Találatok a következő kifejezésre: Milyen család ilyen (12 db)

Milyen család mondható "zűrösnek"? A Te családod ilyen?

Legjobb válasz: A zûrös család kategóriába szerintem azok tartoznak, ahol mindennapi a csapkodás, hangos veszekedés, ahol a gyerekek kétes dolgokban vesznek részt (drogoznak pl), a szülõk alkoholisták stb. Az én családom szerencsére nem mondható zûrösnek.

A zûrös család kategóriába szerintem azok tartoznak, ahol mindennapi a csapkodás, hangos veszekedés, ahol a gyerekek kétes dolgokban vesznek részt (drogoznak pl), a szülõk alkoholisták stb. Az én családom szerencsére nem mondható zûrösnek.
Az én családom nagyon zûrös. A legtöbb gondom anyósommal van. Meglop bennünket, de mivel mégiscsak a férjem anyja, ezért nem lehet vele tenni semmit. Meg aztán ott van apósom, aki ugyan jó fej és szeretjük, de maximálisan alárendelje az anyósnak és követi mindenben. Hát ez van. Egy házban élünk (sajnos) ami ugyan a miénk, de nem tehetjük meg, hogy elküldjük az anyóst, mert megy vele a papa is (akinek nem akarunk rosszat). Annyit tudunk tenni, hogy lezárjuk a saját lakrészünket, hogy legalább ne tudjon lopni ismét. Nagyon szemét emberek vannak, jó ezt tudtuk eddig is, de álmomban sem gondoltam volna, hogy a családunkban is elõfordulhat ilyen.
Ha az egész familit vesszük akkor undorító és mocskos olyan szégyelni való banda vagyunk.Én elkülönültem tõlük teljesen és új életet kezdtem.
az én családom nélkûlem talán nem is lenne olyan zûrös. de velem folyton veszekednek ordibálnak én meg magamat bántom mert elegm van belölûk. a nagyapám amugy elég sokat ivott de most már leszokott rola
Az én családom nem mondható zûrösnek, viszont én teljesen más állásponton vagyok mint õk. Nagyon más a gondolkodás módjuk. Nem értem. Pedig együtt nõttünk fel és nem vagyok örökbefogadott gyerek sem...
Szerintem az én családom elég zûrös. Apám alkoholista, egész gyerekkoromban megfélemlített és vert. Anyám mindig ordítozik. Én is elkülönülnék már tõlük. De nem csak tõlük hanem az egész nagy családtól is, mert vannak olyan dolgaik, amikre én nem lennék büszke...

Milyen család az ilyen? Miért mindig engem okolnak mindenért és miért engem használnak lábtörlőnek?

27 éves férfi vagyok és amióta az eszemet tudom mindig én voltan a családban a szemét és a fekete bárány,miközben én mindig segítettem mindenkinek akinek tudtam. Ha valami veszekedés volt a családban régebben akkor mindig én voltam a hülyének titulálva a végén,még akkor is ha nekem volt igazam ez a jó szokás hogy engem használnak b?nbaknak szinte az összes család tagra ráragadt és ha szólni mertem hogy ha valami nem tetszik akkor csak az volt a reakció hogy fogjam be a számat de engem mindenki támadhatott kedvére ha olyan kedve támadt és valakin le kellett vezetni a feszültséget,a végén már hülye gyereknek éreztem magam és ha megvédtem magam még ha nekem volt igazam,akkor is én voltam a hülye.... Miért alakulhatott ez így vajon?Már arra gondoltam hogy az összes család tagommal megszakítom a kapcsolatot mert úgy érzem többet ártottak nekem mint segítettek,nagyon haragszom az anyámra a testvéremre és az apámra is,és nem tudom ezeket a dolgokat megbocsátani mert az önbizalmam a béka segge alatt volt miattuk és még mindig keményen kell azon dolgoznom hogy többé nem érjenek ilyen dolgok..

Legjobb válasz: Én igen. Öcsém bármiylen hülyeséget csinálhatott, volt rendõrségi ügye is, soha nem kapott akkora lecseszést, mint én pl. egy elmosatlan tányérért. Mindig éreztették velem, hogy semmi nem jó amit, csinálok...bármit is értem el, bármibe fogtam, az rossz volt. Viselkedj velük Te is úgy, ahogy õk Veled! És ne idegeld magadat ezen, mert lehet, hogy õk nem foglalkoznak ezzel, Neked meg rámegy az életed is.:/ 29/N

Én igen. Öcsém bármiylen hülyeséget csinálhatott, volt rendõrségi ügye is, soha nem kapott akkora lecseszést, mint én pl. egy elmosatlan tányérért. Mindig éreztették velem, hogy semmi nem jó amit, csinálok...bármit is értem el, bármibe fogtam, az rossz volt. Viselkedj velük Te is úgy, ahogy õk Veled! És ne idegeld magadat ezen, mert lehet, hogy õk nem foglalkoznak ezzel, Neked meg rámegy az életed is.:/ 29/N
Veled meg lehetett ezt csinálni, és mégis segítettél nekik.
Írásodból mérhetetlen harag, düh, elkeseredés érzõdik. Úgy gondolom, hogy 27 éves fiatalembernek már régen le kellett volna szakadnia a szülõkrõl. A harag, irigység soha nem jó tanácsadó. Megmérgezi a lelket. Mindig a másikra hárítani nem vezet sehova. Ha azt gondolod, hogy a barátnõddel merõben más lesz, hát legyen szerencséd! Viszont azt sem szabad el felejteni, hogy az alma nem esik messze a fájától!
Kedves kérdezõ! 27 éves vagy, és ha jól olvasom, akkor férfinak titulálnak! Hát húzzál el otthonról, és mutasd meg, hogy te is érsz valamit. Ne itt siránkozzál, mint egy kis pisis. De ha nem tudsz semmit tenni, akkor maradj csöndben, és viseld a sorsodat.
hàt nekem furcsa, hogy ok nélkül épp mindenki téged tàmad...szerintem ilyen nincs
mindenki hülye rajtad kívül... fordítva nem valószínübb?...
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 20:15 Pedig hidd el hogy van!!Tisztában vagyok a saját hibáimmal és hogy milyen vagyok.Én úgy gondolom hogy ok nélkül soha nem bántottam senkit, sõt ha kellett megvédtem. De hogy csak apró dolgokat mondjak amit az egyik hozzá szóló mondott hogy pl a mosatlan edények vagy mert égve maradt a villany, vagy nem lett kimosva véletlenül a kád ezekért anyám hatalmas patáliákat csapott, de bezzeg ha a testvérem csinálta ezt, akkor neki egy ku.rva szó nem lett szólva, sõt még talán dicséret is járt neki....
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 20:11 Sejtettem hogy ez jön le majd..... De sajnos nem ismered a családomat...vagy is örüljél neki!
A kérdező hozzászólása: Ja és még annyi hogy mindenki engem használt lelki szemét ládának de cserében nem kaptam semmit ha én kértem, de viszont tõlem mindig elvárták hogy segítsek ha úgy van.. Mondhatom azt hogy megutáltam a családomat örök életre, a mostani párom aki egy kedves lány talán feledteti velem ezeket a dolgokat és talán önt belém némi bizalmat de nem tudom hogy a családomnak ezt megtudom e bocsájtani...Volt már valaki ilyen helyzetben?

Milyen család az ilyen?

Anyám sohasem f?z,utálja a házimunkát,sohasem takarít mindig rám vár mindent, soha semmire nem ad pénzt pedig nem vagyunk szegények.

Legjobb válasz: Nem tudom, hány éves vagy, de sejtem, hogy még kiskorú. Nem sok mindent tehetsz sajnos. De egyetemet jó messze válassz. Onnan könnyebb lesz dobbantani.

Nem tudom, hány éves vagy, de sejtem, hogy még kiskorú. Nem sok mindent tehetsz sajnos. De egyetemet jó messze válassz. Onnan könnyebb lesz dobbantani.
Én szerintem pont azért ilyenek mert egy jólkovácsolt kisangyal vagy..Mutasd meg nekik milyen amikor te bántod meg õket vagy egypár napra tûnj el otthonról meg bulizz vigyél fel magadhoz pasikat csajokat haverokat, és kelsd fel magadra a szüleid figyelmét , talán akkor felfigyelnek rád ésészreveszik hogy szenvedsz. Ha meg ez sem segít akkor meg szívtelenek, és csak véletlen lettél.Esetleg még lehet hogy azért nem szeret apud mert tudja /nemrég jött rá hogy te nem az õ gyereke vagy , anyud megcsalta és te onnan lettél.nem is tudom de gondolkozz el ezeken a dolgokon.
Te jó ég, hogy milyen szülõk vannak!!! Ezek nem is szülõk! Kitartást kívánok neked, remélem sikerül egyetemre menned!
Na ez az ami nagyon ki tud akasztani!!!!!Ez semmiképpen sem család, mert az szeretetrõl és összetartásról szól.Bizonyára õk ketten nagyon egyetértenek.Remélhetõleg vannak barátnõid, akikkel meg tudod osztani a problémáidat, ez segít abban hogy ne magadat rágd emiatt, és nehogy kikészülj.Az biztos hogy ott kell majd hagynod õket ha boldog akarsz lenni.De a menekülés miatt se ugorj bele rossz dolgokba.
Sokan írták már elõttem, hogy próbálj meg érettségi után megpattanni valahova! A legjobb megoldás kétség kívül egy nagyon messzi egyetem, ahová kis szerencsével kapsz kolit (kb. 8-10000 forint havonta, diákhitelbõl megvan), vagy ha nem vesznek fel, keress munkahelyet külföldön, vagy az ország másik végében! Addig pedig én a helyedben egyszerûen rákérdeznék, mi nem tetszik nekik bennem. A szüleid ugyanis, amikor vállalták, hogy életet adnak neked, vállalták azt is, hogy testileg és lelkileg egészséges embert nevelnek belõled. Ha minden úgy van, ahogy írod, õk nagyon nincsenek tisztában azzal az egyszerû ténnyel, hogy te nem kérted az életet, te nem akartál megszületni, és jó lenne, ha a saját hülyeségükért nem téged hibáztatnának! Végsõ esetben, ha nagyon rossz a helyzet, esetleg elkötözhetnél addig is egy rokonodhoz, nagyszülõdhöz, akivel jóban vagy. Hátha ez segít valamit...
"A kérdező hozzászólása: Én mit tehetek annak érdekében, hopgy ne vegyem magamra, hogy ez enm az én hibám?" Javaslom, hogy olvasd el Susan Forward: Mérgezõ szülõk c. könyvét. Sokat segíthet abban, hogy ne magadat okold azért, amirõl egyáltalán NEM TE TEHETSZ! Küzdj azért, hogy felvegyenek az egyetemre, és minél elõbb saját életedet tudd élni.
A külföldi munka is jó ötlet. Ha nincs pénzed továbbtanulásra, akkor ajánlom, szerezz egy nyelvkönyvet, vagy a neten gyakorolj vmi nyelvet, mondjuk az angolt. Azzal sokra mész, ha jól beszéled. 18 évet betöltöd, megpattansz külföldre, jól fogsz keresni, még ha kezdetben nem is álommeló lesz. Ennél a helyzetnél csak jobb lehet. És ha ott spórolsz, akkor ha hazajössz mehetsz egyetemre, vagy akár külföldön elvégezhetsz valamit. Ha távol vagy a szüleidtõl, talán jobban értékelnek majd. Ki tudja, a végén még támogatni is fognak. Kitartás, nagykorúként pedig - természetesen csakis érettségi után - pattanj meg otthonról!!
A bátyám Szegeden tanul, és Budapesten élünk. A kollégium 8000 Ft, felvette a diákhitelt, és nagyon jól ki tud jönni belõle a hónap végéig, itthoni segítség nélkül. Hajrá!
elég undoritó ez amit nyinálnak.én épp ebbe a helyzetbe vagyok, nekem se fizették a tanulmányaim, söt semmit és elzavartak dolgozni, és most fogok hála isten elköltözni tölük.azt mondom ne foglalkoz velük bár ez nagyon nehéz tudom, én évekig magam hibáztattam de rájöttem nem vagyok hibás, hisz nem én akartam megszületni. engem se akartak csak becsuztam és ezért utálnak.Sõt nekem egyiknap azt vágták a fejemhez hogy ha elmegyek többet nem is akarnak látni, oldjam meg az életem ahogy tudom.én utálom ezért öket!!De van egy barátom az egész családja szeret!fel a fejjel!21éves lány
Hú elég brutál ebben élni. Sajnos azt látom kilábalásnak, hogy szeded a sátofád amint munkád lesz és egy haveroddal elpucolsz albérletbe, ha így sértegetnek a szüleid az nem lehet nagy örömödre. Apádnak mondd, hogy örüljön, hogy nem én vagyok a gyereke, mert rég megmondtam volna a magamét, de addig amíg ott laksz nem sokat tehetsz..én nem felbújtani akarlak, de ha születésed óta tudatodra adják, hogy nem szeretnek..és a nagyszülõk??? Én megmondanám apámnak, hogy nyilván õ nem hibázhat, mert aki nem csinál semmit csak tesped az nem is követhet el hibát..kis türelem, de úgy látom neked sem lesz diplomád..egyedül is megtudod oldani..dolgozz, albérlet, menj külföldre valami baráttal...DE EZT NEM KELL MEGFOGADNI CSAK EGY VÉLEMÉNY.
Az elsõ válaszoló vagyok. A koli ára tényleg nem vészes, felveheted a diákhitelt is, amit ha jól osztasz be, sok mindenre elég. Nagyszüleid vannak? Velük mi a helyzet?
Nem azt mondjuk, hogy albérletbe menj, hanem egyetemre, fõsulira. Ha messze választasz sulit, akkor kapsz kollégiumot. Az sokkal olcsóbb, mint az albérlet. És ha ennyire utálnak, akkor biztos nem fogják megengedni, hogy csak úgy otthon maradj. Akkor inkább már fizetnek, csak kevesebbet lássanak.
A kérdező hozzászólása: Én mit tehetek annak érdekében, hopgy ne vegyem magamra, hogy ez enm az én hibám?
Valószínûleg nem akartak téged a szüleid. Biztos akartak gyereket, csak rossz idõben fogantál meg. Ezért hibáztatnak téged mindenért. És bármit is teszel, soha semmi nem lesz jó nekik :-(
A kérdező hozzászólása: Egyetemre nem mehetek szerintem, mert az albérletet nem fogják nekem kifizetni(õk mondták).Egyedül meg nem tudok mit kezdeni.
Õszinténn szólva nagyon sajnállak hogy így kell leélned gyermekkorod.:( Apukádnak hatalas gondok lehetnek odabennt ha ilyeneket mond róllad mikor leírásod szeritn egy tündéri gyermek lehetsz. Próbálj meg ennek ellenére türelmesnek lenni velük és beszélgetnni. Tudom de nehéz .Hátha jobb jövõ vár rád:(


pont ugyan ezen én is elgondolkodtam nem rég
Én is "rosszabb" környezetben nõttem fel.Rendes srác vagyok. Bátran kezdeményezek. Nálad sem baj, hogy jó fiú lettél Ha gazdag gondatlan családban nõttél volna fel.akkor egy elkényeztetett kis gazdag p*cs lettél volna.Aki azt hiszi mindent megkap
Valószínûleg nagyban befolyásolta a jellemed, de van akinél fordítva sül el, szal belõle is tróger lesz. Még belõled is lehet egyébként.
Nekem ha sok pénzem lenne sem kényeztetném el a gyerekemet.
Lehet h ez is benne van, de a külsõ még fontosabb a lányoknak, utána jön csak a menõség.
Szia! Én ugyanígy nõttem fel. Az apám egy agresszív, erõszakos ember. Semmilyen érzelmi szál nem kötött hozzá soha és szerintem már nem is fog. Én úgy vettem észre hogy a "gazdag", gondatlan családba született gyerekek nem tanulják meg értékelni azt hogy nem élnek napi feszültségben. sõt, szinte semmit nem tanulnak meg értékelni. A rossz családi környezetbe született gyerekeket pedig nem fogják váratlanul érni az élet nehézségei. Egyébként egyáltalán nem baj ha ilyen lettél. Én is ilyen vagyok. Sok lánynak már elege van a bunkó, nagyképû segg fiúkból, ahogy nekem is. Jó lenne egy ilyen barát. Én is rettenetesen szorongok mindig, félek hogy a barátom is úgy fog bántani ahogy apám teszi nap mint nap.. ha gondolod írj privit :)

A csalán tápoldatot 1hét erjesztés után milyen arányban kell higitani? Van hatása ilyen korán?

Legjobb válasz: Én egy 1:10-hez szoktam. Igen biztosan van, de szerintem még 1-1,5 hetet adj neki.

Én egy 1:10-hez szoktam. Igen biztosan van, de szerintem még 1-1, 5 hetet adj neki.

Mi a véleményetek a Karolina névrõl? Van ilyen a családban? Becézitek valahogy? Milyen személyiség jut róla eszetekbe?

Legjobb válasz: Szép név, de amikor óvodába jártam, akkor egy lányt így hívtak, és szegénykém nagyon szerencsétlen volt, a szülei nem nagyon törõdtek vele, mindig õ jut eszembe errõl a névrõl...

Szép név, de amikor óvodába jártam, akkor egy lányt így hívtak, és szegénykém nagyon szerencsétlen volt, a szülei nem nagyon törõdtek vele, mindig õ jut eszembe errõl a névrõl...
Nekem az egyik ismerõsömet hívták így, akivel egyáltalán nem voltam jóban. Elég erõs egyéniség, vidám, harsány, vezetõ alkat és elég talpraesett. 24 éves, de már fél Európát bejárta és külföldön tanult. Viszont az volt a rossz oldala, hogy mindenkit csipkedett, mindenkinek beszólogatott, mint valami alfa nõstény. Egyszer egy ilyennek egy jó nagy k.u.r.v.a.a.n.y.á.z.á.s lett a vége. Ennek ellenére tetszik ez a név. Ha nekem lesz gyerekem, azt szeretném, hogy ilyen erõs egyéniség legyen és ne tudják elnyomni:)
Van. Karcsinak becézem.
Ismerettségi körben van: Karónak, Karinak becézzük. Szerintem aranyos név. A tulajdonosa ebben az esetben egy nagyon kedves, okos, szerény lány, úgyhogy õ jut eszembe róla :)
Nagyon tetszik. Nekem lánytesómat hívták volna így, ha lett volna. Anyunak az ilyen nevek tetszenek, mert engem is hasonlóan hívnak. Lehet, hogy adom majd a gyerekemnek, ha lesz lányom.
Nekem végül is tetszik, bár a lányomnak nem adnám, túl komoly a hangzása. Ükanyámat így hívták. :)
Nekem Szécsi Pál jut róla az eszembe. Nem ismerek Karolinát, de szerintem szép név. Én Rolinak becézném. :-) Végül is a Gabi is lehet fiú/lány... meg az én becenevem is fiú becenév, pedig nõ vagyok, de nekem mindig nagyon tetszett, hogy így szólítanak.
Egész szép, és jól becézhetõ. 10-es skálán 7-8-as.
Egy lányt ismerek.. Nem illik hozzá a név, de Karol-nak becézzük így igen. Én egy nõies nõt képzelek hozzá(az ismerõsöm pont nem ilyen:) ) Nekem tetszik, de a leendõ vezeték névhez nagyon nem illik:(
Feleségem nagynénjét Lili-nek becézték.
Nincs Karolina ismerõsöm, de tetszik a név, jól becézhetõ és egy rövid vezetéknévhez ideális lehet ( ha jól hangzik együtt:)
Nálunk két Karolina is van a családban plusz egy barátnõm. Az egyikük egy 80 év körüli néni, anyukám keresztanyukája. Õt Karolinnak becézi mindenki, mikor kislány volt is Karolin volt a beceneve. Egy nagyon erõs személyiség. Mindent elért, határozott tekintélye van, viszont megértõ. Nem az a babusgatós fajta, igazi kemény nõ. A másodunokatesóm õ 26 éves mindig vigyorog néptáncol, gyönyörûen énekel, imédja a gyerekeket. Mindig lelkes, igazi társasági lány. Neki Kari a beceneve. A barátnõm õ 24 éves Lina, Linu, a beceneve. Õ kicsit aggódos dolgokra rágörcsölõ, nehezen viseli, ha nem úgy történik valami ahogy elképzelte. Nagyon kedves és nagyon szép.
Nekem tetszik, nálam szerepel a lehetséges nevek listáján. A fodrászomat így hívják amúgy :)

Más családban mi a szokás ilyen esetben? Milyen esetben illő szívességet várni a családtagodtól?

Pl.: fest?, mázoló tapétázó a nagypapa. Otthon van, nyugdíjas. Egészsége jó. Lányáék (három unokájával) szorult anyagi helyzetben vannak. Költözniük kell, lakást kell felújítani, ahova mennek. Mennyire természetes az, hogy nagypapa kifest? Ezért cserébe mit illik adni és elvárni?

Legjobb válasz: Szívességet nem elvárod, hanem kéred valakitõl vagy megteszed valakinek.

Szívességet nem elvárod, hanem kéred valakitõl vagy megteszed valakinek.
Milyen esetben illõ szívességet várni? Szerintem semennyire sem Ha felajánlja persze örülnék és ha úgy látom belefér az idejébe erejébe és nem tönkremenne ez által akkor elfogadnám, de semminyire sem várnám el eszembe se jutna.... Sõt volt már amit visszautasítottam....
Attól függ milyen a kapcsolat. Ha eddig is jó kapcsolatban voltak, minden további nélkül meg lehet kérni. Annyit viszont illik, hogy az alapanyagokat a lánya veszi, illetve fõz a nagypapára, amíg ott dolgozik. Egy jó pörkölttel és sütivel illik megkínálni az ingyen dolgozó mesterember rokont. A végén pedig természetesen felajánalni, hogy nagypapa se habozzon segítséget kérni, ha neki lenne szüksége rá vmiben. Ha nem jó a kapcsolat, akkor annak nyilván oka van, és nagypapa nem jó szájízzel dolgozna, vagy évekig felemlegetné. Ilyen esetben fogja magát a lány és meszeljen ki a férjével. Nem egy ördöngösség, és ha nem is sikerül szépen, lényeg, h tisztaság lesz.
Konkrét esetben a lányáék beszéljenek a nagypapával, és ha rábólint, vegyék meg az anyagot, papa pedig szépen megcsinálja. Mondjuk ilyen szoros rokoni viszonyban nekem evidens lenne, hogy segít, de tudom nem mindenkinek az. Amikor terhes voltam, az egyik sógoromék segítettek hazahozni a lapra szerelt bababútorokat (nekünk nagyon kicsi autónk van), a másik sógoromék pedig segítettek összeszerelni. Kaptak finom ebádet, természetesen, ahogy valaki már korábban írta.
Azért így kicsit más a kérdés......
Ebben a megvilágításban teljesen más:( Igazad van. Én a helyedben fognám a gyerekeket, odavinnám hozzájuk és hazamennék kimeszelni:)
Állj neki te magad nem nagy cucc, én már kétszer kifestettem a lakást, meg kitapétáztam a szobákat is. Nem tudom elég szemétül hangzik, õszintén idegenként megcsinálnám 5000/napért.
Ha a férjed csak nagyon keveset ér rá, akkor próbáljátok meg, hogy csak egy szobát csináltattok meg teljesen. Egy szoba legyen teljesen biztonságos, a gyerekeknek megfelelõ. Ott aludhattok mindannyian, és akkor utána ahogy lesz idõ meg pénz, a férjed megcsinálhatja szépen lassan a többit. Mi is 1-2 hónapig a nappaliban aludtunk a szüleinkkel, amíg nem lettek kész a hálószobák. Nem emlékszek, hogy bármi probléma is lett volna belõle. A kisgyerekek még élvezik is a szivacson táborozást, meg fûtés szempontjából sem hátrány, ha egyenlõre csak egy szobát fûtötök ki teljesen. Persze arra figyelni kell, hogy a többi szoba legyen kulccsal zárható, gyerekeknek nem elérhetõ.
OFF: Hol nézed? Én sehol nem kapok!!!
A kérdező hozzászólása: http://bambibizi.hu/ Innen szeretném rendelni, de még nem tudtam felhívni õket, hogy van-e/lesz-e.
Szia! A pontos adatot nem tudom, mert a fiam már kinõtte, és túladtam rajta, de én 176 cm vagyok, a férjem 185 és kényelmesen tudtuk tolni.(ha ez segít:) )
Köszi!
A kérdező hozzászólása: Köszi, segít, én 180 vagyok, meg a férjem is:)

Ilyen jellegű névváltoztatás milyen reakciókat válthat majd ki az iskolában, családban? Lent több.

(Nem tudtam hova írni a kérdést, ezért írtam ide.)

Legjobb válasz: hát ha pl az lenne a nevem hogy Gizella és gyûlõlném,akkor énis megváltoztatnám!az emberek majd megszokják.Gondolom ugyis tudják már egy ideje hogy bajod van a neveddel

hát ha pl az lenne a nevem hogy Gizella és gyûlõlném, akkor énis megváltoztatnám!az emberek majd megszokják.Gondolom ugyis tudják már egy ideje hogy bajod van a neveddel
Ne tedd!!! Én 20 évesen változtattam meg a nevemet, illeték, fél év várakozás stb..A régi oszt.társaim, ismerõseim, és fõleg a családom, nem értették miért tettem, de engem nem érdekelt.A családom sohasem tudta elfogadni az új "nevemet".Aztán 37 évesen nagyon-nagyon megbántam, és már mindenemet odaadtam volna, hogy visszakapjam a régit!Elindítottam a hercehurcát, hogy kérem vissza a régi, eredeti, születési nevemet, de közben már férjhez is mentem.Gondolhatod, mint egy idiótára, úgy néztek rám az anyakönyvi-hivatalban, amikor bementem a kérvénnyel.2007-ben 20!!! ezer forintot kellett fizetnem, mert ugye egyszer már megváltoztattam, és az újbóli változataás, már 20 ezer forint volt akkor, plusz az igazolványaim kicserélése.Arról már nem is beszélve, hogy az összes iskolai bizonyítványom az eredeti nevemen voltak, és amikor kérték állásinterjúkon a bizonyítványokat, mindig iszonyat nagyokat csodálkoztak, mert ugye a szül nevem volt pld:Kovács Julianna, a megváltoztatott pedig, Kovács Anikó, és amikor férjhez mentem a férjem vezeték nevét fölvéve lettem Horváth Anikó.Úgyhogy a szül nevembõl lett egy teljesen más nevem, ami mindenhol bodonyalmat okozott, és meg is untam, meg már annyira nem is utáltam a szül nevemet.Alig vártam hogy visszakapjam a minisztérium engedélyével, és amikor visszakaptam, nagyon boldog voltam!!!!Most már nincs semmi gond, minden papíromon az eredti nevem van, és nagyon megbántam, hogy akkor megváltoztattam!Ja, és volt még valami, ami még pluszban rásegített a döntésemre, hogy egyszer a férjem azt mondta, hogy annyi minden változik az életünkben, annyi minden más lesz, csa nevünk örök, azt kapjuk, és az csak miénk, és neki soha eszébe nem jutott volna ilyen, hogy megváljon tõle...Na, az adta akkor az utolsó döfést, rádöbbentem hogy mennyire igaza van, és akkor már mentem is intézni.Boldog vagyok, hogy 3 éve újra a születési nevemen élhetek.(a neveket csak példának írtam, hogy könnyebben megértsétek.)
Hát szerintem nagyon nem fogják lesz*rni, tényleg menni fog a kérdezgetés, hogy miért, meg ilyenek, meg csodálkozni fognak...Én akkor voltam így, amikor a hosszú hajamat teljesen rövidre vágattam, alig mertem bemenni az osztályterembe :) Ez közhely, de igaz:Minden csoda három napig tart!:) Azaz egy ideig téma lesz, aztán meg lecseng az egész, és vége, lesznek új dolgok, amik felváltják ennek a helyét.És tényleg nem tart tovább pár napnál (így az osztályban).Szóval ez ne akadályozzon semmiben ;-)
Ha elmúltál 18, akkor arra változtatod a neved amire csak akarod. Kifizeted az illetéket, megírod a kérelmet, aztán vársz három hónapot, vagy négyet, s figyeled a reakciókat. Szerintem az elején furcsa lesz, majd megszokják.
szerintem nem mindegy, hogy melyik kettõt, mert ha úgy hívnak, hogy Kiss Mária Julia, és még változtatod a két szélsõt, akkor még Máriának fognak hívni, szóval nem lesz semmi szokatlan, de ha a Az elsõ keresztnevedet, akkor tuti, hogy nem fognak úgy hívni, amire megváltoztattad. am mirõl változtatod meg mire?
Hát biztos nem az új neveden fognak hívni, hanem amin megismertek.
A régin fognak hívni. Nekem két keresztnevem van, az elsõt használtam, aztán átálltam a másodikra. Hiába mondtam a régi ismerõseimnek, hogy a második nevemen hívjanak, akkor is az elsõn hívtak, mert azon a néven jutottam eszükbe. Ellenben akit késõbb ismertem meg és a második nevemen mutatkoztam be, azoknak már az vált természetessé.
Ez attol fugg, hogy miert valtoztatod meg a nevedet, hogy miert van erre szukseg? Ha nagyon fontos ez a valtoztatas, akkor ne torodj a kulvilaggal!
S kit érdekel hogy megváltoztatod??? Én így állok ehhez a kérdéshez. Más is így lesz ezzel.
A kérdező hozzászólása: 15.33, már leírtam, hogy az elsõ keresztenevem marad meg! A többieknek köszönöm a tanácsokat. 14:27-es, nekem is hasonló a helyzetem... Családi okokból változtatom meg én is a nevemet, mind a vezetéknevet mind a 2. keresztevemet, de a pontos okot nem fogom leírni; pont azért, mert nagyon nyomós ok, ebbõl adódóan olyan eset, amirõl nem szívesen beszélek. De ha másnak elmondanám, nem is kérdezgetnék, hogy miért akarom megváltoztatni... (Ezt a névváltoztatós válaszolónak is üzenem!) Azt hiszem, nem fogom megbánni. Remélem hozzászoknak majd idõvel az új névhez...
Elõzõ vagyok: Keresznévváltoztatás: Ha mondjuk Emerencia Katalin a két keresztneved, és az Emerenciát utálod, ezért Katinak hivatod magad, akkor meg eddig is úgy szólítottak, meg ezután is, ha az Emerenciából Zsuzsát csinálsz vagy elhagyod, akkor is, tehát nincs nagy gond! Persze, lehet, hogy fiú vagy de férfinevekkel ugyanúgy lehetett volna példát írni!
Miért kell két nevet változtatni? Mert egy vezetéknév megváltoztatása családi vagy egyéb okokból okés, de a keresztnév-változtatás (amin szólítják az embert), az már ritkább eset. És amíg a vezetéknév-változtatást nem biztos, hogy mindenki megtudja, mert ha pl. Horváth Katalinból Kovács Katalin lesz, attól még továbbra is Katinak szólítanak, de ha keresztnevet változtat, akkor már cifrább a helyzet. Mert így ha Katinak szólítanak, akkor mindenkit ki kell javítanod, hogy már nem Kati, hanem Zsuzsa vagy. (Csak példa a név!) Mert ha nem javítod ki õket, akkor meg mi értelme volt keresztnevet változtatnod? Gondolom egy vezeték és egy keresztnevet változtatsz, mert a két keresztnév változtatás meg eléggé furcsa lenne...
egyik osztálytársam még gimiben megváltoztatta a vezetéknevét. a szülei elváltak és nem akarta tovább az apja nevét viselni. elmondta egyszer hogy miért és soha többet senki nem is foglalkozottt vele. és át is tudtunk állni egy idõ után. akkor lett volna fura ha a keresztnevét változtatja meg, amin szólítjuk, azt nehezebb lett volna megszokni.
A névváltoztatós vagyok.Nem firtatom miért akarsz változtatni, ez Te magánügyed, csak mégegyszer alaposan gondold át, nehogy úgy járj mint Én, mert annak idején Én nem hallgattam senkire, hogy úgy sem fogom soha megbánni, meg ilyenek, és lám, mégis igazuk lett.Én "anno", nagyon nagyon haragudtam édesapámra, mert megszakad közöttünk a kapcsolat, és új családja lett, azért tettem, bosszúból, haragból, mert tudtam, hogy õ választotta nekem a keresztnevem születésemkor.így akartam Õt "büntetni", vagy nem is tudom, de nagyon haragudtam rá.Aztán sok-sok év elteltével, megbocsájtottam neki, mert beláttam, hogy mindketten hibásak voltunk, mióta 30 év után újra egymásra találtunk, már nagyon szégyellem a név-hercehurcámat.Ez is közrejátszott nagyban hogy visszavegyem a születési nevem, meg azok a dolgok is, amiket már elõbb leírtam. Gondold át alaposan, és dönts okosan!!!
Nekem olyan ismerõsöm van, aki a vezetéknevét változtatta meg felnõttkorában a nevelõapja vezetéknevérõl, az édesapja vezetéknevére.Azóta ha szóba kerül, akkor mindenki hozzáteszi, hogy tudod, az a Szabó Csaba, aki régen Deák Csaba volt... Szóval már nem tud teljesen megszabadulni a régi nevétõl, mert mindenkinek aki régóta ismeri úgy ismeri, hogy Deák Csaba ezért ha megemlítsük hogy Szabó Csaba, akkor nem mindjárt ugrik be ki is õ. Egyébként mi a bajod a neveddel, ha meg szabad kérdezni?Régimódi, nem tetszik, vagy esetleg valami viccre ad okot?Én biztos nem adnék a gyerekemnek ciki nevet(és nem is adtam) csak olyat amit felnõtt korában is büszkén viselhet.Vannak olyan nevek, amik egy kisbabának, vagy épp egy kisgyereknek még nagyon aranyosak, de 40 évesen, már például elég ciki, hogy még mindig úgy hívják mint egy gyereket.(Sugárka, Felhõcske.Eprecske, Málnácska stb)
Hát ha nem az elsõ keresztnevet változtatod, szerintem semmi nem lesz, mert senkit nem szólítanak az elsõn, meg a másodikon, ne problémázz már ilyenen :)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, köszönöm, hogy ezt leírtad, de nálam teljesen más a helyzet. Nálam eléggé indokolt a névváltoztatás, így aztán sose fogom megbánni, hogy megváltoztatom.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy ez hogyan zajlik. Akkor elmondom, hogy NEM az elsõ keresztenevem változik meg. De nem is azzal van gondom, hogy hogyan fognak szólítani, hanem az, hogy hozzá tudnak-e szokni az új névhez... Meg hogy majd állandóan megy a kérdezgetés: miért változtattad meg, stb...
Viszont ha 2. keresztneved változtatod, akkor gondolom az elsõhöz ragaszkodsz, ergó így szólítottak eddig is, azaz olyan, mintha csak a vezetékneved változna. Az meg nem annyira ritka dolog azért, mint a keresztnév. Viszont a jelenlegi kártyás személyiben mindkét keresztnév egyenrangúként szerepel, azaz amíg a papír alapúnál csak azt kellett használnod, ami alá volt húzva, addig most mindkettõt kell, ha jól rémlik. Így napló olvasásnál megtudhatja mindenki! Na de miért kell 2. keresztnév, minek új a régi helyett? Nem lenne könnyen megmagyarázni az elvesztését (egyszerûsítettem), mint a cserét, amirõl mindenképpen magyarázkodnod kell, ha véletlenül tudomást szereznek róla.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!