Találatok a következő kifejezésre: Milyen egy természete, és (6 db)

Milyen megitélés alá esik a biztosítók szemszögéből, ha a házam megsemmisül egy természeti katasztrófának minősített esetben, és mi van abban az esetben, ha arról a "bizonyos" katasztrófáról később derül ki, hogy emberi mulasztás okozta?

Melyik esetben fizetik ki a kárt?

Legjobb válasz: A természeti katasztrófát csak a természet okozhatja, arról nem derülhet ki utólag, hogy emberi mulasztás. Természeti katasztrófa az árvíz, szélvihar stb. Ha ember okozza, akkor az pl. ipari katasztrófa.

A természeti katasztrófát csak a természet okozhatja, arról nem derülhet ki utólag, hogy emberi mulasztás. Természeti katasztrófa az árvíz, szélvihar stb. Ha ember okozza, akkor az pl. ipari katasztrófa.
Megvárja - ha van olyan - a vizsgálat eredményét és azután fizet. Abszolút extrém helyzetben ha egyszer kifizette a természeti katasztrófára a biztosítási összeget utána már nem kéri vissza akkor sem, ha az kiderül, hogy emberi mulasztás miatt van. Viszont nyilván perelni fogja a pénzéért a felelõst. Gondolom erre voltál kíváncsi.
Ha a vörös iszap katasztrófa kapcsán merült fel a kérdésed, a biztosítók tuti nem fognak természeti katasztrófa címén fizetni, ugyanis a tározót emberek építették, ipari létesítmény, aminek a meghibásodása ebbõl következõen szintén emberi tényezõ. Létezik olyan, hogy felelõsség biztosítás. Ha pl a házam tetejérõl leviszi a vihar a cserepeket és ez miatt megsérül valaki, vagy valami, ez sem elemi kár, nem természeti katasztrófa. Ilyen esetben a biztosító akkor fizet, ha én felelõsségbiztosítást kötöttem.
A kérdező hozzászólása: A város, ahol élek, közvetlen szomszédjában 6 olajtározó van elhelyezve, melyben összesen 100 ezer köbméter olaj van. Ha valami robbanás lenne, valami oknál fogva, akkor ki fizet, és kinek? (persze, ha a családból valaki túlélné.)Erre a sima házbiztosítás nem hiszem, hogy fizetne.
Ilyesmire egész biztos, hogy nem jó a házbiztosítás, ugyanis abban pontosan le van írva, milyen káreseményekre kötötted. A természeti katasztrófa, elemi kár nem ez a kategória. Ilyen esetre a tartályok tulajdonosai köthetnének felelõsségbiztosítást (de gondolom annak akkora lenne a biztosítási díja, hogy kifizethetetlen), amibõl kártérítést tudnának fizetni.
Van egyetlen egy olyan biztosítás, amit úgy hívnak a szakmában, "all risk "tipusú, vagyis nem mérlegeli ki és mit okozott, az összes élethelyzetbõl adódó kárt megtéríti.A vörös iszappal elöntött területen is volt két családnak ilyen biztosítása, õk teljes kártérítést kaptak.Ma ez veri az összes cég kínálatát.
A kérdező hozzászólása: Melyik biztosító társaságnál lehet kötni all risk biztosítást?

Milyen fogyasztószert tudtok ajánlani, amitõl hamar le lehet fogyni és egyben természetben is megtalálható?

Legjobb válasz: Az alap válasz ilyenkor az, hogy nincsenek fogyasztószerek. Most a kiegészítés: a természetben sem találhatóak fogyasztószerek :)

Az alap válasz ilyenkor az, hogy nincsenek fogyasztószerek. Most a kiegészítés: a természetben sem találhatóak fogyasztószerek :)
Józan és van, zöldségek vannak, mozgás és tiszta víz. Az anyagcserét kell a normális állapotába visszahozni, tiszta egészséges ételekkel és mozgással. Bármelyik természetben megtalálható zöldségtõl lefogyhatsz gyorsan ahogy a száraz kenyérhéjtól is ha csak azt eszed. A mennyiség a minõség és a kombináció a lényeg. Minden más csak vakítás és marketing :)
zöld tea, almaecet, rooibos tea, acai ..... végülis, ezek természetes lúgosító, zsírégetõ cuccok...
A sárga kapszula.
Arzén
Éhezni kell és sokat mozogni. Csodák nincsenek.
A fél világ éhezik. Mégsem lett jobb az élet :)
Aki fogyni akar azt azért kérdezi, hogy hogyan lehet úgy fogyni amikor semmit nem tesz érte, nem mozog, nem tornázik. Meg izzadni meg fõleg nem fog. Ráadásul mindent össze vissza eszik. Mert a reklámok azt sugallják. Ezért aztán egyre több a kórosan elhízott.
A dietetikus "szakemberek" utasításait követve is ugyan ott tartanak, az elérhetõ trendi és reklámozott tornákon rendszeresen izzadva sem jutnak elõrébb! Legalábbis nem sokkal, nem hosszú távon. Max a testépítés szigorú szabályai és állandó étrendi kontrollja mellett, erõn felül teljesítve lehet egészségesnek ható formát tartani, irreális hogy mindenki így éljen. Egy hobbi kell legyen hozzá mindenki életmódja, ez se lenne normális. Reform kell, én ezt ajánlottam..

A tigris pitont hol lehet venni és mennyibe kerül márt volt kígyóm egy smaragzöld fapiton ja és hogy milyen a természete agreszív vagy nyugodt? :-)

Legjobb válasz: Vásárlásra a legjobb hely a www.terraplaza.hu oldal. A kígyóval kapcsolatos minden kérdésedre pedig itt választ kapsz: [link]

Vásárlásra a legjobb hely a http://www.terraplaza.hu oldal. A kígyóval kapcsolatos minden kérdésedre pedig itt választ kapsz: [link]
A kérdező hozzászólása: és tigrispitonból van barna is? és köszi
A tigrispiton tartása engedélyköteles.Elég komoly követelményeknek kell megfelelni hozzá.
Hiába pontozol le.Attól még így van.Ahhoz, hogy megkapd az engedélyt, egy sor követelménynek meg kell felelned.Szóval mielõtt ilyen dologban gondolkodsz, nézz utána.
[link]


Ha létrejönne egy időparadoxon, milyen hatással lenne a természetre és az emberi tudatra?

Legjobb válasz: Idõparadoxon nem jöhet létre, ezért paradoxon.

Idõparadoxon nem jöhet létre, ezért paradoxon.
Mit értesz pontosan "idõparadoxon" kifejezés alatt? Meg tudod határozni? Ha sikerül, akkor megpróbáljuk leírni, hogy mit okozhat. Minél pontosabban adod meg, annál pontosabb válasszal tudunk szolgálni.
A kérdező hozzászólása: Például: ha meg akarnánk változtatni a jelent, ezért a múltba utazunk, és átalakítjuk az eseményeket. Ám ha ez megtörténik, akkor elvileg nem történik meg, mert nincs oka, hogy ez legyen. Remélem érthetõen írtam le. Tehát, ha ez lehetne, akkor hogyan érzékelhetné az ember, hogyan tudná a természet ezt "befogadni" vagy kijavítani?

Milyen egy mopsz természete, és mit szeret csinálni?

Legjobb válasz: A mopsz tipikus "házi eb", aki jobban szeret a lakásban idõzni, mint az udvaron. Szereti a puha párnákat, a simogatást. Alapvetõen nyugodt természet, de természetesen vele is - mint az összes többi fajtával - foglalkozni kell!

A mopsz tipikus "házi eb", aki jobban szeret a lakásban idõzni, mint az udvaron. Szereti a puha párnákat, a simogatást. Alapvetõen nyugodt természet, de természetesen vele is - mint az összes többi fajtával - foglalkozni kell!
Az én ismerõs mopszom alapvetõen egy dafke méregzsák és még hisztis is. De ha olyan a kedve, nagyon cicás tud lenni:)
Akkor boldog, ha egész nap a gazdijával lehet. Kényelmes, és imád kajálni. Nem kinnti kutya, de igényli a játékot és a kiadós sétákat. A nagy melegtõl óvni kell!
Borzalmasan önfejû de mellette imádnivalóan kedves jószág :) 2éve boldogítja a napjaimat
Tényleg nagyon hisztis és lusta:) Imádja ha a hasát vakargatod. Soha nem ad puszit..(az enyém legalábbis) De lehet érezni hogy szeret!:D

Szeretnék egy bichont, de van bolognese, havanese, frisé és nem tudom melyik milyen külsőre és természetre! Cica mellé melyik a jobb?

Legjobb válasz: Nekem bolognese. Kis göndör szõrû golyó. Nagyon vidám, szeretnivaló, édes kutya, nagyon szeret mindenkit, de nagyon akaratos és energetikus is, bár jól megvan a macskákkal, az inkább a macskák türelmének tudható be... És iszonyatosan intelligens. Sok gond van a szõrével, hamar összefilcesedik, mert puha és göndörke.

Nekem bolognese. Kis göndör szõrû golyó. Nagyon vidám, szeretnivaló, édes kutya, nagyon szeret mindenkit, de nagyon akaratos és energetikus is, bár jól megvan a macskákkal, az inkább a macskák türelmének tudható be... És iszonyatosan intelligens. Sok gond van a szõrével, hamar összefilcesedik, mert puha és göndörke.
Szia! Nekem egy havanese kiskutyám van! Nagyon okos, értelmes, tanítható! Õt bátran ajánlanám még kisgyerek mellé is. A többi is jó természetû de nekem külsõre a havanese tetszett legjobban! Szép a feje és majdnem egyenes a szõre. A többinek göndör vagy nagyon hullámos. Van belõle több színben is. És imádom!
Nekem Bichon Bolognesém van.Egyszerûen olyan imádni való hogy nem tudnék róla lemondani!Csatlakozok az elõttem szólóhoz:Kis fehér pamacsgolyó!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!