Találatok a következő kifejezésre: Milyen egy Milyen fajtái vannak (79 db)

Segítség! Szeretnék egy kutyát, csak nem ismerem nagyon milyen fajták vannak, ill. tulajdonságaik?

Nem szeretnék ölebet, de nem is szeretnék nagy kutyát.

Legjobb válasz: Ha ennyire nincs elképzelésed a fajtáról, akkor a legjobb döntés az lenne, ha menhelyrõl hoznál magadnak egy kiskutyát. Nagyjából meg tudják mondani mekkorára nõ, annyi különbözõ természetû kutya van ott, kizárt, hogy ne találnál számodra tökéleteset. Nem beszélve arról, hogy megmentesz egy életet, aki örökre hálás lesz neked.

A kérdező hozzászólása: 21:01-es, a "ne legyen gond vele" mondatot úgy értettem, hogy ne keljen minden hónapban kutyakozmetikába járatni, mert az költséges lenne sajnos... am köszönöm az eddigi válaszokat!
Ha ennyire nincs elképzelésed a fajtáról, akkor a legjobb döntés az lenne, ha menhelyrõl hoznál magadnak egy kiskutyát. Nagyjából meg tudják mondani mekkorára nõ, annyi különbözõ természetû kutya van ott, kizárt, hogy ne találnál számodra tökéleteset. Nem beszélve arról, hogy megmentesz egy életet, aki örökre hálás lesz neked.
Ez alapján semmilyen fajtát nem tudnék neked ajánlani. Még azt se tudjuk, hogy panelban laksz-e, vagy kertben, mennyit tudnád mozgatni. Azt javaslom, hogy olvass ki egy könyvet, amiben leírják a fajtákat, ne pedig idegenek véleményére hallgass. Írtak egy csomó olyan fajtát, ami nem való neked, pl. basenji, ami egyike a legnehezebben kezelhetõ fajtáknak.
Kaptál egy érdekes listát. Kezdjük szûkíteni: törpe- vagy középuszkár, bedlington terrier, közép schnauzer, kozmetikázást igényel. basenji, border collie, pincser semmiképp nem elsõ kutyának való. lagotto van itthon 1-2 darab, abban sem vagyok biztos, hogy kölyök született egyáltalán. v. egy menhelyi keverék Én is ez utóbbit ajánlanám. Ott legalább látod mit kapsz, megismerheted a kutyát, nem egy kölyköt veszel, aki mindig zsákbamacska, mert még fajtán belül sem azonos jellemûek és küllemûek a kutyák.
az uszkár akkor nem való neked, mert azt sokat kell kozmetikáztatni, 2 havonta. Nekem is az van, nagyon okos és szép egyébként.
minden kutyával foglalkozni kell! ha nem akarsz rá költeni vagy nevelni akkor neked nem való kutya!
mindegyikkel sokat kell foglalkozni és nevelni kell, szóval nem tudom
Uszkár. :)
20:59-es vagyok, most olvastam csak el teljesen a kiírásod, mi az, hogy nem sok gond legyen vele?? ne kelljen bajlódnod a szobatisztasággal, rágcsálással, neveléssel? akkor a legjobb lesz, ha egy fiatal/felnõtt kutyát hozol el a menhelyrõl, ott biztos segíteni fognak, ha megmondod milyen jellemû és mekkora kutyust szeretnél!
Mindegyik élõlénnyel "gond van", legyen az akár egy kutya. Foglalkozni kell vele, enni kell neki adni, el kell mosni a tálját, orvoshoz kell vinni (vagyis pénzbe kerül, nem is kevésbe!), sétáltatni kell (ha pl. panelben laksz). Szóval olyan állat nincs, amelyikkel ne kellene foglalkozni. Ha erre sajnálod az idõt vagy mondjuk nincs rá idõd, akkor inkább ne akarj kutyát, mert csak megkeserítitek egymás életét. Ezt gondold meg!!! Hogy milyen típusú kutyát kellene vásárolnod? Miért akarsz vásárolni? Rengeteg kutyus van, akinek segítségre, szeretõ gazdára van szüksége. Mi egy kóbor kutyust fogadtunk be, aki rengeteg szeretetet ad. Ha tehát alaposan átgondoltad és tényleg megfelelõen tudnál gondoskodni egy másik kis élõlényrõl, akkor ne fizess horribilis összegeket egy túltenyésztett, sokszor ideggyenge kutyusért, a menhelyen is nagyon sok okos, tanulékony, szeretetre vágyó és szeretetet tudni adó kutyus vár gazdára!
Tényleg legjobb ha menhelyrõl hozod el menhely nevek:Bogáncs kutya otthon, Tappancs állatvédõ alapítvány , Vagy 9. kerület illatos út a nevét nem tudom!

Egy minimalac hány cm és hány kg felnőtt korában? Milyen fajtái vannak?

Legjobb válasz: Gondolom, van a minimangalica...

Gondolom, van a minimangalica...
én nem tudok ilyesmirõl. Magyarországon szerintem nincsen ilyen.
A kérdező hozzászólása: ok. akkor olvastam olyat hogy a "hagyomanyos" tablettaval 7 nap szunetet kell tartani...es ha mi epp abban a 7 nap valamelyiken akarunk egyuttlenni akkor mit csinaljunk? vagy a tabletta hatasa meg megvan akkor?
abban a 7 napban is védett vagy
A "hagyományos" fogamzásgátló tablettát napig kell szedni, aztán 7 nap szünet. Abban a 7 nap szünetben kell megjönnie a vérzésnek. Vérzés alatt alapból nem ajánlott a szex, de amíg nem vérzel, addig nyugodtan szexelhetsz a szünetben is, mert akkor is véd. Olyan nincs, amit csak esemény elõtt kell beszedni. Hüvelytabletta/krém van, amit szex elõtt kell felhelyezni a hüvelybe, de nagyon megbízhatatlan, sokan esnek mellette teherbe.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat :)

Az atommagoknak milyen fajtái vannak? Pl. : stabil; elsődleges radionuklid; másodlagos . ; stb. És ezenkívül még egy kérdés!

1. Ha lehet azt is írjátok meg, hogy mi jellemzi azt a bizonyos fajtát. Pl.: Stabil: amelyek nem bomlanak (számuk... db) És így tovább, és a kérésem még az lenne, hogy írjátok el, hogy hány darab ilyen elem van, pl. elsődleges természetes radionuklid 26 db (aszt hiszem) 2. És a másik kérdésem, hogy tudnátok nekem írni magerő fajtákat? Pl. elektromágneses erő, erős kölcsönhatás, gyenge kölcsönhatás, esetleg van-e ezeknek más nevük, stb. Ha valaki csak egy dolgot tud mondani, kérem azt is írja meg, előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Nincs itt olyan kémikus, aki ilyenekkel foglalkozik?

A kérdező hozzászólása: Nincs itt olyan kémikus, aki ilyenekkel foglalkozik?
Keversz szezont a fazonnal nagyon. 1. Atommagok közül van ami stabil és van ami rádiónuklid. Az elsõdleges és másodlagos csoportosításnak akkor van értelme ha egy rádióaktív bomlást írsz le. Akkor az az elsõdleges amibõl kiindul a folyamat és az lesz a másodlagos ami keletkezik. Gyakran a msáodlagos atommag is rádiónuklid, tehát továbbomlik. 2. Négyféle kölcsönhatás van jelenlegi tudásunk szerint és minden mást le lehet vezetni ezekbõl. MINDENT (súrlódás, hõhatások stb. Csak nem tudjuk mert iszonyatosan bonyolult csak néhány atomot is elmodellezni ezek alapján.) 1. gravitáció 2. elektronmágneses hatások 3. erõs magi kölcsönhatások 4. gyenge magi kölcsönhatások Több nincs. Az atommag összetartásában elsõdlegesen az erõs mag erõnek van szerepe. Az elektromágneses erõtér szétszedni szeretné az atommagot (az összes proton pozitív töltésû). A gyenge magerõnek is van szerepe az atommagok összetartásában, bár annak természetérõl fogalmam sincsen.

Milyen egy Gidrán jelleme? Van ezzel a fajtával személyes tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Az enyém kedves , játékos kissé csökönyös de ragaszkodó

Az enyém kedves , játékos kissé csökönyös de ragaszkodó
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszodat.:) És nyereg alatt hogyan viselkedik?
Õ egy csõdör (nincs herélve) ha nem tavasz van és közvetlen közelében (5-6 méter) nincs lány akkor kezes mindenre rögtön reagál figyelme hosszú távon sem lankad.
shagyához hasonlíthatnám, tüzes, akaratos
extra kitartó, távbíró, atom erõs, tüzes, ragaszkodó, erõs egyéniség
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Egy belovagolt gidrán kancát/heréltet szeretnék venni.Nem vagyok kezdõ lovas de egy nagyon menõs lóval nem bírok el...:/

Mennyibe kerül egy 12 darabos durex? És milyen fajtákban van ez?

Legjobb válasz: Többféle, és olyan 2000+ körül. Attól függ hol veszed.

Többféle, és olyan 2000+ körül. Attól függ hol veszed.
2000 asszem, van az mindegyikbõl :)
A kérdező hozzászólása: DM-ben esetleg?:D
2500Ft körül. Függ attól, hogy hol veszed. Piacon van, hogy fele ennyiért is megkapod.
milyen olyan dárga vegyél 12db-s rossmanost az csak 760ft az is van olyan jó én azzal tolom már régóta biztos nem fogok ilyen durexet venni meg hasonlókat
eléggé sok, 2300 a tescoban, de am én a rako-t ajánlanám neked azt is lehet kapni tesco és metroban, ált alul van, azis 12darabos és kb harmad annyiba kerül, és ugyanolyan biztonságos

Milyen fajta / milyen idős kutya lenne a legjobb ha? Van egy 4 éves fehér havanese kislány kutyám. Szeretnék mellé egy másikat. Érdemes ilyenkor új kutyát venni, ha már ennyi ideig egyedül volt? Illetve milyen fajta és korú kutya legyen?

Legjobb válasz: Ez sok mindentõl függ. Vedd figyelembe,h milyen temperamentumú a kutyád. Szeret-e játszani, rohangászni más kutyákkal? Ha igen, akkor nagyobb esélyjel fogad el egy fajtársat maga mellett. Ha kevésbé toleráns a kölyökkutyákkal, akkor érdemesebb lenne egy 6hónapnál, 1évnél idõsebb ebet beszerezni mellé. Ha ivartalanítva van, akkor inkább kant válassz, ha nincs és nem is szeretnéd megmûttetni, akkor csak is szukát. Bár elõfordulhat,h a két szuka dominancia harcot kezd egymással, annak ellenére,h kistestû ebek. Mert,h érdemes lenne egy másik havanese-t venni, vagy valami hasonló kisméretû ebet beszerezni, örökbe fogadni. Nálunk 5éves volt a nagy kutyám, amikor hoztam mellé egy 2hónapos kölyköt. Nagyon gyorsan megszokták egymást és imádják is egymást. A nagyobb kutyám szinte vissza fiatalodott a picihez.

Ez sok mindentõl függ. Vedd figyelembe, h milyen temperamentumú a kutyád. Szeret-e játszani, rohangászni más kutyákkal? Ha igen, akkor nagyobb esélyjel fogad el egy fajtársat maga mellett. Ha kevésbé toleráns a kölyökkutyákkal, akkor érdemesebb lenne egy 6hónapnál, 1évnél idõsebb ebet beszerezni mellé. Ha ivartalanítva van, akkor inkább kant válassz, ha nincs és nem is szeretnéd megmûttetni, akkor csak is szukát. Bár elõfordulhat, h a két szuka dominancia harcot kezd egymással, annak ellenére, h kistestû ebek. Mert, h érdemes lenne egy másik havanese-t venni, vagy valami hasonló kisméretû ebet beszerezni, örökbe fogadni. Nálunk 5éves volt a nagy kutyám, amikor hoztam mellé egy 2hónapos kölyköt. Nagyon gyorsan megszokták egymást és imádják is egymást. A nagyobb kutyám szinte vissza fiatalodott a picihez.
Mindeképpen boxer. A legemberbarátabb kutya az összes közül, imádja a gyerekeket és idõs korára is játékos marad. Csak vigyázz vele, mert örök szerelem lesz! :)
bocs, elnéztem a kérdést. Azt hittem gyerek mellé lesz...
Szerintem sose hátrány, ha egy kutya gyerek barát, sõt !
A falka "bõvítése" elõbb-utóbb a rangsor (át)rendezésének szükségét hozza maga után. Kutyák ezt adott esetben bunyóval rendezik. Amúgy nincs gondja azzal, ha az egyedülléte megszakad, mivel falkába rendezõdne mind, ha tehetné.
Én azt mondom érdemes, hogyha duplaannyi idõd, pénzed, energiád van. Nem szabad azért venni kutyát, hogy az elõzõnek a szórakoztatója legyen, mert a gazdi nem ér rá. A kutyának már az ember a legfontosabb. Ha többen vannak, sokkal több gond lesz velük, nem kevesebb. Ha a kutyád jól szocializált, tudja ki a fõnök akkor érdemes másik kutyát hozni, olyat ami neked tetszik és amihez megfelelõk a körülmények. Ha még nem tökéletes az elsõ kutya nevelése, akkor érdemes elõbb azt kijavítani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszolt! :)
Az attól függ, hogy a kutyusod mennyire tolerálja egy másik kutya jelenlétét vagyis, hogy mennyire domináns és, hogy jön ki egy kölyök kutyával. Ha nem zavarja a kiskutya akkor nyugodtan vehetsz ha viszont nem akkor érdemesebb lenn egy 1-2 éves kutyát venned mellé. De ugye a kutyát nem azért akarod, hogy pótolja azt az idõt amit te nem vagy vele? Mert az a másik kutyusnak sem jó. Ami a fajtákat illeti, az azon is múlik, hogy hogy jön ki a kutyád pl.: egy nagyobb kutyával és , hogy mekkorát szeretnél és mit szeretnél vele csinálni.

Milyen fajta IMAX 3D-k vannak? Milyen fajtát vetítenek Budapesten? És kb. mennyibe kerül egy jegy?

Fajta alatt azt értem, hogy van olyan amit egy óriási vászonra vetítenek, van amit kupolára.

Legjobb válasz: http://www.imaxbudapest.hu/

A kérdező hozzászólása: És meg tudnád mondani mennyibe kerül egy jegy?

Kutyát szeretnék, van egy 7 éves macskám, milyen fajtát válasszak?

Azért vagyok bizonytalan a fajtával kapcsolatban, mert volt német juhászunk aki a cicámmal nevelkedett, kiskorában nem nagyon törődött a cicuval, de felnőttként féltékeny lett és bár sosem bántotta, azért az udvarból elkergette. Golden retriever, ír szetter, francia bulldog? Róluk mit gondoltok? Más ötletek? Egyáltalán van kutya-macska barátság? Saját tapasztalatok?

Legjobb válasz: Igazából szerintem szinte mindegy milyen fajtát választasz, csak elsõ perctõl úgy kell nevelni, hogy tisztelje a macskát. Azt, hogy a macska mennyire szokná meg, nem tudom megmondani :) A macsokhoz nem értek annyira.

Igazából szerintem szinte mindegy milyen fajtát választasz, csak elsõ perctõl úgy kell nevelni, hogy tisztelje a macskát. Azt, hogy a macska mennyire szokná meg, nem tudom megmondani :) A macsokhoz nem értek annyira.
5 éves volt a cicám amikor egy staffordshire terrier kölyök került a családba elvoltak mint a "rossz" testvérek:) néha a legnagyobb békében aludtak szinkronban vagy játszottak néha a kutya piszkálta a macskát néha fordítva de a lényeg hogy sosem bántotta õt
Mi a tizenéves macskáinkhoz vettünk egy kutyát, még kölyökkutya volt, de egybõl kergette, ugatta, bántotta a macskákat! Ennek már 2 éve, és a mai napig nem tudtak megbékélni egymással. Egyik macskám kiköltözött az utcára, a másik szívósabb, nem hagyja magát. Én azt tanácsolom, hogy egy kisebb testû kutyát vegyél, ha nem akarod a cicát elvadítani!
Nekünk ír szetterünk van. Nagyon aranyos. Pont ma történt, hogy a szomszédban megjelent egy hatalmas macsek. Egy ideig figyelte a kutyám, de a végén ráse morgott hanem elment szunyókálni :) Ha az ír szetter mellett döntesz, akkor írj tudok ajánlani egy kennelt. Onan hoztuk az én kutyámat is. Pont most tervezett az E alom. Szóval csak írj, ha érdekel! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) a golden retriever mellett döntöttem, elképesztõen édes kutya. A cicám egyenlõre tart tõle, de szerintem rendben lesz. :)
2 napja kérdezted, hogy milyen fajta legyen és ma már ott van a kutya? az igen.
A kérdező hozzászólása: nem két napja jutott eszembe, hogy kutyát szeretnék
én sem ezt írtam.
a szomszédunk goldija együtt alszik a macskájukkal, meg délután is együtt pihennek összebújva.
Nem lehet hogy keverék? (:
A kérdező hozzászólása: hát nem tom lehet mert az a anyja az tudom miylen fajta csak az a baj h azt nem h az a apja milye:/ amúhy köszii:)
A leg valószínübb a Shetlandi póni keverék vagy a Pintó keverék...
Egy csomó fajtát és keresztezést fel lehetne sorolni... csikóbélyegzési jegyzõkönyve van? Általában abban benne van az apja. Amúgy nekem is ilyesmi lovam van, csak kicsit alacsonyabb, én már tippeltem izlandinak, huculnak, welsh cobnak

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!