Találatok a következő kifejezésre: Milyen cumisüveget egy újszülött (2 db)

Milyen cumisüveget kell vennem egy újszülött babának?

Vagy teljesen mindegy? De gondolom, mindenképp kellene, hiszen ? is szomjas lesz majd...

Legjobb válasz: Van, de igazából nem a cumisüveg újszülötteknek való, hanem a rajta található cumi maga. De igen, cumiból is van direkt újszülötteknek való. Azt lehet venni, de cumisüveget ha anyatejes akkor nem érdemes sztem az elsõ pár hónapban.,

Egy cumisüvegem volt amit a Felicitas csomagban kaptam, az Avent volt, valamint egy cumit. Egyikre sem volt soha szükségem, mert a fiam szopott, sosem cumizott, vagy cumisüvegezett. 8 hónapos korában akartam vizet adni, de nem tudta használni, így pohárból ivott. Az újszülöttnek is jobb, ha pohárból iszik, de ha minden jól megy és sikerül szoktatni, akkor nem is kell egyik se. Szerintem max. 1 cumisüveg legyen, tudsz késõbb is venni ha szükséges. Amúgy szerintem marha drágák.
A kérdező hozzászólása: Latexet én is azért nem vettem, mert én magam allergiás vagyok rá... A Felicitas csomagot most fogom átvenni, körbekérdeztem, de azokat a válaszokat kaptam, hogy már nincs benne avent cumisüveg. Pedig azt szerettem volna fõleg...:(
Van, de igazából nem a cumisüveg újszülötteknek való, hanem a rajta található cumi maga. De igen, cumiból is van direkt újszülötteknek való. Azt lehet venni, de cumisüveget ha anyatejes akkor nem érdemes sztem az elsõ pár hónapban.,
Mi is vettünk, hogy legyen itthon, ne akkor kelljen futkosni, mikor éppen kéne.Azt viszont nézd meg, milyen fejeket lehet hozzá késõbb venni, ha nagyobb lesz a baba.
Nem a márka számít sem cuminál, sem cumisüvegnél, hanem a cumi alakja.Van lapos, ocális, fél lapos, kerek, szilikon, latex, fogszabályzós ...és oldalakat lehetne sorolni.Mi gyakorlatilag a fél baba boltot felvásároltuk, mire rájöttünk, hogy melyiket szereti és fogadja el a kisfiunk.Szóval lehet az Avent, NUK, Tommy, ...nem az számít.Én is jól bevásároltam még születése elõtt egy csomó félét és egyiket sem szereti.Ott áll a szekrénybe.Szerintem várd meg, míg megszületik és egyesével próbálgassátok.Majd õ eldönti, hogy melyiket szerei.
Szia!Vegyél nyugodtan 2 db cumisüveget:1 db 260 ml-t, 1 db 125 ml-t.Arra figyelj hogy hány cseppes a cumija, de ez a dobozára rá van írva, meg vehetsz pót cumit is.Mi is így jártunk, vettem cumisüveget és sógornõm szólt, hogy ez 2 cseppes és vegyek 1 cseppeset az jó újszülöttnek, és vettünk pótcumit.Én Aventeset vettem, azért csak 1-1 mert majd kiderül hogy kell e.Kérdezz nyugodtan!Én is most vásárolok be!Boldog babavárást!!Elsõ babás 30 hetes kismami
Felesleges pont emiatt megmutatni a védõnõnek, hiszen úgy sem õ fogja használni. :) Majd a pici eldönti, neki mi a jó.
Nem kell neki cumisüveg egyáltalán ha szoptatsz. Neki a tej az inni és ennivaló is. Ha tápszeres lesz akkor más a helyzet.
Ha szükség van rá, akkor a párod megveszi.
medela cumik elég jók, és az üvegen tudod cserélgetni ak oránakl megfelelõen (vagy ha hasfájós akkor calma) a cumikat. a tetejére csavarozható fedél is van, és lehet fagyasztani, ha késõbb sok tejed lenne és eltennél tartalékba
A kérdező hozzászólása: 13-as! Ha nem túl indiszkrét kérdés: ugye írtad, hogy kaptad az avent cumisüveget és nem használtad... Megvan még? Én átvenném... (persze fizetnék érte)
13. vagyok. Sajna nem tudom az üveget àtadni, mert használva volt, bár nem cumisüvegnek. :) A cumija nem sokat volt a gyerkõc szájában, mivel mint írtam, 8 hónaposan adtam volna benne neki vizet, de nem tudta szívni, csak rágcsálta, kb. 1 hét után feladtam a próbálkozást. Nem is tudom hová kavarodott azóta. Az üvegét viszont tök jól hasznosítottam a konyhában méricskélni.
A kérdező hozzászólása: Azért köszi (13-as) Egyébként mindenkinek ment a zöld kéz! :)
Én nem vettem latexet, mert allergiát okozhat.
Nálunk a kórházba kellett vinni 2 cumisüveget is. Az egyiket tápszernek, ha szükség lenne rá a másik víznek. Én itattam vízzel, és nem is sárgult be, míg sokan akik csak szoptattak, maradtak 5-6 napot mert besárgult a babájuk. Te leszel az anya, te döntöd el, hogy kell-e cumisüveg, vagy sem. Nincs jó vagy rossz döntés. A cumisüveghez való kislyukú cumit vegyél. Vidd magaddal a boltba a cumisüveget és kérj segítséget az eladótól 0-6 hós cumi (1-es lyukú) tejhez (vagy tápszerhez) és egy másikat vízhez, teához. Én is kikészültem a szuperanyák miatt, akik csak azt hajtogatják, hogy szoptatni, szoptatni... 6 hét után nem volt tejem, akármit próbáltam nem volt. Nem mindenki tejcsárda, kellhet az az üveg.
Az én kisfiam az elsõ 3 hónapban nem fogadta el a szilikont, csak a latexet.Aztán fokozatosan tértünk át a szilikonra.
A kérdező hozzászólása: Amúgy cumiból is a latex vagy a szilikon jobb? Mert a 4 cumi, amit vettem, mind szilikonos. Vegyek szerintetek egy latexet is, vagy majd akkor, ha esetleg nem szeretné a szilikon cumit? Egyébként nagyon kíváncsi vagyok, melyiket fogja szeretni, mert mindegyik másfajta (magát a cumi alakját tekintve)...
A kérdező hozzászólása: A kérdés fontosságát növeli az is, hogy császáros leszek (egészségügyi okokból), így valószínûleg késõbb indul majd be a tejem. De mindenképp szoptatni szeretnék majd!
A kérdező hozzászólása: Cumit már vettem, abból van egy jó pár. 2 aventes cumi (0-3 hó) és 2 disney-s (szintén), bár szerintem az aventeset fogom adni neki az elején. Végülis én nem értek hozzá, majd szeretném megmutatni a védõnõnek is. Vagy felesleges? (megmutatni)
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, ezt sajnos nem tudni elõre. Azért kérdeztem, mert az 1 éves keresztlányunknál tapasztaltuk, hogy nagyon sokszor szomjas volt...
A kérdező hozzászólása: Olyanra gondolok, hogy van kifejezetten újszülött cumisüveg? Amit ekkor használunk, tudjuk késõbb is?
nekünk volt itthon aventos cumisüveg. de a lányom (2.)nem fogadta el és mammosat kellett venni. így szerintem ne tárazz be cumisüvegbõl. a fiam elfogadta az aventosat!

Milyen cumisüveget vegyek egy újszülött kisbabának?

Legjobb válasz: Szia. Nekem a védõnõ a NUK üveg cumisüveget javasolta. Reméljük nem lesz rá szükség, de ha mégis õ ezt a fajtát tartja a legjobbnak.

Szia. Nekem a védõnõ a NUK üveg cumisüveget javasolta. Reméljük nem lesz rá szükség, de ha mégis õ ezt a fajtát tartja a legjobbnak.
szia!! én nekem az avent cumisüveg volt a legjobb!!kifejezetten ujszülötteknek van!!sajnos nekem hamar elment a tejem és ezért volt rá szükség!!grat babához!
Én az Avent-es üveget is ajánlom, mert azt olyan erõvel kell szívnia a kicsinek, mintha szopna, így nem lesz gond. bár ha szoptatsz, nagyon ritkán kell cumisztatni, mert az anyatej sokkáig kielégíti a szomját és éhségét egyaránt.
Te valami jutalékot kapsz a Dr. Brown's-tól, hogy minden cumisüveges kérdésnél ezt reklámozod?
Avent , Tommee, Nuk, Mam, Chicco.... mind polikarbonát cumisüveg, szivároghat belõle a hormonzavart okozó biszfenol-A, amerikában már betiltották a polikarbonátot, elõbb utóbb európában is tiltólistán lesz. nekem a Dr. Brown's jött be, polipropilén, puha szilikon cumi, és a levegõztetõ csõ, ami tényleg megakadályozza, hogy levegõt nyeljen a baba, a többinél a szelep történet csak rizsa, mindbe belejut a légbuborék....
Nekünk a kórházban már az elsõ naptól teáztatták a babám, majd a harmadik naptól már tápszert is adtak neki.Otthonra teljesen szimpla cumisüveget vettünk, nem hiszem, hogy a kórházban valami különlegesbõl kapnák a babák a teát, vizet!
A kórházban semmiképpen sem ajánlom a cumisüveget, otthon is csak akkor, ha már kialakult a szopási technikája, illetve 6 hetes kora elõtt sztem bezavarhat mindenféle cumi, és elõre nem tudhatja senki sem, fog-e zavart okozni vagy sem. Az elsõ 2-3 napban elõtej van mindenkinek, utána indul be az érett tej termelõdése. Én azt láttam amkórházban, hogy adták az anyukák a cukros vizet addig is, míg beindult a tej, ettõl a pici pocakjuk befogadóképessége, ami az elõtej mennyiségéhez van méretezve, megnõtt, így beindult egy ördögi kör, hiszen újra megéhezett, újból sírt, megint kapott cukros vizet... Nekem már 3x is az vált be, hogy rögtön szülés után szopizzon, ha van rá mód, aztán amennyiszer csak ébren van, azonnal mellre tenni, ha jól kapja be, akkor attól sem kell félni, hogy kisebesedik, vagyis hagyhatod akármeddig is szopizni, így hamarabb is indul meg a tej. Ja, cumisüveg; nekünk 3 hónaposan tûnt úgy, hogy este pótolni kell, de nem fogadta el egyiket sem, inkább szopizott 2 óra hosszat. Utólag azt mondom, nem éhes volt, csak nyûgös...
Szia! Mi az AVENT cumisüvegeit használjuk, nálunk bejött mert tényleg erõsen kell szívni, így a szopást sem unja meg, ha nem olyan sugárban jön a tej mint az üvegbõl. Ha a kórházban is cumisüvegeztetni kell mert nincs esetleg elegendõ tejed, kérd meg a csecsemõs nõvéreket, hogy a saját üvegedet adják a babádnak.Gyakran elõfordul, hogy a kórházi nagy lyukú cumikat megszokva nem hajlandó szopni.
Szia! Mi épp ezzel a gonddal küszködtünk , ma vettük meg neki:) Én kinéztem neki egy tipust a brendonban, Tommee Tippee-s a márkája keress rá a brendon.hu-n.Jókat írtak róla és az ára sem vészes.Ma elmentünk és épp ahogy segítséget kértünk az eladótól, hogy mondja el jó lehet e ez, odajött egy apuka a kisfiával és mondta higgyük el, hogy nagyon jó õk is félve vették meg, mert nagyon jókat írtak róla de nekik nagyon bejött és csak ajánlani tudják.Ígymegvettük a mikrós terilizálójával együtt, meg vettünk hozzá két pót cumit, amúgy két 260ml-s üveget adnak a sterilizálóhoz, így 6990ft, amúgy meg 1890 a két üveg, sztem nem sok.És ez tényleg ergonómikusan van megtervezve a babáknak. Szóval én is csak ilyen tanácsot tudok adni, de sztem jó lesz, amúgy azt javasolták kezdetben 2cüveg bõven elég ha esetleg kell több veszel majd..
Nekem az elsõ két hétben kellet tejet pótolnom, úgyhogy mi is hozzászoktunk a cumisüveghez. Szerintem is az avent a legjobb, bár azzal nem értek egyet, hogy ugyanúgy kell szívni, mintha szopizna, mert a babám azóta se hajlandó szopizni, úgyhogy én fejem a tejet.
Mi is az Aventosat használjuk, nekünk nagyon bevállt. De azt vettem észre, hogy ha egy baba valamelyiket megszokja, akkor más formájút nem szeret használni.
Bocsi a "12hetes ...."ismátlésért.
Szia. nekünk is NUK van.Üveg is és cumik is. 12hetes kislány anyukája. Szerintem kelleni fog, mert jön a meleg, valószínü, hogy szomjas lessz majd.nekem Rebeka majd nem minden nap iszik egy kevés vizet a tejcsi mellé.+sajna estére pótolni kell neki, az meg csak üvegböl megoldható. 12hetes kislány anyukája.
Én is most vettem DrBrown-t, ajánlom! (én nem kapok jutalékot! :-))))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!