Találatok a következő kifejezésre: Milyen egy természete, (11 db)

Milyen megitélés alá esik a biztosítók szemszögéből, ha a házam megsemmisül egy természeti katasztrófának minősített esetben, és mi van abban az esetben, ha arról a "bizonyos" katasztrófáról később derül ki, hogy emberi mulasztás okozta?

Melyik esetben fizetik ki a kárt?

Legjobb válasz: A természeti katasztrófát csak a természet okozhatja, arról nem derülhet ki utólag, hogy emberi mulasztás. Természeti katasztrófa az árvíz, szélvihar stb. Ha ember okozza, akkor az pl. ipari katasztrófa.

A természeti katasztrófát csak a természet okozhatja, arról nem derülhet ki utólag, hogy emberi mulasztás. Természeti katasztrófa az árvíz, szélvihar stb. Ha ember okozza, akkor az pl. ipari katasztrófa.
Megvárja - ha van olyan - a vizsgálat eredményét és azután fizet. Abszolút extrém helyzetben ha egyszer kifizette a természeti katasztrófára a biztosítási összeget utána már nem kéri vissza akkor sem, ha az kiderül, hogy emberi mulasztás miatt van. Viszont nyilván perelni fogja a pénzéért a felelõst. Gondolom erre voltál kíváncsi.
Ha a vörös iszap katasztrófa kapcsán merült fel a kérdésed, a biztosítók tuti nem fognak természeti katasztrófa címén fizetni, ugyanis a tározót emberek építették, ipari létesítmény, aminek a meghibásodása ebbõl következõen szintén emberi tényezõ. Létezik olyan, hogy felelõsség biztosítás. Ha pl a házam tetejérõl leviszi a vihar a cserepeket és ez miatt megsérül valaki, vagy valami, ez sem elemi kár, nem természeti katasztrófa. Ilyen esetben a biztosító akkor fizet, ha én felelõsségbiztosítást kötöttem.
A kérdező hozzászólása: A város, ahol élek, közvetlen szomszédjában 6 olajtározó van elhelyezve, melyben összesen 100 ezer köbméter olaj van. Ha valami robbanás lenne, valami oknál fogva, akkor ki fizet, és kinek? (persze, ha a családból valaki túlélné.)Erre a sima házbiztosítás nem hiszem, hogy fizetne.
Ilyesmire egész biztos, hogy nem jó a házbiztosítás, ugyanis abban pontosan le van írva, milyen káreseményekre kötötted. A természeti katasztrófa, elemi kár nem ez a kategória. Ilyen esetre a tartályok tulajdonosai köthetnének felelõsségbiztosítást (de gondolom annak akkora lenne a biztosítási díja, hogy kifizethetetlen), amibõl kártérítést tudnának fizetni.
Van egyetlen egy olyan biztosítás, amit úgy hívnak a szakmában, "all risk "tipusú, vagyis nem mérlegeli ki és mit okozott, az összes élethelyzetbõl adódó kárt megtéríti.A vörös iszappal elöntött területen is volt két családnak ilyen biztosítása, õk teljes kártérítést kaptak.Ma ez veri az összes cég kínálatát.
A kérdező hozzászólása: Melyik biztosító társaságnál lehet kötni all risk biztosítást?

Milyen egy egészséges kapcsolat természete?

Én úgy képzelem el, hogy két érett, (agyilag is) feln?tt ember ?szinte, játszmáktól mentes, kiegyensúlyozott viszonya, akik egymásnak partnerei, társai, és teljes köztük a harmónia, a nyitottság, a bizalom.

Legjobb válasz: Abban az emberben aki agyilag, lelkileg megétrett egy komoly kapcsolatra épp ezért nem jön ez mivel megérett rá, már nem érdekli az új a másik. Ez elégíti ki az igényeit. Én sosem vágytam futó kalandokra mindig a komolyat kerestem, persze volt több rövidebb és pár hosszabb is. (5éve vagyunk együtt a férjemmel és lassan 2 éve vagyunk házasok)

Abban az emberben aki agyilag, lelkileg megétrett egy komoly kapcsolatra épp ezért nem jön ez mivel megérett rá, már nem érdekli az új a másik. Ez elégíti ki az igényeit. Én sosem vágytam futó kalandokra mindig a komolyat kerestem, persze volt több rövidebb és pár hosszabb is. (5éve vagyunk együtt a férjemmel és lassan 2 éve vagyunk házasok)
A kérdező hozzászólása: És még annyit hozzátennék a viharosabbnak a leírásához, hogy olyankor alá-fölé rendeltségi viszony van, ami váltakozhat a két fél között. :)
Szerintem egy igazán jó kapcsolatba beletartoznak a viták is. Mi nagyon jól megvagyunk a barátommal, pedig szoktunk veszekedni. Talán az a titka, hogy utána mindent megbeszélünk, és visszaáll a harmónia. Vagy csak az egyikünk elneveti magát, mert tényleg nevetséges, amin épp vitázunk, és akkor vége is van. :) Utána mindig bújunk, és egy kicsit érezzük, hogy mi az, amit elveszíthetnénk. És soha nem fekszünk le összeveszve, haragban. :)

A tigris pitont hol lehet venni és mennyibe kerül márt volt kígyóm egy smaragzöld fapiton ja és hogy milyen a természete agreszív vagy nyugodt? :-)

Legjobb válasz: Vásárlásra a legjobb hely a www.terraplaza.hu oldal. A kígyóval kapcsolatos minden kérdésedre pedig itt választ kapsz: [link]

Vásárlásra a legjobb hely a http://www.terraplaza.hu oldal. A kígyóval kapcsolatos minden kérdésedre pedig itt választ kapsz: [link]
A kérdező hozzászólása: és tigrispitonból van barna is? és köszi
A tigrispiton tartása engedélyköteles.Elég komoly követelményeknek kell megfelelni hozzá.
Hiába pontozol le.Attól még így van.Ahhoz, hogy megkapd az engedélyt, egy sor követelménynek meg kell felelned.Szóval mielõtt ilyen dologban gondolkodsz, nézz utána.
[link]


Milyen egy mopsz természete, és mit szeret csinálni?

Legjobb válasz: A mopsz tipikus "házi eb", aki jobban szeret a lakásban idõzni, mint az udvaron. Szereti a puha párnákat, a simogatást. Alapvetõen nyugodt természet, de természetesen vele is - mint az összes többi fajtával - foglalkozni kell!

A mopsz tipikus "házi eb", aki jobban szeret a lakásban idõzni, mint az udvaron. Szereti a puha párnákat, a simogatást. Alapvetõen nyugodt természet, de természetesen vele is - mint az összes többi fajtával - foglalkozni kell!
Az én ismerõs mopszom alapvetõen egy dafke méregzsák és még hisztis is. De ha olyan a kedve, nagyon cicás tud lenni:)
Akkor boldog, ha egész nap a gazdijával lehet. Kényelmes, és imád kajálni. Nem kinnti kutya, de igényli a játékot és a kiadós sétákat. A nagy melegtõl óvni kell!
Borzalmasan önfejû de mellette imádnivalóan kedves jószág :) 2éve boldogítja a napjaimat
Tényleg nagyon hisztis és lusta:) Imádja ha a hasát vakargatod. Soha nem ad puszit..(az enyém legalábbis) De lehet érezni hogy szeret!:D

Menhelyről fogok egy keverék kutyát elhozni. Milyen lehet a természete egy ilyen kutyának? (1 éves) Kertet mennyire rendezné át?

http://bogancsmenhely.hu/kedvenc.php?id=637&tip=1&sort=1&pag..

Legjobb válasz: Természetét, az elõélete és amiket átélt, az határozza meg. Sok törõdéssel, szeretettel viszont, alkalmazkodni fog hozzád.

Természetét, az elõélete és amiket átélt, az határozza meg. Sok törõdéssel, szeretettel viszont, alkalmazkodni fog hozzád.
ahogy a hirdetésben is írják, kedves, bújós természetû... majd próbálgasd, mit szeret jobban: labdázás, frizbizés, apport, agility, biciklis séta, futás, sima séta, más kutyákkal játszás, ... minden nap minimum 1 óra séta, + rendszeres idõben kaja. emellett járhatsz vele kutyasuliba is, pl. lehet, hogy imád majd agilityzni... ha megfelelõen "lefárasztod" testileg és szellemileg(!) is, akkor nem lesz belõle kiskertész.:)

Ha létrejönne egy időparadoxon, milyen hatással lenne a természetre és az emberi tudatra?

Legjobb válasz: Idõparadoxon nem jöhet létre, ezért paradoxon.

Idõparadoxon nem jöhet létre, ezért paradoxon.
Mit értesz pontosan "idõparadoxon" kifejezés alatt? Meg tudod határozni? Ha sikerül, akkor megpróbáljuk leírni, hogy mit okozhat. Minél pontosabban adod meg, annál pontosabb válasszal tudunk szolgálni.
A kérdező hozzászólása: Például: ha meg akarnánk változtatni a jelent, ezért a múltba utazunk, és átalakítjuk az eseményeket. Ám ha ez megtörténik, akkor elvileg nem történik meg, mert nincs oka, hogy ez legyen. Remélem érthetõen írtam le. Tehát, ha ez lehetne, akkor hogyan érzékelhetné az ember, hogyan tudná a természet ezt "befogadni" vagy kijavítani?

Milyen legyen egy lány természete? Mosolygós?

Ha például van egy szép lány, és már a külseje is tetszik.. akkor milyen az a viselkedés ami "meghódít" titeket fiúk? milyen legyen mosolygós, kedves, aranyos? és ezeken belül mit csináljon? kösziii :)

Legjobb válasz: mosolygós,kedves,közvetlen

mosolygós, kedves, közvetlen
természetes, õszinte, nem paraszt, és adja magát mert hosszú távon az un. " álarc " úgyis leesik és kényelmetlen is
adja önmagát, és ha az tetszik, akkor szuper! :)
Legyen önmaga és ha szimpatikus vagyok neki, mosolyogjon rám és legyen velem természetesen kedves.

Mi történne, ha mindent, amit az ember el tud mozdítani, a Föld egy bizonyos pontján lerakná? Tehát a Föld geoid alakját megváltoztatnák, amennyire csak lehet. Milyen következményei lennének a természetre, időjárásra, a Föld forgására, keringésére?

Pl. minden, ami a mai technika szerint elhordható (hegy, domb, föld x km mélységig) azt Ausztráliába hordanák?

Legjobb válasz: úgy érted, hogy tengerszintig legyalulnák a mount everestet is például?

úgy érted, hogy tengerszintig legyalulnák a mount everestet is például?
A kérdező hozzászólása: Tengerszint alá, és nem csak azt, hanem a környékét is, olyan mélyre, ami még biztonságos.
forgásra és keringésre biztos nem lenne hatással, de ha tök sima lenne a föld mindenütt, csak egy púp lenne rajta, az nagyon durván odavágna a természetnek, idõjárásnak, fõleg ha az egész felszín víz alá kerülne.
Ha elhordanák a monteveresztet is meg mindent, akkor a föld alakja torz lenne és valószínûleh lassabban forogna, mert az ellenállás megnõne és a keringése lassúlna
15km-nél nem tudnád magasabbra rakni, mivel a kéreg a hatalmas nyomás miatt folyamatosan süppedne a köpenybe Kb annyi értelme van mint ha egy medence egyik végébõl áthordanád a vizet a másik végébe:D A Földnek nem lehet megváltoztatni az alakját
Nyilván, ha megmaradna minden ott, akkor a Föld tömegközéppontja eltolódna Ausztrália felé. A kérdés az, hogy mennyivel. Ha elég nagy tömeget cipelünk oda, elõfordulhat, hogy az európaiak csak egyszerûen elszállnak a semmibe, mert olyan kicsi gravitáció hat rájuk, ugyanis messze vannak a Föld tömegközéppontjától.
Valami növény és állatvilágos könyvet.
Kirándulás vadasparkba.
Egy kis majmot.
Ha szereti a lovakat mondjuk, akkor egy kezdõ lovaglást ajándékba...
Attól függ ha kisebb akkor a kedvenc állata plüssjét Ha tinédzser korú akkor kisebb állatos figura esetleg kártya ha a kézmûveskedéstõl sem fél akkor esetleg gobleint. Ha felnõtt akkor könyvet vagy kirándulást.
Könyv - érdeklõdésének megfelelõ. Abszolút melléfogás lehet ajándékba adni a kedvenc állatát - mert a természetbarát egyik jellemzõje, hogy a természetben szereti látni amit szeret. Csak azért említem ezt meg - mert én egyszer kaptam kalickában madarat - és az is súlyos melléfogás volt...
vidd el a nyolckerbe, igen gazdag élõvilággal rendelkezõ dzsungel. A vadállatokkal vigyázni kell mert bár a saját közegükben igen békések, de rögtön kiszagolják az idegeneket. Ajánlott kora délután, az etetés után menni, de legkésõbb naplemente elõtt el kell hagyni a vadont, mert párzásidõben még agresszívabbak. A vadállatokat etetni szigorúan tilos! És ez nem egy állatsimogató, ezért ne menj túl közel sem, illetve kerüld a hirtelen mozdulatokat. Legyen szép napod.

Milyen természete van egy shetland póninak?

Mire számíthatok, ha vennék egyet?

Legjobb válasz: Köcsögök, mint a pónik álatlában.

Köcsögök, mint a pónik álatlában.
Nagyon jóindulatú és kedves lovacska. Gyerekek mellé is ajánlják, vele nagyon könnyen meg tanulnak a lóval bánni!:) 22/L
Pónija válogatja. Volt már dolgok cukormázas bumbival és küzdõs döggel is. Minden egyes ló/póni külön egyéniség, külön természet, nem lehet általánosítani. :)
jó persze van olyan póni de a gazdától is függ a dolog elég nagy mértékben. És az is, hogy honnan hozod el! De ha szeretettel nevelitek szerintem nem lesz vele gond!
A kérdező hozzászólása: Tenyésztõtõl hoznánk, tõlünk egész messze élnek, így nem tudom, õk hogyan bánnak vele. Nekem két nagy lovam van, nincsenek elkapatva, mármint nem rúgnak, harapnak, pedig az egyik még mindig mén. Hobbiló lenne, amolyan udvar dísze, házi kedvenc. Annyit tudok, hogy pár hónapos, mini shetland póniról van szó, csõdör.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!