Találatok a következő kifejezésre: Milyen egy hónapos (402 db)

A kislanyom 27 honapos es 20 honapos kora ota gagyaraszik, nem akar beszelni. Milyen egy logopedia i vizsgatal ilyen kis gyerekeknel? Hogyan zajlik? Mit csinalnak? Van e valakinek tapalasztala vagy esetleg jart mar ilyen vizsagalaton?

es 20 honapos kora ota gagyaraszik, mar mond ki szavakat de meg mindig sok szonak csak az elotagjat mondja.Nem akar beszelni.Igaz mi kulfoldon elunk igy 2 nyelven nezz tv hallgatt zenet es beszelunk hozza. Agusztus vegen megyunk haza par hetre es arra gondoltam hogy ha addig nem kezd el beszelni teljesen el viszem logopedushoz. Tudom 3 eves kortol ajalot de most leszunk otthol. Milyen egy logopedia i vizsgatal ilyen kis gyerekeknel? Hogyan zajlik? Mit csinalnak? Van e valakinek tapalasztala vagy esetleg jart mar ilyen vizsagalaton?

Legjobb válasz: Mi is kulfoldon elunk, 2 nyelvu csalad vagyunk. Kisfiam 29-30 honaposan kezdett el beszelni. Most 33 honapos es szepen erthetoen mond 3 szavas mondatokat magyarul. Szerintem ne surgesd az idot! Minden rendben lesz vele.

Mi is kulfoldon elunk, 2 nyelvu csalad vagyunk. Kisfiam 29-30 honaposan kezdett el beszelni. Most 33 honapos es szepen erthetoen mond 3 szavas mondatokat magyarul. Szerintem ne surgesd az idot! Minden rendben lesz vele.
Kulfoldon elunk. Apja is mas nyelven beszel, en magyarul a helyi nyelv meg a nemet. Fiam pont 2 es fel eves. 20 honaposan mondta ki az elso szavat... kb 2 havonta tanul ket uj szot.ugyhogy ha utanna szamolsz nem egy szo szatyar..10 szot mond erthetoen. Vegyesen az apja nyelven es magyarul is. Az elmult honapban nagyon sokat fejlodott.. most kezdte el mondani nehany szonak az elso szotagjat.. kesz kabare az eletunk mert mindent csak mutogat, ha meg nem ertem meg akkor megy a hiszti.. nyugodj meg majd eljon az a nap mikor azt kivanjuk hallgasson mar el csak 5 percre:) erdekesseg hogy ugye eleg gyakran hallja egy kisgyermek azt hogy Nem! Az apja nyelven is meg magyarul is hallotta millioszor de ez a kis luke ha valami nem tetszik neki csak visit es mondja nekem hogy NEin, NEIN! Fogalmam sincs hogy hogy ezt nemetul mondja mikor a kutya se beszel neki nemetul.
Mi nem élünk külföldön. :) Nekem az unokaöcsém egy árva szót sem volt hajlandó mondani 3 éve koráig!Már az egész család ki volt..pedig beszélve volt vele, érték ingerek stb..Mentek dokihoz is, aki azt mondta hogy 3 éves kor után probléma ez.Szerencsére megszólalt..3 évesen szépen elkezdett beszélni.Ma már 4, 5 fél éves, és annyira édesen tudja ecsetelni hogy kibe szerelmes az oviban, hogy végem van!! :-D Úgy hogy szerintem ne aggódj.Az hogy már gagyarászik, és megpróbálja megértetni magát az jó jel.Mindig mikor érdeklõdik akkor magyarázd el neki az adott dolgot, vagy szituációt.Beszélj hozzá sokat, akár folyamatosan..bármirõl..
Szerintem sem kell még aggódnod. Mi is kétnyelvûek vagyunk, itthon élünk, én (az édesanyja) magyar vagyok, így e a domináns nyelv, az apukája angolul beszél. Bennünket is sokat piszkáltak 2, 5 éves koráig, mert nem mondott semmit hónapokig, csak mindenféle mozgó jármûre hangosan ordította, hogy BUS (angol kiejtéssel- így néztek is páran csúnyán) :) Sokat mondókáztunk, énekeltünk, zenét és hangoskönyvet hallgattuk és egyszer csak megszólalt- szép egész szavakat mondott, aztán jött egy nagy bumm és beindult. Most 3 éves, néha le sem lehet lõni :) A mondókáknak meg nagy haszna volt, most folyamatosan mondja õket- tehát tényleg volt haszna, csak ajánlani tudom. A kétnyelvû gyerekek kicsitkésõbb kezdenek beszélni, de ez a "verseny" nem idõre megy, nem kell összehasonlítani másokkal- a saját tempójában fejlõdik. Szép napot
Az nagyon jo ha az elso ket betut mar mondja, azok a szavak mar a szokincsehez fognak tartozni, csak meg a kiejtessel van egy kis gondja. Lanyomnal is igy volt, mar mondott alap mondatokat csak elso ket betujet minden szonak, es aztan egyik naprol a masikra elkezdte az osszes addig hasznalt szot egeszben kimondani.
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindeny egy kicsit kinek a valaszt, megnyugodtam egy kicsit.Akkor a logopedus kihuzzva.AZ egyik valaszadonak szeretnem meg jegyzni, hogy probalok vele mondokazni de mindig vagy otthagy vagy bezarja a konyvet es mondja nem nem.Meset mindennap van csucsu elott es zenet meg folyamatosan hallgatunk.Van egy kedvenc dvdje amin enekelnek es tornaznak az ovisok azt imadja mar 1 eve csak azt hallgatjuk egesznap es probalja utanozni oket, de az angol nyelvu.Ha atcserelem a dvd hiszti van.:( Nem eroltethetem ra a mondokazast, ha nem akarja. Koszonom meg egyszer.Szep napot
2es vok. Az en fiam is utalja a mondokazast..neha ha a mondokaba az o nevet rakom bele pl hinta palinta hintazik az xy-ka akkor elviseli de max 3szor "engedi" hogy elmondjam utanna jelzi hogy eleg is volt. Ha enekelek attol meg "rosszul van" teny hogy nincs tul jo hangom:)
A 4. (mondókás) válaszoló vagyok. Az jutott még eszembe, hogy nálunk hasznos volt, a kisfiamat sokáig lekötötte és késõbb, amikor beszélni tudott láttam, hogy valóban "megragadt" nála a mondókázós könyvekbõl "tanult" dallam vagy mondóka. Sok ilyen interaktív könyvecske van angol és magyar nyelven is, nálunk a Vtech vlt a befutó a fisher price könyvekkel szemben. Villognak, énekelnek, mondják a szöveget, ami le is van rajzolva és a könyvecskében ha megnyomott egy gombot, elfordított egy állatkát stb. akkor utánozta annak a hangját, elindult a dal vagy a szöveg stb. Esetleg ilyenen gondolkoztál? Nem baj, ha a kicsi még nem ül meg a mondókázáshoz, nem is kell neki. Autóban, buszon utazva, takarítás, fõzés közben is lehet mondókázni :) Szinte minden témára van versike. Sok sikert és fel a fejjel.

Szerintetek milyen egy jó anya? milyennek kell lennie, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie? (még 1-3 hónapos babák eseténél gondolom).

Csak az a jó anya aki mindig minden percben egyformán örül a babájának?Soha nincsenek negatív gondolatai a babáját illetően?(pl.nincs kedve néha neki megetetni,vagy neki megfürdetni). Vagy már besokall a sok sírás miatt,néha elege van már az egész anyaságból. Tehát Anyukák csak őszintén. Másnak vannak ilyen gondolatai?Ettől már egy anya rossz?

Legjobb válasz: nem tudom milyen a jó anya. de azt gondolom, hogy aki 1-3 hónapos baba mellett besokall és negatív gondolatai vannak a babával kapcsolatban, az vagy depressziós, vagy nem anyának született. én fiam 2 éves, nincs negatív gondolatom vele kapcsolatban, persze 1,5 éves korában már nem volt kedvem felkelni éjjel de ha szüksége volt rám akkor mosolyogva hajoltam fölé éjjel 3kor is mert imádom. akkor is ha fáradt vagyok, akkor is ha éhes vagyok, akkor is mikor 2 órája üvölt

nem tudom milyen a jó anya. de azt gondolom, hogy aki 1-3 hónapos baba mellett besokall és negatív gondolatai vannak a babával kapcsolatban, az vagy depressziós, vagy nem anyának született. én fiam 2 éves, nincs negatív gondolatom vele kapcsolatban, persze 1, 5 éves korában már nem volt kedvem felkelni éjjel de ha szüksége volt rám akkor mosolyogva hajoltam fölé éjjel 3kor is mert imádom. akkor is ha fáradt vagyok, akkor is ha éhes vagyok, akkor is mikor 2 órája üvölt
Elismerem, biztos vagyok benne, hogy nem mindig lesz így, de a kérdésben kisbabákról volt szó, én leírtam amit eddig tapasztaltam. :)
Akkor bizony neked még a java hátravan! Kívánom, hogy 2 év múlva meg a következõk gyerek(ek) után is ugyanígy érezz :) )). Nem gonoszkodom, de amíg volt egy 4 hós angyali babám, hát sokszor még unatkozni is volt idõm meg kedvem. Azóta õ is nagyobb és van kistestvére is. Össze sem lehet hasonlítani. Hogy ha ettõl fásultnak tûnök, mert beismerem, hogy néha fárasztó a korábbi kényelmesnek mondható életemhez képest, azt meg végképp nem tudom és nem is akarom hova tenni. Az meg még szintén az eredeti kérdéshez tartozhat, hogy mi megígértük magunknak, hogy attól, hogy gyerekeink lettek, nem fogjuk feladni magunkat és a hobbijainkat teljes mértékben. Ez mondjuk késõbbi idõkre vonatkozik inkább, de a gyerekeknek is jobb, ha a szülei idõnként mással is foglalkoznak, ami nekik kedvtelés, és ezekbõl feltöltõdve velük is sokkal lelkesebbek.
Nem minden "rózsaszín és púderillatú" csupán megjegyeztem, hogy nekem lett "elegem 4 óra alvás után sem. Nekem olyan életem volt/van ami ennél rosszabb dolgokon is át kellett mennem és engem nem készít ki ez, még nem éreztem úgy a 4 hónap alatt, hogy besokallnék és mindig türelmes voltam. Talán baj, hogy én ilyen vagyok? Vagy ez olyan hihetetlen? Mások vagyunk és kész, nem mondtam h ezért rosszabb anay lenne bárki is.
Látod, pont erre gondoltam :) )) Sajnálom, hogy így érzel, biztos nagyon rossz lehet. Egyébként szerintem az enyhén szólva is túloz, aki több 3-4 órányi alvással átvészelt nap után is azt állítja, hogy minden rózsaszín és hintõpor illatú. Hogy ne térjek el nagyon a kérdéstõl, pont ez a lényeg, hogy az ilyen idõszakokban is legyen az ember türelmes, és tudjon elõre tekinteni, remélem érted ;) Elõzõ voltam.
Azért mert valakinek magasabb a tûréshatára már "õsanya"? Annyira nem értem az ilyen életbe is belefásult embereket...
Nekem éppen most is "elegem van". Az õsanyák általában marhára ki szoktak ettõl borulni, de én vállalom a véleményem, hogy majd akkor lesz jó, ha végre mindkettõ bölcsis és ovis lesz (15 hó van köztük). Persze cukik meg aranyosak, de mikor felváltva ordítanak, mert egyiknek a hasa fáj, a másiknak a foga jön, hát nem éppen az az elsõ gondolatom, hogy most aztán de beteljesült az életem :) . Még mielõtt vki kitalálja, ez messze van a depressziótól, egyszerûen csak olyan idõszak a két picivel, amit át kell vészelni valahogy, késõbb úgyis az marad meg az ember fejében, hogy milyen kis helyesek meg jó fejek voltak.
utolsó én azt mondtam, hogy minden anyának van olyan hogy besokall, nem pont a legelejére gondoltam, hanem az egész gyerekkorra, lehetetlen, hogy 18 év alatt az anyuka nem gondolja egyszer azt hogy na most elegem van..
Kedves Utolsó válaszoló. Nem akarok kötekedni, de ez nem igaz, hogy minden anya besokall az elején csak nem vallja be. Ezt azok mondják akik besokallnak és így "nyugtatják" a lelkiismeretüket. Persze ez nem azt jelenti, hogy õk nem jó anyák, csak mások. Én az a fajta vagyok, aki kb. semmitõl nem készül ki. (Pedig nem egy rózsaszín álom az életem sajnos...) Ezt csak azért mondom, mert rossz hallani, hogy valakinek ezt elmondom és egybõl azzal jönnek, hogy hazudok, nem vallom be h besokalltam. Mindenki magából indul ki..
Szia! Szerintem nem attól lesz valaki rossz anya, hogy az elsõ pár hónapban vannak-e negatív gondolatai vagy nincsenek.Az elsõ pár hónap nehéz, és õszintén rengeteg anyuka lesz depressziós vagy csak pusztán kimerült, fáradt és besokall a monotonitástól, az alváshiánytól, a sok sírástól stb.Nincs olyan anyuka akinek nincs néha elege az egészbõl, csak nem vallja be.Nekem szülés utáni depresszióm volt elég súlyos, nem akartam megfogni a fiam, nem volt kedvem hozzá.Aztán persze idõvel jobb lett, elmúlt, és ettõl nem hittem hogy rossz anya vagyok.Most 9 hónapos, és sokszor leszek türelmetlen, idegesít fel ha már több napja köpi ki amit fõzök neki vagy nem hajlandó aludni amikor nagyon fáradt és hisztizik.De nagyon szeretem, vigyázok rá, gondoskodom róla, sokat foglalkozom játszom vele.Nem hiszem hogy rossz anya lennék pl attól, hogy néha türelmetlen vagyok, hogy néha nagyon fáradt vagyok, és elegem lesz(fõleg így télen, ha nagyon kimozdulni sem lehet), vagy attól, hogy nem hordozgattam kendõben, nem tudtam sajnos szoptatni csak 3 hónapig, nem aludt velem egy ágyban.Szerintem egy jó anya figyel a gyerekre, vigyáz rá, gondoskodik róla, kielégíti a gyermeke igényeit, szereti a gyermekét.Ne érezd magad ettõl rossz anyának mert nem vagy az, csupán fáradt és kimerült vagy, és még össze kell szoknotok, hidd el idõvel minden jobb lesz, fõleg ha már mosolyog gagyog, látod ahogy napról napra ügyesebb lesz.Én azon szoktam nevetni a férjemmel, hogy alig várom hogy a fiam aludjon egyet amikor nyûgös napja van, de ha alszik nagyon hiányzik, már várom hogy felkeljen :D
A türelem a legfontosabb én úgy gondolom. Nekem 3 hónapos a babám, soha nem voltak ilyen gondolataim. Igaz, nem is sírós fajta, de nekem is voltak kemény éjszakáim az elején. De én annyira imádom, hogy nem tudnék ilyeneket gondolni, hogy nincsen kedvem megetetni stb. Nem mondom, hogy rossz anya aki kiborul néha, de én nem tudom elképzelni, hogy ilyen legyek.
Szerintem én jó anya vagyok, mert: - imádom a kisfiam - bármit megtennék érte - igyekszem helyes irányba terelgetni, tanítgatni de legfõképp azért, mert õ érezteti, hogy az vagyok. Ha megkérdezem, hogy szereted anyát, akkor a nyakamba borul és ölelget. Még soha nem volt ehhez hasonló jó érzésem. Igen, voltak negatív gondolataim is. Voltak, vannak és lesznek nehéz idõszakok, amikor idegbajt fogok kapni, amikor felhívom apát, hogy ma ne túlórázzon, siessen. De emberek vagyunk, ez csak azt mutatja. Életünk legnagyobb kihívása a gyereknevelés, nem állhat az egész egy nagy rózsaszín felhõbõl. :)
Ha a nap minden perce csak a babáról szól, akkor nem csoda, ha már pár hét után besokall az ember, akármilyen jó anya is egyébként... Ilyenkor persze, hogy elõfordulhat, hogy nincs kedve pl. megfürdetni a babáját. Ekkor jön jól valami segítség, pl. apuka vagy nagymama, aki 1-2 órára átveszi a babát, amíg anyuka csinál valami olyat, ami csakis neki jó.
2. vagyok. Amúgy szerintem az is fontos, hogy milyen sûrûn jönnek elõ ezek a gondolatok. Mert ha egy kialvatlan, végigsírós, szenvedõs éjszaka után, akkor megértem. De ha rendszeresen, az már depresszió lehet.
Amíg csak a gondolatai negatívak, addig szerintem nincs gond. Mindenki besokall néha, szerintem ez normális. De ha már nem csak kedve nincs megetetni, hanem nem is eteti meg, az már gond. Nagyon nagy gond.
A saját életét adná a gyerekéért, ha szükséges egy válsághelyzetben. A többi, hogy menet közben mi van, coptat nem coptat, hány évet hagy ki a munkából, mit fõzött tegnap stb stb nem lényeg. Az a lényeg, hogy beérjen gondolatban annyira, ha a gyereke és a saját élete között kellene választania, gondolkodás nélkül a sajátját dobná el. Szerintem a nõknek csak 60 %-a jut el jó esetben erre a pontra.

Milyen egy 6 hónapos baba étrendje?

Miket eszik és hányszor? (pl. ebéd f?zi, uzsi tejpép, vacsi f?zi)

Legjobb válasz: Attól függ gondolom, hogy mikor kezdték a hozzátáplálást, mert tudod, most az a trend, hogy még ekkor kezdik, 6 hónaposan. Az én kicsim 5 hónapos, ezen a héten kezdtük, így szerintem 6 hónapos korára még nem lesz teljesen átalakult étrend. Zöldséggel kezdünk, aztán meglátom mit fogad el. Meg persze bújom a táblázatokat...:S

Attól függ gondolom, hogy mikor kezdték a hozzátáplálást, mert tudod, most az a trend, hogy még ekkor kezdik, 6 hónaposan. Az én kicsim 5 hónapos, ezen a héten kezdtük, így szerintem 6 hónapos korára még nem lesz teljesen átalakult étrend. Zöldséggel kezdünk, aztán meglátom mit fogad el. Meg persze bújom a táblázatokat...:S


A kékszemű macskák tényleg süketek? Ezt egy hónapos korukban hogyan lehet megállapítani hogy süket-e vagy sem? VAgy egyáltalán milyen idős kortól lehet egy macskára azt mondani hogy süket?

Legjobb válasz: Ekkor még minden kiscica szeme kékes, majd 2-3 hónapos korában nézd meg. Amúgy akkor süketek általában, ha csak az egyik szemük kék( ez elég világos kék szokott lenni ,nem a szemkinyílásnál látható sötétebb) és a másik szemük pedig sárga. akkor általában a kék szem oldalán lévõ fülre süketek.

Ekkor még minden kiscica szeme kékes, majd 2-3 hónapos korában nézd meg. Amúgy akkor süketek általában, ha csak az egyik szemük kék( ez elég világos kék szokott lenni , nem a szemkinyílásnál látható sötétebb) és a másik szemük pedig sárga. akkor általában a kék szem oldalán lévõ fülre süketek.
A fehér kékszínû vagy felemás cicák siketek.Az enyém is az volt.Én úgy vettem észre, hogy ha leejtettem vmit akkor sem ijedt meg.Amúgy õ még hozzá vak és bolond is volt sztem, nah jó nem, de tényleg zizis volt a drágám:D
A fehér színû, kék szemû cicák szoktak süketek lenni, de ez sem törvényszerû. Egyébként minden cicának kék a szeme az elsõ néhány hétben.
A kérdező hozzászólása: Õk még nagyon kicsik, /még szopnak/ egy hónaposak. De köszönöm a válaszokat, majd ha nagyobbak lesznek akkor kiprobálom a tanácsaitokat. De a válaszok alapján még kicsik és még változik a szemszinük. Köszönöm a válaszaitokat, hasznosak voltak!!
Kiskorukban mindnek fehér, de majd fokozatosan átvált. Kékszemû, fehér cicusoknál gyakori sajnos a süketség. Próbáld meg felhívni a figyelmét. Pl. ejts le egy kulcscsomót, és ha megijed, akkor hall.
A fehér színû, kék szemû cicáknál szokott lenni ilyen, vagy ha felemás színû a szeme akkor lehet hogy az egyik fülére süket. De észreveszed ha szólsz neki és feléd se néz soha, meg nem reagál, nem ijed meg ha ráordítasz, stb. Egy hónaposan még minden cica szeme kék, majd változik még.
Kék szemû PERZSA cica az amelyik süket a kék szemére. A cicák szem színe kb 6 hónapos korukra alakul ki ha jól tudom.
Én csak megerõsíteni tudnám ezt a kérdést.Van egy 11 hetes fehér , kék szemû házi kandurom és sajna süket.Bizonyos dolgokra fülel ugyan, de ha leesik valami meg se kottyan neki :(
Jó, de mi van a kék szemû házi macskával? Annak valószínûleg meg fog változni a szeme színe? Akkor is ha a tesóinak már kialudtak a szemszíne?
Maximum siket lehet és nem süket. Ha csak nem süketel sokat az a macska.

Tápszeres anyukák! Egy hónapos babátok mennyit eszik? és milyen Időközönkéntés napi hányszor?

Az én babám tegnap volt egy hónapos, 3100grammal született, es 3000gr hoztuk haza, múlthéten voltunk súlymérésen, 3550gram volt, a hhéten felvittem megint akkor volt 3940gr heti 40dekát hizott, a vèdőnőm szerint sok, es mondta h probaljak vissza venni az etetésből de hiaba adok neki 80ml tejcsit neki az keves 90-100ml megeszik 1,5, 2óránként! szerintetek sok??? mit tegyek? védőnőm szerint tul van etetve :( ti h vagytok ezzel??? irjatok

Legjobb válasz: A 1,5-2 óra valóban túl sûrûnek tûnik. Próbálj emelni kicsit az adagon esetleg, mondjuk 120 ml-re és 3 óránként adni neki enni. A fiam 1 hónaposan 3 óránként evett, sajnos arra már nem emlékszem, hogy mennyit.

A 1, 5-2 óra valóban túl sûrûnek tûnik. Próbálj emelni kicsit az adagon esetleg, mondjuk 120 ml-re és 3 óránként adni neki enni. A fiam 1 hónaposan 3 óránként evett, sajnos arra már nem emlékszem, hogy mennyit.
A kérdező hozzászólása: próbáltam etetni 3óránként de mindig sir hamar h éhes.. ;/ köszi a valaszt.. Irjatok..
nekem is ua volt a problémám mint neked de megpróbáltam ugy csinálni h minden etetésnél 10 15 percel késöbb etettem meg addig próbáltam ringatni énekelni neki h ne sirjon, és igy nem tul sok idö után már kihuztuk a 3 órát is. próbáld meg hátha beválik (nekem am akkor szünt meg a hasfájás is)))
Igaz nekem ilyen problémám nem volt a kisfiammal, mert õ inkább lassabban hízik mint a többiek(pedig eszik rendesen), de én még azt tudnám javasolni, amit az elõttem szólók, hogy etess 3 óránként, növeld meg 120 ml-re az adagot, és ha 1, 5 óra múlva elkezd sírni, akkor ne kajcsit adj neki, hanem folyadékot..vizet vagy teát, a lényeg, hogy valami telítse a kis gyomrát, hogy olyan érzése legyen mintha evett volna, és akkor ki fogja bírni a 3 órát.Egy próbát megér, hátha beválik :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! hátt megprobálom, rem sikerülni fog.. mert mindig 1, 5, 2orankent eszik es a 80ml keveseli !!!! es az a heti 40deka sok! :( deha 120ml adok neki akkor etkezesek szama az 4-5 nem??
ezzel én is kínlódtam. nem tudtam kitolni a kajcsit, csak kb 3 hónapos korára, de õ nem evett sokat, mindig csak kis adagokat. talán megpróbálhatnál egy kis vizet adni neki 1, 5 óra után. ez egy darabig telíti a pociját. nekem ez most vált be. korábban a tápi rovására ment és nem volt meg a napi adagja, ráadásul a súlya is kevesebb volt.
A kérdező hozzászólása: megprobalom kitolni 3orára rem sikerülni fog ..most 120ml megevett most alszik.. de viszont éjszaka meg 4-5ora mulva jelez hogy éhes!! -.- remelem lassan át áll a 3orás etetésre!!!!köszi a valaszokat! :)
napi adag: kg*150=ml 3, 55*150=532ml elvileg a napi adagja

Milyen egy napos programot ajánlanátok, ahova elmehetnék a párommal, a négy és fél hónapos és a 17 hónapos gyerekemmel? Esetleg jönne a párom 13 éves fia is.

A párom állandóan megszervezi a kis hétvégi programját a fiával, mi meg minden hétvégén itthon dekkolunk. Szeretném, ha lenne valami olyan program, ahova mindannyian elmehetnénk, és nem túl drága. A párom, amikor szóvá teszem, hogy "velünk nem is tör?dik", akkor azt mondja, hogy mert én nem találok ki közös programot. Szeretnék mostmár valamivel el?rukkolni, mert kezd zavarni, hogy én csak takarítani, f?zni, kiszolgálni vagyok itt neki(k) + nevelem a gyerekeket, de ha a szórakozásról van szó, akkor számításba sem jövünk a gyerekekkel.

Legjobb válasz: állatkert, vadaspark.

állatkert, vadaspark.
Állatkert, Csodák Palotája, piknik a természetben
Mi rokonlátogatni járunk hétvégén (vagy barátokhoz)
A kérdező hozzászólása: A párom szülei már nem élnek, az egyémekkel a párom összeveszett, mert a barátai becsapták a szüleimet. Így közösen az õ barátaihoz meg az én szüleimhez nem tudunk menni.
szia. mi legutóbb a 4 hós babánkkal a Garancsi-tónál voltunk. (Tinnye, itt forgatták az üvegtigris) szval ide mentünk. picnik. nagy pléd, napernyõ, kaja. azért jó , mert nem olyan hely , ahol egymás szájában vannak az emberek, meg is tudod ott etetni a kicsit. nagyon szép a hely, van parkoló a kocsinak, óriási rét, meg fás rész, ahol árnyék is van. sztem nagyon szupi hely. a nagyobb gyerekek is élvezhetik, tollas, séta, kacsák úsznak a horgásztóban ....
A 14 hónapos lányommal most jöttünk meg Angliából. Tehát a 17 hónapos gyerkõccel már bárhová mehettek szerintem. Állatkert, várlátogatás pl. a sümegi vár gyönyörû, erdei séta piknikkel egybekötve, cirkuszba is elvihetitek, esetleg egy lovas tanyára ott szoktak lenni kézmûves programok is. És hát itt a jó idõ és a strand szezon.

Milyen egy 4.5. hónapos kismama?

Egy kismamának a 4.5.hónapig mennyi a súly gyarapodása, és mekkora a pocakja?Ilyenkor már nagyon gömböjödik?

Legjobb válasz: Szia szerintem ez mindenkinél más!! Én 5 hónapos vagyok de nem olyan nagy a pocim,simán leülök keresztbetett lábbal!! Aztán lehet hogy nekem nem is lesz nagy a pocak! Most olyan 6kg pluszban vagyok!

Szia szerintem ez mindenkinél más!! Én 5 hónapos vagyok de nem olyan nagy a pocim, simán leülök keresztbetett lábbal!! Aztán lehet hogy nekem nem is lesz nagy a pocak! Most olyan 6kg pluszban vagyok!
Én most kezdem az 5. hónapot és nekem sem túl nagy a pocim. Tudom keresztbe is tenni a lábam, sõt felhúzni is tudom, még.. :) Felszedni még csak 1 kilót szedtem fel, de ennek az az oka, hogy a 15. hétig borzasztó rosszul voltam. Majd az utolsó harmadban.. :)
Szia!Mi is most kezdtuk az 5 honapot.Mar van szep formas pocim de meg en is keresztbe tudom tenni a labamat.Nekem most mar szinte naponta novekszik a pocim.Uh szerint eleg nagy a Mano.Eddig 2, 5 kg-t hiztam mert 14.hetig nekem sem volt etvagyam.De alitolag a hizas csak zutan kovetkezik......:) :) Te mennyi idos terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Egyébként Én még a 4.hétben vagyok.És kíváncsi voltam, hogy hogyan növekszik a baba, és mennyire gyarapodik a mama!:)
Elozo vagyok.Ilyenkor mar boven fogod erezni a mozgasat is.:) :) :) , Jo babavarast.

Milyen egyedül nevelni egy pár hónapos babát?

Elég rosszúl áll a szénánk itthon és lehet egyedül maradok a 2 hónapos babómmal. Szeretném megtudni, hogy mire számíthatok. Nehéz egy kölökkel új párt találni?

Legjobb válasz: UGYAN MÁR! NE CSÜGGEDJ! HA MINDENKÉPP EGYEDÜL MARADSZ, NEM JAVÍTHATÓ A HELYZET AKKOR SEM DÕL ÖSSZE A VILÁG. NEKEM 3 KÖLKÖM VAN ÉS ANNAK ELLENÉRE HOGY NEM TARTOM MAGAMAT KÜLÖNÖSEBBEN SZÉPNEK , MINDIG AKADNA PASI. A MOSTANI FÉRJEM IS EGY GYEREKKEL VETT FELESÉGÜL. AZÓTA IKREKET SZÜLTEM NEKI. MI JÓL VAGYUNK DE UDVARLÓ RENGETEG AKAD. OLYAN IS AKI KOMOLYAN SZERETNÉ MÉG AKÁR 3 GYEREKKEL IS. MÉG JÓ HOGY A FÉRJEM BÍZIK BENNEM MERT KÜLÖNBEN LENNE ITTHON NEMULASS! BÍZZ MAGADBAN ÉS HAGYATKOZZ AZ ÖSZTÖNEIDRE. A KIEGYENSÚLYOZOTT NÕKET ELÕBB ÉSZREVESZIK A PASIK. A KISMAMÁKAT MEG TAPASZTALATOM SZERINT MÉG ELÕBB. AZT GONDOLOM HOGY HA NAGYON ROSSZ OTTHON A HELYZET AKKOR JOBB LÉPNI MERTA GYEREKNEK SEM MINDEGY MILYEN LÉGKÖRBEN NÕ FEL. ÉN ÍGY TETTEM AZ ELSÕ PÁROMNÁL ÉS BEVÁLT. A GYEREKET AKKOR VISZI HOZZA AMIKOR AKARJA. ÉN NEM TILTOM. A GYEREKNEK IS EZ SZOLGÁLJA ÉRDEKÉT. PASI MEG LESZ NE AGGÓDJ! MINDEN ZSÁKNAK VAN VALAHOL EGY FOLTJA!!!!!

UGYAN MÁR! NE CSÜGGEDJ! HA MINDENKÉPP EGYEDÜL MARADSZ, NEM JAVÍTHATÓ A HELYZET AKKOR SEM DÕL ÖSSZE A VILÁG. NEKEM 3 KÖLKÖM VAN ÉS ANNAK ELLENÉRE HOGY NEM TARTOM MAGAMAT KÜLÖNÖSEBBEN SZÉPNEK , MINDIG AKADNA PASI. A MOSTANI FÉRJEM IS EGY GYEREKKEL VETT FELESÉGÜL. AZÓTA IKREKET SZÜLTEM NEKI. MI JÓL VAGYUNK DE UDVARLÓ RENGETEG AKAD. OLYAN IS AKI KOMOLYAN SZERETNÉ MÉG AKÁR 3 GYEREKKEL IS. MÉG JÓ HOGY A FÉRJEM BÍZIK BENNEM MERT KÜLÖNBEN LENNE ITTHON NEMULASS! BÍZZ MAGADBAN ÉS HAGYATKOZZ AZ ÖSZTÖNEIDRE. A KIEGYENSÚLYOZOTT NÕKET ELÕBB ÉSZREVESZIK A PASIK. A KISMAMÁKAT MEG TAPASZTALATOM SZERINT MÉG ELÕBB. AZT GONDOLOM HOGY HA NAGYON ROSSZ OTTHON A HELYZET AKKOR JOBB LÉPNI MERTA GYEREKNEK SEM MINDEGY MILYEN LÉGKÖRBEN NÕ FEL. ÉN ÍGY TETTEM AZ ELSÕ PÁROMNÁL ÉS BEVÁLT. A GYEREKET AKKOR VISZI HOZZA AMIKOR AKARJA. ÉN NEM TILTOM. A GYEREKNEK IS EZ SZOLGÁLJA ÉRDEKÉT. PASI MEG LESZ NE AGGÓDJ! MINDEN ZSÁKNAK VAN VALAHOL EGY FOLTJA!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm , ez erõt adott !

Milyen egy szülés? Mennyire fáj? Milyen kihordani egy kisbabát? Én még nagyon fiatal vagyok, de érdekel! Hány hónapos kortól nem lehet szexelni, és szülés után mikor lehet elkezdeni?

Legjobb válasz: A terhesség tudata, a kihordás gyönyörû (persze ha tervezett, szeretettel várt baba), a szülés nagyon különbözõ lehet, de nekem kellemes csalódás volt, nem kell minden ijesztgetésnek bedõlni, amikor pedig a kezembe foghattam a babát, az minden kellemetlenségért kárpótolt. Ha nem veszélyeztetett terhes az ember lánya, akkor végig élhet szexuális életet, majd a szülés után 6 héttel újra. :)

A terhesség tudata, a kihordás gyönyörû (persze ha tervezett, szeretettel várt baba), a szülés nagyon különbözõ lehet, de nekem kellemes csalódás volt, nem kell minden ijesztgetésnek bedõlni, amikor pedig a kezembe foghattam a babát, az minden kellemetlenségért kárpótolt. Ha nem veszélyeztetett terhes az ember lánya, akkor végig élhet szexuális életet, majd a szülés után 6 héttel újra. :)
Szia, A szülésrõl még nem tudok nyilatkozni, az pár hét múlva esedékes, amit tudok róla, az a szakirodalom, és sok sok sok ilyen-olyan sztori. A nagyon szenvedõs, és sose többet gyerek mert ez kibírhatatlan-tól a bementem és kint is voltig mindent hallottam már. Sajna az enyém olyan lesz, amilyen lapot húzok. A terhesség, a gyerek kihordása: kabaré, rémálom, és hatalmas csoda. Hogy miért kabaré: ahogy változik a nõ, pocak totyogás, hisztik, és sok más egyéb, ami kicsit egyén függõ is, én pl baba vagyok néha, aki gügyög és sír, ha szeretgetésre vágyik, néha meg 2éves megszeppent kislány, aki eltévedt:) , ahogy picur odabent rendetlenkedik, te meg egy egy nagyobb rúgásnál ugrálsz, és meg meg riadsz, hogy jaj ez meg mi volt:) én szoktam. Rémálom: folyton van miért aggódni, a pici miatt, ugye jól van egészséges, stbstbstb. Minden jó lesz ha majd megszületik. Csoda: aki azt mondja nem az, az vagy nem élte még meg, és nem tudja, vagy hazudik, vagy férfi. Utána a picimanó érkezése: egyszerre csapás és ajándék. Egy csomagban adnak egy angyalt és egy falhozcsapanivaló ördögöt, abban a gyönyörû csöpségben. Az fix, hogy az ember élete feje tetejére áll:) Ami a házaséletet illeti: minket letiltottak róla 7, 5hósan:S mert nem kéne koraszülni, nálam fent áll. Addig meg mindig volt az elsõ hetektõl(mikor már tudtuk, 4hetes) a tiltásig. Ha nem nyíltam volna, akkor végig lehetne, élnénk vele. Szülés után mikor lehet: ha a 6hetes kontrollon a doki "gyógyultnak" nyílvánit akkor akár már akkortól, de ez sokban függ picur alvásától, a fáradtságtól, és kedvtõl.
Kezdem a végétõl 6 hét mindjárt lejár és lehet szexelni, mivel a férjem annyira féltett minket hogy már lassan 3 hónapja nem voltunk együtt, terhesség nekem csak a közepe volt tûrhetõ, végén toxémia, elején állandó hányás, egy pozitívat tudok mondani a pici mikor mozog az leírhatatlan.szülés nekem koraszülés toxémia miatt császárral azt senkinek nem kívánom szóval bennem rosszak asz emlékek egy jó van csak hogy van egy gyönyörû kislányom aki egy bestia de imádom, viszont nem akarok több gyereket, de mindenkinek más

Milyen egy napod 6 hónapos babáddal?

Mindenre kíváncsi vagyok!! Evés, ivás, alvás, játék, séta, éjszaka, anyatejes és tápszeres egyaránt! :)

Legjobb válasz: Reggel 7-kor kelünk, tejcit iszik (nem anyatejes) Majd összebújunk még egy kicsit, míg felkel a bátyus 7:30-8 körül. Reggelizik õ is egy üveg tejcit, megnézhetnek egy Micky egeres mesét amíg én felöltözöm, fürdök, ruhát készítek nekik. Ha vége a mûsornak felöltöztetem õket, majd átsétálunk a mamiékhoz. Itt van még egy kis játék, majd kap 10 óra fele egy kis gyümölcsöt, és alszik 12-ig. Utána kel, ebédel játék 14 óra fele alszik. Vagy 2-3 vagy 2-3 órát. Eztán kap valami üvegeset, hogy változatos legyen. Hazasétálunk, én vacsit készítek, addig õ elvan a tesóval, a szobában. Van egy csomó játékuk, csörgõ, zörgõ, ezek nagyon érdekesek számára, és szereti, ha a tesó bohóckodik neki. Én csak a kacajukat hallom...Ha meg csönd van, akkor van hogy még alszik egy 30 percet a híradóig, vagy az alatt. Eztán fürdés, vacsora, még eg kis dögönyözés, és 20-kor ismét alszik...Reggelig.

Reggel 7-kor kelünk, tejcit iszik (nem anyatejes) Majd összebújunk még egy kicsit, míg felkel a bátyus 7:30-8 körül. Reggelizik õ is egy üveg tejcit, megnézhetnek egy Micky egeres mesét amíg én felöltözöm, fürdök, ruhát készítek nekik. Ha vége a mûsornak felöltöztetem õket, majd átsétálunk a mamiékhoz. Itt van még egy kis játék, majd kap 10 óra fele egy kis gyümölcsöt, és alszik 12-ig. Utána kel, ebédel játék 14 óra fele alszik. Vagy 2-3 vagy 2-3 órát. Eztán kap valami üvegeset, hogy változatos legyen. Hazasétálunk, én vacsit készítek, addig õ elvan a tesóval, a szobában. Van egy csomó játékuk, csörgõ, zörgõ, ezek nagyon érdekesek számára, és szereti, ha a tesó bohóckodik neki. Én csak a kacajukat hallom...Ha meg csönd van, akkor van hogy még alszik egy 30 percet a híradóig, vagy az alatt. Eztán fürdés, vacsora, még eg kis dögönyözés, és 20-kor ismét alszik...Reggelig.
Szia. Kisfiam 8-án lesz 6 hónapos nekünk igy telik egy napunk. Reggel 7-fél 8 körül kelünk rögtön evés(üvegböl kapja az anyatejet mert a kezdetektöl nem szopizik) utána kb egy óra játszás a manónak és addig fejek.Álltalában alszik egyet a játék után de rövidet csak max fél órát.Ez idõ alatt szoktam reggelizni, zuhanyozni, elpakolni a konyhába(ha még belefér az idöbe).10 fél tizenegy körül van a következö evés most kostolgatjuk az almát kisebb nagyobb sikerrel:) utána tejci.Összekészülödünk és megyünk sétálni ebben a hidegben kb 1 órát.Aztán fözés ha nem maradt elözö naprol.Ha fözök akkor jön ki velem a konyhába pihenöszékestül játékostol, igy könnyebb nekem mert nem kell a szobába rohangálni és igy folyamatosan tudok beszélni hozzá, nagyon elvan igy.:) Egy óra fél kettökor evés, utána játék és van amikor ilyenkor is szokott aludni egy kicsit.Közben hazajön anyukám(mi velünk élünk, lakunk)õ is megszeretgeti a manókát.ha az idõ engedi van amikor még délután is kimegyünk egy kicsit de ez mostanában elég ritka már.4 fél 5 körül evés és utána már csak "játék"van fürdésig.Fürdeni este hét körül szoktunk fél 8 -8-kor van az utolsó evés és aztán irány a kiságy.Álltalában elég hamar elalszik, ritka amikor többször odakell menjek hozzá.Az éjszakát 1, 5-2 hónapos kora óta átalussza nem kis örömömre:) . Kicsit hosszu lett, nekünk igy telik egy napunk.
6 hónapos anyatejes fiú, reggel 7 körül kelünk, utána még 30 percig beszélget magában a kiságyban, majd utána jön velem a fürdõbe pihenõszékével, én tusolok, utána ö következik, mosakodás öltözködés, kimegyünk a pihenõszékével a konyhába, megreggelizek, majd 9-re befekszünk a hálóba, szopi ilyenkor elalszik kb: 1.5 órát, utána játék, én a földre leterítek egy vastag plédet, arra egy lepedõt, és itt vagyok vele (mesélek, kukucskálosat játszunk, rengeteget énekelek neki, és imád közben tapsolni, 11 körül gyümölcs, majd utána lemegyek vele sétálni, ha kell boltba is, 1-kor szopi, utána játék, majd 3-körül valamilyen zöldség, köztes idõ játék, ha fõznöm kell akkor jön velem pihenõszékestül a konyhába, 5-kor tejpép, utána alszik kb: 2 órát, 7-8 között fürdés, utána szopi, és alvás. Sajnos nekem felébred éjszaka 2x, mert mostanában bújt ki 5 foga, és ez bezavart. Nektek mit tud a babátok?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!