Találatok a következő kifejezésre: Milyen emberek spanyolok (4 db)

Valaki aki már járt Spanyolországban. Milyenek a Spanyol szokások, emberek? (bővebben lent)

Szóval imádok mindent ami Spanyol. Az embereket, az országot, a nyelvet mindent.. de az a baj hogy mindig csak olyan nyers szövegeket találok.. Valaki aki már járt Spanyolországban tudna nekem mesélni itt az emberekről, szokásokról, az országról stb.. nagyon megköszönném :)

Legjobb válasz: Elsõ vagyok. Még annyit hozzáteszek, hogy mi csak az északi részen voltunk, és igaza van a másodiknak, mert lehet, hogy ott teljesen más az emberek mentalitása. (Pl. Katalóniában is tök más volt, mint a többi helyen.) És én is sok apukát láttam a gyerekével, sokkal többet mint amennyit itthon látok és nagyon aranyosan viselkednek velük, ez is tetszett azért a spanyol emberekben. :)

Elsõ vagyok. Még annyit hozzáteszek, hogy mi csak az északi részen voltunk, és igaza van a másodiknak, mert lehet, hogy ott teljesen más az emberek mentalitása. (Pl. Katalóniában is tök más volt, mint a többi helyen.) És én is sok apukát láttam a gyerekével, sokkal többet mint amennyit itthon látok és nagyon aranyosan viselkednek velük, ez is tetszett azért a spanyol emberekben. :)
Katalóniában teljesen elfogadott a spanyol nyelv, de egybõl szimpatikusnak fognak titulálni, ha tudsz katalánul. A katalánok nagyon szeretik Katalóniát, a nyelvüket, és büszkék rá, hogy õk "nem spanyolok". Azt nagyon nem szeretik, ha "lespanyolozzák" õket a túristák, ki is szokták kérni maguknak: õk katalánok.
Annyit hozzátennék, hogy amit a média terjeszt a katalánokról, az azért erõsen túlzás, az egész csak politikai mûbalhé. Én néhány napig voltam Barcelonában, teljesen normálisak és kedvesek az emberek, és bár igaz, hogy hivatalosan, a táblákon, a metrón stb. minden katalánul van, de a gyakorlatban szinte mindenki kasztíliai spanyolul beszél, emlékszem, hogy amikor a metrón utaztam, még a Barcelonai Közlekedési Vállalat (TMB) alkalmazottai is spanyolul beszéltek EGYMÁSSAL IS, a buszsofõr is spanyolul szólt hozzánk, tehát nem kell a politikai bohóckodásukat komolyan venni. A három nap alatt, amíg ott voltam, kb. 3 embert hallottam az utcán katalánul beszélni, és egyedül a Barça-meccsen a biztonsági õr szólt hozzánk katalánul (én meg pofátlanul válaszoltam neki spanyolul).
Azért elég nagy ország, északon is más, mint itt délen.Van akinek nem szimpatikus a spanyol emberek hozzáállása, én sem csípem mindig ezt a beletojok mentalitást, de elvagyunk... Ami nagyon tetszik, hogy sok apukát látok a játszótereken, sokkal többet mint otthon, és tényleg játszanak is a gyerekekkel.
A spanyol embereket sem szabad ahhoz mérni, hogyan kezelik a túristákat. A túristák egy része helytelenül viselkedik, nyilván sok helyiben kelt ez ellenérzést, az elsô hozzászóló talán ezzel találkozhatott. A spanyolok alapvetôen kedves, segítôkész, pozitív hozzáállású emberek. A mindennapi életükben jeelntôs szerepet játszik a többi emberrel való kapcsolattartásuk. Együtt kávéznak, együtt ebédelnek, szeretnek sokat beszélgetni, szeretnek élni. Spanyolország különbözô területei nem csak az idôjárásban térnek el, más-más népek lakják, akiknek más-más szokásaik és nyelveik vannak.
A kérdező hozzászólása: És pl. Katalóniáról tudnátok mesélni?? Mert én mondjuk majd nagyon szeretnék Barcelonában éni csak nem tudom hogy ott melyik nyelvet beszélik inkább. Katalán vagy Spanyol? Illetve ott meglehet tanulni spanyolul?
A kérdező hozzászólása: Ja és köszi a válaszokat :)
Katalóniában pont nem voltam, de a barátok szerint elég erõs a katalán hatás, spanyol tanulás szempontjából akkor inkább máshová menj.
Katalóniában nagy az igyekezet a katalán nyelv és szokások életbentartására, Barcelonában így mindenütt látni katalán feliratokat, katalánul beszélgetôket. De a katalánok is beszélnek kasztíliaiul (erre mondjuk mi, hogy "spanyolul"), tehát ha így szólítod meg ôket, akkor ôk is ugyanúgy válaszolnak, meg fogod ôket érteni. Ha hosszabb ideig maradsz, akkor viszont a katalán nyelv nélkül nehéz boldogulni. Ezen a nyelven folyik általában az iskolai oktatás, és több olyan helyen járhatsz, ahol csak katalánul írt információkat kapsz.

Milyen emberek a spanyolok? Milyen a mentalitásuk, életvitelük?

Egy dolgozathoz gyüjtök anyagot, úgyhogy ha valaki ismer spanyol embert, vagy volt Spanyolországban, akkor írja le, hogy milyennek ismerte meg Õket! (Minél hosszabban. :) ) Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: sokat nem tudok mondani, de segítõkészek. Spanyolországban pl. érdemes stoppolni. Legkésöbb a második spanyol rendszámú autó fel fog venni. Ráadásul nem egy szerûeen elvisz egy darabon, hanem, ha nem túl nagy kitérõ, akkor odavisz, ahova menni akarsz.

sokat nem tudok mondani, de segítõkészek. Spanyolországban pl. érdemes stoppolni. Legkésöbb a második spanyol rendszámú autó fel fog venni. Ráadásul nem egy szerûeen elvisz egy darabon, hanem, ha nem túl nagy kitérõ, akkor odavisz, ahova menni akarsz.
Attol fugg, Spo melyik reszen el. Voltam tobbszor es azt tapasztaltam, hogy egyes reszeken nagyon segitokeszek, kozvetlenek, lazak, vidamak. Mashol viszont nem akartak szobaallni velunk, senki sem beszelt spanyolon kivul mas nyelvet, de nem is akarta sem kezzel-labbal, sem rajzolva, sem sehogy Tarsalogni, vagy akar csak utbaigazitani. Szoval valtozo a velemenyem.
nekem latin amerikai spanyolokkal volt kapcsolatom fél évig volt párom egy srác, így igen sokat tudnék a középamerikai spanyolokrol kultúrájukrol mondani. ha ez is jó vagy kell info írj e-mailt.

Milyenek a spanyol emberek? Szeretik a magyarokat?

Ugy hallottam ,hogy 1956ban amikor megtamadtak minket az oroszok, 100.000 onkentes spanyol indult a segitsegunkre fegyverrel de a franciak megallitottak oket, ebbol arra kovetkeztetek hogy csipnek minket.

Legjobb válasz: Szerintem is csípnek minket :DDD De biztos olyan is van, aki nem is tud a magyarokról.

Szerintem is csípnek minket :DDD De biztos olyan is van, aki nem is tud a magyarokról.


Rendesek, néhol dinkák
Angliában élek és hotelben dolgozok...csak spanyol munkatársaim vannak. Hogy mi a véleményem Róluk? Hangosak, túl sokat beszélnek, néha udvariatlanok, mert nehezükre esik az angol (pedig beszélik) de amúgy rendesek, viccesek, közvetlenek. Én szeretek velük lenni.
A kérdező hozzászólása: Fuuh mongyuk joo tudni hogy bal oldalra adnak, mert ebbol meg ferrertes is lehetne XDD En arra lennek kivancsi hogy tinektek milyen tapasztalaitok vannak veluk :) mindenre kivancsi vagyok :)
Elõször bal oldalra adnak puszit... :D De igazából nincs egy olyan tulajdonság sem, amit több millió emberre egyöntetûen rá lehet húzni :D
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom az eddigi valaszokat :) En olyanokra lennek kivancsi hogy hogybannak azokkal akik kimennek Spanyolorszagba elni, hogyallnak a fiuk a lanyokhoz hozza a lanyok a fiukhoz, hogy naluk mik vannak, mik a szokasaik az elettel kapcsolatban ami itt nem szokas, hogy milyenek az egyszeru emberek az egyszeru mindennapokban :) Kiszeretnek menni elni oda, csak meg tanulok, de utanna :) A nyelv megy, vannak barataim akik ott elnek, de ugye nemlatom oket csak irogatunk, es kivancsi vagyok milyenek az eletben :)
Egy spanyol internetes ismerõsöm szerint (az õ végzettsége spanyol–katalán filológus – nyelvtörténész magyarul – de ha jól tudom, egy önkormányzatnál dolgozik ügyintézõként) Európa legmûveletlenebb népe. Ezzel szemben egy magát tudományosnak mondó magyar portálon azt olvastam egy hírben, hogy Spanyolországban van a legtöbb diplomás fiatal. Szerintem ez a kérdés leginkább attól függ, ki milyen körökben mozog. Pl. aki segédmunkásként dolgozik kint egy építõvállalatnak, nyilván a legalja réteggel kerül kapcsolatba, és abból vonja le a következtetést; aki pedig ösztöndíjas tanulóként él kint és egyetemre jár, az meg leginkább mûvelt (de legalábbis az utca népénél tanultabb) emberekkel találkozik csak. De ezt el lehet mondani minden országról.
Az alap müveltsegükre gondoltam, hogy butak. Az iskola rendszert nagyabol leirtam, 16 eves korukig tanulnak csak kötelezöen es nem kötelwzö az erettsegi sem illetve buktatni is csak nagyon ritkan szoktak, ev isetles szinten csak ritkan van. De ezek mellett tenyleg nagyon sok pozitivum is mellettük all! Tehat összessegeben nagyon kellemes velük elni, csak ne akarj nagyon alapmüveltsegi dolgokrol beszelgetni velük (legalabb is ne egy atlagos spanyollal, mert persze itt is vannak kimagaslo tudasu emberek, de ritka mint a feher hollo) Persze ezek csak a en tapasztalataim!!!
A kérdező hozzászólása: most akkor nagyon kedvesek es aranyosak :) Pozitivak, nyugodtak, vidamak nagyon es sokat füveznek :D vagy butak? XDD vagy a butakat mire ertetted? :) kedves 2.kommentolo? :)
Butak... Bar ez valoszinüleg arra vezethetö vissza, hogy 16 evesen nekik mar vege a sulinak es nem kötelesek erettsegizni. Csak nagyon kirivo esetekben kötelezhetnek evfolyam ismetlesre, tehat effektive buktatas nincs naluk. 2 evet alatt leerettsegiznek es utana egyetem, tehat inkabb csak ilyen gyorstalpalo... De ezek ellenere nagyon kedvesek es aranyosak :) Pozitivak, nyugodtak, vidamak nagyon es sokat füveznek :D
A kérdező hozzászólása: Uuuh koszi:) Nagyon erdekelne sok minden roluk:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!