Találatok a következő kifejezésre: Milyen egy Milyen fajtái (297 db)

Ha lehetne egy olyan kutyátok amilyet csak akartok, milyet választanátok? Milyen fajtát?

Legjobb válasz: Most is olyan kutyám van amilyet szerettem volna évek óta, egy amstaff. De ha lehetne még egy akkor egy dobi lenne az :) Vágott füllel, és farokkal külföldrõl :)

Most is olyan kutyám van amilyet szerettem volna évek óta, egy amstaff. De ha lehetne még egy akkor egy dobi lenne az :) Vágott füllel, és farokkal külföldrõl :)
Ha fajtatiszta, akkor csakis Svájci fehér juhász, még egyszer, mert az a szerelem. Egyébként "életem kutyája" egy óriás snaci - német juhász keverék volt, 16 és fél évig élt, ha bármilyen kutyát lehetne, akkor õt vissza :)
Kan Afrikai Oroszlánkutyám van, ez volt a vágyam.
BULLMASZTIFF!!!!!!
Cane corso, és ilyenem is lesz a 3. kutyusom.
olyan amilyen most. Keverékek. Munkamániások, apportosak, jó idegrendszerûek. Nem érdekel a fajta, a kutya jelleme, karaktere számít.
Van jelenleg egy vizslánk és egy keverékünk, amit befogadtunk az utcáról. Ha most lenne kutyám csakis menhelyi keveréket választanék.
már meg-van! hiszen azért az a kutyánk, mert õt akarjuk:)
Nagyon sokáig pumit szerettem volna, az az álomkutya a számomra. De ha választhatnék, most is a kajla fülû keverékemet választanám, nem adnám akármilyen pumiért sem:)
Egy boxer szuka kölyök. A színe mindegy, a szülõk eredményei, a testfelépítés, és a jellem lenne a mérvadó a választás során. A második nagy szerelmem pedig a német juhász. Szintén szuka, munkavonalú (tenyészet már kinézve), ahogy már írtam itt is a testfelépítés, származás és a jellem alapján választanék.
Bullmasztiff, csíkos.
Nekem egy griffon, a Lesz ez még így se címû film kutyája.:)
bordeuxi dog :D
Jelenleg egy tacskó-"nemtudommi" keverék kutyám van, immár 11 éve, nagyon szeretem, semmi pénzért nem válnék meg tõle. Szóval helyette nem, de mellé örömmel fogadnám, ha lenne egy németjuhászom.
Német dog, de ez lesz is. Másik a japán spicc, de ilyen tenyészet sajna nincs itthon... Max. utazunk érte. :)
Francia bulldog*_*

Ez milyen hal? Milyen fajta halakat lehet vele együtt tartani egy 30 literes akváriumban?

Nagyjából 6 cm lehet, sajnos mivel örököltem őt és vele együtt 2 kis kékes színű, 1 centis neonhalat (ők biztosan neonhalak :)), nem tudom beazonosítani. Most ugyebár hárman vannak összesen, meg van velük sok algaevő csiga, szeretnék még melléjük halat, milyet lehet?

Legjobb válasz: Ez egy kék gurámi. 15 centisre megnõ, 100 liter fölött tartható csak. A neonhal pedig erõsen igényli a fajtársai társaságát, legalább 8 kell belõle, ennyinek pedig kevés a 30 liter. Ha nem akarsz állatot kínozni, akkor ajándékozd el ezeket a halakat. Késõbb, ha veszel egy rendes szûrést, világítást, egészséges talajt, élõ növényeket, ha az sincs akkor fûtést is, tarthatsz benne 1 db. sziámi harcoshalat. A jelenlegi akváriumod mindenfajta haltartásra alkalmatlan. Szinte minden klasszikus hibát elkövettél, amit egy akvárium összeállításánál el lehet. Lépj be az akvarista.hu-ra, és olvasd el a webkönyveket, csak 1-2 óra, és utána már lesz fogalmad arról, miért írtam, amit írtam.

Ez egy kék gurámi. 15 centisre megnõ, 100 liter fölött tartható csak. A neonhal pedig erõsen igényli a fajtársai társaságát, legalább 8 kell belõle, ennyinek pedig kevés a 30 liter. Ha nem akarsz állatot kínozni, akkor ajándékozd el ezeket a halakat. Késõbb, ha veszel egy rendes szûrést, világítást, egészséges talajt, élõ növényeket, ha az sincs akkor fûtést is, tarthatsz benne 1 db. sziámi harcoshalat. A jelenlegi akváriumod mindenfajta haltartásra alkalmatlan. Szinte minden klasszikus hibát elkövettél, amit egy akvárium összeállításánál el lehet. Lépj be az akvarista.hu-ra, és olvasd el a webkönyveket, csak 1-2 óra, és utána már lesz fogalmad arról, miért írtam, amit írtam.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Akvaristán olvasd el az e-book-okat, elsõként a kezdeti lépések és szûrés címmel ellátottakat. 30 liter egy darab bettának elég vagy néhány guppinak. A kék gurámit 120-150 literbe javasolnám.
A kérdező hozzászólása: elfelejtettem írni: csápja is van csak a képen nem látszik, ilyen kis hosszú, szétágazó, átlátszó tapogató izé :)
Szerintem senki nem ugatott le. Ha komolyan gondolod az egészet, akkor ahogyan írtad: elajándékozot, beviszed egy boltba (nem zöldséges boltba) stb. és ekkora akváriumba veszel egy bettát vagy guppikat. Az e-book-okat is azért írtam, mert minden benne van, amit tudni kell. Akkor hol itt a vádaskodás?
Nem muszáj neki 100l-es elég 54 is nekem abban volt és tök jó élete volt benne.Ez egy aranyos kis kék gurámmi :) :) Ne ajándékozd el õket tartsd meg ez a halfajta a legtûrõképesebb és egy tipikus halbetegség fajtát kiírt a vízbõl és hosszú életû ugyhogy sokáig a nyakadon marad XD és az akváriumodban legfeljebb a mûnövényeket kell lecserélned és a neonokhoz még venni egy 6db-ot és legfeljebb egy nagyobb akváriumot , de szerintem azt se muszáj én nekem a gurámmim még azóta is megvan egy 30l-es ben mert kivettem mert kinyírta a pillangóhalamat. Ha akkarod szaporítani vagy mellé egy párt akkor ez egy kislány ha akkarsz fiú annak a hasúszójának a vége hegyes és a nõsténynek meg gömbölyded :) :) :D
A kérdező hozzászólása: JPG* elnézést
Van rá lehetõség hogy a jpeg fájl header részében kiegészítõ információkat helyezhess el. Hogy ez benne van-e abban a fájlban amit te csinálsz az a használt programtól függ. Csak hogy tudjak példát hozni, az elõbb letöltöttem a saját profilképemet facebookról, aminek a fejében ez áll: CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95.
Ja, EXIF datából ki lehet nyerni. így lehet azonosítani a mahinált képeket, meg így lehet bizonyítani, hogy egy fotó eredeti és nem lett hamisítva rajt, rásemmi.

Még nem volt kutyám, de szeretnék egyet. Milyen fajtát ajánlotok?

Legjobb válasz: ez 1000+1 dolog függvénye. Mire kell? Babusgatni vagy házat õrizni? Van-e kicsi gyerek a családban? Mennyi idõd lenne rá? (kicsi vagy nagy mozgásigényû kutya) Hol laksz? (kertes vagy panel? szintén számít a mozgásigény) stb... Azt javaslom, ha kutyát szeretnél, akkor mindenképp menhelyrõl hozz el egyet, lehet meglátsz egyet, amelyikbe nyomban beleszeretsz, igazán megérdemelnének még egy esélyt az élettõl.

ez 1000+1 dolog függvénye. Mire kell? Babusgatni vagy házat õrizni? Van-e kicsi gyerek a családban? Mennyi idõd lenne rá? (kicsi vagy nagy mozgásigényû kutya) Hol laksz? (kertes vagy panel? szintén számít a mozgásigény) stb... Azt javaslom, ha kutyát szeretnél, akkor mindenképp menhelyrõl hozz el egyet, lehet meglátsz egyet, amelyikbe nyomban beleszeretsz, igazán megérdemelnének még egy esélyt az élettõl.
Labrador :]
Ha kicsi akkor havagneese, ha nagy akkor labrador. Ezek könnyen tanítható okos kutyák. De nagyból szóba jöhet még: berni pásztor, golden retriver. Kicsibõl viszont az animal-en azt mondták, h a havagneese a legkönnyebben tanítható, és h ajánlják elsõ kutyának.

Szeretnék egy kutyát csak nem tudom milyen fajta legyen de valami keveréket szeretnék ha tudtok ajánlani hogy milyen fajta legyen akkor írjátok ide?

Legjobb válasz: ajaj, elég nagy a kavar:D Elõször is ha keveréket szeretnél, akkor nem jó a megfogalmazás, hogy "milyen fajta" mert a keverék 2 külön fajta keveréke. Hol tartanád? (kert,lakás) Mekkora testût, milyen szõrût szeretnél? Mennyi idõt tudsz naponta rászánni, hogy foglalkozz vele?

ajaj, elég nagy a kavar:D Elõször is ha keveréket szeretnél, akkor nem jó a megfogalmazás, hogy "milyen fajta" mert a keverék 2 külön fajta keveréke. Hol tartanád? (kert, lakás) Mekkora testût, milyen szõrût szeretnél? Mennyi idõt tudsz naponta rászánni, hogy foglalkozz vele?
Szerintem menj el a legközelebbi állatmenhelyre, ott rengeteg keverék kutyus közül válogathatsz és nem csak az alapján, hogy néznek ki, de kicsit megismered a tulajdonságait is. Lehet olyat is ha kiválasztasz egyet amelyik tetszene pár napig kijársz hozzá és meglátod "hogyan jöttök ki" egymással. :)
Kérlek menhelyrõl szerezz kutyust! A helyedben úgy segítenék nekik. A menhelyen is nagyon édes kutyák vannak. A legtöbbnek van weboldala, nézz körül! :)
Nézz körbe fajtamentõknél is - ott találhatsz fajtiszta kutyákat, s az adott fajta keverékeit is.
Csatlakozom az elõzõkhöz, kérlek szépen menhelyrõl hozz el kutyust!:) Ott is gyönyörû kutyák vannak, fõleg, ha egyébként is keveréket szeretnél..:) És vannak kisebbek is, ha szeretnéd látni, ahogy felnõ..:)
Elsõ kijavítalak...nem csak 2 fajta keveréke lehet..:) akár 100-é is:)

Milyen fajta / milyen idős kutya lenne a legjobb ha? Van egy 4 éves fehér havanese kislány kutyám. Szeretnék mellé egy másikat. Érdemes ilyenkor új kutyát venni, ha már ennyi ideig egyedül volt? Illetve milyen fajta és korú kutya legyen?

Legjobb válasz: Ez sok mindentõl függ. Vedd figyelembe,h milyen temperamentumú a kutyád. Szeret-e játszani, rohangászni más kutyákkal? Ha igen, akkor nagyobb esélyjel fogad el egy fajtársat maga mellett. Ha kevésbé toleráns a kölyökkutyákkal, akkor érdemesebb lenne egy 6hónapnál, 1évnél idõsebb ebet beszerezni mellé. Ha ivartalanítva van, akkor inkább kant válassz, ha nincs és nem is szeretnéd megmûttetni, akkor csak is szukát. Bár elõfordulhat,h a két szuka dominancia harcot kezd egymással, annak ellenére,h kistestû ebek. Mert,h érdemes lenne egy másik havanese-t venni, vagy valami hasonló kisméretû ebet beszerezni, örökbe fogadni. Nálunk 5éves volt a nagy kutyám, amikor hoztam mellé egy 2hónapos kölyköt. Nagyon gyorsan megszokták egymást és imádják is egymást. A nagyobb kutyám szinte vissza fiatalodott a picihez.

Ez sok mindentõl függ. Vedd figyelembe, h milyen temperamentumú a kutyád. Szeret-e játszani, rohangászni más kutyákkal? Ha igen, akkor nagyobb esélyjel fogad el egy fajtársat maga mellett. Ha kevésbé toleráns a kölyökkutyákkal, akkor érdemesebb lenne egy 6hónapnál, 1évnél idõsebb ebet beszerezni mellé. Ha ivartalanítva van, akkor inkább kant válassz, ha nincs és nem is szeretnéd megmûttetni, akkor csak is szukát. Bár elõfordulhat, h a két szuka dominancia harcot kezd egymással, annak ellenére, h kistestû ebek. Mert, h érdemes lenne egy másik havanese-t venni, vagy valami hasonló kisméretû ebet beszerezni, örökbe fogadni. Nálunk 5éves volt a nagy kutyám, amikor hoztam mellé egy 2hónapos kölyköt. Nagyon gyorsan megszokták egymást és imádják is egymást. A nagyobb kutyám szinte vissza fiatalodott a picihez.
Mindeképpen boxer. A legemberbarátabb kutya az összes közül, imádja a gyerekeket és idõs korára is játékos marad. Csak vigyázz vele, mert örök szerelem lesz! :)
bocs, elnéztem a kérdést. Azt hittem gyerek mellé lesz...
Szerintem sose hátrány, ha egy kutya gyerek barát, sõt !
A falka "bõvítése" elõbb-utóbb a rangsor (át)rendezésének szükségét hozza maga után. Kutyák ezt adott esetben bunyóval rendezik. Amúgy nincs gondja azzal, ha az egyedülléte megszakad, mivel falkába rendezõdne mind, ha tehetné.
Én azt mondom érdemes, hogyha duplaannyi idõd, pénzed, energiád van. Nem szabad azért venni kutyát, hogy az elõzõnek a szórakoztatója legyen, mert a gazdi nem ér rá. A kutyának már az ember a legfontosabb. Ha többen vannak, sokkal több gond lesz velük, nem kevesebb. Ha a kutyád jól szocializált, tudja ki a fõnök akkor érdemes másik kutyát hozni, olyat ami neked tetszik és amihez megfelelõk a körülmények. Ha még nem tökéletes az elsõ kutya nevelése, akkor érdemes elõbb azt kijavítani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszolt! :)
Az attól függ, hogy a kutyusod mennyire tolerálja egy másik kutya jelenlétét vagyis, hogy mennyire domináns és, hogy jön ki egy kölyök kutyával. Ha nem zavarja a kiskutya akkor nyugodtan vehetsz ha viszont nem akkor érdemesebb lenn egy 1-2 éves kutyát venned mellé. De ugye a kutyát nem azért akarod, hogy pótolja azt az idõt amit te nem vagy vele? Mert az a másik kutyusnak sem jó. Ami a fajtákat illeti, az azon is múlik, hogy hogy jön ki a kutyád pl.: egy nagyobb kutyával és , hogy mekkorát szeretnél és mit szeretnél vele csinálni.

Szerintetek milyen fajta kutyát lehetne tartani egy emeletes házban (lakásra gondolok)?

mert mi gondolkoztunk kis termetűben de abból csak a westie jön be, és most a nagytestűben is elkezdtünk gondolkodni és a nagy kutyából valami ,,lusta" kutya kéne... valamit tudtok ajánlani!!

Legjobb válasz: nagy termetû kutyából ami lustább fajta az ujfundlandi de hosszú szõrû,viszont ha nem zavar a hosszú szõr titeket akkor jó választás lehet.Persze a szükséges napi mozgást meg kell adni neki.De békés természetû csendes kutya fajta legalább is a többségük.De egy tenyésztõ úgyis az igényeiteknek megfelelõ kölyköt fogja kiválasztani. itt egy videó a fajtáról és elmondja a fõbb jellemzõit http://youtu.be/AslHqZ8HdII Ja és nyugodtan lehet lepontozni megint mert lakásba az újfundlandit mertem ajánlani!

nagy termetû kutyából ami lustább fajta az ujfundlandi de hosszú szõrû, viszont ha nem zavar a hosszú szõr titeket akkor jó választás lehet.Persze a szükséges napi mozgást meg kell adni neki.De békés természetû csendes kutya fajta legalább is a többségük.De egy tenyésztõ úgyis az igényeiteknek megfelelõ kölyköt fogja kiválasztani. itt egy videó a fajtáról és elmondja a fõbb jellemzõit http://youtu.be/AslHqZ8HdII Ja és nyugodtan lehet lepontozni megint mert lakásba az újfundlandit mertem ajánlani!
bernáthegyi
Újfundlandi: A meleg éghajlatot nehezen tûri, s csakis akkor viseli el, ha szinte állandóan vízben úszkálhat, egyébként egészsége nagyon leromlik, betegségek iránt fogékonnyá válik. A mi klímánkon tartani sok veszõdéssel jár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen megint a válaszokat!! csak még annyit hogy az újfundlandinak nem hullik nagyon a szõre??
hát egyik ismerõsõmnek ilyen kistermetû kutyája van Shitzu és állandóan utazik a kutyát meg viszi magával.. van amelyik birja, van amelyik ne, ez szerintem nem fajta függõ, hanem kutya függõ
Az agarak nagyon lusta kutyák.napi háromszor ki sprinteli magát és utánna már csak a kanapén fekszik. Ráadásul a magyar agár kihalófélben van
Szoktatni kell õket és nem lesz gond, ill. pár óránként megállni, itatni/pisiltetni egyet, nektek sem árt a pihenés :) Egyébként mi bullmasztiffot tartunk panelban :) Nem nagy mozgásigényû kutyus, teljesen átlagos, a lakásban csak pihen.
A kérdező hozzászólása: * óra
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :D jah és még azt szeretném kérdezni hogy a westie-k vagy más kutyák hogy bírják az utazást(hosszú kb 10 :S )
westie, máltai selyemszõrû, bolognese, havanese, yorkie, pincsifélék keverék kutyusok de itt tartanak a panelban többen amstaffot és van egy agár is... bár az amstaffokkal elég sokat foglalkoznak és játszanak lent.
Ha hullik is az újfundlandi szõre, sokkal könnyebb dolga van az embernek takarításnál, mint rövid szõrûnél (mindenhova beleáll, nehéz kiszedni a bútorokból). De nyáron, ilyen melegben, ami most van, borzalmas lenne szegénynek a panelban abban a hatalmas bundában. Én biztos lenyíratnám a szõrét nyárra ill. klíma sem ártana a lakásba...
pomerániai törpespicc
Nem értem hogy lehet valaki "õrültje" egy kutyafajtának, ha még azt sem tudja mi annak a neve. Az, hogy a gépén ilyen kutyák képe van háttérként beállítva, még igazán távol áll a felelõs kutyatartástól...
És azon túl, h a luxpup drága, átlag 2-5 évesen meg is hal.
pomi luxpup, ha luxpup-ot akarsz venni az 1millió forint fölött van, ha jó a sima pomi is akkor az csak 300 ezer forint.
Ha csak a kinézetét szereti a fajtának, akkor inkább plüss verzoóban kapja meg. Egyébként is elég nagy bunkóság 15 felelõsséget és anyagi terhet ajándékozni, szóval ne lepd meg vele, hanem inkább beszéljétek meg, és fizesd ki neki, ha tényleg akar kutyát, és ha tényleg ilyen kutyát akar (hiszen eddig csak a külsejét ismerte, nem magát a fajtát; érhetik durva meglepetések, amikor már a jelleme is képben lesz). Az állat felé így tisztességes, hogy lehetõleg ne kössön ki késõbb az expresszen vagy a vaterán új gazda után kutatva, és ne kerüljön egy szaporító kezére, aki majd aztán addig szipolyozza, amíg el nem pusztul fiatalon a kimerültségtõl. Ja, és ha gyanúsan olcsón kínálnak neked ilyet (értsd: nem százezres, csak tízezres összegekért), ne vedd meg, mert még a végén újfundlandi nõ belõle. Nem vicc, van a családban, aki így járt, bár nem pont pomival, de a fajta ilyen szempontból teljesen lényegtelen.
Ez egy luxpup, a pomcsi azért nagyobb. Ez nem fajta ezek agyonnyomorított korcsok. Ne vegyél neki ilyet mert azon kívül hogy több ezer euróba kerülnek, csodálkozhatsz ha megél 2 évet.
Szerintem ez a pomerániai "luxpup" kiadásban. Ilyet nem kapsz Magyarországon az tuti.
Hogy lehet ezt a fajtát szeretni? Mit lehet vele kezdeni? Azon kívül, hogy fésülgetik, meg ölben hurcolják, mutogatják... mire jó még? El nem tudom képzelni! :O
A kérdező hozzászólása: Hû, ez gyors volt! Utána is nézek! Nagyon szépen köszönöm! :) K
Utánaolvastam az oldalon a GyIK-ben hogy meddig és egy kölyök, azt írták addig mint a rendes méretû fajta... Most ez igaz vagy csak jó hírét keltik a kutyának?
Luxpup, én pl nem szeretem. Egy-két milla alatt nem kapsz, mo-n meg nincs is.
Törpehörcsögöt vegyél inkább, jobban jársz és tovább is él.
Nekem spiccem van...De nem így nézet ki kölyök korába.Ezek tényleg agyon nyomorított korcsok:(Akkor már normális spiccet vegyél ne ilyet.(Ha anyukád csak a külsejébe "szerelmes" akkor ne vegyél ilyen kutyát.:)

Hogy állapítsam meg egy 3 hetes kutyáról milyen fajta és milyen nemű?

Legjobb válasz: Ha nem látod a szüleit, max. tippelhetsz, hogy milyen fajta, ha van benne rutinod. A neméhez meg elég alánézni, ha kukija van, fiú, ha nincs, lány.

Ha nem látod a szüleit, max. tippelhetsz, hogy milyen fajta, ha van benne rutinod. A neméhez meg elég alánézni, ha kukija van, fiú, ha nincs, lány.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem vagyok benne rutinos!
akumi válasza epic. szóról szóra igaz.
http://port.of.nessie.retriever.hu/alomhir.htm Nézd a háton fekvõ piciket.... A bal oldali lány a mellette lévõ fiú.... A kutyusról küldj egy képet priviben...

Érdemes egy siklónak egeret tenyészteni? Ha igen akkor milyen fajtát?

Legjobb válasz: Egy sikló számára szerintem nem érdemes belekezdeni, csak akkor, ha több ilyen állatod lesz. Nem olyan nagy kiadás az a pár egér, amit elfogyaszt, hogy érdemes legyen belevágni a tenyésztésbe. Hogy milyen fajtát, hát nem tudom, hogy fajtákról beszélhetünk-e, de ha elmész az állatkereskedésbe és veszel néhány darabot, akkor velük is el lehetne kezdeni a szaporítást.

Egy sikló számára szerintem nem érdemes belekezdeni, csak akkor, ha több ilyen állatod lesz. Nem olyan nagy kiadás az a pár egér, amit elfogyaszt, hogy érdemes legyen belevágni a tenyésztésbe. Hogy milyen fajtát, hát nem tudom, hogy fajtákról beszélhetünk-e, de ha elmész az állatkereskedésbe és veszel néhány darabot, akkor velük is el lehetne kezdeni a szaporítást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!