Találatok a következő kifejezésre: Milyen egyedül egy pár (460 db)

Milyen lenne egy jó párt ma Magyarországon?

Legjobb válasz: Szerintem, egy jobboldali párt, amelynek a gazdaságpolitikája jobbliberális. Egyéb ideológiája a konzervativizmus, nacionalizmus, monokulturalizmus.

Szerintem, egy jobboldali párt, amelynek a gazdaságpolitikája jobbliberális. Egyéb ideológiája a konzervativizmus, nacionalizmus, monokulturalizmus.
Egy jó párt a mai helyzetben már nem tud ilyen, vagy olyan oldali lenni, mert az se nem lehetséges, se nem hasznos (a pártnak). Elõször is határozzuk meg, hogy egy párt akkor jó, ha az ország érdekeit nézi, olyan intézkedéseket hoz, amelyek a teljesítõképességet és magát a teljesítést növelik. Méghozzá arányosan minden rétegét. Ugyanis ha egy réteg nem vesz részt a tevékenységben (mert például nem érdekelt), akkor annyival romlik az ország lehetõsége. Ahhoz, hogy mindenki (na jó, a döntõ többség) úgy érezze, érdemes törnie magát, ehhez illeszkedõ törvények, jól mûködõ és hatékony intézményrendszer (mert ez hajt végre minden határozatot) kell. De mindenekelõtt az emberek hite, hogy érdemes. Különben nem lesznek rábeszélhetõk semmire. A hit ellenséges hangulatban nem mûködik. Egy jó párt ezért mindenekelõtt az ellenségeskedés megszüntetését akarja a legerõsebben. Eszerint alakítja át az intézményrendszert, együttmûködésre buzdít, és megtorolja a gáncsoskodást, hazugságot és korrupciót (ehhez is intézmény kell). Példát mutat ezekben, mert ez a hit elsõ lépése. Aztán mellesleg elgondolkodhat az oktatási rendszer visszásságain, az egészségügy korrupt silányságán, a politikai intézmények (beleértve a parlamentet és a kormányokat) rendkívüli visszahúzó erején, és elõbb utóbb a bankszektorral és a gazdasági élettel is foglalkoznia kell. Ha egy párt ennek a harmadát fel meri vállalni, az a mai viszonyok között már nem is jó, hanem felséges, nagyszerû párt lenne. Egyiket rá kéne erre beszélni. Hogy higgye el - így is lehet.
Legalizálná a füvet és a dohányzás tilalmát mindenhol megszüntetné. Mondom mindenhol! Na jó a tûzveszélyes helyeken csak poroltóval lehetne dohányozni.

Milyen lenne egy olyan párt ami . (lásd a leírást)?

se nem baloldali se nem jobboldali. Kemény kézzel bánna a bűnözéssel, de a személyes szabadságot is védelmezi. Fő elve lenne, hogy mindenki azt kapja amit megérdemel. Magas poziciókba ne rokoni szálak vagy kapcsolatok alapján hanem tehetség szerint kerüljenek az emberek. A nemzeti eszméket támogatja és ápolja, de nem ordibáló nagymagyar. A gazdaságba erősen beavatkozna, de helyet hagyna a nemzet számára hasznos magánvállalkozóknak. Nem szítaná a gazdagokat és szegényeket egymás ellen, hanem osztályegységet hirdetne, hogy minden magyarnak együtt kell dolgoznia az ország felemelkedéséért. Felvenné a harcot a korrupció és az ország kárára meggazdagodott tőkések ellen. A vallásokat békén hagyná, de nem támogatná őket különösebben, inkább a nemzeti értékeket helyezné előtérbe. Hajlandó lenne együtt dolgozni a külfölddel, hogyha a magyarság érdeke ezt kívánja. Mit szólnátok egy ilyen párthoz? Szerintetek erre rá lehetne sütni bármilyen létező ideológia bélyegét?

Legjobb válasz: Már meg is van a neve. Magyar Diplomaták Pártja. A mottója pedig így hangzana: "Óvatosan szlalomozunk az ideológiák között, hogy semmit ne foghassanak ránk!" Olyanokat meg könnyû mondani, hogy fellépünk a korrupció ellen meg kibékítjük a gazdagokat és szegényeket, de nehezebb megcsinálni. Igazából ez a program annyira semleges, hogy minden azon múlna, hogy ránézésre bízunk-e a párt vezetõségében vagy sem.

Már meg is van a neve. Magyar Diplomaták Pártja. A mottója pedig így hangzana: "Óvatosan szlalomozunk az ideológiák között, hogy semmit ne foghassanak ránk!" Olyanokat meg könnyû mondani, hogy fellépünk a korrupció ellen meg kibékítjük a gazdagokat és szegényeket, de nehezebb megcsinálni. Igazából ez a program annyira semleges, hogy minden azon múlna, hogy ránézésre bízunk-e a párt vezetõségében vagy sem.
Szépen összeszedtél egy csomó problémát. Ennél is általánosabb, elvi szintû, minden lényeges kérdést leíró állásfoglalás létezik. Két komoly probléma van. 1. Ezeket az elveket klasszikusan a jobb és baloldal vallja magáénak. Ne a gyakorlatot nézd, hanem az ideológiát. E kettõ között az az elvi különbség, hogy az egyik a dolgot a tõke segítségével, a verseny biztosításával, a másik pedig a munkához való hozzáállással, a szolidaritás együttmûködés megvalósításával tarja kivitelezhetõnek. És ez a kettõ összeegyeztethetetlen. 2. Adott egy helyzet ma, amikor a nevezett elvekbõl semmi se mûködik. Ebbõl kell eljutni oda, hogy el kell hitetni az emberekkel, ez mûködik, ezt érdemes követni, vagyis azokat válasszák meg, akik ezt hirdetik, és utána higgyék el, hajtsák végre a kijelölt feladatokat. Nincs módszer, hogy ezt a hitet miképpen lehet elérni.
A kérdező hozzászólása: 2-es: Hehehe, valóban fontos célkitûzés lenne az, hogy "semmit ne foghassanak ránk", mert manapság mindennek rossz neve van Magyarországon (akár konzervatizmus, kommunizmus, szocializmus, nacionalizmus, fasizmus, stb.) A korrupció legyõzése egy nehéz és valószínûleg lehetetlen feladat, de ez szerintem nem azt jelenti, hogy nem kell foglalkoznunk a problémával. A nem-feladás reményt és erõt önthet az emberekbe bizonyos esetekben.
A kérdező hozzászólása: 3-as: 1. Valóban igaz, hogy nehezen (vagy semmiféleképpen) összeegyeztethetõ elvekrõl van szó. De nem lenne lehetséges, úgymond "újradefiniálni" a politikát? Az elvek a régiek lennének, de más kombinációkban párosítjuk õket, a hagyományos modellek helyett. 2. Igen, hitet önteni az emberekbe borzasztó nehéz lenne, de nem megvalósíthatatlan. Számos történelmi példa van arra, amikor karizmatikus egyének/szervezetek kihúztak egy nemzetet/országot a depresszióból. Szerintem ez nálunk is megtörténhetne, csak megfelelõ emberek kellenének.
A kérdező hozzászólása: 7-es: A jogrendszer és szokások fenekestül felforgatása lehet, hogy kemény és radikális lépés... De mi van ha szükséges? Az alkotmányt pedig nem is olyan régen cseréltük újra, úgyhogy szerintem nem lehetetlen. Akinek nincs takargatnivalója a pártban, annak nem is kell félnie. A hamis vádakat (ha kiderülnek) pedig borzasztó szigorúan büntetnénk. Én nem mondom, hogy a katolikus vallás "gonosz" és nemzetietlen, pusztán azt, hogy nem kívánom ajnározni õket, meg támogatással elhalmozni õket. De facto természetesen a magyarországi egyház eléggé független, de de jure mégiscak pápai fõség alá tartoznak ergo megbízhatatlanok, hiszen ha államvallás lennének egyszerre felelnének a pápának (egy idegen erõnek) és a magyar államnak. Semmilyen államtitkot nem lehetne rájuk bízni, hisz azt kiadhatják a külföldi feletteseiknek, akik nem magyarok és nem a magyar érdekek az elsõdlegesek számukra. Egyszerûen bizalmi problémáim vannak velük kapcsolatban.
Az elvek nem önkényesek, adódnak abból az igénybõl, hogy egy ország társadalmának életét jobbítsuk. Ma erre két módszer ismeretes, mindkettõnek számtalan alfaja van, de azok nem érintik a lényeget (legfeljebb gyakorlatot kicsit). Ez pedig a tõke és verseny, vagy munka és szolidaritás. Választhatsz, aztán cicomázhatod. Karizmatikus ember sokat tehet, mutass egyet. Most éppen nincs termés belõle. Mondjuk az idõ nem éppen alkalmas az érésre.
A kérdező hozzászólása: 9-es: Most már értem amit mondasz, és látom, hogy igazad van. Számomra a munka és szolidaritás tûnik a legvonzóbbnak, de lehetséges-e ennek olyan alfaját találni/létrehozni ami nem kötödik erõsen a baloldalhoz? Karizmatikus egyénekbõl valóban szinte teljesen hiány van a mai politikai életben, de ez még változhat a jövõben.
A nepotizmus-mentességet folyamatos belsõ inkvizicióval lehetne elintézni, Nem tudom, mennyi tagja lenne ennek a pártnak, de a neve és a rövidítése megvan! MSZMP (Magyar Szado-mazo Párt) :D (Így jár az, aki túl sok idegen szót akar használni, hogy valamit kompenzáljon.)

Milyen lehet egy szélsőbal párt?

Megismertük már a baloldalt: Hazudtak éjjel nappal. Szétlopták az országot. Sanyargatták a népet. Kétszóval: "minden elkúrtak"! Széls?baloldal: Szerintetek? Legrosszabb rémálmunk? Mentsem meg t?lük az Isten? XD

Legjobb válasz: Az országot nem csak az MSZP lopta szét,hanem minden eddigi párt. Ezt csak a Fidesz állítja. A saját lopásairól nem beszél. Szélsõ bal pedig a Munkáspárt,aki még mindig Sztálini elveket vall.

Az országot nem csak az MSZP lopta szét, hanem minden eddigi párt. Ezt csak a Fidesz állítja. A saját lopásairól nem beszél. Szélsõ bal pedig a Munkáspárt, aki még mindig Sztálini elveket vall.
Kérdezõ, tessék elõvenni egy 12-dikes történelemkönyvet, és fellapozni. Ott egész jól leírják, milyen jó volt Magyarországon a szélsõbalos uralom.
A Munkáspárt az. Csípem, hogy olyanok akarnak politizálni akik a "fidesz, itt az idõ"hajrá magyarország"jobbik"fasisztanácik"mszp"szoci" összismeretekkel akarják megmondani a tutit. Egyébként Thürmerék nem rossz fiúk, csak pályát tévesztettek.Sci-fi írónak kellene felcsapniuk. Az emberek túl buták/lusták/önzõek ahhoz hogy a kommunizmus megvalósulhasson.
40 évig szélsõbalon volt ország. :)
Hjajjjajjj... :(
Látom a Jobbikosoknak még mindig muszáj mindenhova bebökni valami Fidesz ellenes probaganda dumát.
propaganda, bocsánat.
A kérdező hozzászólása: Jah és van/volt ilyen pártva példa? Esetleg MO-n kívül?
Ismét nem látom melyik hozzászóló írta hogy Jobbikos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves utolsó: Elõkerítem, ha még megvan, és beleolvasok.
Türelem.Az ingyen van.Majd ha 1 év után nem jön össze akkor kezdj el gondolkodni-
A 6 hónap tényleg nem sok. Várjatok még, és próbáljatok ne görcsölni!
Én egy pár hónap után felkerestem a dokimat, hogy "essünk" neki a vizsgálatoknak. Nem akartam hónapokat vagy akár éveket próbálkozással tölteni, mivel 34 éves vagyok. Egyébként még a 6 hónap valóban nem olyan sok idõ. Kértem, hogy ajánljon olyan orvost, akinek ez a szakterülete, át is irányított, és vérvétellel kezdõdött. Hormonokat, peteérést néztek vérbõl, majd átjárhatósági vizsgálat volt. Közben a férjem is elment andrológiára. Aztán 6 inszemináció és következett volna a lombik, mikor természetes úton megfogant. Hát én ezért nem vártam éveket!!!

Van egy jó pár évvel fiatalabb pasim és vannak (talán) rosszindulatú emberek akik már csak azért is beszólnak, mert ő fiatalabb. Milyen frankó visszszólást tudtok ilyen esetre?

Legjobb válasz: velem is ugyan ez a helyzet 19 vagyok a barátom 17 (jó ez nem olyan durva sztem) nem feltétlenül kell visszaszólnod, néha egy lenézõ pillantás is megteszi :) ha meg nagyon oltani akarod a népet, akkor aki pl nem képes összehozni egy normál kapcsolatot, annak mondhatod h én legalább találtam egy srácot, aki feltétel nélkül szeret és nem kell pasitól pasiig futkosnom ahhoz h elhiggyem vonzó vagyok ha meg van már neki is komoly kapcsolata akkor elég annyit mondani h te is tudod milyen szerelmesnek lenni, ha hirtelen kiderülne h a jelenlegi párod valójában x évvel fiatalabb, akkor csak ezért képes lennél lemondani róla vagy a legegyszerûbb: törõdj a magad dolgával és ne irigykedj mert boldog vagyok!

velem is ugyan ez a helyzet 19 vagyok a barátom 17 (jó ez nem olyan durva sztem) nem feltétlenül kell visszaszólnod, néha egy lenézõ pillantás is megteszi :) ha meg nagyon oltani akarod a népet, akkor aki pl nem képes összehozni egy normál kapcsolatot, annak mondhatod h én legalább találtam egy srácot, aki feltétel nélkül szeret és nem kell pasitól pasiig futkosnom ahhoz h elhiggyem vonzó vagyok ha meg van már neki is komoly kapcsolata akkor elég annyit mondani h te is tudod milyen szerelmesnek lenni, ha hirtelen kiderülne h a jelenlegi párod valójában x évvel fiatalabb, akkor csak ezért képes lennél lemondani róla vagy a legegyszerûbb: törõdj a magad dolgával és ne irigykedj mert boldog vagyok!
KB ugyanazt tudom mondani mint a második válaszoló: 1, ha nincs pasija az illetõnek csak vissaszólsz hogy: hát nemtom kinek kell mindig kiöltöznie és még csak észre sem veszik a pasik, nemhogy bele szeretnének... 2, ha van pasija: fõleg ha idõsebb a pasija mint õ: szólok a pasidnak hogy fiatalabb vagy nála...remélem õ egyetért veled és elhagy... ha meg pl ugyanolyan idõsek , akkor : Hát ha te úgy kezded hogy hányéves vagy? (pl:) 17? jó, , akkor szeretlek!. az a te bajod... pussz
"Irigyled, mi?" Nem kell nagyon megerõltetned magad egy EQ negatív embernek.
A baratnod ugyanebben a szituban van. Mondhatnad azt, h -Ne kekeckedj, mert nem hivunk meg a szulinapi zsurjara, vagy en mondanam, h irigykedsz mi, ez a fiu jobb, mint egy szemranckrem. En a helyedben probalnek vmi vicceset mondani.

Magyarországon milyen egy ideális párt?

Kérlek ne írjatok párt neveket, ez egy fiktív dolog. Ötleteket írjatok, miket tegyenek.

Legjobb válasz: Attól függ, honnan nézzük. Az egyik szempontból az az ideális párt, amelyik kiszolgálja a választók igényeit. Ehhez kellene egy közvélemény kutatás, hogy mit is szeretne az átlag magyar. Vagy egyszerûen megnézzük, hogy a legutóbbi választásokon mit ígértek a pártok és mivel nyertek, mik voltak a közös pontok és hányan szavaztak rájuk. Abban biztos vagyok, hogy ez egy kommunisztikus rendszert eredményezne és rövid úton bedöntené az országot. A másik nézõpont az ország jövõjét tartja szem elõtt, ennek a pártnak a programja viszont nagyfokú öngondoskodást és elõrelátást követelne meg az átlag magyar részérõl, ami nem erõssége.

Attól függ, honnan nézzük. Az egyik szempontból az az ideális párt, amelyik kiszolgálja a választók igényeit. Ehhez kellene egy közvélemény kutatás, hogy mit is szeretne az átlag magyar. Vagy egyszerûen megnézzük, hogy a legutóbbi választásokon mit ígértek a pártok és mivel nyertek, mik voltak a közös pontok és hányan szavaztak rájuk. Abban biztos vagyok, hogy ez egy kommunisztikus rendszert eredményezne és rövid úton bedöntené az országot. A másik nézõpont az ország jövõjét tartja szem elõtt, ennek a pártnak a programja viszont nagyfokú öngondoskodást és elõrelátást követelne meg az átlag magyar részérõl, ami nem erõssége.
Nemzetierdekeket képviselõ part , gazdaságilag és jogilag az ország lakosait védõ rendszerrel és kulturális támogatással .
Aki közel kerül a tûzhöz, úgyis elkurvul

Milyen programokat/látnivalókat/helyeket ajánlanátok egy fiatal párnak Kecskeméten, vagy környékén?

Legjobb válasz: Most feltételezem, hogy legalább az egyikõtök nem odavalósi. Egyszer mindenképpen érdemes szétnézni a belvárosban, Városháza, Nullkilométerkõ, kirakodóvásár, Cifrapalota (kiállítások is), Katona József Színház, a Rákóczi utat nemrég újították fel. Aztán Vízmûdombra és a környékén mászkálni, (mivel eléggé lapos a város, jól rá lehet látni a domb tetejérõl :) ), Ugye a szabadtéri strandolás mostanában kiesik, de a Kecskeméti Fürdõbe így is érdemes lehet elmenni. A Gokart Stadionban most mûjégpálya van, lehet korizni. :) Ha szerettek biliárdozni, a Fordant ajánlom, bowlingozni pedig a Bowling Centert (máshol nincs is rá lehetõség). Aztán még mindig mehettek étterembe, kocsmába, kávézóba, diszkóba, ami jól esik, ezekbõl azért van egy pár. :)

Most feltételezem, hogy legalább az egyikõtök nem odavalósi. Egyszer mindenképpen érdemes szétnézni a belvárosban, Városháza, Nullkilométerkõ, kirakodóvásár, Cifrapalota (kiállítások is), Katona József Színház, a Rákóczi utat nemrég újították fel. Aztán Vízmûdombra és a környékén mászkálni, (mivel eléggé lapos a város, jól rá lehet látni a domb tetejérõl :) ), Ugye a szabadtéri strandolás mostanában kiesik, de a Kecskeméti Fürdõbe így is érdemes lehet elmenni. A Gokart Stadionban most mûjégpálya van, lehet korizni. :) Ha szerettek biliárdozni, a Fordant ajánlom, bowlingozni pedig a Bowling Centert (máshol nincs is rá lehetõség). Aztán még mindig mehettek étterembe, kocsmába, kávézóba, diszkóba, ami jól esik, ezekbõl azért van egy pár. :)
A kérdező hozzászólása: Egyikünk sem odavalósi, csak szeretünk egy kicsit kiszakadni a megszokott környezetbõl és most Kecskemétre esett a választás. Köszönöm szépen a segítséget! :)
Kecskemét fõterén is van jégkoripálya, február végéig. (Ide nem jutok én el társak hiányában, magányosan meg nincs kedvem.) Kecskemét webkamera, erre keressetek rá.

Milyen érzés egy nőnek az orál szex? És hol tudnék információt találni arra vonatkozólag, hogy hogyan tudnám viszonozni a páromnak? (hogy kell csinálni) (19 éves nő)

Legjobb válasz: Szia! Adok egy linket: http://www.szexualitas.hu/page.php?catid=4&id=35&p=3 Illetve azt hozzáteszem, hogy ugye mivel egyénenként változó, hogy ki mit szeret, ezért ha vagytok már olyan bensõséges viszonyban pároddal, akkor kérd meg, hogy segítsen Neked, hogy Neki mikor jó. Sok sikert a kényeztetéshez :-)

Szia! Adok egy linket: http://www.szexualitas.hu/page.php?catid=4&id=35&p=3 Illetve azt hozzáteszem, hogy ugye mivel egyénenként változó, hogy ki mit szeret, ezért ha vagytok már olyan bensõséges viszonyban pároddal, akkor kérd meg, hogy segítsen Neked, hogy Neki mikor jó. Sok sikert a kényeztetéshez :-)
Szerinted ezt mindenki könyvbõl tanulja? legtöbb helyen hülyeséget írnak, gyakorolj, próbálkozz. Segédlettel is bénázni fogsz elõször, sõt, úgy jobban, mert próbálod magad a betûhöz tartani.
Itt is jó leírások vannak már. Volt már ilyen kérdés. És ne higgy az itteni agybajnonoknak! Meg ne harapd, mert kiugrik a bõrébõl!

Most vettem egy 66 literes akváriumot (nagyobb sajnos nem fér el). Szeretnék bele egy betta párt. Milyen halakat rakhatok még melléjük, és kb. mennyit?

Legjobb válasz: Ami a Bettákat illeti: Labirinthalak. Számíts arra - és ez nagyon fontos - hogy a lánynak sok búvóhely kell, amit dús növényzettel (hozzá esetleg barlanggal) kell megoldani. Másképp a fiú bánthatja a lányt. Ha sok a növényed, akkor 2-3 lányt is vehetsz bele, de fiút csak 1-et. Különben a Betta a középkemény, kemény vizet szereti, 7 pH körüli értékkel. Nagyon melegigényes, a kedvelt hõfok: 26 foktól felfelé, kb. 30 fokig. Mindenképp kell neki fûtõ, és légpumpa azért, hogy a meleg egyenletesen oszlasson el a vízben. Ez fontos, mert ha eltérõek az egyes vízrétegek közti különbségek, akkor könnyen megfázhat. Kell neki tetõ is (a hõmérséklet megtartásához). Ami a többi halat illeti: nagyon fontos, hogy figyelj a helyes össznépességre, ami általánosságban így néz ki: 1 cm-es hal/ 1 liter víz. Ez persze eltérhet attól függõen, hogy mennyire mozgákony az adott hal. Tehát gondolni kell az úszótérre is. Különben akkor jó a választás, ha - azontúl, hogy betartod a fent írtakat - lehetõleg azonos, vagy nagyon hasonló igényû halakat veszel. Így pl. ajánlom figyelmedbe a kistestû gurámi fajokat - nagyon szépek, a 26-30 fokos vízen kívül más igényük nincs, jó étvágyúak, békések, kedves természetûek. Nagyon jól passzolnak a Bettákhoz. Ha mégsem akarsz ilyeneket, persze mást is választhatsz. Azonban vedd figyelembe: 1. Mekkora lesz a hal kifejlett mérete 2. Milyen a viselkedése (csapathal-e vagy sem. Amennyiben csapathalról van szó /ilyenek a pontylazacok, a dániók, a razbórák, a díszmárnák/, viszonylag sokat kell venned belõlük: nem tarthatsz ezekbõl 2-3 darabot. Az elfogadható darabszám ezekbõl: legalább 8-10 darab). A páncélosharcsa, az elevenszülõ fajok (pl. guppi, xifó, stb.) szintén szeretik a társakat, bár - pl. a pontylazacokhoz képest - nem olyan kifejezett ez a magatartásuk. Úgyhogy ezekbõl minimum 6 darab kell. 3. Mennyire békés (Betta mellé ne vegyél Szumátrai díszmárnát és Black mollyt, mert ezek tönkretehetik a Betta úszóit). 4. Vízigény: Ne vegyél Bettához Aranyhalat - a Betta melegvízi (26-30 fok) hal, az Aranyhal viszont a 22-23 fokos vizet kedveli. 5. Nyugodt, vagy inkább élénk halakat szeretnél? A Betta nyugodt, éppen ezért hasonlóan nyugodt halakat célszerû venned hozzá: pl. Platti. Gondolj a növényzetre is. Inkább növényekbõl legyen jó sok, halból pedig kevesebb. Nem fordítva! Ezáltal könnyebb is lesz az akvárium ápolása is. Persze a növényeknek a világítás mellett táp is kell.

Ami a Bettákat illeti: Labirinthalak. Számíts arra - és ez nagyon fontos - hogy a lánynak sok búvóhely kell, amit dús növényzettel (hozzá esetleg barlanggal) kell megoldani. Másképp a fiú bánthatja a lányt. Ha sok a növényed, akkor 2-3 lányt is vehetsz bele, de fiút csak 1-et. Különben a Betta a középkemény, kemény vizet szereti, 7 pH körüli értékkel. Nagyon melegigényes, a kedvelt hõfok: 26 foktól felfelé, kb. 30 fokig. Mindenképp kell neki fûtõ, és légpumpa azért, hogy a meleg egyenletesen oszlasson el a vízben. Ez fontos, mert ha eltérõek az egyes vízrétegek közti különbségek, akkor könnyen megfázhat. Kell neki tetõ is (a hõmérséklet megtartásához). Ami a többi halat illeti: nagyon fontos, hogy figyelj a helyes össznépességre, ami általánosságban így néz ki: 1 cm-es hal/ 1 liter víz. Ez persze eltérhet attól függõen, hogy mennyire mozgákony az adott hal. Tehát gondolni kell az úszótérre is. Különben akkor jó a választás, ha - azontúl, hogy betartod a fent írtakat - lehetõleg azonos, vagy nagyon hasonló igényû halakat veszel. Így pl. ajánlom figyelmedbe a kistestû gurámi fajokat - nagyon szépek, a 26-30 fokos vízen kívül más igényük nincs, jó étvágyúak, békések, kedves természetûek. Nagyon jól passzolnak a Bettákhoz. Ha mégsem akarsz ilyeneket, persze mást is választhatsz. Azonban vedd figyelembe: 1. Mekkora lesz a hal kifejlett mérete 2. Milyen a viselkedése (csapathal-e vagy sem. Amennyiben csapathalról van szó /ilyenek a pontylazacok, a dániók, a razbórák, a díszmárnák/, viszonylag sokat kell venned belõlük: nem tarthatsz ezekbõl 2-3 darabot. Az elfogadható darabszám ezekbõl: legalább 8-10 darab). A páncélosharcsa, az elevenszülõ fajok (pl. guppi, xifó, stb.) szintén szeretik a társakat, bár - pl. a pontylazacokhoz képest - nem olyan kifejezett ez a magatartásuk. Úgyhogy ezekbõl minimum 6 darab kell. 3. Mennyire békés (Betta mellé ne vegyél Szumátrai díszmárnát és Black mollyt, mert ezek tönkretehetik a Betta úszóit). 4. Vízigény: Ne vegyél Bettához Aranyhalat - a Betta melegvízi (26-30 fok) hal, az Aranyhal viszont a 22-23 fokos vizet kedveli. 5. Nyugodt, vagy inkább élénk halakat szeretnél? A Betta nyugodt, éppen ezért hasonlóan nyugodt halakat célszerû venned hozzá: pl. Platti. Gondolj a növényzetre is. Inkább növényekbõl legyen jó sok, halból pedig kevesebb. Nem fordítva! Ezáltal könnyebb is lesz az akvárium ápolása is. Persze a növényeknek a világítás mellett táp is kell.
/Az elõbbi válasszal kapcsolatban/ Higyjétek el, nyugodtabb, békésebb halakkal szépen el van a Betta - csak olyan halakkal nem kell tartani, amik túl élénkek, és csipkelõdõsek (pl. Szumátrai díszmárna) Az viszont végképp nem jó, ha csak Betta van az akváriumban. Ugyanis a fiú - ha a lányt meglátja, megkergeti, és ha kevés a növény (vagyis a búvóhely), akkor a lány nem tud elrejtõzni, amiért is a fiú agyonhajszolhatja. Ez végzetes is lehet a lány számára. Pontosan ennek elkerülése végett szükséges alkalmazni - ívatás elõtt - az ivásképesség-próbát. És caak akkor van el a fiú a lánnyal, ha a lány ívásra érett!
Ha ez az elsõ akváriumod, akkor en a bettákról is lebeszélnélek. Próbálkozz inkább guppikkal, mollykkal, xifókkal, tetrákkal, neonokkal, lazacokkal. Ezeket nem túl bonyolult tartani és ha szereztél már egy kis tapasztalatot, jöhetnek az igényesebb halak is. Ha nincs a környezetedben akvarista, a neten találsz csomo hasznos oldalt ahol sok mindent tanulhatsz és legfõképp a halak kompatibilitására figyelj oda. Sok sikert!
/az elõbbi válaszadó vagyok/ Most, hogy olvasom az elsõ válaszadót, fogalmam sincs, miért kifogásolja kezdõk számára a Bettákat. Azért nem értem, mert ha odafigyelsz az általam írt dolgokra (amiket az elõzõ válaszomban írtam), nem lesz gondod velük.
Szerintem nem kéne melléjük más halakat rakni, és én ugy tudom h a fiut bántják , nem alányt..és ha más halakat raksz be akkor a fiut fogják támadni , mert ingerli õket h ilyen szép és élénk színû...

Szerintetek 2014-ben milyen pártra lesz érdemes szavazni? Én ezen a téren már nagyon sokat csalódtam. Jó lenne végre egy olyan párt amelyik az egyszerű dolgozó embereket képviselné. Létezik ilyen párt?

Legjobb válasz: Én nem értem a 2. válaszolót, és a hozzá hasonló embereket. Ti hol voltatok 2010 elõtt? Gumiszobában? Mert akkor se a dolgozók voltak képviselve. Akkor most miért lenne máshogy? Már megint ott tartunk, hogy kék helyett megszavazzuk a pirosat. Mi lenne ha zöldet választanánk, vagy a barnát? Hülye magyarok. (én is magyar vagyok)

Én nem értem a 2. válaszolót, és a hozzá hasonló embereket. Ti hol voltatok 2010 elõtt? Gumiszobában? Mert akkor se a dolgozók voltak képviselve. Akkor most miért lenne máshogy? Már megint ott tartunk, hogy kék helyett megszavazzuk a pirosat. Mi lenne ha zöldet választanánk, vagy a barnát? Hülye magyarok. (én is magyar vagyok)
Egyedül a Jobbikra.
Az úgynevezett dolgozó emberek leginkább önmagukat tudnák képviselni jól szervezett szakszervezetekkel, ahogy az a nálunk fejlettebb és kulturáltabb országokban is mûködni szokott. Csak ugye nálunk nem divat a szervezkedés, a munkavállalói érdekképviselet és az elõrejutás, mert sokkal izgibb, amikor keresztbetehetünk a másik embernek, aztán meg vagánykodhatunk vele, hogy mi milyen kemények voltunk, mert már megint sikerült belerúgnunk valakibe. De nem baj, ez egy ilyen hely. Ez van, ezt kell szeretni.
Jobbik. A programjából és a megnyilvánulásaiból kiderül, hogy az egyetlen értelmi magyar párt...
Hát a jobbikra ne. Fogalmuk sincs arról, hogy mit akarnak, csak azt, hogy mit nem. Szerintem képtelenek lennének elirányítani az országot, ráadásul az EU is elszigetelne minket, és elesnénk minden támogatástól. A butaságukról a zsidózással-cigányozással terelik el a figyelmet.
Ha a szavazástól bármi megváltozna, azonnal betiltanák... 'Nuff said.
Kétfarkú Kutyapárt, egyértelmû.
Igazából mindegyik tök hülye, de a legjobban Bajani Gordonnal járnánk, nem mondom azt hogy hû de fasza világ lesz, de a semminél még mindig jobb és õ azért korábban is teremtett munkahelyeket meg a válságot is elég jól kezelte. A lényeg az hogy Orbánékat kipucolni innen azonnal és lehetõleg a Jobbiknak sem kell hatalmat a kezébe adni, õ velük egyedül a közbiztonság részben járnánk jól, de másban nem.
Az mszp, õk az egyszerû dolgozókat akarják képviselni, legalábbis most a kampányban, utána meg ki tudja...
24-es. Jól mondod. Nem komolyan gondoltam. Csak ironikusan fogalmaztam, hogy kapcsoljanak a múlt rendszert ócsárolok. Szerintem fogalmuk sincs róla mi a volt a különbség a maihoz képest. Én ma csak egyetlen pártot tudok ajánlani. Õk szerintem tényleg az egyszerû dolgozó embereket képviselnék. A Magyar Munkáspárt. http://munkaspart.hu/index.php
Utolsó kettõ: Azt a rendszert nem lehet fenntartani, csak hitelbõl. FOGJÁTOK MÁR FEL. LÁTTATOK MÁR GAZDAG SZOCIALIZMUST? Ha annyira mûködne, akkor mindenhol az lenne.
Miért? A jelenlegit nem?
Utolsó: Fingod sincs a demokráciáról. Menj el Amerikába. Itt M.o-n nem demokrácia van. Legalábbis TI, nem azt gyakoroljátok. Legjobban ott látszódik meg, hogy képesek vagytok visszaszavazni ugyanazt a pártot már 4. alkalommal, ahelyett, hogy kipróbálnátok egy újat, és ha az se jó, akkor megint újat, és így tovább. Ez a demokrácia. Ti tudjátok mik vagytok? Szolgák. Bocs, de fogalmatok sincs arról, hogy mit tehetnétek meg. Nem éltek vele.
24, 26 -csomagolás, indulás Észak Koreába! hatalmas adósságot csináltak, gyakorlatilag adósrabszolgaságba vertek akkor, és soha nem szabadulunk azoktól az évektõl.
A jelenlegi rendszerünk is 20 éve hitelekbõl vegetál. Szóval nesze semmi, fogd meg jól.
Mert még õk se tudják mi az. És ráadásul még hülyék is. Ti is, mert megválasztjátok õket.
utolsó, a 24-es jól beszél(ír)Az én apám szakmunkás, már nyugdíjas 42évet melózott, gyárakat lakótelepeket épített.A "DEMOKRÁCIA" megjelent, a többpárti zsarnoksággal. Tönkreteték a gazdaságunkat, amit 1947óta épített a nép.VIRÁGZÓ ország voltunk, volt a fiatalok elõt jövõkép, tanulás, munka.AMIT TE ÓRIÁSI ADÓSSÁGNAK NEVEZEL AZ 3 MILLIÁRD DOLL.VOLT.Az is az un."mûvészetek "támogatására, valamint bizonyos ELIT réteg igényeit elégítete ki, mivel állandóan követelõztek!Igen is aránylag jól élt a nép is, nem úgy mint manapság.Most mennyi is a felvett, majd elherdált tartozás 1990 óta? KB.190 MILLIÁRD euró!! Te nem vagy ezen a téren vitaképes, vagy a többi embert nézed hülyének, ez is kérdés lehetne.
elõbbi írásom a 30-asnak sól
35-ös A KÖZMONDÁS IMÍGYEN VAN: SOK LÚD DISZNÓT GYÕZ Akor most TE disznónak tartod magad?Legyen TE akartad.
(vicceltem, te fakír: sok disznó ludat gyõz! ...egyébként egy régi filmben elhangzott így ez a vicc) Sok mindenen múlik egy nemzet "boldogulása" az, hogy 3, 60 a kenyér fontos, de nem minden. A szellemi életünk nagyon megsínylette a kádári idõket. A kérdésre felelj: miért olyan Észak-Korea? ?
Az akkori öregek pontúgy láttak bele a kártyákba, mint mi most.
22-23-as.Honnan szeditek ezt a hazugságokat amirõl írtok itt?! A SZOC.-BAN -nem kommunizmus volt, illene tudni!- mindenki ingyen tanult, volt munka, nem volt egy hajléktalan sem.Munkásszállók és szoc.othonok voltak, teljesen ingyenes JÓ kórházi ellátás.JÓ közbiztonség, a bûnözõknek az okozott kárt meg kelett téríteni(ledolgozták).Ha bajod volt a fõnökkel, az üzemi párttitkárral megbeszélhetted, segített. Ha kirúg a fõnököd, mehetsz panaszra anyádhoz.Én idös emberektõl sok jót hallottam a Kádár rendszerrõl, Hortyról csak rosszat.Talán kérdezzetek meg néhány értelmes idõs munkást errõl, ugyan is a mai média csa negatívumokat ír!
A kommunista rendszert tényleg nagyon utálták. Állítólag abban az idõben sokkal több munkanélküli és hajléktalan volt az utcán. Alig voltak lakások és az emberek bizonytalanságban éltek. Hála istenek azért rendszerváltás után mára sokkal jobb lett a helyzet.
Haha 10-es, jól mondod. Sajnos...
"Jó lenne végre egy olyan párt amelyik az egyszerû dolgozó embereket képviselné. Létezik ilyen párt?" Sajnos, nem, nem létezik. (Noha mind azt mondja magáról) De az, hogy még ma is vannak, aki ilyenben hisznek( talán nagyon-nagyon fiatal vagy) segít megérteni József Attila Aki szegény, az a legszegényebb c. versét.. http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/j..
Tökmindegy kire szavazol és ki nyer, szeptemberre úgyis szidni fogod. "Jó lenne végre egy olyan párt amelyik az egyszerû dolgozó embereket képviselné. " Szóban mindegyik ezt képviseli. Tettekben meg mindegyik a saját boldogulását helyezi elõnybe. "Jobbik. A programjából..." Még mindig a 2010-es van érvényben? Azóta "kicsit" változtak a gazdasági körülmények. Vagy a cél azóta is ugyanaz, hogy elõször csináljunk még félmillió munkanélkülit, zavarjuk el a multikat, a bankokat meg mindenkit, aki nem hajlandó nagymagyarországos pólóban járni, aztán jöhet az önellátóság? Vagy azóta van valami értelmesebb ötletük is? "Az mszp, õk az egyszerû dolgozókat akarják képviselni" Akarják. Akarták õk korábban is, vagy erre most jöttek rá? Mert korábban nem sikerült nekik. "Kétfarkú Kutyapárt, egyértelmû." Ja, õk legalább viccesek, az ingyensör rulez, csak kár, hogy azt mindegyik ígér. "a legjobban Bajani Gordonnal járnánk, nem mondom azt hogy hû de fasza világ lesz, de a semminél még mindig jobb és õ azért korábban is teremtett munkahelyeket " Hát, Bajnai pont arról híres, hogy felszámolt cégeket, szóval ezt azért gondold át. "meg a válságot is elég jól kezelte." Persze, addigra el volt költve az IMF-hitel, aminek a fejében az IMF megmondta, hogy mit KELL csinálni. Szóval ha korrektek akarunk lenni, akkor az IMF jól kezelte a válságot. "Hülye magyarok. (én is magyar vagyok)" Jogos. És igaz. És én is magyar vagyok. Bár néha ezt nehéz kimondani.
Kérdés, hogy lesz-e lehetõség a Fideszen kívül más pártra szavazni, vagy lesz-e értelme? Mármost is csak azért van a parlamentben ellenzék, hogy megõrizzék a demokrácia látszatát. Javasolhatnak, kifogásolhatnak akármit, a Fidesz szavazógép figyelembe sem veszi. Ha a nyeréshez elég lesz egyetlen szavazattöbbség, akkor csak a Fidesz nyerhet ( ha nem is kétharmaddal). A határon túliak levélben szavazhatnak, annak eredményét könnyen hamisíthatják. Ha még azt is elfogadják, hogy a kormány a Parlament hozzájárulása nélkül hozhat rendeleteket, kormányozhat, akkor már csak dísznek lesz az ellenzék.
Látom mindenki szakértõvé válik, ha a Jobbik programjáról van szó, és csak szajkózza, hogy megvalósíthatatlan, meg minden :) Akkor miért dicsérték annyira külföldön is? Jó lenne ha nem okoskodnátok olyan témában, amihez KÖZÖTÖK sincsen! És minden értelmes ember, aki akar valami jót ebben az országban, az a Jobbikra szavaz. Vagy bevallja azt hogy mérhetetlenül hülye, és hagyja magát 24 éve egyfolytában becsapni, és szavaz valami másra.
5-ös, jól betanultad a kötlezõt! A Jobbik rendelkezik stratégiával, elég logikusnak tûnik a gondolatmenetük, de médiafelületet nem kapnak. Még programjuk is van, az általuk vezetett(sajnos kevés)településen már bizonyítottak.
"Látom mindenki szakértõvé válik, ha a Jobbik programjáról van szó, és csak szajkózza, hogy megvalósíthatatlan, meg minden :) Akkor miért dicsérték annyira külföldön is?" Iránban?
Visszavonom, amit eddig mondtam. utálok falra borsót hányni. Amúgy nekem tök mindegy, mert a dolgaimat magam intézem, abba se Fidesz, Se Bajnai, se Jobbik bele nem tud szólni. Csak az itteni lelkesedõk késõbb ne jajgassanak, hanem tûrjenek békességgel. Ahogy akarták.
Anno 1990 elõt 1 párt volt, azt is utálták a Magyarok, rendszerváltást, több pártrendszert, kapitalizmust akartak.Hurrá megvan, ez sem jó? A SZÜLEITEK AKARTÁK!!
"1 párt volt" - a kommunista diktatúrára gondolsz? tényleg utálták.
Szellemi életünk akkor virágzott igazán!Jó filmek választéka -nem csak usa, .mint most-tartalmas, tanulságos, nevelõ témájúak.Nagy választék volt irodalmi értékû könyvekbõl, szüleim sok könyvet vettek, 20-120ft.ért értékes könyvet kaphattál.Zeneileg is csúcs idõk voltak, a 60-as évek elõadóit ma is halgatják sokan, híres zenekarok.Ma csak hullócsillagok ezek a mai, felkészületlen elõadók.HÍRES EGYETEMEK FÕISKOLÁK VOLTAK!MIFÉLE SZELLEMI NYOMORT EMLEGETSZ?? Észak Korea.Ha függetlenségét meg akarja õrizni sokba kerül!Az usa feni rá a fogát, végre nyerni szeretne egy háborút, de fél, Vietnám jó leckét adott nekik.Kuba szintén.A 60-as 70-es évek volt K.Európa aranykora, aki ezt tagadja elvakult, vagy elbutította a mai média.(szüleim véleményéit is írtam itt)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!