Találatok a következő kifejezésre: Milyen bogár rovar lehet (3 db)

Szerintetek milyen bogár/rovar lehet? Bővebben lásd alább!

Én iszonyatosan félek a bogaraktól, rovaroktól és a minap láttam egy undorító bogarat. Fogalmam sincs mi az, ezért körülírom. Kb. volt vagy 6-7 centi hosszú, legalább 1,5-2 cm széles röpköd? undormány volt. Egybefügg? volt a teste, tehát nem volt külön potroha, mint mondjuk a darázsnál (Jó, ez hülyén hangzik). Szintén sárga-fekete volt, azt hiszem. Nem tudom, egy darabig figyeltem, aztán bementem a házba és kirázott a hideg a félelemt?l. Szerintetek mi a jó franc volt az? Nem lódarázs, az biztos! Nem is cserebogár. Tehát?

Legjobb válasz: Sárkánybébi! :D Nem tudom,de biztos,hjogy akkora volt? Nem csak ijedtedben láttad akkorának?:D

Sárkánybébi! :D Nem tudom, de biztos, hjogy akkora volt? Nem csak ijedtedben láttad akkorának?:D
Ez így nehéz. Hártyás szárnya volt? A lábai hosszúak voltak (viszonylag) vagy rövidebbek? Csáp?
A kérdező hozzászólása: Dehogyis, frankón bazi nagy volt :) !!! Tényleg olyan nagy volt, amilyennek leírtam! Fú, azt már nem tudom. Szerintem hártyás szárnyú volt, a lábára és csápjára nem emlékszem, elvégre tõlem úgy 2-3 méterre röpködött (bõven elég volt) Csak arra emlékszem, hogy milyen rohadt nagy és testes volt. És persze undorító. Minek a Földre ilyen undormány? Hogy riogassa a lányokat? :)
A kérdező hozzászólása: Félre ne értsetek, imádom az állatokat, egykor biológus akartam lenni, de azért vannak olyan állatok (pl. rovarok, bogarak, skorpiók, pókok, stb.) amiktõl undorodom, vagy félek tõlük. Az tuti, hogy én nem tudnék David Attenborough lenni...aki cseppet sem fél semmitõl, sõõõt!

Ki az aki ért a rovarokhoz? Milyen bogárka lehet ez? Segítség!

Először is irtózom a bogaraktól.De mostanában az ágyam körül a falon látok kicsi barna bogarat.Tulajdonságai -Bár irtózom, mégis ráhajkurásztam egy papírzsepire, és gyorsan szemügyre vettem. -Gyors -A lábai olyanok, mint a fűrész fogai, és ha jól láttam kb. 3 van neki.ilyen kis háromszög szerű alakúak és hegyesek. -már 6-7-szer láttam otthon -inkább az ágyam körül,DE NEM POLOSKA -barna -1-1,5 mm nagyságú -szélességben: fél mm -3 apró részből áll a teste, mint a méhecskének .De mind a 3 kis része ugyanakkora.hosszúkás UTÁLOM !!!

Legjobb válasz: Egy 1mm hosszú és fél mm-es álltanak hogy vizsgáltad meg a lábait??

Egy 1mm hosszú és fél mm-es álltanak hogy vizsgáltad meg a lábait??
fényképezd le
A kérdező hozzászólása: De ide nem tudok képet feltenni :( Vagy ..miért?
Kép nélkül nem tudom megmondani. van valami különös ismertetöjele?
Ha tényleg 1mm-es, akkor jó eséllyel atka.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)
Ha ágy körül vannak inkább, akkor nagy valószínûséggel, hogy poloska. Nem lehet, hogy a kicsinye?

Milyen bogár vagy rovar lehet az, amelyik a kertben kb. 1-5 forintos méretű mély lukakat fúr viszonylag közel egymáshoz?

Legjobb válasz: Esetleg a lótetû. Anyósomnál is sok van, és elég sok lyukat fúr, és elrág mindent.

Esetleg a lótetû. Anyósomnál is sok van, és elég sok lyukat fúr, és elrág mindent.
Lóbogár.
ez a lótetû, lóbogár, lóféreg. Mindenhol máshogy hívják. Nálunk is volt, van ellene méreg, ha nagyon zavar. De mostanában már elkezdenek meghalni. Én már két kiszáradt lóbogarat találtam, pedig semmilyen mérget nem szórtam le. Amúgy elég kártevõ, mindent megrág, ami a föld alatt van.
lótetû. hogy ne csak ugyanazt írogassuk, megoldást is írok. bármely kémiai cikkeket áruló vagy kertészeti áruházban vehetünk ellene különbözõ csodaszereket, de a gáz a leghatásosabb. ja, ez nem tenne jót nekünk, úgyhogy nem belélegezni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!