Találatok a következő kifejezésre: Milyen esetben alkalmaznak (4 db)

Beteges hazudozás esetén van még remény normális életre? Persze orvosi segítség mellett. Milyen kezelést alkalmaznak?

Legjobb válasz: Ha nem okoz vele másoknak kárt, akkor hazudjon. De ha másnak bajt, csalódást, kárt okoz a hazugságaival, csupán csak gyávaságból, önvédelembõl is, akkor az már nem csak magánügy. És bízni benne, építeni rá nem volna szabad.

Ha nem okoz vele másoknak kárt, akkor hazudjon. De ha másnak bajt, csalódást, kárt okoz a hazugságaival, csupán csak gyávaságból, önvédelembõl is, akkor az már nem csak magánügy. És bízni benne, építeni rá nem volna szabad.
valaki nem biztos, hogy azért hazudik , hogy hazudjon lehet csak gyáva és nem meri megmondani az igazat(fél a következményektõl) vagy félti a másikat és nem akar fájdalmat okozni neki ha megmondja az igazat
Ennek a kimenetelére õszintén kíváncsi lennék! Nagyon légy résen! Most egy határozott cél lebeg elõtte: visszaszerezni téged, és ez óriási mozgató erõ lehet neki, mindent bevállal. De általában ha az ember elérte a célt, akkor leenged s visszatér a megszokott kerékvágásba. Ezzel nem tagadom, hogy az ember eljuthat katartikus gondolatokhoz, hogy ez így nem mehet tovább, meg kell változnom, másképp kell cselekednem...s óriási akaraterõvel valóban változik. És ez lehet egy szakítás is, mikor utólag jön rá, hogy kit veszített el, s érte hajlandó változni. De légy résen! Én ultimátumot is adnék neki: az elsõ jelentõs, lényeges hazugságnál vége mindennek.Nagy lelkierõt neked, mert az emberekben van egy kisördög, s akkor is gyanakszunk a párunkra, ha nincs ok, hát még akkor, ha tudod, hogy kétesélyes, amit mond a szemedbe nézve, nagy nyugalommal.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg az ex-barátnõje vagyok. Mindketten szerelmesek vagyunk, látom rajta, hogy ragaszkodik hozzám és szeret. A tét én vagyok. Csak konkrét javulás esetén vagyok hajlandó megbocsátani neki. Együttmûködõnek tûnik. Ma beszéltem egy jó pszichiáterrel, hogy mi a probléma. Elvállalta. Holnap megyünk hozzá. Az elsõ beszélgetésnél én is bent leszek, de úgy, hogy nem szólok bele. A továbbit rá bízom. De remélem megéri neki, hogy egy normális, stabil élete legyen, akár velem. Nem akarom egy betegség miatt elveszíteni...
Ismertem valakit (már nem él, fiatalon meghalt, de ne vonj azért párhuzamot, hogy a te ismerõsödre is ez vár), aki konkrétan bevallotta, hogy már lassan azt sem tudja, kinek mit hazudik. Ez az ember nagyon sokszor hozta magát legrosszabb helyzetekbe: elkótyavetyélte ingatlanjait, autóit, jó állását és sorolhatnám. Az élet rengeteg lehetõséget hozott neki, hogy újrakezdje és javítsa ki a hibáit. Próbálták rokonok, barátok visszaterelgetni, segítettek mentálisan és anyagilag is, rövid idõre úgy tûnt, hogy sikerül, de végül mindig kiderült, hogy azt a javulást is csak megjátszotta és hazudta. Az ilyen emberek szerintem nem akarnak változni és sajnos a bûnözõkhöz hasonlítanám õket (vagy többségük az is), akik valljuk be, hogy nem fognak elmenni orvoshoz ezzel, de milyen orvoshoz is mennének, ez nem pszichológiai eset pusztán. Emberséget, erkölcsöt nem adhat egy kezelés sem. Vagy van, vagy nincs. Persze lehet javulni, de a beteges hazudozó nem akar javulni szerintem. Bár ne lenne így.
A kérdező hozzászólása: 36 éves. Mivel spontán hazudik, ezért voltak apró jelek, amibõl rájöttem, hogy nem mond igazat. Sok kérlelés után beismerte, hogy igaz. Mondjuk megcáfolni nem tudta volna, hiszen logikus jelei voltak annak, hogy hazudik. Inkább beismerte. Látszik rajta, hogy õszintén megbánta. Pl. Megszûnt a munkahelye. Azt hazudta, minden rendben. És hogy minden rendben menjen, nekem is mást mondott, mikor dolgozik, meg a szüleinek. Meg persze kitalált sztorikat, hogy mik voltak bent a munkahelyen. Valamilyen szinten a vágyait váltja valóra, meséli el hazugságok formájában. Eléggé elkeseredett ember, megtépázta a sors, talán ezért alakulhatott ki a dolog nála.
Tudnál példát mondani az ilyen kicsibõl lesz a nagy hazugságra? Miért KELL hazudnia, az igazmondás mindig könnyebb, mint a hazugság? Az ember egyszerûbbnek látja, hogy igazat mondjon, mert nem kell észben tartania, hogy kinek, mikor, mit hazudott, az igazságra meg csak emlékszik az ember.
Hány éves? Honnan tudod, hogy éppen hazudik? Élénk a fantáziája?
A kérdező hozzászólása: Õ sem szándékosan hazudik. Teljesen spontán. Akkor át sem gondolja, mit mond, csak utána fogja fel a dolgok súlyát. Egy apró hazugságból hatalmas lavina lesz, mert a hazugságait újabb hazugságokkal próbálja leplezni. Semmi remény nincs?
Az okok feltárásában, elemzésében segítene. A kisgyermek is hazudik, nem rossz szándékból, valahol maga is elhiszi, hogy "szembe jött vele egy elefánt az utcán", a szülõ meg csak nézi. Ez még élénk fantázia, konfabulál, ki fogja nõni, ha felnõtté válik. Nem akar õ átverni senkit, nem akar kárt okozni. De ha egy felnõtt SZÁNDÉKOSAN csapja be a párját, tudván tudja, hogy nem mond igazat, az valahol jellemtelenség, vagy fél, s inkább lódít, köntörfalaz, kiszínez, letagad. Az ilyen emberben meg lehet bízni? Az ilyen vállalja a tetteiért a felelõsséget? Ezért kell kicsi kortól arra nevelni, hogy ha hibáztál- vállald a felelõsséget. De a mai világot a hazugság tartja össze - legmagasabb szinteken is.
A kérdező hozzászólása: Kellemetlen, rossz dolgokat okoz neki, szóval nem hiszem, hogy élvezi. Nagy valószínûséggel beteges hazudozó, mivel az alábbiak mind jellemzõek rá: • A hazugságok nem megtervezettek és ösztönzõek • Egy viselkedés megismétlõdik többször is, hosszú ideig • A hazugságok nem függenek össze külsõ okokkal • A viselkedés talán nem mindig tudatos • A hazugságok történetek megváltoztatva és/vagy más sztoriból adaptáltak Pszichiáter segíthet? Mivel ez egy mentális betegség, nem hiszem, hogy egyedül vagy az én segítségemmel le tudná gyõzni, viszont nagy szükség lenne arra, hogy abbamaradjanak a "tünetek".
Szerintem nem. Az igazmondás, õszinteség zsigerbõl jön.Az õszinte ember még viccbõl sem képes hazudni, elneveti magát, elpirul. A nagy, fontos dolgokban is hazudozóban nem épült ki a fék, a gát, szemrebbenés nélkül hazudik, valahol jellemtelen. Nem orvos, hanem jellemformálás, erkölcsi fejlõdés kellene hozzá, felelõsségtudat kiépítése. Talán fejleszthetõ, ha "felnõ" az illetõ, de ha a hazudozás örömet, sikerélményt, könnyû célhoz érést hoz neki, akkor jól elvan a hazudozásaival.

Milyen problema vagy diagnozis eseten alkalmaznak inszeminaciot?

Lassan mozgo, de kivälo mennyisegü sperma eseten ez megoldas lehet?Köszi a valaszokat elöre is.

Legjobb válasz: Ha kevés a jól mozgó, életképes katonák száma, vagy ellenanyagot termelsz ellenük.

Ha kevés a jól mozgó, életképes katonák száma, vagy ellenanyagot termelsz ellenük.
Szia ezt olvasd el, minden benne van. http://www.timmermann.hu/site/letoltesek/inseminatio.pdf

Milyen esetben nem alkalmaznak gátmetszést?

Mindenki mondja,hogy könnyebben megy a szüle´s ,de ha nincsen akkor könnyebb utánna felépülni,és a szexet elkezdeni.

Legjobb válasz: HA GÁTMASSZÁZS OLAJJAL FELPUHÍTOD ELÕTTE A GÁTADAT NAGYOBB AZ ESÉLYE,HOGY NEM VÁGNAK,DE EZT BESZÉLD MEG A SZÜLÉSZNÖDDEL.AKKOR HA NEM NAGY A GYEREK ÉS RENDESEN KITÁGULSZ AKKOR LEHET,HOGY CSAK EGY KIS REPEDÉSSEL MEGÚSZOD VAGY AZ SEM LESZ.HA VISZONT NAGY A GYEREK ÉS MÉG TE SEM TÁGULSZ RENDESEN AKKOR BIZONY VAGY CSÁSZÁR VAGY VÁGÁS.DE EZT AZ ORVOSOK ELMONDJÁK ÉS EGY PAPÍRT IS ALÁIRATNAK VELED HOGYHA BÁRMIFÉLE BEAVATKOZÁSRA LENNE SZÜKSÉG AKKOR AZT ELVÉGEZHETIK

HA GÁTMASSZÁZS OLAJJAL FELPUHÍTOD ELÕTTE A GÁTADAT NAGYOBB AZ ESÉLYE, HOGY NEM VÁGNAK, DE EZT BESZÉLD MEG A SZÜLÉSZNÖDDEL.AKKOR HA NEM NAGY A GYEREK ÉS RENDESEN KITÁGULSZ AKKOR LEHET, HOGY CSAK EGY KIS REPEDÉSSEL MEGÚSZOD VAGY AZ SEM LESZ.HA VISZONT NAGY A GYEREK ÉS MÉG TE SEM TÁGULSZ RENDESEN AKKOR BIZONY VAGY CSÁSZÁR VAGY VÁGÁS.DE EZT AZ ORVOSOK ELMONDJÁK ÉS EGY PAPÍRT IS ALÁIRATNAK VELED HOGYHA BÁRMIFÉLE BEAVATKOZÁSRA LENNE SZÜKSÉG AKKOR AZT ELVÉGEZHETIK
Ha kifér a baba akkor nem vágnak, persze, ha az orvos eleve úgy kezd hozzá, hogy gátvédelem. Én semmilyen olajat nem használtam, nem tágítottam magam és mégis csak egyetlen egy pici metszésem lett. Simán tudtam ülni, semmilyen kellemetlenséget nem okozott (ez a seb). Sok sikert kívánok.
Én is kismama vagyok, az élsõnél vágtak. Most beszélgettem egy szülésznõvel, és szerinte jobb a gátmetszés, mert szebben gyógyul. Vágás nélkül szinte minden esetben reped az ember, bármennyire is vigyáznak, akkor pedig szintén varrni kell, sõt a seb is csúnyábban, nehezebben gyógyul. A hüvely is jobban kitágul, és tágabb maradhat, és avizelettartással is lehetnek bajoka akésõbbiekben. Egyáltalán nem gáz a vágás, nekem nem fájt, és a varrás sem. Utána pedig csak pár napig rossz, és 4 hét múlva már szexeltünk is! Most már nem is látszik!


A Dél-pesti Jahn Ferenc kórházban milyen terhesség-megszakítási módszert alkalmaznak egy kb. 8-9 hetes terhességnél, üres petezsák diagnózis esetén?

Legjobb válasz: Ebben a kórházban épp nem tudom, bár szerintem ez ugyanolyan beavatkozás mindenhol. Nekem szerdán csinálták, igaz másik pesti kórházban, 9hetesen, ugyan ezzel a diagnózissal (azaz üres petezsák), és felhelyeztek egy méhszáj tágítót, majd rá 3 órára volt a mûtét, vénás altatásban, nekem vákummal csinálták. Azóta jól vagyok néha görcsöl a hasam, de ez amiatt van, hogy gyógyszert szedek (cseppeket írtak fel), ami méhösszehúzódást eredményez ettõl nfájdalom nincs. éha kicsit fáj és vérezget, de csak kicsit és amúgy más hatás vagy

Ebben a kórházban épp nem tudom, bár szerintem ez ugyanolyan beavatkozás mindenhol. Nekem szerdán csinálták, igaz másik pesti kórházban, 9hetesen, ugyan ezzel a diagnózissal (azaz üres petezsák), és felhelyeztek egy méhszáj tágítót, majd rá 3 órára volt a mûtét, vénás altatásban, nekem vákummal csinálták. Azóta jól vagyok néha görcsöl a hasam, de ez amiatt van, hogy gyógyszert szedek (cseppeket írtak fel), ami méhösszehúzódást eredményez ettõl nfájdalom nincs. éha kicsit fáj és vérezget, de csak kicsit és amúgy más hatás vagy
Ha elõször lesz abortuszod akkor felteszik a "lamináriát" ami kitágit.Utána vénás altatásnál végzik az abortuszt nem vákumos, hanem a "kikaparásos" módszerrel.Az egész 10-15 perc maximum.
Nekem most lesz egy hasonló, üres petezsák miatt a második abortuszom. Az elsõnél felrakták a lamináriát, viszont nem kikaparásos, hanem vákuumos módszerrel csinálták. Most a másodiknál ez hogyan zajlik majd? Most is csinálnak elõtte a lamináriás módszerrel tágítást?
Nekem jövõ héten kedden lesz hasonlóban részem, 8 hetesen, tehát együttérzek mindenkivel. :-( Nektek mondtak valamit okként?
másodszor nincs laminária
Ha másodszor nincs laminária akkor, hogyan zajlik ilyen esetben az abortusz?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!