Találatok a következő kifejezésre: Milyen címletekben meg az üdülési (1 db)

Milyen címletekben kapom meg az üdülési csekket, tudnak visszaadni belőle? Hogyan működik ez?

Legjobb válasz: Üdülési csekket többféle címletben kapsz, amit (tudtommal) nem te választasz meg. Ez lehet 20 000-es, 10 000 -es, 5 000, 2 000-es és 1000-es. Nincs kizárva kisebb címlet sem, bár mi még olyat nem kaptunk. A csekkbõl nem adnak vissza, lehetõleg pontosan annyit kell fizetni, vagy valamivel többet, mint amennyibe az adott dolog kerül.

Üdülési csekket többféle címletben kapsz, amit (tudtommal) nem te választasz meg. Ez lehet 20 000-es, 10 000 -es, 5 000, 2 000-es és 1000-es. Nincs kizárva kisebb címlet sem, bár mi még olyat nem kaptunk. A csekkbõl nem adnak vissza, lehetõleg pontosan annyit kell fizetni, vagy valamivel többet, mint amennyibe az adott dolog kerül.
Vegyes címletekben adják, kisebb, nagyobb címlet is van köztük.Vissza nem adnak belõle, ezért a nagyobb címletek nem annyira jók.
Ha nem szeretnél többet fizetni akkor érdemes úgy csinálni h pl.:ha 15400ft kell fizetned akkor kifizetsz 15000-et csekkben a maradékot pedig pénzben!Így nem dobsz ki feleslegesen üd. csekket!
Ez mondjuk érdekes, mert mindenhol az van írva, hogy nem adnak vissza csekkbõl. Pedig kutya kötelességük lenne. Csak így egyszerûbb...
"Ez mondjuk érdekes, mert mindenhol az van írva, hogy nem adnak vissza csekkbõl. Pedig kutya kötelességük lenne. Csak így egyszerûbb..." Te mirõl beszélsz? Az ÜCS-re konkrétan rá van írva, hogy nem lehet belõle visszaadni. Még tippnek az is oda van írva, hogy érdemes úgy megválasztani, hogy inkább pénzzel kipótolni kelljen, ne pedig elvesszen az ÜCS értéke.
Amúgy szép is lenne, ha vissza lehetne adni belõle. Bemenne mindenki a 20e-s csekkel egy fagyira, aztán eltenné a visszajárót. És már meg is lenne oldva az ÜCS pénzzé tétele jutányos áron.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Érdemes lenne Angliában munkát keresnem és ott letelepednem? Mik az esélyek?

Angolul folyékonyan beszélek, azért kezdett el vonzani a dolog. Az a baj, hogy nem tudom hogyan tudnék kijutni. Nincs sok angliai ismerősöm...Jelenleg német nyelvterületen dolgozom, de itt sajnos sok gondom van a nyelv miatt. Ti hogyan jutottatok ki? Milyen a megélhetés? Angliai fizetésből mennyire lehet félrerakni? (Nem iszok,nem dohányzok) Fiatal srác vagyok, szinte minden munka érdekelne?

3

Pécstől Balatonberényig miért 4 órás az út?

Valaki egy Vonathálózatot vagy valamit.

1

Bérlethez is kell pótjegy a gyorsvonatokra?

Ha van budapestbérlet+valamilyen kiegészítő akkor kell hozzá pótjegyet venni?

2

Hová mennétek ti külföldre dolgozni és mit?

Tegyük fel, hogy fiatalok vagytok (ha nem vagytok azok) és pályaválasztás előtt álltok. Milyen pályát választanátok? Mi lenne az álommunka és az ország ahol dolgoznátok?

2

Apocalypsis studios & apartman Görögország, vélemény?

A nyáron ebbe az apartmanba szeretnénk menni nyaralni, aki volt már vagy esetleg már hallott róla valamit írjon! Köszönöm!:))

0

3 lehetőség 1 döntés. Ti mit választanátok?

Szeretném megkérdezni tőletek, ti melyik lehetőséget lépnétek meg?
Van 600.000 ft félretéve, amiből el tudnánk indulni, de bizonytalanok vagyunk hogy hova érdemes menni a mai világban.
Én 27 éves férfi vagyok, a párom 23 éves.
Szeretnénk családot, és nyugodt életet.De nem tudjuk már eldönteni mi lenne a legjobb nekünk.
Ezért fontolóra vettük lehetőségeket amit jelenleg rendelkezésünkre állnak.

Első lehetőség:
Angliába lenne egy ismerős, aki elintézné nekünk a papírmunkákat és a szállást, de munkát mi keresnénk kint.
A szállás 60-80 GBp lenne+ 2 havi deposit.Viszont vidék, ezért a munkalehetőség is kevesebb.A Fizetés nettó 800 font/hó.
A nyelvet erős társalgási szinten beszéljük.
Viszont Anglia eléggé telített, már-már nem nagyon éri meg kimenni és kockáztatni.Ha nem találunk munkát rövid időn belül, bukjuk a pénzt.Aztán haza és kezdhetjük a nulláról.

Második lehetőség:
Braziliában él egy nagyon jó ismerősöm.Aki felajánlotta hogy lakhatunk nála, nem kellene fizetni csak a fogyasztás utáni költségeket.
Még talán munkát is tudna biztosítani.
Ez is vidék, jó éghajlati adottságokkal, Argentína közelében.A minimálbér 670 Brl, ami 75.000 ft.
Az árak nagyon alacsonyak, mert megkérdeztem, az alapvető élelmek, a zöldség, gyümölcs és a hús szinte negyede a Magyarországi áraknak.
Brazilia ráadásul nagyon jól fejlődik, emelet Európa meg széthullni látszik. :(
Egyedül a vízumkötelesség és a távolság ami kicsit visszavet.A nyelvet tanulni is van lehetőség munka mellett.

Harmadik lehetőség:
Magyarországon maradunk, elköltözünk Budapestről, mert utáljuk.Mosonmagyaróváron él egy jóbarátom, ő segítene munkát találni és szállást.
90 - 120 körül kereshetnénk, ami még elég tűrhető is.
Viszont az országunk is eléggé hanyatlik, nem tudom milyen jövő várna itt ránk, van-e értelme maradni.Szívem szerint maradnék itt, mert csak az otthonunk, de a körülmények egyre rosszabbnak tűnnek.Nem tudom helyes döntés lenne-e itt maradni.

Azért kérdeztem meg, mert talán van rálátásotok a dolgokra.Szeretném ha valaki leírná hogy melyik döntés miért lenne jó, vagy épp miért lenne rossz.
A célunk a nyugodt élet, átlagos színvonalon.Nem akarunk gazdagok lenni, csak élhető helyet választani magunknak.

Köszönöm a válaszokat.

4

A keleti pályaudvarról hogyan tudnák eljutni a nyugati pályaudvarra metróval?

Mármint hogy melyik állomásnál kell leszállni vagy esetleg melyik állomáson kell átszállni?

2

Menyibe kerülne nekem a távolsági busz?

Ha van nekem egy Magyar Álamkincstár Hatósági Igazolványom amivel itt szegeden a helyközi járatokon (60,73,21,11...stb) ezeken ingyen utazok akkor nekem mennyit kell fizetnem egy távolsági buszra ami Sándorfalvára visz ki. Kérlek segítsetek mert nagyon fontos lenne.

3

Milyen papírra van szükség?

Kiskorú gyermekem külföldre utazna édesapjához a nyáron. Milyen papírt kell itthon elintéznem az utazás előtt és hol érdeklődhetnék utána?

10

Hivjam a rendőrséget vagy hogy kapjam vissza pénzem?

Lefoglaltam egy lakást Londonban.500font előleget küldtem.Utánna a nő akarta hogy a 'security depositot' is küldjem el..Itt már nem tetszett a dolog,gyanúsnak tünt..Ment a sok veszekedés,kérdések stb. mire a nő azt irta hogy elege van és hogy küldjem el a banki adataimat mert visszaküldi a pénzt és kereshetek másik szállást.OKÉ,elküldtem neki, erre azt irta hogy kevesebb pénzt fog küldeni nekem és csak 1 hónap múlva hogy érezzem a súlyát annak hogy én 2 hónapig húztam ezt az egészet...Erre irtam neki hogy nála van a pénzem és én nem visszamondtaam csak tettem fel pár kérdést amire ő kibukott és mondta hogy visszaküldi a pénzt. A nő tegnap egésznap nem irt nekem,ma megint küldtem egy levelet hogy irjon vissza és beszéljük meg mert meg kell oldani a problémát. Most mit cisnáljak? Félek hogy buktam azt a pénzt amire most nagy szükségem lenne:/ A nő ugye a papirokban megadta a nevét és cimét és csak ugye nem ugy megy hogy átugrok a következő városba.Mit kellene tennem? Kérlek segitsetek!!! Negativum itt most nem segit!

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!