Találatok a következő kifejezésre: Milyen embernek pszichológus (6 db)

Milyen embereket segítő munkák vannak, amiből meg is tudok élni? Mint pl. a pszichológus.

A pszichológussal az a baj, hogy biológia fakt kell hozzá, a biosz pedig nekem nagyon nehéz. Történelem faktra gondoltam, de nem tudom, hogy van-e törivel kapcsolatos embereket segít? munka.

Legjobb válasz: Esetleg valaki leírná, hogy pontosan milyen tantárgyak kellenek a pszichológus-hoz?

A kérdező hozzászólása: Esetleg valaki leírná, hogy pontosan milyen tantárgyak kellenek a pszichológus-hoz?
szociális munkás, de abból nem igen lehet megélni
A kérdező hozzászólása: igen, sajnos. köszönöm:)

Milyen embernek érdemes pszichológus szakra mennie?

Mennyire nehéz? Kb hány év? Mik a követelmények?

Legjobb válasz: aki nem csak meghallgatni de bele élni is tudja magát mások problémáiba, aki eltud rugyaszkodni és más szögböl látni a dolgokat. de persze ezt tanulni is kell. de vannak emberek akik képtelenek átérezni dolgokat mer csak egy szögböl az ismert szögböl képesek a világot látni.

aki nem csak meghallgatni de bele élni is tudja magát mások problémáiba, aki eltud rugyaszkodni és más szögböl látni a dolgokat. de persze ezt tanulni is kell. de vannak emberek akik képtelenek átérezni dolgokat mer csak egy szögböl az ismert szögböl képesek a világot látni.
olyannak aki nagyon empatikus, türelmes és szorgalmas, nem korlátolt gondolkodású, nyitott az új dolgokra..én nem pszicho szakon vagyok, de tanulok pszichológiát.az igaz h.érdekes amit tanulunk, de egyben ez az egyik legnehezebb tárgyam is.de ha elhivatott vki akkor megbírkózik a nehézségekkel is.:-)(mondjuk ez más szakokra is igaz)
Akinek van jó kapcsolata h tudás nélkül is benyomják. Vagy aki elhivatott arra vonatkozóan, hogy tud úgy segíteni az embereknek, hogy õ közben nem veszi át a problémáikat.
én oda járok, 3év alapképzés, amivel szinte semmit se tudsz csinálni, utána ha óriási mákod van és végigseggelsz3 évet, akkor bekerülhetsz Msc-re és ot fizetni is kell, hát kb 9 év mire szétnézhetsz állás után. én nagyon szeretem, sose csinálnék mást. de jól gondold meg. nehéz nagyon bekerülni, és nagy a verseny is a szakon...

Milyen kritériumokat kell figyelembe venni ahhoz, hogy egy normális pszichológust találjon az ember?

Legjobb válasz: kedves elõzõ, nem tûnt fel, hogy a kérdezõ pszichológust keres, nem pszichiátert?

kedves elõzõ, nem tûnt fel, hogy a kérdezõ pszichológust keres, nem pszichiátert?
elmész hozzá elõször, aztán megnézed milyen ember, szimpatikus-e, stb. Mennyire vagy vele egy hullámhosszon.
Sajnos elõre nem nagyon tudsz szelektálni, hisz egy honlap túl sokat nem árul el. Elsõ alkalommal/netán alkalmakkal tudod felmérni, hogy szimpatikus e neked az illetõ vagy sem. Ahogy vezeti a beszélgetést, milyen megállapításokat tesz, érezni fogod, hogy hasznosnak találod a terápiáját, vagy idõpocsékolásnak.
Sorba elmész mindegyikhez. Ez elsõnek egy tízes. Teszel fel neki kérdéseket az iskolai végzettségérõl, szakmai ismereteirõl. Felgyegyzed az eredményt, és mész a következõhöz. A legvégén, ha elfogytak a pszichiáterek, akkor kiértékeled õket. És visszamész a legszimpatikusabbhoz. Állami pszihiáterhez csak egyhez mehetsz, de az ingyen van, akihez tartozol.
Szerintem ez egyénenként változó, hogy kinek ki a tökéletes. Én pl. voltam egynél akit vagy 50en ajánlottak, áradoztak róla. Már az elején sem volt szimpatikus, de gondoltam értelmes emberek vagyunk, kezeljük a helyzetet megfelelõen. Na ennek az lett a vége, hogy a harmadik alkalommal már nem csak bólogattam hanem én is elmondtam a véleményem, ami annyira különbözött az övétõl, hogy a végén már majdnem összeverekedtünk úgy utáltuk egymást. Aztán elmentem egy másikhoz aki sokak szerint furcsa és nem a legnépszerûbb. Na nekem õ volt a legmegfelelõbb. Kár, hogy már nem fogad betegeket és más irányba ment el. De mégis mi a bajod a pszichológusokkal? Engem pl. sokáig zavart, hogy nem találtam olyat, akit nem tudok megfejteni. A többséget már az elején átláttam, holott nekem olyanra volt szükségem aki okosabb nálam és nem tudom dróton rángatni. Sajnos ez csak úgy megy, ha elmész többhöz.


Szerintem ne add fel a keresést, vannak nagyon jó pszichológusok, ha tényleg szükséged van rá, hozzájuk fordulj. Sajnos az empátiát lehetetlen tanítani, nem mindenki alkalmas a szakmára, még ha a lexikális tudása megvan. Magadat diagnosztizálni pszichológiai tankönyvek alapján nagyon veszélyes, mert könnyen belecsavarodsz, és nem lrhet átfogóan megismerni az emberi lelket néhány könyv alapján. Nem véletlenül egyetemi képzès a klinikai pszichológusról nem is beszélve.
Egyetemeken szokott lenni jegyzetbolt. Ott bárki vásárolhat. A fene sem kérdezi, hogy oda jársz-e, vagy sem. Ha sallangmentesen akarsz ilyesmit tanulni, megint csak a jegyzeteket tudom ajánlani. Ha megveszel egy általánosabb könyvet, ami az adott témával foglalkozik, az terjedelmesen, fellengzõs stílusban ír a témáról. Egy jegyzetben ugyanazt megtalálod töredéke annyi oldalon. Ha csak szavakat akarsz, akkor keress valami definíció gyûjteményt. Vagy vegyél egy lexikont. Mondjuk lexikont magolni nem lehet valami szórakoztató...
A pszichológusok azért okosak, mert sokat tanultak. Azért bölcsek, mert fõként bölcsészettudományi tárgyaik voltak az iskolában. Az egyetemen bölcsész tárgyakat és biológiai ismereteket tanultak javarészt. A tanulmányaik során ismerkedtek meg olyan szakszavakkal, amiket az átlagember max csak hallomásból ismer. Ha okosabb akarsz lenni, olvass tankönyveket! Ha mindezt idegen szavakkal teletûzdelve szeretnéd, szerezz egyetemi jegyzeteket! Egyébként ha elvégzel bármilyen jobb felsõoktatási képzést, sokat okosodsz és egészen biztosan megismerkedsz több tucat idegen, vagy idegen eredetû szakkifejezéssel.
Pszichológiát tanultak az egyetemen.
okosak és bölcsek? és ismerek egy pszichologust, a férje most bukott be a második szeretöjével, azon kivül vagy 200 növel megcsalta a 10 év alatt, amiröl szinten tud.
és még mindig vele van.. ez lemaradt!
Bölcsek, okosak?Nos, én kb 3-at fogyasztottam el életem során.Érdemi beszélgetést csupán én folytattam velük, miközben õk nagyokat hallgattak, jobb esetben hümmögtek, idõnként nagyvonalúan feltettek egy kérdést, amivel nem jutottam elõrébb.Mondjuk a sok fene iskolájukkal adhatnának bölcs tanácsokat is, vagy legalább valami véleményt, magyarázatot.De arra bezzeg várhattam.Elegem is lett belõlük, ennél még a 8 osztályos szomszéddal is többre megyek, az legalább, ha már elmondok neki valamit, legalább válaszol is.
nem okosabbak és nem bölcsebbek, mint bárki más; ha beszélsz nekem és én hallgatok, akkor én is bölcsnek mondható vagyok ilyen alapon idegen szavak=szakkönyvek
bemész és beiratkozol az egyetemi könyvtárba, kedvedre vehetsz ki könyveket a témában
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A pszichológusok egyáltalán nem okosak és abból élnek, hogy jó sok pénzért közhelyeket dobálgatnak hozzád, miközben lesz...ják a problémádat.
A jó pszichológus elõször is rendelkeznie kell empátiával, emberismerettel, sokat kell tanulnia és emberekkel ismerkednie hogy megtanulja a különbözõ személyiség típusok vagy viselkedések sémáit. De nem utolsó sorban nyitottnak kell lennie állandóan. Idegen kifejezések?-- azért jár egyetemre, azért tanul latint és azért más idegen nyelvet, és kifejezéseket-- hisz az elsõ bölcsektõl kezdve átolvassák a hasonló témával foglakozó könyveket és így tanulnak õk is. Szóval kérdezõ ha valamiben jó akarsz lenni akkor bizony tanulni KELL!
A 20/ beírónak is igaza van-- nem mindegyik jó, csak jól dumál, még jobban tud hallgatni és tartja a markát.
A kérdező hozzászólása: hát már én se tudom, hogy mi a célom
Ha tudományos mûveltségre szeretnél szert tenni, és sok idegen szót szeretnél ismerni, akármilyen tudományos mûvet olvashatsz. Pl. Hegelt. Ember legyen a talpán, aki õvele megbirkózik. Még nekem sem sikerült, pedig olvastam már egy-két kevésbé könnyû szöveget életemben. A pszichológusok meg nem mind okosak, inkább csak meggyõzõek. Abban a többségük tényleg jó. De tudni kell olvasni a sorok között, mert sok köztük a pojáca.
hát te nagyon elvarázsolt figura vagy mégis mi a célod?
A kérdező hozzászólása: csak kicsit messze vannak azok az egyetemek, ezért akartam a netrõl rendelni valami ilyen könyvet
Melyik egyetemen? :D De ha bemész és azt mondod, hogy ajánljanak neked egy jegyzetet az adott témában, eléd dobnak párat, aztán választasz.
A kérdező hozzászólása: csak az a baj nem tudom, hogy ott az egyetemen milyen tankönyvek vannak, nem tudja valaki?
idegen szavak és kifejezések szótára ez pont egy olyan könyv, ami kizárólag idegen szavakkal és ezek magyarázatával van tele utána pedig ahogy javasolták is egyetemi tankönyveket próbálj beszerezni, a bölcsesség viszont inkább filozófusok szakterülete
A kérdező hozzászólása: jó de én most akarok megismerni több idegen szót, és honnan szerezzek egyetemi jegyzeteket? meg úgy gondoltam, hogy ti milyen könyvet ajánlanátok? eddig amit olvastatok melyik volt ilyesmi?
A kérdező hozzászólása: Nekem meg két pszichológusom volt eddig. Az elsõ nem segített (inkább még rosszabbul éreztem magam) a második meg igen, szóval szerintem van jó és rossz pszichológus. Nekem még meg is mondta az elsõ, hogy nem segít ebben, (pedig ez lenne a dolga, ha nem segít akkor semmi értelme a beszélgetésünknek). Még ha szerinte nem is a legjobb ötlet akkor is. A barátaim nem segítenek meg se hallgatnak õket ez nem érdekli. Szóval inkább arra gondoltam, hogy segítek magamon. Ha már senki sem segít akkor muszáj valamit tennem.:S
Nem minden pszichológus az a fotelben ülõ, jegyzetelgetõ, hümmögve bólogató, markát tartó fajta. Nem csak terápiás pszichológusok vannak. Nagyon sokan kutatómunkát végeznek. Feltérképezik az agymûködés miértjeit, hogyanjait. Betegségek kiszûrésére alkalmas vizsgálatokat és teszetket fejlesztenek ki. Csak ezt az átlagemberek nem tudják. A nyárspolgár csak azt látja, hogy "A pszichó doki egy órán át hülyeségeket kérdez, hümmög, aztán csak tartja a markát. Ezt én is meg tudom tenni ennyiért."

Milyen dolgokat jegyez fel a pszichoterapeuta/pszichológus a papírjára, amikor beszélget az emberrel?

Egyáltalán miért van erre szükség? Kés?bb felhasználja ezt valamire?

Legjobb válasz: Emlékeztetõket, hogy pl. mit kell majd kérdeznie ami elõbbre viszi a terápiádat. Nyugi, nem árulja el senkinek ha valami furát mondassz ,köti az orvosi titoktartás.

Emlékeztetõket, hogy pl. mit kell majd kérdeznie ami elõbbre viszi a terápiádat. Nyugi, nem árulja el senkinek ha valami furát mondassz , köti az orvosi titoktartás.
A fõbb tényeket írja fel amiket tõled tud meg, hogy késõbb emlékezzen rájuk és egyben átlássa az egészet, illetve a felmerülõ kérdéseit (amiket tõled kérdez majd meg), és bármilyen olyan gondolatát, ami a problémáddal és annak megoldásával kapcsolatos. Igen, fel fogja használni, de csak addig amíg a kliense vagy, késõbb nem.Arra, hogy az újraolvasás segítségével felidézze azt amit mondtál, így fogja kitalálni, hogy milyen módszert válasszon, hogy tudtok majd a leghatékonyabban együtt dolgozni, átgondolja az egészet újra.Harmadik személynek nem fogja kiadni, mivel ezt a SZEK tiltja (Szakmai Etikai Kódex). pszichológus hallgató
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat!

Milyen könyvek oldalak foglalkoznak a rendőrők szakosodásával? Plusz érdekelnének olyan könyvek/ oldalak amelyek véleményt mondanak a rendőri szakmáról. PL. Pszichológusok, rendőrök, rendőrök által megmentett emberek véleménye a szakmáról.

nagyon köszönöm, egyébként azért tettem el,mert rend?r szeretnék lenni és el?tte szeretném tudni,hogy mibe vágok bele pontosan és,hogy milyen szakosodási lehet?ségeim vannak nyomozón, kutyás jár?r?r és ilyen közlekedési akármin kívül.

Legjobb válasz: *tettem fel

A kérdező hozzászólása: *tettem fel


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!