Találatok a következő kifejezésre: Milyen dolgok a korházba (9 db)

Milyen dolgok kellenek a korházba nekem meg a kicsinek?

Most tervezem a héten a bevásárlást,de félek hogy a legfontosabb kimarad.Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönöm,igazán sokat segítettél.Még csak május végére van a szülési idõpont,de most egy kicsit megilyedtem mert a barátnõm 32 hetessen megszült.És inkább énis ugy döntöttem hogy elõre legyen kész minden,mert sajnos nem tudhatom mikkor jön a baba.Jelenleg 30 hetes vagyok,még volna idõm gondolkozni,de jobb elõbb mint aztán már késõ legyen.Jelenleg van egy 4 éves kisfiam,de már olyan régen szültem hogy nem is tudom milyen dolgok kellenek a korházba.

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, igazán sokat segítettél.Még csak május végére van a szülési idõpont, de most egy kicsit megilyedtem mert a barátnõm 32 hetessen megszült.És inkább énis ugy döntöttem hogy elõre legyen kész minden, mert sajnos nem tudhatom mikkor jön a baba.Jelenleg 30 hetes vagyok, még volna idõm gondolkozni, de jobb elõbb mint aztán már késõ legyen.Jelenleg van egy 4 éves kisfiam, de már olyan régen szültem hogy nem is tudom milyen dolgok kellenek a korházba.
Én még kiegészíteném annyival, hogy jó, ha veszel olyan kenõcsöt, amit a mellbimbódra kenhetsz, ha esetleg a fájna az elsõ szoptatások alkalmával. Én Bepanthent vettem, mert ha nem lesz rá szükség, akkor sem kell kidobni, popsiápoláshoz utána jó lesz:-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon hasznossak voltak számomra amiket írtatok.Mégegyszer köszönöm, és mindenkinek boldog babavárást kívánok.

Ha minden rendben van, hány napig kell bent maradni a kórházban? Milyen dolgokat készítsek össze? Mik azok a dolgok amik mindenképp legyenek nálam?

Legjobb válasz: 2-3 napig azért bent szoktak tartani, ha nincs fennforgás akkor is. magánban esetleg tovább. ez nagyon kórházfüggõ, mint ahogy az is hogy mit vigyél és mit ne. van olyan kórház ahova nem vihetsz a babának semmit, pelust is adnak, és ruhát is. viszont van olyan is ahova mindent vinned kell. ezt tisztázd le, kérdezd a dokit, vagy a szülésznõt. magadnak viszont mindenképp tegyél be sok-sok alsónemût ( nagymamabugyi a legkényelmesebb, tudom hogy nem túl bizalomgerjesztõ, de hidd el ez a legkényelmesebb), szintúgy sok-sok betétet, a legnagyobb méretût ajánlanám, mert azzal az sem baj ha nincs annyi cucc. szopismeltartó, textilpelenka, de ez is kórházfüggõ. szerintem kérdezz, el fogják mondani mit hozhatsz és mit nem. nekem elmondta a szülésznõm azt is hogy magamnak mit érdemes hozni, volt egy kis könyvem ( nem kismamakönyv), fel volt sorolva benne hogy miket vihetek.

2-3 napig azért bent szoktak tartani, ha nincs fennforgás akkor is. magánban esetleg tovább. ez nagyon kórházfüggõ, mint ahogy az is hogy mit vigyél és mit ne. van olyan kórház ahova nem vihetsz a babának semmit, pelust is adnak, és ruhát is. viszont van olyan is ahova mindent vinned kell. ezt tisztázd le, kérdezd a dokit, vagy a szülésznõt. magadnak viszont mindenképp tegyél be sok-sok alsónemût ( nagymamabugyi a legkényelmesebb, tudom hogy nem túl bizalomgerjesztõ, de hidd el ez a legkényelmesebb), szintúgy sok-sok betétet, a legnagyobb méretût ajánlanám, mert azzal az sem baj ha nincs annyi cucc. szopismeltartó, textilpelenka, de ez is kórházfüggõ. szerintem kérdezz, el fogják mondani mit hozhatsz és mit nem. nekem elmondta a szülésznõm azt is hogy magamnak mit érdemes hozni, volt egy kis könyvem ( nem kismamakönyv), fel volt sorolva benne hogy miket vihetek.
8-as vagyok: volt lemondás, hisz évek óta nem éltünk együtt, volt apasági nyilatkozat, hisz együtt éltünk, nem volt kérdéses ki az apa...mégis a perben lévõ volt férj nevére került....sajnos. Hála ez már a múlté, a gyermek már a jelenlegi férjem, az édesapa nevén van, és most várjuk a másodikat...
Utolsóhoz: szerintem ez elég speciális eset, amit írsz, de amúgy ez is mindenhol változó: van ahol 90 napnál, van ahol 300 napnál nem régebbi kivonatot kérnek, van ahol mindegy... A házasságban fogant gyermeknél vélelem, hogy a férj az apa, ezt valóban csak utólag, gyámhivatalnál lehet intézni, ha elõre nem történt meg az apasági nyilatkozat és a férj részérõl a lemondás az apai jogairól. Amit bemásoltam, az az Uzsoki Kórház listája.
A 4-es válaszolót egy dologban javítanám: ha nem viszel anyakönyvi kivonatot, akkor is kiderül, hogy férjnél vagy. Az anyakönyvvezetõ utánanéz. Válófélben voltam amikor a kisfiam született. Évek óta semmi közöm nem volt az exférjemhez, csak a vagyon miatt húzta az idõt. Direkt nem vittem anyakönyvi kivonatot, minek, ehhez az emberhez semmi közöm...az édesapa ott volt velem. De ez senkit nem érdekelt, akkor is a volt férjemre került a kicsi, mert a törvény így rendelkezik. Mi meg mehettünk a gyámhatóságra apasági pert indítani.
Nálunk sima szülés 5 nap, császár 1 hét.
En hetfon fel 9kor szultem csaszarral, es pentek delelott hazajohettunk. Hogy mit vigyel, az korhazfuggo, nekunk meg alkoholt a koldokcsonkra is vinni kellett. (Jo hogy szikejuk volt)
3-as elmondom neked, hogy már a szülés után is eljöhetsz a gyerekkel együtt, saját felelõsségre. persze ezt nem ajánlom. a magánban tovább tartanak bent ( vagy akarnak, mert onnan is eljöhetsz saját felelõsségre.), mint az államiban, ott kidobnak amint csak lehet, hogy legyen hely. a magánban jobban odafigyelnek, és nem azon vannak hogy minél elõbb húzz onnan.
1. rosszul írja Sima szülés esetén 3 éjszakát, császárnál 4-et kell bent maradni (ha minden rendben van). De ha este szülsz, akkor az a nap már nem számít. Én pl. szerda este 10-kor szültem hüvelyi úton és vasárnap délelõtt engedtek haza. Magánkórháznál lehet, hogy elengednek hamarabb is ha szeretnéd.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Akkor majd megkérdem, bár még addig van egy kis idõm. :)
Sajnos ilyen a bürokrácia :(
Én vittem kispárnát - jó volt.
A mellszívót és a tisztítószereket nem vittem magammal. Ja, és nem árt ha van bimbóvédõ is. Meg szoptatós tea. (bár az volt a csomagban is minta amit kaptam)
A köntös igen felesleges, amit nem vittem szopis melltartóbetét.A kispárna is jól jött volna:) ) 1 hetes baba anyuja
Minden listán ott van, hogy vigyél olvasnivalót.Na nekem az felesleges volt, konkrétan hozzá sem tudtam nyúlni.
még egy kispárna szavazat:)
+ 1 kispárna szavazat. A kisbébi pont elfér rajta hosszában, könnyebb vele tartani, szoptatni. 2 pár (legalább egyik vízhatlan) papucs fontos.
Wc papir felesleges volt es sok helyet is foglalt, nem tudtam hasznalni, csak popsitorlovel tudtam megtorolni magam. wc uloke papir viszont jol jott. Melltartot en sem hordtam, mellszivo kellett. Babanak nem kellett semilyen ruha, mert nem engedtek a sajat ruhat raadni mig haza nem jottunk, csak kis sapkat, mert az nem volt a korhazban. Ahol en szultem ott csak 2 pelust adtak naponta, ugyhogy az is kellett. Nem lattam hogy valaki irta volna a haskotot. Szerintem fontos, hogy amint lehet elkezd hasznalni. Szuloszobara vittem egy icipici torolkozot, ami nagyon jol jott, mert inni nem engedtek, azt vizeztem es szopogattam. Kisparna is kellett. Nalam volt fenykepezogep is, es nagyon orultem, mert sok kepet keszithettem a picirol. Ja es kezfertotlenitot is sokat hasznaltam. Valaki irta a kulon torolkozot az aljtajhoz, szerintem abbol tobb is kell. Kellemes szulest!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat és ennyi cuccot hány táskába tettetek? mert ha m, ég kispárnát is beteszek és ababa cuccait akkor 2 nagy táskám lesz, de igy is mindenböl alig 1-1 db van benne.. Lactoherb teát vettem de azt hogy kell elkésziteni? egy filter elég 2l-hez? várom még az ötleteket, ha van irjatok köszi.
Én túl sok ruhát vittem a babának. 3-4 elég lett volna. Amit a párom másnap hozott be az a szoptatóspárna volt, na meg a napi két liter laktoherb tea. Én vacsi után kerültem le az osztályra és nem adtak reggelig semmit. Hajnalban már a falat kapartam. :)
Nekem nagyon jó volt a nedves törlõkendõ, wc papír helyett. Papír wc ülõke vagy több wc papír, hogy rá tudj ülni a deszkára. Gátsebre vihetsz pl:aloe first, homeobogyót a gyógyulás elõsegítésére. Mellszívó jó lett volna, szerencsére a szobatársamnak volt.
Könyvet vittem, de minek. Vagy a babámban gyönyörködtem, vagy aludtam :) Én a mellszívót is csak itthon használtam. Vittem betétet, pelenkát, de ezeket adtak a kórházban (nem kérdeztem meg elõre). Vittem szopimelltartót, de egész nap melltartó nélkül voltam. Ugyanez vittem melltartóbetétet is, de azt is minek. Nekem nagyon jó volt, hogy volt nálam vécéfertõtlenítõ kendõ (domestos), volt nálam nedves vécépapír, kicsi törölközõ külön az altáj törlésére. Köntös volt nálam, de tényleg nagyon meleg van a csecsemõosztályon. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Nálam is az olvasni való volt felesleges. Pedig jó néhány szám Anyák Lapját bevittem. És ahogy beraktam a fiókba, úgy is vettem ki. A kispárna tényleg KELL!!! Én a köntöst is használtam, mikor zuhanyozni mentem, bár mondjuk én februárban szültem. És akkor is túl fûtötték a szobákat. De jó volt akkor is, mikor kimentem a folyosóra. Csak nem egy szál hálóingben ácsorogtam vadidegenek elõtt.
A köntös felesleges. A babák miatt túlfûtik az egész osztályt. Könyv se kell, nem lesz idõd rá. Kell egy zuhanyzós és egy száraz papucs, mellszívó, a mellszívónak mosogatószer és szivacs, konyharuha amin szárítsd, szoptatóspárna. Ezeket mind úgy kellett utánam hozni, mert bent derült ki, hogy kellenek.
A kérdező hozzászólása: ajajj azt hittem valmi felsleges dolgot irsz, már igy se tudom összezárni a táskát. de a kispárna joi ötlet, vagy az ülöpárnát hagyjam itthon? minden nem fér be. hány táskád volt?
Ülõpárnát vigyél, megváltás lesz és kicsi it!!!(bár használhatod lent is fent is:D)
Majd a férjed apránként beviszi, ami kell. Teából 2-3 decihez kell 1 filter.


Milyen dolgokat vigyek a korházba, ha max 2 napig leszek bent?

Nőgyógyászatra megyek,1kisebb műtétre,de még sosem voltam korházban,fogalmam sincs,hogy mit vigyek magammal. Betétet csak tisztaságit vettem,azt mondták,hogy nem fogok vérezni. Ez is jó lesz,ha mégis kell,ugye?

Legjobb válasz: Vigyél magaddal törölközõt, egy kisebbet és egy nagyobbat, 2 váltás hálóruhát (hálóing vagy pizsama, amit szeretsz), legyen nálad 3-4 bugyi (normális, ne tanga, meg tiszta mûanyag csipke), inkább rendes betét is kéne, nem csak tisztasági, mert inkább fölöslegesen legyen nálam, minthogy ázzak a vérben és kunyerálni kelljen, de tampont ne vigyél, aztán: zokni, köntös, papucs (én ebbõl is kettõ párral vinnék, az egyik gumipapucs a zuhanyozáshoz, a másik sima papucs mászkálni), tusfürdõ vagy szappan, fogkefe, fogkrém, fésû, hajkefe, hajgumi ha hosszú hajad van, arckrém, pohár és bögre, egy-egy darab kanál, kés, villa (a kórházakban nem jellemzõ, hogy adnak evõeszközt), pár darab szalvéta, egy guriga WC papír, pár darab papírzsepi, pár darab újság vagy magazin vagy egy jó könyv olvasnivalónak, esetleg rejtvény és toll, pár darab 10-es, 20-as, 100-as aprópénz, ha innál néha egy kávét az automatából, vihetsz kispárnát ha nem tudsz nélküle aludni (én egy tapodtat sem megyek kispárna nélkül, mert nem biztos, hogy akárhova megyek ott van), ha van valami olyan gyógyszer amit minden nap szedned kell azt is vidd magaddal, a mobilod legyen fullra töltve és akkor a töltõ nem kell, pár üveg ásványvíz, esetleg egy gyümölcslé is, de ne szénsavasat, és ha akarsz esetleg adni paraszolvenciát nõvérkének, mûtõsfiúnak, vagy a dokinak akkor pénz és boríték. :) Más nem jut eszembe, ha ez nálad van akkor nagy meglepi nem érhet. :) Jobbulást kívánok!

Vigyél magaddal törölközõt, egy kisebbet és egy nagyobbat, 2 váltás hálóruhát (hálóing vagy pizsama, amit szeretsz), legyen nálad 3-4 bugyi (normális, ne tanga, meg tiszta mûanyag csipke), inkább rendes betét is kéne, nem csak tisztasági, mert inkább fölöslegesen legyen nálam, minthogy ázzak a vérben és kunyerálni kelljen, de tampont ne vigyél, aztán: zokni, köntös, papucs (én ebbõl is kettõ párral vinnék, az egyik gumipapucs a zuhanyozáshoz, a másik sima papucs mászkálni), tusfürdõ vagy szappan, fogkefe, fogkrém, fésû, hajkefe, hajgumi ha hosszú hajad van, arckrém, pohár és bögre, egy-egy darab kanál, kés, villa (a kórházakban nem jellemzõ, hogy adnak evõeszközt), pár darab szalvéta, egy guriga WC papír, pár darab papírzsepi, pár darab újság vagy magazin vagy egy jó könyv olvasnivalónak, esetleg rejtvény és toll, pár darab 10-es, 20-as, 100-as aprópénz, ha innál néha egy kávét az automatából, vihetsz kispárnát ha nem tudsz nélküle aludni (én egy tapodtat sem megyek kispárna nélkül, mert nem biztos, hogy akárhova megyek ott van), ha van valami olyan gyógyszer amit minden nap szedned kell azt is vidd magaddal, a mobilod legyen fullra töltve és akkor a töltõ nem kell, pár üveg ásványvíz, esetleg egy gyümölcslé is, de ne szénsavasat, és ha akarsz esetleg adni paraszolvenciát nõvérkének, mûtõsfiúnak, vagy a dokinak akkor pénz és boríték. :) Más nem jut eszembe, ha ez nálad van akkor nagy meglepi nem érhet. :) Jobbulást kívánok!

Milyen az ellátás a kórházakban? Hogy zajlanak a dolgok?

Azt szeretném megkérdezni, hogy pl.: mikor van reggeli/ebéd/vacsora, egy szobában általában hány ember van, egy emeleten egy fürdőszoba van, az orvosok egy nap hányszor jönnek be a kórterembe, ha egy rutinműtétről műtétről lenne szó?

Legjobb válasz: Kórházanként változó.

Kórházanként változó.
Nincs egy általános sablon, hogy hogy építik ki a kórházakat és milyen rendszerrel dolgoznak az orvosok. Tehát, sokkal hasznosabb válaszokat kapnál, ha konkrét kórházat és osztályt írnál:)
A kérdező hozzászólása: Gondoltam általánosságban írhatnátok róla, kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban. :) Amúgy a szegedi 2-es kórházról lenne szó, de ez gondolom sokaknak nem mond semmit! :)
Szia! Kb: fél6-6 körül jön a nõvér: lázat mér. Gyógyszert oszt. 7-8 körül reggeli vizit, ekkor jön orvos (mûszak átadása). 8-9 reggeli. Kezdõdnek a mûtétek 11-13 között vmikor nagyvizit, sok orvos egyszerre 12 ebéd, gyógyszerosztás (ha kapsz) Nõvér napközben jön-megy (infúziót cserél pl), egyáltalán nem biztos, hogy mindenkihez, ha nincs gond miért is menne?! 17-18 körül vacsiosztás Gyógyszerosztás 20-22 között vizit. Alvás
A többi tényleg nagyon-nagyon eltérõ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon sokat segítettetek! :)

Ha olyan korházban fogok szülni ahová nekem kell vinni a babának a dolgait, akkor mit vigyek neki? Milyen ruhát? Pelust? Vagy egyáltalán? Május végén fog születni.

Legjobb válasz: Ezt kórháza válogatja, meg kell kérdezni. Nálunk ruhát nem kell vinni viszont pelenkát, cumisüveget és popsitörlõt igen. Popsikrémet adnak. Nincs szülõszoba látogatás? Vagy kérdezz meg valakit aki ott szült vagy a dokit esetleg hátha tudja.

Ezt kórháza válogatja, meg kell kérdezni. Nálunk ruhát nem kell vinni viszont pelenkát, cumisüveget és popsitörlõt igen. Popsikrémet adnak. Nincs szülõszoba látogatás? Vagy kérdezz meg valakit aki ott szült vagy a dokit esetleg hátha tudja.
Bodyt, rugdalózott, kis sapkát, hálózsákot.ha nem adnak 1. csomag pelenkát, törlõkendõt, popsikrémat, fürdetõket. melyik kórházba fogsz szülni, hogy neked kell vinni?
A kérdező hozzászólása: Külföldön(Angliában).
Hát azt szerintem ott kell megkérdezni mert itt teljesen mások a szokások gondolom.

Tapasztalatok a váci korházban? Ki szült itt mostanában? Milyenek a dokik? Hogy müködnek bent a dolgok? Irjatok

Én is vácon fogok szülni és nagyon kiváncsi vagyok :)Nekem ez az elsö babám :)30hetes kismami:)
Jól gondolom?Az Uzsoki egyben a Bajcsy is a X.ker.ben?
Az uzsoki az Zuglóban van, XIV.ker. Két külön kórházról van szó. Én 89-ben, 99-ben és idén fogok ott szülni.Nekem nem volt semmilyen problémám.Meg voltam mindennel elégedve. Hogy most hogy mennek a dolgok azt nem tudom, de a dokik 90%-át ismerem, szülésznõkre nem nagyon emlékszem, , a csecsemõsök közül lehet már nyugdijasok .hmmm...
10:06! Én vagyok AZ A NAGYOKOS! Képzeld azért kérdeztem, mert a Bajcsyról van véleményem!A védõnõm mondta Uzsokinak, mire rákérdeztem és azt mondta, hogy valaki így hívja valaki úgy, de egy és ugyanaz!Nem tudom ki pontozgat le, de amilyen stílusban lehordod az embert(aki szintén segítségért, vagy segíteni van itt)meg is érdemled! 30 hetes
Komolyan mondom, azt hittem ez egy értelmes fórum, ahol a kismamák a tapasztalataikat megoszthatják azokkal , akik kérdeznek. Megint lelettem pontozva, fogalmam sincs miért?!! Melyik nagyokos gondolja, hogy az Uzsoki és a Bajcsy egy és ugyanaz a kórház?...... Mondjuk én megvagyok -e nélkül a kérdezz-felelek nélkül, 3.babámat várom.Sok féle tapasztalatom van szüléssel és vetéléssel, szoptatással..egyebekkel kapcsolatban. De ha komoly válaszokat vártok, és az nem tetszik azért pontoztok le valakit, akkor a sok bárgyu kérdést otthon apucival beszéljétek meg.... Az ember próbál segiteni, annak aki komolyan kérdez, és komolyan aggódik és nincs kivel megbeszélje és akkor egy-két jopofi...ááááá nem is ér ennyit az egész....
A kérdező hozzászólása: 3. válaszolónak. Nem én pontoztalak le, mert eddig a Te válaszod volt érdemben valamirevaló. Én is a 3. babát várom. Az elsõ 2 lányt a Nyírõbe szültem. A mostani dokim pedig Újpesten rendel az SZTK-ban és az Uzsokiban vezet le szüléseket. Ezért is tettem fel a kérdést, mert fogalmam sincs, hogy ott hogy mennek a dolgok, meg hát 15 éves a kisebbik lányom, gondolom azóta elég sok minden megváltozhatott kórházi viszonylatban.
A kérdező hozzászólása: Lányok olyan jó lenne, ha nem veszekednétek, nem azért tettem fel a kérdést, hogy kiderüljön ki a domináns nõ. Egyébként az Uzsoki a Mexikói útnál van Zuglóban. Még mindig várom a válaszokat.
12:31-es vagyok.Sajna akkor nem jól voltam informálva, így nem írom le a véleményem(bajcsyról), mert hát úgy sem segít.Bocsi, nem veszekedni akartam, csak rosszul esik, ha letámadják az embert, amikor csak segíteni akart.

Mit lehet tudni a Heim Pál kórház szemészetéről? Milyenek az orvosok? Pl. Ekcémára rögtön szteroidos dolgot javasolnak?

Legjobb válasz: Ezt jól elrontottam,bocsi, remélem kijavítják, persze a bõrgyógyászatra gondoltam!!! Csak nemrég voltunk ott a szemészeten, lehet azért írtam ezt automatikusan.

A kérdező hozzászólása: Ezt jól elrontottam, bocsi, remélem kijavítják, persze a bõrgyógyászatra gondoltam!!! Csak nemrég voltunk ott a szemészeten, lehet azért írtam ezt automatikusan.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!