Találatok a következő kifejezésre: Milyen ellátást igénybe, (11 db)

Nagycsaládos anyukák, ti min tudtok spórolni? Milyen ellátásokat vesztek igénybe, ha szociálisan rászorulók vagytok?

mennyi összeget spóroltok a gázártámogatással? stb

Legjobb válasz: 4 gyerkõc van,a legnagyobb 6 éves. A gázártámogatással semmit,mert nekünk az nem jár,mivel fával fûtünk. Igénybe vettük a gyermekvédelmit és a lakásfenntartásit. elõbbivel 2 gyerek tízórai és ebéd árát spóroltuk meg eddig,majd most a tankönyv árát fogjuk megspórolni vele,utóbbival tavaly októberig a víz árát havonta,idén kevesebbet ítéltek meg (pedig többen vagyunk,a bevételünk nem emelkedett annyit,amennyire felvitték a létminimumot),olyan 2 napi kaja ára (egy csekket sem fut,de azért jól jön)

4 gyerkõc van, a legnagyobb 6 éves. A gázártámogatással semmit, mert nekünk az nem jár, mivel fával fûtünk. Igénybe vettük a gyermekvédelmit és a lakásfenntartásit. elõbbivel 2 gyerek tízórai és ebéd árát spóroltuk meg eddig, majd most a tankönyv árát fogjuk megspórolni vele, utóbbival tavaly októberig a víz árát havonta, idén kevesebbet ítéltek meg (pedig többen vagyunk, a bevételünk nem emelkedett annyit, amennyire felvitték a létminimumot), olyan 2 napi kaja ára (egy csekket sem fut, de azért jól jön)
utolsó, szerintem olvastam már valahol a hozzászólásodat, wc lehúzással kapcsolatban. Nekünk víztakarékos tartályunk van, ezzel annyit engedsz le, amennyi éppen kell, tescoban, 5-6ezer forint között szokott lenni, akciófüggõ. Érdemes átgondolni, mert hiába az a pár ezer forint, de utána sokat lehet vele spórolni.

Ha márciusban jár le a gyedem és augusztusban fogok szülni, akkor milyen ellátást érdemes igénybe vennem?

Vagyis menjek el gyes-re, vagy mit tegyek,hogy igénybe tudjam majd venni a tgyást is? Jelenleg 89.000 a gyedem.

Legjobb válasz: A legjobb megoldás az, hogy akár már most mond le a GYED-et, mintha vissza mennél dolgozni, és menj el táppénzre a pici születéséig. Menj be a munkahelyedre és beszéld meg velük. (Én legalábbis így csináltam). Egyébként meg marad a GYES, ami sokkal kevesebb, mint a táppénz. A TGYÁS-t minden esetben igénybe tudod venni, ha táppénzrõl mész, vagy ha GYES-rõl mész is szülni, de anyagilag az elsõ megoldással jobban jársz.

A legjobb megoldás az, hogy akár már most mond le a GYED-et, mintha vissza mennél dolgozni, és menj el táppénzre a pici születéséig. Menj be a munkahelyedre és beszéld meg velük. (Én legalábbis így csináltam). Egyébként meg marad a GYES, ami sokkal kevesebb, mint a táppénz. A TGYÁS-t minden esetben igénybe tudod venni, ha táppénzrõl mész, vagy ha GYES-rõl mész is szülni, de anyagilag az elsõ megoldással jobban jársz.
Ne mond le a gyedet, hanem vidd végig, és utána menj el táppénzre, ugyanis a táppénzed a gyednél egy picit kevesebb lesz, de még mindig több, mint a gyes. Ha táppénzen leszel, akkor nézd meg, hogy apa v. nagyi el tud-e menni gyesre.
2009 márciusában született a fiam, 2011 októberében a második .Tavaly márciusban lejárt a GYED és én GYES-re mentem.A TGYAS és a GYED alapja a szerzõdés szerinti bérem maradt.Nekem ezt javasolta a munkahely bérszámfejtõje.Ha táppénzre mentem volna, kevesebb lenne. Annyi, h. a TGYAS maximalizálva van.De mindenkinél mást hallok.Kérdezd meg a munkahelyedet, hogy mennyit kapnál a különbözõ variációknál!
Utolsó! Nem akarlak idegesíteni, de jócskán megnyirbálta a pénztárcátokat a bérszámfejtõd! A gyes havi 25eFt. Ha táppénzre mentél volna, akkor a táppénzt a szerz. szerinti béred alapján kaptad volna. (Ha csak minimálbért keresel, ez már havi 20eFt különbség.) Mivel a táppénzrõl egybõl tgyásra mentél volna, így a tgyást a táppénz alapod után kaptad volna, ami megegyezett a szerz. szerinti béreddel. És korántsem biztos, hogy a gyedet a szerz. szerinti béredbõl fogják számolni! Ha a két csemete születési dátuma között több mint 185 nap van, akkor a minimálbér lesz a gyed alapja, nem a szerz. szerinti bér.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát (kicsit megkésve). A jövõ héten egyeztetek a munkáltatómmal, remélem nem fogok rosszul járni. Tudom, (gondoltam)hogy egy kicsit kevesebbet fogok kapni, de már bele vagyok fáradva az egészbe. Csak egy kicsit azért cidrizek, mert nemgiazán tudok megbízni a bérszámfejtõben, ugyanis nem igazán nézi a dolgozók érdekeit:( Ezért lenne jó, ha valaki tutit mondana.

Babát szeretnénk! Milyen ellátás vehetõ igénybe várandóság alatt, és utána?

1-2 év múlva szeretnénk belevágni a babaprojektbe. Azt tudom, hogy alap esetben Gyes és családi pótlék jár, de azt is mondták már, hogy ha munkaviszonyban áll valaki, jogosult egyébre is. Milyen ellátások járnak/igényelhetõk terhesség alatt/után, mi alapján vagy hány százalékosan számolnak, és mit jelent, hogy (Gyed, gyet, gyás..stb..)

Legjobb válasz: Ha 2 évet dolgoztál elõtte, akkor a gyermek 2 éves koráig Gyed-et kapsz majd, és utána a 3. életév betöltéséig Gyest. vagy Ha a terhesség alatt a szülés közeledtével nem tudsz már dolgozni, akkor vagy táppénzre mész, vagy ha már a vége felé jársz, elkezdheted kivenni a szülési szabadságodat is. Ez összesen 6 hónap és Tgyás a neve. Ha a baba 1 éves lesz és te esetleg újra dolgozni mész, akkor a Gyed-Gyes mellett kapod a fizetésedet is, tehát ezeket a pénzeket nem vonják már el tõled. Ha a gyermek 3 éves koráig második babát is vállalsz, akkor 2 kicsire megint gyed-et, a nagyra pedig vagy Gyed-et, vagy Gyest kapsz függõen attól, hogy õ éppen mennyi idõs. És természetesen jár a családi pótlék is.

Ha 2 évet dolgoztál elõtte, akkor a gyermek 2 éves koráig Gyed-et kapsz majd, és utána a 3. életév betöltéséig Gyest. vagy Ha a terhesség alatt a szülés közeledtével nem tudsz már dolgozni, akkor vagy táppénzre mész, vagy ha már a vége felé jársz, elkezdheted kivenni a szülési szabadságodat is. Ez összesen 6 hónap és Tgyás a neve. Ha a baba 1 éves lesz és te esetleg újra dolgozni mész, akkor a Gyed-Gyes mellett kapod a fizetésedet is, tehát ezeket a pénzeket nem vonják már el tõled. Ha a gyermek 3 éves koráig második babát is vállalsz, akkor 2 kicsire megint gyed-et, a nagyra pedig vagy Gyed-et, vagy Gyest kapsz függõen attól, hogy õ éppen mennyi idõs. És természetesen jár a családi pótlék is.
A kérdező hozzászólása: Hány ledolgozott nap kell a 2 évben? Folyamatos munkaviszony számít csak? Vagy kihagyással-táppénzzel is? (pl. ha az elmúlt 2 évben van 1 hónap táppénze valakinek, vagy munkahely váltás miatt kiesett neki 2 hónap) olyankor mi van? Jelenleg 4 órában vagyok bejelentve, szeretnék munkahelyet váltani, de babavállalás elõtt szeretném "megalapozni" ezeket, hogy a lehetõ legjobban járjunk majd anyagilag.
Terhesség alatt a betöltött 91. naptól már jár a családi adókedvezmény is, orvosi igazolás alapján. Ez - ha megvan az elegendõ bruttó béred - havi 10 e Ft jelenleg.
Szülést megelõzõ 2 évben kell lenni 365 biztosított nap! A táppénz biztosított napnak számít, illetve a munkanélkülibõl az, az idõ, amire kaptál álláskeresési járadékot. A munkaviszonynak nem kell folyamatosnak lennie, lehet benne megszakítás! Ha ez megvan, akkor jár tgyás majd gyed. Illetve, szüléskor is munkaviszonynak kell lennie vagy álláskeresési járadékon kell lenni. Tehát, hiába van meg a 365 biztosított napod, ha szüléskor nincs bejelentett munkaviszonyod vagy nem vagy álláskeresési támogatáson, mert akkor csak gyes jár. A tgyás és gyed az igénylést megelõzõ év bruttó átlagbérének a 70%-a alapesetben. Az nem számít hány órás vagy, csak legyen meg a 365 nap.


Ha valaki nagyothalló, milyen ellátásokat vehet igénybe?

Legjobb válasz: Ezek akkor is járnak, ha csak nagyothalló vagy: http://tosina.hu/bemutatkozas-2/ http://alternativgyogymodok.hu/magazin/a-nagyothallok-jogai http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=sinosz2&id=1164993.. http://horkol.hu/cms/index.php?page=hallokeszuelek-arak

Eu-s taj kártya igénylés az hogy megy Kecskeméten? Be kell jelentkezni előre vagy ha odamegyek simán akkor is kiállítják? Németországban milyen ellátásokra vehetem igénybe?

Kisbabával utaznék külföldre hosszabb ideig, de ugye neki még vannak kötelez? orvosi vizsgálatai és arra lennék kíváncsi hogy ezekért a vizsgálatokért kell e kint külön fizetni vagy egyáltalán elvégzik-e?

Legjobb válasz: Tudtommal ott is megcsinálják, de ha letöltöd a nyomtatványt, postán is beküldheted és postai úton is kapod meg.Mi az utóbbit választottuk.Itt találsz infot. http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,20895201&_dad=porta.. egy kecskeméti

Tudtommal ott is megcsinálják, de ha letöltöd a nyomtatványt, postán is beküldheted és postai úton is kapod meg.Mi az utóbbit választottuk.Itt találsz infot. http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 20895201&_dad=porta.. egy kecskeméti
Szia! Ha megszületik a baba újra gyeden leszel (ill elõtte GYÁS-on), de addig gyesen.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ!Még annyi, hogy mibõl fogják kiszámolni a gyedet?Annyit kapok majd mint az elsõ babánál?Köszi!

Milyen ellátást vehetek igénybe, ha a második babám születésekor még GYED-en leszek a kisfiammal? (még nem lesz 2 éves)

Elég sokféle infót kaptam err?l, és nem tudom, hogy valójában melyik az igaz. Valóban meg kell szüntetni a jelenlegi igénylést, hogy újat kapjak?

Legjobb válasz: SZia! Nem kell megszüntetni.Automatikuson megszüntetik,,ahogy beadod az uj igénylést.(Mivel két gyedet nem kaphatsz).Én ugyanigy voltam tavaly. GYeD-be szültem bele a második fiamat. Amikor megszületett a kicsit,akkor megigényeltem a tgyást és utánna 6 hónapos korától a Gyed-et. Ugyanugy mint az elsõ gyerkõccel. Ugyanazt a pénzt is kaptam. De ha felhivod az OEP-et akkor ott megmondják neked.

SZia! Nem kell megszüntetni.Automatikuson megszüntetik, , ahogy beadod az uj igénylést.(Mivel két gyedet nem kaphatsz).Én ugyanigy voltam tavaly. GYeD-be szültem bele a második fiamat. Amikor megszületett a kicsit, akkor megigényeltem a tgyást és utánna 6 hónapos korától a Gyed-et. Ugyanugy mint az elsõ gyerkõccel. Ugyanazt a pénzt is kaptam. De ha felhivod az OEP-et akkor ott megmondják neked.

Milyen jogszabályt akarnak bevezetni, hogy az apáknak is igénybe kell venniük a gyerekek utáni szociális ellátást 3-4honapig? Ez pontosan mit jelent, hogy fog ez müködni és mikortol akarják ezt bevezetni?

Legjobb válasz: Egyelõre minden csak terv, egyelõre még nem lehet tudni, hogy pontosan mi lesz, hogyan, mikortól és milyen feltételekkel vezetik be. Addig csak találgatni lehet a dologról, de annak szerintem nincs sok értelme. Több olyan országban ahol a mienknél nagyságrendekkel kevesebb ideig maradhatnak otthon az anyukák, van hasonló rendszer. Ha jól tudom a Svédországban is 100 körüli napot az apukáknak kell igénybe venni. Hollandiában úgy mûködik, hogy az anyukáknak hamar vissza kell menni dolgozni. Ezt nem a nálunk megszokott módon, hogy a hét öt napján teljes munkaidõben dolgoznak teszik meg, hanem választhatnak, hogy hány napot akarnak dolgozni a héten. Ez lehet heti egy nap is akár. Ilyen esetben az apukáknak is jár heti egy nap, amikor õ van otthon a gyerekkel. Ha az anyuka több napot dolgozik mint egy nap, akkor a fennmaradó napokat családi napközi szerû ellátással oldják meg, mert ott nem igazán van a mi értelmezésünk szerinti bölcsöde.

Egyelõre minden csak terv, egyelõre még nem lehet tudni, hogy pontosan mi lesz, hogyan, mikortól és milyen feltételekkel vezetik be. Addig csak találgatni lehet a dologról, de annak szerintem nincs sok értelme. Több olyan országban ahol a mienknél nagyságrendekkel kevesebb ideig maradhatnak otthon az anyukák, van hasonló rendszer. Ha jól tudom a Svédországban is 100 körüli napot az apukáknak kell igénybe venni. Hollandiában úgy mûködik, hogy az anyukáknak hamar vissza kell menni dolgozni. Ezt nem a nálunk megszokott módon, hogy a hét öt napján teljes munkaidõben dolgoznak teszik meg, hanem választhatnak, hogy hány napot akarnak dolgozni a héten. Ez lehet heti egy nap is akár. Ilyen esetben az apukáknak is jár heti egy nap, amikor õ van otthon a gyerekkel. Ha az anyuka több napot dolgozik mint egy nap, akkor a fennmaradó napokat családi napközi szerû ellátással oldják meg, mert ott nem igazán van a mi értelmezésünk szerinti bölcsöde.

Tb nem fizetés esetén, mikor és milyen mértékben hajtják be az emberen, ha időközben igénybe vett egészségügyi ellátásokat?

Hosszas munkanélküliségem kapcsán én (marha) is elkövettem azt a hibát, hogy nem fizettem saját magam után a TB-met. Ezen időszak alatt többször voltam a háziorvosnál és a diabetológián, egyszer teljes kivizsgáláson kardiológián. Mai nap a diebetológusom közölte: jelzi a gépe, nincs rendbe a TB-m. :-(

Legjobb válasz: Én saját tapasztalatom kapcsán tudok csak nyilatkozni, nem jártam suliba és 2 év után kiküldtek 160 000ft csekket mondom ez mi ez? Kifizettem mert rám terhelik, igaz én nem voltam orvosnál, azt tudom, hogy nem kötelezõ igényelni le lehet mondani, de ha valami bajod lesz akkor magadnak kell kifizetni.

Én saját tapasztalatom kapcsán tudok csak nyilatkozni, nem jártam suliba és 2 év után kiküldtek 160 000ft csekket mondom ez mi ez? Kifizettem mert rám terhelik, igaz én nem voltam orvosnál, azt tudom, hogy nem kötelezõ igényelni le lehet mondani, de ha valami bajod lesz akkor magadnak kell kifizetni.
Nekem a nyíregyházi kellene, de szerintem honlapjuk sincs.
A járási hivataloknak saját nyomtatványaik vannak. Nézd meg annak a városnak a honlapján, ahova tartozol. Van olyan város amelyik felteszi a nyomtatványokat. A szociális törvényt megtalálod a neten.
Tényleg, köszönöm! Bocsi, csak nem láttam a fától az erdõt. Már csak a járási hivatalos nyomtatványra lenne szükségem, hogy vállalják át. Ezt is le lehet tölteni? Illetve még a szociális törvényre is kíváncsi lennék, hogy egyáltalán fizetnék-e helyettem vagy sem. Feleslegesen nem szeretek járkálni. Ezt hol találom meg, mi a hivatalos honlapja? Elõre is köszönöm.
Ha rákattintasz a linkre, ott van a nyomtatvány pontos száma és neve, A nyomtatvány kitöltõ program pedig arra jó, hogy nem kelljen egy üres nyomtatványért bemenned a NAVhoz. Minden egyes nyomtatványnál fel van tüntetve, hogy az adott nyomtatvány milyen módon juttatható el a NAVhoz.
# 8/10: Ennyit én is megtaláltam, de a nyomtatvány pontos nevét vagy számát (ez lenne a legjobb) nem. Egyébként ezt a nyomtatvány kitöltõ programot sem értem. Interneten is be lehet küldeni a kérelmeket anélkül, hogy elmennék személyesen a nav-hoz? Vagy mire jó ez?
Ha írásban adtad be a kérelmed a TB rendezésre az önkormányzathoz (a járási hivatal az illetékes az ügyben), akkor írásbeli határozatot kell kapnod, akár elutasítanak, akár kedvezõen bírálják el. Ha meg csak bementél és szóban érdeklõdtél, akkor azt mond az ügyintézõ amit akar. A szociális törvényben megtalálod a jövedelmi és vagyoni határokat (lehet, hogy az autó és a telek alatta van a vagyoni határnak) és azt is, hogy kit és kinek a jövedelmét kell figyelembe venni az elbírálás során.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elintéztem mindent! :-) Lejártam a lábam, és nem kevés idõ telt el, mire sikerült pontot tennem a végére. Az önkormányzat nem segített :-(( Nem vállalta át a TB-m fizetését! :-( /mivel van egy autónk és egy fél telkünk/ Bár érdekesek voltak, mert csak szóban utasítottak el. Tanácsolta ismerõs jogász, hogy kérjem tõlük írásban is, de bevallom totál elegem volt ebbõl az egészbõl... Nagyon megalázó a primitív hivatalnokokkal vitázni, akik meg sem értik mirõl beszélek, csak szajkózzák a beléjük sulykolt sablonszövegeket. A NAV-nál kifejezetten kedvesek, segítõkészek voltak! Ráadásul interneten foglaltam idõpontot, amit be is tartottak. Öt percet várakoztam csupán! Magam fizetem ezentúl a TB-met, és részletfizetéssel rendezem a tartozásomat. (erre még nem hoztak határozatot, de állítólag, megszokták adni gond nélkül)
[link]
2013-11-29 16:58: Pontosan hol vannak ezek a nyomtatványok? Én nem találom ezt a méltányosságból elengedési nyomtatványt. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes felvilágosítást!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elõször is tisztáznod kellene, hogy mikor voltál biztosított és ellátásra jogosult és mikor kellett volna magad után fizetned. Munkaviszony alatt biztosított vagy és utána annyi ideig amíg biztosított voltál, de maximum 45 napig még passzív jogon jogosult vagy az ellátásokra. Az oep.hu-n megtalálod, hogy kik a biztosítottak és kik eü. ellátásra jogosultak. Ha A TB rendeztetni akarod a járási hivatallal (régebben az önkormányzat rendezte), akkor be kell regisztráltatnod magad a munkaügyiben és az ott kapott igazolással mehetsz a járási hivatalba a TB rendeztetni. Azt, hogy jogosult vagy-e erre, a szociális törvényben megtalálod (jövedelmi és vagyoni helyzetet vizsgálnak) Ha jogosult is vagy rá, az eddigi rendezetlen jogviszonyú idõdre magadnak kell rendezned a TBd. Visszamenõlegesen nem rendezi a járási hivatal. A rendezetlen idõdre vagy rizikózol, hogy mégsem veszik észre 5 éven belül és nem fizettetik ki az elmaradt járulékot, vagy bejelentkezel a NAVhoz egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre (a honlapjukon megtalálod a nyomtatványt hozzá) Ha bejelentkezel és visszamenõlegesen elõírják a fizetendõ összegeket, kérhetsz rá méltányosságból elengedést, mérséklést, részletfizetést. Ennek a nyomtatványa is fenn van a NAV honlapján. A késedelmi kamatot majd jövõ szeptember körül vezetik fel az adófolyószámládra. Arra akkor kérhetsz méltányossági elengedést (stb-t).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Voltam regisztrálva a munkanélkülin, nyárig, de akkor találtam melót lemondtam. Egy hónapig melóztam, majd megszûnt az is. Nem regisztráltattam a munkanélkülin újra azóta. Felháborító, hogy ott ezt senki nem mondja el! Mi a francot csinálnak akkor, hiszen azon kívül, hogy beviszik a számítógépbe az adataimat, majd ezt kinyomtatják, semmi egyebet. :-((( Miért nem kötelezi õket a törvény arra, hogy felvilágosítsák a "hülye" munkanélkülit errõl és hasonló várható helyzetekrõl? Olyan kérdésem lenne, jelenlegi helyzetemben mit kell tennem? Milyen lépés lenne a legmegfelelõbb? Azt megértettem, be kell majd fizetni vagy egyben vagy részletben. Hová menjek evvel elsõre, a munkaügyibe, az önkormányzathoz, a NAV-hoz?
Munkanélküliként be voltál regisztrálva a munkaügyi központban? Kérhetted volna, hogy fizessék helyetted a tb-d. Én is voltam így, suli után gondolta a fene hogy fizetnem kellene nem is fizettem.Másfél év után jött a felszólítás hogy rendezzem... nekem nem egybe küldték ki a csekket hanem hónapokra lebontva. Azóta munkaügyön beregisztrálva az aktuális tb-m fizeti az önkormányzat, az elmaradottat meg törlesztem én minden hónapba...sajnos nem lehet megúszni, vagy így vagy úgy de behajtják..
Az orvosodnak ezt a NAV felé is jeleznie kell (nemcsak veled közölnie) Ezek szerint te nemcsak hogy nem fizeted a TBt, hanem be sem vagy jelentkezve TB fizetésre (és más jogon sem vagy jogosult) Attól, hogy nincs jogosultságod, ugyanúgy ellátnak, mintha lenne. Az ellátások összegét sem kell kifizetned. "Olvastam fórumhozzászólásban, az orvosnál hiába jelzi, attól még nincs semmiféle szankció, amíg én magam nem megyek be az Apeh-hez (Nav-hoz) és nem hívom fel rá a figyelmüket." Ez nagy hülyeség. Az orvosnak kötelessége a NAV felé jelentenie, hogy rendezetlen a jogviszonyod. De még orvoshoz sem kell menned, úgy is kibukhat. A NAV 5 évre visszamenõleg követelheti az elmaradt járulékokat és azok kamatait. Plusz ha nem te jelentkezel be 200ezer forintra büntethetnek bejelentkezési kötelezettség elmulasztása miatt. Magyarországon nem választás kérdése, hogy fizetsz-e TBt. Ha nem vagy biztosított, vagy egyéb jogon jogosult az eü. ellátásokra, akkor magadnak kell rendezned a jogviszonyod (fizetned magad után) Jelenleg csak az elmaradt járulékokat és annak kamatait hajtja be a NAV, a bírságot nem szokták kiszabni.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mivel kérdezték, mi történt velem a kérdés óta, gondoltam írok hozzászólást. Én magam fizettem/fizetem a TB-met. Illetve, mikor alkalmazásban voltam akkor a cégek. Sajnos kisebb megszakításokkal máig nincs folyamatos alkalmazotti állásom. (speciális szaktudásomat, nehéz hasznosítani) Némi tartozásom halmozódott a NAV-nál a TB nem fizetés miatt, ám azt bõven fedezte az adóm visszaigényelhetõ része. Tehát manapság nullszaldós vagyok. Orvosi ellátással nem volt gondom, szerencsére, odáig nem engedtem lesüllyedni a problémát! Az önkormányzathoz akkoriban írásban is beadtam a kérvényt, de úgy is elutasították. A Munkaügyire küldtek, ahol automatikusan közmunkára akartak tenni. Utcaseprésre! Engem, aki egy nagyon különleges tudással rendelkezõ, magasan kvalifikált ember vagyok. Olyan szakmával, amit az egész országban kb. 100-an tudnak... Menjenek a fenébe! Tehát maradt az önfenetartó szabad szellemi munka. Két alkalmazotti állás között próbálok evvel egyensúlyozni az élet vizén. Nem könnyû, hiszen nem tudok egyszerre dolgozni, üzletet kötni, munkát felhajtani, stb. Alkalmazottat pedig nem tudok fenntartani a munkámból. A lényeg, hogy nem panaszkodhatok, lassan, de megy a szekér. Adósságunk nincs, a mai világban már az is valami.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!