Találatok a következő kifejezésre: Milyen egy Milyen fajtái (308 db)

Ha lehetne egy olyan kutyátok amilyet csak akartok, milyet választanátok? Milyen fajtát?

Legjobb válasz: Most is olyan kutyám van amilyet szerettem volna évek óta, egy amstaff. De ha lehetne még egy akkor egy dobi lenne az :) Vágott füllel, és farokkal külföldrõl :)

Most is olyan kutyám van amilyet szerettem volna évek óta, egy amstaff. De ha lehetne még egy akkor egy dobi lenne az :) Vágott füllel, és farokkal külföldrõl :)
Ha fajtatiszta, akkor csakis Svájci fehér juhász, még egyszer, mert az a szerelem. Egyébként "életem kutyája" egy óriás snaci - német juhász keverék volt, 16 és fél évig élt, ha bármilyen kutyát lehetne, akkor õt vissza :)
Kan Afrikai Oroszlánkutyám van, ez volt a vágyam.
BULLMASZTIFF!!!!!!
Cane corso, és ilyenem is lesz a 3. kutyusom.
olyan amilyen most. Keverékek. Munkamániások, apportosak, jó idegrendszerûek. Nem érdekel a fajta, a kutya jelleme, karaktere számít.
Van jelenleg egy vizslánk és egy keverékünk, amit befogadtunk az utcáról. Ha most lenne kutyám csakis menhelyi keveréket választanék.
már meg-van! hiszen azért az a kutyánk, mert õt akarjuk:)
Nagyon sokáig pumit szerettem volna, az az álomkutya a számomra. De ha választhatnék, most is a kajla fülû keverékemet választanám, nem adnám akármilyen pumiért sem:)
Egy boxer szuka kölyök. A színe mindegy, a szülõk eredményei, a testfelépítés, és a jellem lenne a mérvadó a választás során. A második nagy szerelmem pedig a német juhász. Szintén szuka, munkavonalú (tenyészet már kinézve), ahogy már írtam itt is a testfelépítés, származás és a jellem alapján választanék.
Bullmasztiff, csíkos.
Nekem egy griffon, a Lesz ez még így se címû film kutyája.:)
bordeuxi dog :D
Jelenleg egy tacskó-"nemtudommi" keverék kutyám van, immár 11 éve, nagyon szeretem, semmi pénzért nem válnék meg tõle. Szóval helyette nem, de mellé örömmel fogadnám, ha lenne egy németjuhászom.
Német dog, de ez lesz is. Másik a japán spicc, de ilyen tenyészet sajna nincs itthon... Max. utazunk érte. :)
Francia bulldog*_*

Ez milyen hal? Milyen fajta halakat lehet vele együtt tartani egy 30 literes akváriumban?

Nagyjából 6 cm lehet, sajnos mivel örököltem őt és vele együtt 2 kis kékes színű, 1 centis neonhalat (ők biztosan neonhalak :)), nem tudom beazonosítani. Most ugyebár hárman vannak összesen, meg van velük sok algaevő csiga, szeretnék még melléjük halat, milyet lehet?

Legjobb válasz: Ez egy kék gurámi. 15 centisre megnõ, 100 liter fölött tartható csak. A neonhal pedig erõsen igényli a fajtársai társaságát, legalább 8 kell belõle, ennyinek pedig kevés a 30 liter. Ha nem akarsz állatot kínozni, akkor ajándékozd el ezeket a halakat. Késõbb, ha veszel egy rendes szûrést, világítást, egészséges talajt, élõ növényeket, ha az sincs akkor fûtést is, tarthatsz benne 1 db. sziámi harcoshalat. A jelenlegi akváriumod mindenfajta haltartásra alkalmatlan. Szinte minden klasszikus hibát elkövettél, amit egy akvárium összeállításánál el lehet. Lépj be az akvarista.hu-ra, és olvasd el a webkönyveket, csak 1-2 óra, és utána már lesz fogalmad arról, miért írtam, amit írtam.

Ez egy kék gurámi. 15 centisre megnõ, 100 liter fölött tartható csak. A neonhal pedig erõsen igényli a fajtársai társaságát, legalább 8 kell belõle, ennyinek pedig kevés a 30 liter. Ha nem akarsz állatot kínozni, akkor ajándékozd el ezeket a halakat. Késõbb, ha veszel egy rendes szûrést, világítást, egészséges talajt, élõ növényeket, ha az sincs akkor fûtést is, tarthatsz benne 1 db. sziámi harcoshalat. A jelenlegi akváriumod mindenfajta haltartásra alkalmatlan. Szinte minden klasszikus hibát elkövettél, amit egy akvárium összeállításánál el lehet. Lépj be az akvarista.hu-ra, és olvasd el a webkönyveket, csak 1-2 óra, és utána már lesz fogalmad arról, miért írtam, amit írtam.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Akvaristán olvasd el az e-book-okat, elsõként a kezdeti lépések és szûrés címmel ellátottakat. 30 liter egy darab bettának elég vagy néhány guppinak. A kék gurámit 120-150 literbe javasolnám.
A kérdező hozzászólása: elfelejtettem írni: csápja is van csak a képen nem látszik, ilyen kis hosszú, szétágazó, átlátszó tapogató izé :)
Szerintem senki nem ugatott le. Ha komolyan gondolod az egészet, akkor ahogyan írtad: elajándékozot, beviszed egy boltba (nem zöldséges boltba) stb. és ekkora akváriumba veszel egy bettát vagy guppikat. Az e-book-okat is azért írtam, mert minden benne van, amit tudni kell. Akkor hol itt a vádaskodás?
Nem muszáj neki 100l-es elég 54 is nekem abban volt és tök jó élete volt benne.Ez egy aranyos kis kék gurámmi :) :) Ne ajándékozd el õket tartsd meg ez a halfajta a legtûrõképesebb és egy tipikus halbetegség fajtát kiírt a vízbõl és hosszú életû ugyhogy sokáig a nyakadon marad XD és az akváriumodban legfeljebb a mûnövényeket kell lecserélned és a neonokhoz még venni egy 6db-ot és legfeljebb egy nagyobb akváriumot , de szerintem azt se muszáj én nekem a gurámmim még azóta is megvan egy 30l-es ben mert kivettem mert kinyírta a pillangóhalamat. Ha akkarod szaporítani vagy mellé egy párt akkor ez egy kislány ha akkarsz fiú annak a hasúszójának a vége hegyes és a nõsténynek meg gömbölyded :) :) :D
A kérdező hozzászólása: JPG* elnézést
Van rá lehetõség hogy a jpeg fájl header részében kiegészítõ információkat helyezhess el. Hogy ez benne van-e abban a fájlban amit te csinálsz az a használt programtól függ. Csak hogy tudjak példát hozni, az elõbb letöltöttem a saját profilképemet facebookról, aminek a fejében ez áll: CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95.
Ja, EXIF datából ki lehet nyerni. így lehet azonosítani a mahinált képeket, meg így lehet bizonyítani, hogy egy fotó eredeti és nem lett hamisítva rajt, rásemmi.

Még nem volt kutyám, de szeretnék egyet. Milyen fajtát ajánlotok?

Legjobb válasz: ez 1000+1 dolog függvénye. Mire kell? Babusgatni vagy házat õrizni? Van-e kicsi gyerek a családban? Mennyi idõd lenne rá? (kicsi vagy nagy mozgásigényû kutya) Hol laksz? (kertes vagy panel? szintén számít a mozgásigény) stb... Azt javaslom, ha kutyát szeretnél, akkor mindenképp menhelyrõl hozz el egyet, lehet meglátsz egyet, amelyikbe nyomban beleszeretsz, igazán megérdemelnének még egy esélyt az élettõl.

ez 1000+1 dolog függvénye. Mire kell? Babusgatni vagy házat õrizni? Van-e kicsi gyerek a családban? Mennyi idõd lenne rá? (kicsi vagy nagy mozgásigényû kutya) Hol laksz? (kertes vagy panel? szintén számít a mozgásigény) stb... Azt javaslom, ha kutyát szeretnél, akkor mindenképp menhelyrõl hozz el egyet, lehet meglátsz egyet, amelyikbe nyomban beleszeretsz, igazán megérdemelnének még egy esélyt az élettõl.
Labrador :]
Ha kicsi akkor havagneese, ha nagy akkor labrador. Ezek könnyen tanítható okos kutyák. De nagyból szóba jöhet még: berni pásztor, golden retriver. Kicsibõl viszont az animal-en azt mondták, h a havagneese a legkönnyebben tanítható, és h ajánlják elsõ kutyának.

Szeretnék egy kutyát csak nem tudom milyen fajta legyen de valami keveréket szeretnék ha tudtok ajánlani hogy milyen fajta legyen akkor írjátok ide?

Legjobb válasz: ajaj, elég nagy a kavar:D Elõször is ha keveréket szeretnél, akkor nem jó a megfogalmazás, hogy "milyen fajta" mert a keverék 2 külön fajta keveréke. Hol tartanád? (kert,lakás) Mekkora testût, milyen szõrût szeretnél? Mennyi idõt tudsz naponta rászánni, hogy foglalkozz vele?

ajaj, elég nagy a kavar:D Elõször is ha keveréket szeretnél, akkor nem jó a megfogalmazás, hogy "milyen fajta" mert a keverék 2 külön fajta keveréke. Hol tartanád? (kert, lakás) Mekkora testût, milyen szõrût szeretnél? Mennyi idõt tudsz naponta rászánni, hogy foglalkozz vele?
Szerintem menj el a legközelebbi állatmenhelyre, ott rengeteg keverék kutyus közül válogathatsz és nem csak az alapján, hogy néznek ki, de kicsit megismered a tulajdonságait is. Lehet olyat is ha kiválasztasz egyet amelyik tetszene pár napig kijársz hozzá és meglátod "hogyan jöttök ki" egymással. :)
Kérlek menhelyrõl szerezz kutyust! A helyedben úgy segítenék nekik. A menhelyen is nagyon édes kutyák vannak. A legtöbbnek van weboldala, nézz körül! :)
Nézz körbe fajtamentõknél is - ott találhatsz fajtiszta kutyákat, s az adott fajta keverékeit is.
Csatlakozom az elõzõkhöz, kérlek szépen menhelyrõl hozz el kutyust!:) Ott is gyönyörû kutyák vannak, fõleg, ha egyébként is keveréket szeretnél..:) És vannak kisebbek is, ha szeretnéd látni, ahogy felnõ..:)
Elsõ kijavítalak...nem csak 2 fajta keveréke lehet..:) akár 100-é is:)

Milyen fajta / milyen idős kutya lenne a legjobb ha? Van egy 4 éves fehér havanese kislány kutyám. Szeretnék mellé egy másikat. Érdemes ilyenkor új kutyát venni, ha már ennyi ideig egyedül volt? Illetve milyen fajta és korú kutya legyen?

Legjobb válasz: Ez sok mindentõl függ. Vedd figyelembe,h milyen temperamentumú a kutyád. Szeret-e játszani, rohangászni más kutyákkal? Ha igen, akkor nagyobb esélyjel fogad el egy fajtársat maga mellett. Ha kevésbé toleráns a kölyökkutyákkal, akkor érdemesebb lenne egy 6hónapnál, 1évnél idõsebb ebet beszerezni mellé. Ha ivartalanítva van, akkor inkább kant válassz, ha nincs és nem is szeretnéd megmûttetni, akkor csak is szukát. Bár elõfordulhat,h a két szuka dominancia harcot kezd egymással, annak ellenére,h kistestû ebek. Mert,h érdemes lenne egy másik havanese-t venni, vagy valami hasonló kisméretû ebet beszerezni, örökbe fogadni. Nálunk 5éves volt a nagy kutyám, amikor hoztam mellé egy 2hónapos kölyköt. Nagyon gyorsan megszokták egymást és imádják is egymást. A nagyobb kutyám szinte vissza fiatalodott a picihez.

Ez sok mindentõl függ. Vedd figyelembe, h milyen temperamentumú a kutyád. Szeret-e játszani, rohangászni más kutyákkal? Ha igen, akkor nagyobb esélyjel fogad el egy fajtársat maga mellett. Ha kevésbé toleráns a kölyökkutyákkal, akkor érdemesebb lenne egy 6hónapnál, 1évnél idõsebb ebet beszerezni mellé. Ha ivartalanítva van, akkor inkább kant válassz, ha nincs és nem is szeretnéd megmûttetni, akkor csak is szukát. Bár elõfordulhat, h a két szuka dominancia harcot kezd egymással, annak ellenére, h kistestû ebek. Mert, h érdemes lenne egy másik havanese-t venni, vagy valami hasonló kisméretû ebet beszerezni, örökbe fogadni. Nálunk 5éves volt a nagy kutyám, amikor hoztam mellé egy 2hónapos kölyköt. Nagyon gyorsan megszokták egymást és imádják is egymást. A nagyobb kutyám szinte vissza fiatalodott a picihez.
Mindeképpen boxer. A legemberbarátabb kutya az összes közül, imádja a gyerekeket és idõs korára is játékos marad. Csak vigyázz vele, mert örök szerelem lesz! :)
bocs, elnéztem a kérdést. Azt hittem gyerek mellé lesz...
Szerintem sose hátrány, ha egy kutya gyerek barát, sõt !
A falka "bõvítése" elõbb-utóbb a rangsor (át)rendezésének szükségét hozza maga után. Kutyák ezt adott esetben bunyóval rendezik. Amúgy nincs gondja azzal, ha az egyedülléte megszakad, mivel falkába rendezõdne mind, ha tehetné.
Én azt mondom érdemes, hogyha duplaannyi idõd, pénzed, energiád van. Nem szabad azért venni kutyát, hogy az elõzõnek a szórakoztatója legyen, mert a gazdi nem ér rá. A kutyának már az ember a legfontosabb. Ha többen vannak, sokkal több gond lesz velük, nem kevesebb. Ha a kutyád jól szocializált, tudja ki a fõnök akkor érdemes másik kutyát hozni, olyat ami neked tetszik és amihez megfelelõk a körülmények. Ha még nem tökéletes az elsõ kutya nevelése, akkor érdemes elõbb azt kijavítani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszolt! :)
Az attól függ, hogy a kutyusod mennyire tolerálja egy másik kutya jelenlétét vagyis, hogy mennyire domináns és, hogy jön ki egy kölyök kutyával. Ha nem zavarja a kiskutya akkor nyugodtan vehetsz ha viszont nem akkor érdemesebb lenn egy 1-2 éves kutyát venned mellé. De ugye a kutyát nem azért akarod, hogy pótolja azt az idõt amit te nem vagy vele? Mert az a másik kutyusnak sem jó. Ami a fajtákat illeti, az azon is múlik, hogy hogy jön ki a kutyád pl.: egy nagyobb kutyával és , hogy mekkorát szeretnél és mit szeretnél vele csinálni.

Szerintetek milyen fajta kutyát lehetne tartani egy emeletes házban (lakásra gondolok)?

mert mi gondolkoztunk kis termetűben de abból csak a westie jön be, és most a nagytestűben is elkezdtünk gondolkodni és a nagy kutyából valami ,,lusta" kutya kéne... valamit tudtok ajánlani!!

Legjobb válasz: nagy termetû kutyából ami lustább fajta az ujfundlandi de hosszú szõrû,viszont ha nem zavar a hosszú szõr titeket akkor jó választás lehet.Persze a szükséges napi mozgást meg kell adni neki.De békés természetû csendes kutya fajta legalább is a többségük.De egy tenyésztõ úgyis az igényeiteknek megfelelõ kölyköt fogja kiválasztani. itt egy videó a fajtáról és elmondja a fõbb jellemzõit http://youtu.be/AslHqZ8HdII Ja és nyugodtan lehet lepontozni megint mert lakásba az újfundlandit mertem ajánlani!

nagy termetû kutyából ami lustább fajta az ujfundlandi de hosszú szõrû, viszont ha nem zavar a hosszú szõr titeket akkor jó választás lehet.Persze a szükséges napi mozgást meg kell adni neki.De békés természetû csendes kutya fajta legalább is a többségük.De egy tenyésztõ úgyis az igényeiteknek megfelelõ kölyköt fogja kiválasztani. itt egy videó a fajtáról és elmondja a fõbb jellemzõit http://youtu.be/AslHqZ8HdII Ja és nyugodtan lehet lepontozni megint mert lakásba az újfundlandit mertem ajánlani!
bernáthegyi
Újfundlandi: A meleg éghajlatot nehezen tûri, s csakis akkor viseli el, ha szinte állandóan vízben úszkálhat, egyébként egészsége nagyon leromlik, betegségek iránt fogékonnyá válik. A mi klímánkon tartani sok veszõdéssel jár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen megint a válaszokat!! csak még annyit hogy az újfundlandinak nem hullik nagyon a szõre??
hát egyik ismerõsõmnek ilyen kistermetû kutyája van Shitzu és állandóan utazik a kutyát meg viszi magával.. van amelyik birja, van amelyik ne, ez szerintem nem fajta függõ, hanem kutya függõ
Az agarak nagyon lusta kutyák.napi háromszor ki sprinteli magát és utánna már csak a kanapén fekszik. Ráadásul a magyar agár kihalófélben van
Szoktatni kell õket és nem lesz gond, ill. pár óránként megállni, itatni/pisiltetni egyet, nektek sem árt a pihenés :) Egyébként mi bullmasztiffot tartunk panelban :) Nem nagy mozgásigényû kutyus, teljesen átlagos, a lakásban csak pihen.
A kérdező hozzászólása: * óra
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :D jah és még azt szeretném kérdezni hogy a westie-k vagy más kutyák hogy bírják az utazást(hosszú kb 10 :S )
westie, máltai selyemszõrû, bolognese, havanese, yorkie, pincsifélék keverék kutyusok de itt tartanak a panelban többen amstaffot és van egy agár is... bár az amstaffokkal elég sokat foglalkoznak és játszanak lent.
Ha hullik is az újfundlandi szõre, sokkal könnyebb dolga van az embernek takarításnál, mint rövid szõrûnél (mindenhova beleáll, nehéz kiszedni a bútorokból). De nyáron, ilyen melegben, ami most van, borzalmas lenne szegénynek a panelban abban a hatalmas bundában. Én biztos lenyíratnám a szõrét nyárra ill. klíma sem ártana a lakásba...

Hogy állapítsam meg egy 3 hetes kutyáról milyen fajta és milyen nemű?

Legjobb válasz: Ha nem látod a szüleit, max. tippelhetsz, hogy milyen fajta, ha van benne rutinod. A neméhez meg elég alánézni, ha kukija van, fiú, ha nincs, lány.

Ha nem látod a szüleit, max. tippelhetsz, hogy milyen fajta, ha van benne rutinod. A neméhez meg elég alánézni, ha kukija van, fiú, ha nincs, lány.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem vagyok benne rutinos!
akumi válasza epic. szóról szóra igaz.
http://port.of.nessie.retriever.hu/alomhir.htm Nézd a háton fekvõ piciket.... A bal oldali lány a mellette lévõ fiú.... A kutyusról küldj egy képet priviben...

Milyen fajta kutyát ajánlotok, egy kb 100nm-es lakásba?

Lehet?leg olyat, aminek kevésbé hullik a sz?re. Persze lenne rendszeresen lenne sétáltatva stb. ,de azért mégiscsak a lakásban van a legt?bbet. El?re is köszi

Legjobb válasz: Igazából, ha egy kutya rendesen le van mozgatva, akkor teljesen mindegy, hogy milyen fajtát választasz. Egy a lényeg, hogy a megfelelõ mennyiségû és "minõségû" foglalkozást megadd neki. Le kell fárasztani fizikailag is és szellemileg is. A nap java részét úgyis alvással töltik :) Mennyi idõt tudnál szánni naponta a sétára és pluszban a kutya otthoni foglalkozására?

Igazából, ha egy kutya rendesen le van mozgatva, akkor teljesen mindegy, hogy milyen fajtát választasz. Egy a lényeg, hogy a megfelelõ mennyiségû és "minõségû" foglalkozást megadd neki. Le kell fárasztani fizikailag is és szellemileg is. A nap java részét úgyis alvással töltik :) Mennyi idõt tudnál szánni naponta a sétára és pluszban a kutya otthoni foglalkozására?
Próbáltam keresni neked egy régebbi kérdést (1-2 hete tették fel).. A lényeg, hogy egy 15 éves lány egy panelba egy agarat fog tartani tavasztól :) Szerintem nektek is tökéletes lenne :) Nekik amúgy nem túl nagy a mozgásigénye, viszont azt intenzív futással kell kielégíteni. Amennyire én tudom 10-15 perc intenzív futás után képesek 16-20 órát aludni :D
A pásztorkutyák kivételével nagyjából bármilyen fajta tartható lakásban is, ha a mozgásigényük maximálisan és rendszeresen ki van elégítve. Az agarak például igazi lakáskutyák, csak rendszeresen meg kell õket futtatni. ma 14:59 Ugye neked nincs kutyád? Ilyen gyûlölettel beszélni róluk úgy, hogy közben teljesen nyilvánvaló, hogy az ellenük felhozott érveid egyértelmûen a gazdájuk hibája, nem vall túl nagy empátiára és tájékozottságra. Legyél szíves inkább olyan témákban nyilvánulj meg, amikben otthon vagy. "Több gonddal jár a kutya, mint egy gyerek, és nincs meg mellette az az öröm, hogy látod napról napra önállóbbá válni." Hogy jön ez ide? Ha nem tûnt volna fel, nem kutya és gyerek között vacillál a kérdezõ. :D
elõzõ vagyok: saját oldalam http://bichonhavanasekutyuskak.hupont.hu/
Tacskó vagy Mopsz:D
Az ég világon semmilyen kutyát. Lakásba nem való. A lenne rendszeresen sétáltatva után általában megmarad simán a satöbbi. Vagyis ajtó elé ki, odasz.arik a járdára, lakásba be, mert hideg van/meleg van/esik/fúj, vagy a gazdi fáradt. Több gonddal jár a kutya, mint egy gyerek, és nincs meg mellette az az öröm, hogy látod napról napra önállóbbá válni. Elsõként kérdezd meg a közös képviselõt, lehet-e kutyát tartani. Aztán már csak a következõ 15-20 évben a szomszédokkal kell boxolni, ha ugat. A szomszédunk is azt mondta, hogy eleget sétál a kutyával, foglalkozik vele, úgy szereti, mint a gyerekét. Aztán a végén mi hallgattuk mégis reggeltõl estig ordítva ugatni, amíg haza nem jött, mi léptünk bele a kutyagumiba, aztán bevitte a virágágyásba xarni a kutyáját. Még õ volt felháborodva, hogy messze van a kutyasétáltató. Érdekes, pont ott volt, mint aznap, amikor a kutyát megvették. Nagyon sokan csak kifelé vigyorognak, mekkora öröm a kutya, mert most ez a divat. Aztán a valóságban meg alig várja, hogy végre megszabaduljon a kutyától, mert sokkal több bajjal jár, mint amennyi örömet tud adni.
De jóó :)
A kérdező hozzászólása: Azt nem tudod milyen "színekben" lesznek kb. várhatóak. Én valami sötétebb zsömle színût szeretnék:)
Éljeeeeeenn :D Remélem tenyésztõtõl veszed :D Kucorgó.Dombiban február közepén születnek kölykök :)
A kérdező hozzászólása: nagyonnagyon szépen köszönöm a sok segítséget!:) azt hiszem én is a magyar agár mellett döntök. :) remélem egy kis darabot vissza kapok majd a whippetemböl.. :)
Hát igen már én is nagyon várom :) ) Április végén lehet elhozni a tenyésztõtõl :) ) Igen, az hiányzik egy kutyafuttató..de hát..nem csinálnak..a Jancsár utcában lakom és ott van egy játszótér..mikor meg volt a kutyusom, akkor a többi kutyással elmentünk a polgármesterhez, hogy a játszótere alakítsák át futtatóvá, mert kiszedik a dolgokat belõle és kész, mivel kerítés van..de nem csinálják meg, mert "nincs" rá pénz..
fakó, fakó-fehér illetve sárga kiskutyák lesznek :) nekem is tõlük lesz kiskutyám egy kan :)
Amúgy most kering a neten egy beadvány, hogy Szfvárnak is legyen kutyafuttatója. Kíváncsi vagyok, jutnak-e vele valamire..
Hát remélem sikerrel járnak, mert ez nagyon idegtépõ, hogy nem lehet sehol normálisan elengedni a kutyákat..Bár én közterületen is elengedtem az elõzõ kutyámat, úgyhogy nem nagyon zavart, hogy ki mit szól :)
A kérdező hozzászólása: Felvehetném amúgy a kapcsolatot veletek?(facebook, skype, msn) további kérdésekért és segítségkérésért ? :)
Persze, írok privit :)
Természetesen írj privátot :) ) Privátba megadom a facebook elérhetõségemet is ha szeretnéd :)
Hát igen, én is így teszem.. Csak amíg kicsi és nem 100%-osan behívható, addig ideges vagyok mindig.. Ma voltunk a Haleszban, nagyon ügyes volt ;)
:) Tépelõdtem én is... Mert ugye mi is panelban lakunk.. Aztán olvastam-olvastam... Gondolkodtam-gondolkodtam... Mozgásigénye amúgy sem túl nagy, a gazdi közelében szeret a legjobban lenni (mint minden kutya). Mi amúgy is mozgolódós életet élünk, visszük magunkkal mindenhova, rengeteg inger éri a kutyát, nyáron sokat vagyunk a szabadban... És miután a tenyésztõnk is azt mondta, hogy nyugodt szívvel adja panelba is, így úgy döntöttünk, hogy belevágunk :) Várom már, hogy meglegyen a kis agarad és hogy tudjanak a kutyusok "bandázni" :) Egy dolog hiányzik még a boldogsághoz.. Egy "nyomorult" kutyafuttató, ahol nyugodt szívvel elengedheti az ember a kutyáját...
Hát nem csodálom, tényleg nem nézel ki 30 évesnek :) ) Egyébként elõször én is bullmasztiffot akartam, csak nem mertem bevállalni a panelba..:( Ezért most egy másik álomfajtám lesz :)
A kérdező hozzászólása: Napi kb 2-2, 5 óra. Délelõtt nem annyira mert suliba járok és elõfordul 1-1 hétvégén nem vagyok itthon, szüleim bevállalnák 1-2 sétára.
Oké. Van valami elképzelésed termetileg? Csak azért, mert azt veszem ki az írásodból, hogy még gyerek vagy, igaz azt nem tudom mennyire :) Szûkítsük a kört, mert ez alapján, amit leírtál, bármelyik kutyának elég lenne ez a foglalkozás (sõt a legtöbb hulla fáradt lenne ennyi mozgástól :) )... Szóval nem mindegy az sem, hogy mekkora kutyát szeretnél, mit bírsz el addig, amíg pl. megtanul pórázon sétálni, stb.. Vannak egyébként fajták, amik jobban tetszenek, mint a többi?
A kérdező hozzászólása: 15 éves vagyok. :) kb. 40 és 60 centi körül "nézelõdünk" :) Agarak, kopók(ibizai, kanári-szigeteki) különösen tetszenek :) Ha van bármilyen ötleted, ami hasonló alkatú és barátságos azt szívesen venném :)
Alexandra, az a 15 éves lány én vagyok :) ) Én fogok agarat tartani tavasszal panelba :) ) És én is az agarakat azon belül pedig a magyar agarakat ajánlom :)
Hûû, de jó, hát nem találtam sehol se a kérdésed :DD Belinkeled neki?
Ja és én tettem fel a kérdést is :D Utolsó vagyok..:D
Erre gondoltál?Mert többet is feltettem :)
Igen :) Köszi! Na kedves kérdezõ, olvasgasd el, ebbõl szerintem te is rájössz, hogy nálatok is jó helye lenne egy agárnak! :)
Igazán nincs mit :) Remélem evvel segítünk a kérdezõnek :) bocsi az OFF-ért de Alexandra te véletlenül nem fehérvári vagy?Mert láttam egy bullmacit egy fiatal lánnyal a Gáz utca környékén, ahol a FORUM kocsma van, meg azt hiszem egy CBA is :)
Hûû, de hízelgõ vagy :D De, fehérvári vagyok és én voltam :) Amúgy 30 éves vagyok, azért ez hízelgõ, hogy fiatal lánynak néztél :D Máskor gyere oda hozzám nyugodtan :)
Hát nem néztelek 20-nál többnek..:) Nagyon szép "kiskutyád" van :) Majd ha meglesz az agaram és találkozunk, akkor biztos odamegyünk hozzátok :)
Köszi! :) Oksa :) Off. Idén volt a lánybúcsúm, ott is csodálkoztak páran, hogy ilyen fiatalon férjhez menni, el ne rontsd az életed! :D Kiderült, hogy õk is 21-22 évesnek néztek :) On.
:) Az enyém sem volt 100%-ig behívható, de mivel megtanítottam neki hogy marad ezért elkezdett szaladni mondtam neki Steffi marad és megállt én pedig ráraktam a pórázt :)

Egy golden retriver kutyám mellé milyen fajta és milyen nemű kutyát vegyünk?

A golden retriver már 6 éves. A válaszokat köszönöm.

Legjobb válasz: Milyen nemü a goldi? Kinti vagy benti kutyát szeretnétek? Mivel fárasztjátok? De egyébként ivartalanított szukát ... a fajtája meg szinte mindegy a gonden el fogja fogadni. Csak ne legyen túl domináns fajta, ne menjen rá a goldi lelki világa.

Milyen nemü a goldi? Kinti vagy benti kutyát szeretnétek? Mivel fárasztjátok? De egyébként ivartalanított szukát ... a fajtája meg szinte mindegy a gonden el fogja fogadni. Csak ne legyen túl domináns fajta, ne menjen rá a goldi lelki világa.
A kérdező hozzászólása: Lány a kutyus, kinti. :)
Szerintem a te döntésed, hogy mit választasz. Láttam már érdekes párosításokat, de minden megoldható. Neked melyik tetszik? Annyi lenne, hogy a kisebb testü kutyákat én sajnálni szoktam mikor játszanak, de van amelyik ezt élvezi :) )))
Ha ivartalanított a goldid, akkor szerintem kan kutyust vegyetek. A fajták, amik nekem eszembe jutnának: Egy másik golden retriever:) Esetleg egy labrador retriever Szamojéd spicc Berni pásztor Ha nincs ivartalanítva a kutyátok, akkor talán célszerûbb egy szuka kutyust venni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Milyen kutyus mellett döntöttél?
A kérdező hozzászólása: Labrador retviever :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!