Találatok a következő kifejezésre: Milyen esetben fel az orvos (5 db)

Milyen esetben írja fel az orvos a clostit, és milyen esetben kapok tüszőrepesztő injekciót?

Ezen az oldalon elég sokan írják,hogy clostit szednek. Tudom,hogy ez egy peteérést el?segít? gyógyszer, de milyen tünetekre írják ezt fel?

Legjobb válasz: Pl elmaradt menzesz esetén, amikor nincs baba, vagyis rendszertelen, elhúzódó ciklus rendezésére. De a változó kor tüneteinek enyhítésére is, klimax elõtti rendszertelen vérzésre.

Pl elmaradt menzesz esetén, amikor nincs baba, vagyis rendszertelen, elhúzódó ciklus rendezésére. De a változó kor tüneteinek enyhítésére is, klimax elõtti rendszertelen vérzésre.
Ha babát szeretnél, de nincs v. rendszertelen a menszeszed. Ultrahanggal ellenõrzik a menszesz elsõ napjától számított 13-14 v. 15. napján, hogy van-e érett tüszõ, melynek mérete legalább 18 mm. Ha igen, akkor kapsz egy szurit és 24 h-án belül együtt kell lenned a pároddal. Én is így lettem terhes.
Bocs, nem tudom miért írok mindig menszeszt...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! azért kérdeztem, mert 2hónapja hagytam abba az antibébi szedését, és furcsa módon eddig mind a kétszer megjött 30 napra, pontosan. Akkor ezek szerint ilyen hamar visszaállt a szervezetem? de akkor miért nem jön össze a baba?!
Nekem egyik, ehhez hasonló kérdésemre sokan azt írták, hogy attól, hogy van menzim, lehet, hogy nincs peteérésem. Mi is babára várunk, eddig még nem jött ösze, de nekem nem normális a ciklusom. Mióta abbahagytam a gyógyszert még csak kétszer jött meg december óta. ELég gáz. Az orvos meg csak annyit modnott, hgoy várunk. Pár hét múlva megyek vissza hozzá. Sok sikert, szorítok nektek!! Szerintme te is menj vissza, és biztos kitaláltok valamit a dokival!

Petefészekgyulladás esetén, milyen készítményeket ír fel az orvos és hogy gyógyítható? Milyen vizsgálatokat végez el ilyenkor a nőgyógyász?

A héten megyek el orvoshoz és szeretném tudni el?re, hogy ne érjen váratlanul! Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szijja, gondolom te már túl estél ezen a vizsgálaton, meg már gondolom meg is gyogyultál:) Én most fogk orvoshoz menni..Lennél olyan kedves h leírnád nekem a kérdésedre a választ? Mert ez engem is érdekelne, és sokat segítene ([email protected]) Elõre is köszi a segítséget.

Szijja, gondolom te már túl estél ezen a vizsgálaton, meg már gondolom meg is gyogyultál:) Én most fogk orvoshoz menni..Lennél olyan kedves h leírnád nekem a kérdésedre a választ? Mert ez engem is érdekelne, és sokat segítene ([email protected]) Elõre is köszi a segítséget.

Milyen esetben ir fel az orvos clostyt? Milyen vizsgálat és milyen idő közönként kell hozzá?

Legjobb válasz: Csatlakozom az elõttem szólóhoz, vérvétel mindenképpen kell hozzá, és még legyél azzal tisztáben, hogy folyamatos megfigyelésre lesz szükség, ha elkezded szedni (ez idõben azt jelenti, hogy napi rendszerességgel kell majd járnod u.h-ra a peteérés napjaiban, ami kb. 5-6 napot hidal át, mert nézik a növekedés ütemét, és mértékét).

Csatlakozom az elõttem szólóhoz, vérvétel mindenképpen kell hozzá, és még legyél azzal tisztáben, hogy folyamatos megfigyelésre lesz szükség, ha elkezded szedni (ez idõben azt jelenti, hogy napi rendszerességgel kell majd járnod u.h-ra a peteérés napjaiban, ami kb. 5-6 napot hidal át, mert nézik a növekedés ütemét, és mértékét).
Írd be a keresõbe, nagyon sok kérdés van, amiben megtalálod a válaszokat. Amúgy peteérés serkentõ gyógyszer és vérvétel kell hozzá amiben megnézik a hormonjaidat hogy mi a baj...

Milyen esetekben irat fel az orvos pelenkát?

Apám 76 éves és sajnos nem nagyon tudja tartani a székletét. Mire a vécére ér akkor már kés?. Pedig a szobája ott van a WC mellett. A kérdésem tehát az, hogy esetünkben felirja-e az orvos a pelenkát mert már vettem neki de 5000 Ft körül van és kicsit ez drága. El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: IGEN. A pelenka megvásárlása elõtt meg kellett volna látogatni a körzeti háziorvost és ott elmondani a panaszt és simán írtak volna fel, de sajnos ha a probléma állandóra fordul (pisilésnél is bemegy), akkor nem lesz elég az a mennyiség, amit egy hónapra felírhatnak. Kitartást és jó egészséget kívánok!!!

IGEN. A pelenka megvásárlása elõtt meg kellett volna látogatni a körzeti háziorvost és ott elmondani a panaszt és simán írtak volna fel, de sajnos ha a probléma állandóra fordul (pisilésnél is bemegy), akkor nem lesz elég az a mennyiség, amit egy hónapra felírhatnak. Kitartást és jó egészséget kívánok!!!
Egy kicsit bürokratikus a dolog, mert a háziorvos alapból nem írhatja fel. Neurológiáról kell hozzá javaslat, de gondolom van apukádnak valamilyen alapbetegsége ami indokolja ezt az állapotot, és akkor a neurológián gond nélkül kiadják a javaslatot. Egyébként 3 darab/ nap amit felírhatnak receptre, jól be kell osztani, hogy elég legyen. Gyógyászati segédeszközként létezik szoba WC is. Indokolt esetben azt is felírhatják receptre. (nem vagyok egészen biztos benne, de az ortopédia vagy valami hasonló szakrendelés az illetékes a felírásában.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat akkor a neurológiára el kell látogatni. Kicsit nehézkes a dolog mert nehezen mozdítható az öreg. De akkor elviszem majd oda. Majd állandóan járkálni kell a neurológiára?
A papával elég egyszer megjelenni, utána már te is járhatsz a receptért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Xanax-ot milyen esetben irják fel az orvosok?

Legjobb válasz: nyugtatónak

nyugtatónak
Elsõ körben akkor, mikor elmész, hogy idõnként szorongsz vagy depiforma vagy, vagy váratlan rosszulléteid voltak, de nem találtak semmi okot mégse. Másodszor meg rendszeres pár hónapos szedésre akkor, amikor mindenki visszamegy elõbb-utóbb másodszor is, hogy egy ideig jó volt, de mostanában még rosszabb. Ekkor már a pszichiáter fogja felírni egy 1 éves antidepi kúra mellé. Esetleg akkor még, ha rivotril szedsz, de azt nem bírod.
Ha nincsenek nagyon erõs depressziós tüneteid, akkor elõször többnyire valamilyen SSRI típusú gyógyszert ír fel a pszichiátered, nekem csak akkor írt fel Xanaxot, mikor arra panaszkodtam, hogy rosszabbul vagyok. Aztán rájöttem, hogy semmi bajom csak, lusta voltam szembenézni azzal, hogy közelít az érettségi : D. Úgyhogy többet nem is mentem vissza, azt a 100 darabos kiszerelésû Xanaxot pedig jóízûen elfogyasztottam a haverjaimmal. ; D Azóta (nem akarom elkiabálni) minden ok, az érettségim is jól sikerült, (DE NEM A XANAXTÓL!!!) és azért senki ne kövesse a példámat! : D
Tévedés. Elõször is te nem voltál depressziós. Másodszor SSRI MELLETT gyakorlatilag "kötelezõ" nyugtatót (sõt eleinte emelt adagút) szedni, mivel a jól eltalált SSRI elõször minden esetben 1-2 hétig ront, felerõsíti a tüneteket. Utána is még 1-2 hónapig kell szedni a nyugtatót, aztán elõször azzal le lehet lassan állni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!