Találatok a következő kifejezésre: Milyen cumit venni egy (2 db)

Milyen cumit érdemes venni egy újszülöttnek?

Mikortól lehet adni neki cumit, és érdemes egyáltalán?

Legjobb válasz: Amennyiben szoptatni szeretnéd, semmilyet nem ajánlok.

Amennyiben szoptatni szeretnéd, semmilyet nem ajánlok.
Van fogszabályzós latex, meg szilikon.Én vettem mindkettõbõl egyet, mert sajna válogatosak ám a babók.Én ugyan az újszülöttnek valót vettem, de ismerõsnek nem is fogatta el a kicsit, mindjárt a nagy cseresznye alakú kellett neki.Jó babó várást 38 hetes kismama
A fogszabályzós a jó, az én fiam a latexet szereti, mert õ nagyon csócsálja. Rá is van írva, hogy a cumit rágcsáló babáknak a latexet ajánlják. Ezek viszont egy idõ után ragacsosak lesznek, ilyenkor ki kell cserélni.
Cumi Ideális esetben tehát a baba szopizási igényét teljes mértékben a cicin elégíti ki. A cumi amellett, hogy cumizavarhoz, szopizási problémákhoz vezet (különösen az "anatómiailag formázottak"), mivel egészen másfajta ingert okoznak a szájban, egészen másképp kell a babának a szájában tartania, a tejtermelés visszaesését is okozhatják. Ugyanis ha a baba idõnként cumit kap, ahelyett, hogy mellre kerülne, nem tudja elég tej termelésére késztetni a mellet. Ez különösen növekedési ugrások idején okozhat gondot. A mell azonban sosem teljesen üres, tehát komfortszopizás idején is jön belõle némi tej. Egyes babák ezt nehezményezhetik, mivel már pukkadásig laktak, csak épp még szopiznának. Vannak babák, akik ezt úgy oldják meg, hogy ilyenkor a fölösleges tejet kifolyatják a szájukból. Más babák viszont kellemetlenül érzik magukat a folyó tejtõl. Nekik segíthet, ha ilyenkor az "üresebbik" mellre tesszük rá õket. Ha ez sem válik be, akkor odaadhatjuk szopizni a tiszta, rövidre vágott körmû ujjunkat, ezen általában meg szoktak nyugodni. Az ujj sokkal jobban hasonlít a cicire, mint a cumi, így nem okoz cumizavart. Ezek a babák általában hamar fölfedezik az ujjukat, és utána azt szopizzák. Az ujjszopós babák azonban mindig jelentkeznek, amikor ténylegesen tejre van szükségük, tehát nekik nem lehet "betömni" a szájukat az ujjacskával. Mindamellett tehát, hogy a hétköznapi életben nem javasolható a cumi használata, egyes terápiás esetekben beválhat, pl. olyan babáknál, akiknél gyenge a száj körüli izmok tónusa tornázásra, vagy huzamosabb idõt inkubátorban tölteni kényszerülõ babáknál fájdalomcsillapításra
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!
Ha már a cumi mellett döntöttél: legalább 5-öt vegyél, mert ha kellene a következõ, tuti nem kapsz olyat :-) De indulásnak szerintem sem kell cumi. Ha jól szopizik, nem hiányolja majd.

Milyen márkájú cumit érdemes venni egy újszülöttnek?

Azt hallottam,hogy aventos cumik elég jók! Ti milyet vettetek?

Legjobb válasz: NUK,Avent

NUK, Avent
Nálunk a Nuby vált be. Azzal etettük meg elöször és késõbb hiába próbáltunk mást, már nem fogadta el, csak a Nuby-st. Van belöle olyan ami "3állású" tehát amelyik szám az orra felé áll olyan erõsséggel folyik a cumi. Cseppmentes. Szelepes, tehát nem nyel sok levegõt. Vannak rajta ínymasszírozó gömböcskék is. Ha viszont Avent-et veszel(nekünk az itatópohara bejött nagyobb korban) akkor cumisüvegmelegítõ vásárlásnál figyelj, hogy beleférjen, mert azok szélesebb üvegek.
A miénk egy olcsóbb fajta, asszem Babynova a neve, de nem tudom. Ezt kapta elõször, ezt szerette meg. Késõbb (három hónapos korában) kapott egy aventosat, azt kiköpi, csak a jólmegszokott cumiját szereti, pedig az már lassan kicsi is neki (végülis három hónaposig jó), de hallani sem akar másikról. Szerintem minden babának az a jó, amihez hozzászokik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!