Találatok a következő kifejezésre: Milyen cumisüveget a (76 db)

Mam Ultivent 260 ml-es!
A kérdező hozzászólása: 11, 18 aska köszike kicsit megnyugtattál, egyébként az üzletekben alig látok üvegbõl készült cumisüveget, biztos nem veszik annyira gondolom azért nem látni sokfélét.
A kérdező hozzászólása: 11, 13 as utsó válaszoló, te milyen forralót használsz, és ez bevállt neked? Mert ha jó vennék én is forralót, és nincs gond a vízkövesedéssel?
A kérdező hozzászólása: 11, 11 es, te is forrón szoktad beleönteni az Avent mûanyag cumisüvegbe, vagy kihûlve? Különben mi aventet használunk, csak nem tudom, hogy biztonságos e? Még a mamot is dícsérik sokan.
Az én babám sajna már születésétõl tápszeres, mi minden cumisüveg-márkát kipróbáltunk, nekünk a MAM cumisüvegek váltak be (érdekes cubiban is). Néha forralok csak vizet a táphoz, azt a forralóban várom meg míg kicsit kihül, de sokszor használunk Jana babavizet, forrás nélkül adható, felbontás után hûtõben 24 óráig felhasználható.
Én Avent cumisüvegeket használok. Igaz, hogy mûanyag, de nekem semmi problémám sem volt még vele. Szerintem vegyél üveget is, meg mûanyagot is. Próbáld ki. Nem ez lesz a legfontosabb, hanem, hogy melyik fajtából hajlandó majd enni. Itt a cumira gondolok. Az én kisfiam csak aventbõl volt hajlandó enni, a párom kislánya meg csak más fajtákból. Az Aventet születése óta elutasította.
újra lehet kapni üvegbõl készült cumisüvegeket is, vegyél olyat.
Én mindig üvegbõl készültet használtam. Tutira nincs káros anyag, könnyen fertõtleníthetõ, s a zsíros tápszert is könyebb kimosni belõle, mint a mûanyagból
A riportban éppen arról beszéltek, hogy a forró víz, tápszer hamarabb ki tudja oldani a veszélyes anyagot. Inkább langyosan öntsd bele a vizet, a tápszer úgy is elkeveredik vele.
11, 11-es vagyok. Én szentkirályi vizet használok a babának. Van egy kis lábasom, ami csak a lányomé és abban melegítem fel a vizet. Olyan hõmérsékletûre, hogy beleöntve az üvegbe egybõl eheti is. Olyan nagyon forrón sosem öntöttem bele. Ha még is melegebb lenne a víz, akkor teszek mellé hideget vagy visszahûtöm.
A kérdező hozzászólása: Még annnyit, hogy ki milyet használ, mi vált be?Írjátok le kérlek milyen típusú, és nektek mi vált be! Köszike
A kérdező hozzászólása: Most olvasom a mam honlapján, hogy van egy cumisüvegük amiben már nincs ez a káros anyag, ha ebbe öntöm bele a forró vizet akkor szerintetek ez biztonságos?Vagy ha eddig forrón csináltam és Aventben akkor milyen baj lehet ebbõl?
csajok, szerintem ez az üveg cumisüvegek reklámja volt. én már tavaly olvastam errõl a neten, hogy a mûanyag káros + újra kiatalálták az üveg cumisüvegeket, csak nem nagyon fogynak... Szerintem semmi baja nem lesz a babádnak attól, hogy eddig mûanyagot használtál, még ha nem is a legegészségesebb megoldás. ezzel az erõvel mikrót se használj, meg csapvizet se, meg csak bio-t egyél és sorolhatnám. Csak megnyugtatni szeretnélek, ne aggódj, biztos, hogy nem ártottál a kisbabádnak! Ha ez annyira komoly lenne már rég betiltották volna ezeket a cumisüvegeket.
A kérdező hozzászólása: És még annyit, ti is forrón öntiitek bele a mûanyag üvegbe, vagy kihûlve, mert én forrón szoktam, ez nem káros a gyereknek?
A kérdező hozzászólása: Olyat is hallottam, hogy valaki a mikróban a mûanyag cmisüvegben melegíti a vízet, ez mégrosszabb nem?
A kérdező hozzászólása: Most beszéltem MSN en egyik ismerõsömmel, neki 13 éves a fia, és azt mondja mindig forrón öntötte bele a vizet a mûanyag üvegbe, õ nem emlékszik miylyet használ, és szóval jó egészségnek örvend a fia.

Milyen cumisuveg a legalkalmasabb?

A muanyag vagy az uveg cumisuveg a legjobb?. Azt vettem eszre, hogy a fiam mintha szivesebben enne az uveg cumisuvegbol. Sajnos nincs eleg tej szopni igy hat muszaly potolni is a 3 hetes kisfiamat.Es mikor muanyag cumisucegbol kap rendszerint nem eszi meg

Legjobb válasz: Én az üvegre szavazok, mert könnyebb tisztán tartani.

Én az üvegre szavazok, mert könnyebb tisztán tartani.
Abbol adjad neki amibol szivesebben megissza. En pl aventosbol taraztam be egy csomot, aztan nem volt hajlando abbol inni a tapszert, vettem mam-osat, tommee tippee-t, minden letezo ertelmes markat. Egyik se jott be nala. Vegul volt itthon vkitol kaptunk ilyen micimackos 500Ft-os cumisuveget. Na csak abbol vokt hajlando. Vegig meg tapszeres volt a tapszert csak abbol itta. A viznek, teanak jo volt a tobbi is de tpaszernek csak ez. Ugyh azert mondom probalgasd es legyen akarmilyen abbol adjad neki ami a legjobban tetszik.':-)
Ha az üveget szeteti, akkor abból add, lehet, hogy a mûanyagnak van valami mellékíze, amit nem szetet. Szerintem az üveget nem kell cserélni, csak a fejet.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen a valaszokat. mert neha kiakaszt, hogy az uveg cumisuvegbol megeszi a 100-at is, mig a muanyag cumisbol csak a 40-et.
Nem lehet, hogy a cumirésze más? Az én fiam például csak mam-os cumival hajlandó enni.

Hogyan tartjátok a Tápszeres babát etetésnél (ülve, fekve, vagy félig fektetve) és a cumisüveget, hogy ne nyeljen sok levegõt és ne nyeljen félre? Milyen tápszert és milyen cumisüveget használtok?

A kislányom sajnos 1,5 hét után tápszeres lett és HUMANA tápszert írt fel a Dr. nénink.Espumisan cseppet adok etetések elõtt,de sajnos nagyon sok levegõt nyelünk és sok a puki, nagyon hasfájós.Próbáltam masszírozni és tornásztani de nem mindig segít.Vettem Dr. Brown1s cumisüveget,mert állítólag kevesebb levegõt nyel,de szegénykének olyan pici a lyuk a cumiján,hogy mire megenné teljesen beájul, elfárad és 30-40p után sírva kel,h ismét éhes. :( :( várom a segítségeteket. köszönöm.

Legjobb válasz: VAn a cumisüveg cumiján levegõztetõ szelep?

VAn a cumisüveg cumiján levegõztetõ szelep?
A kérdező hozzászólása: igen van szelep és általában felfelé van amikor a szájába teszem.
Én a szoptatós párnára szoktam fektetni úgy, hogy a feje fentebb legyen mint a lába. Így nem nyel félre sem és sok levegõt sem. Evés után pedig rendesen megbüfiztetem, hadd jöjjön ki a levegõ. Ez néha 8-10 percbe is beletelik, de a büfit mindig megvárom. Így nincs pocakfájás.
Nekünk Tommee Tippe cumisüvegünk van. Nagyon szeretjük. Gondolom 0+ os a cumifej a cumisüvegen. Azokon pedig kicsi a lyuk, nem szabadna sok levegõt nyelnie.
A kérdező hozzászólása: lefelé legyen a feje??? ezt még sosem halottam. :S Akkor kedves második: azt mondod, hogy keltegessem fel ha bealudna a Dr. Brown's cumisüvegbõl eszik? Milyen tápszert eszik/evett a kicsi? Köszi
Probald tobbszor bufiztetni, akar eves kozben is tobbszor, mar hogyha engedi :( hasfajasra es a sok levegonyelesre segitseg a babycalm csepp


Milyen cumisüveget vegyek a babának? Honnan tudom milyen cumi kell rá? Minden cumisüvegnek magvan a saját, megfelelő cumija?

Ma voltunk a férjemmel vásárolgatni, és gondban vagyok ezzel, mert annyi félét láttam, fogalmam sincs melyiket válasszam. Egyáltalán mi alapján döntsek? Kérlek, segítsetek...

Legjobb válasz: A védõnõtõl kap minden kismama Felicitas tanácsadó könyveket. Abban van egy kitéphetõ lapocska, amit ki kell tölteni és a hozzád legközelebb esõ beváltohelyen leadni, ahol megkapod a csomagot. A beváltóhelyek listája is benne van a füzetecskékben. Na abban volt többek közt az a cumisüveg, amit írtam. A kórházban szüléskor is kapsz majd ilyen csomagot, abban sokkal több minden lesz. / pl.: kiskanál, elõke, popsitõrlõ minták, pelusminták, teák stb. / Boldog babavárást!:-)

A védõnõtõl kap minden kismama Felicitas tanácsadó könyveket. Abban van egy kitéphetõ lapocska, amit ki kell tölteni és a hozzád legközelebb esõ beváltohelyen leadni, ahol megkapod a csomagot. A beváltóhelyek listája is benne van a füzetecskékben. Na abban volt többek közt az a cumisüveg, amit írtam. A kórházban szüléskor is kapsz majd ilyen csomagot, abban sokkal több minden lesz. / pl.: kiskanál, elõke, popsitõrlõ minták, pelusminták, teák stb. / Boldog babavárást!:-)
Én a csõrös pohárra esküszöm.Lehet nehezebb dolog megitatni belõle a babát, de más dolgod úgysem lesz az elsõ néhány hónap, ami meg igen, az is megvár, és az nem zavarja meg a baba szopásireflexét.Ismerõsömék eléggé pórul jártak a cumisüveggel, mert az elején valamiért abból adtak neki inni, és a baba rájött, hogy abból mennyivel könyebb, és nem hajlandó szopizni, csak cumisüvegbõl enni.Csak akkor támogatom a cumisüveget, ha tápszeres a baba, de úgy kell hozzáállni, hogy nem lesz az, hanem csodásan tudod majd te is szoptatni.
Én mindenképp vettem volna 1 db cumisüveget, mert biztos ami biztos, legyen itthon, ha kell. Közben kiváltottam a kismama csomagot és abban volt egy AVENT-es cumisüveg újszülötteknek, úgyhogy nem vettem. Szerintem váltsd ki te is, hiszen ingyen van és csak felesleges pénzkidobás, ha nem is lesz rá szükséged, azon kívül szerintem nagyon jó minõségû lehet, bár még nem próbáltam, mert hál' isten van elég tejem.
Szerintem gyakorlatilag mindegy. Én azt tapasztaltam, hogy ha egy baba megszokja valamelyik fajtát, akkor nagyon nehezen hajlandó másmilyenbõl inni. Nekem a fiam az elsõ három héten cumisüvegbõl kapott anyatejet, mert a kórházban véresre csócsálta a mellem. De nem lett belõle semmi baj, csak még nagyon pici volt a szája és valahogy nem tudta jól bekapni a mellem. De három hét után szépen visszaszokott a szopira. Szóval szerintem nem nagyon okoz gondot a cumi. Mi Aventosat használtunk, de sokan dícsérik a Nubyt is.
Szerintem nem feltétlen kell venni cumisüveget, nálunk a három gyerekbõl egy sem használt sose. A harmadik kapott ajándékba, egyszer próbaképpen a szájába dugtam, lökte ki a nyelvével, ez Avent volt, szóval ennyit errõl. Amikor már 4-5 hónapos volt, vettem neki Nuby szilikonos csõrös itatót, hogy tudja teát vinni neki, ha elmegyünk, ez az egy, amit elfogadott a szopin kívül.
Ja, másik, ne legyetek már ilyen szoptatás fanatikusok, basszus, fogadjátok már el, hogy nem mindenki tud. És akkor meg nem azt kell ajánlgatni, hogy ne vegyen az illetõ cumisüveget, hanem igen is ötletet kért, hogy milyet vegyen. Akkor marha nagy segítség, hogy a tieid nem cumiztak!
Egyébként cumisüveg nem csak azért kell mert valaki "nem akar" szoptatni. Ha anyának el kell mennie otthnról és apa v. a nagyi marad otthon a babával, akkor mivan??? Anya lecsatolja a mellét és rábízza az éppen aktuális személyre?? Bár a fent említett fanatikusok ezt is megoldanák-egy huszárvágással:) Nekem is avent van-nem is egy-mert vettem egy készletet, aztán váltottam ki a csomit....
A kérdező hozzászólása: Igen, van ilyen füzetem, köszönöm, hogy emlékeztettél rá! Gondtalan babavárást mindenkinek!
Tommee Tippee cumisüveget vettem. Anyamell formájú és a szilikon része is teljesen puha lesz a meleg kajcsi hatására.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, azt hiszem elboldogulok. Nem vagyok egypárti sem, viszont biztos, ami biztos úgy gondolom jó ha van egy cumisüveg otthon. Sosem lehet tudni... Viszont ez a kismama csomat felkeltette az érdeklõdésemet, pontosan mirõl is van szó? Légyszi, ha olvassátok ezt, válaszoljatok... Minden jót!
Köszi annak a parasztnak, aki lenullázott egy teljesen hasznos és korrekt választ, gondolom simán azon az alapon, mert õ nem így gondolja. Fanatikus barmok...
Örülök, hogy végre valaki nem olyan szemellenzõsen áll a kérdéshez :)

Milyen cumi a legjobb a cumisüvegre?

Nuk-ot használunk ha kell teához, vagy lefejt tejhez, de annyira sok leveg?t nyel a babám, hogy ált. kijön minden. így nincs értelme fejni,mert nem tudja megenni mert kibüfögi szinte mindet. Mivel szopik csak nem tanulta meg, bár lehet hogy csak a cumi rossz. Ötletek?

Legjobb válasz: A Nuk 1-es cumit használjuk mi is, és abban van egy szelep, amin keresztül levegõ kerül a cumisüvegbe, így nincs szükség arra, hogy a baba maga tegyen bele levegõt és azáltal le is nyelje. Nekünk nagyon bevált. Azóta lassabban is eszik. 180 ml kb 40 percig tart.

A Nuk 1-es cumit használjuk mi is, és abban van egy szelep, amin keresztül levegõ kerül a cumisüvegbe, így nincs szükség arra, hogy a baba maga tegyen bele levegõt és azáltal le is nyelje. Nekünk nagyon bevált. Azóta lassabban is eszik. 180 ml kb 40 percig tart.
Nállunk is gond volt míg szopizott és fejt tejet is kapott. Addig sokat bukott és nem is evett rendesen. Nem tudta elkülöníteni a cumisüveget és a cicit. mert más a technikája a kettõnek. Utánna én úgy gondoltam hogy csak cumisüvegbõl eszik. Onnantol jó volt, nem bukott annyit. Nekem macerásabb volt, de neki meg jó volt igy. Egyébként Avent cumisüvegünk van/volt és akkor még csak az 1es cumiját használtuk, és ezen is van "szellõzõ" és nem kell levegõt engedjen bele.

Mennyi, s milyen cumisüveget, cumit vegyek, ill. milyen kellékek kellenek még a babához?

Nálatok is azt hangoztatják a véd?n?k hogy cumisüveget nem kell venni, szoptatni kell a babát, se teát, se vizet ne adjunk neki ha szomjas, ill. kiskanállal vagy pohárból itassuk.

Legjobb válasz: Elõzõ vagyok azthiszem szettben is van sterilizálóval együtt.

Elõzõ vagyok azthiszem szettben is van sterilizálóval együtt.
Én vettem 3 féle cumisüveget, meg hozzájuk való cumit, de egyetlen egyszer használtam, és azóta se a 7 hónap alatt. Rajtad múlik, hogy akarod-e majd máshol etetni, lesz-e elég tejed, akarsz-e neki inni adni a tejen kívül stb. De szerintem nagy hûhót ne csinálj belõle, mert ezeket már szinte minden boltban be tudod szerezni, ha mégis szükséged lesz rá. Legfeljebb egyet-egyet tartsál a biztonság kedvéért.
Én aventes kézi fejõt vettem az jó ha bent van Veled a korházban és van mellé két cumisüveg.Pont elég ha mégis kellene.Boldog babázást.
Legalább 1-2 cumisüveg legyen , mert ha késõbb lesz tejed, vagy tápszer kell neki, vagy nehezen , vagy egyáltalán nem tud szopni, akkor nem etetheted kanállal. Ha meg megtanul cicizni, meg tejed is lesz, akkor sem baj ha van otthon cumisü., mert elõbb -utóbb kellhet.
Nekem is van elökészületbe 2 cumisüveg, meg 2 cumi. Mondja a védönö, hogy nem kell, de ha mégis?????? Akkor nem lesz jo az elsö napokban emiatt rohangàlni. Ez legyen a legkevesebb kiadàsod. Nem eget verö àrai vannak egy cumisüvegnek, hogyha a végén mégse kell, akkor sajnàlkozni kellene. Milyen kellékek mellé? Én ég veszek mellszivot is. Sterilizàlot abban az esetben ha a keretek megengdik.

Milyen cumisüvege van a babádnak?

Legjobb válasz: MAM.

MAM.
MAM.
Én NUK-ossal kezdtem, aztán 2 és fél hósan vettünk neki AVENT-eset, hát azóta rájöttem, hogy a NUK-os sz.r! Csak az aventest használjuk, 260ml-es van neki, de venni akarok egy kisebbet is ami jó víznek vagy teának.Mert egyenlõre csak ebbõl az egybõl iszik-eszik mindent, mert csak egy db van neki.
MAM anti-colic szelepes cumisüveg. Imádom, mert nagyon könnyû a tisztítása, és önsterilizáló (mikróban 3 perc, nem kell hozzá mikrós sterilizáló sem, nem kell vízben forralgatni). A babám is szereti, mást nem fogad el.
MAM szelepes :) Van 1 DM-es is, mert az 280 milis, de az nem szelepes így nem nagyon használjuk, de viszont ebbe is MAM-os cumifejet használok :)
Avent, 1 éves, születésétõl fogva ezt használjuk.
Tommee Tippee. MAM-os is volt, már elhasználódott, aminek örülök, mert utáltam, legalábbis az üvegét. Szerintem is rémes mosogatni. Állandóan darabjaira szedni. A TT-t pedig csak simán elmosogatom, széles, ugyhogy mindenhol jól elérhetõ szivaccsal. A MAM-osnak viszont jobb a cumija. De ez csak egy vélemény a sok közül. Kinek mi válik be.
Tápszerhez Tommee Tippee, vízhez MAM
Mikor megszületett pár hónapig Tomee Tipee, majd MAM anti colic, én mindkettõt szerettem, de a MAM-ot én is a könnyû tisztítás miatt, 3 perc a mikrós streilizálás.
jaaa, igen a MAM-nak a nagy mikrós sterilizálása. És tudtátok, hogy ez a mikrós sterilizálás bármelyik cumisüveggel kivitelezhetõ? :) De amugy jó kis reklámfogás az biztos.
6-os vagyok. Én soha nem sterilizáltam mikróban, viszont elmosni messze ezt a legkönnyebb, mivel darabjaira lehet szétszedni.
Nekem mindenhol a medela calma-t ajánlottak, állítólag ez az egyetlen olyan cumi amitõl nem lesz lusta a baba, szinte ugyanúgy kell szivnia mint a cicit... Nézz utána! 35 hkm
Chicco. Nagyon jo szerintem.
MAM. Szelepes, hogy ne fájjon a pocak. Rémes mosogatni, 6 része van...
MAM.Csak ezt fogadja el.:)
Avent és Tommee Tippee anti-colic.
Tommee Tippee .
MAM. Szerintem meg pont jó, hogy sok részbõl áll, mert ezt tökéletesen el lehet mosni.
MAM.Egyetértek az elõzõ válaszolóval.Tényleg nagyon jól tisztítható, és szereti a kicsi is.
MAM, mást el se fogad! :D
Tommee Tippee
Avent, Mam, Nuk, Dr. Brown, Tomme tippe...stb., szóval sokfélét próbáltunk ezek közül a tomme tippe volt a legjobb az én kislányomnak
Két cumisüvege van. A Mam-osat használjuk a vízre, az Aventeset a tápszerre.
Keskeny szájú NUK üveg cumisüveg latex cumival. Ezzel ugyanannyi ideig itta a tejcsit, mint mikor még szopizott. Nekünk ez vált be.

Elsö babás vagyok! Milyen és hány darab cumisüveget kell venni? Milyen legyen a cumi része? Kinek mi vált be, ami jó is? Irjatok. Kö. Zi

25-heteske

Legjobb válasz: Szerintem ne vásárolj be nagyon mert lehet, hogy nem is kellesz használnod. Nekem az Avenes vált be de abból is elég megvenned a kicsit.Majd esetleg késõbb veszel többet.A mellszívója nagyon jó ha kellesz használnod és akkor röktön csatlakoztathatod rá.Nem kellesz öntözgetni a tejet.

Szerintem ne vásárolj be nagyon mert lehet, hogy nem is kellesz használnod. Nekem az Avenes vált be de abból is elég megvenned a kicsit.Majd esetleg késõbb veszel többet.A mellszívója nagyon jó ha kellesz használnod és akkor röktön csatlakoztathatod rá.Nem kellesz öntözgetni a tejet.
Nekem van vagy öt cumisüvegem.Mindet terhesen vettem.Természetes egy sem kell, mert anyatejes a babám és soha nem fogadta el a cumisüveget.A teját és a tejpépet is rögtön kanálból fogyasztja.Én azt mondom, felesleges megvenni elõre.
Szia! Nekünk a MAM-os vált be. Egy kicsit és egy nagyot vettem elõször. Most 10 hónaposak vagyunk, de még nem kellett többet vennem, mert iszogat már pohárból:) és szilárdakat is eszik:) Boldog babavárást:) :)
A Felicitas csomagban kaptam egyet, meg anyukám is vett egyet. Szerintem sem vásárolj, mert lehet, hogy nem is lesz rá szükséged. Én egyszer próbáltam belõle vizet adni a babámnak, de nem fogadta el! A másik még ki sincs bontva. Anyatejet meg nem érdemes cumisüvegbõl adni, mert néhány nap alatt rászoknak és utána nem kell a cici!
3 hónapos a babám, de még ki se bontottam a cumiüveget, amit még terhesen vettem (egyébként Avent). Legközelebb biztos nem vásárolok cumisüveget, hiszen, ha kiderülne, hogy nincs tejem, még mindig le tudok ugrani a dm-be vagy bárhova venni egyet.
Én vettem 2 db-ot egyformát, NUK márkájút, mindkettõ 125 ml-es, jókat hallottam róla, nem biztos hogy kell majd de én így biztonságban érzem magam(egyik tejnek másik itatni)32 hetes
Szia! Nekem szülés elõtt aventes volt, meg NUK és az vált be, (már néha amikor helyettem etette valaki üvegbõl), de mikor elkezdte a szopási sztájkot, meg enni se akart és össze-vissza vettem mindent, kaptam Tupperest, vettem Mam-ost, Timpee Tompeet, szóval volt 8! cumisüvegem. Visszagondolva tiszta gáz, hogy mindent próbáltam, csak egyen. Persze nem evett, ha igen akkor is csak a NUk ból. Azóta is azt használom, a tupperesben is olyan cumi van:-) Az Avent meg csak akkor kell neki, ha jön a barétnõje és az övé olyan, akkor neki is az kell:-) A többit meg elajándékoztam, vagy eltettem hátha kell még:-) De állítólag az a jó amelyik leginkább a Te melledhez (gondolom a bimbóhoz) hasonlít majd.

Milyen gyakran kell cserélni a cumisüvegeken a cumit?

Legjobb válasz: Szia én havonta cseréltem még pici volt aztán már csak két havonta.Persze sterilizáltam kozbe.

Szia én havonta cseréltem még pici volt aztán már csak két havonta.Persze sterilizáltam kozbe.
A cumisüvegek leírása szerint akkor, ha elhasználódik vagy sérülést találsz rajta. Én tovább használtam õket, mint az elsõ válaszadó, nem tudom pontosan, talán 3-4 hónapig. Persze ez attól is függ, hány darabot használsz egyidõben, én annyit vettem, hogy minden etetésnél újat tudjak elõvenni és napi egyszer kelljen csak sterilizálni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!