Találatok a következő kifejezésre: Milyen előnye ha (97 db)

Milyen előnye van annak, ha egy vitamingyártó cég egy konditeremben értékesíti a termékeit? Milyen előnye származik a konditeremnek és milyen előnye származik a cégnek ebből?

Legjobb válasz: A táplálékkiegészítõ gyártójának az, hogy eladják a termékeit, az eladónak pedig az, hogy minden terméken van egy bizonyos %-nyi haszonkulcs, ami az övék lesz.

A táplálékkiegészítõ gyártójának az, hogy eladják a termékeit, az eladónak pedig az, hogy minden terméken van egy bizonyos %-nyi haszonkulcs, ami az övék lesz.
Ha jól emlékszem nálunk a terembe aztmondták hogy 30%-ot keresnek rajta.
A vitamingyarto ceg eloallitja a termeket x forintert, a konditerembe megveszi tole 4x-ert es eladja neked 5xert. Mindenkinek megeri. A cegnek oriasi haszna van belole, a terem is nyer egy keveset es persze te meg egeszseges leszel.
Az emberek hamarabb megveszik a terméket helyben mintha el kellene menni miatta messzire. Ennyi az egész. Helyben van és egyszerûen hozzáférhetõ, plusz az eladó is ért hozzá és tud segíteni.

Hivatalosan ki vallhatja cigánynak magát? Mármint elég ha félig cigány? És milyen előnnyel, illetve milyen hátránnyal jár ez?

Félvér vagyok, egyik szül?mmel élek, ? munkanélküli, én még tanulok, de még csak a segélyt se adják meg. És hallom, hogy akik cigánynak vallják magukat, azok ilyen olyan segélyt kapnak, ingyenes az egyetem, meg hasonlók. Ha már a helyzet így hozta, én megtehetném?

Legjobb válasz: 23:24 Biztosan véletlenül nem szeretnek pont a cigányoknak munkát adni. Az összes itt élõ kisebbség közül csak a cigánnyal van gond. Különös, nem? Ha cigány vagy és annak is vallod magad, akkor elég jól megtudsz élni a becsületes emberek nyakán, persze ha nem a kocsmába hordod el a pénzt. Hátrányod nemigen származhat. Sosem a rendes cigányokkal van a gond. Igaz, ha kiderül, hogy a becsületesen dolgozó emberek pénzén élsz, akkor csúnyán fognak rád nézni. Viszont ez érthetõ, nemde? Tudom, nehéz nektek is, de ne a munkáltatókra, meg a magyarokra mutogassatok. A néped érdemelte ki ezt az egészet. Nem mi tehetünk errõl. Már így is többet tûrtünk a kelleténél.

23:24 Biztosan véletlenül nem szeretnek pont a cigányoknak munkát adni. Az összes itt élõ kisebbség közül csak a cigánnyal van gond. Különös, nem? Ha cigány vagy és annak is vallod magad, akkor elég jól megtudsz élni a becsületes emberek nyakán, persze ha nem a kocsmába hordod el a pénzt. Hátrányod nemigen származhat. Sosem a rendes cigányokkal van a gond. Igaz, ha kiderül, hogy a becsületesen dolgozó emberek pénzén élsz, akkor csúnyán fognak rád nézni. Viszont ez érthetõ, nemde? Tudom, nehéz nektek is, de ne a munkáltatókra, meg a magyarokra mutogassatok. A néped érdemelte ki ezt az egészet. Nem mi tehetünk errõl. Már így is többet tûrtünk a kelleténél.
A kérdező hozzászólása: Elõny alatt értem azt, hogy kapnánk valamilyen segélyt. Hátránynál meg azt, ha késõbb tudnék munkát vállalni, nem csak ilyen éjszakait gyárakban, akkor ott jelentene ez valamilyen hátrányt?
Sok boldogságot kívánok Neked. Az egyetemmel kapcsolatos dolgokat nem ismerem. Munkahelyi (hivatali, szórakozóhelyen való) diszkriminációval ennyit találtam egyelõre http://hu.wikipedia.org/wiki/Egyenl%C5%91_b%C3%A1n%C3%A1sm%C.. konkrétabban http://hu.wikipedia.org/wiki/Egyenl%C5%91_B%C3%A1n%C3%A1sm%C.. A részleteket nem tudom. Úgy tudom, a teljes eljárás elvileg lassú lenne (korrektül végigviszik a bizonyítást), de sokszor képes a hatóság amolyan külön megegyezést is elérni a két fél között, ekkor persze akár gyors is lehet az eredmény.
Izé, ha továbbtanulsz akkor vagy 40 vagy nem tudom mennyi pontot kapsz ha cigány vagy.. Legalábbis nekem ezt mondta egy ismerõsöm.
Bizonyos összeghatár alatt még járnak kedvezmények.
A kérdező hozzászólása: Már megszûnt az a támogatás, ha egyedül neveli a gyerekét a szülõ.
A legtöbb önkormányzatnál van cigány kisebbségi önkormányzat is. Vedd fel velük a kapcsolatot és segíteni fognak, tuti.Van keretük pl ösztöndíjra is. Legalább is volt. Amúgy bárki vallhatja magát akár hottentottának is.Nem az számít, hanem pl nálad a külsõd. Azt azért nem értem, miért nem kaptok segítséget. Ahol egy szülõvel él egy tanuló gyerek, jár némi segítség. A családsegítõt is felkeresheted, vagy a gyámügyet az önkormányzatnál.
szokjatok*
23:59 Hidd el, ha mindannyian ilyen célokra költenétek a pénzt, akkor senki sem sírna érte. Próbáljátok meg, de ne szokjátok rá. Igyekezzetek szabadulni ebbõl a helyzetbõl. Mutassatok példát a többinek. Bár ez utóbbi úgyis felesleges, mert ezeknek semmi sem szent. Nem tanulnak semmibõl. Sok sikert!
Igen, megtehetnéd. Járj utána, milyen lehetõségek vannak, és amit tudsz, pályázz meg. Mondjuk az ingyenes egyetem azért vicces, mert ha elég jól tanulsz, akkor amúgy is ingyenes. :)
A kérdező hozzászólása: Tisztába vagyok azzal, hogy mibõl lenne a segély, de ha annyian költhetik feleslegesen piára meg hasonlókra, akkor én miért ne fordíthatnám számlákra, meg ennivalóra?!
A kérdező hozzászólása: A nevem olyan. Az meg hogy látszik e a vélemények megoszlanak. De egy biztos, orvosnál nagyon bunkók tudnak velem lenni, ellenben a világos bõrû, magyaros nevû barátnõmmel. Szóval van megkülönböztetés az biztos. Pedig én járok dolgozni amikor van rá lehetõség.
Ha látszik is rajtad, illetve olyan a neved, akkor 100%, hogy nem adnak neked munkát. (persze közben ugyanúgy szidnak, hogy miért nem dolgozol)
Az egyetemmel kapcsolatos dolgokat nem ismerem, tehát nem tudom, de úgy sejtem, hogy (ha van ilyen bevallás, hogy minek vallja magát az ember) akkor ezt csak az egyetem tudja meg, vagy legalábbis csak az, akinek köze van az ügyhöz, szóval szerintem más helyek (orvos, munkahely) nem tudják ezt meg (legalábbis a bevallás miatt nem).

Milyen előnye lehet a szervezet számára annak ha abbahagyom a kenyérevést?

Sajnos túlsúlyos vagyok és ezért már a májam is elkezdett zsírosodni. Arra gondoltam, hogy a túlzott szénhidrátfogyasztásommal lehet gond.

Legjobb válasz: Néhány pont a kenyérrõl, amiket nem írnak rá a csomagolásra, nem mondanak be a gyõri édes reklámokban, de ettõl még tényként kellene kezelnünk: A kenyér (igazából búza, mindegy hogy milyen formában van) fõ összetevõje a keményítõ, ami nem más mint összetett cukor. Energiát nyerünk belõle, de egyébként nagy mennyiségben odavág a vércukor szabályozásunknak, így hormonálisan a hízás számára teremt kedvezõ állapotot. Egyébként ugyan ezen folyamatok mentén a metabolikus szindrómát, inzulin rezisztenciát, szervei - bõralatti zsírosodást, gyulladásos betegségeket mind erõsíti, azaz ha például nem ennénk, akkor ezek a betegségek csökkennének, gyógyulnának - persze nem lehet kiváltani más keményítõvel a kenyeret, mert ugyan ott tarthatnánk. Amiben rosszabb a (búza)kenyér mint mondjuk egy rizs, az az egyéb összetevõi. A búzában van fehérje, nem olyan kevés, úgy lett nemesítve hogy minél több legyen benne. Ezen fehérjék hatásai (egyébként védekezõ fehérjék) összességében számtalan krónikus károsodást tudnak okozni, kezdve a velük érintkezõ bélfal szétlyuggatásával, illetve a szervekig emésztetlenül átjutva.. rengetegféle problémát, nem csak hasi panaszokat de idegrendszerieket is. A kínai orvostudomány úgy írja le a búzát, hogy hideg, nedvesítõ hatású növény. Pár szemet nyugtató teába tesznek.. Egyébként nem nagyon eszik. Rizst esznek, ami gluténmentes, és már ennyi elég ahhoz, hogy kevesebb károsodást kapjon a testük. Pl. a kínai nõk ezért nem voltak narancsbõrösek (búza és tejmentesség). Továbbá még tápanyagokat köt meg, rontja az emésztést. Ami tápanyagtartalma van, az nem nagyon szívódik fel. Amit vele együtt eszünk, annak rontja az emésztõdését (enzimgátlók, fitátok, rostok ezt okozzák). Tehát számos betegség (alzheimmer, parkinson, cukorbetegség, szív-érrendszeri, rák) elõfordulási kockázatának csökkentését segíti a kenyér (búza, gabona) kerülése. Éppenséggel a fogyást is segíti a búza fehérjéinek kerülése és a gyorsan felszívódó szénhidrát fogyasztás mérséklése.

Néhány pont a kenyérrõl, amiket nem írnak rá a csomagolásra, nem mondanak be a gyõri édes reklámokban, de ettõl még tényként kellene kezelnünk: A kenyér (igazából búza, mindegy hogy milyen formában van) fõ összetevõje a keményítõ, ami nem más mint összetett cukor. Energiát nyerünk belõle, de egyébként nagy mennyiségben odavág a vércukor szabályozásunknak, így hormonálisan a hízás számára teremt kedvezõ állapotot. Egyébként ugyan ezen folyamatok mentén a metabolikus szindrómát, inzulin rezisztenciát, szervei - bõralatti zsírosodást, gyulladásos betegségeket mind erõsíti, azaz ha például nem ennénk, akkor ezek a betegségek csökkennének, gyógyulnának - persze nem lehet kiváltani más keményítõvel a kenyeret, mert ugyan ott tarthatnánk. Amiben rosszabb a (búza)kenyér mint mondjuk egy rizs, az az egyéb összetevõi. A búzában van fehérje, nem olyan kevés, úgy lett nemesítve hogy minél több legyen benne. Ezen fehérjék hatásai (egyébként védekezõ fehérjék) összességében számtalan krónikus károsodást tudnak okozni, kezdve a velük érintkezõ bélfal szétlyuggatásával, illetve a szervekig emésztetlenül átjutva.. rengetegféle problémát, nem csak hasi panaszokat de idegrendszerieket is. A kínai orvostudomány úgy írja le a búzát, hogy hideg, nedvesítõ hatású növény. Pár szemet nyugtató teába tesznek.. Egyébként nem nagyon eszik. Rizst esznek, ami gluténmentes, és már ennyi elég ahhoz, hogy kevesebb károsodást kapjon a testük. Pl. a kínai nõk ezért nem voltak narancsbõrösek (búza és tejmentesség). Továbbá még tápanyagokat köt meg, rontja az emésztést. Ami tápanyagtartalma van, az nem nagyon szívódik fel. Amit vele együtt eszünk, annak rontja az emésztõdését (enzimgátlók, fitátok, rostok ezt okozzák). Tehát számos betegség (alzheimmer, parkinson, cukorbetegség, szív-érrendszeri, rák) elõfordulási kockázatának csökkentését segíti a kenyér (búza, gabona) kerülése. Éppenséggel a fogyást is segíti a búza fehérjéinek kerülése és a gyorsan felszívódó szénhidrát fogyasztás mérséklése.
A gyors szénhidráttal van a gond, esetleg a fruktózzal. Lassú szénhidrátot (zöldség) ehetsz rogyásig. Elõny a fogyás.
Meghajlok Tápi nagysága elõtt, de egyik mondatába belekötnék: "A kenyér (igazából búza, mindegy hogy milyen formában van)" Nos, a mai kenyerek többsége alig látott búzát. Többnyire E-kel helyettesítik azt is.
Nos igen. És analóg módon jobb bele sem gondolni a feldolgozott hústermékekben (parizer, 'sonka' stb.) mik vannak. Lehet nem éppen tiszta hús. És ez nagy kár..
Kenyeret kiválthatod abonettel. Én is azt tettem. Jóval kevesebb benne a szénhidrát és egészségesebb is. Lehet drágának tûnik, de kb. 3 naponta fogy el egy zacskó, kenyérre is kiadsz ennyit... Egy étkezésre 7-8 db-nál többet úgysem tudsz megenni, az meg kb. 21-24 gramm szénhidrát. Csak úgy: egy zsembel 30 gramm szénhidrát :) Ha még mozogsz is mellette, sok zöldséget és gyümölcsöt eszel (pl. saláta formájában), mellé húst, tojást és/vagy sajtot, éhes sem leszel és egy idõ után nem fogod kívánni a kenyeret. Már én sem kívánom kb. 3 hét után :)
Attól függ mennyire érzékeny az abonettben lévõ gluténra. Ha igen, akkor ez is gondot okoz. És tömegre vetítve pofátlanul drága, szerintem.
Harcmûves: ha a keményítõ baj, akkor a tápióka keményítõ miért paleo (és miért annyira ajánlott)? Paleo tésztáknak (mármint száraztésztának, amit lehet kapni és finom) is ez az alapanyaga. Talán azért - és meg is válaszolom a kérdésemet-, mert a benne lévõ szénhidrátnak (ami amúgy nagyon sok lenne) csak kicsi része szívódik fel, az is lassan, egyébként amolyan "mindenmentes" keményítõ. De rettentõ jó sürítéshez, tésztákhoz, kenyerekhez, stb. Ezt csak azért írtam le - nem reklámozom, mert nincs boltom -, hogy van olyan keményítõ is, ami jó. Szerencsére.
Kérdezõ: miért nem váltod ki a kenyérevést - abbahagyás helyett - valami saját sütésû vagy akár készenvett paleo kenyérrel? Rengeteg receptet találhatsz, megsütni sem valami nagy dolog, gyorsan megy, de rendelhetsz is a netrõl. Ezek szénhidrátszegény kenyerek és valóban, ahogy elõttem is írják, mindig egyre kevesebb kell belõle.


Felvehet diákhitelt.
szted?itthon is elvonják ne hogy külföldre mész ott fogsz dolgozni is de itthonról pénzelik
A kérdező hozzászólása: uhh..na hát azt tuti nem tenném.
Ohh most komolyan azt hitted, h majd neked tízezreket fognak utalni, mert külföldön tanulsz?
Szerintem a kérdezõ arra gondolt, hogy kinn milyen támogatást kaphat. Valószínûleg semmilyet, de az ösztöndíjaknak érdemes utána nézni!
Hát nem tudom Hollandiában, hogy van de szerintem csak rémisztgetnek itt. Mert Ausztriában ingyen is lehet ha jó tanuló voltál (mivel uniós vagy), és ha jól tanulsz vagy más társadalmilag elismert területn tejesítesz még ösztöndíj is van többféle. Bár hozzáteszem nekünk, nagy hibája az osztrákoknak/Ausztriának, hogy az osztrákok lenézik a magyarokat. De amúgy könnyebb ott jó végzettséget szerezni felsõfokú német tudással mint itthon. Hollandiáról is régen csupa jót hallottam, és ott a magán alapítványok és akár magánszemély támogatok is szép számban vannak. Van olyan gyerektelen pár aki mindig két-három fiatal taníttatását és megélhetést fizeti ott, és sokszor külföldiekét is.
ha holland allampolgar vagy jar ingyenes diakhitel amit nem kell visszavizetni Ha magyar akkor kb evi 1800 eu tandij az van tamogatas nem jar max ha mar hivatalossan 5 eve itt elsz es munkad is volt van vagy itt tanultal.Sajnalom a hollandok nem fognak kulfoldieket tamogatni.Ja es megis milyen nyelven tanulnal? mert ha angolul a tandij meg magasabb plusz havi 500 eu lakas + kaja kozlekedes stb
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :)
hol lehet venni ilyet ?
A kérdező hozzászólása: PlayStatyon store-n!

Mi lesz ha teljesen végig viszem a GTA San Andreas-t, milyen előnyökkel jár, milyen lesz a város?

Legjobb válasz: Olyan mint az elején!Semmi nem változik!a végén lezuhantok egy tûzoltóautóval és a rendör meghal!

Olyan mint az elején!Semmi nem változik!a végén lezuhantok egy tûzoltóautóval és a rendör meghal!

Ha szedek Nolvadex-et akkor annak milyen előnyei és milyen mellékhatásai lehetnek?

mellékhatások,hatásai,mit kell szedni mellé,mit kell utánna csinálni ha már nem szedem.

Legjobb válasz: Összemegy az agyad.

Összemegy az agyad.
Google a barátod... http://gyurjunk.hu/nolvadex.html Ebbõl kiderül, hogy nem szteroid, tehát utána semmit nem kell szedni. Ha jól sejtem ezt szteroidok után szedik, hogy a hormonháztartást rendbe rakják vele. Én biztos, hogy még ehhez sem nyúlnék hozzá...
semmi.
a nolvadex egy zitazóiumtartalmú anti-ösztrogén(megköti a vérben keringõ ösztrogéneket, vagy nem engedi õket lekötõdni).ezt akkor szedik ha szteroidkúrán vannak az emberek(vagy utána). magában nemtudom mi értelme lenne.
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondták hogy magában is szedhetõ, Jól szálkásít és segíti a tömegnövekedést Jumbo mellé.Az hogy a szteroid kúrák végén használják hogy rendbe jöjjön a hormonháztartás nem igaz annyit sikerült nekem is kiderítenem h jó 4-5 hónap még vissza áll a tesztoszteron termelésem a normálisra.
de miért akarod szedni?az egy anti ösztrogén.ilyen készítmények vannak a sporttáplálékkiegészítõk között is.PL :gaspari Novedex.
konkrétan, nem antiösztrogén, csak arra is jó. És nem zitazódiumtartalmu, hanem tamoxifen tartalmu, csak zitazódium a magyar gyógyszertári neve. Elnyomja a túlzott nõi hormonokat, ha mellrákveszély alakul ki. Erre fejlesztették, mível az ösztrogényszint növeli az emlõrák kockázatát. A kokszolók ezt használják ki. Az viszont tényleg nem igaz, hogy jó utókúrába. Kiegészítésnek talán elmegy, de magába semmire se elég.

Milyen előnyei vannak annak ha valaki több nyelven beszél?

Angolt több mint 10 évig tartott megtanulnom(B2), de idén nekiálltam rendesen tanulni(inkább rájöttem hogy kell eredményesen) és meglett C1, ráadásul más nyelveket is elkezdtem mert túl sok volt a szabadidőm, így 6 hónap alatt sikerült megtanulnom spanyolul(B2). Azon gondolkozom hogy van-e értelme más nyelveket is megtanulni, és ha igen miket és milyen szintre. Egyetemen sok fajta nyelvből lehet kezdő kurzusokra menni szinte ingyen, ha az megvan egyedül tudnám folytatni. Három év múlva diplomázom, ez alatt az idő alatt meglehet tanulni 3 másik nyelvet B2-re?

Legjobb válasz: 1.Én például angol nyelven olvasok könyveket, de van egy francia szerzõ, akinek nagyon érdekelnének a könyvei, de angolra csak egy van lefordítva. Ha tudnék franciául, akkor olvashatnék tõle többet. 2. Ha tudnék franciául jobban élvezném a francia filmeket. 3. Amelyik ország nyelvén beszélek, abban az országban elboldogulok. 4. Kiadhatom magam különféle országokból jött külföldinek. Ezek jutottak most eszembe elõnyként.

1.Én például angol nyelven olvasok könyveket, de van egy francia szerzõ, akinek nagyon érdekelnének a könyvei, de angolra csak egy van lefordítva. Ha tudnék franciául, akkor olvashatnék tõle többet. 2. Ha tudnék franciául jobban élvezném a francia filmeket. 3. Amelyik ország nyelvén beszélek, abban az országban elboldogulok. 4. Kiadhatom magam különféle országokból jött külföldinek. Ezek jutottak most eszembe elõnyként.
Az angollal manapság akár bárhol el lehet boldogulni, tehát bõven elég lenne csak ez az egy nyelv. Viszont nem mindenki beszéli azt se. Ha olyan nyelveket tanulsz, melyet a világon a legtöbbet, legnagyobb területen beszélik annál könnyebb dolgod van. A nyelvtanulással az adott nemzet kultúráját is megismerheted, és annál több kapcsolatot tudsz létrehozni idegen nyelvû emberekkel is. Az angol és spanyol mellé célszerû szerintem még a francia, vagy orosz, ill. valamilyen keleti nyelv esetleg, de rád van bízva. :) Végezetül, nem t'om ki mennyire szereti, de nekem ez a kedvenc idézetem a nyelvrõl: "Ahány nyelvet beszélsz, annyi életet élsz." (Békés Márta)
...meg még talán a németet is választhatod, de a legcélszerûbb az tényleg az, amit az elsõ válaszoló írt, hogy annak az országnak a nyelvét beszéld/tanuld, amelyikben majd élni szeretnél. :)
A kérdező hozzászólása: Oroszból alapokat már tudom, csak úgy félig-meddig érdekel és nem vagyok benne biztos hogy mérnökként hasznát venném. Németnek biztos hasznát venném és most indul is belõle alapozó óra, csak így elsõ pillantásra elég nehéznek tûnik. Japánt valamennyire tanulom egy anime mániás haveromtól, és elég érdekesnek tûnik, de csak hobbi szinten látok benne hasznot. Franciához eddig még nem volt szerencsém. Ha külföldre kéne költöznöm Angliát választanám, úgyhogy az alapján nem tudok dönteni, ezért gondolkozom rajta hogy meg kéne tanulni mindhármat(német, orosz, japán)

Milyen előnyöm származik, abból, ha jó az átlagom? Érdemes gyúrni rá, vagy "jó a kettes"?

Egyetemista vagyok, az ösztöndíj kil?ve, mivel fizetek az oktatásért.

Legjobb válasz: Ha jó az átlagod átkerülhetsz állami képzésbe. Persze csak akkor ha ez lesz az elsõ diplomád.

Ha jó az átlagod átkerülhetsz állami képzésbe. Persze csak akkor ha ez lesz az elsõ diplomád.
A kérdező hozzászólása: kilõve, csak fizetõsön indult a szak

Pszichológia szak elvégzéséhez milyen képességek jelentenek előnyt? Ha egyáltalán vannak ilyenek.

Legjobb válasz: Az elvégzéséhez? Jó angoltudás a szakirodalmak miatt,jó szövegértés,nem árt ha érdeklõdõ vagy,elhivatott a szakma iránt.A statisztika miatt némi matematikai készség is jól jön, meg az is jó ha van némi affinitásod a biológiához.A kutatásoknál jól jön a kreativitás,ha tudsz önállóan is hatékonyan dolgozni.Most ennyi jut eszembe.

Az elvégzéséhez? Jó angoltudás a szakirodalmak miatt, jó szövegértés, nem árt ha érdeklõdõ vagy, elhivatott a szakma iránt.A statisztika miatt némi matematikai készség is jól jön, meg az is jó ha van némi affinitásod a biológiához.A kutatásoknál jól jön a kreativitás, ha tudsz önállóan is hatékonyan dolgozni.Most ennyi jut eszembe.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!