Találatok a következő kifejezésre: Milyen dokumentum a (29 db)

Ugye többletpont jár jelentkezésnél a sporteredményért is. Milyen dokumentumot kell feltöltenem, hogy igazoljam az eredményt? Mindegy az, hogy milyen osztályban (extra liga, NB1, NB2) született azaz eredmény?

mert ugye országos 1-3. helyezésért lehet plusz pontokat kapni. Én egy NB2-es, junior röplabda csapatban játszom és 2. helyezést értünk el az országos bajnokságon. Szóval azért is lehet akkor pontot kapni, nem?

Legjobb válasz: Hát. A Tájékoztatóban ez van, bogozd ki, én ehhez nem értek: "Többletpontok sporteredmény alapján: Az eredmény elérésekor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által szervezett olimpiai játékokon, a FIDE által szervezett Sakkolimpián és 1984-tõl kezdõdõen a Paralimpián vagy Siketlimpián szereplõ sportágban legfeljebb egy eredményért: -világ- és Európa-bajnokságon elért legalább 3. helyezésért 20 többletpont -országos, sportági szakszövetség által szervezett országos bajnokságon elért legalább 3. helyezésért 10 többletpont adható."

Hát. A Tájékoztatóban ez van, bogozd ki, én ehhez nem értek: "Többletpontok sporteredmény alapján: Az eredmény elérésekor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által szervezett olimpiai játékokon, a FIDE által szervezett Sakkolimpián és 1984-tõl kezdõdõen a Paralimpián vagy Siketlimpián szereplõ sportágban legfeljebb egy eredményért: -világ- és Európa-bajnokságon elért legalább 3. helyezésért 20 többletpont -országos, sportági szakszövetség által szervezett országos bajnokságon elért legalább 3. helyezésért 10 többletpont adható."
NB2-ért semmit
A kérdező hozzászólása: de honnan tudod h nb2 ért semmi? télleg csak ennyi van írva h olyan sportágban, ami olimpiai játékokon is szerepel és h országos bajnokságon legalább 3. helyezésért 10 pont adható...:S

A bátyám meghalt, de csak apáról vagyunk testvérek. Jár-e így is nekem a rendkívüli 2 nap szabadság? Milyen dokumentumot kell majd bemutatnom a munkáltatómnak?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Igen jár szerintem. Részvétem:( apa is 3 hete halt meg, öngyilkos lett, én egy napot voltam itthon, de kettõ rendkívüli járt volna.

Igen jár szerintem. Részvétem:( apa is 3 hete halt meg, öngyilkos lett, én egy napot voltam itthon, de kettõ rendkívüli járt volna.
A kérdező hozzászólása: Köszi, részvét Neked is! Utálom a halált!!!
Ezzel mindenki így van... Minket is elér majd:/
Õszinte részvétem. De mire kell a két nap? Utazásra? vagy csak úgy?
A kérdező hozzászólása: Igazából egyik a temetésre a másik meg kicsit kifújni magam. De nem is a 2 nap a lényeg... Hanem, hogy milyen papírt kell majd bemutatnom? Mert akkor úgy készülök, fénymásolok vagy ilyesmi, ha esetleg halotti bizi kell vagy nem tom...
Részvétem! Szerintem nem fogja meghazuttolni ha megmondod mi történt.El fogja hinni mert ha nem akkor szólj és neki is ki fog kerülni 2+ nap szabi


Óvodai beíratkozásnál milyen dokumentum kell, illetve szükséges-e gyermekkel menni vagy elég csak a szülő?

Gondolok itt Eü. kiskönyv, anyakönyvi kivonat stb.

Legjobb válasz: Én vittem a lányomat, körülnézett pár percig. A beíratáshoz kellett anyakönyvi kivonat és tettek fel pár kérdést, alapadatokat, lakcím, TAJ szám, telefonszám, ha valami adódik.

Én vittem a lányomat, körülnézett pár percig. A beíratáshoz kellett anyakönyvi kivonat és tettek fel pár kérdést, alapadatokat, lakcím, TAJ szám, telefonszám, ha valami adódik.
Nálunk születési anyakönyvi kivonat és lakcímkártya kell, na meg a gyerek. Erre én is rákérdeztem.

Milyen dokumentum kell a házassági szerződéshez? Mennyibe kerül ezt megcsináltatni az ügyvéddel? Hol találok jó ügyvédet Budapesten, aki ezzel foglalkozik?

Legjobb válasz: Közjegyzõvel is lehet házassági szerzõdést csináltatni.Mindegyik közjegyzõ jó.A www.mokk.hu címû oldalán található a bal oldalon egy keretben település.Arra rákattintva találsz bármilyen településen közjegyzõt.( neve,címe,telefonszámát stb. )

Közjegyzõvel is lehet házassági szerzõdést csináltatni.Mindegyik közjegyzõ jó.A http://www.mokk.hu címû oldalán található a bal oldalon egy keretben település.Arra rákattintva találsz bármilyen településen közjegyzõt.( neve, címe, telefonszámát stb. )

Tudtommal a legrégebbi írásos emlék örökmozgó tervrõl a Bhaskara's wheel 1159-bõl, de sehol nem találom, hogy milyen dokumentumban szerepel és ábrát se az eredeti rajzról. Nincs fönt sehol az eredeti?

Legjobb válasz: A Google képkeresõ egy csomó képet dob ki róla. De szerintem golyókkal nem mûködhet soha. Viszont üreges hengerekkel, azaz hegergyûrûkkel, aminek nagyobb a tehetetlenségi nyomatéka... Ki tudja, talán Orffyreus hengereit ezért nem engedte megérinteni a végein, hátha kiderül amit most írtam.

A Google képkeresõ egy csomó képet dob ki róla. De szerintem golyókkal nem mûködhet soha. Viszont üreges hengerekkel, azaz hegergyûrûkkel, aminek nagyobb a tehetetlenségi nyomatéka... Ki tudja, talán Orffyreus hengereit ezért nem engedte megérinteni a végein, hátha kiderül amit most írtam.
A kérdező hozzászólása: persze tele van a net, kb. mindenhol ugyanazzal az egyszerû kis számítógépes grafikával, az nyilván nem az eredeti, hanem valaki készítette késõbb, tudom is hogy melyik honlapról származik, de az eredeti rajz érdekelne, ami az eredeti könyvben van! Vagy esetleg valaki tudja biztosan azt, hogy nincsen rajz a könyvben, csak szöveg? Sajnos csak a szanszkrit köteteket találtam és elég macerás átlapozni a sok ezer oldalt, mivel szanszkritül nem tudok még azt sem tudom melyik kötetben lehet, vagy melyik fejezetben.

Kell-e neki személyit kiváltani vagy bármi mást? Milyen dokumentumot kell magunkkal vinnünk, ami elfogadottan bizonyítja, hogy mi vagyunk a szülei?

4 éves kisfiammal repülõvel mennénk nyáron Németországba, hárman, vagyis apa és anya együtt vinné ki. Nem szeretnék fennakadást a reptéren.

Legjobb válasz: Valamilyen szemelyazonosito igazolvanya kell hogy legyen, mert anelkul nem szallhat repulore. Szemelyigazolvany, vagy utlevel. (Nemetekhez a szemelyi eleg) Azt, hogy ti vagytok a szulei szuletesi anyakonyvi kivonattal tudjatok bizonyitani. De ezen mar nem szoktak fennakadni, a vezeteknevbol latjak :) Mondjuk en azert a biztonsag kedveert szoktam vinni.

Valamilyen szemelyazonosito igazolvanya kell hogy legyen, mert anelkul nem szallhat repulore. Szemelyigazolvany, vagy utlevel. (Nemetekhez a szemelyi eleg) Azt, hogy ti vagytok a szulei szuletesi anyakonyvi kivonattal tudjatok bizonyitani. De ezen mar nem szoktak fennakadni, a vezeteknevbol latjak :) Mondjuk en azert a biztonsag kedveert szoktam vinni.
személyi vagy útlevél kell neki, a személyit ingyenesen tudjátok igényelni, az útlevélért fizetni kell
Személyi kell mindenképp minden utasnak, a csecsemõnek is. Útlevél is jó de az felesleges, drága ehhez. A másik része pedig: nagyon naiv vagy ha azt hiszed érdekel bárkit is, hogy kinek a gyerekét viszed. Senki nem fogja kérdezni. Bár feltételezem ha ellopnának egy 4 éves gyereket az országos botrány lenne és akkor reptéren is talán jobban ellenõriznének. De alap esetben senkit nem érdekel kit viszel, különben sincs ilyen szabály, hogy a 4 éves kizárólag a szüleivel utazhat.

A személyautómban szállítok valamit (akármit) közúton, igazoltató rendőrnek milyen dokumentumot kell prezentálnom?

Nem kereskedelmi mennyiségű jövedéki árúról kérdezek.

Legjobb válasz: Nem mindegy, hogy mit és hogyan. Pl nem mindegy, hogy a baseball ütõ az ülés mellé van bekészítve, vagy a csomagtartóban van egy sporttáskában az izzadt cuccok és a törölközõ mellett. Az egyik miatt elõállíthatnak. Nem kereskedelmi mennyiségû jövedéki árunál is lehet probléma, pl a ciginél a kereskedelmi mennyiség az 1 csík asszem. Ha nálad van 6 doboz Priluki akkor sem vagy sokkal elõrébb :) Jó lenne tudni kicsit konkrétabban, hogy mirõl is van szó.

Nem mindegy, hogy mit és hogyan. Pl nem mindegy, hogy a baseball ütõ az ülés mellé van bekészítve, vagy a csomagtartóban van egy sporttáskában az izzadt cuccok és a törölközõ mellett. Az egyik miatt elõállíthatnak. Nem kereskedelmi mennyiségû jövedéki árunál is lehet probléma, pl a ciginél a kereskedelmi mennyiség az 1 csík asszem. Ha nálad van 6 doboz Priluki akkor sem vagy sokkal elõrébb :) Jó lenne tudni kicsit konkrétabban, hogy mirõl is van szó.
Ha van számlád, nyugtád, vagy szállítóleveled, akkor nem érhet baj! :D
alapvetõen ha nem billencs ifával viszed a szétvágott autóalvázakat, akkor semmit. A rendõrnek kell bizonyítania a jogellenességét
Az üzenet küldõje: *** Az üzenet címzettje: Harkonnen Az elküldés idõpontja: ma 20:21 Az üzenet oka: A kérdésre írt válasz: A személyautómban szállítok valamit (akármit) közúton, igazoltató rendõrnek milyen dokumentumot kell prezentálnom? "Ha van számlád, nyugtád, vagy szállítóleveled, akkor nem érhet baj! :D" Az üzenet szövege: Apámtól kértem tûzifát mert az enyém elfogyott.A rendõr pedig szállítólevelet kért, apám ugyan honnan a fenébõl adott volna. Legalább lefoglalták, mert akár lophattad is, ha nincs róla semmi papír! Most van a lopott fa szezonja!
A fa nem jövedéki termék (áru).
Erdészeti termékre valami speciális szabály vonatkozik (én se tudtam idáig). [link] [link]
A kérdező hozzászólása: Személykocsi--tehát menetlevél nem kell nem kereskedelmi mennyiségû jövedéki termék nem tiltott árú(PL: KÁBÍTÓSZER) szerintem ezeken kívül bármit szállíthatok az autómban, úgy hogy nincs róla papírom.

Sony X8ra szeretnék feltölteni egy word dokumentumot, de amikor összedugom a gépet és a telefont. Milyen mappában kell belerakni a doksit, a telefonon hol fog megjelenni?

Legjobb válasz: Berakoda memóriakártyát a telefonba, feltelepíted a telefonra az Astro nevû programot (ez egy fájlkezelõ) és felmásolod a dokumentumot. Mindegy hová teszed, az Astroval meg tudod keresni és elvileg meg is nyitja.

Berakoda memóriakártyát a telefonba, feltelepíted a telefonra az Astro nevû programot (ez egy fájlkezelõ) és felmásolod a dokumentumot. Mindegy hová teszed, az Astroval meg tudod keresni és elvileg meg is nyitja.
Mindegy hova teszed. Ha van rajta valamilyen dokumentum olvasó akkor az úgy is megjeleníti azokat a fájlokat amiket tud olvasni.

Asztalon levő mappából adatmásolás egy másik webhelyre. Open Office 3.2-ben lett a dokumentum szerkesztve. Nem engedi a másolást! Milyen program szükséges hozzá?

Legjobb válasz: Mit jelent a „másik” webhely? (Egészen pontosan milyen protokollal, milyen fájlkezelõvel, programmal, pontosan hova akarod másolni?) Mit jelent az, hogy „nem engedi”? (Kiír-e valamiféle hibát, ha igen, akkor mi a pontos hibaüzenet?)

Mit jelent a „másik” webhely? (Egészen pontosan milyen protokollal, milyen fájlkezelõvel, programmal, pontosan hova akarod másolni?) Mit jelent az, hogy „nem engedi”? (Kiír-e valamiféle hibát, ha igen, akkor mi a pontos hibaüzenet?)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!