommal nem volt baj. A baba idõre született (az elsõvel visszatartáson voltam), 3710g és 51cm. Remélem tudtam segíteni.
Én 109 voltam az elsõ gyereknél, 117-el szültem, 8 óra alatt elsõ fájástól. Az 5. hónapban jött össze. A másodiknál 104 voltam, szintén 117-el szültem, most 6 hónapos, 97 vagyok, és folyamatosan fogyok. Az elsõ próbálkozásra összejött.
Én 90-el estem teherbe, 96 kg voltam mikor szültem, majd a szülés után a szoptatás alatt 75 kg-ra lefogytam és tartom. Kedves elsõ! Az meg sem fordul a fejedben, hogy a kérdezõ esetleg beteg és azért ekkora a súlya? Sajnos én is azért lettem annó 100 kg, majd akárhogy akartam nem tudtam lefogyni, aztán jött egy hatalmas idegeskedés, ott leadtam 10 kg és ezen stagnált is a súlyom. Közel 5 évbe telt kikezelni a betegségem, én 48 kg-ról kevesebb, mint egy év alatt lettem 100 kg. A dokim meg is mondta, hogy az eredeti súlyom nem is fogom már visszakapni. Még így 78 kg-mal is rosszul érzem magam a bõtömben pedig már elég jól alakul a súlyom, de nekem is voltak hasonló tapasztalataim (pl utánam kiabálták, hogy malac, vagy egy bácsika a munkahelyemen azt mondta, hogy magán is látszik, hogy szereti a zsírt..... stb.) Én nem kötöszködni szerettem volna ezzel, csak elmondani, hogy nem minden duci azért duci, mert sokat eszik és jól érzik magukat a bõrükben, hanem önhibájukon kívül azok és a fogyás vagy nem elérhetõ, vagy csak nagyon nehezen megy. Bocsi, de ezt le kellett írnom.
Akkor biztos érdekes lesz amit írok ;-) 115 kg-val estem teherbe. Szinte azonnal összejött a baba, ahogy szerettük volna! 5 kg-t híztam. Teljesen egészséges voltam, terhesség alatt még jobb vérképem volt, mint egyébként. ;-) Nem volt probléma a 9 hónap alatt! A szülés sem volt problémás, sima úton 3.5 kg súllyal született a bébi. Attól mert valaki duci, nem feltétlenül lesz gond a teherbeesés, sem a szülés. Több ismerõsöm van, aki 50-60 kg-val évek óta nem tud megtermékenyülni. Ez nem súlyfüggõ... Egyébként nem mindenki bir lefogyni, én is évekig próbáltam elõtte.
102kg voltam, amikor teherbe estem és az elsõ hónapban sikerûlt. Nem volt nehéz a terhesség, 12 kg-ot híztam. A baba rosszul ékelõdött be, így császár lett.
Én 63 kilóval estem teherbe, de elsõnek üzenném, hogy aki gebe NA AZ NEM TUD TEHERBE ESNI! LEgalábbis sokkal nehezebben mint mások.
Igy elhizva lehet teherbe esni? elõbb fogyni kéne!
anya 103 már most , de még lehet , hogy hízik néhány kilót a szentem , hát ez nagyon jó
Szia! Testvérem 120kg val esett teherbe úgy hogy kiszámolta mikor kell együtt lenniük elsõre sikerült nekik 7kgt hízott 3300g született a baba makk egészségesen testvérem is teljesen egészséges volt végig! Most újra terhes és én is õ 112kgrol indult én 55kgról kb 8kgnál tart én 20kgnál neki semmi gondja én veszélyeztetett vagyok 7hetesen véreztem 34hetesen beindult a szülés! Ö vasat szed én egy csomó gyógyszert amit doki írt fel! Eszik amit megkíván és nincs is semmi gondja! Attól hogy valaki túlsúlyos teljes értekû ember teljes életet él és nem kell lenézni! Csinosan öltözik ad magára és igen így érzi magát jól! Én vékonyan több gonddal találtam magam szembe mint a testvérem! Ja és kifejezetten látszik rajta hogy terhes és nem az hogy kövér lenne:-) üdv 37hetes kismama
szerintem az a szomorú ha valaki az elhízást normálisnak tartja és elfogadottnak. a túlsúly egy kóros állapot, azon kívül, hogy visszataszító még veszélyes is. betegségeket, halált okoz elõbb utóbb.
Látszik, ez Magyarország! Aki soványabb vagy kövérebb az már nem is teljes értékû ember!? Mennétek csak nyugatra, vagy amerikába, nincsennek súlybeli megkülönböztetések! Mindenki olyan, amilyen. Szomorú viszont, hogy itt hajlandóságot sem mutatnak az elfogadásra. Pedig a genetikán vagy a komolyabb betegségek miatti hízáson nem lehet változtatni...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, koszonom megegyszer mindenkinek, remelem most a szules utan jobban sikerul....
szia az én esetem meg ez a lányomat 94kg-al szültem nem is adtam le többet 91el mentem haza szoptattam 16 honapig akkor én választotam el 105kg voltam már most terhes lettem 98, 5 vagyok.. a sok kis Ge...inek meg üzenem van férjem 7 éve szerelemben élünk 3gyermekün kel szoval igen van párom hehe
A kérdező hozzászólása: Hello, en vok a legszomorubb a sulyom miatt! A valaszokat koszonom, most jobb kedvem lett :) . 11 eve mentem ferjhez, 2 evig nem estem teherbe, petefeszekatfuvas kovetkezett, mikor ebredeztem (21 eves voltam) a doki kozolte lehetetlen teherbe esnem, talan kally intezetben tudnak segiteni. 5 ev mulva teherbe estem, 3 muszakban dolgoztam akkor 69 kg voltam, korhazban voltam visszatartason, ugy engedtek haza, hogy ha akarom a babat a 9 honapot vegig fekszem, itt hiztam 40 kg ot, most 4 eves a lanyom, a kg at nem tudtm leadni, eszembe nem jutott h megegyszer ilyen aldott lehetek, most teherbe estem ennyi sullyal, es nagyon aggodom! Mert szeretnem a babat! :)
na látom egyesek jól összeakaszkodtak.:) . nem konkrétan a kérdésedre válaszolok, de hozzá szeretnék sazólni. nem leszek népszerû de leírom. Én 56kgal lettem terhes, 25kgot híztam úgy, hogy 6.hónapig folyamatosan hánytam..Fájtak a térdeim fulladtam, nembírtam magamat, éreztem sok a súly..a gyerek 3hónapos korára mindet leadtam..57kg vagyok most. A fiam 3, 5éves)A barátnõm közel egy mázsa, én így szeretem, sosem bántottam, nincsenek elõítéleteim de probléma a súlya..most terhes, gyógyszereket szed hogy megmaradjon a baba és azt mondta a nõdoki hogy nevegye sértésnek de egy 10est nyugodtan nekem adhatna..tehát jó lenne ha fogyna picit, , azért az emberek nem 100kgrammra vannak kalibrálva, el kell fogadni ha valaki ilyen, de semmiképp sem egészséges.

Milyen esetekben indítják meg a szülést az orvosok?

Azt tudom hogy ha túlhordják, de azon kívül valamilyen más okból még befektethetnek? Volt valakinek hasonló? Hanyadik héten és mennyivel született a pici?

Legjobb válasz: nst-n rossz szívhang, túl sok vagy túl kevés magzatvíz, nagyon szennyezett magzatvíz, 2 hétnél hosszabb túlhordás, esetleg más egészségügyi kockázat de teljesen a dokin múlik, hogy õ épp hogy vélekedik, van aki szívesebben indít, van aki inkább vár (arról meg inkább ne beszéljünk, mikor csak azért indít, mert menne nyaralni..)

nst-n rossz szívhang, túl sok vagy túl kevés magzatvíz, nagyon szennyezett magzatvíz, 2 hétnél hosszabb túlhordás, esetleg más egészségügyi kockázat de teljesen a dokin múlik, hogy õ épp hogy vélekedik, van aki szívesebben indít, van aki inkább vár (arról meg inkább ne beszéljünk, mikor csak azért indít, mert menne nyaralni..)
Nekem a 38. héten indították, mert el volt maradva a súlyfejlõdése, és bent már úgysem hízott volna. Elõtte egy hónapig infúziókúrán bent feküdtem a kórházban, de azzal sem sikerült növelni a súlyát. 1850 grammal és 47 cm-rel született.
38 héttél nyilt volt a méhszájom és 40 héten már 6 cm nyitva voltam, bacik miatt burokrepesztés volt, és fájás nélkül nyílt a méhszáj.
38 héttél nyilt volt a méhszájom és 40
Engem kiírt napon indítottak, de elõtte pár nappal már kellett feküdnöm, mert már jóideje fehérje volt a vizeletemben és a 36ik héttõl nagyon vizesedtem is!
Elszivárgott a magzatvizem. 38. héten indítással született a kisfiam. A köldökzsinor rá volt tekeredve a nyakára 2* meg a kis testére is. Idõben észrevették és nem lett semmi baj.
ido elotti eloregedett mehlepenenynel is
nekem 38 hétre indította meg mert terhességi magasvérnyomásom volt és ez a terhesség vée fele még veszélyesebb, de emiatt (én gondolom, hogy emiatt), hogy hamarabb lett beindítva nem jöttek tolófájások sajnos és császározni kellett.
Én 11-re voltam ki írva, és 12-én azért indították be a szülést, mert rossz volt a babócám szívhangja!!De semmi baja nem lett! :)
ja és még az jutott eszembe, hogy a kórházban a szobatársamnak nagyon vészesen repedésveszélyes volt az elõzõ császáros hege és ezért inkább megcsászározták a 37-ik héten, mert féltek, hogy szétmegy a heg
május 12.-ére voltam kiírva.13.-án be kellett feküdnöm.17.-én megvizsgált a fõorvos és azt mondta h azonnal meg kell indítani a szülést mert elszivárgott a vizem nagy része és így veszélyben van a baba.így aznap megindították.pedig még várhattak volna.3450 grammal és 50 centivel született, kislány.azóta már 15 hónapos.
egy ismerõsömet a vizesedés miatt fektették be korábban...

Milyen esetekben alkalmazzák szüléskor a vákumot?

Legjobb válasz: Gondolom, ha a baba nem bir kijönni, bár nincs beakadva, de már kint a feje. Mostanság már nem alkalmazzák.

Gondolom, ha a baba nem bir kijönni, bár nincs beakadva, de már kint a feje. Mostanság már nem alkalmazzák.
Szia! 3 éve született a lányom, vákumrásegítéssel. Sokáig vajudtam és a kitolási szakban nem sikerült elõször, másodszor, harmadszor sem... A dokim ott volt velem szemben és már látszott a lányom fejecskéje, csak épphogy egy kicsit, pont annyira, hogy a doki nem tudott segíteni neki kibújni. Akkor vágott egyet odalent és egy pumpavégû vákumszívót tett a kislányom fejére ( ami hozzáteszem nem volt fájdalmas) és utána a következõ fájásnál a vákumszívó segítségével megszületett a kislányom, végre kint volt 13 órányi vajudás után. A szülésznõ még mondta is, hogy nem is látszik, hogy vákum segítségével született, mert nincsen semmilyen helyi bevérzés a fejecskéjén. Valóban ma már csak ritkán alkalmazzák. A legjobbakat!

Volt akinek a magzatvíz vizsgálat indította be a szülést? Milyen esetben indítják meg?

Legjobb válasz: Nekem pont a kiirt napon vett mintát a dokim, Nst után. Onnantól éreztem, hogy valami elkezdödött, Nagyon kicsi görcsöket éreztem, egészen másnap reggelig amikor elfojt a magzatviz.

Nekem pont a kiirt napon vett mintát a dokim, Nst után. Onnantól éreztem, hogy valami elkezdödött, Nagyon kicsi görcsöket éreztem, egészen másnap reggelig amikor elfojt a magzatviz.
Hát nekem kétszer is volt magzatvíz vizsgálat, de egyik sem indította. Végül prostinnal indították.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nekem hétfõn kell mennem, akkor leszek 40+3 napos, valamint lesz EST vizsgálat is! Csak, hogy mire számítsak! :)
Ha a dokid úgy akarja, akkor tud úgy vizsgálni, hogy beinduljon. :) Nekem délelõtt megnézte, és délután elfojt a víz, másnap reggel lett meg a lányom.

Ha letelik a 40. hét akkor milyen esetben inditják meg a szülést? Vagy várnak még vele?

kell valami oka legyen vagy csak az is elég hogy 40 hetes?esetleg kérhetem?

Legjobb válasz: 40. hetet betöltve 2 naponta NST illetve magzatvízvizsgálat (amennyiben nyitva van a méhszáj) nézik, hogy nem e mekóniumos a víz. Nálunk csak a 42. héten indítanak, de ha fogadott a doki, akkor nem hagyja addig bent a babát.

40. hetet betöltve 2 naponta NST illetve magzatvízvizsgálat (amennyiben nyitva van a méhszáj) nézik, hogy nem e mekóniumos a víz. Nálunk csak a 42. héten indítanak, de ha fogadott a doki, akkor nem hagyja addig bent a babát.
Kedves utolsó! Sok sikert a szüléshez. Én mára vagyok kiírva és be is fekszem. Sajnos semmi jele nincs annak, hogy szülnék:-( Minden zárva, nyákdugó is bent, de mivel a fiam császsáros volt, így muszáj befeküdni. Remélem a héten mindketten megszülünk és sok sikert. Bocsi az offért:-)
Én mára vagyok kiírva és voltam orvosnál a méhszájam 2223-as a nyák dugom távozott, holnaptól befektetnek minden nap NST, és nem tudom mikor indítanak jó lenne ha megszületne minél elõbb a kislányom és nem kellene sokáig bent lenni a kórházban.
nálunk úgy mûködik(tatabányai kórház), hogy ha betöltötted a 40 hetet, akkor másnap befektetenek.minden nap nst.azt nem tudom h meddig várnak az indítással, ha minden rendben van.nekem az 5. bent töltött napon indították, mert elszivárgott a magzatvíz nagy része és veszélyben volt már a kislányom.
Én a 40.héttõl 2 naponta jártam NST-re.Mivel semmi jele nem volt a szülésnek, ezért a 42.héten indítottak.Én is túlhordtam de semmi baja nem lett a kislányomnak.
Elsõt 6 nap túlhordás után indtották, a másodikat a terminus végén vagyis a kiírás napján, a terhességi cukorbetegség miatt nem engedték túlhordani Nem is bánom egyiket sem, így is mind akettõ nagy bab lett(4, 4 és 3, 95 ikg)
Nekem 41+3 hetesen indították. A 41 hét betöltésével be kellett feküdni a kórházba. Ott minden nap néztek nst-én, UH-on. Egyik reggeli viziten azt mondták 3 ujjnyira nyitva a méhszáj, lehet indítani! Volt fogadott orvosom, de semmi nem indokolta, hogy elõbb indítsa a szülést, így nem is tette.
40 felett naponta NST. Én 40+2 hétre szültem. Nekem a dokim azt mondta, hogy 2 hét túlhordás simán belefér, ha nem zavaros a víz és nincs semmi baj. A baba akkor még csak 38 hetes igazából, ha minden oké, nem gond a túlhordás. Ha nincs saját dokid, akkor úgysincs, aki vállalná, hogy indít ok nélkül, csak mert nem szeretnél túlhordani.
én minden nap jártam nst-re a 40. hét után. maximum 2 héttel lehet túlhordani, de nem minden doki engedi! 40+5 napra szültem, szerencsére nem indított szülés volt!
A kérdező hozzászólása: nincs fogadott dokim.még egy hetem van, de nem szeretném tulhordani.tudom hogy nem jó siettetni, de tudtommal a túlhordás se "egészséges".
Engem a 41-ik héten fektettek be, NST minden nap. Magzatvizet csak egyszer néztek. Volt fogadott dokim, sõt magánba is hozzá jártam, ettõl függetlenül nem indította meg. 42-ik héten magától indult be a szülés.

33 hetes várandós vagyok, a tüdőgyógyász szerint gondot okozhat a tachycardiám a szülés alatt, és lehet, hogy császárra kerül a sor. Járt így valaki, vagy van valaki, aki fel tud világosítani arról, hogy milyen esetben kerülhet rá sor?

3 hét múlva megyek csak a n?dokihoz, hogy pontosan megtudjam, mit is jelent ez az egész, ezért várok segítséget, választ azoktól, akik valamelyest jártasak hasonló gondban.

Legjobb válasz: Köszönöm!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

TGYAS abban az esetben is jár, ha decemberben lejár a munkaszerzõdésem, de az utolsó nap elmegyek a szülés végéig táppénzre, ami julius elejére várható? És ebben az esetben még milyen ellátások (gyed, gyes. ) járnak?

Legjobb válasz: Ha lejár a munkaszerzõdésed december végén, akkor nem mehetsz táppénzre júliusig! Táppénz élõ munkaviszony mellett jár. A tgyáshoz és gyedhez a szüléskor is munkaviszonnyal kell rendelkezni vagy álláskeresési támogatáson kell lenni! Ha egyik sincs, akkor csak gyes jár.

Ha lejár a munkaszerzõdésed december végén, akkor nem mehetsz táppénzre júliusig! Táppénz élõ munkaviszony mellett jár. A tgyáshoz és gyedhez a szüléskor is munkaviszonnyal kell rendelkezni vagy álláskeresési támogatáson kell lenni! Ha egyik sincs, akkor csak gyes jár.
Ez milyen szemet megoldas... Foleg mivel manapsag meg nehez is megcsipni egy hatarozatlan ideju szerzodest... Igy szuljon gyereket vki... Szomoru
A kérdező hozzászólása: És ha meghosszabbítják decemberben q szerzõdésemet határozatlan idõre, s február közepén mennék szülési táppénzre?
nem mehetsz el táppénzre ha lejár a szerzõdésed és nem hosszabítanak.
Persze, ha decemberben meghosszabbítják a szerzõdésed és esetleg határozatlan is lesz, akkor védettséget élvezel és nem rúghatnak ki sem, akkor teljesen mindegy, mikor mész el táppénzre. Lényeg, hogy táppénzen addig lehetsz, amíg él a munkaviszonyod!

Aki császár után néhány hónappal esett teherbe hogy alakultak a dolgok? Veszélyeztetett terhes volt vagy probléma mentem volt a terhesség? Szülés milyen volt? Sima vagy megint császár?

Olyan is írhat aki még nem szült meg, de császár után lett terhes.

Legjobb válasz: Egyik ismerõsöm szült így, 5 hónapos baba mellett lett terhes. Veszélyeztetett volt, de mivel otthon volt a nagyobbikkal, nem dolgozott, így csak annyi volt, hogy többet kellett pihennie. Persze, császár lett, általában minimum 2 év különbséggel van esély hüvelyi szülésre, a heg miatt. Egy másik ismerõsöm 6 év alatt szült 4-et, mind császárral, a gyors egymásután miatt nem jött sosem szóba a hüvelyi szülés. Mindegyik terhessége normális volt, bár azt hiszem, hivatalból õt is veszélyeztetettnek nyilvánították. Aki hüvelyi szülés után nagyon gyorsan szül, egy éven belül, az is veszélyeztetett, tudtommal. De ez csak kategória. Én is az vagyok most, és ugyanazt csináltam, mint az elsõ két terhességnél, amikor meg nem voltam veszélyeztetett. Én mondjuk simán szültem.

Egyik ismerõsöm szült így, 5 hónapos baba mellett lett terhes. Veszélyeztetett volt, de mivel otthon volt a nagyobbikkal, nem dolgozott, így csak annyi volt, hogy többet kellett pihennie. Persze, császár lett, általában minimum 2 év különbséggel van esély hüvelyi szülésre, a heg miatt. Egy másik ismerõsöm 6 év alatt szült 4-et, mind császárral, a gyors egymásután miatt nem jött sosem szóba a hüvelyi szülés. Mindegyik terhessége normális volt, bár azt hiszem, hivatalból õt is veszélyeztetettnek nyilvánították. Aki hüvelyi szülés után nagyon gyorsan szül, egy éven belül, az is veszélyeztetett, tudtommal. De ez csak kategória. Én is az vagyok most, és ugyanazt csináltam, mint az elsõ két terhességnél, amikor meg nem voltam veszélyeztetett. Én mondjuk simán szültem.
A kérdező hozzászólása: 4-et szült császárral? Az érdekes, lehet szerencséje volt. Amikor én szültem a picimet azt hangoztatták a kórházban, hogy a 3. császár után el is kötik a nõket (ha kérik) mert nem lehet 4. Nem tudom mennyi igaz belõle, orvostól nem hallottam, de tény, hogy volt 2 kismama akiket el kötöttek a 3. császár után.
Ismerek valakit akinek császárral szült, sajnos beteg babája 8 hónaposan meghalt és rögtön teherbe is esett.Terhessége alatt szétnyílt a sebe és meg kellett operálják terhesen.De végül sikerült a második baba egészségesre természetesen császárral és azuttán 2 évre mégegy császárral.
Én hallottam olyat akinek már az elsõ császár után sem ajánlottak terhességet. Nyilván ez egyéni dolog, milyen vastag a hasfal, hogyan gyógyul a seb, milyen betegségei vannak az illetõnek. Nekem egy évet mondtak mi betartottuk. Nem volt semmi gond, végig hordtam amásodikat probléma nélkül.
Sziasztok! 15:36-os És sikerült természetes úton megszülnöd a babád? Mert én 2008.október szültem császárral, és 2009.novemberében bebabásodtam vagy is alig telt el 1 év.A hegem már most láthatóan vastagabb, pedig csak 8 hetes terhes vagyok.Szerintetek mirre számithatók, ez mellett magasvérnyomásal is küzdöm amire gyógyszereket szedem. Köszönöm 8 hetes km:)
Én egy éven belül szültem két babát, de természetesen, és nem voltam veszélyeztetett.
Nem császár lett a második is, mert ugyan a terhesség során semmi de semmi problémám nem volt, a szülés nem akart összejönni. Egyáltalán nem voltak fájásaim és nem is tágultam, a méhszájam sem volt nyitva csak egy ujjnyira, a babák pedig már oxigénhiányos állapotba kerültek (belekakiltak a magzatvízbe), így az elsõnél még próbálkoztunk burokrepesztéssel, oxitocinnal de se fájásaim nem voltak, se nem tágultam, a második az császár volt ott nem is próbálkoztunk.

Ki-hogyan lett úrrá a szülés utáni depresszióján? Hogy tetted túl magad, segítséggel, vagy anélkül, mennyi idő alatt, milyen mélységű volt, . Pozitív esetekre lennék kíváncsi!

Legjobb válasz: bocs, helyesen: *Nem ereztem magam depressziosnak, es utolag is ugy latom (4 ev tavlatabol). Szerintem nem csoda, ha ilyen es hasonlo valos problemak miatt rossz a hangulata az anyukanak, szerintem ez nem depresszio. Nem tudom, hogy mas hogyan elte meg, de nem tartom kizartnak, hogy effele dolgok miatt olyan "nepszerü" es elterjedt ez a szüles utani depresszio. (Ami szerintem par generacioval ezelött meg nem volt ennyire elterjedt.)

bocs, helyesen: *Nem ereztem magam depressziosnak, es utolag is ugy latom (4 ev tavlatabol). Szerintem nem csoda, ha ilyen es hasonlo valos problemak miatt rossz a hangulata az anyukanak, szerintem ez nem depresszio. Nem tudom, hogy mas hogyan elte meg, de nem tartom kizartnak, hogy effele dolgok miatt olyan "nepszerü" es elterjedt ez a szüles utani depresszio. (Ami szerintem par generacioval ezelött meg nem volt ennyire elterjedt.)
Erdekes, hogy nekem ez rendben volt, ezt eleg hamar tisztaztam magamban. (3. valaszolo altal irtakat.) Problemat okozott viszont a tehetetlenseg, ha valamit nem tudtam megoldani, pl. hogy nem tudtam meg magamnak sem naponta meleg etelt elöallitani ill. rendszeresen etkezni (gyakran muszaj volt kekszet, edesseget ennem, mivel ez "kesz" van - keszeteleket sajnos allergias reakciom miatt nem vehettem mast). A sok megoldatlan huzodo dolog (pl. 16 honapig nem volt egyetlen ataludt ejszakam). Problemat okozott minderröl a ferjemet meggyözni, hogy ez az "allas", ami itthon varja, igenis normalis. (Mert mindenhonnan az jön, hogy mennyi segitseget kapunk...stb tehat az ellentete.) Problemat okozott pl. hogy ragyogjon a lakas, össze legyen takaritva, amikor anyosom vagy eppen a ferjem nepes rokonsaga jön latogatoba. (Akik nem tölem, anyosomtol kerdeztek meg, jokor jönnek-e, aki meg nekünk kesz tenynek jelentette be, hogy jönnek. Ugyanis ez a rokonsag azt hiszi -anyosomek ugy allitjak be-, mintha ök mindenben segitenenek nekünk.) Erröl jut eszembe: allitolag a kialvatlansag önmagaban is depressziot (?) vagy depressziohoz hasonlo allapotot (?) idez elö. 1.
Ezt én is megéltem, rengeteget sírtam, a férjem már mindenféle bogyókat akart velem szedetni. Nekem csak az idõ segített.Ahogy telt az idõ, egyre jobban megismertem a babámat, egyre rutinosabb lettem, és egyszer csak azt vettem észre, hogy már nem parázok be mindentõl.:) Szóval sírj ha sírnod kell, beszéld ki magadból, és próbáld túlélni ezt az idõszakod, minden héttel egyre könnyebb lesz!!!!!! Ui: nekem kb 6-7 hétig tartott, de minden nappal egyre kevesebbet bõgtem.
Szia! Én is nagyon sokat sírtam az elsõ napokban, nem tudtam mi a baja a kislányomnak, hogy tudnék neki segíteni. Fõleg az esték voltak borzasztó nehezek, azt hittem hogy nem bírom ki. Aztán elkezdtem elmondani a férjemnek az érzéseimet, és jobb lett. És néha hagyd, hogy valaki vigyázzon a picidre, míg megmosod a hajad, vagy kimész a konyhába meginni egy kávét. 15 perc naponta csak magadra és minden jobb lesz. Nekem ez segített! Kb. 2 hétig tartott. Ne add fel, minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nekem 3 hónapos múlt a napokban a kisfiam és úgy éreztem (néha sajnos még most is), hogy egyre méllyebbre süllyedek. Eleinte nem beszéltem róla, aztán a szülõket és Páromat is leültettem, hogy beszéljük meg, mert lassan begolyózok... Ha kell, 15x mondják el (akár) ugyanazt, csak segítsenek... Most próbálok túllenni a dolgon, próbálok a pozitív dolgokra koncentrálni, NAGYON SZERETNÉM, hogy sikerüljön, mert a kisfiam egy tünemény.
A kérdező hozzászólása: Sírni szoktam én is. Talán mostmár kevesebbet, mint eddig, de ha a kicsi 5 percet sír, én már azt is vagy 1 órának élem meg. Nagyon kész voltam/vagyok attól, hogy nem értettem a sírását, ha elvileg minden rendben, akkor miért sír, mit "játszak" vele, hisz annyira kicsi még, ha nem alszik, akkor órákon át hogy "szórakoztassam", hogy tudnám elaltatni, hasfájós-e vagy sem.....
* eddig valaszt nem kaptam! - helyesebben eddig"nem" valaszt kaptam ezekre
En nem nagyon ertem ezt a fordulot, de legyen ugy ahogy a legjobb! :) Nem lehet, hogy inkabb benned, a gondolkodasodban megy vegbe valami valtozas? Addigra raerzel, hogy semmi baja nem törtenhet, csak segithetsz neki es akar sikerül kitalalnod, miert sir, akar nem, egyszerüen csak segithetsz neki, es nem arthatsz sehogy... Nagyon erzekenyek a kisbabak a hozza legközelebbi szemelyre (alt.anyara), es akkor jo nekik, ha Neked is jo: azaz ez a legfontosabb, azzal teszel neki jot, ha magadert (is) teszel!! Az jutott eszembe meg, hogy meg nalunk is elöfordult eddig, pedig most kezdte az ovit, hogy sirt valamiert, es nem ertettem meg, miert. Kerdeztem, de nem ertettem, amit mondott, ferjem sem, es nem birtunk rajönni (2nyelvü csalad vagyunk). Olyan is volt, hogy amikor a ferjem hivott telefonon, egy 3. nyelven szolalt meg a legnagyobb megdöbbenesemre: "Ted van a telefonnal"... hogy honnan vette a Ted-et?? Volt, hogy egy-egy valaszt ugy probaltam kiszedni belöle, hogy "es ez mit jelent magyarul?" - erre mondja a magyar verziot, mit jelent az apa nyelven - erre ezt a verziot, miközben az eredeti valasz valami szlav nyelvre hasonlitott... Erdekes az egesz, de csak azert irom, mert nalunk legalabbis ezidaig is volt olyan, hogy nem ertettem, amit mond. :( Miközben a könyvekben azt irjak, amint megtanul beszelni, ez eltünik kb ovodaskorra. de mint az elsö kommentemben irtam, en mar semmin sem lepödök meg, hogy ez is mas. Az egyik legigazabb mondas szerintem, hogy minden gyerekhez külön "gyereknevelesi" könyv kellene. :) 1.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!