Találatok a következő kifejezésre: Milyen esetben végkielégítést (6 db)

Milyen esetben jár végkielégités a dolgozónak ha ott hagyja a munkahelyét? Közös megegyezés esetén jár? Vagy hogy jár jobban a munkavállaló?

Legjobb válasz: ha a munkavallalo mond fel, vagy kozos megegyezessel tavozik, nem 'jar' semmifele vegkielegites. a kozos megegyezes eseten elmeletileg megegyezhetnek a felek valamifele 'lelepesi penzben', de erre vonatkozolag semmilyen kotelezettseg nincs. ha a munkavallalo felmond, akkor a vilagon semmit nem kovetelhet.

ha a munkavallalo mond fel, vagy kozos megegyezessel tavozik, nem 'jar' semmifele vegkielegites. a kozos megegyezes eseten elmeletileg megegyezhetnek a felek valamifele 'lelepesi penzben', de erre vonatkozolag semmilyen kotelezettseg nincs. ha a munkavallalo felmond, akkor a vilagon semmit nem kovetelhet.

Milyen esetben jár végkielégítés?

Legjobb válasz: Rendes felmondás esetén,az-az ha neked mondanak fel!nekem 18 év 4 hónap után mondtak fel és 4 hónap végkielégítést kaptam,na meg 70 nap felmondási idõ amit nem kellet le dolgozni.

Rendes felmondás esetén, az-az ha neked mondanak fel!nekem 18 év 4 hónap után mondtak fel és 4 hónap végkielégítést kaptam, na meg 70 nap felmondási idõ amit nem kellet le dolgozni.
*Nekem

Milyen esetekben nem jár végkielégités a dolgozónak?

Legjobb válasz: Éppen most hallottam megrökönyödve a munkahelyemen, hogy elvileg már csak adható a végkielégítés. Remélem, valaki idetéved, aki pontosabb információt is tud róla. De ha tényleg így van, csak a jófejségükön múlik:(..

Éppen most hallottam megrökönyödve a munkahelyemen, hogy elvileg már csak adható a végkielégítés. Remélem, valaki idetéved, aki pontosabb információt is tud róla. De ha tényleg így van, csak a jófejségükön múlik:(..
Sajnos tapasztalatból tudom, hogy azonnali hatályú felmondás esetén nem jár. Többet nem tudok.


Milyen esetben kaphatok végkielégítést?

Ha leszámoltat a munkáltatóm köteles fizetnie végkielégítést,számít a ledolgozott id?,jogosult lehetek rá?ha nem fizet milyen uton követelhet?,hova lehet fordulni?

Legjobb válasz: Végkielégítést abban az estben kapsz, ha a munkáltató felmond. (de nem rendkívüli felmondással, és nem közös megegyezéssel) Összege az ott ledolgozott idõtõl függ, 3 év után jár 1 havi, 6 év után kéthavi. A többi évet nem tudom. De azt hiszem, 3 havi 10 év után jár.

Végkielégítést abban az estben kapsz, ha a munkáltató felmond. (de nem rendkívüli felmondással, és nem közös megegyezéssel) Összege az ott ledolgozott idõtõl függ, 3 év után jár 1 havi, 6 év után kéthavi. A többi évet nem tudom. De azt hiszem, 3 havi 10 év után jár.

Rendes felmondás esetén milyen indokkal állhat el a munkáltató, a végkielégítés megállapításától?

Legjobb válasz: ha a munkavallalo felmond, vagy kozos megegyezessel tavozik, egyaltalan nem jar vegkielegites. ha a munkaltato mond fel, akkor a munkaviszony hosszatol fuggoen koteles vegkielegitest fizetni. nyilvan ha nincs penz, mert csodbe ment (vagy epp ugy tesz), mas a helyzet, akkor be lehet allni a hitelezok hosszu soraba. a vegkielegitest, amennyiben a torveny szerinti feltetelek fennallnak, jogoszeruen megtagadni nem lehet.

ha a munkavallalo felmond, vagy kozos megegyezessel tavozik, egyaltalan nem jar vegkielegites. ha a munkaltato mond fel, akkor a munkaviszony hosszatol fuggoen koteles vegkielegitest fizetni. nyilvan ha nincs penz, mert csodbe ment (vagy epp ugy tesz), mas a helyzet, akkor be lehet allni a hitelezok hosszu soraba. a vegkielegitest, amennyiben a torveny szerinti feltetelek fennallnak, jogoszeruen megtagadni nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Ha a munkavállalónak, a munkaviszonnyal összefüggõ magatartása, képessége miatt kerül sor fölmondásra, nem jogosult végkielégítésre. A fentiek külön külön is elegendõek a végkielégítés megvonására?
a fegyelmivel torteno elbocsatas (magatartas miatt) nem 'rendes' felmondas. mondjuk az alkalmatlansag (kepesseg hianya) egy jo kis munkajogi pert vetit elore, mivel ugye annak a probaido alatt elvileg ki kellett volna derulni, ha nem kepes ellatni a munkajat. ha nem derult ki es tovabb alkalmaztak, az mar a munkaado sara.

Kedves Tamás! A munkáltató táppénz alatt felmondhat-e nekem? Milyen jogaim vannak és mit tudok tenni, ha felmondana nekem a cég. Jár-e nekem valami végkielégítés? A szabadság, hogyan alakul ilyen esetben 3 gyerekem van.

Jelenleg a Spárban dolgozom pénztárosi beosztásban. A munka viszonyom 2007. jun. óta folyamatos. Sajnos 3 hónappal ezelõtt baleset ért, és jelenleg is táppénzen vagyok. A munkáltatóm amikor ki jöttem a kórházból felajánlotta a szabadságot, de ezzel én nem akartam élni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!