Találatok a következő kifejezésre: Milyen esetekben szüléskor (20 db)

Milyen esetekben műtik a hasfal szét válást szülés után 4 hónappal?

Elég kellemetlen, és fáj :/

Legjobb válasz: És miért nem mûtötték még meg eddig? Talán még mindig vérezgetsz?

És miért nem mûtötték még meg eddig? Talán még mindig vérezgetsz?
A kérdező hozzászólása: Szia. Nem már nem vérzek. Idáig nem vettem észre hogy széjjelebb van a hasizmom. Csak a napokban vettem észre hogy be van horpadva a köldökön felett a bõr. Fekve jól érezhetõ a rés egy jó 4-5 centin keresztül. De úgy hallottam hogy csak plasztikai mûtét van erre, ami ugyebár fizetõs.
A kérdező hozzászólása: 4-5 centi függõlegesen ""
Én is úgy tudom, hogy ezt csak plasztikáztatni lehet. De úgy gondolom, mivel a hormonháztartásod már nagyjából rendezõdött, nincs akadálya egy mûtétnek.

Volt akinek a magzatvíz vizsgálat indította be a szülést? Milyen esetben indítják meg?

Legjobb válasz: Nekem pont a kiirt napon vett mintát a dokim, Nst után. Onnantól éreztem, hogy valami elkezdödött, Nagyon kicsi görcsöket éreztem, egészen másnap reggelig amikor elfojt a magzatviz.

Nekem pont a kiirt napon vett mintát a dokim, Nst után. Onnantól éreztem, hogy valami elkezdödött, Nagyon kicsi görcsöket éreztem, egészen másnap reggelig amikor elfojt a magzatviz.
Hát nekem kétszer is volt magzatvíz vizsgálat, de egyik sem indította. Végül prostinnal indították.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nekem hétfõn kell mennem, akkor leszek 40+3 napos, valamint lesz EST vizsgálat is! Csak, hogy mire számítsak! :)
Ha a dokid úgy akarja, akkor tud úgy vizsgálni, hogy beinduljon. :) Nekem délelõtt megnézte, és délután elfojt a víz, másnap reggel lett meg a lányom.

Ha letelik a 40. hét akkor milyen esetben inditják meg a szülést? Vagy várnak még vele?

kell valami oka legyen vagy csak az is elég hogy 40 hetes?esetleg kérhetem?

Legjobb válasz: 40. hetet betöltve 2 naponta NST illetve magzatvízvizsgálat (amennyiben nyitva van a méhszáj) nézik, hogy nem e mekóniumos a víz. Nálunk csak a 42. héten indítanak, de ha fogadott a doki, akkor nem hagyja addig bent a babát.

40. hetet betöltve 2 naponta NST illetve magzatvízvizsgálat (amennyiben nyitva van a méhszáj) nézik, hogy nem e mekóniumos a víz. Nálunk csak a 42. héten indítanak, de ha fogadott a doki, akkor nem hagyja addig bent a babát.
Kedves utolsó! Sok sikert a szüléshez. Én mára vagyok kiírva és be is fekszem. Sajnos semmi jele nincs annak, hogy szülnék:-( Minden zárva, nyákdugó is bent, de mivel a fiam császsáros volt, így muszáj befeküdni. Remélem a héten mindketten megszülünk és sok sikert. Bocsi az offért:-)
Én mára vagyok kiírva és voltam orvosnál a méhszájam 2223-as a nyák dugom távozott, holnaptól befektetnek minden nap NST, és nem tudom mikor indítanak jó lenne ha megszületne minél elõbb a kislányom és nem kellene sokáig bent lenni a kórházban.
nálunk úgy mûködik(tatabányai kórház), hogy ha betöltötted a 40 hetet, akkor másnap befektetenek.minden nap nst.azt nem tudom h meddig várnak az indítással, ha minden rendben van.nekem az 5. bent töltött napon indították, mert elszivárgott a magzatvíz nagy része és veszélyben volt már a kislányom.
Én a 40.héttõl 2 naponta jártam NST-re.Mivel semmi jele nem volt a szülésnek, ezért a 42.héten indítottak.Én is túlhordtam de semmi baja nem lett a kislányomnak.
Elsõt 6 nap túlhordás után indtották, a másodikat a terminus végén vagyis a kiírás napján, a terhességi cukorbetegség miatt nem engedték túlhordani Nem is bánom egyiket sem, így is mind akettõ nagy bab lett(4, 4 és 3, 95 ikg)
Nekem 41+3 hetesen indították. A 41 hét betöltésével be kellett feküdni a kórházba. Ott minden nap néztek nst-én, UH-on. Egyik reggeli viziten azt mondták 3 ujjnyira nyitva a méhszáj, lehet indítani! Volt fogadott orvosom, de semmi nem indokolta, hogy elõbb indítsa a szülést, így nem is tette.
40 felett naponta NST. Én 40+2 hétre szültem. Nekem a dokim azt mondta, hogy 2 hét túlhordás simán belefér, ha nem zavaros a víz és nincs semmi baj. A baba akkor még csak 38 hetes igazából, ha minden oké, nem gond a túlhordás. Ha nincs saját dokid, akkor úgysincs, aki vállalná, hogy indít ok nélkül, csak mert nem szeretnél túlhordani.
én minden nap jártam nst-re a 40. hét után. maximum 2 héttel lehet túlhordani, de nem minden doki engedi! 40+5 napra szültem, szerencsére nem indított szülés volt!
A kérdező hozzászólása: nincs fogadott dokim.még egy hetem van, de nem szeretném tulhordani.tudom hogy nem jó siettetni, de tudtommal a túlhordás se "egészséges".
Engem a 41-ik héten fektettek be, NST minden nap. Magzatvizet csak egyszer néztek. Volt fogadott dokim, sõt magánba is hozzá jártam, ettõl függetlenül nem indította meg. 42-ik héten magától indult be a szülés.

Milyen esetekben indítják meg a szülést az orvosok?

Azt tudom hogy ha túlhordják, de azon kívül valamilyen más okból még befektethetnek? Volt valakinek hasonló? Hanyadik héten és mennyivel született a pici?

Legjobb válasz: nst-n rossz szívhang, túl sok vagy túl kevés magzatvíz, nagyon szennyezett magzatvíz, 2 hétnél hosszabb túlhordás, esetleg más egészségügyi kockázat de teljesen a dokin múlik, hogy õ épp hogy vélekedik, van aki szívesebben indít, van aki inkább vár (arról meg inkább ne beszéljünk, mikor csak azért indít, mert menne nyaralni..)

nst-n rossz szívhang, túl sok vagy túl kevés magzatvíz, nagyon szennyezett magzatvíz, 2 hétnél hosszabb túlhordás, esetleg más egészségügyi kockázat de teljesen a dokin múlik, hogy õ épp hogy vélekedik, van aki szívesebben indít, van aki inkább vár (arról meg inkább ne beszéljünk, mikor csak azért indít, mert menne nyaralni..)
Nekem a 38. héten indították, mert el volt maradva a súlyfejlõdése, és bent már úgysem hízott volna. Elõtte egy hónapig infúziókúrán bent feküdtem a kórházban, de azzal sem sikerült növelni a súlyát. 1850 grammal és 47 cm-rel született.
38 héttél nyilt volt a méhszájom és 40 héten már 6 cm nyitva voltam, bacik miatt burokrepesztés volt, és fájás nélkül nyílt a méhszáj.
38 héttél nyilt volt a méhszájom és 40
Engem kiírt napon indítottak, de elõtte pár nappal már kellett feküdnöm, mert már jóideje fehérje volt a vizeletemben és a 36ik héttõl nagyon vizesedtem is!
Elszivárgott a magzatvizem. 38. héten indítással született a kisfiam. A köldökzsinor rá volt tekeredve a nyakára 2* meg a kis testére is. Idõben észrevették és nem lett semmi baj.
ido elotti eloregedett mehlepenenynel is
nekem 38 hétre indította meg mert terhességi magasvérnyomásom volt és ez a terhesség vée fele még veszélyesebb, de emiatt (én gondolom, hogy emiatt), hogy hamarabb lett beindítva nem jöttek tolófájások sajnos és császározni kellett.
Én 11-re voltam ki írva, és 12-én azért indították be a szülést, mert rossz volt a babócám szívhangja!!De semmi baja nem lett! :)
ja és még az jutott eszembe, hogy a kórházban a szobatársamnak nagyon vészesen repedésveszélyes volt az elõzõ császáros hege és ezért inkább megcsászározták a 37-ik héten, mert féltek, hogy szétmegy a heg
május 12.-ére voltam kiírva.13.-án be kellett feküdnöm.17.-én megvizsgált a fõorvos és azt mondta h azonnal meg kell indítani a szülést mert elszivárgott a vizem nagy része és így veszélyben van a baba.így aznap megindították.pedig még várhattak volna.3450 grammal és 50 centivel született, kislány.azóta már 15 hónapos.
egy ismerõsömet a vizesedés miatt fektették be korábban...

33 hetes várandós vagyok, a tüdőgyógyász szerint gondot okozhat a tachycardiám a szülés alatt, és lehet, hogy császárra kerül a sor. Járt így valaki, vagy van valaki, aki fel tud világosítani arról, hogy milyen esetben kerülhet rá sor?

3 hét múlva megyek csak a n?dokihoz, hogy pontosan megtudjam, mit is jelent ez az egész, ezért várok segítséget, választ azoktól, akik valamelyest jártasak hasonló gondban.

Legjobb válasz: Köszönöm!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Milyen esetben könyökölnek bele az anya hasába szülés közben?

Néztem pár filmet most a neten, és meglep?en sok alkalommal azt láttam, hogy a szülész belekönyököl az anyába és nyomja ki a babát.

Legjobb válasz: Akkor szoktak nyomni a kismamahasat mikor mar alig van ereje nyomni a kismamanak es evel segitenek neki..Hat nem lehet kellemes.

Akkor szoktak nyomni a kismamahasat mikor mar alig van ereje nyomni a kismamanak es evel segitenek neki..Hat nem lehet kellemes.
Nekem is "belekönyökölt" az orvos a hasamba amikor a fiamat szültem. Már annyira nem volt erõm, hogy nyomni sem tudtam, de levegõt is alig tudtam venni. Végülis segített vele, hogy milyen érzés volt-nem emlészem rá. Ott már nem arra figyeltem.
Nekem is belekönyökölt a doktornõ, mert nem tudtam rendesen nyomni. Nekem nagyon fájt, de sokat segített.
nekem azért kellett nyomni a hasamat, mert rövid volt a köldökzsinór és minden nyomásnál visszahúzta a babát.:( arra nem emlékszem, hogy fájt volna. sõt, inkább azt éreztem, hogy ez értünk van. nagy segítség volt.
A szülés végére nem maradt erõm nyomni. Nekem nagy segítség volt és nem emlékszem, hogy annyira fájt volna.
Nekem nem csak belémkönyökölt a doki, hanem rám is ült. Azért, mert hiába nyomtam minden erõmbõl, a baba bele volt kicsit gabalyodva a köldökzsinórba és emiatt nem nagyon tudott kijönni. Nagy segítség volt, de elég rossz volt, levegõt sem kaptam ezalatt. De így nem lett császár.
Szia! 13 órányi vajudás után a tolófájásoknál a babám csak annyira mutatta meg a buciját, hogy adokim ne tudjon segíteni. Így aztán vákum rásegítéssael kellett szülnöm és az egyik doki a könyökével segített, meg is lett a lányom! Kellemetlen volt csak, a fájdalomra nem emlékszem. Inkább boldog voltam, hogy megszületett a lányom. Ne aggógj ilyen dolgokon, mindenkinél elõfordulhat bármi, de bízz benn, hogy nálad minden rendben lesz! Azért én is utána néztem szülés elõtt sokmindennek, mert szerintem sem árt, ha egy kismama nem tájékozatlan. A legjobbakat!
Nálam is besegített a doki, rövid volt a köldökzsinór, a babának nagyon rossz lett a szívhangja, és már benn volt a szülõcsatornában... Dokitól függ, mennyire rossz, az enyém nagyon vigyázott, így csak levegõt kaptam nehezen, mert a rekeszizomnál nyomta...

Milyen esetekben alkalmazzák szüléskor a vákumot?

Legjobb válasz: Gondolom, ha a baba nem bir kijönni, bár nincs beakadva, de már kint a feje. Mostanság már nem alkalmazzák.

Gondolom, ha a baba nem bir kijönni, bár nincs beakadva, de már kint a feje. Mostanság már nem alkalmazzák.
Szia! 3 éve született a lányom, vákumrásegítéssel. Sokáig vajudtam és a kitolási szakban nem sikerült elõször, másodszor, harmadszor sem... A dokim ott volt velem szemben és már látszott a lányom fejecskéje, csak épphogy egy kicsit, pont annyira, hogy a doki nem tudott segíteni neki kibújni. Akkor vágott egyet odalent és egy pumpavégû vákumszívót tett a kislányom fejére ( ami hozzáteszem nem volt fájdalmas) és utána a következõ fájásnál a vákumszívó segítségével megszületett a kislányom, végre kint volt 13 órányi vajudás után. A szülésznõ még mondta is, hogy nem is látszik, hogy vákum segítségével született, mert nincsen semmilyen helyi bevérzés a fejecskéjén. Valóban ma már csak ritkán alkalmazzák. A legjobbakat!

Szüléskor milyen esetben adnak beöntést?

Legjobb válasz: Ez kórházfügö,manapság már nem mindenhol kötelezö.

Ez kórházfügö, manapság már nem mindenhol kötelezö.
Én a Dél-pestiben szültem, nem adtak beöntést, fel sem merült senkiben. Igaz, nagyon gyors szülés volt, még az érzéstelenítést sem kérhettem, már jött a baba...
Én sz Istávnban szültem én sem kaptam beöntést. Azt hiszem a császárosok kapnak.
Szia! Én mindkét szülésemnél kaptam és nem mondom, h nagy élmény de nem tragédia!!! Ha még szülök biztos kérni fogom!(persze ha jut rá idõ) Nemrég 2 barátnöm is szült nem kaptak és mind a ketten össze kakiltak mindent beleértve a gyereket a férjüket... elhiszem, h ezt abban a helyzetben megértik de akkoris!! Nem véletlen találták ki, h szülés elõtt szükséges a beöntés!
Én kétszer szültem az Uzsokiban, az elsõnél nem volt kérdés hogy adnak-e(adtak), a másodiknál már én választhattam és kértem.Szerencsére volt rá idõ és igy sokkal higiénikusabb volt, mintha"odasikerült"volna.
Én Szolnokon szültem , minden esetben adnak beöntést, hidd el nem véletlenül! Teljesen elhanyagolható érzés a vajúdás közben. Egyáltalán nem kell tõle tartani.

TGYAS abban az esetben is jár, ha decemberben lejár a munkaszerzõdésem, de az utolsó nap elmegyek a szülés végéig táppénzre, ami julius elejére várható? És ebben az esetben még milyen ellátások (gyed, gyes. ) járnak?

Legjobb válasz: Ha lejár a munkaszerzõdésed december végén, akkor nem mehetsz táppénzre júliusig! Táppénz élõ munkaviszony mellett jár. A tgyáshoz és gyedhez a szüléskor is munkaviszonnyal kell rendelkezni vagy álláskeresési támogatáson kell lenni! Ha egyik sincs, akkor csak gyes jár.

Ha lejár a munkaszerzõdésed december végén, akkor nem mehetsz táppénzre júliusig! Táppénz élõ munkaviszony mellett jár. A tgyáshoz és gyedhez a szüléskor is munkaviszonnyal kell rendelkezni vagy álláskeresési támogatáson kell lenni! Ha egyik sincs, akkor csak gyes jár.
Ez milyen szemet megoldas... Foleg mivel manapsag meg nehez is megcsipni egy hatarozatlan ideju szerzodest... Igy szuljon gyereket vki... Szomoru
A kérdező hozzászólása: És ha meghosszabbítják decemberben q szerzõdésemet határozatlan idõre, s február közepén mennék szülési táppénzre?
nem mehetsz el táppénzre ha lejár a szerzõdésed és nem hosszabítanak.
Persze, ha decemberben meghosszabbítják a szerzõdésed és esetleg határozatlan is lesz, akkor védettséget élvezel és nem rúghatnak ki sem, akkor teljesen mindegy, mikor mész el táppénzre. Lényeg, hogy táppénzen addig lehetsz, amíg él a munkaviszonyod!

Aki császár után néhány hónappal esett teherbe hogy alakultak a dolgok? Veszélyeztetett terhes volt vagy probléma mentem volt a terhesség? Szülés milyen volt? Sima vagy megint császár?

Olyan is írhat aki még nem szült meg, de császár után lett terhes.

Legjobb válasz: Egyik ismerõsöm szült így, 5 hónapos baba mellett lett terhes. Veszélyeztetett volt, de mivel otthon volt a nagyobbikkal, nem dolgozott, így csak annyi volt, hogy többet kellett pihennie. Persze, császár lett, általában minimum 2 év különbséggel van esély hüvelyi szülésre, a heg miatt. Egy másik ismerõsöm 6 év alatt szült 4-et, mind császárral, a gyors egymásután miatt nem jött sosem szóba a hüvelyi szülés. Mindegyik terhessége normális volt, bár azt hiszem, hivatalból õt is veszélyeztetettnek nyilvánították. Aki hüvelyi szülés után nagyon gyorsan szül, egy éven belül, az is veszélyeztetett, tudtommal. De ez csak kategória. Én is az vagyok most, és ugyanazt csináltam, mint az elsõ két terhességnél, amikor meg nem voltam veszélyeztetett. Én mondjuk simán szültem.

Egyik ismerõsöm szült így, 5 hónapos baba mellett lett terhes. Veszélyeztetett volt, de mivel otthon volt a nagyobbikkal, nem dolgozott, így csak annyi volt, hogy többet kellett pihennie. Persze, császár lett, általában minimum 2 év különbséggel van esély hüvelyi szülésre, a heg miatt. Egy másik ismerõsöm 6 év alatt szült 4-et, mind császárral, a gyors egymásután miatt nem jött sosem szóba a hüvelyi szülés. Mindegyik terhessége normális volt, bár azt hiszem, hivatalból õt is veszélyeztetettnek nyilvánították. Aki hüvelyi szülés után nagyon gyorsan szül, egy éven belül, az is veszélyeztetett, tudtommal. De ez csak kategória. Én is az vagyok most, és ugyanazt csináltam, mint az elsõ két terhességnél, amikor meg nem voltam veszélyeztetett. Én mondjuk simán szültem.
A kérdező hozzászólása: 4-et szült császárral? Az érdekes, lehet szerencséje volt. Amikor én szültem a picimet azt hangoztatták a kórházban, hogy a 3. császár után el is kötik a nõket (ha kérik) mert nem lehet 4. Nem tudom mennyi igaz belõle, orvostól nem hallottam, de tény, hogy volt 2 kismama akiket el kötöttek a 3. császár után.
Ismerek valakit akinek császárral szült, sajnos beteg babája 8 hónaposan meghalt és rögtön teherbe is esett.Terhessége alatt szétnyílt a sebe és meg kellett operálják terhesen.De végül sikerült a második baba egészségesre természetesen császárral és azuttán 2 évre mégegy császárral.
Én hallottam olyat akinek már az elsõ császár után sem ajánlottak terhességet. Nyilván ez egyéni dolog, milyen vastag a hasfal, hogyan gyógyul a seb, milyen betegségei vannak az illetõnek. Nekem egy évet mondtak mi betartottuk. Nem volt semmi gond, végig hordtam amásodikat probléma nélkül.
Sziasztok! 15:36-os És sikerült természetes úton megszülnöd a babád? Mert én 2008.október szültem császárral, és 2009.novemberében bebabásodtam vagy is alig telt el 1 év.A hegem már most láthatóan vastagabb, pedig csak 8 hetes terhes vagyok.Szerintetek mirre számithatók, ez mellett magasvérnyomásal is küzdöm amire gyógyszereket szedem. Köszönöm 8 hetes km:)
Én egy éven belül szültem két babát, de természetesen, és nem voltam veszélyeztetett.
Nem császár lett a második is, mert ugyan a terhesség során semmi de semmi problémám nem volt, a szülés nem akart összejönni. Egyáltalán nem voltak fájásaim és nem is tágultam, a méhszájam sem volt nyitva csak egy ujjnyira, a babák pedig már oxigénhiányos állapotba kerültek (belekakiltak a magzatvízbe), így az elsõnél még próbálkoztunk burokrepesztéssel, oxitocinnal de se fájásaim nem voltak, se nem tágultam, a második az császár volt ott nem is próbálkoztunk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!