Találatok a következő kifejezésre: Milyen ellátást igénybe, ha a (4 db)

Milyen ellátást vehetek igénybe, ha a második babám születésekor még GYED-en leszek a kisfiammal? (még nem lesz 2 éves)

Elég sokféle infót kaptam err?l, és nem tudom, hogy valójában melyik az igaz. Valóban meg kell szüntetni a jelenlegi igénylést, hogy újat kapjak?

Legjobb válasz: SZia! Nem kell megszüntetni.Automatikuson megszüntetik,,ahogy beadod az uj igénylést.(Mivel két gyedet nem kaphatsz).Én ugyanigy voltam tavaly. GYeD-be szültem bele a második fiamat. Amikor megszületett a kicsit,akkor megigényeltem a tgyást és utánna 6 hónapos korától a Gyed-et. Ugyanugy mint az elsõ gyerkõccel. Ugyanazt a pénzt is kaptam. De ha felhivod az OEP-et akkor ott megmondják neked.

SZia! Nem kell megszüntetni.Automatikuson megszüntetik, , ahogy beadod az uj igénylést.(Mivel két gyedet nem kaphatsz).Én ugyanigy voltam tavaly. GYeD-be szültem bele a második fiamat. Amikor megszületett a kicsit, akkor megigényeltem a tgyást és utánna 6 hónapos korától a Gyed-et. Ugyanugy mint az elsõ gyerkõccel. Ugyanazt a pénzt is kaptam. De ha felhivod az OEP-et akkor ott megmondják neked.

Ha márciusban jár le a gyedem és augusztusban fogok szülni, akkor milyen ellátást érdemes igénybe vennem?

Vagyis menjek el gyes-re, vagy mit tegyek,hogy igénybe tudjam majd venni a tgyást is? Jelenleg 89.000 a gyedem.

Legjobb válasz: A legjobb megoldás az, hogy akár már most mond le a GYED-et, mintha vissza mennél dolgozni, és menj el táppénzre a pici születéséig. Menj be a munkahelyedre és beszéld meg velük. (Én legalábbis így csináltam). Egyébként meg marad a GYES, ami sokkal kevesebb, mint a táppénz. A TGYÁS-t minden esetben igénybe tudod venni, ha táppénzrõl mész, vagy ha GYES-rõl mész is szülni, de anyagilag az elsõ megoldással jobban jársz.

A legjobb megoldás az, hogy akár már most mond le a GYED-et, mintha vissza mennél dolgozni, és menj el táppénzre a pici születéséig. Menj be a munkahelyedre és beszéld meg velük. (Én legalábbis így csináltam). Egyébként meg marad a GYES, ami sokkal kevesebb, mint a táppénz. A TGYÁS-t minden esetben igénybe tudod venni, ha táppénzrõl mész, vagy ha GYES-rõl mész is szülni, de anyagilag az elsõ megoldással jobban jársz.
Ne mond le a gyedet, hanem vidd végig, és utána menj el táppénzre, ugyanis a táppénzed a gyednél egy picit kevesebb lesz, de még mindig több, mint a gyes. Ha táppénzen leszel, akkor nézd meg, hogy apa v. nagyi el tud-e menni gyesre.
2009 márciusában született a fiam, 2011 októberében a második .Tavaly márciusban lejárt a GYED és én GYES-re mentem.A TGYAS és a GYED alapja a szerzõdés szerinti bérem maradt.Nekem ezt javasolta a munkahely bérszámfejtõje.Ha táppénzre mentem volna, kevesebb lenne. Annyi, h. a TGYAS maximalizálva van.De mindenkinél mást hallok.Kérdezd meg a munkahelyedet, hogy mennyit kapnál a különbözõ variációknál!
Utolsó! Nem akarlak idegesíteni, de jócskán megnyirbálta a pénztárcátokat a bérszámfejtõd! A gyes havi 25eFt. Ha táppénzre mentél volna, akkor a táppénzt a szerz. szerinti béred alapján kaptad volna. (Ha csak minimálbért keresel, ez már havi 20eFt különbség.) Mivel a táppénzrõl egybõl tgyásra mentél volna, így a tgyást a táppénz alapod után kaptad volna, ami megegyezett a szerz. szerinti béreddel. És korántsem biztos, hogy a gyedet a szerz. szerinti béredbõl fogják számolni! Ha a két csemete születési dátuma között több mint 185 nap van, akkor a minimálbér lesz a gyed alapja, nem a szerz. szerinti bér.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát (kicsit megkésve). A jövõ héten egyeztetek a munkáltatómmal, remélem nem fogok rosszul járni. Tudom, (gondoltam)hogy egy kicsit kevesebbet fogok kapni, de már bele vagyok fáradva az egészbe. Csak egy kicsit azért cidrizek, mert nemgiazán tudok megbízni a bérszámfejtõben, ugyanis nem igazán nézi a dolgozók érdekeit:( Ezért lenne jó, ha valaki tutit mondana.
Szia! Ha megszületik a baba újra gyeden leszel (ill elõtte GYÁS-on), de addig gyesen.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ!Még annyi, hogy mibõl fogják kiszámolni a gyedet?Annyit kapok majd mint az elsõ babánál?Köszi!


hál istennek nem
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Igeeen. ;)
A kérdező hozzászólása: És elég hozzá ilyen fotó papira nyomtatott 3, 5cm * 4, 5cm arc kép is ahogy írják? http://hu.idphoto4you.com/ + és egy 9cm * 13cm képen kapok így négy képet, ahol az ki lehet (->fotó<-) nyomtatni/digitális képelõhívás?
Igen. Nem kell idegeskedni és rosszakat kívánni másnak, vagy más kárának örülni! IGEN. - ez nem üvöltés volt, hanem kiemelés! http://www.bkv.hu/hu/gyakran_ismetelt_kerdesek "8. K: Nyugdíjas bérlet kiállításához mire van szükség? V: A nyugdíjas bérletszelvény a BKV Zrt. által - a jogosultság igazolása alapján - kiadott érvényes nyugdíjas bérletigazolvánnyal használható. Az igazolvány érvényességét a BKV Zrt. határozza meg. Az igazolványok érvényességének lejártakor a meghosszabbításhoz, újabb igazolvány kiadásához a jogosultságot ismételten igazolni kell. A nyugdíjasnak az ellátottak utazási utalványát vagy a 2011-ben kiadott nyugdíjasok utazási utalványát, míg a rokkantsági járadékosnak (ha utalvánnyal nem rendelkezik) és az aktív korúak ellátásában részesülõnek a jegyzõi igazolást csak a pénztárnál a BKV Zrt. bérletigazolvány kiváltásakor, vagy annak érvényesítésekor kell bemutatni. A bérletigazolványhoz fényképre is szükség van. A jegyellenõr a nyugdíjas BKV Zrt. bérletigazolvány és a bérletszelvény érvényességét ellenõrzi. A 2012-ben kiadott és a rányomtatottak szerint 2013. március 31-éig érvényes nyugdíjasok utazási utalványa érvénytelen, utazási kedvezményre nem jogosít."
A kérdező hozzászólása: Összes sorstárs és jó egészséget és jobbulást, és ne csak papíron! ;)
A kérdező hozzászólása: Tegnap tudtam meg.
A kérdező hozzászólása: BKV - Igen csak a szociális irodán be kell adni, hogy a jegyzõ alá írhassa az engedélyt. (Pár nap és mehetsz érte, és utána a BKV jegy pénztárhoz, "kb. mint egy nyugdíjas". Korlátlan számú kedvezményes utazásra vagy jogosult, csak adott szervnél, kell kérned az igazolást a leszázalékolásról szóló papírral.
+száz forint + pár száz forint
Az aktívkorúak rendszeres szociális segélyében részesülõknek a BKV jegypénztárban azt mondják, jár nekik a nyugdíjas bérlet, és azt is mondják nekik, csak egy igazolást kell kérni a hozzá a önkormányzat szociális osztályáról, és alap fénykép+száz forint az új bérlet kiállításáért költsége után nyugdíjas szelvény megvásárlásával utazhatnak.
Ha jól tudom, az 5x év alattiaknak megszüntették ezt a kedvezményét. MÁK-kártyára (emelt csp vagy fogytám) visuzont továbbra is jár az ingyenes utazás. Pontos infót sajnos nem tudok, csak félig-meddig vagyok képben.
Sajnos nem tudom én sem, de az elsõnek (pedig) értelmi fogyatékos vagy Tourette-szindrómás úgy látszik nem adták meg, és ezért annak örül ha másnak sem adják meg.
A kérdező hozzászólása: A jegy csak a terápiákra több lenne mint a teljes árú bérlet. Nagyon kívánom neked, hogy hó végén szoros beosztás mellet is, számolgasd az aprót, hogy a gyógyulásodhoz elengedhetetlen tápanyagokon túl, még hány zsömlét vehetsz!!! - hogy lehet valaki ekkora bukó?
A kérdező hozzászólása: "hál istennek nem" - hogy ... majdnem mondtam egy csúnyát! De remélem tévedsz! Más nem lesz diákbérletem.
A kérdező hozzászólása: Ez amúgy miért csak az új leszázalékoló papírból (/leszázalékolás megújításáról szóló levélbõl) kellet volna megtudnom? - mert abba hál Istennek benne van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!