Találatok a következő kifejezésre: Milyen egy természete, (13 db)

Milyen megitélés alá esik a biztosítók szemszögéből, ha a házam megsemmisül egy természeti katasztrófának minősített esetben, és mi van abban az esetben, ha arról a "bizonyos" katasztrófáról később derül ki, hogy emberi mulasztás okozta?

Melyik esetben fizetik ki a kárt?

Legjobb válasz: A természeti katasztrófát csak a természet okozhatja, arról nem derülhet ki utólag, hogy emberi mulasztás. Természeti katasztrófa az árvíz, szélvihar stb. Ha ember okozza, akkor az pl. ipari katasztrófa.

A természeti katasztrófát csak a természet okozhatja, arról nem derülhet ki utólag, hogy emberi mulasztás. Természeti katasztrófa az árvíz, szélvihar stb. Ha ember okozza, akkor az pl. ipari katasztrófa.
Megvárja - ha van olyan - a vizsgálat eredményét és azután fizet. Abszolút extrém helyzetben ha egyszer kifizette a természeti katasztrófára a biztosítási összeget utána már nem kéri vissza akkor sem, ha az kiderül, hogy emberi mulasztás miatt van. Viszont nyilván perelni fogja a pénzéért a felelõst. Gondolom erre voltál kíváncsi.
Ha a vörös iszap katasztrófa kapcsán merült fel a kérdésed, a biztosítók tuti nem fognak természeti katasztrófa címén fizetni, ugyanis a tározót emberek építették, ipari létesítmény, aminek a meghibásodása ebbõl következõen szintén emberi tényezõ. Létezik olyan, hogy felelõsség biztosítás. Ha pl a házam tetejérõl leviszi a vihar a cserepeket és ez miatt megsérül valaki, vagy valami, ez sem elemi kár, nem természeti katasztrófa. Ilyen esetben a biztosító akkor fizet, ha én felelõsségbiztosítást kötöttem.
A kérdező hozzászólása: A város, ahol élek, közvetlen szomszédjában 6 olajtározó van elhelyezve, melyben összesen 100 ezer köbméter olaj van. Ha valami robbanás lenne, valami oknál fogva, akkor ki fizet, és kinek? (persze, ha a családból valaki túlélné.)Erre a sima házbiztosítás nem hiszem, hogy fizetne.
Ilyesmire egész biztos, hogy nem jó a házbiztosítás, ugyanis abban pontosan le van írva, milyen káreseményekre kötötted. A természeti katasztrófa, elemi kár nem ez a kategória. Ilyen esetre a tartályok tulajdonosai köthetnének felelõsségbiztosítást (de gondolom annak akkora lenne a biztosítási díja, hogy kifizethetetlen), amibõl kártérítést tudnának fizetni.
Van egyetlen egy olyan biztosítás, amit úgy hívnak a szakmában, "all risk "tipusú, vagyis nem mérlegeli ki és mit okozott, az összes élethelyzetbõl adódó kárt megtéríti.A vörös iszappal elöntött területen is volt két családnak ilyen biztosítása, õk teljes kártérítést kaptak.Ma ez veri az összes cég kínálatát.
A kérdező hozzászólása: Melyik biztosító társaságnál lehet kötni all risk biztosítást?

Milyen fogyasztószert tudtok ajánlani, amitõl hamar le lehet fogyni és egyben természetben is megtalálható?

Legjobb válasz: Az alap válasz ilyenkor az, hogy nincsenek fogyasztószerek. Most a kiegészítés: a természetben sem találhatóak fogyasztószerek :)

Az alap válasz ilyenkor az, hogy nincsenek fogyasztószerek. Most a kiegészítés: a természetben sem találhatóak fogyasztószerek :)
Józan és van, zöldségek vannak, mozgás és tiszta víz. Az anyagcserét kell a normális állapotába visszahozni, tiszta egészséges ételekkel és mozgással. Bármelyik természetben megtalálható zöldségtõl lefogyhatsz gyorsan ahogy a száraz kenyérhéjtól is ha csak azt eszed. A mennyiség a minõség és a kombináció a lényeg. Minden más csak vakítás és marketing :)
zöld tea, almaecet, rooibos tea, acai ..... végülis, ezek természetes lúgosító, zsírégetõ cuccok...
A sárga kapszula.
Arzén
Éhezni kell és sokat mozogni. Csodák nincsenek.
A fél világ éhezik. Mégsem lett jobb az élet :)
Aki fogyni akar azt azért kérdezi, hogy hogyan lehet úgy fogyni amikor semmit nem tesz érte, nem mozog, nem tornázik. Meg izzadni meg fõleg nem fog. Ráadásul mindent össze vissza eszik. Mert a reklámok azt sugallják. Ezért aztán egyre több a kórosan elhízott.
A dietetikus "szakemberek" utasításait követve is ugyan ott tartanak, az elérhetõ trendi és reklámozott tornákon rendszeresen izzadva sem jutnak elõrébb! Legalábbis nem sokkal, nem hosszú távon. Max a testépítés szigorú szabályai és állandó étrendi kontrollja mellett, erõn felül teljesítve lehet egészségesnek ható formát tartani, irreális hogy mindenki így éljen. Egy hobbi kell legyen hozzá mindenki életmódja, ez se lenne normális. Reform kell, én ezt ajánlottam..

Milyen egy egészséges kapcsolat természete?

Én úgy képzelem el, hogy két érett, (agyilag is) feln?tt ember ?szinte, játszmáktól mentes, kiegyensúlyozott viszonya, akik egymásnak partnerei, társai, és teljes köztük a harmónia, a nyitottság, a bizalom.

Legjobb válasz: Abban az emberben aki agyilag, lelkileg megétrett egy komoly kapcsolatra épp ezért nem jön ez mivel megérett rá, már nem érdekli az új a másik. Ez elégíti ki az igényeit. Én sosem vágytam futó kalandokra mindig a komolyat kerestem, persze volt több rövidebb és pár hosszabb is. (5éve vagyunk együtt a férjemmel és lassan 2 éve vagyunk házasok)

Abban az emberben aki agyilag, lelkileg megétrett egy komoly kapcsolatra épp ezért nem jön ez mivel megérett rá, már nem érdekli az új a másik. Ez elégíti ki az igényeit. Én sosem vágytam futó kalandokra mindig a komolyat kerestem, persze volt több rövidebb és pár hosszabb is. (5éve vagyunk együtt a férjemmel és lassan 2 éve vagyunk házasok)
A kérdező hozzászólása: És még annyit hozzátennék a viharosabbnak a leírásához, hogy olyankor alá-fölé rendeltségi viszony van, ami váltakozhat a két fél között. :)
Szerintem egy igazán jó kapcsolatba beletartoznak a viták is. Mi nagyon jól megvagyunk a barátommal, pedig szoktunk veszekedni. Talán az a titka, hogy utána mindent megbeszélünk, és visszaáll a harmónia. Vagy csak az egyikünk elneveti magát, mert tényleg nevetséges, amin épp vitázunk, és akkor vége is van. :) Utána mindig bújunk, és egy kicsit érezzük, hogy mi az, amit elveszíthetnénk. És soha nem fekszünk le összeveszve, haragban. :)


A tigris pitont hol lehet venni és mennyibe kerül márt volt kígyóm egy smaragzöld fapiton ja és hogy milyen a természete agreszív vagy nyugodt? :-)

Legjobb válasz: Vásárlásra a legjobb hely a www.terraplaza.hu oldal. A kígyóval kapcsolatos minden kérdésedre pedig itt választ kapsz: [link]

Vásárlásra a legjobb hely a http://www.terraplaza.hu oldal. A kígyóval kapcsolatos minden kérdésedre pedig itt választ kapsz: [link]
A kérdező hozzászólása: és tigrispitonból van barna is? és köszi
A tigrispiton tartása engedélyköteles.Elég komoly követelményeknek kell megfelelni hozzá.
Hiába pontozol le.Attól még így van.Ahhoz, hogy megkapd az engedélyt, egy sor követelménynek meg kell felelned.Szóval mielõtt ilyen dologban gondolkodsz, nézz utána.
[link]

Milyen egy mopsz természete, és mit szeret csinálni?

Legjobb válasz: A mopsz tipikus "házi eb", aki jobban szeret a lakásban idõzni, mint az udvaron. Szereti a puha párnákat, a simogatást. Alapvetõen nyugodt természet, de természetesen vele is - mint az összes többi fajtával - foglalkozni kell!

A mopsz tipikus "házi eb", aki jobban szeret a lakásban idõzni, mint az udvaron. Szereti a puha párnákat, a simogatást. Alapvetõen nyugodt természet, de természetesen vele is - mint az összes többi fajtával - foglalkozni kell!
Az én ismerõs mopszom alapvetõen egy dafke méregzsák és még hisztis is. De ha olyan a kedve, nagyon cicás tud lenni:)
Akkor boldog, ha egész nap a gazdijával lehet. Kényelmes, és imád kajálni. Nem kinnti kutya, de igényli a játékot és a kiadós sétákat. A nagy melegtõl óvni kell!
Borzalmasan önfejû de mellette imádnivalóan kedves jószág :) 2éve boldogítja a napjaimat
Tényleg nagyon hisztis és lusta:) Imádja ha a hasát vakargatod. Soha nem ad puszit..(az enyém legalábbis) De lehet érezni hogy szeret!:D

Menhelyről fogok egy keverék kutyát elhozni. Milyen lehet a természete egy ilyen kutyának? (1 éves) Kertet mennyire rendezné át?

http://bogancsmenhely.hu/kedvenc.php?id=637&tip=1&sort=1&pag..

Legjobb válasz: Természetét, az elõélete és amiket átélt, az határozza meg. Sok törõdéssel, szeretettel viszont, alkalmazkodni fog hozzád.

Természetét, az elõélete és amiket átélt, az határozza meg. Sok törõdéssel, szeretettel viszont, alkalmazkodni fog hozzád.
ahogy a hirdetésben is írják, kedves, bújós természetû... majd próbálgasd, mit szeret jobban: labdázás, frizbizés, apport, agility, biciklis séta, futás, sima séta, más kutyákkal játszás, ... minden nap minimum 1 óra séta, + rendszeres idõben kaja. emellett járhatsz vele kutyasuliba is, pl. lehet, hogy imád majd agilityzni... ha megfelelõen "lefárasztod" testileg és szellemileg(!) is, akkor nem lesz belõle kiskertész.:)

Milyen ajándékot ajak a legjobb barátnõmnek a 13. szülinapjára? Kellene néhány tipp: állatbarát, halk, szereti a természetet, visszahúzódó, nem szeret a barátaitól nagy ajándékot kapni csak egy kis apróságot, szereti kisminkelni csak úgy a barátnõit

Legjobb válasz: Szerintem vegyél neki valami állatos nyakláncot, egy virágos,vagy valami ilyesmi karkötöt hozzá pedig sminket.. :) ennek szerinntem nagyon fog örülni.. meg talány egy milkát.. :D

Szerintem vegyél neki valami állatos nyakláncot, egy virágos, vagy valami ilyesmi karkötöt hozzá pedig sminket.. :) ennek szerinntem nagyon fog örülni.. meg talány egy milkát.. :D
Ha van idõd és kedved, készíthetnél neki valami állatos / természettel kapcsolatos scrapbookot. Szerintem érdekes és egyedi ajándék lenne.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat és ha van valami kérdéseket akkor nyugodtan kérdezzetek és ha tudok válaszolni válaszolok de csak ha valami kérdésetek lenne bátran kérdezzetek

Ha létrejönne egy időparadoxon, milyen hatással lenne a természetre és az emberi tudatra?

Legjobb válasz: Idõparadoxon nem jöhet létre, ezért paradoxon.

Idõparadoxon nem jöhet létre, ezért paradoxon.
Mit értesz pontosan "idõparadoxon" kifejezés alatt? Meg tudod határozni? Ha sikerül, akkor megpróbáljuk leírni, hogy mit okozhat. Minél pontosabban adod meg, annál pontosabb válasszal tudunk szolgálni.
A kérdező hozzászólása: Például: ha meg akarnánk változtatni a jelent, ezért a múltba utazunk, és átalakítjuk az eseményeket. Ám ha ez megtörténik, akkor elvileg nem történik meg, mert nincs oka, hogy ez legyen. Remélem érthetõen írtam le. Tehát, ha ez lehetne, akkor hogyan érzékelhetné az ember, hogyan tudná a természet ezt "befogadni" vagy kijavítani?

Milyen legyen egy lány természete? Mosolygós?

Ha például van egy szép lány, és már a külseje is tetszik.. akkor milyen az a viselkedés ami "meghódít" titeket fiúk? milyen legyen mosolygós, kedves, aranyos? és ezeken belül mit csináljon? kösziii :)

Legjobb válasz: mosolygós,kedves,közvetlen

mosolygós, kedves, közvetlen
természetes, õszinte, nem paraszt, és adja magát mert hosszú távon az un. " álarc " úgyis leesik és kényelmetlen is
adja önmagát, és ha az tetszik, akkor szuper! :)
Legyen önmaga és ha szimpatikus vagyok neki, mosolyogjon rám és legyen velem természetesen kedves.

Mi történne, ha mindent, amit az ember el tud mozdítani, a Föld egy bizonyos pontján lerakná? Tehát a Föld geoid alakját megváltoztatnák, amennyire csak lehet. Milyen következményei lennének a természetre, időjárásra, a Föld forgására, keringésére?

Pl. minden, ami a mai technika szerint elhordható (hegy, domb, föld x km mélységig) azt Ausztráliába hordanák?

Legjobb válasz: úgy érted, hogy tengerszintig legyalulnák a mount everestet is például?

úgy érted, hogy tengerszintig legyalulnák a mount everestet is például?
A kérdező hozzászólása: Tengerszint alá, és nem csak azt, hanem a környékét is, olyan mélyre, ami még biztonságos.
forgásra és keringésre biztos nem lenne hatással, de ha tök sima lenne a föld mindenütt, csak egy púp lenne rajta, az nagyon durván odavágna a természetnek, idõjárásnak, fõleg ha az egész felszín víz alá kerülne.
Ha elhordanák a monteveresztet is meg mindent, akkor a föld alakja torz lenne és valószínûleh lassabban forogna, mert az ellenállás megnõne és a keringése lassúlna
15km-nél nem tudnád magasabbra rakni, mivel a kéreg a hatalmas nyomás miatt folyamatosan süppedne a köpenybe Kb annyi értelme van mint ha egy medence egyik végébõl áthordanád a vizet a másik végébe:D A Földnek nem lehet megváltoztatni az alakját
Nyilván, ha megmaradna minden ott, akkor a Föld tömegközéppontja eltolódna Ausztrália felé. A kérdés az, hogy mennyivel. Ha elég nagy tömeget cipelünk oda, elõfordulhat, hogy az európaiak csak egyszerûen elszállnak a semmibe, mert olyan kicsi gravitáció hat rájuk, ugyanis messze vannak a Föld tömegközéppontjától.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!