Találatok a következő kifejezésre: Milyen előjelei hogy (13 db)

Milyen elojelei vannak a mehenkivuli terhessegnek? Honnan lehet eszrevenni, hogy nem rendes terhesseg?

Elore is koszonom a valaszokat!

Legjobb válasz: Pozitív terhesteszt, nagyon-nagyon erõs görcsök és folyamatosan folyó vér (élénk színû).De olyat is olvastam, hogy egyik tünet sem jelentkezik, és mégis méhen kívüli, ezért fontos minél hamarabb elmenni dokihoz, hogy uh lássa, hogy a méhedbe van e a pontocska. Ha ilyen gyanúd van esetleg, rögtön menjél dokihoz.

Pozitív terhesteszt, nagyon-nagyon erõs görcsök és folyamatosan folyó vér (élénk színû).De olyat is olvastam, hogy egyik tünet sem jelentkezik, és mégis méhen kívüli, ezért fontos minél hamarabb elmenni dokihoz, hogy uh lássa, hogy a méhedbe van e a pontocska. Ha ilyen gyanúd van esetleg, rögtön menjél dokihoz.
És persze a terhességi tünetek is rendesen jelentkeznek.
A pecsételõ vérzés, szúró, görcsölõ alhasi fájdalom, - általában csak 1 oldalon, nem mindkettõn, pozitív teszt ellenére normális menstruáció, de sajna lehetséges úgy is, hogy + a teszt, de az uh-on nem látszik semmi, és semmi tünte nincs. Ezért kell mihamarabb orvoshoz fordulni! CSAK hüvelyi uh-gal tudják megállapítani, jó szakember és jó uh-gép kell hozzá (ezt egy doki írta neten).
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom az eddigi valaszokat! Ha van valaki akinek volt ilyen tapasztalata kerem irjon! Elore is koszonom!

Milyen előjelei voltak annak, hogy megcsalt a párotok?

Arra lennék kíváncsi, hogy így utólag visszagondolva a kapcsolatotokra, milyen figyelmeztet? jelek voltak amib?l észre kellett volna vennetek, hogy a párotok félrelép?

Legjobb válasz: utálom a jeleket. ne figyelj rá. van, hogy egyértelmû hogy megcsal. akkor kell lépni. amíg csak jeleket keresel, addig nem emgalapozott a hiszti s nagy valószínûséggel a rengeteg félreértelmezett, vagy beképzelt jelek lesznek azok, amik miatt a kapcsolatotok vakvágányra fut. nem éri meg.

utálom a jeleket. ne figyelj rá. van, hogy egyértelmû hogy megcsal. akkor kell lépni. amíg csak jeleket keresel, addig nem emgalapozott a hiszti s nagy valószínûséggel a rengeteg félreértelmezett, vagy beképzelt jelek lesznek azok, amik miatt a kapcsolatotok vakvágányra fut. nem éri meg.
Paranoiás vagy.
Ritkultak a talik, egyre ritkábban keresett, miközben egyre bunkóbb és elutasítóbb lett velem. Sokszor lerázott, még telefonban is, hogy neki dolga van, vagy napokig el sem lehetett érni. Mikor számonkértem, még õ háborodott fel, és olyan bunkó szövegeket engedett meg magának, hogy köpni-nyelni nem tudtam. Tudom, hogy a netes dolgok nem olyan fontosak, de ott is "hibázott". Elköszönt tõlem este, hogy megy aludni, aztán késõbb még fészbúkcseten láttam, vagy msn-en. Egyre több ismerõse lett a közösségi oldalakon (késõbb kiderült, hogy ezek azok a nõk, akiket chat.hu-ról szedett össze). Elrejtette, hogy kapcsolatban van (nekem azzal az indokkal, hogy nem akarja, hogy kérdezgessék a haverjai, mikor lesz esküvõ). Új haja lett, máshogy kezdett öltözni, pedig azelõtt ezek nem érdekelték, sok apró szokása megváltozott.
nem volt kedve dugni, nem akart gumit venni, facebookon másnak írogatta a szíveket 20L

Milyen az a bizonyos mindjárt meg kell jönnie érzés? Nekem már évek óta van, hogy a mensi előtt néhány nappal érzem az alhasamat. Akkor így hogyan különböztessem meg a két érzést; ("előjelet"), hogy mi lesz vagy nem lesz?

Amúgy két terhességi tesztet is csináltam,amik szerint nem vagyok várandós.Akkor megnyugodhatok,hogy tényleg nincs baba?

Legjobb válasz: Ha atlepted a 28..29 ami eppen neked lenni szokott napot, csak utana ervenyes a teszt. En is ido elott megcsinaltam, nem volt csik, ra ey hetre ott volt. Most vagyok 6 hetes. A mindjart megjon a mellfeszules, az alhas fajdogalasa, es esetleg nezd meg a melled boret. Ha a dekoltazsodon kezdenek atlatszani az erek, akkor megnyerted!

Ha atlepted a 28..29 ami eppen neked lenni szokott napot, csak utana ervenyes a teszt. En is ido elott megcsinaltam, nem volt csik, ra ey hetre ott volt. Most vagyok 6 hetes. A mindjart megjon a mellfeszules, az alhas fajdogalasa, es esetleg nezd meg a melled boret. Ha a dekoltazsodon kezdenek atlatszani az erek, akkor megnyerted!

A lánybabánál milyen előjele van annak, hogy pisilni fog?

Pelenkázás közben milyen int? jelre kell figyelni, ha nem akarunk csurom pisisek lenni?

Legjobb válasz: Semmilyen.Másfél éves a lányom,de szerintem a napokban láttam elöször pisilni a fürdõkádban :).Ha mégis vigyázni szeretnél akkor azt tudomk tanácsolni,hogy ovatossan hajtsd le a pelust,ha nem pisil akkor gyorsan vedd ki alólla és az elõre odakészített széthajtott pelust add rá fel.A pelenkázó felületre érdemes textilpelust tenni és ha gond van akkor azt gyorsan odafogni,hogy ne te legyél pisis.Minden jót!

Semmilyen.Másfél éves a lányom, de szerintem a napokban láttam elöször pisilni a fürdõkádban :) .Ha mégis vigyázni szeretnél akkor azt tudomk tanácsolni, hogy ovatossan hajtsd le a pelust, ha nem pisil akkor gyorsan vedd ki alólla és az elõre odakészített széthajtott pelust add rá fel.A pelenkázó felületre érdemes textilpelust tenni és ha gond van akkor azt gyorsan odafogni, hogy ne te legyél pisis.Minden jót!
Tényleg semmi :) De tapasztalatom szerint õk ritkábban okoznak balesetet, mint a fiúk ;) Amikor levennéd a pelust róla, rövid ideig tartsd még a lába közt, általában azért akkor engedik el magukat, amikor épp kibontod.
Nekem is lányom van, de még nem csinált semmilyen balesetet, most 4 hónapos. Ismerõsünk hasonló korú kisfia viszont már körbepisilte az anyukáját minden oldalról...:-)Tényleg nem látod, hogy most pisilni fog, de õk nem "sugárban" pisilnek, így ha elõfordul is gyorsan tudsz cselekedni és nem lesz minden pisis. Az én lányom pelenkázás közben mindig megvárja, hogy a tiszta pelust alátegyem és akkor kezd el csurgatni...:-), pelenkaügyileg nem túl gazdaságos, de legalább mosni és takarítani nem kell emiatt.
Szia.Elõtte semmi jelét nem mutatják a pisilésnek utána pedig kirázza õket a hideg.A lányom fürdés után sokat mesztelenkedett a pelenkázón, szerettem puszilgatni a hurkácskáit, meg persze jó ha egy kicsit pelus nélkül van a popsi.Ezét nálunk megtörtént néha hogy odapisilt.Na és??Alatta mindig textil pelus volt, kivettem és kész.
Az en kislanyom 1 honapos es nagyon surun megtortenik ez velunk! Sot me kakilni is szokott pont amikor cserelnem, es anyatejes baba, szoval elkepzelheted, mi be kell oltozzunk vedoszerelesbe mikor csereljuk mert volt mar olyan is hogy a szoba kozepeig kakis volt minden :) .
Azt tudod, hogy ha megérinted, stb. az neki egy inger? Néhány állat kölyke nem is tud másképp könnyíteni magán: az anyjának kell nyalogatnia. Megoldás: még a régi pelenkában (már, ha nincs tele) meg kell kicsit simogatni. Ha pisilnie kell, tuti a hatás :-)

Aki már mensi előtt sejtette, hogy babát vár, mit éreztetek pontosan? Milyen előjelei voltak?

Legjobb válasz: Hányinger és nagyon érzékeny, feszülõ mell. A nemvárt elõtt kb. 2-3 nappal már erõs pozitív tesztem volt.

Hányinger és nagyon érzékeny, feszülõ mell. A nemvárt elõtt kb. 2-3 nappal már erõs pozitív tesztem volt.
Két nappal a mensi elõtt hányingerem volt, elõzõ nap meg már hánytam is. A teszt pozitív lett. És olyan mindjárt megjön érzésem volt. 12hkm.
savanyúságot "zabáltam":) )))alhasi szurka, erõs szédülés, mellfeszülés:)
Nekem kb 2 nappal menzesz elõtt menzis tüneteim voltak, mint máskor. Hasfájdogálás, enyhe puffadás, hasmenés. Nekem mindig így érkezett a vérzés. Abban a hónapban minden tünet ellenére nem jött meg. 2 nap késés után teszteltem +-t. 27 hkm.
Én sokat jártam pisilni! Illetve máshogy feszült a mellem. Nem mondanám, hogy érzékeny volt, inkább ilyen belsõ feszülés féle. Mensi elõtt 5 nappal pozit teszteltem!
Nekem semmi jel nem volt, csak a hõm volt magasabb napokig, mint máskor peteérés után. A 36.8-9 helyett 37.3 körül.
Ami a menzi elõtti tünetekkel nem egyezett meg. Nekem egész napos álomkór volt, a buszon és a munkahelyen majdnem elaludtam (pedig akkor még nem tudtam, menzi elõtt 2 nappal), a cicim fájt ami menzi elõtt nálam nem szokott. Semmi folyásom nem volt, ami menzi elõtt mindig krémes volt. Ez volt a legszembetûnõbb 3 tünet, amit az elsõ lányunknál tapasztaltam (és a menzi elõtt addig nem). A másodiknál ha a teszt nem mutatta volna ki, egy darabig nem jövök rá, hogy terhes vagyok (nekem a menzi mindig rendszertelen volt), de mivel terveztük, így felkészült voltam és számolgattam, mikor tesztelhetek...
Nekem az elmaradt mensi elõtt pár nappal rettenetesen feszült a mellem, ezenkívül az étvágyam is rendkívül felfokozódott. Székrekedésre is több ízben volt példa.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! 30-ára nem várom, tehát pár nap van csak hátra és olyan furcsán szurkálódik a hasam és talán gyakrabban pisilek, néha pedig olyan mintha valami ingerelné a hugyhólyagomat és "rögtön bepisilek" érzésem van, de egy pillanat és elmúlik. A cicim nem igazán érzékeny, puffadás sincs, hanem néha izomlázérzésem van az alhasban. Remélem baba van a dologban!
Emlékeim szerint: alhasi fájdalom (olyan szúrós), bágyadtság, szédülés, fejfájás, hányinger, és hihetetlen nagy étvágytalanság (vagy inkább étel undor :) , kizárólag natúr kifli csúszott le ), és mivel lettem terhes a meleget egyszerûen nem bírtam elviselni... 32 hetes kismama
olyn volt mintha feszitene a hasam, folyásom lett, és kicsit furcsábban viselkedtem, meg estefelé érzékenyebben (idegesen) reagáltam a nemtetszö dolgokra

Kinél milyen előjelei voltak a közelgő szülésnek? Az is érdekelne, hogy többször szülő nők tapasztaltak e különbségeket a szülés megindulásánál?

Legjobb válasz: Hétfõn délelõtt távozott a nyákdugó, kedd éjjel2-kor elfolyt a magzatvíz, 12:00-kor megszületett a KISFIAM!!!!! :D

Hétfõn délelõtt távozott a nyákdugó, kedd éjjel2-kor elfolyt a magzatvíz, 12:00-kor megszületett a KISFIAM!!!!! :D
Szia, kétszer szültem és mindkét szülésem nagyon hasonlóan zajlott.Elõzõ nap délután négy óra tájékában elment a nyákdugó, innentõl már volt táguló vérzés is (rózsaszínes, barnás, kevés) és éjszaka egy óra körül indultak a fájások húsz percesekkel, reggel fél hat körül értünk be a kórházba és délelõtt születtek a gyerekek, ill. az elsõ 10:40-kor a második 12:05 perckor.A fájások menstruációs fájdalmakhoz hasonlítottak, tehát inkább alhasi zsibbadás volt, mint szúrkálás és a második gyereknél a derekam is fájt, az elsõnél nem.A második szülésnél már engedtem a babát kifele az elsõnél a fájásoknál összezártam a lábamat a fájdalomtól, visszatartva ezzel a babát, még szerencse, hogy a doki idõben észrevette.Emiatt leállt a szülés és oxitocin kellett, ennek ellenére elõbb született az elsõ kislányom.
Nekem szinte semmilyen jele nem volt, csak a derekam fájt. Forgolódtam fél éjszaka, hogy ez vajon mi, miért fáj ennyire, nem kapok már egy pozíciót, hogy el tudjak aludni. Olyan éjjel négy körül kimentem a vécére, és ugyan az inger megvolt, de pisilni nem tudtam, csak valami enyhén véres lé távozott, akkor jöttem rá, hogy ez alighanem az lesz. Ötre értem fel a szülészetre, és hat huszonötkor meg is született a lányom. Hét centire voltam nyílva mire felértem a kórházba.
Semmi nem volt. Éppen elment a vendégsereg, feküdtem volna le aludni és abban a pillanatban, ahogy a fejem a párnát érte volna megpattant valami odabent. Kimentem a wc-re, valami rózsaszínes csöpögött majd elöntött a magzatvíz. Hullámokban jött, ömlött még akkor is mire a kórházba értünk. Majd császár lett, fájásgyengeség miatt.
Az elsõvel a szülés elõtt 1 nappal fáradtan ültem le. Egész terhesség alatt nem voltam olyan fáradt. Aztán hajnalban jött egy enyhe fájás, 2. fájásnál repedt a burok, aztán hamar meg is született a kis "okoskánk".(40+3 hetesen) A másodikkal semmi nem volt, vígan lépcsõztem, hogy végre jöjjön már ki az a gyerek! :) Õt már a kórházban vártam, hogy kibújjon-bezavart a doki.(41+0 hetesen)
Ja, az lemaradt, hogy a 2. babánál nem akart megrepedni a magzat burok, a fájások erõsebbek is voltak, mint az elsõ babánál, és tovább is tartott a vajúdás. Mikor már végre elhitték, hogy szülni készülök, behívtak a sz.szobába, és burkot is repesztettek. Mind a 2x lány lett.
Sajnos én nem tudtam, hogy szülési fájdalmaim vannak, mert a gerincem amúgy is fájni szokott, de azért szóltama kórházban a dokinak vizitnél. válasza sz volt mozogjak többtet és nem fog fájni. A 3 dik nap jobban fájt, ezért ismét jeleztem, erre bekerültem a szülõszobába magnéziumos infúziót kaptam de sajnos nem maradt meg, bár útolag egy másik orvostól (már Pesten) megtudtam, hogy több mint 24 órája halott lehetett a szövettan szerint, mert már meg se tudták vizsgálni. A kérdésedre a válaszom: nekem alul a gerincem és a derekam fájt. Én se tudtam, elsõ baba lett volna. Jó lenne ha többen írnának még erre a kérdésre választ, mert jó elõre felkészülni, máramennyre lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, egyetértek az utolsó válaszolóval, szerintem is minél több tapasztalatot kéne írni a témával kapcsolatban, nem lehet eléggé felkészült az ember.

Kérdőív szerkesztésnél a legördülő ablakokhoz (combobox), mit kell irni, és milyen előjelekkel, idéző jelekkel, hogy beirhassam a választási lehetőségeket?

Legjobb válasz: Pl: <select> <option value="volvo">Volvo</option> <option value="saab">Saab</option> <option value="opel" selected="selected">Opel</option> <option value="audi">Audi</option> </select> Itt a listában 4 márka lesz. Ajánlom figyelmedbe, elég jó kis oldal: http://www.w3schools.com/ http://www.w3schools.com/tags/tag_option.asp

Pl: <select> <option value="volvo">Volvo</option> <option value="saab">Saab</option> <option value="opel" selected="selected">Opel</option> <option value="audi">Audi</option> </select> Itt a listában 4 márka lesz. Ajánlom figyelmedbe, elég jó kis oldal: http://www.w3schools.com/ http://www.w3schools.com/tags/tag_option.asp

Milyen előjelei vannak, hogy lánycicám hamarosan ivarérett lesz?

Legjobb válasz: Az enyémen akkor vettem észre, amikor elkezdett olyan furcsa hangon nyávogni (mint a gyereksírás) és folyamatosan a fenekét mutogatta.

Az enyémen akkor vettem észre, amikor elkezdett olyan furcsa hangon nyávogni (mint a gyereksírás) és folyamatosan a fenekét mutogatta.
Én abból láttam hogy az idegen kandúr idejött szokni a házat jelenlétünket meg a macskáinkat, amit meg ideszoktattunk az állandóan nyalogatta szagolgatta nõstényem hátsóját, meg az állandó kandurmorgások ha egymás közelébe.(bár sztem a kandúrok igy is ugy is morognak egymásra)
A kérdező hozzászólása: Köszi, az én cicám lakásban tartott, szóval inkább az õ viselkedésére gondoltam:)
A kérdező hozzászólása: Ma megoldódott a "rejtély", a cicám ivarérett lett:)

Hogyan zajlik le egy szülés? Mik az előjelei, milyen érzés?

Legjobb válasz: szia. nekem egy szombati napon délelõttõl keményedett a hasam,de semmi fájdalom , fájás vagy ilyesmi sehol. Egész nap jól éreztem magam. Jósló fájásaim szinte nem is voltak. Vasárnap hajnalban 2 kor arra ébredtem,hogy menszesz szerû görcseim voltak.Elmentem wc-re,ahol elfolyt a magzatvíz. Utána 2 perces nagyon erõs görcseim voltak. Lezuhanyoztam,értesítettem a barátnõmet és a páromat (aki éppen éjszakás volt).3 kor elindultunk a kórházba, 3:40 kor feküdtem fel a szülõágyra,ahonnan azután le sem mászhattam. 3 ,5 ujjnyira már nyitva volt a méhszáj,azt mondta a szülésznõ hogy 6 ra meglesz a babóca. Aztán olyan erõs fájásaim lettek,szóltak az orvosomnak,(aki naná nem volt ügyeletben-épphogy odaért) és 5:15 re megszületett a kisfiam. 4.nyomásra jött ki ha jól emlékszem! Nagyon pozitívan éltem meg ezt a szülést is,mint az elõzõt. Még 2 kitolás között viccelõdtünk is,pedig semmilyen érzéstelenítõt nem kaptam,kivéve a gázt,ami nagyon sokat segített,teljesen ellazított. Sem hányingerem nem volt tõle és nem is hánytam. Csak jól kell szívni és nagyon hatásos. Nem mondanám hogy kellemes volt, de ne feledd a szülés fele fájás csak, a másik fele fájás szünet! Gondolj arra hogy nemsokára a kezedben tartod a pici babád és ne arra hogy mikor jön a következõ fájás. Kellemes babavárást és könnyû szülést kivánok neked!! 3 hetes kisfiú anyukája

szia. nekem egy szombati napon délelõttõl keményedett a hasam, de semmi fájdalom , fájás vagy ilyesmi sehol. Egész nap jól éreztem magam. Jósló fájásaim szinte nem is voltak. Vasárnap hajnalban 2 kor arra ébredtem, hogy menszesz szerû görcseim voltak.Elmentem wc-re, ahol elfolyt a magzatvíz. Utána 2 perces nagyon erõs görcseim voltak. Lezuhanyoztam, értesítettem a barátnõmet és a páromat (aki éppen éjszakás volt).3 kor elindultunk a kórházba, 3:40 kor feküdtem fel a szülõágyra, ahonnan azután le sem mászhattam. 3 , 5 ujjnyira már nyitva volt a méhszáj, azt mondta a szülésznõ hogy 6 ra meglesz a babóca. Aztán olyan erõs fájásaim lettek, szóltak az orvosomnak, (aki naná nem volt ügyeletben-épphogy odaért) és 5:15 re megszületett a kisfiam. 4.nyomásra jött ki ha jól emlékszem! Nagyon pozitívan éltem meg ezt a szülést is, mint az elõzõt. Még 2 kitolás között viccelõdtünk is, pedig semmilyen érzéstelenítõt nem kaptam, kivéve a gázt, ami nagyon sokat segített, teljesen ellazított. Sem hányingerem nem volt tõle és nem is hánytam. Csak jól kell szívni és nagyon hatásos. Nem mondanám hogy kellemes volt, de ne feledd a szülés fele fájás csak, a másik fele fájás szünet! Gondolj arra hogy nemsokára a kezedben tartod a pici babád és ne arra hogy mikor jön a következõ fájás. Kellemes babavárást és könnyû szülést kivánok neked!! 3 hetes kisfiú anyukája
Itt nagyon sok szüléstörténetet találsz, és beküldeni is lehet újabbat, nagyon sok kismama van a portálon, így sok az ilyen cikk és sokan is olvassák: http://www.hoxa.hu/?p1=cikk_lista&kat=99
Nekem konkrétan ugy kezdõdött aszülésem, hogy elõtte való este sajgott a derekam, másnap este "tudtam menni nagywc-re", pedig elõtte szorulásos voltam, aztán a wc-zés után hol a hasam alja, hogy a derekam csípelõdött, olyan menses szerû fájdalom volt, de nagyon gyenge. Mivel ezek 5-10 percenként jöttek, kb. az elsõ fájásoktól számitva 5 orával mentünk be a kórházba. Ott vozsgálat, beöntés, és szülõszoba, bekötötték az oxitocin infuziót, és rá 3 órával megszületett a kisfiam. Remélem a mostani szülésem is ilyen gyors lesz. 20 hetes kismama
Kedves kérdezõ! Én egy szóval sem mondtam, hogy te pontoztad le! Egy rossz szót sem szóltam rólad. Tudom, ezt is lenullázátok, de mindegy, csak szerettem volna tisztázni a félreértést.
szerintem nem értette miért lett bemásolva a link, azt hitte valami kínai, bár oda is van írva
Már bocs, de a fenti link tényleg egy pont ilyen válaszra mutat, miért kellett lepontozni? Amúgy meg éppen ez alatt a kérdés alatt van.
A kérdező hozzászólása: A 3.válaszolonak üzenném hogy semmit nem pontoztam le mivel egyrészt csak most olvastam a válaszokat másrészt meg azt se tudom hogy kéne ugyhogy nem rátámadni kéne a másikra másrészt meg a kérdésekre válaszolj inkább és ne kritizálj!Kösssz!
A kérdező hozzászólása: A többi válaszolonak pedig köszi szépen arik vagytok:) !
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolonak:Akkor bocsi csak pont az én kérdésembe irtad ezt a válaszod és ez ugy jött le hogy nekem szántad!Nincs hari:) !

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!