Találatok a következő kifejezésre: Milyen cumisüveget egy (6 db)

Milyen cumisüveget kell vennem egy újszülött babának?

Vagy teljesen mindegy? De gondolom, mindenképp kellene, hiszen ? is szomjas lesz majd...

Legjobb válasz: Van, de igazából nem a cumisüveg újszülötteknek való, hanem a rajta található cumi maga. De igen, cumiból is van direkt újszülötteknek való. Azt lehet venni, de cumisüveget ha anyatejes akkor nem érdemes sztem az elsõ pár hónapban.,

Egy cumisüvegem volt amit a Felicitas csomagban kaptam, az Avent volt, valamint egy cumit. Egyikre sem volt soha szükségem, mert a fiam szopott, sosem cumizott, vagy cumisüvegezett. 8 hónapos korában akartam vizet adni, de nem tudta használni, így pohárból ivott. Az újszülöttnek is jobb, ha pohárból iszik, de ha minden jól megy és sikerül szoktatni, akkor nem is kell egyik se. Szerintem max. 1 cumisüveg legyen, tudsz késõbb is venni ha szükséges. Amúgy szerintem marha drágák.
A kérdező hozzászólása: Latexet én is azért nem vettem, mert én magam allergiás vagyok rá... A Felicitas csomagot most fogom átvenni, körbekérdeztem, de azokat a válaszokat kaptam, hogy már nincs benne avent cumisüveg. Pedig azt szerettem volna fõleg...:(
Van, de igazából nem a cumisüveg újszülötteknek való, hanem a rajta található cumi maga. De igen, cumiból is van direkt újszülötteknek való. Azt lehet venni, de cumisüveget ha anyatejes akkor nem érdemes sztem az elsõ pár hónapban.,
Mi is vettünk, hogy legyen itthon, ne akkor kelljen futkosni, mikor éppen kéne.Azt viszont nézd meg, milyen fejeket lehet hozzá késõbb venni, ha nagyobb lesz a baba.
Nem a márka számít sem cuminál, sem cumisüvegnél, hanem a cumi alakja.Van lapos, ocális, fél lapos, kerek, szilikon, latex, fogszabályzós ...és oldalakat lehetne sorolni.Mi gyakorlatilag a fél baba boltot felvásároltuk, mire rájöttünk, hogy melyiket szereti és fogadja el a kisfiunk.Szóval lehet az Avent, NUK, Tommy, ...nem az számít.Én is jól bevásároltam még születése elõtt egy csomó félét és egyiket sem szereti.Ott áll a szekrénybe.Szerintem várd meg, míg megszületik és egyesével próbálgassátok.Majd õ eldönti, hogy melyiket szerei.
Szia!Vegyél nyugodtan 2 db cumisüveget:1 db 260 ml-t, 1 db 125 ml-t.Arra figyelj hogy hány cseppes a cumija, de ez a dobozára rá van írva, meg vehetsz pót cumit is.Mi is így jártunk, vettem cumisüveget és sógornõm szólt, hogy ez 2 cseppes és vegyek 1 cseppeset az jó újszülöttnek, és vettünk pótcumit.Én Aventeset vettem, azért csak 1-1 mert majd kiderül hogy kell e.Kérdezz nyugodtan!Én is most vásárolok be!Boldog babavárást!!Elsõ babás 30 hetes kismami
Felesleges pont emiatt megmutatni a védõnõnek, hiszen úgy sem õ fogja használni. :) Majd a pici eldönti, neki mi a jó.
Nem kell neki cumisüveg egyáltalán ha szoptatsz. Neki a tej az inni és ennivaló is. Ha tápszeres lesz akkor más a helyzet.
Ha szükség van rá, akkor a párod megveszi.
medela cumik elég jók, és az üvegen tudod cserélgetni ak oránakl megfelelõen (vagy ha hasfájós akkor calma) a cumikat. a tetejére csavarozható fedél is van, és lehet fagyasztani, ha késõbb sok tejed lenne és eltennél tartalékba
A kérdező hozzászólása: 13-as! Ha nem túl indiszkrét kérdés: ugye írtad, hogy kaptad az avent cumisüveget és nem használtad... Megvan még? Én átvenném... (persze fizetnék érte)
13. vagyok. Sajna nem tudom az üveget àtadni, mert használva volt, bár nem cumisüvegnek. :) A cumija nem sokat volt a gyerkõc szájában, mivel mint írtam, 8 hónaposan adtam volna benne neki vizet, de nem tudta szívni, csak rágcsálta, kb. 1 hét után feladtam a próbálkozást. Nem is tudom hová kavarodott azóta. Az üvegét viszont tök jól hasznosítottam a konyhában méricskélni.
A kérdező hozzászólása: Azért köszi (13-as) Egyébként mindenkinek ment a zöld kéz! :)
Én nem vettem latexet, mert allergiát okozhat.
Nálunk a kórházba kellett vinni 2 cumisüveget is. Az egyiket tápszernek, ha szükség lenne rá a másik víznek. Én itattam vízzel, és nem is sárgult be, míg sokan akik csak szoptattak, maradtak 5-6 napot mert besárgult a babájuk. Te leszel az anya, te döntöd el, hogy kell-e cumisüveg, vagy sem. Nincs jó vagy rossz döntés. A cumisüveghez való kislyukú cumit vegyél. Vidd magaddal a boltba a cumisüveget és kérj segítséget az eladótól 0-6 hós cumi (1-es lyukú) tejhez (vagy tápszerhez) és egy másikat vízhez, teához. Én is kikészültem a szuperanyák miatt, akik csak azt hajtogatják, hogy szoptatni, szoptatni... 6 hét után nem volt tejem, akármit próbáltam nem volt. Nem mindenki tejcsárda, kellhet az az üveg.
Az én kisfiam az elsõ 3 hónapban nem fogadta el a szilikont, csak a latexet.Aztán fokozatosan tértünk át a szilikonra.
A kérdező hozzászólása: Amúgy cumiból is a latex vagy a szilikon jobb? Mert a 4 cumi, amit vettem, mind szilikonos. Vegyek szerintetek egy latexet is, vagy majd akkor, ha esetleg nem szeretné a szilikon cumit? Egyébként nagyon kíváncsi vagyok, melyiket fogja szeretni, mert mindegyik másfajta (magát a cumi alakját tekintve)...
A kérdező hozzászólása: A kérdés fontosságát növeli az is, hogy császáros leszek (egészségügyi okokból), így valószínûleg késõbb indul majd be a tejem. De mindenképp szoptatni szeretnék majd!
A kérdező hozzászólása: Cumit már vettem, abból van egy jó pár. 2 aventes cumi (0-3 hó) és 2 disney-s (szintén), bár szerintem az aventeset fogom adni neki az elején. Végülis én nem értek hozzá, majd szeretném megmutatni a védõnõnek is. Vagy felesleges? (megmutatni)
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, ezt sajnos nem tudni elõre. Azért kérdeztem, mert az 1 éves keresztlányunknál tapasztaltuk, hogy nagyon sokszor szomjas volt...
A kérdező hozzászólása: Olyanra gondolok, hogy van kifejezetten újszülött cumisüveg? Amit ekkor használunk, tudjuk késõbb is?
nekünk volt itthon aventos cumisüveg. de a lányom (2.)nem fogadta el és mammosat kellett venni. így szerintem ne tárazz be cumisüvegbõl. a fiam elfogadta az aventosat!

Milyen cumisüveget vegyek egy újszülött kisbabának?

Legjobb válasz: Szia. Nekem a védõnõ a NUK üveg cumisüveget javasolta. Reméljük nem lesz rá szükség, de ha mégis õ ezt a fajtát tartja a legjobbnak.

Szia. Nekem a védõnõ a NUK üveg cumisüveget javasolta. Reméljük nem lesz rá szükség, de ha mégis õ ezt a fajtát tartja a legjobbnak.
szia!! én nekem az avent cumisüveg volt a legjobb!!kifejezetten ujszülötteknek van!!sajnos nekem hamar elment a tejem és ezért volt rá szükség!!grat babához!
Én az Avent-es üveget is ajánlom, mert azt olyan erõvel kell szívnia a kicsinek, mintha szopna, így nem lesz gond. bár ha szoptatsz, nagyon ritkán kell cumisztatni, mert az anyatej sokkáig kielégíti a szomját és éhségét egyaránt.
Te valami jutalékot kapsz a Dr. Brown's-tól, hogy minden cumisüveges kérdésnél ezt reklámozod?
Avent , Tommee, Nuk, Mam, Chicco.... mind polikarbonát cumisüveg, szivároghat belõle a hormonzavart okozó biszfenol-A, amerikában már betiltották a polikarbonátot, elõbb utóbb európában is tiltólistán lesz. nekem a Dr. Brown's jött be, polipropilén, puha szilikon cumi, és a levegõztetõ csõ, ami tényleg megakadályozza, hogy levegõt nyeljen a baba, a többinél a szelep történet csak rizsa, mindbe belejut a légbuborék....
Nekünk a kórházban már az elsõ naptól teáztatták a babám, majd a harmadik naptól már tápszert is adtak neki.Otthonra teljesen szimpla cumisüveget vettünk, nem hiszem, hogy a kórházban valami különlegesbõl kapnák a babák a teát, vizet!
A kórházban semmiképpen sem ajánlom a cumisüveget, otthon is csak akkor, ha már kialakult a szopási technikája, illetve 6 hetes kora elõtt sztem bezavarhat mindenféle cumi, és elõre nem tudhatja senki sem, fog-e zavart okozni vagy sem. Az elsõ 2-3 napban elõtej van mindenkinek, utána indul be az érett tej termelõdése. Én azt láttam amkórházban, hogy adták az anyukák a cukros vizet addig is, míg beindult a tej, ettõl a pici pocakjuk befogadóképessége, ami az elõtej mennyiségéhez van méretezve, megnõtt, így beindult egy ördögi kör, hiszen újra megéhezett, újból sírt, megint kapott cukros vizet... Nekem már 3x is az vált be, hogy rögtön szülés után szopizzon, ha van rá mód, aztán amennyiszer csak ébren van, azonnal mellre tenni, ha jól kapja be, akkor attól sem kell félni, hogy kisebesedik, vagyis hagyhatod akármeddig is szopizni, így hamarabb is indul meg a tej. Ja, cumisüveg; nekünk 3 hónaposan tûnt úgy, hogy este pótolni kell, de nem fogadta el egyiket sem, inkább szopizott 2 óra hosszat. Utólag azt mondom, nem éhes volt, csak nyûgös...
Szia! Mi az AVENT cumisüvegeit használjuk, nálunk bejött mert tényleg erõsen kell szívni, így a szopást sem unja meg, ha nem olyan sugárban jön a tej mint az üvegbõl. Ha a kórházban is cumisüvegeztetni kell mert nincs esetleg elegendõ tejed, kérd meg a csecsemõs nõvéreket, hogy a saját üvegedet adják a babádnak.Gyakran elõfordul, hogy a kórházi nagy lyukú cumikat megszokva nem hajlandó szopni.
Szia! Mi épp ezzel a gonddal küszködtünk , ma vettük meg neki:) Én kinéztem neki egy tipust a brendonban, Tommee Tippee-s a márkája keress rá a brendon.hu-n.Jókat írtak róla és az ára sem vészes.Ma elmentünk és épp ahogy segítséget kértünk az eladótól, hogy mondja el jó lehet e ez, odajött egy apuka a kisfiával és mondta higgyük el, hogy nagyon jó õk is félve vették meg, mert nagyon jókat írtak róla de nekik nagyon bejött és csak ajánlani tudják.Ígymegvettük a mikrós terilizálójával együtt, meg vettünk hozzá két pót cumit, amúgy két 260ml-s üveget adnak a sterilizálóhoz, így 6990ft, amúgy meg 1890 a két üveg, sztem nem sok.És ez tényleg ergonómikusan van megtervezve a babáknak. Szóval én is csak ilyen tanácsot tudok adni, de sztem jó lesz, amúgy azt javasolták kezdetben 2cüveg bõven elég ha esetleg kell több veszel majd..
Nekem az elsõ két hétben kellet tejet pótolnom, úgyhogy mi is hozzászoktunk a cumisüveghez. Szerintem is az avent a legjobb, bár azzal nem értek egyet, hogy ugyanúgy kell szívni, mintha szopizna, mert a babám azóta se hajlandó szopizni, úgyhogy én fejem a tejet.
Mi is az Aventosat használjuk, nekünk nagyon bevállt. De azt vettem észre, hogy ha egy baba valamelyiket megszokja, akkor más formájút nem szeret használni.
Bocsi a "12hetes ...."ismátlésért.
Szia. nekünk is NUK van.Üveg is és cumik is. 12hetes kislány anyukája. Szerintem kelleni fog, mert jön a meleg, valószínü, hogy szomjas lessz majd.nekem Rebeka majd nem minden nap iszik egy kevés vizet a tejcsi mellé.+sajna estére pótolni kell neki, az meg csak üvegböl megoldható. 12hetes kislány anyukája.
Én is most vettem DrBrown-t, ajánlom! (én nem kapok jutalékot! :-))))

Most fogunk lassan szülni, és az utolsó dolgokat szerezzük be, ehhez lenne egy kérdésem! Cumisüvegből mennyit és milyet vegyünk? És cumit? A cumisüveghez van valami nagyon hasznos dolog, amit használtok?

Legjobb válasz: Szia! Szintén 3 cumisüveget vettem. Egy üveget (szerintem ez a legjobb), egy MAM-os szelepeset (kólika elleni) és egy 125 ml-es picit víznek. A cumi 1-es lyukú legyen (legkisebb). Játszócumiból is a legkisebbet vedd (O-3hónapig). Remélem nem lesz cumisüvegre egyhamar szükséged, hosszan tudod majd szoptatni a babád...:)

Én egy aventot vettem szülés elõtt mindenesetre, hogy legyen, de nem szeretett belõle inni, nagyon rossz a cumija. (5 hós korától tápszeres) A Nuk a latex gumival vált be, szerette mert puha a latex. (a latex csak a tejesüvegén van a többin szilikonos és az is jó) Szóval szerintem is várj, ha elõre mégis meg akarod venni én egy 125 ml-s Nukk üveget javaslok teához és egy 250 ml-es üveget tejhez. Nekünk még egy 125-ös van vízhez mert a te befogta az alját, de ennyi bõven elég. (10 hónapos baba)
nekem 5 üvegem volt, kaptam õket. Tápszeres volt, az elsõ két hónapban a kicsi jénai 150 miliset használtam, Az üveget sterilebbnek érzem, mint a mûanyagot. Teához egy pici 1 decis mûanyagot használunk kezdettõl. Mikor már többet evett, a nagy jénait használtunk, míg el nem tört :( Most mûanyag NUK-ot használunk (8, 5 hós a fiam) 1 cumisüveg tartalékban anyámnál van.
Én 1!cumisüveget vettem(csak hogy legyen)és egy volt ajándékba a mellszívóhoz(Avent).Úgy alakult hogy soha nem használtuk, kisfiam 6 hónapig kizárólag anyatejes volt, és utána sem fogadta el a teát, vizet, csak cici.(20hónapig)kb8-9 hónapos korában vettem neki egy csõrös itatót és onnantól abból viszont szivesen ivott vízet(szilikonos, Nuk).Most egyenlõre nem is vettem(ez a kettõ megvan)csak ha szükség lesz rá, akkor.34h.kismama
Szerintem várj vele, amíg megszülsz, lehet felesleges lesz. Én is megvettem az Avent szettet közel 8000 Ft-ért és semmit nem használtam belõle. Ha szoptatsz féléves koráig még inni se kell neki adni, ha mégis, pohárból nagyons szépen isznak, de ezzel is ráérsz. Egyébként ha nekem cumiztatnom kellett volna akkor már gyakorlottabb fejjel Tomee T.-t vennék, mert sokkal jobban hasonlít a nõi mellhez, és mondhat bárki bármit igenis létezik a cumi-cici zavar, ezért nem mindegy mit választol. Remélem tudtam segíteni.
Szia! Szintén 3 cumisüveget vettem. Egy üveget (szerintem ez a legjobb), egy MAM-os szelepeset (kólika elleni) és egy 125 ml-es picit víznek. A cumi 1-es lyukú legyen (legkisebb). Játszócumiból is a legkisebbet vedd (O-3hónapig). Remélem nem lesz cumisüvegre egyhamar szükséged, hosszan tudod majd szoptatni a babád...:)
Én az elsõ gyerkõcnél vettem 2 cumisüveget (azt hiszem NUK volt) Eleinte a lefejt anyatejet tároltam benne addig, míg le nem fagyasztottam (amit aztán késõbb ki is dobhattam, mert nem volt rá szükség). A másik kettõnél már egyáltalán nem használtam cumisüveget. Ha szoptatni szeretnél, akkor elõre megvenni szerintem felesleges (max 1-2 db)
És a chicco sterilizáló folyadékot is sokan dicsérik.Ha kórházban kell a mellszívó, nagyon praktikus.Ha pedig simán csak kifõzöd a dolgokat, tegyél bele egy pici citromsavat.
A kérdező hozzászólása: Sorry de BKV buszon fényes nappal nem hiszem hogy elõkapom a mellem...ha a legtermészetesebb ha nem...!!!!
"irta, arra készülök ha utazunk, nem fogom tudni elõvenni a cicit és szoptatni!" Miért nem? Ez a legtermészetesebb, legegészségesebb és leghigiénikusabb módja egy csecsemõ etetésének. Ráadásul már egy szopi kimaradávásal is számottevõen csökkenhet a melledben a tejtermelés, én ezt nem kockáztatnám semmilyen utazásért. Nagyon sok helyen biztosítanak küön szoptatós szobát, ahol nem zavarnak. Én már szoptattam egy rendház vendégszobájában is, pl. Ezenkívül van megoldás az útközbeni vagy akár a nyilvános szoptatásra is: http://www.szoptatoskendo.hu/ Könnyû szülést!
Jó a termosztáska télen nyáron, bármilyen típus.Csak azt nézd meg, hogy beleférjen az üveg (kicsi is, nagy is). Dm-ben van aventes 2db fér el benne. 2500ft körül láttam. Auchanban 5900 ugyan az, vagy itt: http://balamberbababolt.unas.hu/spd/0312001/Avent_termosztaska
Nem kell megsértõdni. Utazás alatt én utazást értettem, nem tömegközlekedést.
A kérdező hozzászólása: Hûûû! Hát nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat. Megmondom öszintén a felét nem értettem:) )! Nahh jó nem, csak egy kicsit sok volt az infó:) ! Szóval igen, persze természetesen szeretnék szoptatni, mindenképp!! De ahogy a kedves utolsó irta, arra készülök ha utazunk, nem fogom tudni elõvenni a cicit és szoptatni! A másik, hogy szeretnék menni hétvégén (MAJD-fél év múlva) tanulni, és akkor apukára, vagy mamára marad. De ahogy olvasom akkor már lehet tápszert is adni... Amikor még szopizik rendesen nem kell neki akkor adni teát vagy vizet?? Mert ha hasfájos lesz akkor kellene a tea nem? Cumisüvegekhez a termoszt mennyire ajánljátok, tartja a meleget?
Elsõ válaszoló vagyok: én müanyagot vettem, az törhetetlen. Nem csak a baba dobálhatja, te is leejtheted. Én nem egyszer leejtettem már. A cumi része legyen a legkissebb lyukú, ha túl nagy lyukút veszel, félrenyelhet, túl gyorsan megy neki belõle a hami, vagy az innivaló. Egyébként rá van irva a legtöbbre, mennyi idõs babáknak valók. Nekem a NUK-os jött be, nagyon jó a cumija.
Cumisüvegbõl 3-at vettem, egyik a vizes-teás üveg, másik a hamis üveg(tápszeres a babám), harmadik pedig tartalék. Cumiból kettõ van, egyik játszó, másik altatós. Cumisüveghez mindenképp vegyél cumisüveg mosót, na, én azt elfelejtettem, de mára már pótoltuk. Hasznos lehet még a sterilizáló is, bár én egyszerüen csak forralok és úgy sterilizálom.
Én is nagyon szerettem az üveget!Egy újszülött babának nincsen attól tisztább, egészségesebb!És olyankor még nem dobálja.
2.vagyok: ja, ha mûanyag üveget veszel, mindenképpen BPA-free-t vegyél!
Én szelepes cumisüveget vettem, játszócumit kaptunk vagy hármat, de pici kora óta utálja, én meg nem erõltettem. a Cumisüveget is csak 7-8 hónapos koráig fogadta el, onnantól a tápszet kanállal kapja és vizet iszik csõrös pohárból.
A kérdező hozzászólása: És üveg vagy mûanyag? A lyuk méretezés hogy legyen?
A kérdező hozzászólása: Ngaoyn köszönöm a kommented:) ))!!!

Van cumisuveg melegitod? Mire valo? Milyen van neked? Hasznos szamodra? Mikor es mire hasznalod? Egy tapasztalatlan anyuka

koszonom a valaszokat :)

Legjobb válasz: Egy réges-régi Aventet örököltem a sógornõmtõl,a célnak megfelelt. Arra használtuk, hogy ha elutaztunk olyan helyre, ahol nem volt melegítési lehetõség, ebben melegítettük a cumisüvegben a tápszernek a vizet. Van, aki pl. éjszaka is ebben tartja langyosan a vizet, nekem egyszerûbb volt pár mp-re bekapcsolni a mikrót.

Egy réges-régi Aventet örököltem a sógornõmtõl, a célnak megfelelt. Arra használtuk, hogy ha elutaztunk olyan helyre, ahol nem volt melegítési lehetõség, ebben melegítettük a cumisüvegben a tápszernek a vizet. Van, aki pl. éjszaka is ebben tartja langyosan a vizet, nekem egyszerûbb volt pár mp-re bekapcsolni a mikrót.
Van egy gyönyörû Aventem, amit talán 10x használtam bébiétel melegítésre, tápszeresek nem voltunk, és sokkal gyorsabb a mikró egy éhes, ordító, türelmetlen baba mellett :-)
Avent van, az éjszakára elõre elkészített tápszert szoktuk megmelegíteni benne.
Azt hiszem, mi Philips-et kaptunk kölcsön. Elõször én sem értettem mire is jó az. Mi sajna elsõ perctõl kezdve tápisak voltunk, a forralt vizet meg éjjel csak megmelegítettük a gázon, és készen volt a kaja. Aztán rájöttünk arra, hogy ha lefekvés elõtt a cumisüvegbe tettük a forralt vizet, és bekapcsolva hagytuk a melegítõt, akkor folyamatosan volt langyos víz, nem kellett melegíteni, csak belekanalazni a tápi. Így használtuk még vagy 2-3 hónapig. Kb. 4 hónaposan már nem ettünk éjjel, és nem is kellett többet.
én a lefejt tejet üvegekbe raktam. sokkal egyszerûbb egy éhes, síró, szopizni nem akaró babával a kezedben eltekerni egy gombot, mint meggyújtani a gáztûzhelyet.... és persze biztonságosabb is! már nincs tejcsi, de az elõre bekészített tápszert és a kész fõzelékeket is abban melegítem fel, a mikro szerintem erre alkalmatlan, mert nem egyenletesen melegít és káros is a mikrohullámok miatt szóval jó néhány hónapig tudod használni. nekem tommee tippee van, abban elfér a mam-os tanulópohár (fogóval együtt), az aventes mûanyag tároló és mindenféle bébiételes üveg.
10 hónapos a fiam, de még használjuk. Egésznap benne van a tea amióta bejött a hideg idõ, és sokkal szivesebben megissza a langyos teát mint a hideget. Tápszeres baba az elejétõl kezdve és bizony jól jött mikor elaludt és fél órával késõbb kérte az ennivalót miután elkészült.
Kaptam kölcsön, de sose használtuk, eleinte bohóckodtunk vele, de sosem lett pont jó hõmérsékletû a tej, úgyhogy inkább forró vizes tálba áztattam a tejes üveget, és így is hamar felmelegedett. De azt is csak ritkán kellett, mert szoptattam végig.
Csak autós, mert utazás közben nehéz mikrózni. Itthon mikrózok, és rokonoknál is, ha kell. Egyébként nem tápszeres volt a kölök 7 hós koráig, úgyhogy én csak bébiételt melegítettem.
Bármilyen kerekitett szélû pohár.Azok a régi vastagfalú kávés poharak nagyon jók.
Sok kórházban is a kihajló peremû, ún. mokkás pohárból adják a babáknak a pótlást. nagyon ügyesen isznak belõle már az újszülöttek is. Az enyém csak kb. 8 hónaposan kezdett inni, addig a szopi fedezte a folyadékigényét, de azóta is csak ezt használjuk, már egyedül iszik belõle. 19 hónapos
Azért ha errõl nem egy anyukát kérdezel, hanem egy szakértõt, pl egy dietetikust egy orvost vagy egy csecsemõápolót (kicsit több babával van dolguk mint egy anyukának) akkor õk a kiskanalas módszert fogják ajánlani :) Meg lehet próbálni, de tényleg nagy gond lehet ha már a cumisüveget se bírja a gyerek.
Az én lányom egyszerûen nem hajlandó cumisüvegbõl inni (csak enni).Képes volt korábban egész nap folyadék nélkül lenni. Egyszer történt, hogy a mama vizet szeretett volna inni pohárból.A babám elkapta 4, 5 hónaposan a poharat, és már szürcsölt is belõle.Sajnálom, hogy korábban nem próbáltam neki pohárból adni.Lehet, hogy akkor ivott volna.
Az én lányom csak szopizott és a cumisüveget csak forgatta a szájában meg öklendezett tõle, most a hozzátáplálásnál (6 hós) a gyümi levet pohárból gyönyörûen issza még meg is próbálja fogni két oldalt! Ha nem látom, nem hiszem el. Ugyanis az elsõ gyerekem még 1- másfél évesen se tudott egyáltalán pohárból inni rendesen.
Hát minél kisebb ívû pohárból. És minél vastagabb falú legyen. Legjobb egy vastag falú feles pohár. Nagyon ügyesen isznak belõle.

Hogyan vegyem el a cumisüveget a 18 hós kisfiamtól? Azok az anyukák akik tudják, hogy egy tárgy milyen ragaszkodást képes kiváltani a gyermekből tudnának valami tanácsot adni, hogy hogyan kezdjek neki?

Nagyon ragaszkodik a cumisüvegéhez.Próbálgatom már régóta elvenni t?le,de persze ez hihetetlen hisztit,tobolást eredményez.

Legjobb válasz: Adj neki valami mást cserébe aminek örülne ilyen csörgõ játékot.

Adj neki valami mást cserébe aminek örülne ilyen csörgõ játékot.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Sem a vizet sem a teát nem igazán issza.Néha...100%-os gyümilevet szoktam neki adni.Azt imádja.De, mint olyan természetesen tartalmaz cukrot, mégha nem is hozzáadottat, és maga a gyümölcslé savas.Ezért tudom, hogy a fogai vészesen veszélyben vannak. A 9-es nek :írtam, hogy fõleg miért, akarom elvenni. A tanácsokat mindenkinek köszönöm:) Még 2 hét a suliból, és elkezdhetem tõle elvenni, de mint, ahogy többen is írják nézek neki valami újdonságot, hátha átsegíti.
Utolsó vagyok, én egyébként ha lehet kihagynám a csõröst, aztán meg arról lesz nehéz leszoktatni.
Szerintem teljes egészében még! ne vedd el tõle. Elõször napközben próbáld rászoktatni a pohárra, csõrösre, szívószálra. Ha este, vagy akár reggel is abból issza meg a tejét, kakaóját, szerintem még megengedhetõ ebben az életkorban. Éjszaka meg gondolom vizet iszik belõle. Nyáron tényleg próbálkozhatsz az éjszakai cumisüvegezésrõl leszoktatni, de ha az este a lefekvés, rituálé része, hagyd meg neki. Ésszel korlátozd, idõvel, ahogy okosodik egyre jobban meg lehet vele beszélni, hogy már nem neki való a cumisüveg. Nem hinném, hogy napi 2X-i cumisüveg használat olyan nagy kárt tenne a fogakban. Egyébként napközben mit iszik belõle?
9-esnek. Miért kéne elvenni tõle? Azért mert, egyik ismerõsöm még 4 évesen is cumisüvegbõl itta az esti tejét.....
A "kukac gyurkeszese" normalis, azt minden fiu csinalja. Ahogy a lanyok is felfedezik, hogy ott valami jo. okos szulo ezert ad alternativat a gyereknek, amit az szinte mindig el is fogad. mindenesetre jobb, mintha tonkremennek a fogai, es szazezreket koltessz fogszabalyzasra
"nem "lelki tarsa" a gyereknek. meg a kedvenc maci se az, azt is potolja a gyerek pszicheje par nap alatt valami massa" Remélhetõleg "értelmes" dologgal - legalábbis ami a szülõnek is elfogadható... A gyerek sajnos nem kérdezi meg elõre, hogy az ujjszopás, vagy a kukac gyürkészése az-e:(
legkesobb 12 honaposan ajanljak a cumisuveg elvetelet, utana mar a fogakat is rontja es teljsen felesleges, hiszen a gyerek mar tudja hasznalni a poharat is a csoroset is. nem "lelki tarsa" a gyereknek. meg a kedvenc maci se az, azt is potolja a gyerek pszicheje par nap alatt valami massal.
Miért kellene elvenni tõle???? 18 hónapos....
Nekünk csõrös nem jött be, viszont nagyon hamar megtanult szívószállal inni, éjszaka is így kap vizet, ha kér. Útra pedig "szopókás" üvegbe viszünk inni. (Ásványvizes flakonon van, vagy a Yippy nevû üdítõnek van masszívabb falakonnal szopókás része, üdítõ ki, víz bele. Olcsóbb, mint a csõrös, idõnként lecserélem. )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Kb.2 hónapja is kértem itt tanácsokat a cumisüveg miatt, de akkor átlagban lehülyéztek és önzõ dögnek tituláltak, mert el akarom venni a gyermekemtõl a "lelki társát":) Azért örülök, hogy most nem kaptam ilyet:) Akkor kipróbáljuk a csõröset, egyébként egy ideje nézegeti a boltban az Avent csõrös itatót tetszik neki a "cumi" része.Megkapja azt, és remélem, hogy átsegíti.:)
tök mindegy micsinálsz hiszti dühroham lesz egy két napig és utána el is feletkezik róla. dobd ki.ennyi vegyetek együtt egy gyönyörü kis bögrét ö válasszon s abbol igyon ezentul
ne aggodj, nem lesz nagy siras, te jobban felsz a dologtol mint ami lesz belole. en a csoroset ajanlanam, menet kozben is tud inni belole, hurcolhatod magaddal, nem kell uvegezni es poharazni
A kérdező hozzászólása: Tehát válasszam a drasztikusabb megoldást?Bár máshogy el sem tudom képzelni, sírás hiszti úgyis lesz akármivel kenyerezem le.Remélem nekünk is hamar feladja a harcot érte.Szereti dobálgatni már arra is gondoltam, hogy egyszer valóban összetörhetne darabokra.Persze egy kis segítséggel. Ha sikerül elvennem tõle mivel helyettesítsem rendes pohár vagy csõrös?
megbeszeltuk, hogy nagyfiu es mar nem kell. kapott helyette amit kert (taviranyitos domper) es szepen elsetaltunk a kukahoz es kidobtuk. (persze mindezt az uj jatek okozta oromben) aztan volt par nap amikor pityergett, de mondtam, hogy, bocs, te dobtad ki a sajat kezeddel. De csak par nap volt es vege lett
én elvettem töle 15 hós volt egy napi nyüszi müszi és azóta nem kell neki van egy darab csörös pohara a reggeli tejhez esti tejhez vagy úthoz de ha reggel bögrébõl kapná a tejet se nagyon zavarná a dolog. légy határozott tedd el nekünk a mikulás vitte el anno
Szerintem meg kezd el szoktatni a vízre. (Mindig hígabb gyümölcslevet adj neki.) Jón a nyár, meleg szerintem a vizet is el fogja fogadni egyre jobban. Én az esti kakaónál, tejnél nem venném el tõle a cumisüveget.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!