Találatok a következő kifejezésre: Milyen diétás vegyek (2 db)

Milyen diétás port vegyek?

Legjobb válasz: Ezekbõl a legszélesebb a kínálat. Alapvetõen egy zsírmentes étezést lehet velük helyettesíteni, mivel általában nagyon alacson a zsírtartalmuk (1% kürüli). Viszont a legtöbb készítménynek nem túl magas a fehérjetartalma, és vacsorára fogyasztva a szénhidrátok is zsírrá alakulnak. Ha valaki csak egy étkezést, a vacsorát akarja helyetesíteni, akkor válasszon inkább egy fehérje-kiegészítõt (pl. szójafehérjét, ami maga is tartalmaz zsírégetõ és anyagcsere gyorsító, de nem káros anyagokat). Ha valaki csak ezeket a diétás porokat akarja enni hosszabb ideig, akkor olyat kell választani, ami tartalmaz gyümölcscukrot is, mert máskülönben az agy nem kap elég tápanyagot (az agyunk cukorra mûködik), aminek kellemtlen hatása lehet néhány nap alatt (akár eszméletvesztés is!). Érdemes tehát jól áttanulmányozni az összetétel-címkéket vásárlás elõtt.

Ezekbõl a legszélesebb a kínálat. Alapvetõen egy zsírmentes étezést lehet velük helyettesíteni, mivel általában nagyon alacson a zsírtartalmuk (1% kürüli). Viszont a legtöbb készítménynek nem túl magas a fehérjetartalma, és vacsorára fogyasztva a szénhidrátok is zsírrá alakulnak. Ha valaki csak egy étkezést, a vacsorát akarja helyetesíteni, akkor válasszon inkább egy fehérje-kiegészítõt (pl. szójafehérjét, ami maga is tartalmaz zsírégetõ és anyagcsere gyorsító, de nem káros anyagokat). Ha valaki csak ezeket a diétás porokat akarja enni hosszabb ideig, akkor olyat kell választani, ami tartalmaz gyümölcscukrot is, mert máskülönben az agy nem kap elég tápanyagot (az agyunk cukorra mûködik), aminek kellemtlen hatása lehet néhány nap alatt (akár eszméletvesztés is!). Érdemes tehát jól áttanulmányozni az összetétel-címkéket vásárlás elõtt.

Milyen diétás kaját vegyek magamnak, ha nincs fõtt ételem és csak úgy beugrok este a boltba?

Az utóbbi idõben alapvetõen egy kalóriaszámolós-szénhidrátszegény jellegû étkezéssel élek, komoly diétának nem nevezném, csak úgy nagy vonalakban odafigyelek arra, hogy mit és mennyit eszek, de sohasem éheztetem magamat, csak nem eszek annyi cukrot, fehér lisztet, zsírt, stb. Ezzel és némi mozgással már 30 kilótól szabadultam meg, még szeretnék 20-at leadni.

Legjobb válasz: Vegyél teljes kiörlésü péksüteményt (valamennyi belefér a napi keretbe), sonkát, sajtot hozzá, meg uborka, paprika, paradicsom hozzá. (Esetleg összerakod szendvicsnek.) A light értelmetlen ötlet, mert abban a kevesebb zsírt sok szénidráttal kompenzálják, szóval rosszabb, mint a hagyományos. A gyümölcsök meg közel sem olyan vésze, ahogy sokan hiszik, a legtöbb gyümölcsben nincs túl sok szénhidrát.

Vegyél teljes kiörlésü péksüteményt (valamennyi belefér a napi keretbe), sonkát, sajtot hozzá, meg uborka, paprika, paradicsom hozzá. (Esetleg összerakod szendvicsnek.) A light értelmetlen ötlet, mert abban a kevesebb zsírt sok szénidráttal kompenzálják, szóval rosszabb, mint a hagyományos. A gyümölcsök meg közel sem olyan vésze, ahogy sokan hiszik, a legtöbb gyümölcsben nincs túl sok szénhidrát.
Én a helyedben vennék zsírszegény túrót és azt enném vacsira. :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ez így nehéz, hogy se sok szénhidrátot, se sok zsírt nem akarsz... Sovány fehérjével nem egyszerû kalóriát bevinni, illetve abból mennyiség kell. Boltban nekem se egyszerû, de már megszoktam, hogy mindig mindenhova viszek saját ételt. Nos. Az általad írt sonkát kiegészíteném mondjuk paradicsommal (akár pürével, az legalább jóízû és nem drága, a bolti paradicsommal nem sokszor vagyok megelégedve, szezonon kívül különösen nem), valamiért a paradicsom engem valamelyest laktat, nem tudom, Te milyen vagy. Persze más zöldségeket is vehetsz, ha nem is lehet velük jóllakni, segítenek és jó ételek. Gondolom, az olajos magvak zsírtartalma zavar, ha már a zsíros sajtoké is (pedig mindkettõ jól laktat és boltban simán megvehetõ), de így sok mást sajnos nem tudok. A gyümölcsök némelyike még jó lehet kiegészítésnek, ember- és helyzetfüggõ, de van, amelyik laktat s egy szem gyümölcsben a szénhidráttartalom se vészes - van, amelyik diétában igen, de aki annyira leviszi a szénhidrátot, annak muszáj sok zsírt ennie, ha jól is akar lakni s feleslegesen, sõt károsan sok fehérjét sem akar bevinni.
Sovány túró, cottage cheese, tonhalkonzerv
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszönöm a válaszokat. Persze, ahogyan írtam, tisztában vagyok vele, hogy semmi bajom nem lesz, ha veszek egy teljes kiõrlésû kiflit vagy egy almát (egyébként a gyümölcsöket a kaloriabazis, hu-n néztem és nagyon meglepõdtem) Egyszerûen ötleteket akarok gyûjteni, hogy ha esetleg kihagynék valamit a keresgélésben, ami adja magát, csak nekem nem jut eszembe. A túró jó, ahogyan láttam, a Lidl-Aldiban van alacsony zsírtartalmú, de a Tescos is jó lesz, ha más nincs (általában ha ilyen van, akkor a Tesco van már csak nyitva). Amit még néztem, az a ricotta, az zsírszegényebb, mint a túró és szeretem is. A zöldség is jó gondolat. A tonhalat nem szeretem. Szóval köszi, ha van még ötlet, gyûjtsünk. Pl ha nap közben vagyok, akkor szoktam venni egy grillcsirke-darabot, az is elég jó, csak sajnos este már bezár a grilles, mire odaérek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!