Találatok a következő kifejezésre: Milyen esemény tabletták (28 db)

Milyen esemény utáni tabletta neveket tudtok?

Fontos lenne!!!!

Legjobb válasz: rigesoft, de ehhez sajnos recept kell. recept nélkülit nem ismerek.

rigesoft, de ehhez sajnos recept kell. recept nélkülit nem ismerek.
pocokméreg
escapelle
escapelle, rigesoft, ellaone Mindegyik vényköteles.

Milyen esemény utáni tablettát ajánlotok?

Nagyon fontos lenne, mert telik az id?m és nem szeretnék még gyereket.

Legjobb válasz: escapelle, postinor.. én ez utóbbit vettem be, és nem lettem terhes.

escapelle, postinor.. én ez utóbbit vettem be, és nem lettem terhes.
XDDDDDD
Amit felír az orvosod. de 5600ft körül vannak
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm azoknak a válaszadóknak aki normálisan tudtak válaszolni. Nagyon nagy segítség!
Basszus ez nem mosópor vagy öblítõ, ami ajánlásra megy!!! tûzés az orvoshoz és azt veszed be, amit õ kiír!
Ezt tényleg nem te döntöd el. Azt veszed be, amit a dokid felír. Máshogy hozzá sem jutsz a tabihoz. 20L
attól függ, h hol laksz, pl. nánlunk megkapod a gyógyszertárban, minden nélkül..

Milyen esemény utáni tabletták léteznek?

Tudja valaki, hogy aktus után milyen fogamzásgátlók léteznek? (régen volt a Postinor)

Legjobb válasz: Nekem egyszer már szükségem volt sürgõsségi tabira, el kell menni orvoshoz, és õ felírja neked. Nekem az escapellet írta fel,de ezen kívül van még a rigesoft. Az escapelle egy szemet tartalmaz, a rigesoft pedig kettõt

Nekem egyszer már szükségem volt sürgõsségi tabira, el kell menni orvoshoz, és õ felírja neked. Nekem az escapellet írta fel, de ezen kívül van még a rigesoft. Az escapelle egy szemet tartalmaz, a rigesoft pedig kettõt
Igen, csak receptre.Ahogy elöttem leírták, Escapelle és Rigesoft. Én Escapelle-t kaptam a múlthéten.
Nekem rigesoftot írtak kb 1, 5 éve, de utána nagyon rossz volt. Felborította a menstruációs ciklusom, és közérzetem is rossz volt utána. Ezt nem ajánlom senkinek, bár lehet egyénfüggõ.

Kárpátalja környékén mennyibe kerül egy esemény utáni tabletta? Milyen konkrét eseteknél kell bevenni? Csak recepttel váltható ki vagy anélkül is?

Legjobb válasz: Általában 5-6000 forint az esemény utáni tabletta. Csak receptre kapod meg. Olyan eseteknél kell bevenni, amikor spermium került a hüvelybe, és nem védekeztetek de gyereket sem akartok. Pl. elszakadt az óvszer, elvesztettétek a fejeteket, stb.

Általában 5-6000 forint az esemény utáni tabletta. Csak receptre kapod meg. Olyan eseteknél kell bevenni, amikor spermium került a hüvelybe, és nem védekeztetek de gyereket sem akartok. Pl. elszakadt az óvszer, elvesztettétek a fejeteket, stb.

Esemény utáni tabletta után milyen a hüvelyváladék? Ez normális ilyenkor? (lenn)

kb 48 kellett bevennem (Escapelle), különösebb tünetem nincs csak az álmosság, alhasi nyomás illetve enyhe mellfeszülés. De furcsa folyásom van. Tegnap egyszerre sűrű állagú, nagyon nyúlós, sárgás (teljesen olyan, mint az orrváladék, bocsánat a kifejezésért) váladék távozott belőlem, de csak egy alkalommal. Ma is előfordult, de most jóval kisebb volt. Olyan mintha ovulációs váladék lenne, mégis kissé más állagú. Viszont a tablettának, ha jól tudom, az a funkciója, hogy meggátolja az ovulációt, ha az még nem történt meg. Habár el tudom képzelni, hogy egy ilyen tablettánál minden előfordulhat. Nektek milyen tapasztalataitok voltak a bevétel után?

Legjobb válasz: Ez teljesen normális. Az esemény utáni tabletták olyanok mint a lórúgás. Kb 10-szer annyi hormon és egyéb van bennük mint pl egy sima fogamzásgátlóba. Szóval nem csoda ha furán érzed magad tõle, ez ilyenkor várható. Másrészt a folyás is normális. Ez a gyógyszer úgymond kitisztítja a méhed. Ez akkor gáz ha huzamosabb ideig tart.

Ez teljesen normális. Az esemény utáni tabletták olyanok mint a lórúgás. Kb 10-szer annyi hormon és egyéb van bennük mint pl egy sima fogamzásgátlóba. Szóval nem csoda ha furán érzed magad tõle, ez ilyenkor várható. Másrészt a folyás is normális. Ez a gyógyszer úgymond kitisztítja a méhed. Ez akkor gáz ha huzamosabb ideig tart.

Esemény utáni tablettát milyen gyakran lehet használni?

gondolok itt most arra, hogy egy hónapban hányszor, vagy milyen s?r?n lehet alkalmazni, ha már muszály. 2tabletta bevétele között eltelt id?.

Legjobb válasz: esemény helyetti tabletta

esemény helyetti tabletta
mivel elég komoly hormon tartalmú készítményrõl van szó így inkább nem javasolnám a havi többszöri használatot... inkább figyeljetek jobban a védekezésre...
Tájékoztató szerint egy ciklusban egyszer, orvosok szerint fél évente maximum.
Inkább soha, nemhogy havi többször. Az egy lórúgással egyenértékû a hormonháztartásodnak.
Ma reggel mondták a tv-ben, hogy havi 1 max. és minden egyes bevétellel csökken a hatékonysága a szervezetedben.
Miért nem könnyebb elsétálni a nõgyógyászhoz, a doki bácsi felírja a megfelelõ fogamzásgátló ( ! ) bogyót, kiváltod a gyógyszertárban és láss csodát max két hét és ...... orrba-szájba!!!

Milyen természetes esemény utáni "trükköket" ismertek? Ha esetleg nincs kéznél esemény utáni tabletta.

Legjobb válasz: Na jó, akkor elmagyarázom rendesen is. (Én vagyok az elsõ.) Védekezz. Ha nincs utána tabletta, akkor gyakorlatilag esély, hogy bármi is hatna.

javítás: gyakorlatilag nincs esély...
hát ha ezt magától nem értette meg "Elsõ", akkor már rég rossz:D az ilyen nem tudom miért szexel.
ilyen nem létezik.
Na jó, akkor elmagyarázom rendesen is. (Én vagyok az elsõ.) Védekezz. Ha nincs utána tabletta, akkor gyakorlatilag esély, hogy bármi is hatna.
Kedves Kérdezõ... ha ilyen h*lye vagy h nem védekezel rendesen, önts csak magadba citromlevet :)
Az elsõ válaszolónak inkább NO COMMENT! A második válaszolóval viszont egyetértek.
Citromos víz, ecetes vizes öblögetés... De egyik sem megbízható.
Rúgd hasba.
colát kell beleönteni a csajba.
Hát ha a szex a húgycsõben történt, akkor el tudom képzelni, hogy ezért nem lett terhes, de mivel a sperma nem a húgyhólyagba kerül, hanem a méhbe, így...
Nem kérek lehurrogást, csak egy ismerõs nagymama teherbeesése jutott eszembe! Õ azt mondta szex után mindig szaladt pisilni! Soha nem védekeztek, soha nem is maradt terhes! Szóval õ azt mondta 1-szer nem ment ki szex után pisilni, jött is 9 hónap múlva a kisbaba!
Hát én agyfaszt kapok. Meginni a citromos vizet? Még a hüvelybe öntve sem hat! Meg... Pisit inni?! Jézus... Ezek mind a gyomorba kerülnek, könyörgöm, nem a méhetekbe! A tabletta valóban nem olcsó, de az abortusz vagy a gyerek sokkal drágább! Istenem...
meginni kell a citromos vizet v.irrigálni? én azt hallottam hogy a pisit meginni az is jo rá nem tudom azert ez furan hangzik nem?
Mire elmész a gyógyszertárba és felnyomod magadnak ezt az oldatot, a spermák már rég elérték a céljukat!Tehát felesleges!
Hát...Elnézve a válaszokat, Ti még nem hallottatok arról a "pezsgõtablettás intimzuhanyról", amit gyógyszertárban lehet kapni. Nem tudom pontosan mi a neve, de ilyen vastagabb fecskendõféle és feloldod benne a tablettát és felnyomod(mármint az oldatot).Ez kifejezetten a sperma eltávolítására van. Gyógyszertárban kérdezd meg, tudni fogják mirõl van szó.De ez csak 95%-os biztonságú.
Ha nincs kéznél tabletta akkor tessék elmenni másnap és felratni a tablettát. Mivel 72 órás a dolog, ezért fel lehet nyugodtan íratni másnap. Én a második napon írattam fel, és vasárnap volt, a Margit kórházban. Csak monogrammot kérnek, semmi igazoló okiratot. És a vényt sem kell kitölteni. A szülészeti osztályon írják fel. Én a tablettától olyan rosszul lettem, hogy megfogadtam többet ha nem is védekezek inkább szülök... De inkább nem is írnám le mik voltak, a lényeg hogy a mai napig szenvedem bizonyos tüneteit.. Persze nem mindenkire hat így, csak kevesekre.
Elmész a dokihoz és felíratod a tabit. Más megoldás nincs. De még akkor is imádkoznod kell, mivel a hatékonysága ennek sem a legjobb (15% marad terhes).
Akkor használjatok mellé kúpot vagy krémet, vagy vegyétek ki félúton és elégítsen ki orálisan, mi így csináljuk. Ha pedig hiba csúszik be csak a 72 órás tabletta van. A szex nem játék... Nincsenek "trükkök".
Én is citromos vizet ajánlok, de nem 100, hogy nem lesz terhes...
A kérdező hozzászólása: Én nemazt mondtam h nemtudom miaz a védekezés -.- de ha pl a nõ nemszed tablettát és kilyukad a gumi... mert ilyen is történhet
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló ha már akkora érzéketlen valami vagy akkor inkább maradj csendbe... a másik két válaszolónak pedig köszi :D
Szerintem nem is tudományos megfogalmazásban írtam a dolgot a pisilés és a szex közötti összeföggésrõl! Trükköt kért, hát én leírtam a nagyika trükkjét! Õ hitt benne és bevált neki, szerintem itt ennyi a lényeg és pont! Soha senkit nem buzdítanék arra, hogy ugyanlányom szex után csak pisilni kell és nem lesz baj!

Milyen gyakran szabad Postinor-2 esemény utáni tablettát szedni?

3 hete vettem ilyen tablettát, de most "baleset történt", kilyukadt a gumi, és nem tudom mit tegyek. Úgy olvastam, hogy évente 2szer szabad szedni. De akkor most mit csináljak? Tudom, hogy káros. A kérdésem igazából az, hogy ha most bevenném, hatna?

Legjobb válasz: Klassz dolog ez a 72 órás tabletta, ha valóban akkora a gond. Sokan viszont ész nélkül kapkodják be, mintha csak egy Nurofen lenne...

Klassz dolog ez a 72 órás tabletta, ha valóban akkora a gond. Sokan viszont ész nélkül kapkodják be, mintha csak egy Nurofen lenne...
Ez esetben sürgõsen nõdoki! Valószínûleg felír egy másik fajtát. Szerintem érdemes lenne esetleg fogamzásgátlót szedned, mert azzal kevesebb a teherbeesés veszélye, és hogy ne legyen 3 hét múlva újra ilyen baleset.
A kilyukadt a gumi pontosan mit takar? Elélvezett már a partnered? Ha nem, és csak elõváladék juthatott beléd, akkor csak felesleges hormonbomba lenne a szervezetednek. Ha elélvezett, akkor sürgõsen menj nõgyógyászhoz, talán egy másik eseményutánit ír fel, de mindenesetre nem tesz majd túl jót.
A kérdező hozzászólása: igen, elélvezett...
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak pedig üzenem, hogy nem segített túl sokat a kommentje. Arra én is rájöttem, hogy nem a legésszerûbb újra beszedni, ezért is kérdeztem rá, hogy van-e jobb megoldás...mert ugye még nem szeretnék 19 évesen terhes maradni.

Esemény utáni tablettát milyen idõközönként lehet bevenni?

Legjobb válasz: Elvileg félévente, de kinyírja a szervezeted, úgyhogy ne erre alapozz.

Elvileg félévente, de kinyírja a szervezeted, úgyhogy ne erre alapozz.
Mint a mentost. Kettesével a tuti.
Minél kevesebbszer. Egyébként igen, félévente, de csak ha nagyon muszáj.
védekezned kéne nem eseményutánit venned... ha már szexelni bírsz akkor a védekezés miért nem jut eszedbe?:D

Esemény utáni tablettához milyen vizsgálatot kérnek? Mert ma voltunk bennt a kórházban és azt mondták mennyünk vissza hétfõn és megvizsgálnak (ettõl egy kicsit megijedtem mert eddig. Amiket. Olvastam senkitse vizsgáltak. Meg)

Legjobb válasz: felnyúl gumi kesztyûben, megtapogat, és ha nincs duzzanat vagy valami nagy gáz akkor felírja neked jobb esetben. ha nagyon verik magukat, keress másik nõgyógyászt, rohadt sokan vannak. van olyan, aki elötte 2-3 hónapig vizsgálgatna, meg vérvételekre küldene, meg kivágna egy kicsi darabot a méhedbõl hogy azt vizsgáltassa. az elmebetegség határa sajnos az orvosok körében is határtalan.

felnyúl gumi kesztyûben, megtapogat, és ha nincs duzzanat vagy valami nagy gáz akkor felírja neked jobb esetben. ha nagyon verik magukat, keress másik nõgyógyászt, rohadt sokan vannak. van olyan, aki elötte 2-3 hónapig vizsgálgatna, meg vérvételekre küldene, meg kivágna egy kicsi darabot a méhedbõl hogy azt vizsgáltassa. az elmebetegség határa sajnos az orvosok körében is határtalan.
Elsõ vagyok, félre olvastam a kérdést. Azonnal menj vissza és mondd hogy félre értettek, mert esemény utáni kell, nem fogamzás gátló. A kettõ ég és föld, de nagyon siess mert minnél késöbb veszed be, annál biztosabb a terhesség.
Hát nem tudom, de a kérdésbõl nem derül ki, hogy kapott-e már tablettát és bevette-e már a kérdezõ... Ha viszont felírta a doki azt a marha drága tablettát és bevetted, akkor csak rutin vizsgálatot csinálnak (kontroll vizsgálat). De ha félre értettek, akkor már holnap menj vissza, mert az aktustól számítva 72 órád van bevenni. Vannak már sürgõsségi fogamzásgátlási ambulanciák. Egyébként itt szerintem minden kérdésre megkapod a választ: http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/szex/1049/esemeny-utani-tab..
A kérdező hozzászólása: koszonom a segitsegeteket : D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!